Editike
2011 02 15, 13:27
Sveiki. Turejome ir mes bedu su viduriavimu. Mano mazyliu 8 men. pradejo viduriuoti ir tai vyko visa savaite, daktare sake jog nieko rimto. Bet galu gale patekome i ligonine.. padare visus tyrimus, bet jau viskas tvarkesi. Sake jog buvo kazkoks virusiukas. Beje mes gereme Enteroli nuo viduravimo (nes nuo Smectos ziaugciojo, neskani ji..), o Enterolyje yra ir geruju bakteriju ir kad viduriavima stabdytu. dar papildomai bifolac gerem. Ir naudojom milumi Heilnahrung HN jis skirtas viduriuojantiems vaikams. http://www.milupa.lt/?object_id=4458 jo buna vaistinese pirkti kainuoja virs 18 lt. beje mums liko viena dezute. Gal kam reikia pigiau? Mes siauliuose. Jei ka rasykit i AZ arba telefonu 860202467
Sveikos mamos, maniskiam 6 men, 3 savaites. viduriuoja jau 4 para. kakis skystas, putotas, tamsiai zalias, su gleivm ir kraujo siuliukais. ir deja, pas mus ne keli kartais, bet maziausiai 20 kartu per diena... prima para turejo temp 37,4 . dabar neturi. Daktarai rimtai po kol kas neziuri, ai, zvaliai atrodo, skysciu pakanka, nors man tai baisiai neramu. Valgo MP. Siuo metu kito maisto daktare liepe neduot. kazin gerai? nes vos tik mano pienuko pavalgo, iskart viduriuoja...
Palme22
2011 02 27, 10:43
QUOTE(daffni @ 2011 02 27, 12:15) Sveikos mamos, maniskiam 6 men, 3 savaites. viduriuoja jau 4 para. kakis skystas, putotas, tamsiai zalias, su gleivm ir kraujo siuliukais. ir deja, pas mus ne keli kartais, bet maziausiai 20 kartu per diena... prima para turejo temp 37,4 . dabar neturi. Daktarai rimtai po kol kas neziuri, ai, zvaliai atrodo, skysciu pakanka, nors man tai baisiai neramu. Valgo MP. Siuo metu kito maisto daktare liepe neduot. kazin gerai? nes vos tik mano pienuko pavalgo, iskart viduriuoja... duokit specta, bet patariu i viduriavima labai rimtai ziureti, as jau visam gyvenimui pasimokiau, mums panasiai buvo, tai vaikas neteko daug skisciu reikejo laselines statyti  paziurekit maumeneli jai idubes labai reiskia skyssiu truksta, o tokio amziaus vaikui baisus dalykas, netemkit laiko kaip mes kreipkites i gyditojus ir reikalaukit, kad tyrimus kakucio darytu, gal kokia bakterija, mums taip buvo Papildyta:QUOTE(Palme22 @ 2011 02 27, 12:40) duokit specta, bet patariu i viduriavima labai rimtai ziureti, as jau visam gyvenimui pasimokiau, mums panasiai buvo, tai vaikas neteko daug skisciu reikejo laselines statyti  paziurekit maumeneli jai idubes labai reiskia skyssiu truksta, o tokio amziaus vaikui baisus dalykas, netemkit laiko kaip mes kreipkites i gyditojus ir reikalaukit, kad tyrimus kakucio darytu, gal kokia bakterija, mums taip buvo  REIKALAUKIT TYRIMU, PIENAS DAR LABIAU VYDURIAVIMA SUKIALIA
pikciukas
2011 05 21, 10:20
labutis. mano vaikas jau 5 diena viduriuoja,suviduriuoja i diena po 3 kartus skystai. ka man daryti?  temperaturos neturi,neveme,zvalus,miega gerai.
ascionka
2011 09 06, 17:18
Sveikos mums 1,5 metuku viduoriuojam jau antra savaite buvom pas gydytoja darem slapimo ir kraujo tyrimus lyg ir viskas gerai israse geruju bakteriju geriam jau kelios dienos bet niekas negereja,valgom ryziu kose o ka dar??geriam daug skysciu katik kazkur skaiciau kad razinu nuovira reikia duoti ?gal kas placiau gali papasakoti kaip ten ji isvirti????
pikciukas
2011 09 06, 17:51
QUOTE(ascionka @ 2011 09 06, 18:18) Sveikos mums 1,5 metuku viduoriuojam jau antra savaite buvom pas gydytoja darem slapimo ir kraujo tyrimus lyg ir viskas gerai israse geruju bakteriju geriam jau kelios dienos bet niekas negereja,valgom ryziu kose o ka dar??geriam daug skysciu katik kazkur skaiciau kad razinu nuovira reikia duoti ?gal kas placiau gali papasakoti kaip ten ji isvirti???? Mum ta pati beda buvo,savaite tesesi,davem tiesiog geruju bekteriju is smektos. nieko pienisko negalima duoti,gerti duodavom tik melynes. idedavom i puoduka melyniu uogienes ir vzpildavom karstu vandeniu ir ta vandenuka melyniu duodavom...
Sunkissed
2011 09 06, 17:58
O tai gydytoja nedarė išmatų tyrimo ? Nes tiek viduriuot yra nelabai normalu. Kai mes esam viešėje ligoninėje, tai duodavo pankoliu, kmynu arbatas , smekta ,lašelines:) maistas klijingos kosės, džiūvėsiai galima bananu, šiaip griežtas rėžimas. Jeigu vaikas ilgai viduriuoja gali netekti daug skysčiu ir atsirasti acetono. Mano sunėnas pasigavo salmonele,tai pradžioj vėmė karščiavo ,o dabar jau apie mėnuo kaip viduriuoja
ascionka
2011 09 06, 18:31
aciu uz atsakymus bandysim kazka daryti  na ryt darysim tyrimus bus matyti...;(
Ziuriu buvau rasiu lygiai pries puse metu, o vat pries pora savaiciu vel mano vaikiukas viduriavo. siuo metu mums jau 1 m i 1 men:) Tai is tyrimu rado daug grybelio, stafilokoko ir dar kazkokios bakterijos, pamirsau pavadinima, o atidaviau seimos gydytojai lapeli. na, bet esme tame, kad viduriavo kokias 4 dienas, tikrai nemazai, ir nakti. tai pora dienu nevalge nieko iskyrus mano piena. nei vandens gere nei arbatu. tiesiog negalejau nieko ikisti. daviau smectos, tai nuo jos apsiveme. mums padejo enterol vaistukai, va situ neisveme. ir dabar kaip ir budami keliu menesiu geriam gerasias bakterijas. ir butent tas restore. mums jos super padeda ir tinka.
Pasidalinkit kur darotes tyrimus? Kur greiciausiai, kiek laiko uztrunka ir kokia kaina? Ar tikslinga darytis poliklininkoje?
spiglelis
2011 10 19, 16:36
QUOTE(Laputa @ 2011 09 16, 01:09) Pasidalinkit kur darotes tyrimus? Kur greiciausiai, kiek laiko uztrunka ir kokia kaina? Ar tikslinga darytis poliklininkoje?  Kaip tik siandien domejausi, nes turiu bedu su 5 men mergaite. Radau, jog galima tyrimus darytis mikrobiologijos laboratorijoje (kainuoja apie 90lt, uztrunka apie savaite). http://www.mikrobas.lt/kod279l-reikalingi-...ai-tyrimai.htmlNesiau ismatas i savo medicinos centra, jie siuncia daryti ismatu paseli i Santariskes, taciau ten daromas tyrimas pakankamai neissamus ir dar sumokejau 116lt. Na, o tam mikrobiologijos centre daug viskas aiskiau ir nereikia gydytoju maldauti, kad leistu darytis tyrima. O plius ten issamiai paaiskina kas ir kaip. Tai va, po menesio vel darysiu, tai bandysiu vezti ten. Papildyta:QUOTE(spiglelis @ 2011 10 19, 18:31) Kaip tik siandien domejausi, nes turiu bedu su 5 men mergaite. Radau, jog galima tyrimus darytis mikrobiologijos laboratorijoje (kainuoja apie 90lt, uztrunka apie savaite). http://www.mikrobas.lt/kod279l-reikalingi-...ai-tyrimai.htmlNesiau ismatas i savo medicinos centra, jie siuncia daryti ismatu paseli i Santariskes, taciau ten daromas tyrimas pakankamai neissamus ir dar sumokejau 116lt. Na, o tam mikrobiologijos centre daug viskas aiskiau ir nereikia gydytoju maldauti, kad leistu darytis tyrima. O plius ten issamiai paaiskina kas ir kaip. Tai va, po menesio vel darysiu, tai bandysiu vezti ten. beje, jei kas dar nezino, tai parasysiu, kad sis tyrimas parodo, kokios geros ir blogos bakterijos gyvena zmogaus zarnyne. Siuo tyrimu remiantis, daug paprasciau atitaikyti gerasias bakterijas, nes ju yra daug rusiu ir mes paprasciausiai be tyrimo nezinotume, kokias konkreciai reiketu vartoti, kad pageretu zarnyno veikla. mano 5 men mergaite viduriuoja jau 2 menesius, bet jau lygtais sviesa tunelio gale matosi - labai labai po truputi gereja
elenalovein
2011 10 21, 10:25
sveikos. na maniskei ir bedos su viduriavimu. viduriuoja jau 2 savaite, pirmas 3 dienas beveik nieko nevalge, davinejau spanguoliu arbatos ir vandens gert ir uzakandziavo bananu. paskiau apetitas pagerejo ir valgo kaip anksciau, bet viduriavimas skistom ismatom ir dar kartais su gleivem nesibaige. viduriuoja gana daznai bent jau kokius 7 kart i diena tai tikrai. vakar pameginau duot morku arbatele ir sociau morku kosele ir rezultatas; morkos isejo greit gal ir ne taip ju skystai tik va nakti viduriavo daug ir skystai o antra kart jau ir su krauju. dabar mastau kokiu cia vaistuku nusipirkt, kas geriau padetu.
Viksva x
2011 12 25, 17:10
Sveikos, Mamos, su sventem visas  Na, temoje ne visai sventiskoj... Mano berniukui 5.5 men., valgo mamos pienuka ir daugiau nieko. man jis savaite kokie 1-3 kartus paroj pasitustina skystom ismatom, gal kiek zalsvai, su rugsciu kvapu. 2-ni-3-ni isvis nekakojo, as jau dziaugiausi, kad praejo, bet nuo 4-nio vel tas pats  jauciasi gerai, valgo miega, zaidzia. pradejom duot Linex baby, kol kas nepanasu, kad padejo  gal dar kam taip buvo?
akilezna
2011 12 27, 11:18
Sveikos, as atejau pas jus pasidalint informacija  , nes kazkodel netycia apie tai isgirdau ir jau nevienam vaikui padejo yra vaistinese tokie milteliai Protexin restore, tikrai veiksmingi ir labai greitai viskas praeina, bet kai yra problema butinai reikia pagert bent jau savaite, kas netingi vaistai.lt galima pasiskaityt ka raso, nes tinka butent ir kudikiams, jau mano dvi drauges isbande is karto viduriavimas ir vemimas baigesi, o ka tik pries tai nebande. Tikiuos kazkam pades  Sveikateles jusu vaikams
Viksva x
2011 12 27, 20:28
dekui. kaip tik siandien gydytja tuos pacius parekomendavo. Pradejom nuo siandien. beje, sake ju yra tik Camelia tinkle, ten ir gavau.
Eivaite
2012 01 03, 23:13
Sveikos mamytes, labai noriu, kad pasidalintumete patirtimi. Nebezinome kur kreiptis. Musu 9 men. vaikutis jau trecias men viduriuoja. Mes ir ligonineje gulejome, padare tyrimus ir jokios lygos neranda. Viduriuoja kokius 5-6 kar. per diena, nevirskintu maistu. Ir jei truputi pasitaiso ir tustinasi tik viena karta, vistiek tokia skysta kosyte ir visas maistas nevirskintas t.y kruopu kosyte, virtos darzoves ir t.t. matosi sauskelnese. Kartais jauciasi rugsties kvapas. Dar vis pati maitinu ir svoris gerai auga, ir jauciasi sakyciau puikiai, tik tas viduriavimas kamuoja. Gal kuri mamyte turejo tokios patirties, gal galetumete patarti kur kreiptis ar kokius tyrimus daryti? Aciu visoms atsiliepusioms Papildyta:QUOTE(BOZZENA @ 2011 01 14, 16:51) Jau bus menuo, kaip viduriuojam gleivemis. Biseptolis, bekterijos, colinox ir tt - zymaus pagerejimo nemaciau. Kakutis pakol kas tvarkosi nuo morku  ir dziaugiuosi, tik nebezinau kaip elgtis toliau, nes as dar neplanavau primaitinimo, nes esam 5 menesiu, bet ka pradejau, matyt ir duosiu toliau morkeles veliau jungsiu bulvyte. Gastroenterologe sako dar neduokit morku, o vel prirase vaistu, kurie rezultatu neduoda. As duodu tas morkeles  tikiuos mamos sirdis neapgaus. Avizos sako skystina, tad nerizikavau. Man vis neiseina is galvos, kad mum sutriko zarnynas nuo skiepo. Atsirado gydytoja patvirtinusi, kad galejo sitaip nutikti, o seimos gydytoja ko ne zegnojasi, kad ne. Nebezinau. Tik laukiu kada visa tai susitvarkys. Sveiki, norejau paklausti kaip jums sekasi, ar viduriukai pasitvarke? Mes ir panasios patirties turime. Tai laukiame ziniu
wirgytee
2012 01 25, 18:05
mano maziukei 1 metukas. viduriuoja kokias 3 dienas.jau uzpakaliukas labai paraudes  .itariu,kad viduriuoja nuo antibijotiku,kuriu anksciau gerem....ka galeciau jai duoti,kad nustotu viduriuoti?gal kas susiduret?
liaudija
2012 02 03, 20:25
Noriu padėkoti mamai, kuri parašė apie Protexin Restore probiotikus Maziui 9,5 mėnesio, jis viduriavo dvi savaites, gydytoja darė tyrimus, skyrė Enterol miltelius vieną kartą per dieną. Kai išgerdavo tą miltelį, kelias valandas taip neviduriuodavo, o po to vėl skystis su gleivėmis. Žodžiu, tuštinosi iki 14 kartu per parą. Tyrimai rodė infekciją, ko pasekoje pasidarė disbakteriozė. Vaikis pradėjo praradinėt svorį, visas nubalo, nusilpo. Nusilpo ir nuo skysčiu netekimo. Todėl reikėjo kas dieną kas 10 min girdyti po 3 ml rehidrono tirpalo. Liepė iki 400 ml sugirdyt per parą, bet man tiek nepavykdavo. Kūdikiams rehidrono milteliai skiedžiasi su dvigubai daugiau vandens negu suaugusiam. Šitą jau sužinojom pačioj pabaigoj, kai patys privačiai nuvažiavom į Santariškes. Po dviejų savaičių gydytoja dar skyrė Linex, bet jis nepadėjo, va tada perskaičiau apie Protexin Restore, po dviejų miltelių mažius pradėjo dvigubai mažiau tuštintis, o po beveik savaitės jau beveik sveikas Pasirodo Protexine Restore yra daugiau rūšių gerųjų bakterijų. Gal kam bus naudinga info.
pingvinukas lolo
2012 02 11, 01:17
Pavartojus antibiotikų kursą - būtina užsėti vaikelio žarnyna gerosiomis bakterijomis. Mes vartojome jas net ir tuo metu kai gėrėm antibiotiką (nors daugelio gydyt. nuomone tai netikslinga, nes antibiotikas tas gerasias iskart sunaikina) ir dar savaite po kurso. Yra tokie LACTOBEX BABY milteliai, mums jie labai tiko  Todėl ir rekomenduoju.
sveikutes,noreciau paklausti,ar man jau vadinti viduriavimu,kai kudikio sauskelnese randu toki kaip vandenuka,bet nedaznai,gal tik pora kartu per para,tiek pat kartu jis ir kakuti darydavo,o dabar kaip vandenukas...pats yra zvalus,gal kiek truputi irzlokas dazniau....tai nebesuprantu,ar cia susirupint ar kokiu geruju bakteriju duot ar arbateles kokios
power_for_ever
2012 02 23, 09:36
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 11, 02:17) Pavartojus antibiotikų kursą - būtina užsėti vaikelio žarnyna gerosiomis bakterijomis. Mes vartojome jas net ir tuo metu kai gėrėm antibiotiką (nors daugelio gydyt. nuomone tai netikslinga, nes antibiotikas tas gerasias iskart sunaikina) ir dar savaite po kurso. Yra tokie LACTOBEX BABY milteliai, mums jie labai tiko  Todėl ir rekomenduoju. ne visi probiotikai veiksmingi geriant kartu su antibiotikais, prie kitų būna parašyta, kad gerti reikia po poros valandų nuo antibiotikų dozės ir dar pagerti kažkiek laiko pabaigus antibiotikus. tai reikia žiūrėti konkretų probiotiką, jo vartojimo instrukciją ir jos laikytis - tada ir rezultatai geriausi
giedre.v
2012 04 13, 15:38
sunus buvo darzely uzsikretes Noro virusu, bet sakyciau lengvesne forma, nes viduriuodavo, bet tik 1-2 kartus per para. temperatura laikesi kelias dienas ir viena diena veme. valgyti visai atsisake, bent jau noriai skyscius gere. mes gyvenam Norvegijoj, sunus 1,5 metu amziaus. buvau pas gydytoja, tai patare kas jam tinka, kas netinka. pieno produktu reiktu vengti, vietoj rupios duonos duoti batona, jis kietina vidurius, bulviu kose, makaronai, ryziai, duoti truputi atsigerti Coca colos. man buvo sokas, bet kai pasakiau, kad turim nusipirke vaistuku, analogas lietuviskam Smecta, tai sake, kad coca cola lygiai tas pats  dar gerai surus sausainukai, virtas kumpis, bananai. jokiais budais negalima zuvies. gal kam pagelbes toks meniu  mums tai buvo issigelbejimas, nes nieko, absoliuciai nieko nenorejo valgyti. po keliu dienu susitvarke viskas aisku, dar nuo ligos formos priklauso viskas. sekmes ir sveikatos visiems maziukams
Mano dukra vieną dieną grįžo iš darželio žiauriai viduriuodama, net iki puoduko nespėjo bėgti. Tai ačiū dievui pas mus tokiems atvejams namie visada yra tokia pasta Enterosgel, pagaliau ją ir Lietuvoje galima įsigyti, anksčiau tai tekdavo prašyti, kad kas iš Rusijos atvežtų. Davėm vieną šaukštą vos grįžus, po to dar vieną šaukštą - prieš naktį, ir viskas, visą naktį jokių bėdų, ir kitą dieną irgi jau nieko nebuvo. Nieko geresnio šiuo klausimu nesu girdėjusi, būtent todėl pas mus visada viena pakuotė yra atsargai, nes niekad nežinai nei kada pats apsinuodysi kuo, o tuo labiau vaikas. Tikrai labai rekomenduoju!
Hasiukas
2012 04 21, 15:11
Mamytes, gal kuri sudidure esat ir galit patarti.. Maziukas 9 men jau 4 diena viduriuoja, dantukai kalasi virsuj. Ar galima duoti Bifolac Babe jei jis netoleruoja karves pieno ir mum tinka tik Pepti misinukas? Ne Lietuvoj gyvenam, ner kaip pas daktare nubegt...
Mums 8men ir irgi susidurem su sita problema:(. Jau kelios dienos viduriuojam. I diena kokie 5kartai buna. Ryzius valgem, tai siek tik pagerejo. Dar geruju bakteriju bandysiu duoti. O po kiek ju reikia duoti? Visada buvo viduriukai i kietaja puse musu, tai neteko susidurti
Hasiukas
2012 04 24, 22:47
QUOTE(zuikaa @ 2012 04 22, 09:06) Mums 8men ir irgi susidurem su sita problema:(. Jau kelios dienos viduriuojam. I diena kokie 5kartai buna. Ryzius valgem, tai siek tik pagerejo. Dar geruju bakteriju bandysiu duoti. O po kiek ju reikia duoti? Visada buvo viduriukai i kietaja puse musu, tai neteko susidurti ech cia matyt tas dantuku amzius... as duodu po viena pakeliuka per diena - bent anotacijoje taip parasyta. Mes poryt eisim pas gydytoja, nes nepraeina ir turim itarima, kad bus viduriavimas nuo misinuko, nes turim alergija karves pienui... Pepti geria labai mielai ir siaip jis iki siol tiko, bet vakar padarem dienos pertrauka be misinuko ir viduriai susitvarke, o siandien ryte gavo misinelio ir po pietu jau vel viduriavo...
|
|