Ar įstojus į ES pasikeis santuokos registravimo tvarka? Jei taip, tai kokia ji bus? Jei ne, po kiek laiko ji keisis?
nemanau, kad turetu labai keistis - kam gi tada naujas civilinis kodeksas buvo priimtas, kuris beje baznytine santuoka sulygino su civiline.
Tik girdejau, kad jau partnerystes istatymas seime lyg tai vakar buvo patvirtintas.
Ot ir blogai, kad nepasikeis. Nes tokia makalyne dabar. Pvz. mes susituokeme Europos sajungoje, ir kol Lietuva patvirtins musu santuoka praeis turbut dar metai. (jau metai praejo). Geriau, nueiti i santuokos rumus ir pameluoti
Laba diena, iki kada reikia uzregistruoti vaikuti metrikacijos biure? (Girdejau, kad iki triju menesiu) o jeigu neuzregistruoji ar yra kokia bauda?
Is anksto dekoju
del baudos, tai nzn, bet kol vaiko neuzregistruosi, tol taves gali poliklinikos nepriimti - kam naudinga gydyti uz dyka. Kol vaikas neuzregistruotas, jisai neturi asmens kodo - tai kaip ir neegzistuoja.
taip pat negausi vienkartines pasalpos ir gali kilti problemos su sodra, kai noresi iseiti motinystes iki metu atostogu, nes ten reikia vaiko gimimo liudijimo kopija pateikti.
Baudu uz vaiko neiregistravima per 3 menesius man nepavyko rasti, taciau viskas, ka isvardino Silvute yra tiesa
Negaliu atsakyti ar kas keisis su santuoka po istojimo i ES, taciau nemanau kad labai kas keisis. Santuokos sudarymas daugiau yra kiekvienos valstybes vidaus reikalas.
Man labiausiai rūpi, ar keisis nuostata, kad santuoką registruoti galima tik pagal savo arba tėvų gyvenamąją vietą ir tik civilinės metrikacijos skyriuje, o ne savo pasirinktoje vietoje, dalyvaujant c.m. darbuotojui. Būtų smagu, jei ši nuostata taptų liberalesnė.
Tik įtariu, kad sudaryti pas notarą partnerystės sutartį yra ne ką paprasčiau, nei "apsiženyti". O dar tas "titulas" - SUGYVENTINIAI, kaip baisiai skamba, feeeee... (nors pati tokia ir esu)
Del poliklinikos tai ne beda, nes visur einam per pazstamus
Beda tame, kad nesutvarkyti mano dokumentai ir del to negalim uzregistruoti musu pipiriuko. Bijau kad dokumentu tvarkymas uztruks
jei ta beda, kur anskciau minejai - tai tada tikrai gali uztrukti.
nzn, kiek minejo tvarka panasi, bet kad kazkokiu suvarzymu butu santuokai...
Nuejai, pasirinkai data - nori su iskilmemis moki lyg tais 80lt, nori paprastai kbinete susirasyti, tai moki 20lt - gauni popierius ir viskas. Pagal gyvenamaja vieta tikrai nereikia santuokos registruoti - gali rinktis kuri nori miesta. O tai kad daroma tik cm rumuose man irgi nelabai patinka - noretusi kur papludimy pvz. Bet tokiu atveju gali bandyti su kunigu tartis - dabar gi uztenka tik baznytines santuokos, ten tik cm biure kelis popieriukus reikia uzpildyti. O partnerystes sutarti, bent jau nutraukti tai turi buti lengviau... ir atrodo jinai irgi cm biure bus sudaroma - arba as vakar kazka blogai isklausiau.
Ta pati, bet as neisivaizduoju kur dingo ta mano pirma tema
Na jis irgi nori skyrybu tai gal greit viska sutvarkysim
gal ir greit sutvarkysit, bet as tau jau toje temoje sakiau, kad vaikas gimes santuokoje ir 9 men po skyrybu gauna motinos sutuoktinio pavarde.
Cia buvo per telika laida ir moteris pasakojo, kokias kancias del to isgyvena. Ir negali vaikui suteikti tikro tecvo pavardes - jai buvo siulyta kreiptis i teisma ir jame irodyti, kad vaiko tevas nera jos vyras. Vnz ten labai jau painu atrodo
Vakar maciau, kad paskelbta tema Vaiko registracija, taciau manes ten jau neperkele, taigi nelabai zinau kokia Nebenesciukes problema. Jei teisingai suprantu is Silvutes komentaru, tai Nebenesciuke budama santuokoje susilauke vaiko su kitu vyru. (Sorry jei ka ne taip supratau)
Normalia tvarka vaikas gimes santuokoje ir 300 dienu po jos registruojamas sutuoktinio (ar buvusio sutuoktinio) vardu. Anksciau nieko nebuvo galima pakeisti. Dabar istatymai numato daug variaciju, kadangi labai daug atveju kai vaikai gimsta santuokoje, taciau kito tevo, arba nepraejus 300 dienu nuo skyrybu. Nebenesciuke, man reiketu detalesnes informacijos, t.y. tu santuokoje ar ne, ir kokiom aplinkybem gime vaikas (jau issiskyrus, neissiskyrus). Kai zinosiu siuos duomenis, galesiu pasakyti, kaip vaika iregistruoti
Kiek aš skaičiau ir girdėjau, tai gali pareiškimą nešti tik į tą cmb, kuriame mestie esi registuotas pats, arba kuriame mieste registruoti tėvai. Bet gal neseniai kas nors keitėsi? O su bažnytine santuoka mums neišdegs. Vyrui tai būtų antra santuoka, o pirmoji buvo ir cmb, ir bažnyčioj. Tai mes jau kaip ir nuodėmėj likusį gyvenimą gyvensim.
turi buti vienas is sutuoktiniu registruotas tame mieste, arba tureti pazyma apie deklaruota gyvenamaja vieta tame mieste. Ir nemanau, kad tai pasikeis, nes europos sajungoje irgi yra toks reikalavimas, noredamas apsizenyti tam tikrame rajone vienas is sutuoktiniu turi buti pragyvenes tame rajone ne maziau kaip 14 dienu
nu bet niekas nereikalavo nei pazymu, nei pasu - uzpildem pareiskima, sumokejom mokescius ir pasirinkome data.
Hm o mes uzpraeita savaite uzsienyje registruota santuoka norejome iteisinti, ir tai reikalavo pasu su registracija arba gyvenamosios vietos deklaravimu. Cia gal toms moteriskems pagal nuotaika
Taip, as vis dar santuokoje su Vokietijos pilieciu. Mes negyvename kartu jau 3metus, bet neissiskyreme, kadangi as neuzregistravau santuokos Lietuvoje tai maniau kad jokiu bedu nebus (t.y. pasas pas mane svarus) Su vyru bendraujame tik e-mailu (labai retai). Kiek zinau jis dabar Vokietijoje tvarko skyrybu dokumentus, as cia irgi bandau kazka veikt. Vaiko susilaukiau su kitu (gyvename karu). Apie vaikuti nieko nenoriu sakyti vyrui, nes bijau, kad bus daugiau problemu. As noriu ramiai issiskyrti ir tada uzregistruoti vaika.
Tai jeigu as pateiksiu skyrybu dokumentus tai viestiek negalesiu uzregistruoti ji tikro tevo pavarde? Tai gal man reike nieko nesakyti apie santuoka ir uzregistruoti vaikuti? Ar uz tokios machinacijos mane pasodintu Pagelbekyte man prasau, nes man jau stogas vaziuoja
Nu gal as bloga patareja, bet as daryciau taip: jei tavo vokiska santuoka Lietuvoje nelegalizuota ir lietuviskai tu esi neistekejusi, tai as nieko ir nesakyciau. Tiesiog apeiciau ta istatyma ir tiek. (mes su vyru dabar taip darom Uz tai bauda turbut yra, tik nezinau kiek, ir nezinau kaip toki dalyka gali surasti, juk pas mus niekas netikrina, buvai tu kazkur pasaulyje vedes ar nebuvai
Kazin, ar santuoku rumuose dirba tos pacios moterys? O jeogu taip ar jos mus atpazintu
Vienos moterys dirba prie santuoku registravimo, kitos prie vaiku registravimo. Man taip atrodo. O tu esi joms savo istorija papasakojusi? Tada tegul vienas vyras registruoja. Juk galima ir taip. Man atrodo.
Noreiciau suzinot kiek reikes pastangu sugrazint vaika sau is tevo. Noriu paduoti i teisma ,gluoba savo vaikui. Issiskiriau su vyru pries metus. Vaikus padalinom. As auginu vyresne dukra-10metu. Buves vyras augina sunu 9 metu. Jau daug menesiu nematau sunaus,buves vyras man to neleidzia. As gyvenu su kitu vyru,dar nevede. Auginam bendra vaika,11.5men.
Ar teismas leis man grazinti sunu. Buves vyras gyvena su kita moterim(nevede).Preziura vaiko prasta. Noreciau suzinot ,i ka teismas atkreipia demesi,turiu omeni materialine prasme. Mes gyvenam 4 zmones 1 kambario bute, O buves vyras gyvena 9zmones nuosavem namie. As dabar nedirbu,auginu vaika. Ko butent reikia ,kokiu prievalumu reikia turiet ,kad laimet vaiko gluoba. Aciu
man atrodo, tu geriau atskira, nauja tema tuo klausimu padaryk. Taip teisinininke lengviau pamatys Papildyta @ [mergetime]1077291324[/mergetime] Ir dar nebenesciuke, jei pagal istatyma turetum vaika registruoti buvusio vyro pavarde, tai pirmiausia turi legalizuoti ir cia iregistruoti savo santuoka. O tas irgi trunka laaaabai ilgai. Patikek. Nu mano patarimas: nueiti ir tyliai uzregistruoti ta vaika. Ypac jei geruose santykiuose su buvusiu vyru. Tik aisku nepamirsk kad as ne teisininke, tiesiog dali savo patirties tavo istorijai pritaikiau...
Nebenesciuke, ar busi susitikime sekmadieni? Noreciau asmeniskai pakalbeti.
Papildyta @ [mergetime]1077296109[/mergetime] Beje siandien jau turbut nebeturesiu kada prisokti prie kompo, bet gal kas galit Natalijos klausima isties iskelti i kita tema - "Vaiko gyvenamoji vieta"
As pasistengsiu!
kodel be vaiko nori? Mano ir Motiejus dalyvaus
Nes bijau kad nepagautu jokiu bacilu tokioje minioje:unsure: jis pas mane labai silpnutis Motiejus nebijos tokioje monioje buti
Viktorija, gal galetum palikti man savo telefono numeri labai noreciau asmeniskai su tavimi pasneket (parasyk i az). Labai gaila, kad siandien man neisejo atvaziuoti i gimtadieni
Lauksiu ziniu
Mano telefono numeris nurodytas prie kiekvieno mano atsakymo
Jei galima paskambinsiu tau vakare
galima
Sveiki, draugas susidure su gan keblia situacija. Su savo zmona jisai issiskyre 1997m, o mokescius sumokejo tik 2000metais. Per ta laikotarpi exzmonai gime sunus, kuri ji uzregistravo draugo pavarde. Exzmona ir pati sutinka ir patvirtins, kad tas vaikas nera jo. Kaip butu galima teisiskai sutvarkyti visa si reikala, kur reiktu kreiptis.
Reikia kreiptis i teisma del tevystes nustatymo. Vienas pripazins, kad jo vaikas, kitas, kad ne jo, teismas priims sprendima ir jo pagrindu civilines metrikacijos istaiga pakeis irasa
net nelabai zinojau kaip ivardint tema
rugpjucio menesi tuokiuos ir girdejau kad yra toks istatymas leidziantis pries vestuves pasiimti laisva savaite,o gal kelias dienas (nezinau apmokamas ar ne) bet tuoksimes tik baznycioj, ar i darba reik pristatyt kokia pazyma,ar ja isduoda tik civilines metrikacijos biuras? dirbu lietuviu- svedu imonej... ir nezinau ar ir jie privalo laikytis istatymu ar turiu teiseprasyt tu dienau, nes imoneje darosi kazkokia nesamone mums liepia dirbti savaitgaliais ir net svenciu dienom ir neleidzia iseit, taigi nejaugi as net negalesiu pasiimt keletos laisvu dienu savo vestuvems
Istatymas nenumato atostogu vestuvems. Nebent toks dalykas gali buti numatytas imones kolektyvineje sutartyje, bet labai mazai imoniu tokias sutartis turi.
Vienintele iseitis imti arba kasmetines, arba neapmokamas atostogas
dekui uz atsakyma ,bet jau nujauciu, kad turesiu keblumu su visu tuo...as nebusiu dar isdirbus puse metu, taigi man atostogos nenusimato
Nu leiskite pareiksti savo nuomone
LR darbo kodekso 184 str. 1 dalis 7 punktas: Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos santuokai sudaryti - ne maziau kaip trys kalendorines dienos. Taip kad as manau, kad MonaLisa gali drasiai rasyti prasyma, nurodydama priezasti - santuokos sudaryma - nemokamoms atostogoms. O atidirbtas darbo stazas turi reiksmes kasmetiniu atostogu suteikimui, o nemokamoms atostogoms nera numatytas reikalingas stazas, taip kad manau, nera kliuciu prasyti nemokamu atostogu vestuvems.
Ir as nustebau. Pagal mane irgi trys dienos atostogoms priklauso
Nemokamas atostogas kaip ir minejau, bet nesutikslinau ju suteikimo salygu. Jau 2 savaites nerandu pakankamai laiko issamiems atsakymams, nes mano 2 - metis dickis serga plauciu uzdegimu ir gan sunkia forma. Tenka gydyt dicki ir saugot nuo uzkrato maziu
gerbiamoji teisininke, nieko tokio
o stai man labai rupejo, nes darbovieteje labai bjauri tvarka, zvogus skuduro vietoj as jau buvau sumascius afera- imsiu biuleteni
As imciau biuleteni - apmokes 80 proc. uz darbo diena, ir busi nuo darbdaviu nepriklausoma. kam sau nervus gadinti ir prasytu tu 3 dienu? O paskui ims ir neleis, ir ka tada darysi?
Tikrai santuokai sudaryti neapmokamu atostogu priklauso nemaziau nei 3 dienos. Ir dar, MonaLisa, nors ir dirbi tarptautinej imonej, jie privalo laikytis LR istatymu.
Bet reikia labai atsargiai - kad kas nors ne duok Dieve nepaskustu - zinau toki atveji kai mergina prarado darba, nes pasieme biuleteni ir isvaziavo i kalnus paslidineti. Prisislidinejo... O siaip tai kaip sesyte rase - darbdavys privalo suteikti nemokamas atostogas kai yra prasymas su priezastimi santuokai sudaryti. O del fiksuoto atlyginimo - tai tam ir yra buhalterija, kad proporcingai paskaiciuotu tau atlyginima uz atidirbtas dienas. Tiesiog gausi siek tiek mazesni atlyginima.
As tekejau praejusiu metu geguzi ir man dave 3 dienas nemokamu atostogu, kadangi eilines atostogas jau buvau isnaudojusi. Leido pasirinkti kurias dienas noriu, tai pasirinkau nedirbti penktadieni, pirmadieni, antradieni. Esu pasibaisejusi, kaip jusu imoneje nekreipiamas demesys i zmogaus asmenini gyvenima. Juk nuo to kartais priklauso ir darbo kokybe.
idomu, jei nesi pasinaudojes tokia galimybe, tai kaip sakoma - "sam durak"
Abu esam dar nepilnameciai. Ar gali kokiu nors problemu kilti?Kad dar neturim 18 metu
aciu
Nepykit, bet ar pabludot kad taip skubat?...
JEI YRA REIKALAS, SUNKUMU NEBUS, TIK TEVAI TURES PRITARTI
|