Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas vaiksto tik isikibes i ranka
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Žiogelis
Laba diena,

Noriu pasiteirauti psichologes nuomones apie tokia problema (net nezinau, ar tai problema g.gif ). Mano dukrytei 1 metai ir 2 menesiai, vaiksto (nuo kokiu 9-10 menesiu) tik isikibusi i kieno nors ranka. Pati bando eiti, ir jai puikiai iseina, kai ji to nori, o tai buna pakankamai retai. Siaip noredama kur nors nueiti, apsidairo, pareikalauja paduoti ranka ir tik tada stojasi ir eina. Jei rankos negauna - gali bliauti labai ilgai, jei nieko nera salia - ropoja. Imdama ranka labai kruopsciai renkasi, uz kurio pirsto laikytis, sauksto ar ko nors panasaus davimas vietoj rankos buna tuoj pat demaskuojamas. Kaip tai galima paaiskinti? Ar prades kada nors vaikscioti pati (na, bent jau iki pilnametystes smile.gif?
Psichologe
Kaip tai paaiskinti, tiksliai negaliu pasakyti, nes reiktu pamatyti situacija. Galima galvoti, kad galbut nesijaucia visiskai saugi vaikscioti viena, arba siekia kontroliuoti situacija, pyksta, jei neduodama ranka.
Zinoma, kad prades vaikscioti pati.
Coca - cola
zinai ka tik ir as tokia pacia tema paskelbiau. g.gif maniskiui metai ir menuo o vaiksto tik isikibes i pirsta ir nors tu ka doh.gif man neramu, nes tikrai gali eiti pats. man atrodo kad tiesiog psichologiskai negali paleist rankos, nezinau ka daryt, man atrodo tas vaikstinejimas niekada nesibaigs............
ragnez
mano vyresnelis iki 13 men nedryso paleisti pirshto, nors sugebejo vaikshchioti ir pats. na, mes parke zhaisdavom toki zhaidima: kadangi jis labai mego vaikshchioti stumdamas savo vezhimeli, ash ta vezhima stumteledavau toliau nuo jo, tada jis budavo priverstas ji vytis neprisilaikydamas. kai pasivydavo - ash vel stumteledavai vezhima tolyn. taip po truputi atstumas ilgejo, ir nepastebimai vaikas pradejo eiti pats.
dar turejau nusipirkusi ta vadinama "pavadeli". su pavadeliu jis jausdavosi saugiau, ishdrysdavo paleisti ranka, o tada jau eidavo faktishkai pats, nes ash pavadeli tik vos vos prilaikydavau.
na ir trechias mums labai padejes dalykas buvo baseinas. kazhkodel benui baseine vandenyje (beveik iki kaklo) vakshchioti neprisilaikant buvo drasiau. dar metu neturedamas jis baseine eidavo pats. ish pradzhiu braidydavo su pripuchiamais "sparneliais", o veliau ir be ju.
ish principo, benas savarankishkai vaikshchioti skaichiuojant nuo pirmuju zhingsneliu neprisilaikant (10 men) mokesi mazhdaug 2.5 menesio.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.