Žadam pradėti mažių maitinti košėmis tik nežinau kokią rinktis ir kaip ją ruošti tokiam leliukui. Ar reikia pertrinti išvirtą? Kiek laiko virti? Kokį kiekį reikia duoti? Pasidalinkit savo patirtimi.
Pirmą košę mes pradėjom valgyti tik bulvytę.Į verdantį vandenį įmesk supjaustytą bulvę, kai išvirs sutrink praskiedus vandenuku kureme virė.Po 3d, gali pridėti morkytės.Visada daržovių košes verdu pati nes pirktų nevalgo
Na aš turėjau omenyje kruopų košes, bet vis tiek ačiū
suklydau
Pradėkit nuo avižų kruopų arba miežinių. Pradžioje virkite nedideliu kiekiu, nes pratinti reikia tik po šaukštuką per dieną. Avižas arba miežius nuplaukite ir įdėkite į verdanti vandenį be druskos, be cukraus. Virkite poilgiai, ragaukite, kai išvirs- košė bus panaši į klijus. Trinkite per sietelį arba sumalkite su smulkintuvu. Skieskite savo pienu arba pieno mišiniu. Jei norite vargti trumpiau, t.y. virti ir nesmulkinti, pabandykit Pūkio košę, ten tos pačios kruopos, tik jau susmulkintos, nereikės ilgai virti,o plius ekologiškos. Tik rinkitės grikių, miežių, avižų kruopyčių mišinį, nes kitos rūšys jums dar per anksti. Ir kiekius virkite mažesnius nei nurodyta pakelyje, kaip minėjau jums pradžioje tik po šaukštuką bus galima.
Mes tai pradėjom nuo vaikiškų spec. košyčių - ir dar dabar jas tebevalgom, nors jau greit 10 mėnesiukų bus. Nes jos ekologiškos, lengvai ir greitai paruošiamos, ir vaikučiui patinka.
"Milupa" turi neblogą košių pasirinkimą. Mes pradėjome nuo avižų košės - tai lyg lenvgučiai dribsniai iš avižų, užpili virintu šiltu vandeniu, išmaišai, ir viskas. Kad būtų skaniau, vėliau pradėjau gardinti jas vaisių tyrelėmis, nes pati košė neturi daug skonio; ir įpilu šlakelį gero, pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus. Taip pat yra ryžių košelė, taip pat ruošiama. Reikia turėti omeny, kad avižos šiek tiek skystina viduriukus (mums labai tiko, nes tada viduriai buvo linkę kietėti), ryžiai - kietina. O vyresniam jau bus galima ir įvairesnių - pvz. kelių grūdų (jos jau ir kažkokį skonį turi:) ), taip pat košelės su pienu ar vaisiais.
Mes kaip tik šią savaitę pradėjom košę ragauti.Sūnui 6 mėn tai dabar rytais jis gauna Milupos ryžių košės ir truputį paskaninu obuolių tyrele,nepastebėjau kad kietėtų viduriukai.Reiks ir mums pabandyt Pūkio košių nusipirkt.
Kaip rašiau, mes "Milupos" košytes nuo mažumės ragaujam. Kad nekietėtų, padeda obuolių, taip pat slyvų (geriausia - džiovintų, tokią gamina "Nestle") tyrelė, ją įmašant į košytę. Ir skanu, ir sveika
O kad nekietėja viduriukai, puiku - gal vaikutis mažiau linkęs į viduriukų kietėjimą. Maniškis tai turėjo su tuo problemėlių, kai buvo mažuliukas - kai pradėjom tirštą maistą, kelias dieneles 'dovanėlės' nesulaukėme. Tai su ryžiais buvom atsargūs. O dabar tai visokias kerta - va neseniai išbandėme ryžių-kukurūsų pienišką košelę, labai patinka.
Sveikos mamytes
Norejau jusu visu paklausti kokia kosyte geriausia pradeti duoti? Mano leliukui 5 men. jau valgo ivairias darzoviu tyreles, taciau jau noreciau pradeti duoti kokias nors kruopu koses. Tik va problema, kad nezinau nuo kokios geriausia pradeti? Vieni sako ryziu, kiti grikiu, treti dar kitokias. Pasidalinkit savo patirimi su nepatyrusia Kokias kosytes jus pirmiausia pradejot duoti? Ir kokias patartumet duoti pirmiausia?
mum gydytoja patarė pradėt nuo ryžių, taip ir padarėm. Girdėjau, kad grikiai - paskutiniai, kurių reikia duoti, bet jau po laiko. Nes tai buvo antroji košelė, kurią ragavome. Bet vaikiukui nieko nenutiko, valgo kuo puikiausiai, nei pabėrė, nei ką
Mums irgi gydytoja patare pradeti nuo ryziu arba kukuruzu kazkodel. Bet intuityviai jauciu, kad ryziai maziukui geriau. Tuo labiau, kad ir musu mamos mums ryzius virdavo visai maziukams. Budavo vienintelis ir geriausias vaistas nuo viduriavimo...
As pirma kose daviau ryziu,net nezinau kodel,jei tavo vaikiukui pvz. yra viduriukai laisvesni-tai ryziu kose kaip tik,o jei atvirksciai-tai aviziniu ar grikiu.Be to as kaip tik esu girdejusi kad grikiu kose pati vertingiausia.
mamke gerai parase,dar norisi pridurti,kad jei vaikiukas linkes i alergija tai geriau pirmiausia duoti kukuruzu,nprs maniskiui ji buvo neskani,valge tik pagardinus tyrele vaisiu:)
Mes tai pirmiausia isbandem ryziu, veliau kukuruzu ir avizine
Aš tai pradėjau nuo daržovių košės,
Mes pradėjom nuo avižinės
[quote=rynkeviciene,2006 03 17, 17:07]
mamke gerai parase,dar norisi pridurti,kad jei vaikiukas linkes i alergija tai geriau pirmiausia duoti kukuruzu,nprs maniskiui ji buvo neskani,valge tik pagardinus tyrele vaisiu:) Mums taip pat,kukuruzu kose ir ryziu....daktare liepe taip.Ryziu tai valgo gerai o kukuruzu tik pagardinus....
Aciu labai visoms uz patarimus
Jau leliukas mano valgo ryziu kosyte kuo puikiausiai Labai patiko Va tik daR vienas klausimeslis, ar ta kosyte ryziu pacius darotes ar perkat? As tai kol kas perku, nes niekaip pati daryti nesiryztu Kazkaip man ir pirktine labai skani pasirode
Įvedus ryžių košytę reikia stebėti ar nekietės viduriukai...
mes pradėjome nuo kukurūzų, nes ji nealergizuoja... Aš pradžiai ryžius daviau pirktinius, o dabar perku skanėjos ryžių dribsnius ir verdu pati... O beje geriausiai tiko, bet čia nuo 6 mėn. Rūkio košė...tai tikarai geras ir pigus variantas.
Pradeti reikia nuo ryzhiu ar kukuruzu, nes shios kruopos be GLIUTENO tiesiog
QUOTE(curry @ 2006 06 25, 03:13) Mums gydytoja patare pradeti nuo kukuruzu kosytes taip pat. Tik nezinau kokius tuos kukuruzus pirkti. Ar yra spec. vaikams ar tai kukurusu miltai ar kokios tai kruopos? netruriu zalio supratimo. Prasau paaiskinkite kaip virti kukuruzu kose ir kokia ja pirkti? QUOTE(jolax @ 2006 06 25, 20:33) Mums gydytoja patare pradeti nuo kukuruzu kosytes taip pat. Tik nezinau kokius tuos kukuruzus pirkti. Ar yra spec. vaikams ar tai kukurusu miltai ar kokios tai kruopos? netruriu zalio supratimo. Prasau paaiskinkite kaip virti kukuruzu kose ir kokia ja pirkti? mes pirkom Bebi kukurūzų košę, bet man ji nepatiko. Vaikas irgi jos nevalgė
Aš maišau kukurūzų košę su avižine, tada dar valgo, nors neįpatingai jam patinka.
mums gydytoja-alergologė užrašė tokią seką: ryžių, kukuruzų, miežių, avižių, sorų, kviečių, grykių. ir ant vandens
bet, pasirodė, vaikas alergiškas kukuruzoms!!! aš verdu iš miltų, malu su kavamale QUOTE(bozkute @ 2006 06 28, 22:24) o kas tas Glutenas? nes girdejau ir as, kad patariama pradeti kosemis be Gluteno, o Milupos avizineje ir dar lygtais kvieciu yra gluteno. Gliutenas - tai baltymas, randamas kviečiuose, miežiuose, avižose, rugiuose, kurio dažnai netoleruoja dar nevisiškai išsivysčiusi kūdikio virškinimo sistema, tad geriau šių kruopų košėmis pradėti maitinti vėliau. QUOTE(bozkute @ 2006 06 28, 22:24) o kas tas Glutenas? nes girdejau ir as, kad patariama pradeti kosemis be Gluteno, o Milupos avizineje ir dar lygtais kvieciu yra gluteno. Milupos avizineje nera gliuteno. Kiek zinau, tai gliutenas kietina viduriukus. Mes pradejome nuo ryziu kosytes(irgi Milupos), labai bijojau, kad nekietintu, bet viskas ok Kolkas perku Milupos kosyte (ryziu ir avizu). Man jos patinka, nes yra be visokiu priedu, vaisiu. Kai pripranta prie priedu, paskui nenori paprastos koses
o as jau duodu milupos kvieciu, bebi grikiu su obuoliu, ir bebi bananine valgo skaniai nesiskundziu, jau nuo sito men, pradesiu duoti darzoves
Mūsų pirma košė buvo avižų, dabar dar ir ryžių valgo. Man labai patiko Milupos košytės ir dukrytė taip skaniai jas valgo, o dabar jau laukiam šviežių bulvių ir valgysim daržovienes.
QUOTE(bozkute @ 2006 06 28, 23:24) o kas tas Glutenas? nes girdejau ir as, kad patariama pradeti kosemis be Gluteno, o Milupos avizineje ir dar lygtais kvieciu yra gluteno. apie gliutena galima cia daug suzinot, rusiskai http://www.nanya.ru/opit/9912 Papildyta: QUOTE(Isila @ 2006 06 25, 21:06) O tu pati ragavai ta kose? bebejo tavo vaikutis jos nevalgis, jinai visiskai be skonio. As idedu i ja koki nors deserta, pvz. HIPP obuoliu ir bananu, persiku ir t.t.
mums buvo patarta pradeti valgyti, nuo kukuruzu ir ryziu kosytes.Mano mazoji kukuruzu is vis nevalge
QUOTE(Rasmuze @ 2007 01 27, 20:17) mums buvo patarta pradeti valgyti, nuo kukuruzu ir ryziu kosytes.Mano mazoji kukuruzu is vis nevalge o kas cia per kose? kokios firmos?
Mes pardėjom nuo grikių košytės Hipp firmos.
Darau tame pačiame mišinėlyje, kurį valgo jau kelis mėn. Bandėm pradžioje daržoves, bet niekaip Po penkto bandymo košę valgome čepsėdami QUOTE(Sanrita @ 2007 02 01, 19:59) Mes pardėjom nuo grikių košytės Hipp firmos. Darau tame pačiame mišinėlyje, kurį valgo jau kelis mėn. Bandėm pradžioje daržoves, bet niekaip Po penkto bandymo košę valgome čepsėdami Kažkaip nesuprantu, kas pataria pradėti nuo grikių. Šiaip dažniausiai pradžia būna ryžių košytė (jeigu pradedama nuo grūdų), nes į ją būna mažiausiai reakcijų. O ir šiaip dar nesusiformavęs žarnynas ją geriau priima. Juk ir mūsų mamos duodavo pradžioje būtent ryžių klijukų
bebi pieniska su bananais
QUOTE(laukinukė @ 2007 02 02, 09:19) Kažkaip nesuprantu, kas pataria pradėti nuo grikių. Šiaip dažniausiai pradžia būna ryžių košytė (jeigu pradedama nuo grūdų), nes į ją būna mažiausiai reakcijų. O ir šiaip dar nesusiformavęs žarnynas ją geriau priima. Juk ir mūsų mamos duodavo pradžioje būtent ryžių klijukų Ji skirta alergiškiems vaikams ... Bandėm po šaukštelį. Blogos reakcijos nebuvo... Kaži kaip būtų buvę, jei pati būčiau virus ryžius Po savaitės pabandysiu
O kokia cia firma gamina ryziu koseles, ir kaip jos ten buna paruostos. kaip tik vakar ieskojau pirmam kartui bet nieko neradau? Radau tik Nestle be pieno ir Bebe su pienu, nelabai supratau kokia pirkt??
mes tai nuo bulviu koses pradejom, o paskui ryziu kose bandem, bet kad mano jinelabai valge t ryziu kose, purtydavosi, o uztat bulves megsta ir dabar, darzovine skaniausias maistas
QUOTE(enrikad @ 2007 03 23, 18:38) mes tai nuo bulviu koses pradejom, o paskui ryziu kose bandem, bet kad mano jinelabai valge t ryziu kose, purtydavosi, o uztat bulves megsta ir dabar, darzovine skaniausias maistas ir sveikiausia
Mes pradėjom nuo ryžių košytes. Labai mažiui patinka. Užmaišau su mišinuku, kažkaip su vandenuku
Mes pradėjom nuo bulvių košės
mes pradejom nuo morku su obuoliais, po keliu dienu bulvyte.
Mes nuo 4 men pradejom valgyti avizu kose is MILUPOS be priedu... atrodo jam skanu buvo...
Mes pradėjom nuo daržovių košytės, o kruopų košes tik nuo 7 mėn., nuo ryžių, avižų, kviečių ir kt. (Milupos)
Mes pradejom nuo bulvytes koses. Isviriau bulvyte, sutryniau ir sumaisiau su misinuku kad skystesne butu. Ir mano mazyliui patiko
|