*Viktoriukas*
2011 04 19, 12:34
Žinau kaip tyliai tyliai verkia miškas... Žinau kaip jūra išsilieja iš krantų. Žinau, kad vieną šviesų laimės rytą Išgirsiu tavo balsą: ATEINU Pačiu tyriausiu ilgesiu mane svaiginsi, Kol mano akys tavo rankutes išvys... Žinau, kad nieko niekada taip nemylėsiu Kaip savo angelėlio mažojo akis......

Apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF in vitro fertilizacija) tai moters kiaušialąsčių ir vyro spermos sujungimas ne moters kūne. Indikacijos IVF taikymui:1) pakenkti arba nepratekami moters kiaušintakiai (dėl infekcinių ligų, praeityje buvusių operacijų, pavyzdžiui, dėl negimdinio nėštumo, perforavusio apendicito ir pan.), 2) išplitusi endometriozė, kai prieš tai taikytas nevaisingumo gydymas buvo neefektyvus, 3) kitas anovuliacijos (t.y. kiaušidžių funkcijos sutrikimas) gydymas buvo neefektyvus, 4) vyro nevaisingumas - prasta spermos kokybė, 5) vyro ejakuliate nėra spermatozoidų, tačiau punktate iš sėklidžių randami gyvi ir sveiki spermatozoidai, 6) kai po 3-6 mėnesinių ciklų, atlikus IUI procedūras, moteris nepastojo, 7) neaiškios kilmės nevaisingumas. Kaip vyksta IVF procedūra? 1.Gydymas medikamentais skatinant kiaušialąsčių brendimą kiaušidėse. Taikomos kelios gydymo schemos, kurios parenkamos priklausomai nuo moters amžiaus, nevaisingumo priežasties, organizmo reakcijos į vieną arba kitą gydymo schemą. Paprastai gydymas užtrunka nuo 2 iki 45 savaičių, priklausomai nuo organizmo reakcijos į jį. Trumpa schema- nuo 1-3 cd Ilga schema- nuo 21 cd 2.Gydymo stebėjimas kiaušidžių atsakas į gydymą vertinamas atliekant ultragarso bei hormoninius tyrimus, nuo kurių rezultatų individualiai kiekvienai moteriai koreguojama vaistų dozė, kad galima būtų išvengti nepageidaujamo gydymo poveikio organizmui. 3.Kiaušialąsčių išėmimas iš kiaušidžių. Procedūra atliekama per makštį esant intraveninei nejautrai. Kontroliuojant ultragarsu specialia adata punktuojamos kiaušidės. Procedūra trunka 1020 minučių. 4.Spermos gavimas. Sperma gaunama masturbacijos būdu. 5.Lytinių ląstelių apsivaisinimas. Poros lytinės ląstelės apsivaisina pačios mėgintuvėlyje, kuris patalpinamas inkubatoriuje. Apsivaisinimo rezultatai vertinami po 1 paros. 6.Embrionų dalijimasis vertinamas dar po 1 paros. 7.Embrionų perkėlimas. Gerai besidalijantys embrionai perkeliami į gimdą po 23 parų po kiaušialąsčių išėmimo. Perkeliami 2 arba 3 embrionai. Kiti embrionai užšaldomi. Po embrionų perkėlimo vartojami medikamentai nėštumui gimdoje išlaikyti. Ar moteris pastojo, paaiškėja po 2 savaičių atlikus tyrimus, kurie patvirtintų nėštumą. Intracitoplazminė spermatozoido injekcija į kiaušialąstę (ICSI) - papildoma mikromanipuliacinė procedūra, kurios metu spermatozoidas yra sušvirkščiamas į kiaušialąstę Indikacijos: 1) prasta vyro spermos kokybė (mažesnė nei 5 mln. spermatozoidų koncentracija spermoje, progresyvinis judrumas mažesnis nei 50%, 2) prasta spermatozoidų morfologija (mikroskopu vertinama išvaizda), 3) sunkaus laipsnio imuninis nevaisingumas prieš tai buvusių IVF metu nevyko kiaušialąsčių apsivaisinimas Intracitoplazminė morfologiškai atrinktos spermos injekcija(IMSI)Naujoji IMSI sistema ypatingai gali padėti sprendžiant komplikuotus vyrų nevaisingumo atvejus. Sistema turi 7200 kartų vaizdą didinantį mikroskopą, kuris leidžia pamatyti vidinę spermatozoidų struktūrą ir atrinkti geriausius. Iki šiol naudota ICSI sistema vaizdą didino 400 kartų, galėjome įžiūrėti tik labai stambius spermatozoidų pokyčius. Dabar dirbama daug tiksliau, kiaušialąsčių apvaisinimui atrenkami tik visiškai normalūs spermatozoidai ir tai neabejotinai pagerins rezultatus.IMSI galima tirti ir kiaušialąstes bei embrionus. Pagalbinis embriono dangalo paruošimas (Assisted Hatching -AH) Ir taikant DAB, ir natūralaus pastojimo metu, embrionai, patekę į gimdą, išsilaisvina iš dangalo ir esant palankiom sąlygom, įsitvirtina gimdos sienelėje. Jei embrioną gaubiantis išorinis dangalas yra storas, taikomas AH metodas. Šis būdas padeda embrionui įsitvirtinti gimdoje. Indikacijos:1) storas embriono išorinis dangalas (Zona Pellucida), 2) ankstesnių DAB ciklų metu moteris nepastojo, į gimdą perkėlus geros kokybės embrionai, 3) moters amžius ≥ 35, 4) ypatingai tinka užšaldytiems ir atšildytiems embrionams. Kai kurių autorių duomenimis, AH labai padidina nėštumo tikimybę. Blastocistų auginimasBlastocista - penktosšeštos dienos embrionas su atitinkamai išsidėsčiusiomis ląstelėmis (nuotraukoje 5-ių dienų blastocista). Natūralaus apvaisinimo metu embrionas pasiekia gimdą ir implantuojasi būtent šioje stadijoje. Šis metodas padeda atrinkti geriausius embrionus ir padidina nėštumo tikimybę.
Indikacijos:1) vyresnio amžiaus (≥ 35-ių) moterims 2) kai anksčiau atlikti keli nesėkmingi IVF ciklai 3) siekiant sumažinti daugiavaisio nėštumo tikimybę 4) siekiant padidinti nėštumo tikimybę. TESA (anglu k. - testicular sperm extraction) metodika, kurios metu spermatozoidai iš sėklidės gaunami, atliekant perkutaninę (pro odą) sėklidžių punkciją. Tokiu būdu gautais spermatozoidais apvaisinamos moters kiaušialąstės, naudojant ICSI metodą. http://www.vaisingumas.lt/index.php?cid=324http://www.vaisingumocentras.lt/dirbtinis_apvaisinimas_IVF
Vaisingumo klinikos atliekančios IVF:http://vaisingumas.lt/http://www.bak.lt/http://www.vaisingumocentras.lt/http://www.motinairvaikas.lt/http://www.embrions.lv./Jolsana
Kainos:Pati procedura kainuoja nuo 4000 iki 6000 lt + vaistai + echo 1. Vaistai kainuoja nuo 1500-4000lt 2. Konsultacijos stimuliacijos metu (nuo 4 iki 8 ), kaina vienos kons. nuo 100-140lt (nuo klinikos priklauso) 3. IVF kaina (nuo klinikos priklauso)-į ją įeiną ir punkcijos kaina ; 4. Jei su vyrų problemos tai gali reikti ISCI (kaina priklauso nuo klinikos) 5. Jei yra ką šaldyti (apie 800lt); 6.Jei augina iki blastocistų dar plius apie 800lt; 7.Progesteronas 14 dienų (apie 240lt)Jei pastoji reiks iki 12 sav. naudoti jį.(kai kam ilgiau) Tyrimai prieš IVF(priklausomai nuo klinikos):LH, FSH, E2, PRL, raudoniuke, citomegalovirusas , toksoplazmoze , hepatitas B ir C, ZIV ir sifilis, ureaplazmas, mikoplazmas, chlamidijas ir paselis Gimdos gleivinės (endometriumo) storis:
5-7 c.d. ~ 5mm(3-6mm) 8-10 c.d. ~ 8mm(5-10mm) 11-14c.d. ~ 11mm(7-14mm) 15-18c.d. ~ 12mm(10-16mm) 19-23c.d. ~ 14mm(10-18mm) 24-27c.d. ~ 12mm(10-17mm) Folikulo diametras:
5-7 c.d. ~ 2-6mm 8-10 c.d. ~ 12-15mm 11-14c.d. ~ 18-25mm(ovuliacija) HCG po įsodinimo (2-jų dienų embrionas): 5dpį ~ 4 (min. 2) 6dpį ~ 7 (min. 3) 7dpį ~ 11 (min. 3) 8dpį ~ 18 (min. 8) 9dpį ~ 28 (min. 11) 10dpį ~ 45 (min. 17) 11dpį ~ 73 (min. 22) 12dpį ~ 105 (min. 29) 13dpį ~ 160 (min. 39) 14dpį ~ 260 (min. 68) 15dpį ~ 410 (min. 120) IVF statistikaIVF kaina
Adrija1
2011 04 19, 14:19
Aciu, Viktoriukai! Registruojuos naujuose, laiminguose namuciuose!
Zubriuka
2011 04 19, 14:20
Gvaizdė
2011 04 19, 14:37
Mergaitės, virusuoju  Šiandien buvau pas gydytoją gandrai neša dvejetuką  sekantis apsilankymas po poros savaičių, tada jau turėtų matytis širdelių plakimas. prisakė saugot save
QUOTE(Gvaizdė @ 2011 04 19, 15:37) Mergaitės, virusuoju  Šiandien buvau pas gydytoją gandrai neša dvejetuką  sekantis apsilankymas po poros savaičių, tada jau turėtų matytis širdelių plakimas. prisakė saugot save  Jezau kaip faina  Linkejimai dvynukam O as ka tik isryskinau Egk kitoj temutej  Tai dabar laukiu kol gris is Trejso ir pasisakys cia mums visoms
juroszuvedra
2011 04 19, 14:42
QUOTE(Gvaizdė @ 2011 04 19, 15:37) Mergaitės, virusuoju  Šiandien buvau pas gydytoją gandrai neša dvejetuką  sekantis apsilankymas po poros savaičių, tada jau turėtų matytis širdelių plakimas. prisakė saugot save  Sveikinu
QUOTE(Adrija1 @ 2011 04 19, 14:08) Aišku kad ieškojau, visai kaip jūs  QUOTE(spurguliukas29 @ 2011 04 19, 14:38) Sveikos visos  ,gryzau jau siandien po punkcijos,ispunktavo 14,cia gerai vadinasi? Labai gerai  Man irgi panašiai išpunktavo Dar naujai temai virusiukų Papildyta:QUOTE(Gvaizdė @ 2011 04 19, 15:37) Mergaitės, virusuoju  Šiandien buvau pas gydytoją gandrai neša dvejetuką  sekantis apsilankymas po poros savaičių, tada jau turėtų matytis širdelių plakimas. prisakė saugot save 
*Viktoriukas*
2011 04 19, 14:51
Gvaizde, sveikinimai spurguliuk, puikios naujienos
Zubriuka
2011 04 19, 15:01
QUOTE(Gvaizdė @ 2011 04 19, 04:37) Mergaitės, virusuoju  Šiandien buvau pas gydytoją gandrai neša dvejetuką Super!!!! Sveikinu nuosirdiskiausiai!!!!!! QUOTE(Beta1 @ 2011 04 19, 04:39) O as ka tik isryskinau Egk kitoj temutej  Tai dabar laukiu kol gris is Trejso ir pasisakys cia mums visoms  Ka ji vel iskrete?!  ( ar cia Embrions temoj isryskinai.. ) Warwaros pasigedau... Plakatas joks neiskeltas, neramu O man atrodo, kad jauciu kazkoki pozymi as  Dabar kaip Citas pasisakysiu, kad pries koki pusvalandi pradejo labai durstyti viduj.. Na, kazkaip taip kaip per ten ikistu virbala ir stipriai kilsteltu i virsu... Ir po to patvinksi tarsi... Vel kazkiek ramu ir is naujo. Biskiuka tarsi soniau, ne per pati viduri  ... Na, nemoku paaiskinti, bet biskiuka skauda Cia geras pozymis ar nelabai??
Adrija1
2011 04 19, 15:04
QUOTE(Gvaizdė @ 2011 04 19, 04:37) Mergaitės, virusuoju  Šiandien buvau pas gydytoją gandrai neša dvejetuką  sekantis apsilankymas po poros savaičių, tada jau turėtų matytis širdelių plakimas. prisakė saugot save  Nu kaip fainai! Sveikinu dvigubai ir gaudau sviezutelius virusiukus!
Warwara
2011 04 19, 16:00
ZubriukaQUOTE Warwaros pasigedau... Plakatas joks neiskeltas, neramu
Zubriuka
2011 04 19, 16:05
QUOTE(bum @ 2011 04 19, 14:06) Griebiu vel du QUOTE(spurguliukas29 @ 2011 04 19, 14:38) Sveikos visos  ,gryzau jau siandien po punkcijos,ispunktavo 14,cia gerai vadinasi? Puikus rezultatai!!! QUOTE(Gvaizdė @ 2011 04 19, 15:37) Mergaitės, virusuoju  Šiandien buvau pas gydytoją gandrai neša dvejetuką Imu virusiukus abu QUOTE(Zubriuka @ 2011 04 19, 16:01) ... Na, nemoku paaiskinti, bet biskiuka skauda Cia geras pozymis ar nelabai??  Oi man patinka kai ir jus ieskot pozymiu ir svarbiausia randat  bent ne viena as cia isprotejus atrodau  Zubriuka aisku kad geras pozymis, dabar mums visoms apytiksliai implantacijos periodas, tai visokie padiegimai gerai, nors jei ju nera tai irgi nieko nereiskia
T.P.Keberiokst
2011 04 19, 17:01
Warwara,pats superiskiausias plakatas Gvaizde,didziausi sveikinimai Ech kad visos IVF istorijos taip baigtusi,pasaka ne gyvenimas butu
aiste 35
2011 04 19, 18:27
Apchiii ,  , kimbantis dvigubas . Papildyta:Pabandykit praleist ir neuzsikrest  .uzsikretimas garantuotas . Kantrybes visoms laukianciom , ir geru rezultatu . Ir neieskokit pozymiu , nes isskirtiniu kaip ir nera . Tik pilvukas puciasi ...
QUOTE(Gvaizdė @ 2011 04 19, 15:37) Mergaitės, virusuoju Šiandien buvau pas gydytoją gandrai neša dvejetuką sekantis apsilankymas po poros savaičių, tada jau turėtų matytis širdelių plakimas. prisakė saugot save Dvigubi sveikinimai QUOTE(Beta1 @ 2011 04 19, 15:39) O as ka tik isryskinau Egk kitoj temutej  Tai dabar laukiu kol gris is Trejso ir pasisakys cia mums visoms Nu tu sekė morka  O aš grįžau su geru mažiuku  Dabar jau pradėsiu laukti tavo žinių po rytojau vizito  Sėkmės QUOTE(Zubriuka @ 2011 04 19, 16:01) O man atrodo, kad jauciu kazkoki pozymi as Dabar kaip Citas pasisakysiu, kad pries koki pusvalandi pradejo labai durstyti viduj.. Na, kazkaip taip kaip per ten ikistu virbala ir stipriai kilsteltu i virsu... Ir po to patvinksi tarsi... Vel kazkiek ramu ir is naujo. Biskiuka tarsi soniau, ne per pati viduri  ... Na, nemoku paaiskinti, bet biskiuka skauda Cia geras pozymis ar nelabai?? Viskas čia ok Visi požymiai geri QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 17:00) Aš šį kartą apsiribosiu vienu QUOTE(Citas @ 2011 04 19, 18:00) Oi man patinka kai ir jus ieskot pozymiu ir svarbiausia randat bent ne viena as cia isprotejus atrodau  Zubriuka aisku kad geras pozymis, dabar mums visoms apytiksliai implantacijos periodas, tai visokie padiegimai gerai, nors jei ju nera tai irgi nieko nereiskia  Kur tavo ataskaita apie tavo požymius?
Adrija1
2011 04 19, 18:59
QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 06:00) Oi tai taip ir sakyk!  As dvieju noreciau.. QUOTE(aiste 35 @ 2011 04 19, 08:27) Apchiii ,  , kimbantis dvigubas . Papildyta:Pabandykit praleist ir neuzsikrest  .uzsikretimas garantuotas . Kantrybes visoms laukianciom , ir geru rezultatu . Ir neieskokit pozymiu , nes isskirtiniu kaip ir nera . Tik pilvukas puciasi ...  Ciumpu visus imanomus virusiukus! Tikrai neimanoma neapsikrest kai tiek cia ju, o dar ir dvigubu!
juroszuvedra
2011 04 19, 19:49
QUOTE(egk @ 2011 04 19, 19:28) O aš grįžau su geru mažiuku Spaudziu kumstukus stipriai stipriai,kad maziukas vis didetu ir didetu  Ramaus laukimo
QUOTE(aiste 35 @ 2011 04 19, 19:27) Apchiii ,  , kimbantis dvigubas . Papildyta:Pabandykit praleist ir neuzsikrest  .uzsikretimas garantuotas . Kantrybes visoms laukianciom , ir geru rezultatu . Ir neieskokit pozymiu , nes isskirtiniu kaip ir nera . Tik pilvukas puciasi ...  Jau net neatsimenu kad virusu cia butu  Imu dvynukams QUOTE(egk @ 2011 04 19, 19:28) Dvigubi sveikinimai Nu tu sekė morka  O aš grįžau su geru mažiuku  Dabar jau pradėsiu laukti tavo žinių po rytojau vizito  Sėkmės Kur tavo ataskaita apie tavo požymius? Imu ir is tave  Jau raportavau, turbut liko anoj temelej Ka tik panaudojau antra stebuklinga zvakute kur Baltija.LT padovanojo tai taip geras tualete buvo , nu tiek uzkieteje viduriai kad bijau savo pozymius sumaisyti ir melagingai cia ataskaitas duoti
Warwara
2011 04 19, 20:31
Gvaizdė Sveikinu ir laukiu kitu geru naujienu - plakanciu sirduciu! egkNu, valio!!! Dabar nekvieposiu dvi savaites, lauksiu graziu skaiciuku! *traukia plakata As nuo siandien jau Gonali turiu, po 225  Auginsiu dabar grozi! Sekmadieni apziura.
Adrija1
2011 04 19, 20:35
QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 10:31) *traukia plakata As nuo siandien jau Gonali turiu, po 225  Auginsiu dabar grozi! Sekmadieni apziura. Nu tada mes traukiam savo kumstukus ir laikom sugniauztus uz Tavo gera foliu derliu!
Zubriuka
2011 04 19, 20:37
QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 10:31) *traukia plakata As nuo siandien jau Gonali turiu, po 225  Auginsiu dabar grozi! Sekmadieni apziura. Ir as i tavo palaikymo komanda...
edita 1579
2011 04 19, 20:40
QUOTE(Gvaizdė @ 2011 04 19, 15:37) Mergaitės, virusuoju  Šiandien buvau pas gydytoją gandrai neša dvejetuką  sekantis apsilankymas po poros savaičių, tada jau turėtų matytis širdelių plakimas. prisakė saugot save  kaip faina,nuosirdziausi sveikinimai
QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 21:31) *traukia plakata As nuo siandien jau Gonali turiu, po 225  Auginsiu dabar grozi! Sekmadieni apziura. Nu pabusiu dar draugiska ir paklausiu juk reikia testi ir slopinancius ? Gero starto ir gero derliaus po poros savaiciu
edita 1579
2011 04 19, 20:43
QUOTE(Citas @ 2011 04 19, 20:51) gal pasnibzdesi ir man,kas per stebuklingos zvakutes ten,begsiu pirkt,nes ir as nelabai su viduriais savo besusikalbu
Warwara
2011 04 19, 20:45
edita 1579
2011 04 19, 20:45
QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 21:31) *traukia plakata As nuo siandien jau Gonali turiu, po 225  Auginsiu dabar grozi! Sekmadieni apziura. jungiuosi ir as i palaikymo komanda
Zubriuka
2011 04 19, 20:49
Mergaites, ne i tema... Ka galima paveikti, kad laikas greiciau eitu??!!!  Nes as visa diena SM sedziu, lovoj gulineju, knyga skaitau... Na, dar i kina planuoju ryt.. Ka dar galima padaryti? Sau gal kazka?  Masazas turbut nelabai  Gal koks veido valymas? Ar galima?? Kaip jus laika "tempiat"? Suprantu, kad dauguma darbeliuose, tai gal kvailas klausimas.. Bet jei mano situacijoj...
QUOTE(frige @ 2011 04 19, 21:43) gal pasnibzdesi ir man,kas per stebuklingos zvakutes ten,begsiu pirkt,nes ir as nelabai su viduriais savo besusikalbu  Microlax, Baltija.LT sake lietuvoj pirko, bet gal ir cia rastum kazka panasaus. Tokios sui aplikatorium QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 21:45)  viena ryte kita vakare? O as jau turbut is proto einu bet pradeda strenas mausti kaip per pms. Neklausykit ir nerekit labai ant manes ryt grisiu i savo vezes Papildyta:QUOTE(Zubriuka @ 2011 04 19, 21:49) Mergaites, ne i tema... Ka galima paveikti, kad laikas greiciau eitu??!!!  Nes as visa diena SM sedziu, lovoj gulineju, knyga skaitau... Na, dar i kina planuoju ryt.. Ka dar galima padaryti? Sau gal kazka?  Masazas turbut nelabai  Gal koks veido valymas? Ar galima?? Kaip jus laika "tempiat"? Suprantu, kad dauguma darbeliuose, tai gal kvailas klausimas.. Bet jei mano situacijoj...   manikiuras, pedikiuras, kauke gal irgi nieko tik paminek kad gali lauktis kad ten kokiu chemikalu nenaudotu  man ir dirbant laikas sliauzia
Zubriuka
2011 04 19, 20:55
QUOTE(Citas @ 2011 04 19, 10:52) O as jau turbut is proto einu bet pradeda strenas mausti kaip per pms.  manikiuras, pedikiuras, kauke gal irgi nieko tik paminek kad gali lauktis kad ten kokiu chemikalu nenaudotu  man ir dirbant laikas sliauzia  Zinok ir man ir Adrijai pojutis kaip pries mmm... Tai sake kitoj temelej, kad cia gerai O manikiura pedikiura vyras pasiule (nors katik dariau, tai atkrenta  )... As jam taip galva iskvarsinus, kad jis sako "eik vel vistiek.... jei reikia tai ir kelis kartus per diena" Jauciu, reikes i Vilniu ryt vaziuoti, ten draugai visi.. Su vienais pasimatai su kitais - ir laikas greiciau bega  O cia tai tik gulineju ir prisigalvoju visko
QUOTE(Zubriuka @ 2011 04 19, 21:55) Zinok ir man ir Adrijai pojutis kaip pries mmm... Tai sake kitoj temelej, kad cia gerai O manikiura pedikiura vyras pasiule (nors katik dariau, tai atkrenta  )... As jam taip galva iskvarsinus, kad jis sako "eik vel vistiek.... jei reikia tai ir kelis kartus per diena" Jauciu, reikes i Vilniu ryt vaziuoti, ten draugai visi.. Su vienais pasimatai su kitais - ir laikas greiciau bega  O cia tai tik gulineju ir prisigalvoju visko Nuraminai Nu va matai planas jau yra, aisku kad laikas greitai praeis  Matau vaizda, kaip tik pasidariu manikiura pedikiura ta pacia diena arba kita nueini atgal ir kaip niekur nieko paprasai to paties ir apsimeti kad visai tu ten nebuvai
QUOTE(juroszuvedra @ 2011 04 19, 20:49) Spaudziu kumstukus stipriai stipriai,kad maziukas vis didetu ir didetu Ramaus laukimo  Ačiukas  Labai tikiuosi, kad pas mamytę geriausia QUOTE(Citas @ 2011 04 19, 20:51) Ka tik panaudojau antra stebuklinga zvakute kur Baltija.LT padovanojo tai taip geras tualete buvo, nu tiek uzkieteje viduriai kad bijau savo pozymius sumaisyti ir melagingai cia ataskaitas duoti Aš visada sakau - visi požymiai geri ir visi tinka QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 21:31) egkNu, valio!!! Dabar nekvieposiu dvi savaites, lauksiu graziu skaiciuku! *traukia plakata As nuo siandien jau Gonali turiu, po 225  Auginsiu dabar grozi! Sekmadieni apziura. Laikau kumštukus už tavo grožį O kvėpuoti tai tu geriau kvėpuok giliai, bijau kad nepakenktų deguonies trūkumas tavo grožiui QUOTE(Zubriuka @ 2011 04 19, 21:55) O manikiura pedikiura vyras pasiule (nors katik dariau, tai atkrenta  )... As jam taip galva iskvarsinus, kad jis sako "eik vel vistiek.... jei reikia tai ir kelis kartus per diena" Jauciu, reikes i Vilniu ryt vaziuoti, ten draugai visi.. Su vienais pasimatai su kitais - ir laikas greiciau bega  O cia tai tik gulineju ir prisigalvoju visko Aš tai pritariu tavo vyrui - tiek kartų per dieną kiek reikia ir KASDIEN Pagalvojau kaži nėra abonentų savaitinių pedikiūram, manikiūram Zubriuka, viskas pas tave gerai, nenervuok  Nu negali būti, kad aš bloga sapnuotoja  tikrai žinau, jau jeigu susapnuoju tai basta, o va sau niekada tokių sapnų dar nesapnavau
Zubriuka
2011 04 19, 22:00
QUOTE(egk @ 2011 04 19, 11:20) Zubriuka, viskas pas tave gerai, nenervuok  Nu negali būti, kad aš bloga sapnuotoja  tikrai žinau, jau jeigu susapnuoju tai basta, o va sau niekada tokių sapnų dar nesapnavau  Nuraminai!  Einu miegot geriau, nes jau apsigyvenau SM
QUOTE(Zubriuka @ 2011 04 19, 23:00) Einu ir aš  Labanakt
aiste 35
2011 04 19, 23:10
QUOTE(Zubriuka @ 2011 04 19, 21:49) Mergaites, ne i tema... Ka galima paveikti, kad laikas greiciau eitu??!!!  Nes as visa diena SM sedziu, lovoj gulineju, knyga skaitau... Na, dar i kina planuoju ryt.. Ka dar galima padaryti? Sau gal kazka?  Masazas turbut nelabai  Gal koks veido valymas? Ar galima?? Kaip jus laika "tempiat"? Suprantu, kad dauguma darbeliuose, tai gal kvailas klausimas.. Bet jei mano situacijoj...  As leliukams batukus mezgiau  , nes maniskiai gims rudieni , o tavo ziema , tai tikrai labai reikalingas dalykelis  . Istikruju numezgiau viena pora , ir labai norejau anra pora pradeti ... bet labai nepatogu nuo vyro pasidare , galvoju , kad pagalvos kad protelis pasimaise ... Net nezinojau , kad nescia dar , o labai norejau dvynuku ... Tuo labjau pirmas IVF , prisiskaiciusi visokiu baisybiu , nenorejau labai isijausti , kad skaudu nebutu paskui .O dabar gailiuosi , kiek laiko issvaisciau sededama ir laukdama , jau buciau po 3 poras numezgusi . O kai suzinojau , kad du , tai galvoju , kad nuojauta vistiek neapvyle . Reikia prisiruosti dar ir antrus batukus numegzti . O dar beto , reikejo is karto megzti 2 poras , nes vienu vistiek neuzteks  O istikruju tai visos mamytes sako , kad labai reikalingas dalykas , lietuvoje galima ir turgelyje nusipirkti , o pas mus cia tai niekur nemaciau . Arba mamuko reik prasyti , kad virbalus nuo antresoliu issitrauktu  . Veido valymo tikrai nesidaryk , nes negalima to elektrinio , kur balterijas uzmusineja . Gal kokia knyga , ar koki kina verksminga ... As galvoju , kad visdelto koki rankdarbi butu geriausia , nebent man ... O jei rankdarbiu nemegsti , tai ka nors kas tau patinka , tik neturi laiko. Sekmes
Adrija1
2011 04 20, 06:45
Labas rytas, merginos, ne i tema as ci, bet paklausiu- gal kuri susidurus? Vakar vakare, nuejus i vonia, pamaciau ant kojos, nuo apacios ir per kelia issokusia baisine vena. Niekad tokiu dalyku nera buve, tai labai issigandau. Nakti ismiegojau pasidejus didele pagalve po kojom, tai dabar kiek geriau, bet vistiek matosi. Gal cia po narkozes taip ivyko? Nes praejus porai dienu po punkcijos pastebejau, kad ant zandu kraujagysliu debeselis pasirode, ko man anksciau taip pat nera buve. Tai dabar galvoju ko griebtis? Ar skambint daktarui i Ryga ar venu specialistui?
Šarūniukė
2011 04 20, 07:13
QUOTE(Adrija1 @ 2011 04 20, 07:45) Labas rytas, merginos, ne i tema as ci, bet paklausiu- gal kuri susidurus? Vakar vakare, nuejus i vonia, pamaciau ant kojos, nuo apacios ir per kelia issokusia baisine vena. Niekad tokiu dalyku nera buve, tai labai issigandau. Nakti ismiegojau pasidejus didele pagalve po kojom, tai dabar kiek geriau, bet vistiek matosi. Gal cia po narkozes taip ivyko? Nes praejus porai dienu po punkcijos pastebejau, kad ant zandu kraujagysliu debeselis pasirode, ko man anksciau taip pat nera buve. Tai dabar galvoju ko griebtis? Ar skambint daktarui i Ryga ar venu specialistui?  Aš skambinčiau Trejsui, BŪTINAI. O tau tirtas AFS sindromas, ar neskyrė aspirino, jis nuo trombų  Tu tik nesigąsdink iš anskto, bet geriau pirma TRejsui, o jis patars kažką
Adrija1
2011 04 20, 07:18
QUOTE(Šarūniukė @ 2011 04 19, 21:13) Aš skambinčiau Trejsui, BŪTINAI. O tau tirtas AFS sindromas, ar neskyrė aspirino, jis nuo trombų  Tu tik nesigąsdink iš anskto, bet geriau pirma TRejsui, o jis patars kažką  Netirtas ir aspirino neskyre..  Skambinsiu 9-a. Aciu, Saruniuke!
Warwara
2011 04 20, 07:50
Adrija1 Jo paskambink gyditojui, o venos nuo visko galejo issokti, bet kad taip staigiai - tai tikrai reikia pranesti gyd.! Ne skauda? Jei gyd. leis, galima su elastiniu bintu susukti koja, bet is ryto, kai dar neatsikeliai.
Adrija1
2011 04 20, 07:58
QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 21:50) Adrija1Jo paskambink gyditojui, o venos nuo visko galejo issokti, bet kad taip staigiai - tai tikrai reikia pranesti gyd.! Ne skauda? Jei gyd. leis, galima su elastiniu bintu susukti koja, bet is ryto, kai dar neatsikeliai. Neskauda. Vaje, jau apsivyniojau. Atsikeliau ir apsivyniojau. Begu skambint Treijsui. Jau paskambinau. Na konkretaus nieko nepasake, liepe kojine nusipirkt, gert aspirina, jei bus blogiau, nueit pas venu daktara. Laikyt kojas aukstai. Kadangi nera skausmu nei pilve, nei nugaroj, nei kojose, tai noriu tiket, kad ne AFS. Isgeriau aspirino, kojos i virsu ir knyga paskaitysiu
Warwara
2011 04 20, 08:26
*traukia plakata Adrijos kojos, prasom pailseti ir venos atgal sutraukti!
QUOTE(Warwara @ 2011 04 20, 09:26) *traukia plakataAdrijos kojos, prasom pailseti ir venos atgal sutraukti! Adrijuk, sveik Kaip tu šiandien? Matau, nuotaikos geros
QUOTE(aiste 35 @ 2011 04 20, 00:10) As leliukams batukus mezgiau  :  Nemokeciau as turbut  nors esu ankstyvoj jaunystej mezgus serveteles vaseliu ir megstinio lygia dali virbalais, nes mama visa kita sunkiaja dali megzdavo Adrija1, velnias ir nuo ko gi cia  as tai manau kad trejsas teisus ir tau reikia buten pas venu specialista ir as vietoj taves nelaukciau kol pasidarys blogiau ar prades skaudet. Citas 6dpi - as issirasiau sau kita diagnoze (be protelio susilpnejimo aisku  ), gal man vis tik kokia lengvo laipsnio hiperstimuliacija, nu issiputus ziauriai ir net sunku itraukti pilva. Dar tie viduriu uzkietejimai ramybes neduoda. Pilvo apacia kaip visada tempia ir skaudena. Siandien ryte dar smalsumo delei BT pasimatavaui tai 37.1. Kol kas viskas gerai rodo poovuliacija laika. Sakiau jei jau kartais rysiuos tam NT velyku ryta tai pries tai tikrai pamatuosiu BT nes jei bus pakritus tai ner ko nei testo gadint  jau tada laukciau 28d kraujo testo. Labas rytas mergaites!!!
Sveikutes,prisiduodu,siandien pasidariau HCG-1  ,tai va apgavo mane pilvo maudimas,visus vaistukus nutraukiau ir esu gilioj gilioj depresijoj Sekmes mergytes jums laukianciom savo  is visos sirdies linkiu jum geru nestukisku SV.Velyku
QUOTE(gana1 @ 2011 04 20, 10:06) Sveikutes,prisiduodu,siandien pasidariau HCG-1 Jetau, mergyt, kaip gaila. Laikykitės su vyru. Žinau kaip žiauriai skauda, kai nepavyksta
QUOTE(Rute @ 2011 04 20, 09:17) Jetau, mergyt, kaip gaila. Laikykitės su vyru. Žinau kaip žiauriai skauda, kai nepavyksta  Aciu labai,kol kas ant raminamuju sedziu,o ka daryt  kai vyras guodzia tai dar labiau zliumbiu  ,net seiliu negaliu nuryt,atrodo uzsmauks, nebedrumsiu as jum linksmu namuciu ,sekmes ir dar karta sekmes visoms
QUOTE(gana1 @ 2011 04 20, 10:21) Aciu labai,kol kas ant raminamuju sedziu,o ka daryt  kai vyras guodzia tai dar labiau zliumbiu  ,net seiliu negaliu nuryt,atrodo uzsmauks, nebedrumsiu as jum linksmu namuciu ,sekmes ir dar karta sekmes visoms  Laikykis, mergyte
Warwara
2011 04 20, 09:29
gana1, kaip gaila... Tik labai gal i depresija nekrisk, paverkti reikia, tai butinai! Isverkti viska ir kaz ka naujo mastyti. Stiprybes tau didelios! egk ar manes klausiai? Nu gal ir ne manes, bet pasakysiu  Is ryto paskaiciavau kiek LT ifarsiruoju i save kiekviena diena  Tai esu tiesiog deimantine mergina! Dabar vyras negali mane vadinti brangioji, permenkas apibudinimas
Adrija1
2011 04 20, 09:31
QUOTE(Warwara @ 2011 04 19, 22:26) *traukia plakataAdrijos kojos, prasom pailseti ir venos atgal sutraukti! Aciu! Kojos auksta, ilsisi, venos traukiasi pagal Jusu nurodyma! QUOTE(egk @ 2011 04 19, 22:52) Adrijuk, sveik Aciu, brangute!  Kaip Tu? Kaip nuotaikyte? QUOTE(Citas @ 2011 04 19, 22:58) Adrija1, velnias ir nuo ko gi cia  as tai manau kad trejsas teisus ir tau reikia buten pas venu specialista ir as vietoj taves nelaukciau kol pasidarys blogiau ar prades skaudet. Citas 6dpi - as issirasiau sau kita diagnoze (be protelio susilpnejimo aisku  ), gal man vis tik kokia lengvo laipsnio hiperstimuliacija, nu issiputus ziauriai ir net sunku itraukti pilva. Dar tie viduriu uzkietejimai ramybes neduoda. Pilvo apacia kaip visada tempia ir skaudena. Siandien ryte dar smalsumo delei BT pasimatavaui tai 37.1. Kol kas viskas gerai rodo poovuliacija laika. Sakiau jei jau kartais rysiuos tam NT velyku ryta tai pries tai tikrai pamatuosiu BT nes jei bus pakritus tai ner ko nei testo gadint  jau tada laukciau 28d kraujo testo. Labas rytas mergaites!!!  Nu ziuresiu kaip su tom venom toliau bus. Kol kas kol kojos virsuj, tai sumazejo Nenoriu tiket, kad Tau ta hiperstimuliacija, geriau jau tempia ir skaudena, nes leliukai kuiciasi!  Mano BT 37,3 jau kelios dienos, bet cia manau, crynone itaka QUOTE(gana1 @ 2011 04 19, 23:06) Sveikutes,prisiduodu,siandien pasidariau HCG-1  ,tai va apgavo mane pilvo maudimas,visus vaistukus nutraukiau ir esu gilioj gilioj depresijoj Sekmes mergytes jums laukianciom savo  is visos sirdies linkiu jum geru nestukisku SV.Velyku  Kokios liudnos zinios, Gana! Paguodos zodziu tokiu atveju nera! Laikykis, mergyt!
meiles_kibirkstele
2011 04 20, 09:32
Labas rytas mergaites  Vis paskaitineju jusu temute, uz visas labai sergu, tik vat parasyti vis labaiu laiko truksta  ruosiames darbe varzuboms saudymo sestadieni, tai darbu pilna  O as norejau paklausti mergaiciu kurios LT daresi IVF. Kokius jums tyrimus daktare liepe pasidaryti pries IVF? As telefonu klausiau, tai dali spejau uzsirasyti, dali ne  geda antra karta ir beskambinti
|
|