Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Neišnešiotų kūdikių žindymas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Lee
Mano maziukas gime 34 savaite, dabar jam jau menuo.. Taip jau yra, kad mano pienuko jam neuztenka, tad tenka primaitinti. Isbandziau Tuteli, Aptamil Prematil, Nestle NAN misinius, bet nuo visu labai pilvuka pucia. Gal galetumete rekomenduoti koki misini skirta neisnesiotiems naujagimiams, kuris nepustu pilvuko.

Dekoju
Lila
Lee, gal patarymu jeskok pas savo gydytoja? Jeigu nepasitiki gydytojai, tai ir cia nelabai kas gales tinkamo ka patarti g.gif (Nu bent cia mano nuomone) Nes taip sunku pasakyti kokie misinukai geriausi, jug kiekvienam vaikeliui individualiai. Kas vienam tinka ir nepucia pilvuka, tas kitiems nepraeina unsure.gif Tik tai ieskodama rasi, ka tavo vaikeliui geriausia, tu ir pati pamatysi. Sekmes tau ir tavo mazyliui, aukit dideli ir sveiki wub.gif
Bekasė
maniske gime 30 sav, buvo maitinama misriai - kiek uztekdavo mano pieno ( nusitraukinejau), kiek reikedavo misinelio. Ligonineje duodavo nan1. Kokiu 3 men pastebejau, kad jisai panelei per silpnas ir pradejau duoti milumil ( tai pats sociausias nespecializuotas misinelis). Jei tiktais p0ilvuka pucia, tada tai gali buti naturalu ( juk iki triju menesiu beveik visiems vaikams pucia).
Beje, pucia po kiekvieno maitinimo ar tik vakare, ar yra dar kokiu nors kitu pozymiu - viduriu uzketejimas, berimas...
Nuo pilvo putimo gali duoti ivairiausiu lasiuku -babynos, sab simplex...

Lila, gydytojai dazniausiai siuo atveju negali padeti, nes tai atrandama ieskojimo budu + dar daug kas nuo gydytojos patirties priklauso. Musu gydytojai mes buvom pirmieji neisnesiotukai sad.gif. Geriau jau patarimu pas neisnesiotuku mamytes klausti - jos tai savo kailiu jau patyre.
Makarska
Mano vaikis taip pat gime 34 sav. Virskinimo sutrikimai ji kamavo gal iki kokiu 4-5 men. Iki to laiko ji maitinau misriai mano pienas + misiniai. Per para maistelio jis suvartodavo daug maziau, negu priklausytu. is pradziu svoris augo normaliai, po to priaugdavom vis maziau. Islaksciau visus gydytojus, kol Santariskese gydytojai parekomendavo duoti koses ir vaistu nuo spazmu, nes jokie pilvo lasiukai mums neveike. Su kosem (ar vaistais?) visos virskinimo problemos pradingo.
O iki tol:
Vaikas klyke diena nakti (neaisku ar is bado, ar del pilvo problemu, nes viduriai budavo zali ir skysti, o nesitustindavo bachuras po savaite laiko, be to klykimas galejo buti ir del persirgto meningito). Vienzo, musu kosmarai pasibaige, kai pradejom valgyti koses ir savaite pagerem spazmus mazinancius vaistus su skrandzio fermentais biggrin.gif .
Papildyta @ [mergetime]1087296484[/mergetime]
p.s. pamirsau parasyti, kad ieskodama virskinimo sutrikimu priezasciu isbandziau daugybe msisiniu, taciau vistiek neradau tinkancio: NAN1, NAN2, Similac, sojų misinius ir t.t. (nebprisimenu pavadinimu, nes tai buvo daugiau kaip pries 3 metus).
Tiesa, gal kokiu 8 men. mano vyrukas pamego Similac Gain ir ji siurbe iki kokiu 3 metu tongue.gif .
tulpe
Maniske irgi 34 sav mes vartojam Semper misinuka Tiesa iki 6 men maitinau pati ir bedukui su pilvo skausmai mes neturejom jokiu , dadar mergina 10men ir kerta viska tiktai apetitu nepasizymi. Taip jau daznai sako buna kad neisnesiotukai apetitu nepasizymi mums si taisykle tiko tai sekmes :*
renax
Na mes jau dideles bet gimem irgi 30 sav . Jus paprasykit kad israsytu skrandzio fermentu ampules (neisnesiotukam santariskese duoda ) ,nors mes pienu maitinamos buvom ,bet domejausi kad neisnesiotukam labai daznai to fermento truksta todel blogiau virskina maistuka . Gero jums augimo smile.gif mes valgem Milumil pre ir Hiip pre ( kai man buvo mastitas ir nepute )
Lee
Lila, gydytoja mums patare isbandyti visus misinukus ir atsirinkti geriausia.
Jau isbandeme daug misinuku, taciau pilva vistiek pucia. Naudojam Espumisan, Viburcol zvakutes, Gefilus miltelius, HIPP arbata, taciau nieks nepadeda. Trumpam numalsina kazkiek pilvo skausmus.. Ir visa tai, gydytojos patarimu.
Nuo pilvo putimo susidare bambutes isvarza, gydytoja liepe kuo daugiau ant pilvuko guldyt, taciau tai nepadeda.. Pabandysiu pasinaudot Silvutes patarimu, gal pades kurie nors lasiukai..
Dekoju, kad pasidalinot patirtimi..
tulpe
Ta pilvo isvarzele gali susidaryti del to kad pas neisnesiotukus labai silpnas pilvo presas arba sako kad pilvo raumenukai nera iki galo susiformave kai gulejau klinikose su savo maze mano kaimynes mergaite buvo gimus 28 sav tai ji turejo daug problemu del pilvuko tai jai duodavo nuo pilvo putimo BABINOS lyg tai vaistukai vadinas jei spiritiniu pagrindu zinau kad balta dezute orandzine spalva parasyta ir dar duodavo viskinimo fermentu masazuodavo pilvuka . NU tai tiek kantrybes
Dilma
Nesigąsdink labai dėl bambutės išvaržos. Mes gimėm 30 sav., ir dviejų ar trijų mėnesių irgi turėjom išvaržą, bet mažylė pradėjo sportuot - gulėt ant pilvuko, ir dabar bambutė thumbup.gif .
Ying
Na, o mano berniukas gime 29,5 savaiciu. Kol maitinau savo pienu, lyg ir viskas gerai buvo, taciau, kaip bebutu gaila, tai truko tik keturis menesius, nes piena nutraukinedavau rankomis. Pradejau maitinti misinuku Aptamil Pre. Veliau, po ilgu kanciu paaiskejo, kad sunus alergiskas karves pieno baltymui...
ilgas 2
QUOTE(Lee @ 2004 06 14, 17:59)
Mano maziukas gime 34 savaite, dabar jam jau menuo.. Taip jau yra, kad mano pienuko jam neuztenka, tad tenka primaitinti. Isbandziau Tuteli, Aptamil Prematil, Nestle NAN misinius, bet nuo visu labai pilvuka pucia. Gal galetumete rekomenduoti koki misini skirta neisnesiotiems naujagimiams, kuris nepustu pilvuko.

Dekoju
*

tongue.gif Tai gal pabandykit aptamil AR
Sandrulia
Sveikos mamytės mirksiukas.gif

Turiu problemėlę - mano mažiukas gimė neišnešiotas - 30 savaičių, todėl nemokėjo ryti, ką jau kalbėti apie žindymą...po truputį mokėmės iš minkštos soskytės valgyti, po to iš kietesnės, dabar iš buteliuko jau valgo puikiai, o va iš krūties nelabai kas išeina, nors bando, žiojasi, čiumpa, bet pora lengvų traukimų ir viskas, spjauna ir gaudo iš naujo
Gal turit kokių patarimų? help.gif
neringuša
Iš krūties sunkiau traukasi nei iš buteliuko tai ir gali būti pagrindinė priežastis kodėl netraukia. Pamėgink prieš maitinimą apsiplauti krūtis po šiltu vandeniu pamasažuoti nuo pagrindo spenelių link sukamaisiais judesiais tai palengvins pienelio tekėjimą gal tada po truputį ipras traukti mirksiukas.gif Sėkmės ax.gif
Sandrulia
Aš taip ir darau, o kai apžioja, tai pienas tiesiog pats bėga, bet jis apsižioja ir laiko, o kai atsitraukia per šoną lūpų išbėga pienukas unsure.gif kartais trūkteli kartą kitą, bet tik tada, kada labai aktyvus būna unsure.gif
agata
QUOTE(Sandrulia @ 2007 06 08, 14:46)
Sveikos mamytės mirksiukas.gif

Turiu problemėlę - mano mažiukas gimė neišnešiotas - 30 savaičių, todėl nemokėjo ryti, ką jau kalbėti apie žindymą...po truputį mokėmės iš minkštos soskytės valgyti, po to iš kietesnės, dabar iš buteliuko jau valgo puikiai, o va iš krūties nelabai kas išeina, nors bando, žiojasi, čiumpa, bet pora lengvų traukimų ir viskas, spjauna ir gaudo iš naujo
Gal turit kokių patarimų?  help.gif
*

po cezario pjuvio, gyme mano mazius 34 savaciu, tad teko susidurti paciai su neisnesiotuko maitinimo problemelem. Nutraukdavau pienuka, ir gyrdidavom maziu is taureles po lasiuka, tik jokiu budu ne is buteliuko, nes pamaitinus maziu is buteliuko uzteks ir keliu kartu, kad nebevargtu traukdamas pienuka is krutines, poto duodavau krutine, sunkiai bet truke pieneli. kas jums pasiule maitinima is buteliuko? cia ir buvo didzioji klaida, linkiu jums sekmes.
Sandrulia
QUOTE(agata @ 2007 06 09, 00:17)
kas jums pasiule maitinima is buteliuko? cia ir buvo didzioji klaida, linkiu jums sekmes.
*

Sesutės ligoninėj verysad.gif "reikia, kad pirma iš buteliuko išmoktų..., kitaip netrauks iš krūties..." verysad.gif dabar jau pati suprantu, kad tai klaida buvo, bet pasitikėjau "profesionalais" unsure.gif o kaip tą klaidą atstatytiu, nebežinau schmoll.gif
neringuša
Manau bandyk girdyti iš taurelės ir vis pasiūlyk krūtį, gal po truputį išmoks g.gif
Sandrulia
Na šiandien drąstiškai neleidau atitraukti galvos nuo krūties, tai patraukė normaliai (bent jau man taip atrodo biggrin.gif )kokią valandą žaidėm, tai dabar miega jau valanda, dar nebunda, tai arba privalgė normaliai, arba pervargo hihihi.gif iš buteliuko nebedaviau, gal supras, kad kitaip nebus ir išmoks normaliai valgyt, LABAI LABAI to tikiuosi rolleyes.gif o ir daktarė patarė neduot iš buteliuko, o tik iš krūties - mažai pavalgys, neužilgo vėl prašys, vėl gaus krūtį ir t.t. Gal pavyks rolleyes.gif
neringuša
Linkim kuo geriausios kloties thumbup.gif mirksiukas.gif
Sandrulia
Pasikankinom pusdienį, kiek jis ištraukė neįsivaizduoju, bet nemanau, kad daug, nes baisiai pyko, akivaizdžiai alkanas buvo verysad.gif tai daviau iš buteliuko, neiškentėjau verysad.gif negi badu marinsiu vaiką? unsure.gif bet jau iš kietesnės soskės daviau, truputį sunkiau traukėsi smile.gif
Natuke

šiandien drąstiškai neleidau atitraukti galvos nuo krūties, tai patraukė normaliai (bent jau man taip atrodo biggrin.gif )kokią valandą žaidėm, tai dabar miega jau valanda, dar nebunda, tai arba privalgė normaliai, arba pervargo hihihi.gif iš buteliuko nebedaviau, gal supras, kad kitaip nebus ir išmoks normaliai valgyt, LABAI LABAI to tikiuosi rolleyes.gif o ir daktarė patarė neduot iš buteliuko, o tik iš krūties - mažai pavalgys, neužilgo vėl prašys, vėl gaus krūtį ir t.t. Gal pavyks rolleyes.gif
Galima išmokyti

Na jus šaunoliai 4u.gif Galima tai padaryti, tik reikia labai rimtai užsiimti ir daug dirbti. Daug nešioti, laikyti prie kruties, šnekinti, vis siulyti pavalgyti. Žodžiu, kad tai būtų prioritetu ax.gif O jeigu nepavalgo - bandyki taurele arba šaukštele - reikia, kad žindymo refleksa jis galėtų pasotinti tik per kruties čiulpimą - tai būs papildoma motyvacija mokytis mirksiukas.gif
Bekasė
QUOTE(agata @ 2007 06 09, 00:17)
kas jums pasiule maitinima is buteliuko? cia ir buvo didzioji klaida, linkiu jums sekmes.
*

o kaip tu manai "gilesni" neisnesiotukai yra maitinami?
Is pradziu zondas, o veliau buteliukas - taurele duoda retais atvejais, kai kudikis yra stiprus. Kai kudikis yra silnas, tai yra svarbu pats maitinimas ir suvartojamo maisto kiekis, o ne maitinimo budas.
Ir pvz, kaip tu maitinsi is taureles kudiki gulinti inkubatoriuje, jeigu ji isimti galima tik labai trumpam?
Klepesova
Na aš negaliu patarti "iš patirties", mat maniškė gimė išnešiota ir stiprutė, bet sugalvojau vat tokį būdą- gal pritaikysi: duok mažiukui naktį iš krūties ir paryčiais. Mat bent jau maniškė tada būna labiausiai alkana ir išvalgo viską ką tik randa krūtyje. Jei taviškis intensyviau valgo rytą-dieną tada duok ryte ir dieną. bent jau kiekvieną rytą bent 2 maitinimus duok krūtį, o vėliau, kada jau vaikiukas matai neramus- buteliuką, taip pažaisk bent pora savaitėlių- žinau, kad labai sunku, bet bandyti tai verta. Vaikelis galiausiai turi priprasti, kad sunkiau valgosi, o galiausiai ir gal pakeisi visus maitinimus krūtimi. Jei ne tai ne, nieko nepadarysi, bet bandyti tikrai verta.
dar kuo dažniau glausk mažiuką prie krūtinės- tegul jaučia tavo artumą ir nori jo. bet tikriausiai visa tai tau jau sakė ligoninėje.

Aš manau gal taviškis nėra dar labai stiprus todėl nenori krūties, arba juk yra vaikų kurie nežinda nors tu ką. Mano draugės sūnelis atsisakė žysti 2mėn ir niekaip negalėjo jo priversti galiausiai pasidavė ir davė iš buteliuko. Kas liūdniausia kad 4 mėn dingo pienelis verysad.gif , nors sako, kad ymanoma ir nusitraukinėjant turėti pienuko iki 12mėn, bet draugei nepavyko. verysad.gif
Sim@

Dekoju
*

na, as pries savaite pagimdziau, 32 sav.berniuka. Kadangi savo pieno turiu nedaug, tai dar gulint KMUK, mano mazyli maitino SEMILAC ADVANCE 1 misiuku ( saukstelis misinuko +30 ml virinto vandens).
Sandrulia
QUOTE(Klepesova @ 2007 07 21, 18:47)
nors sako, kad ymanoma ir nusitraukinėjant turėti pienuko iki 12mėn, bet draugei nepavyko.  verysad.gif
*

Mano sūneliui jau 10 mėnesių, taip ir neišmoko žįsti schmoll.gif jau buvau privedus prie to, kad vienąkart pavalgė iš krūties, bet po to karto griežtai atsisakė imti krūtį schmoll.gif
Nusitraukinėju pienelį iki šiol... atsibodo vargti labai, bet vis nesiryžtu nutraukti, nes vistiek MP yra geriausia...
Versmė
QUOTE(Sandrulia @ 2008 03 14, 21:07)
Mano sūneliui jau 10 mėnesių, taip ir neišmoko žįsti schmoll.gif jau buvau privedus prie to, kad vienąkart pavalgė iš krūties, bet po to karto griežtai atsisakė imti krūtį schmoll.gif
Nusitraukinėju pienelį iki šiol... atsibodo vargti labai, bet vis nesiryžtu nutraukti, nes vistiek MP yra geriausia...
*

Šaunuolė, kad tiek ilgai išmaitinai 4u.gif ne kiekviena tiek ryžtųsi vargti.
Bet jau nebedaug ir liko, gal eik iki galo, nors žinoma, čia jūsų abiejų reikalas.
O mažiukas ir užsispyręs pas tave smile.gif
Sėkmės jum abiem
Sandrulia
QUOTE(xskix @ 2008 03 14, 21:33)
Šaunuolė, kad tiek ilgai išmaitinai  4u.gif  ne kiekviena tiek ryžtųsi vargti.
Bet jau nebedaug ir liko, gal eik iki galo, nors žinoma, čia jūsų abiejų reikalas.
O mažiukas ir užsispyręs pas tave  smile.gif
Sėkmės jum abiem
*

Atrodo, kad už jokius pinigus taip nevargčiau doh.gif bet dėl mažiuko... ko tik nepadarysi wub.gif
Mažulėlė
Mes turėjom vienintelę rimtą problemą - dukra gimė neišnešiota, buvo iškart paguldyta į inkubatorių, o ne pridėta prie krūties, o kai po kelių parų pirmą kartą gavau palaikyti ją ant rankų - ji buvo nepajėgi apžioti krūtį ir traukti pienuką. Tad vargom tikrai nemažai laiko, kol išmokom žįsti.
O tokių problemų kaip nugraužti speneliai, guzai - taip pat buvo, tik aš jų kažkaip neskaičiuoju už dideles.

Bet tikrai žinau, jog kartais būna ir dar rimtesnių problemų - pvz. neišnešiotukas neišmoksta žįsti; arba būna sunkaus laipsnio mastitai, kai mama guli su 40 laipsnių temperatūra ir pan.

Beje, niekieno pėdomis neseku. smile.gif
alfa159
QUOTE(Mažulėlė @ 2008 04 03, 13:26)
Mes turėjom vienintelę rimtą problemą - dukra gimę neišnešiota, buvo iškart paguldyta į inkubatorių, o ne pridėta prie krūties, o kai po kelių parų pirmąkartą gavau palaikyti ją ant rankų - ji buvo nepajėgi apžioti ir traukti krūtį. Tad valgom tikrai nemažai laiko, kol išmokom žįsti.
O tokių problemų kaip nugraužti speneliai, guzai - taip pat buvo, tik aš jų kažkaip neskaičiuoju už dideles.

Bet tikrai žinau, jog kartais būna ir dar rimtesnių problemų - pvz. neišnešiotukas neišmoksta žįsti; arba būna sunkaus laipsnio mastitai, kai mama guli su 40 laipsnių temperatūra ir pan.

Beje, niekieno pėdomis neseku.  smile.gif
*

Zinok, tas keturiasdesimt laipsniu buna net prie mastito pacios pacios pradzios- soka temperatura i virsu zaibiskai. Bet ja numust lengva- pravalai sastovas- ir viskas- temperatura nukrenta per pora valandu pati. O apie sudetingus atvejus ne sioje temoje gal buvo- kitose apie zindyma- tikrai labai sudetingos patirtys moteru. Vaikutis neisnesiotukas ar valgyti nemokantis- tai irgi ne pati didziausia beda.
Bekasė
QUOTE(Mažulėlė @ 2008 04 03, 13:26)
Na aš nežinau apie kokias problemas kalbi ir apie kokias problemas kalbėjo kitos, nes neskaičiau visos temos. Mes turėjom vienintelę rimtą problemą - dukra gimė neišnešiota, buvo iškart paguldyta į inkubatorių, o ne pridėta prie krūties, o kai po kelių parų pirmą kartą gavau palaikyti ją ant rankų - ji buvo nepajėgi apžioti krūtį ir traukti pienuką. Tad vargom tikrai nemažai laiko, kol išmokom žįsti.
O
*

nu matai - as saviske is inkubatoriaus gavau tik po keliu savaiciu ir tokioje situacijoje yra svarbiausia ne kaip maitinama, o kad vaikas priaugtu svorio ir fiziskai stipretu.
Bet atsirandu tokiu, kurios pradeda klykauti, kad zindyti gali visos, bet ne visos nori, bet nepateikia aprasymo, kaip reikia zindyti kudiki, kuris guli inkubatoriuje.
Mažulėlė
QUOTE(Silvute @ 2008 04 03, 14:15)
Bet atsirandu tokiu, kurios pradeda klykauti, kad zindyti gali visos, bet ne visos nori, bet nepateikia aprasymo, kaip reikia zindyti kudiki, kuris guli inkubatoriuje.

Suprantu mirksiukas.gif

iš inkubatoriaus saviškę gavau po 1,5 sav. Tiesiog tąkart leido kelias min. palaikyti wub.gif
mole
QUOTE(Mažulėlė @ 2008 04 03, 14:29)
Suprantu  mirksiukas.gif 

iš inkubatoriaus saviškę gavau po 1,5 sav. Tiesiog tąkart leido kelias min. palaikyti  wub.gif
*

Dėl vaikučio sveikatos problemų savo pirmagimės žindyti negalėjau, nes ilgai inkubatoriuje gulėjo verysad.gif Bet niekas man netrukdė pieno nusitraukinėti ir pripažinsiu tai buvo šimtąkart sunkiau nei pačiai žindyti ar padaryti mišinėlį. Ištempiau vos 4 mėnesius. Užtatai dabar džiaugiuosi, kad galiu žindyti, vaikiukas sveikas ir tikrai nežadu apsiriboti metų laikotarpiu, juolab kad MB palaiko 120 proc.
O grįžtant prie temos parašysiu, tiesiog kiekviena mama turi savo patirties žindymo klausimais, neretai karčios, skausmingos, bet ar reikia dėl to, kad tau nepasisekė, žeminti kitą moterį, kad jai tai puikiai pavyksta ar atvirkščiai. Pripažinsiu, kad perskaičius visą temą, supratau, kad tolerancijos čia labai nedaug, nes kiekvienai atrodo, kad jos nuomonė pati pati... Ir nereikia tik apie žindymą. Tiesiog jei mąstai, ne kaip pilka masė, tai vadinasi esi iš Mėnulio. Vat toks mūsų tolerancijos supratimas 4u.gif
Mažulėlė
QUOTE(mole @ 2008 04 03, 14:57)
Dėl vaikučio sveikatos problemų savo pirmagimės žindyti negalėjau, nes ilgai inkubatoriuje gulėjo verysad.gif  Bet niekas man netrukdė pieno nusitraukinėti ir pripažinsiu tai buvo šimtąkart sunkiau nei pačiai žindyti ar padaryti mišinėlį. Ištempiau vos 4 mėnesius.

drinks_cheers.gif esu tikra, jog ir man nebūtų pavykę ilgai nusitraukinėti pienuko (nusitraukinėjau mėnesį - t.y. tiek, kol mažoji išmoko žįsti, iki to buvo maitinama per zondą, vėliau iš buteliuko), jei mažoji nebūtų išmokusi žįsti, nes ir taip tik vargais negalais kiekvienam maitinimui nusitraukdavau reikiamą pienuko kiekį, o juk jo būtų reikėję daugiau ir daugiau... Tad visuomet kartojau ir kartosiu, jog esu laiminga mama, kuriai pavyko ilgai žindyti neišnešiotą kūdikį. Ir suprantu visas mamas, kurios dėl savo ar vaikučio sveikatos problemų, negalėjo žindyti.

Mano nuomone ir ilgai žindyti, ir neilgai žindyti - nėra gėdinga, svarbiausia auginti ir mylėti savo vaiką. smile.gif
Keiti
Sveikos,

Mums jau penkios dienos. Gimė sūnelis 33 sav. dabar dar esame KMUK. Šiandien pagaliau jau pradėjome priauginėti svorio, kas mane labai džiugina. Savo pienuko turiu daugiau nei reikia, bet tenka zonduotis, nes mažiukas nemoka žįsti. man labai baisu, kad negalėsiu žindyti, galbūt kam pasisekė išmokyti žįsti? Labai prašau parašykite savo patyrimus, kaip tai padarėte, nes man tai labai svarbu.
Julija@Mantas
Sveikos mamytes

Deimantyte gime 35 sav. Intensyvioj terapijoj gulejo 4 dienas, valge mano nutraukiama piena is buteliuko. Man ja atiduodant i palata visi iki vieno snekejo, kad is pradziu teks nutraukineti, nes ji silpna nemokes zysti, netures jegu traukti. O man buvo labai svarbu ja maitinti:
pirma - nes savo pirma vaika nemaitinau, (valge nutraukta piena 3 men)
antra - nes ji buvo neisnesiota, ir kaip niekas kitas jai buvo reikalingas mano pienukas

Vos tik ja parsinesiau i palata pabandziau duoti kruti.... ir ji paeme. Tiesa valge neilgai, o ir man tokia maze vis kazkaip nepatogu buvo laikyti.... Jos svoris vis krito, valge ji trumpai, o pertraukos tarp valgymu budavo ir po 4 ir daugiau val. Pradejau statyt zadintuva ir keltis pati ir kelt savo maze - ji valgyt nenorejo. Karta pasikvieciau sesele - sakau, gal paziurekit, ar ji teisingai zindzia?. Ta pasiziurejus net nustebo, sako is kur ji taip viska gerai moka. Nusiraminau. Bet svoris vis krito. Pradejau nerimaut, daktare sake kad jai matyt neuztenka pieno, ar ji nesugeba istraukt - nors maciau kad pieno buvo pilna, ji net springdavo. Pradejau svert pries ir po zindimo, pasirodo pavalgo gerai. Svoris pradejo augt sesta diena, septinta issirasem namo. Nei lygoninei, nei iki siol jokiu buteliuku.
Pirma menesi viskas buvo lyg ir gerai, pieno pilna, valgem neilgai apie 5-10 min, priaugom 1200, bet paskui prasidejo ziaurus nevalgymas, kuris iki siol tesiasi.
Pieno yra, bet ji nenori. Anksciau labai pergyvenau, o dabar suprantu, kad jai matyt tiek uztenka. Tikiuosi del jos nevalgymo man nedings pienukas, ir mes dar ilgai juo dziaugsimes.

Linkiu ir Jums visom sekmes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
As aplamai nesuprantu, kaip gali buti vienos geros, kitos blogos.

Kiekviena mama savo vaikui yra PATI PATI PACIAUSIA ir visai nesvarbu ar ji vaika maitino pati ar is buteliuku.
Zindyma palaikancios mamytes tiesiog kartais iskelia save auksciau debesu ir nemato nieko. Taip, gal ir priklauso viskas nuo mamos, bet ir vaikas svarbu, jo norai, sugebejimai ir pan., ivairios aplinkybes ir t.t

Moterys, bukime tolerantiskos ir palaikykime viena kita, o ne smerkime!!!!
Keiti
Julija@Mantas,
mano dukrytė gimė 34 sav., tai tokią situaciją aš jau žinau, gerai, kai vaikas bent jau ima krūtį ir taukia, o va sūnelis gimė 33 sav. ir dar matyt nėra to reflekso, netraukia jis krūties, tiesiog įkišu ir ji ten būna, bando kelis kartus pažįsti, bet nurimsta ir nieko nedaro vėl. Bandau ir vėl judinti krūtį, dėti iš naujo, masažuoti smakriuką, bet nepavyksta. Jeigu ištrauks mus iš inkubatoriaus, paprašysiu logopedės, kad išmokintų kaip reikia masažuoti profesionaliai, kad skatintų mažylį mokytis žįsti, nes mačiau kitas mamas to moko.
Sim@
labas vakaras_mano sunus gime 32 sav. MP maitinau tik men.
VEliau ir iki dabar maitinamas misinuku+ivairus maistas.
Natuke
QUOTE(Keiti @ 2008 05 30, 22:53)
Julija@Mantas,
mano dukrytė gimė 34 sav., tai tokią situaciją aš jau žinau, gerai, kai vaikas bent jau ima krūtį ir taukia, o va sūnelis gimė 33 sav. ir dar matyt nėra to reflekso, netraukia jis krūties, tiesiog įkišu ir ji ten būna, bando kelis kartus pažįsti, bet nurimsta ir nieko nedaro vėl. Bandau ir vėl judinti krūtį, dėti iš naujo, masažuoti smakriuką, bet nepavyksta. Jeigu ištrauks mus iš inkubatoriaus, paprašysiu logopedės, kad išmokintų kaip reikia masažuoti profesionaliai, kad skatintų mažylį mokytis žįsti, nes mačiau kitas mamas to moko.
*

tai jus dar visai mažiukai, dar nereikia stresuot, pergyvent 4u.gif tuolab jeigu jums padėda personalas ir dar siulys logopedo paslaugas smile.gif. Puiku, kad leidžia nors trumpam ištraukti iš inkubatoriaus, priglausti prie savęs, bandyti paduoti krutį. Taip ir vaikelis greičiau augs ir tavo pieno daugiau bus. Neskubėk, čiulpimo refleksas turi atsirasti, tiesiog reikia palaukt, dar biškį mažiuką paaugint. ax.gif Svarbiausia tau dabar pačiai nepergyvent ir daug nusitraukinėt - ir leliui bus maistas ir tu pieno turėsi.

Aš skaičiau, kad pagal paskutinius tyrimus, neišnešiotukams yra lengviau žysti negu gerti iš buteliuko, tai gal čia kai reikės pereiti nuo zondo iki žindymo, geriau jeigu bandysi iš karto žindyt arba girdysit iš taurelės, pasistengsit išvengti buteliuko ir čiulptuko, nes tokiam mažam yra lengva susimaišyti - silikoną kūdikis čiulpia visyškai kitaip negu krutį...

Dar... Yra tokia technika, vadinasi angliškai breast compression. Jeigu kūdikis trumpai pažindė ir pavargo, galima taip paskatinti jį žysti. Reikia paimti kruti virš rudo laukelio viršui ir apačioj ir suspausti. Tai paskatina pieno tekėjimą ir vaikelis pradės intensyviau žysti. Kai vėl nustos, reikia krutį paleisti.
vat čia yra video, kur jie rodo teisingą apžiojimą ir šiek parodo breast compression

http://www.birthbabyandmom.info/breastfeed...compression.wmv
Keiti
Ačiū labai už informaciją, aš nusitraukinėju tikrai daug, nes vyras kasdien namo veža virš 700 g pienuko ir šaldo smile.gif Tiesiog yra vienintelė problema, kad vaikelis netraukia. Krūtį spausti pati bandžiau, bet tai nepadeda, jis tiesiog ryja, o ne žinda. Na, teisingai sakote, reikia išlaukti ir reikia daug kantrybės siūlant krūtį, aš tikiu, kad jos man nepritrūks smile.gif
Keiti
Sveikos, smile.gif
Jau turime patirties ir galiu pasigirti. Šiuo metu sūneliui du su puse mėnesio ir jis valgo vien tik mano pienelį. Iš tiesų vaikas po truputėlį kasdien traukė vis stipriau, buvo ir krizių - netraukė visai, bet dabar viskas tiesiog idealu. Būkit kantrios ir stiprios mamytės wink.gif
sigitela
na mano mergyte irgi gime 34 sav. gulejo inkubatoriui, traukdavau tuos laselius ir nesdavau mazylei, nes maitino per zonduka, paskui pradejo bandyt maitint per buteliuka, kai pavarkdavo, tai sumatindavo per zonduka. Po 10 dienu mazyle pagaliau gavau i palata, tada pradejau bandyti duoti kruti, o ji saunuole is karto bande zysti bigsmile.gif , pradzioj sunkoka budavo, pavarkdavo, tai primaitindavau is buteliuko, po keliu dienu,pasitarus su sesute, nusprendziau maitint tik krutimi ir sekti svori.ir ka bigsmile.gif , ta pacia diena mazyle priaugo 20g, tuo tarpu sesute sake. kad kudikiai dazniausiai kelis gramus nukrenta. Mums tai buvo didelis pasiekimas wub.gif dabar mums 2 men ir 11 dienu, o mano mazoji jau sveria 5200g, o gimem 2360g, ir valgo tik mano pienuka smile.gif
Tad stiprybes visoms mamytems, musu angeliukai to verti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Danielle
Sveikos,mamytės smile.gif Pirmą merginą maitinau beveik iki trijų metų ax.gif Kai pastojau antrą kartą,pienas nebuvo dingęs. Antroji dukrytė gimė labai mažutė,tik 25 sav. verysad.gif Dabar jai yra 27 sav. Jau dabar gydytojai tvirčiau kalba apie jos išgyvenimą ir aš vis laukiu kada galėsiu ją maitint pati,nors žinau,kad tai bus negreit doh.gif
neju
QUOTE(Danielle @ 2009 01 20, 17:21)
Sveikos,mamytės smile.gif Pirmą merginą maitinau beveik iki trijų metų ax.gif Kai pastojau antrą kartą,pienas nebuvo dingęs. Antroji dukrytė gimė labai mažutė,tik 25 sav. verysad.gif Dabar jai yra 27 sav. Jau dabar gydytojai tvirčiau kalba apie jos išgyvenimą ir aš vis laukiu kada galėsiu ją maitint pati,nors žinau,kad tai bus negreit doh.gif
*

Stiprybes jums! Aukit kuo greiciau 4u.gif
Sunus gime 36 sav. Pirmas dienas maitino zonduku, po to pabande is buteliuko ir pavyko. Tai menesi nusitraukinejau ir maitinau. Po truputi pratinau prie kruties ir atsisakiau pientraukio thumbup.gif Aisku, pirmus kartus valgymas uztrukdavo ilgai. Svoris augo gerai (po 1200) tris menesius. Paskui tik pasidare nevalgiukas ir dabar reikia gudraut kad sauksteli i burna idet.
Keiti
Na, iš patirties galiu pasakyti, kad yra labai didelis skirtumas tarp vaiku gimusiu iki 35-36 sav. ir po. Anksčiau gimę beveik visi neturi nei žindimo, nei ryjimo refleksų, todėl pripratinti prie krūties yra be galo sunku. Turiu du neišnešiotukus ir dvejopą patirtį.
marjuo

Dekoju
*

sveiki mamytes..mes gimeme 28 sav. maitinu misriai.daug visokiu misineliu isbandeme,taciau mums geriausiai tiko enfamil.taciau jo galite isigyti,jeigu kas nors gyvena jav.. mums labai tiko,nes 4 men vis krapstydavau kakucius,o kai pradejo vartoti si misineli,tai i diena po 3 kartus porcijas padovanoja,be to labai gerai miega,sypsosi,zaidzia.tai mociute vis siuncia ir siuncia mums tuos misinelius.nors mano manymu,kad kiekvienam vaikiukui skirtingai tinka misineliai.
erikared
Sveikos mamutes,

parduodu 4 skarbonkytes misinuko NAN 1 active H.A. mums jis netiko, nors kiti sako kad jis labai geras. taip pat turiu viena Jumbo \Pack'a 2 numeriuka pampuku.
Parduodu pigiau nei parduotuveje, galime deretis. rasykite i AZ
Gyvenu Kaune
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.