QUOTE(rena @ 2006 05 05, 22:02)
vat tik ryziu dribsniu kosyte sukirto,ziuresim kaip bus
as irgi turiu galvos skausma del vaiko kakiaus.mums trys men.,maitinu pati,nuo 2men.karta dienoje damaitinu misiniu. nuo pat gimimo tustinasi tamsiai zaliai,pasitaiko truputi gleiviu. tustinasi viena karta dienoje.jeigu netinka misinys kokie turetu buti pozymiai?
Viduriavimas - ne juokai. As tai rekomenduociau kreiptis i gydytoja. Mums paskutini karta visa tai pasibaige ligonine ir laseline. Viduriu infekcija. Aisku, priezasciu gali buti milijonas, bet tegul jas aiskinasi gydytojai, jie tam ir yra.
QUOTE(Grytute @ 2006 05 06, 11:53) Viduriavimas - ne juokai. As tai rekomenduociau kreiptis i gydytoja. Mums paskutini karta visa tai pasibaige ligonine ir laseline. Viduriu infekcija. Aisku, priezasciu gali buti milijonas, bet tegul jas aiskinasi gydytojai, jie tam ir yra. uzjauciu,mano maziui be to viduriavimo dar ir temperatura pakilo,dejuoja mazulis, nakti blogai miegojo,turbut vaziuosim ligoninen,nes jauciu kad kazkas negerai
mano dukrytė viduriuoja jau keletą dienelių, bet jai dantukai dygsta kokios aplamai priemonės ir vaistukai galėtų nuimti ar bent jau pamažinti viduriavimą? Duodu smectos bet ji nelabai geriai,mano mažei 1 metukai
labutis mamytes,
jus paaskinkit man zaliai ar tai reiškia, kad ji viduriuja. Darėm kaprologinį tyrimą, tai nustatė dizbakteriozė. Gėrėm jogurt kapsulės 1mėn, bet pakartojus tyrimą vistiek rado gleivių ir riebalinių rūgščių. tai dabar duotu gefilus. Gal jūs mamytės būsit susidūrusios su panašia situacija. Ačiū
sveikos mamytes, o as jau net nebezinau ka daryt, mano vaikinui 3 metukai ir jau beveik 2 savaites viduriuoja, jau daugiau nei savaite geriam linex, kmynu, melyniu arbatas, valgom duona ir ryzius, atrodo jau viska isbandziau, buvom pas daktare, pridavem analizus auginti paseli, o atsakymas tik uz savaites, o ka sia visa savaite daryt su tais viduriukais, bijau kad blogai jam nebutu
Sveikutes,
Jau nebezinau ka daryti, todel prasau skubios pagalbos. Gal kuri esat su tuo susidurusi? Po keliu dienu turim isvykti i ilga kelione, o maziukau jau ilgiau nei savaite viduriuoja. Temperaturos nera, nevemia, neberia ir pan. tik laisvi viduriukai. Kreipemes i gydytoja israse Enterol ir viduriu lasiuku, bet nepadeda - vistiek vien vandeniukas. Smekta irgi nepadejo. Gal kuri zinot efektyviu liaudisku metodu kaip padet 1metuku ir 1 menesiuko vaikuciui? QUOTE(Grytute @ 2006 08 03, 20:47) Sveikutes, Jau nebezinau ka daryti, todel prasau skubios pagalbos. Gal kuri esat su tuo susidurusi? Po keliu dienu turim isvykti i ilga kelione, o maziukau jau ilgiau nei savaite viduriuoja. Temperaturos nera, nevemia, neberia ir pan. tik laisvi viduriukai. Kreipemes i gydytoja israse Enterol ir viduriu lasiuku, bet nepadeda - vistiek vien vandeniukas. Smekta irgi nepadejo. Gal kuri zinot efektyviu liaudisku metodu kaip padet 1metuku ir 1 menesiuko vaikuciui? Yra ir mums panašiai buvę, gydėmės rehydron ir smecta, ne ka padėjo, viduriavimas praėjo po maždaug 12 dienų. Gydytoja sakė, kad kai išviduriuos visą virusą, tai ir praeis QUOTE(Grytute @ 2006 08 03, 20:47) Sveikutes, Jau nebezinau ka daryti, todel prasau skubios pagalbos. Gal kuri esat su tuo susidurusi? Po keliu dienu turim isvykti i ilga kelione, o maziukau jau ilgiau nei savaite viduriuoja. Temperaturos nera, nevemia, neberia ir pan. tik laisvi viduriukai. Kreipemes i gydytoja israse Enterol ir viduriu lasiuku, bet nepadeda - vistiek vien vandeniukas. Smekta irgi nepadejo. Gal kuri zinot efektyviu liaudisku metodu kaip padet 1metuku ir 1 menesiuko vaikuciui? labai užjaučiu jus tikrai žinau kas tai per bėda.Yra toks vandenukasREHIDRON jis parduodamas vaistinėse ir kainuoja pora litukų.Jį duoda ir ligoninėse kai vaikutis roto virusą pasigauna.Gal jis kažkuo jums pagelbės.
Mums labai padėjo "Linex" kapsulės
Kuo daugiau skysčių gerkit ir kaip mamytės minėjo rehidrono vandenuko. Po visų kančių patarčiau nusipirkti bifoval vaikiškų bakterijų Sveikit kuo greičiau QUOTE(*Jura* @ 2006 08 03, 23:33) Mums labai padėjo "Linex" kapsulės Kuo daugiau skysčių gerkit ir kaip mamytės minėjo rehidrono vandenuko. Po visų kančių patarčiau nusipirkti bifoval vaikiškų bakterijų Sveikit kuo greičiau Visu 100% pritariu del Linex! O dar gydytoja mums parekomendavo pigesni ir geresni (skonio atzvilgiu) varianta- jogurto (Yogurt) kapsules! Jos isardytos ir subertos i maisteli (tik ne karsta) neturi bjauraus (kartaus, kaip linexo) skonio. Tai as maziui po antibiotiku daviau. Beje, mano pirmasis nuo Linexo apsivemes buvo, nes nespejo nuryt kapsules ir istirpo tas apsauginis apvalkalas burnoj, o viduj ziauriai kartus milteliai... Del Rehidrolio... Maniskis dickis net nesutiko to suraus vandens gert... Daktare sake, tada nors mineralinio duot. O siaip mes nuvezem i privacia klinika ir pastatem laseline-skysciams ir kt. atstatyt, nes savaite viduriavo (salmonelioze buvo apsirges paragaves pyrago teslos). Linkiu greiciau pasveikti!!!!
Taip
Sėkmės
Pritariu kitoms mamytėms dėl išvardintų gerųjų bakterijų, čia jau pasirinkit patys, jei nepadėjo enterol bandykit kitas.
Liaudiškas ir geras metodas yra morkų ir ryžių nuoviras. Reikia labai gerai išvirti ryžius su morkomis.Nusunkti (skysčio neišpilti), ryžius ir morkas gerai sutrinti, supilti skystį , išmaišyti ir duoti valgyti kaip sriubytę. Pabandykit gal padės, taip pat arbatėlės, ramunėlių, pankolių, mėtų, kmynų. Linkiu sėkmės ir sveikit kuo greičiau.
Visu 100 procentu pritariu dėl Linex,mes du kartus turėjom roto virusą ir jis mus staigiai pastatė ant kojų.Po viduriavimo dar gerai jį pagert profilaktiškai apie porą savaičių.
EDITAB,norėčiau nesutikti su tavo siūlomu receptu.Pirmiausia jokių morkų!!!Aš kai taip padariau mūsų viduriavimas užsitęsė visai parai,nors viskas jau ėjo geryn
Ir mano dukryte buvo suviduriavus tokio pat amziaus. Visas tas dienas ji nieko nenorejo valgyti, o tik vuduriavo
Kai paskaitau tokias istorijas, mane šiurpas nukrato, nes prisimenu skaudžią savo patirtį. Maniškis pradėjo viduriuoti būdamas 7 mėn. Nepadėjo jokios čia išvardintos priemonės. Galų gale beveik po 2 mėn. gydytoja nusiuntė pas infekcinių ligų gydytoją. Padarius tyrimą, paaiškėjo, kad mano sūnus užsikrėtęs bakterija jarsinija. Žarnyne gerųjų bakterijo buvo likę tik 3%. Ligą padėjo įveikti tik didžiulės antibiotikų dozės. Per tuos mėnesius vaikas numetė daug svorio, nusilpo.
Mano patarimas- nieko nelauk ir reikalauk, kad padarytų išmatų tyrimą. Blogiau tikrai nebus. Kalbu iš savo patirties.
Aš irgi manau kad pirmiausia reikia padaryti išmatų tyrimą. Daro mikrobiologijos laboratorijoj Tilto g. Vilniuj, nereikia jokių siuntimų tik susimoki ir per savaitę ar greičiau būna atsakymas.
Mano mažoji irgi buvo suviduriavus, daktarė tik bifolac patarė ir viskas, o aš vistik nusprendžiau daryti tyrimą ir pasirodė kad stafilokokas auksinis gyvena.
Pritariu toms, kurios pataria pasidaryti tyrimus, nes toks viduriavimas nėra normalu.
Beje, dėl morkų. Tai virta jų tyrelė iš tikrųjų padeda, bet skonis labai šlykštus, todėl mano mažoji nevalgė. Aš patarčiau užplikyti kmynų arbatos, tik nevirk. Jei verdi, tai nuo pilvo skausmo, o užplikyta kietina vidurius. Na, juk dar mėlynės kietina. Bet jei yra kokia rimta liga, tai gali prireikti ir antibiotikų. sėkmės.
mano vaikas irgi gan dažnai vidurioja pas mus visada susijes tas viduriavimas su dantukais taip mes naudojam smekta o dar gydytoja patare nipirkti specalu misinuka viduriuojantiems kudikiams nuo gimimo ir mažiems vaikams jis parduodamas tik euro vaistineje firmos milupa vadinasi HEILNAHRUNG HN 25 KAINOJA 10,79 LT po dveju dienu viduriavimas sustoja ji galima naudot kaip misinuka kaip sriuba ir kaip kose
Papildyta: ir dar butinas dalykas kuo daugiau gert vandes kad vaikas neprarastu skysciu
Oi kaip aciu mamytes... As truputi patikslinsiu simptomus... Tai ne Rotas, nes temperaturos ner. Viduriuoja daugiausiai keturis kartus per diena. Siaip zvalus, daug zaidzia... Bet tai jau tesiasi savaite. Viska bandom - nieks nepadeda. Jau praradau viti. Matyt ligoninen teks gultis.
na zinai mes irgi gulejom ligonyje del viduriavimo vaikui nebuvo net menesio ten tik tirimus padare ir smekta duodavo ir toks buvo rezultatas kad savaite pragulejom tyrimai geri ir vistiek viduriavo ir namo atvaziavom ir vistiek viduriavo taigi nenusimink taip gal jums dantukai auga ?
sekmes jums mes su jumis tiesiog zinom ka tai reiskia
Na va,bandžiau čia patart,o patys pasigavom tą nelemtą roto virusą
QUOTE(Domuks @ 2006 08 04, 21:54) Na va,bandžiau čia patart,o patys pasigavom tą nelemtą roto virusą Linkim laikytis ir kuo greiciau pasveikti. Mes jau pamazu kapstomes. ACIU VISOMS MAMYTEMS! Vakar jau tik du kartus "padare" ir tirsciau. Tfu tfu tfu, kad tik neprisikalbeciau... Bet beda nebutu beda, jei vaiksciotu viena. Prie visu viduriuku persalimas islindo. Slogyte didziausia... Atrodo nelemta mums paatostogaut isvykti...
Smagu, kad taisotės su viduriavimu, nes viduriavimas - baisus dalykas, po viduriavimo gana gausaus paaiškėjo, kad mums salmoneliozė
O peršalimą lengviau išgydysit, SVEIKIT QUOTE(MELA @ 2006 08 05, 12:06) Smagu, kad taisotės su viduriavimu, nes viduriavimas - baisus dalykas, po viduriavimo gana gausaus paaiškėjo, kad mums salmoneliozė O peršalimą lengviau išgydysit, SVEIKIT Kada cia jums ta salmonelioze buvo ir nuo ko? Kuo gydetes? ir kur? Kaip vaikiukas jautesi? Mano dickis irgi neperseniausiai ja sirgo. Buvo l. baisu. Temperatura 3 d. buvo virs 40. I ligonine neveziau, nes jau ten kokia prieziura, tai neduok dieve... Butu numarine. Bet su pediatre buvau susitarus ir skambinau bet kuriu paros metu, veziau statyt laseliniu. Padejo tik antibiotikai. Bet jie isslave visas (beveik) gerasias zarnyno bakterijas. Tai pora menesiu gerem jogurto kapsules. Po ligos maniau, kad bus numetes svorio. Taciau pasveriau jau pasveikusi po poros savaiciu, tai jis ne tik atgavo svori, bet ir priaugo. Toks tapo nepasotinamas! Net nebeduodam persivalgyt. O tai dar skranduka istampys, storulis uzaugs. Mano mazajai mergytei taip pat yra problema nuo gimimo. Siuo metu mums labai padeda nuo viduriavimo melyniu kisielius, pati isverdu, taip pat geriam smecta ir gerasias bakterijas,virskinimo fermentus. Kai buvo tik 2-ieju menesiu sirgo stafilokoku, siaip ne taip issigydem. O siemet isigijom kita bakterija (kampilobakterija), nezinau is kur ir nezinau kaip gydyt, gal esat kuri nors susidurusi. Bet ji pasireiskia viduriavimu. Dieta, ryziai irgi padeda. Jei tai nuo dantuku, tai zinokit , kad viskas issispres ir viduriukai susitvarkys, bet jeigu tesiasi ilgiau nei menuo, reiketu susimastyti ir pasidaryti issamesnius tyrimus. Atsiprasau, kad rasau ne lietuviskom raidem, nes pas mane klaviatura ju neturi.
Na,mes jau sveiki
Kaip šaunu, kad taip greit sveikstat
Mes kai turėjom rotą, labai ilgai ir sunkiai gijom, mat prie viduriavimo manoji dar ir vėmė Tikiuos daugiau nepasigausim tos bjaurybės QUOTE(*Jura* @ 2006 08 07, 18:23) Kaip šaunu, kad taip greit sveikstat Mes kai turėjom rotą, labai ilgai ir sunkiai gijom, mat prie viduriavimo manoji dar ir vėmė Tikiuos daugiau nepasigausim tos bjaurybės Praeitą kartą mes ir du kartus vėmėm,o dabar iškart supratau kas per zaraza užpuolė,tai šast vaistukų ir sveiki
Lineksas mano mažajai padėdavo, jei būdavo žarnyno problemos. O jei viduriuodavo dėl dantų, tai nieks nepadėdavo ir kartais tai tęsdavos ilgiau nei savaitę. Be to ji nepraleisdavo viso laiko ant puodo. 2-3 kartai per dieną, tik skystai. O po to praeidavo.
sveikos, gal ir keistokai nuskambes bet mes isbandem babos recepta! padejo! paemiau paprasta bulviu krakmola ir vis pavilgydavau sausainiuka o jis atsikandes ir nesuprasdavo kad ten dar pabaltinta! per para viduriavimas sustojo dar kisieliu viriau skystesni toki kad gertu.
mano maziuke mergyte, jau beveik savaite kaip viduriuoja
na musiskis irgi viduriavo, taj daktare sake nupirkti geruju zarnyno bakteriju. davem 'bifolax'o', dabar 'linex'. ir siaip sake kad ir neviduriuoja geraj yra duoti siu zarnyno bakteriju. taj dabar kiekviena ryta duodam. linex yra kapsules, taj ja reikia atidaryti ir supilti i nedideli kieki vandenuko. tikraj padeda. mums jau nuo 1-2 kartu padejo.
Na keista kad jokiu vasituku neisrase. Na gal kad dar maza, mums tai is karto smectos, dar kazkokiu kad sukietintu viduriukus. Is karto paseli pasidaryti kad nebutu kas nors pavojingiau. Mano manymu reiktu kazko rimciau, juk nepirma diena viduriuoja.
musiskis irgi kaj pradejo viduriuot taj viduriavo kokia savaite. pirma dien maniau gal nieko tokio, praeis. antra irgi.. bet paskui jau paskambinom daktarej, taj pasake kad linex arba bifolax'o nupirkti. ir tikraj
Nu nesuprantu,savaite vaikas viduriuoja ir i ligonine nevezat?Keista
As tai tavo vietoi vesciau i ligonine,padarytu tyrimus ir butu aisku kas yra,nes juk nenormalu kad savaite vaikas viduriuoja...
na manes taj klause ar valgo geraj, ar vandenuka geria. kadangi mazulis geraj valge ir gre, taj sake nieko baisaus, palaukti diena- dvi. palaukem. bet nepraejo, tada pradejom duoti linex ir viskas issisprende. darem ir kako tyrima, taj nieko baisaus ten nerado..
tai daktare buvo atejus jau pacia pirma diena, kai tik viskas prasidejo. jokiu vaistuku nesake gerti..
na o siandien mes pasidarem tyrimus dabar laukiam atsakymo. i ligonine negulde nes skysciu pakanka, ir liepe per prievarta bent jau smekta sugirdyti. na o po dvieju dienu jai nepageres tai teks i infekcine atsigulti. o linex kapsules mes ir anksciau naudojom, poveikio jokio...
Gerosios žarnyno bakterijos padeda. dar FENKALOR vaistukai.
o skysčių trūkumas matosi užčiuopiant virš kaktytės, plaukuotoje galvos dalyje dar nesuaugusią kaukolės vietą - momenėlį (ar kaip jis ten), jei labai įdubęs - trūksta skysčių. be to, MP maitinamas kūdikėlis tai labai nemėgsta jokio kito skysčio. Mėginau vandenuko duoti savajam, tai taip aprėkė mane Viduriavimas viduriavimui nelygu. Aš su pirmągimiu tai keletą kartų buvau ligoninėj dėl neva viduriavimo ir atpylinėjimo. Dabar jau gudresnė, susitvarkau pati. Nes didesnio streso ir abejingumo niekur nesu patyrusi, kaip tokioje Kauno infekcinėje, Šilainiuose. Brrrrrrrrrrr
nu mes ir ten silainiuose buvom, nepasakyciau kad labai jau rupestingos ten tos daktares...
dabar mes mokomes valgyti banana ir obuoli, ir su viduriukais viskas gerai, tik bezdukai eina...
Sakykit, ar vaikas gali viduriuoti nuo pieno? dedu į košę tik, šiaip geria mišinuką, viduriuoja 3 savaitė, nesuprantu ar čia dantys, ar nuo ko nors kito. Liepiau auklei pieną išimt ir sviestą, nezinau ar klauso, labai uzsispyrus, todel sunku suprast ar čia pienas kaltas, ar dantys.|Vaikui 1 metai.Ačiū
mano maziui nuo pieno irgi viduriukai laisveja ,tai pieniska kose duodu viena karta dienoje
Neskaiciau visos temos, tad nezinau, ar jau buvo toks patarimas.. Jei tris savaites viduriuoja istisai - tai gali buti infekuoto zarnyno pozymis. As daryciau ismatu paselio tyrimus.
Sveiki, turim ir mes tokia beda, tik nezinau tikslei kokia cia liga butu, nes temperaturos neturejom, bet uzvakar daznai veme, bet ne viduriavo o vakar is ryto dar normalei nusikakojo
QUOTE(Ketob @ 2006 10 09, 13:27) Sveiki, turim ir mes tokia beda, tik nezinau tikslei kokia cia liga butu, nes temperaturos neturejom, bet uzvakar daznai veme, bet ne viduriavo o vakar is ryto dar normalei nusikakojo Žiūrėk kad vaikas nedehidratuotų. Tada be lašelinių neapseisi. Tavo vietoje varyčiau pas gydytoju ir gulčiausi į ligoninę. Sakai vemi? O gal ir tu užsikrėtei? kai Ugnytei buvo 1,7 m. gulėjom infekcinėje ligoninėje su viduriavimu. Nors nikeas iš pasėlio nmeišaugo, bet Ugnę gydė ir maitino kaip sergančią rota virusu. Žodžiu maistas liesas, košė ant vandens, jogurtas, paprastas sausainis, kepti obuoliai, obuolių tyrelė ir kuo daugiau skysčių. Dar bananai, baronkos ir girdyti jogurto kapsules. Na mano ugnytė paviduraivo 1 dieną, o paskui tik tike kad pagulėjom kol iš pasėlio kas užaugs, o kadangi nikeo neišaugo tai grįžome namo sveikutėlės.
Kudikiams ir vaikams labai gerai pagerti, kai viduriuoja Bifolac , tik jie velniskai brangus
Bet vaistas tai liuks
mes vakar pridavėm kakučio tyrimui, ir tą pačią dieną pasakė kad tyrimas geras. Bet aš nesuprantu, pasėlis juk auginamas kelias dienas, tai kaip čia taip iš karto pasakė atsakymą??? Gal kas gali paaiškint? Ačiū.
QUOTE(katiliukas @ 2006 12 30, 14:36) mes vakar pridavėm kakučio tyrimui, ir tą pačią dieną pasakė kad tyrimas geras. Bet aš nesuprantu, pasėlis juk auginamas kelias dienas, tai kaip čia taip iš karto pasakė atsakymą??? Gal kas gali paaiškint? Ačiū. Tai gal ne išmatų pasėlį, o koprologinį tyrimą darė QUOTE(dange @ 2006 12 30, 14:41) Tai gal ne išmatų pasėlį, o koprologinį tyrimą darė tai gal galėtum dar paaiškinti kuom jie skirasi tie tyrimai ir kada kurį daro? ta prasme ar iš to koprologinio tyrimo galima nustatyti nuo ko viduriuoja? Klausiu, nes įsivaizdavau kad būtinai reikia tuos pasėlius augint kad ką daugiau sužinot |