Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Čili pipirai, paprikos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
madmuazele
Tęsiam pokalbius toliau ir laukiam derliaus biggrin.gif

user posted image
Gaudvilė
QUOTE(madmuazele @ 2011 04 26, 11:09)
Pavydu, niam bigsmile.gif  bigsmile.gif
*

supakavau ir jos jau nebe mano. Draugų šeimyna valgys kaip ir N.Kordiumovas gegužį bigsmile.gif
madmuazele
Na tu tai geradare wub.gif thumbup.gif Visus apdalini ir dar paciai uztenka bigsmile.gif
aaagnex
Aš vakar ne tik, kad sugebėjau numest ir nulaužt jalapena savo verysad.gif , bet dar ir išnešiau į balkoną ir pamiršau parsinešt nakčiai doh.gif nenušalo bigsmile.gif

Likęs kotelis su 4 lapiukais... gal sakau išleis kokį pažastinuką g.gif Nemesiu dar... blush2.gif
dzigitas
manieji ciliai/paprikos jau savite laiko nestiklintam balkone nakvoja.kol kas nesiskundzia smile.gif

gal vilnietes turi atliekamu 'pimpiu'ar 'varpeliu' ax.gif
aaagnex
QUOTE(dzigitas @ 2011 04 27, 09:28)
manieji ciliai/paprikos jau savite laiko nestiklintam balkone nakvoja.kol kas nesiskundzia  smile.gif
*

Savaitgalį šalnas žada... mirksiukas.gif
dzigitas
QUOTE(aaagnex @ 2011 04 27, 09:30)
Savaitgalį šalnas žada...  mirksiukas.gif
*

na iki savaitgalio tegu dar pasigrudina irnesakyk.gif
madmuazele
aaagnex, tavo mazylis varpelis pas mane su ziedeliais jau blink.gif O didesnis net nesiruosia ju krauti... ir man lyg jie skiriasi-ar gali buti, kad tas mazylis-ne varpelis yra? g.gif Nes jis ir miniatiurinis toks, nors lapeliai lyg panasaus...
Papildyta:
QUOTE(dzigitas @ 2011 04 27, 08:28)
gal vilnietes turi atliekamu 'pimpiu'ar 'varpeliu' ax.gif
*

Tureciau-tikrai pasidalinciau... Bet pati gavau ax.gif Galiu tik pazadeti, jei sunoks, seklyciu rudeni mirksiukas.gif
aaagnex
QUOTE(madmuazele @ 2011 04 27, 11:14)
aaagnex, tavo mazylis varpelis pas mane su ziedeliais jau blink.gif  O didesnis net nesiruosia ju krauti... ir man lyg jie skiriasi-ar gali buti, kad tas mazylis-ne varpelis yra? g.gif  Nes jis ir miniatiurinis toks, nors lapeliai lyg panasaus...
*

nieko nežinau - pati tokį eksperimentinį turiu... O žiedeliai bent jau kaip čili pipiro? Gal iš vis kokia žolė blush2.gif
madmuazele
Ziedeliai panasus i cili, bet dar neissiskleide, pumpureliai tik g.gif Lauksiu toliau-tik man keistas jis lotuliukas.gif Toks laibas, toks miniatiurinis, toks mazulytis.. ir ziedeliai miniukai smile.gif
Gaudvilė
gismeteo pliusą rodo naktimis. O kai iš vakaro palyja, tai jokių šalnų paprastai nebūna. Beje, jos tik paviršinės. Aukštesnių aukštų balkonams tas negalioja smile.gif
madmuazele
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 27, 13:17)
gismeteo pliusą rodo naktimis. O kai iš vakaro palyja, tai jokių šalnų paprastai nebūna. Beje, jos tik paviršinės. Aukštesnių aukštų balkonams tas negalioja smile.gif
*

Nesupratau.. blush2.gif Buna salciau ar silciau? g.gif Pagal logika-silciau turetu buti blush2.gif
aaagnex
QUOTE(madmuazele @ 2011 04 27, 15:36)
Nesupratau.. blush2.gif  Buna salciau ar silciau? g.gif Pagal logika-silciau turetu buti blush2.gif
*

šilčiau mirksiukas.gif

bet man nors ir ketvirtas aukštas dar visam laikui baisu išnešt blush2.gif Poto neužmigsiu naktį cool.gif
madmuazele
Pas mane 7, bet pipiru irgi nedristu isnesti ax.gif
saulyte33
Kuo galima palepinti paprikas? Aš jas kas 10 dienų palaistau Humiverdu. smile.gif Bet taip lėtai jos auga cool.gif
aaagnex
QUOTE(saulyte33 @ 2011 04 27, 15:53)
Kuo galima palepinti paprikas? Aš jas kas 10 dienų palaistau Humiverdu. smile.gif Bet taip lėtai jos auga cool.gif
*

man rodos geriausia būtų kantrybe palepint cool.gif
Gaudvilė
QUOTE(madmuazele @ 2011 04 27, 15:36)
Nesupratau.. blush2.gif  Buna salciau ar silciau? g.gif Pagal logika-silciau turetu buti blush2.gif
*

šilčiau wink.gif oi, jau atsakė biggrin.gif
Avijacija
klausykit o parikos mėgsta būti apipurkštos? galvoju va palepinčiau lotuliukas.gif kadangi namie kelias dienas būsiu. Suprantu to daryti negalima kai saulė kaitina, bet ar apskritai jos mėgėjos? nes pomidorai ne....... agurkam truputukas dulksnos patinka. O kaip su šitais gyviais? persodinau į didesnius vazonėlius šiandien, nes turbūt bent savaitėlę reiks palaikyt balkone. Su šiltnamiu luktelt jei atšals.....
Gaudvilė
šiltu vandeniu apipurškiami prasiskleidę žiedpumpuriai. Padedama apsidulkint. Kai jau vaisiai užmegzti geriau jų nepurškaliot, prastam vėdinimui esant gali greit įsimest puvinys wink.gif
saintlina
QUOTE(madmuazele @ 2011 04 27, 14:51)
Pas mane 7, bet pipiru irgi nedristu isnesti ax.gif
*

na jus duodat blink.gif Maniskiai seniai visi siltnamy gyvena. Kai kurias paprikas jau ir isodinau, nes negaliu ziuret i tokius monstrus menkuose bokaluose.
Ruosiausi si savaitgali dauguma issodint i nuolatine gyvenamaja vieta, ale daba nezinau, ar nusigausiu kaiman.. parvaziavau vakar is Siauliu ant tralo doh.gif Bijau ir pagalvot, ka servise isgirsiu blink.gif
madmuazele
QUOTE(saintlina @ 2011 04 28, 06:49)
na jus duodat  blink.gif  Maniskiai seniai visi siltnamy gyvena. Kai kurias paprikas jau ir isodinau, nes negaliu ziuret i tokius monstrus menkuose bokaluose.
Ruosiausi si savaitgali dauguma issodint i nuolatine gyvenamaja vieta, ale daba nezinau, ar nusigausiu kaiman.. parvaziavau vakar is Siauliu ant tralo  doh.gif  Bijau ir pagalvot, ka servise isgirsiu  blink.gif
*

Gerai, kad tavo monstrai lipa is vazonu... o kai mano dar tik su 2 tikraisiais miniatiuriniais lapeliais blush2.gif doh.gif Kai pradejo saulyte kaitinti-tai jau ir trecias lapelis rodosi... Kai praeis zadamas atsalimas-as ir sodinsiu-tikiu, kad siltnamyje greiciau pajudes g.gif

Taip dziaugiaisi kelione, o va tau... gal medziu/krumu per daug prisikrovei, kad uzluzo masiniukas?
saintlina
nieko nebuvau pasikrovus.. Visa laime, kad nenuklydau kazkur medelynu ieskot, nes ir taip iki sutemu ant kelio prastypsojau tralo laukdama. Gerai dar, kad silta buvo biggrin.gif
Bozena83
Pats laikas butu jau ir manasias paprikas,pipirus issodinti,nes indeliai jau mazoki, o dar karteli persodinet nelabai ir norisi g.gif Patarkit, kokio aukscio geriausiai daryti siltnamiuka? Ar 1m uztektu?
madmuazele
QUOTE(Bozena83 @ 2011 04 28, 09:08)
Pats laikas butu jau ir manasias paprikas,pipirus issodinti,nes indeliai jau mazoki, o dar karteli persodinet nelabai ir norisi g.gif  Patarkit, kokio aukscio geriausiai daryti siltnamiuka? Ar 1m uztektu?
*

Pas mane tokio ir yra-puikiausiai tilpo smile.gif
Ex
QUOTE(Bozena83 @ 2011 04 28, 10:08)
Patarkit, kokio aukscio geriausiai daryti siltnamiuka? Ar 1m uztektu?
*

Jei po tą šiltnamiuką pati ropot nesiruoši, tai aukščio tikrai užteks biggrin.gif
Bozena83
QUOTE(Ex @ 2011 04 28, 10:52)
Jei po tą šiltnamiuką pati ropot nesiruoši, tai aukščio tikrai užteks biggrin.gif
*

Pati tai gal ne,kaip nors kitaip bandysiu prieiti biggrin.gif Svarbiausia,kad paprikytėms vietos užtektų mirksiukas.gif

Ačiū už atsakymus 4u.gif
Gaudvilė
Paprikoms turėtų užtekti, o vat dėl čilių abejočiau. Pernai kaimynė atvilko pipirą vos ne mano pačios ūgio ( ~1,60m). Kiek rinkausi duomenis, tam ką auginu, tai max ūgis rastas 1,2m wink.gif
Ex
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 28, 15:25)
Pernai kaimynė atvilko pipirą vos ne mano pačios ūgio ( ~1,60m).........
*

blink.gif tikriausiai koks jalapenas ant mėšlo krūvos išaugęs... tie nesvietiškai aukšti ir dviejų litrų vazone išauga.
Avijacija
jau ruošiaus visus savo gėrius vežt mamai į šiltnamį bet pažiūrėjau ateinančios savaitės orus..... doh.gif naktim 2-3 laipsniukai tik. jaučiu savaitę teks palaukt. paprikas tai išsisodinau ta proga į didesnius indelius kad augimas nestotų, va tik pomidorai rupužiukai didoki jau......
samanaa
Labas. O ar ne per anksti butu paprikas persodinti i lauka? Ant pakelio raso kad skirtos auginti lauke ir neapsildomuose siltnamiuose...
Ex
QUOTE(samanaa @ 2011 05 01, 12:01)
Labas. O ar ne per anksti butu paprikas persodinti i lauka? Ant pakelio raso kad skirtos auginti lauke ir neapsildomuose siltnamiuose...
*

Aš dar ir į šiltnamį nesodinu, kur jau ten į lauką...
Kitą savaitę šiltnamin sodinsiu, kai šitie šaltukai praeis.. o į lauką be birželio nė krust smile.gif
jediara
QUOTE(Ex @ 2011 05 01, 13:08)
Aš dar ir į šiltnamį nesodinu, kur jau ten į lauką...
Kitą savaitę šiltnamin sodinsiu, kai šitie šaltukai praeis.. o į lauką be birželio nė krust smile.gif
*

drinks_cheers.gif
Ex
Ir į šitą temutę kelis lapukus įkomponuosiu... smile.gif
Black Pearl
AisteZ, čia iš tavo veislyno.. biggrin.gif

user posted image

O šitą mano besiruošiantį žydėti čili pipiro daigą apžiūrinėja iš kažkur atsiradęs perkaręs "sanitaras"... smile.gif

user posted image
toza
Ex jau Black pearl grozis wub.gif maniskes irgi jau su ziedukais, bet nesikeroja i sonus kaip jusiskes g.gif
tiklis
labas rytas 4u.gif 4u.gif
tyliai beldziuosi pas jus pagalbos blush2.gif ...is vienos supermamytes mirksiukas.gif gavau dovanu ivairiu pipiriuku ir...va kas atsitiko vienam g.gif -visi kiti auga puikiai thumbup.gif
ar jam cia ko truksta,ar isisuko kokia liga g.gif ...na pirma kart man taip ..busiu labai dekkinga uz pagalba blush2.gif

user posted image

lapukai ''kaip tarka'' per kelias dienas pasidare,ir sukasi...

user posted image
aaagnex
QUOTE(tiklis @ 2011 05 02, 09:01)
labas rytas 4u.gif  4u.gif
tyliai beldziuosi pas jus pagalbos blush2.gif ...is vienos supermamytes mirksiukas.gif  gavau dovanu ivairiu pipiriuku ir...va kas atsitiko vienam  g.gif -visi kiti auga puikiai thumbup.gif
ar jam cia ko truksta,ar isisuko kokia liga g.gif ...na pirma kart man taip ..busiu labai dekkinga uz pagalba blush2.gif
*

Koks čia ppiriukas? ax.gif

Visų pirma izoliuok nuo kitų pipiriukų... Pasiimk padidinimo stiklą ir apžiūrėk ar nėra mažų lakstančių vabaliukų... Man panašu į kenkėjus, o ne į ligą blush2.gif

Pas mane pernai tripsai buvo užpuolę, tai varge, varge kol išsinaikinau...
tiklis
QUOTE(aaagnex @ 2011 05 02, 09:13)
Koks čia ppiriukas?  ax.gif

Visų pirma izoliuok nuo kitų pipiriukų... Pasiimk padidinimo stiklą ir apžiūrėk ar nėra mažų lakstančių vabaliukų... Man panašu į kenkėjus, o ne į ligą blush2.gif
Pas mane pernai tripsai buvo užpuolę, tai varge, varge kol išsinaikinau...
*

agnut-cia zelapenukas blush2.gif ...apziurejau kitus-dar vienas(matyt tos pacios veisles doh.gif ) irgi turi kelis spuogucius...o visi kiti sveikuteliai cool.gif ...hmmmm...grys berniuks is mokyklos-reiks paprasyt padidinamo stiklo-ieskosiu ''labaluuu'' lens.gif
aaagnex
QUOTE(tiklis @ 2011 05 02, 09:24)
agnut-cia zelapenukas blush2.gif ...apziurejau kitus-dar vienas(matyt tos pacios veisles doh.gif ) irgi turi kelis spuogucius...o visi kiti sveikuteliai cool.gif ...hmmmm...grys berniuks is mokyklos-reiks paprasyt padidinamo stiklo-ieskosiu ''labaluuu'' lens.gif
*

Izoliuok nuo kitų abu - pradžiai... Pas mane kai tripsai buvo užpuolę, tai irgi tokios kaip karpos ant lapo buvo... Per padidinimo stiklą pažiūrėjus, tai vaje koks gyvenimas virė ant lapų... Pagooglink ar nėra pas tave kažko panašaus - parašysiu kaip kovojau... ax.gif

tiklis
g.gif nu ir taip ziurejau,ir kitaip ziurejau-nu nematau as nieko krutancio doh.gif ...galiausiai issitr doh.gif ukiau sunaus mikroskopa-ka maciau nieko nesupratau lotuliukas.gif ,alia niekas nejudejo ziurint biggrin.gif -tai gal ne vabaliukai? biggrin.gif

va ka maciau-
user posted image

cool.gif
Gaudvilė
na, pas Tiklį jumoro jausmas niekur nedingo lotuliukas.gif Tik mikroskopas per daug pritraukia, o vabalai yra kiek didesni, t.y. netinka į juos žiūrėt pro mikroskopą - reikalinga lupa biggrin.gif
Na, aš taip pat manau kaip ir Aaagnex, kad ten greičiau kenkėjai, nei liga.
AisteZ
QUOTE(Ex @ 2011 05 01, 15:20)
Ir į šitą temutę kelis lapukus įkomponuosiu... smile.gif
Black Pearl
AisteZ, čia iš tavo veislyno.. biggrin.gif

O šitą mano besiruošiantį žydėti čili pipiro daigą apžiūrinėja iš kažkur atsiradęs perkaręs "sanitaras"... smile.gif

Graziai priziuretas "mano" pearl'as, saunuole 4u.gif Jau grazus tavo dideli, nors manieji ir jau sparciai vejasi...Tik tikgriukai jau taip is leto auga, taip is leta... g.gif
Daiva R.
Noriu paklaust zinanciu apie paprikas ax.gif
Ar galima i siltnami sodint kartu su pomidorais ir agurkais? blush2.gif
As nieko neismanau, tad noriu patarimo doh.gif
saulyte33
QUOTE(Daiva R. @ 2011 05 03, 16:03)
Noriu paklaust zinanciu apie paprikas  ax.gif 
Ar galima i siltnami sodint kartu su pomidorais ir agurkais?  blush2.gif
As nieko neismanau, tad noriu patarimo  doh.gif
*

Nesu didelė ekspertė, bet pabandysiu. Aš jas pernai auginau šiltnamyje su pomidorais. Nieko blogo apie jų draugiją pasakyt negaliu. smile.gif Bet jas birželį jau galima sodint į daržą. Žinau, kad jos nemėgsta dažnų persodinimų. Bet labai atsargiai su kuo daugiau žemių tai padarius nieko blogo.
Citata: "Saldžiosios paprikos daigai auga lėtai ir, priklausomai nuo auginimo sąlygų, veislės bei hibrido, užauga per 60-80 dienų. Rekomenduojama sodinti kuo “senesnius” daigus, t.y. 70-80 dienų amžiaus. Tokio amžiaus daigai turi 13-14 lapų, 2-3 butonus, 1-2 žiedus. Tokie daigai anksčiau pradeda derėti, pailgėja augalų derėjimo periodas. Šių daigų augimo metu reiktų naudoti papildomą augalų apšvietimą. Kai daigai auginami be papildomo apšvietimo, saldžiosios paprikos daigai, tinkami sodinimui, turi būti 20-30 cm aukščio, turėti 8-12 lapų.
Kodėl daigai užauga nekokybiški? Pagrindinės daigų augimo sutrikimo priežastys yra: šaltas laistomasis vanduo, netinkamas durpių ar žemės rūgštumas, per žema substrato temperatūra bei per didelė jo drėgmė. To pasėkoje sutrinka maisto medžiagų įsisavinimas ir ant augalų išryškėja sutrikimo požymiai. Be to, dažnai daigai auginami per tankiai ir netinkami tręšiami.
Jei daigų augimo metu bus pakankamai šviesos augalams, bus tinkama temperatūra bei drėgmė, tada daigai užaugs gražūs ir sveiki. Kad daigų kokybė būtų geresnė, galite juos palaistyti augalų augimo reguliatoriais. "
Sėkmės 4u.gif
Daiva R.
dekoju uz toki issamu atsakyma aciuks.gif
Gaudvilė
Ex, būk gera, ką? Parašyk, koks atstumas tarp paprikų ir pipirų pirvalomas vienam šiltnamy auginant?
Eliza68
Ex, ir man prasau, parasykit ar paprikas galima uzgilinti kaip pomidorus sodinant ar ne? Ko tai yra kai kurios patysusios, o gal cia nuo veisles priklauso g.gif
Ex
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 03, 15:36)
koks atstumas tarp paprikų ir pipirų pirvalomas vienam šiltnamy auginant?
*

Privalomo atstumo nežinau, tik "praktikinį" tongue.gif Pernai daugumą auginau apie 3-3,5 m atstumu, skonio diskomforto nepajaučiau smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 03, 15:44)
Ex, ir man prasau, parasykit ar paprikas galima uzgilinti kaip pomidorus...
*

Ne, gerokai paaugusių paprikų kišti giliau negalima. Jos jau nebeišleidžia papildomų šaknų. Kotas medėt pradėjęs būna. Jei suaugusias sukiši giliau, gali augalas vargti ir neaugti, panašiai kaip medelis per giliai pasodintas...
Paprikas gilinti galima tik kol išpikiuoji labai jaunus daigelius, su vienu-dviem tikrais lapeliais, tuomet dar išleidžia pridėtinių šaknelių.
Eliza68
Supratau, labai ACIU, Ex 4u.gif
Siaip visos grazios, tuoj ziedukai issiskleis tik viena rusis Rokita ko tai patiso....zodziu dekui biggrin.gif
Gaudvilė
QUOTE(Ex @ 2011 05 03, 15:55)
Privalomo atstumo nežinau, tik "praktikinį" tongue.gif Pernai daugumą auginau apie ?-?,5 m atstumu, skonio diskomforto nepajaučiau smile.gif
*

greit pataisyk žinutėj iki 1-1,5m . laugh.gif
Ex
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 03, 16:08)
greit pataisyk žinutėj iki 1-1,5m .  laugh.gif
*

lotuliukas.gif eik jau.. kur tokio ilgio šiltnamį rasi.. man tai šiltnamio 5 m. plotis leido tokį atstumą laikyt smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.