mums 6 mėn ir kankinamės su užkietėjusiais viduriais. Gal kas patartumėt ką mums daryti.
jei jau valgote kieta maista, pabandyk ilasinti kelis laselius burokeliu sulciu. arba tsu sauksteliu, bet nedaugiau kaip nepilna arbatini sauksteli.
arba nusipirk selenu, sumalk jas su kavamale ir iberk i maisteli. duok daugiau kmynu arbateles gerti.
sekmes
Smiling
2006 02 27, 09:09
QUOTE(la-na @ 2006 02 27, 00:58) mums 6 mėn ir kankinamės su užkietėjusiais viduriais. Gal kas patartumėt ką mums daryti.  pas mus visai tas pats  vaikas neramus ziauriai, skundzias skundzias kritiniu atveju sugirdau laktiulozes, bet piktnaudziaut ir nenoriu, tai kartais slyvas pati isverdu, sumalu, padeda atrodo, bet po keliu dienu ir vel tas pats maniau, kad nuo morku, nes pradejo jas valgyt, pora dienu nedaviau, bet niekas nepasikeite
Cinderella
2006 02 27, 10:20
siaip mes pastoviai geriam slyvu sultis hippo,ir dar nevalgom jokiu produktu kietinanciu,tik atvirksciai kurie nuo kietu viduriuku:avizines kruopas,slyvu tyreles... kai buvo visai blogai tai mes gerem DUFOLAC sirupa,bet su jo reikia atsargiai,bet padeda super!
kai mano dukrytei užkietėja viduriukai, labai padeda vaikiškos slyvų sultys (HIPP ar kitos firmos) arba slyvų tyrelė
kaunietuke
2006 02 28, 17:17
Mano panai ir daznai kieteja viduriukai tai mes valgome neste slyvu tyrele.Dar niekad nebandeme gerti slyvu sulciu gal tos veikia greiciau
Anželika 2005
2006 02 28, 18:56
labas, klausykit mamos noriu paklausi, mano Viktorijai 3 men, dar nieko valgit negalim, bet jinai tuštinasi kas 3 diena, daug kas rašo kad tai normalu, bet jinai kelia kojites aukštin ir steni, o po to pradeda verkti, naturalu jog sunku jai tuštintis vyduriai užkieteja,daktaras išraše Duphalac gal kam teko naudoti ar girdeti apie vaista?
saldainia
2006 03 02, 17:27
mes tai slyvų sultys tada geriam. Labai padeda. ir pati bandau tada burokėlių ir slyvų daugiau valgyti.
sveikutes  paskaičiau kad dauguma bijo duoti Duphalac, tačiau jis visai nekenksmingas,nes veikia tik zarnyne ir nesirezorbuoja,paskaičiau kad jis saugiausias vaistas kudikaims, vartoti galima ilgai ,kiek reikia ,kad ir metus laiko! mane nuramino kad prie jo nepriprantama  .as pati išbandziau su pirma dukra ,vartojom periodiškai iki 1,5 metų! nieko blogo pasakyt negaliu  ,o ir gydytoja sake kad geriau nei visokios klizmos ir termometru kaišiojimai!
sveikutes mamytes na mano mažei tai viduriukai daugiausiai kietėdavo pirmus mėnesius, dabar mums jau eina 6 mėnesiukas ir jokių problemų su vidurių užkietėjimu tikrai neturime. Patarčiau duoti avižinės košės su sėlenomis, taip pat virtos morkos labai padeda. Slyvų tyrelių bei kažkokių vaistukų nuo vidurių užkietėjimo mes nebandėme, nes taip jau labai neprireikė. Žinau, kad dar yra kažkokios arbatėlės nuo vidurių užkietėjimo.
QUOTE(berrry @ 2006 02 28, 12:43) kai mano dukrytei užkietėja viduriukai, labai padeda vaikiškos slyvų sultys (HIPP ar kitos firmos) arba slyvų tyrelė   mums slyvos nė kiek nepagerina reikalo, gal čia nuo kiekvieno vaiko organizmo priklauso O virtos morkos argi jos nekietina viduriukų
Deborah
2006 03 09, 11:54
QUOTE(la-na @ 2006 02 27, 02:58) mums 6 mėn ir kankinamės su užkietėjusiais viduriais. Gal kas patartumėt ką mums daryti.  mums taip pat buvo problema nuo kokio 2,5 men iki 5 men. net kelis kart naudojom "microlax"...taciau atradau HIPP slvu tyrele ir HIPP arbatele "mazylio pilvukui" mums padeda. kakoja kiekviena diena...pabandyk ir tavo mazyliui gal pades
Mano vaikui 8 mėn, kad nekietėtų viduriukai retarčiais išverdu daržovienės su burokėliais( bulvė, morka, burokėlis, mėsytės gabalėlis)  .Kleckui šis patiekalas labai patinka. Gydytoja sakė, kad didelis kiekis burokų paleidžia vidurius, tad aš jo nededu daug. Po tokios košės vaikas tuštinasi reguliariai ir normaliai.
Austre 123
2006 03 10, 09:20
QUOTE(JAZZ @ 2006 03 09, 14:30) Mano vaikui 8 mėn, kad nekietėtų viduriukai retarčiais išverdu daržovienės su burokėliais( bulvė, morka, burokėlis, mėsytės gabalėlis)  .Kleckui šis patiekalas labai patinka. Gydytoja sakė, kad didelis kiekis burokų paleidžia vidurius, tad aš jo nededu daug. Po tokios košės vaikas tuštinasi reguliariai ir normaliai. Labas rytas mano suneliui nepadeda nei sultys nei tyrelės slyvų tad dedu truputi i koše kopustuko lapa tai tada jau ir truputi pagerėja.
linytes
2006 03 30, 13:26
Mano dukrytei viduriukus sureguliuoja slyvų, kriaušių tyrelės ir tom dienom duodu avižų košę
Austre 123
2006 04 06, 09:04
Mes viska bandėm niekas nepadėjo tai daktarė išrašė mūms DUPHALAC tai truputi geriau
tindirindi
2006 04 06, 10:40
Kol mano maziuke valge tik mamos piena, viskas buvo tvarkoj su viduriukais  . Pradejus maitint kietu maistu, atsirado ir mums tokia problemele. Bet labai valgom HIPP slyvu tyrele, kuri tikrai padeda, bei uzpilu dziovuntu slyvu is vakaro, palaikau per nakti, o kita diena duodu to skystimo pagert. Ten tikrai labai skanu ir maziuke noriai geria. Pabandykit, mums padejo.
SIEMENS
2006 04 06, 20:30
Mums irgi su pilvuki problemos. Mums 2 men. Valgo misinukus. Perskaiciau, kad HIPP yra slyvu sultys, kurias galima duot nuo 9 savaiciu. Ar tikrai galima?
QUOTE(radka @ 2006 04 06, 20:30) Mums irgi su pilvuki problemos. Mums 2 men. Valgo misinukus. Perskaiciau, kad HIPP yra slyvu sultys, kurias galima duot nuo 9 savaiciu. Ar tikrai galima?  kažin ar galima tokiam mažiukui jau duot sulčių,abejoju  o tu pabandyk Hippo arbatą Mažylio pilvukui,kurią galima duot jau nuo 1sav  maniškė irgi mišinukus valgo ,tai mums pirmais mėnesiais tikrai gelbėdavo ta arbatytė o dabr padeda hiip Viljamo kriaušių tyrelė ir nestle slyvos
mums viduriukus sutvarkė nestle slyvos, jos be vit.C, o hipp su vit. C, kadangi mes alergiški.
renka29
2006 04 27, 09:22
labutis visoms noreciau paklausti neseniai pradejau duoti obuoliuka , obuoliu tyrele , kartais banana mum pradejo maziau tustintis dujos eina o naudos nera gal galima duot slyvu tyreles ar ji neruksti mes tik dabar neseniai pradejom ragaut bijau kad nevalgys, su arbatom problema nenori gert jam ikisi buteliuka jis juokiasi ir viskas netraukia , o krutine tai varo  ka patartumet ka po biski reikia pradet duot ragaut ir ka geriausiai mum jau 4,5 men, nors mum tipo daktare sake tik nuo 5 men. as net nezinau Papildyta:
renka29
2006 04 27, 10:16
Oi mamytes ka as galiu pasakyti,mum nei avizu koses,nei brokai,nei slyvu sultys,nei tyres niekas nepadeda,nei arbatos, tai gyd dupolak israse, tai bandysim o gal kas zinot kaip ji gerti,mum sake kad po 5 ml i diena,bet ar neperdaug? Gal kas zinot? Nors gal gyd zino ka sako, bet kazkaip nzn... o kaip jus geriat?
Mariposa
2006 04 27, 16:13
QUOTE(Helxa @ 2006 04 27, 15:57) Oi mamytes ka as galiu pasakyti,mum nei avizu koses,nei brokai,nei slyvu sultys,nei tyres niekas nepadeda,nei arbatos, tai gyd dupolak israse, tai bandysim o gal kas zinot kaip ji gerti,mum sake kad po 5 ml i diena,bet ar neperdaug? Gal kas zinot? Nors gal gyd zino ka sako, bet kazkaip nzn... o kaip jus geriat?  Manau, ne per daug, ant indikaciju lapelio irgi turetu buti parasyta, kad leliukams 5 ml reikia. Tik sugirdyt tai sunku patikek  Tai realiai iseina, kad kokius gal 2-3ml isgeria. Mums duphalacas labai padejo. Gydytoja sake, is kart poveikio nebus, po kiek laiko. Sugirdziau vaistukus ir po keliu minuciu jau ejom pamperso keist
ramuneu
2006 05 10, 17:35
mums irgi penki menesiai. Kol valge tik mano piena - buvo viskas gerai. Viduriukai pradejo kieteti nuo ryziu koses (nes tik ja kolkas duodu). Truputi geriau buna, kai duodu banano ir pati daugiau slyvu pavalgau (ne dziovintu, bet tokui dideliu, melynu).
*~sniege~*
2006 05 11, 18:48
QUOTE(ramuneu @ 2006 05 10, 17:35) mums irgi penki menesiai. Kol valge tik mano piena - buvo viskas gerai. Viduriukai pradejo kieteti nuo ryziu koses (nes tik ja kolkas duodu). Truputi geriau buna, kai duodu banano ir pati daugiau slyvu pavalgau (ne dziovintu, bet tokui dideliu, melynu). Tai kam valgot ryžių košę, jei kietėja viduriai? Rinkitės avižas, grikius, dž. slyvų tyreles, visada aliejaus į daržovių košę įvarvinkit ir pamažu galbūt susireguliuos.
Anželika 2005
2006 05 20, 10:07
Mes kai viduriukai buvo užketeja valgem slyvu,labai padėjo...
Lijanuska
2006 07 18, 08:25
Mano mazyliui su pilveliu viskas gerai buvo kol tik MP pienuka gere. Kai pradejom darzoves ragauti (nuo 5 men. paskutines savaites), tai uzkietejo nerealiai  Tada vel savaite tik MP daviau, kad susireguliuotu virskinimas. Pediatre patare ivesti kruopas, kad daugiau lastelienos (atrodo, nepamenu  ) butu. Tai grudus ne kaip valgom, vos ne vos po kelis saukstelius, tai pridedu Semper slyvienes arva kriausiu tyres, tada suvalgo tuos kelis saukstelius  Dar manau mums padeda uogu sultys(tresniu, avieciu, siandien bandysim vysniu) per puse skiestos su vandenuku. Spaudziu pati ir duodu tarp maitinimu.
Jurgitele25
2006 07 18, 09:34
ainetux
2006 08 22, 11:02
as ir pati turiu problemu su viduriais,tai mazajai tas pats. Vargstam abi Mums 3 menesiukai,valgo misinuka.Kol valge Hipp'a tai tustinosi kaip suaugusi tokiom spirikem.Jetau buvo gaila ziureti i vaika.Ir klyzmutes statydaa,ridavosi,kankinosi vaikiukas.Po to pabandziau Aptamili 1,-problemos dingo momentaliai.  .Tustinasi kaip ir priklauso leliukuj,
sabrina:)
2006 09 01, 00:09
QUOTE(ainetux @ 2006 08 22, 12:02) as ir pati turiu problemu su viduriais,tai mazajai tas pats. Vargstam abi Mums 3 menesiukai,valgo misinuka.Kol valge Hipp'a tai tustinosi kaip suaugusi tokiom spirikem.Jetau buvo gaila ziureti i vaika.Ir klyzmutes statydaa,ridavosi,kankinosi vaikiukas.Po to pabandziau Aptamili 1,-problemos dingo momentaliai.  .Tustinasi kaip ir priklauso leliukuj, Jei turi problemu su vyduriais pasiukyciau tau nusipirlti Lepikolio,man ir buvo problemos,tai daktare patare Lepilkolio pagert,tikrai padejo.Ji gali gerti ir savo pienuku maitinanti mama. Papildyta:QUOTE(la-na @ 2006 02 27, 02:58) mums 6 mėn ir kankinamės su užkietėjusiais viduriais. Gal kas patartumėt ką mums daryti.  Jei lialius jau valgo kieta maista,pvz.tavo gamintas darzovienes,tai i darzoviene idek arbatini sauksteli alyvuogiu aliejaus,dauok daugiau gerti skysciu ir t.t.
Karoliute
2009 01 22, 16:46
duok daugiau kmynu arbateles gerti. sekmes [/quote] as kaip tik girdejau, kad kmynai kietina viduriukus Papildyta:QUOTE(Helxa @ 2006 04 27, 16:57) Oi mamytes ka as galiu pasakyti,mum nei avizu koses,nei brokai,nei slyvu sultys,nei tyres niekas nepadeda,nei arbatos, tai gyd dupolak israse, tai bandysim o gal kas zinot kaip ji gerti,mum sake kad po 5 ml i diena,bet ar neperdaug? Gal kas zinot? Nors gal gyd zino ka sako, bet kazkaip nzn... o kaip jus geriat?  Mes irgi gerem dupholac. pirma savaite po 5 ml, paskui po 2,5 ml. kol gerem, tol kakojo, tik nustojom, ir vel viskas is pradziu. kosmaras. dabar atradom avizu klijukus, super veikia
Katusik
2009 01 23, 19:12
pirmiausia pagalba užkietėjus viduriams - džiovintos slyvos arba džiovinti obuoliai. užpilti verdančiu vandeniu, palaukti, kol prisitrauks ir duoti to "kompoto" vaikui. jei vaikas dar maitinamas MP, džiovintų slyvų gali kurį laiką pavalgyti mama
Zemiete
2009 01 23, 21:45
As irgi uz tai, kad mama pati valgytu, maitindama savo pienu, tai, kas galetu persiduoti jos vaikuciui. Mes, kai pucia pilvuka naudojam espumisana ir pankolius. Bet pirmosiomis dienomis rasydavausi dienorasti, tai mazdaug zinodavau, nuo pucia pilva ar kieteja viduriai maziukui.
Vaidosee
2009 01 24, 11:25
Jei MP ir vaikas nesitustina tris dienas nera nieko blogo,mano mazoji iki 3 menesiu tustinosi karta i 7 dienas  ,bet kadangi maitinu pati,tai visai negalvojau apie tai,juk mamytes pienelis labai gerai virskinamas
Zemiete
2009 01 24, 17:19
Jeigu vien tik MP , tai gal ir neverta jaudintis, tačiau jeigu ir kitu maisteliu, tai jau kokios keturios dienos - reikia kažką daryti, manau
Žanetyte
2009 01 28, 20:02
šiaip kiek domėjaus, pradėjus įvedinėt naują produktą žarnynas gali nuo streso taip sureaguot, maniškei irgi taip buvo, todėl ryžių košę dažniausiai valgydavom tada kai ta pačią dieną valgydavom daržovienę su moliūgu, nes nuo jo pupai labai palaisvėdavo, o siaip daugiausiai valgėm 7 grudų ir grikių košes, tai nuo jų tikrai normaliai buvo. o kai užkietėja labai gerai slyvų sultytės, per pus atskiestos, labai greit sureaguoja
Suprantu, kad MP yra ypač gerai virškinamas, kad žarnynas pratinasi prie naujo maisto (ypač mėsos), bet vis tiek neramu, kad pumpurėlis jau 6 paros nesituštino. Purpsi kaip motoriukas. Šiandien eisiu slyvų sulčių pirkti
tigriuke
2009 01 29, 12:54
zinokit mes ir slyvas ir vandenuka kibirais gerian ir darzovenes bet kakutis istiek kietas jau nebezinau kuo ir grebtis net dufalakas nepadeda
Jau nebeisiu šiandien slyvų pirkti...
tigriuke
2009 01 29, 17:21
jai jus del mano zinutes tai neverta visiems vaikams padeda tai mano vaikas toks jau pavargau begalo sukti galva ka jai duot kad nepustu kad issisiktu (atsiprasau)pagaliau  viskas eltui ka be daryciau zinot jau igriso as labai gailiu tu mamyciu kuris vargsta su vaikais kodel ieniem nieko nu kitiem viskas is karto ir dar visokie kisa savo trigrasi padaryk ta padaryk ana jie ka galvoja kad as sedziu rankas sudejus??????  zodziu issilejauaciu kad skiret demesio
mergina05
2009 02 01, 20:20
semper bifidus mišinukas nuo vidurių užkietėjimo, padeda labai labai
QUOTE(mergina05 @ 2009 02 01, 22:20) semper bifidus mišinukas nuo vidurių užkietėjimo, padeda labai labai  deje jis nepadeda visiems
igam ogam
2009 02 02, 00:46
Mums papaya padeda
Zemiete
2009 02 02, 13:09
QUOTE(In-gu-te @ 2009 02 02, 01:46) Mums papaya padeda  Kaip suprast papaya? čia jūs patį vaisių duodat ?
mergina05
2009 02 02, 13:12
QUOTE(Deissy @ 2009 02 01, 22:07) deje jis nepadeda visiems  mano sūneliui padėjo, bet ne iš pirmo karto ir net ne pirmos savaitės, poveikis šito mišinuko atsirado geriant jį visus maitinimus tik 3-ią savaitę...labai džiaugiuosi tuom,kad mišinukas sutvarkė viduriukus taip, kad gėrė vaikas jį gerą mėnesį, pradėjo pats tuštintis, ir mišinuko vartojimą nutraukiau, šiuo metu problemų nebekyla.
igam ogam
2009 02 02, 16:49
QUOTE(Zemiete @ 2009 02 02, 14:09) Kaip suprast papaya? čia jūs patį vaisių duodat ?  Taip,pati vaisiu  pagremziu saukstuku,arba itarkuoju burokine tarka i kose.Labai skanus ir minkstas vaisius
Brigitte
2009 02 02, 20:53
Mes savaite laiko kaip valgom darzoviene didelem porcijom. Ir ziuriu kad kuo toliau, tuo kietesnis dukros kakutis  Valgom cukinija, bulve ir kalafijora. Kazi gali buti kad cia nuo kalafijoro? Nes kol jo nebuvom isivede, tai problemu nebuvo. Ir dar norejau paklausti, ar pradejus primaitinti jau turetu vel pradeti tustintis kasdien? Nes kolkas vistiek pagrindinis maistas dar yra MP
Zemiete
2009 02 03, 12:41
Nuo kalafijoro gali pilvuką pūsti, bent jau mums taip būdavo
Brigitte
2009 02 03, 13:10
QUOTE(Zemiete @ 2009 02 03, 13:41) Nuo kalafijoro gali pilvuką pūsti, bent jau mums taip būdavo  Nu vat ir del putimo atrodo kad daugiau bezdet pradejo  Kitos kiek skaitineju kopusta duoda. Bet man kazkaip atrodo kad nuo kopusto dar labiau pust turetu  Nebezinau, blaskausi......
|
|