Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikis tuštinasi žaliai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4
Inguteusa
[COLOR=blue][SIZE=1]
Sveikos visos mamytes, norejau paklausti ar kam nebuvo taip kaip mums. Mano 7 savaiciu dukryte jau beveik antra savaite kakoja zaliai, kartais net viduriuoja. Gydytojas sako, kad tai yra virusas, bet jokiu tyrimu nedaro. Jau nezinau ka ir bedaryti, bijau kad nebutu dehidracijos. Idomu gal kam irgi taip buvo? Isanksto dekoju toms kurios pasidalins savo patirtimi!
kristukas00
oi, as net nepagalvojau kad tai gali buti blogai. na, mes esam siek tiek didesnes, mums jau trys menesiai, bet urtyte daznai pakakoja ir zaliai, ir geltonai.viena diena taip kita taip.gal tai priklauso ir nuo to ka mama valgo?
taniai
musu dukryte tarp 1 ir 2 men t. p viduriavo ir net gi labai stipriai. viduriavo 1.5 savaites. Gydytojas israse Linex ir viskas. Jai vaikiukas valgo normaliai tai nedichedratos. Linkiu ko greiciau pasveikti
Jacobs
is savo patirties galiu pasakyt ,kad tai nieko gero. jei pati maitini ,tai zalias kakis rodo jog tavo valgomas maistas leliui netinka.tada pati pagerk daugiau vandens(tik nepersistenk ) ir jei viskas gerai ,tai kita diena kakis vel turi but geras.
mes taip kelias savaites kakojom- tai per ta menesi tepriaugom 300g, mums buvo tada 3men. pasidarem kraujo tyrimuka ir paaiskejo, kad truksta gelezies verysad.gif
bet tai nereiskia ,jog ir tavo mazei gali buti taip kaip mums. gal tai ir virusas g.gif
Inguteusa
Norejau paklausti Jacobs, o ka daret kai rado gelezies trukuma? Ar tai greitai susitvarke?

Del mano dietos, tai kai visa tai prasidejo tuo metu valgiau daug sokolado (po valentino dienos tongue.gif ), tai nezinau ar tai turejo reiksmes, bet dabar tai jo visai nevalgau. Rytoi uzsiraseme pas gydytoja, tai prasysiu kad istirtu, nes praeita savaite kai buvome tai tik paziurejo ir pasake kad virusas ir pats praeis nieko daryti nereikia, o jis vis nepraeina verysad.gif

Krysta
Kai išmatos žalios, taip pat gali būti stafilokokas ar šiaip sutrikusi bakterijų pusiausvyra organizme - jei sutrikusi pusiausvyra tai nieko baisaus, pagersit gerųjų bakterijų (pvz.Gefilus ar panašių) ir praeis. Jei dažnai viduriuoja (apie dešimt kartų per parą yra dažnokai), ir viduriukai labai skysti, viską pasakyk gydytojai, turėtų padaryti tyrimus ir nustatys ar kokios kvarabos (pvz.stafilokoko) neturit. Sėkmės!
Cinderella
QUOTE(Inguteusa @ 2006 02 27, 21:32)
Norejau paklausti Jacobs, o ka daret kai rado gelezies trukuma? Ar tai greitai susitvarke?

Del mano dietos, tai kai visa tai prasidejo tuo metu valgiau daug sokolado (po valentino dienos tongue.gif ), tai nezinau ar tai turejo reiksmes, bet dabar tai jo visai nevalgau. Rytoi uzsiraseme pas gydytoja, tai prasysiu kad istirtu, nes praeita savaite kai buvome tai tik paziurejo ir pasake kad virusas ir pats praeis nieko daryti nereikia, o jis vis nepraeina verysad.gif
*

kadangi eisite pas gydytoja,tai butinai padarykite kakucio ir kraujuko tyrimus!jei eini si ryto tai kakuti iki 11 priima,gali pasiimti su savim ir gydytoja duos siuntima nunesti is karto!tuos tyrymus gali padaryti per 30min,jei daktare pazimes!tai nereikes 10 kartu vazineti! doh.gif issitirkite ir bukite sveikos!
Alina1978
O tos išmatos grynai žalios ar šiek tiek į gelsvumą? O kaip jūs suprantate, kad vaikas viduriuija, pas jį gi visada skysti viduriai g.gif
Krysta
QUOTE(Alina1978 @ 2006 02 27, 22:10)
O tos išmatos grynai žalios ar šiek tiek į gelsvumą? O kaip jūs suprantate, kad vaikas viduriuija, pas jį gi visada skysti viduriai  g.gif
*

Būna kad kai vaikas viduriuoja, tai purškia žalsvu vandenėliu, su dideliu garsu. Jei po kiekvieno valgymo šiek tiek skystesnio kakučio būna, maitinant krūtimi tai normalu, bet jei viduriuoja vandenėliu reiktų susirūpinti. Negerai, jei išmatos būna žalios ir su gleivėmis. Jei jos pažaliuoja po kurio laiko, tai nieko baisaus.
Alina1978
QUOTE(Krysta @ 2006 02 28, 08:48)
Būna kad kai vaikas viduriuoja, tai purškia žalsvu vandenėliu, su dideliu garsu. Jei po kiekvieno valgymo šiek tiek skystesnio kakučio būna, maitinant krūtimi tai normalu, bet jei viduriuoja vandenėliu reiktų susirūpinti. Negerai, jei išmatos būna žalios ir su gleivėmis. Jei jos pažaliuoja po kurio laiko, tai nieko baisaus.
*

Ačiū, Krysta, už info. Mano dukrelės išmatos pažaliuoja tik po tam tikro laiko - tai nėra pagrindo nerimui.
kaunietuke
Kai mano padarydavo kakuti zaliai tai zinodavau,kad skauda pilvuka.Jai netikdavo tas maistelis,kuri as suvalgydavau.O blogiausiai buvo kai pradejome valgyti hipoalergini misinuka tai grynai melyna skysta kaki padare.Nuo tada jo daugiau nei i burna nedaviau.
eaegle
Labutis mamos. Mano mažyliui 2 mėn. ir jau savaite laiko jis kakoja kartais žalsvai kartais ryškiai geltonai bet su gleivemis.Daktarei pasakiau, liepė pagerti geruju bakteriju ir smektos. Bet jis pas mane valgo neblogai ir temperatūros neturi. Gal pas kanors taip buvo ir gali pasidalinti savo patirtim? verysad.gif
Urartu
QUOTE(eaegle @ 2006 03 03, 11:45)
Labutis mamos. Mano mažyliui 2 mėn. ir jau savaite laiko jis kakoja kartais žalsvai kartais ryškiai geltonai bet su gleivemis.Daktarei pasakiau, liepė pagerti geruju bakteriju ir smektos. Bet jis pas mane valgo neblogai ir temperatūros neturi. Gal pas kanors taip buvo ir gali pasidalinti savo patirtim? verysad.gif
*

O kuo Tu jį maitini - savo pienu ar mišinuku? Jei savo pienu - reiškia pati kažką netinkamo valgai (pvz. per daug pieno produktų), o jei mišinuku - reiškia jis jam netinka. Žalias arba su gleivėm kakutis reiškia, jog yra suerzintas žarnynas. Gerąsias bakterijas galit pagerti - jos tikrai nepakenks. Būkit sveikučiai biggrin.gif
Inguteusa
Sveikos Mamytes, norejau visoms pasakyti ka gi mums daktaras nustate. O gi pasake kad pas mus yra Rota virusas, tai toks virusas kuris labai paplites tarp vaiku, ypatingai ziemos metu. Simptomai: viduriavimas, zali kakuciai, gali buti temperatura, vemimas. Taigi, nieko gero, bet sako kad jokiais vaistais gydyti nereikia, pats praeis, tik reikia visada plauti rankas po kiekvieno sauskelniu keitimo, nes jei ne, tai viskas eis ratu ir vaikutis negales pasveikti. Tai va, rodos viska parasiau.
Tiesa aciu visoms atsiliepusioms i sia tema smile.gif
Guggy
Maniske pradejo zaliai kakot, kai vietoj MP pradejau duot misineli. Pilvo jai neksauda, neviduriuoja ir siaip laimingas vaikas. Net nepagalvojau kad cia kazkas negerai, kol nepaskaiciau sitos temos g.gif Dabar reikes gydytojos paklaust kai kita karta eisim...
freilina
QUOTE(Guggy @ 2006 03 03, 23:30)
Maniske pradejo zaliai kakot, kai vietoj MP pradejau duot misineli. Pilvo jai neksauda, neviduriuoja ir siaip laimingas vaikas. Net nepagalvojau kad cia kazkas negerai, kol nepaskaiciau sitos temos g.gif Dabar reikes gydytojos paklaust kai kita karta eisim...
*

Tai gal misineli naudojat su gelezim, tuomet butent zaliai ir kakoja.Tai tikrai nieko bloga rolleyes.gif
eaegle
QUOTE(leputė @ 2006 03 03, 17:14)
O kuo Tu jį maitini - savo pienu ar mišinuku? Jei savo pienu - reiškia pati kažką netinkamo valgai (pvz. per daug pieno produktų), o jei mišinuku - reiškia jis jam netinka. Žalias arba su gleivėm kakutis reiškia, jog yra suerzintas žarnynas. Gerąsias bakterijas galit pagerti - jos tikrai nepakenks. Būkit sveikučiai biggrin.gif
*

Maitinu savo pienu. Pieno produktu aš nelabai mėgstu tai praktiškai ju ir nevalgau. Vakar buvome pas daktare, svėrėmės tai per 2savaites priaugo 400gr. Auga jis pas mane neblogai, tuštinasi vieną arba du kartus į parą. Atrodo jaigu ne tos gleivės tai viskas butu gerai. Tikiuosi,kad tos gerosios bakterijos mums padės. g.gif
Krysta
QUOTE(eaegle @ 2006 03 03, 10:45)
*

Pagers lelius gerųjų bakterijų ir viskas bus gerai. Jokios dietos tau, maitinančiai mamai, laikytis nereikia. Kaip ir visoms reikia negerti per daug kavos ir nevalgyti labai aštriai, valgyti kuo įvairesnį maistą ir netikėti tom nesąmonėm, kad nuo tavo valgymo kakutis pažaliuos, pageltonuos, vaikas viduriuos ar pan. Nėra jokių patvirtinančių tyrimų, kad nuo kokio nors maisto vaikui sutriks virškinimas, mama privalo valgyti pilnavertį maistą. Visiems kūdikėliams kartas nuo karto sutrinka gerųjų bakterijų pusiausvyra žarnyne - juk gimdami jie jų neturi, gauna iš mamos organizmo, bet kol paauga didesni karts nuo karto kai kuriems tų bakterijų pusiausvyra sutrinka. Vien tik žalia kakučio spalva jei jis neturi temperatūros, neviduriuoja ir tuštinasi tik keletą kartų per dieną nėra požymis, kad kažkas negerai. Jei neramu, visada galite pasiklausti gydytojo, bet iš karto pulti keisti savo ar vaikelio maistą nereikėtų.
Ir dar: gerosios bakterijos nėra vaistas, tai ir yra gerosios bakterijos. Jei gydytojas rekomenduoja, nebijokite.
Alina1978
Merginos, o ką jūs turite omenyje sakydamos "pagerkite gerųjų bakterijų"? Ar tai koks nors preparatas?
eaegle
QUOTE(Alina1978 @ 2006 03 06, 21:46)
Merginos, o ką jūs turite omenyje sakydamos "pagerkite gerųjų bakterijų"? Ar tai koks nors preparatas?
*

Tai toks preparatas kuris atstato gerųjų bakterijų pusiausvira žarnyne. Jų galima isigyti bet kokioje vaistinėję ir be recepto. Jas rekomenduoja kai sutrinka žarnyno veikla pvz. suviduriavus. Tai visai nekenksminga, tai natūralus produktas.Jų yra įvairiais pavadinimais " Linex" "Enterol" yra jogurtinės bakterijos ir t.t. Bet reiktu pasikonsultuoti su daktare ar vaistininku kokiu ir kiek duoti mažyliui. thumbup.gif
astinija
mano sunelis taip pat kakoja zaliai daktarei sakiau jinai sako svorio priauga normaliai ir nieko blogo as ji maitinu misinukai ir dabar be laktozes tai man gal ji pagirdyti gerosioms bakterijoms o jas kaip sugirdyti i misinuka supilti g.gif
Inguteusa
Sveikos merginos,

Siandiena mes ejome pas kita gydytoja, kuris pasake kad zali kakuciai dvieju menesiu vaikuciui nieko bloga, jei jis priauga pakankamai svorio ir gerai valgo. Tai mes su vyru jau net juoktis pradejome, nes rodos kiek gydytoju tiek ir nuomoniu, na bet as irgi logiskai galvoju, kad jei vaikas priauga svorio ir gerai valgo tai viskas turetu buti normalu. smile.gif
ladybird20
mums irgi buvo žalios išmatos ir truputį viduriavom, bet išrase gydytoja gefilus kapsulių, reikėjo 1kapsulę padalint i 2dalis ir duot ryte ir vakare, po kokiu 4dienų praejo smile.gif
mundie
o as pastebejau kad mano mažė pakakoja žaliai kai pavalgau "kaimiškos"kiaulienos(aišku tvarkingai paruoštos).bet dažniau nekakoja,temperatūros nėra.o ir svoris auga kosminiu greičiu.yra linksmute ir guvute tai labai nepergyvenau
laramca
Mielos mamytes
jei kudikelis nekarsciuoja, jauciasi puikiai ir zaliai pakakojo, tai tiesiog jo maiste yra per daug gelezies, ji nudazo ismatas zalsvai.Tik tiek.Ire jokios problemos.
Pakeiskit misinuka, jei labai neraminates.Bet cia nieko baisaus. jusu vaikas sveikas.
monikaaaaa
Sveikos mamytes, noriu paklausti o kaip daznai jusu mazyliai tustinasi, del savo 2 men. leliaus ismatu as nesinervinu jos buna geltonos su siek tiek zalsvu grudeliu kartais, bet jis tustinasi po 10 kartu i diena ir daugiau nuo pat gimimo. Nezinau ar reikia nerimauti, pilvuko jam neskauda, svoris auga. Per pirma menesi 1,5 kg. priaugo. Gal tiesiog daug valgo ir daznai tustinasi? ka manot?
Hmmm...
QUOTE(monikaaaaa @ 2006 03 12, 02:26)
Sveikos mamytes, noriu paklausti o kaip daznai jusu mazyliai tustinasi, del savo 2 men. leliaus ismatu as nesinervinu jos buna geltonos su siek tiek zalsvu grudeliu kartais, bet jis tustinasi po 10 kartu i diena ir daugiau nuo pat gimimo. Nezinau ar reikia nerimauti, pilvuko jam neskauda, svoris auga. Per pirma menesi 1,5 kg. priaugo. Gal tiesiog daug valgo ir daznai tustinasi? ka manot?
*

Maniškis kol nepradėjau primaitinti košelėm kakodavo po prakštikai kiekvieno maitinimo, tai susidarydavo nemažai, bet manau, kad normalu, nes svorio irgi normaliai priaugo, o ir gydytoja nieko nesakė, taip kad žiūrėk tik, kad neviduriuotų 4u.gif
skaja
na mes tai pat kartais zaliai pakakojam bet man labiau neranu del to kad pas musu maziuka temperatura jau 2 men. 37.5 gal kam nors panasiai yra buve ?
Alina1978
QUOTE(eaegle @ 2006 03 07, 13:05)
Tai toks preparatas kuris atstato gerųjų bakterijų pusiausvira žarnyne. Jų galima isigyti bet kokioje vaistinėję ir be recepto. Jas rekomenduoja kai sutrinka žarnyno veikla pvz. suviduriavus. Tai visai nekenksminga, tai natūralus produktas.Jų yra įvairiais pavadinimais " Linex"  "Enterol" yra jogurtinės bakterijos ir t.t. Bet reiktu pasikonsultuoti su daktare ar vaistininku kokiu ir kiek duoti mažyliui. thumbup.gif
*

Aš pastebėjau, kad mano mažoji pradėjo šiek tiek žaliau kakoti po to, kai ėmiau jai duoti po pusę šaukštelio žuvų taukų kasdien. Mano gyd sakė duoti žuvų taukų nuo 2 mėn., o Klinikose man pasakė ir pati žurnale "Mažylis" skaičiau, kad juos reikia duoti tik nuo metų. Galvok ką nori g.gif
skaja
mano maziukas katik pasitustino ( kazin ar tai butu galima vadinti kakuciu ) putom verysad.gif
Alina1978
QUOTE(skaja @ 2006 03 12, 21:28)
mano maziukas katik pasitustino ( kazin ar tai butu galima vadinti kakuciu ) putom  verysad.gif
*

Gal tai viduriavimas g.gif
Gosiuke
Mano maziukas irgi ka tik pasitustino zaliai, o ir kvapelis kazkoks astrus, kaip kokio acetono buvo unsure.gif Gerai, kad ant dienu pas gydytoja einam, ziuresim, ka pasakys.
Inguteusa
QUOTE(Gosiuke @ 2006 03 14, 04:39)
Mano maziukas irgi ka tik pasitustino zaliai, o ir kvapelis kazkoks astrus, kaip kokio acetono buvo  unsure.gif  Gerai, kad ant dienu pas gydytoja einam, ziuresim, ka pasakys.
*

Musu gydytojas sake, kad jei kakuciai zali, bet kvapas normalus, saldokas, tai reiskiasi nieko blogo, bet jei tik kvapas ne toks kaip visada, iatrus, tai reiketu susirupinti ir skambinti jam. Manau, kad geriau patikrinti, ypatingai jei vaikiukas taip pasitustino jau ne viena karta.
Gosiuke
As pasiskambinau seselei, tai jai irgi tas kvapas uzkliuvo. Liepe duoti papildomai vandenelio, o ryt ismatas i laboratorija atnest. O vakiukas vandenuko visai nenori gert, ir is saukstuko, ir is buteliuko bandziau, puola i isterija ir tiek verysad.gif Ir tas gerasiais bakterijas per didziausias asaras tenka sumaitinti, o paskui visvien viska isstumia lauk is burnytes. Ar tik neteks tais miltukais papuka issimozot schmoll.gif
Inguteusa
QUOTE(Gosiuke @ 2006 03 14, 11:42)
As pasiskambinau seselei, tai jai irgi tas kvapas uzkliuvo. Liepe duoti papildomai vandenelio, o ryt ismatas i laboratorija atnest. O vakiukas vandenuko visai nenori gert, ir is saukstuko, ir is buteliuko bandziau, puola i isterija ir tiek  verysad.gif Ir tas gerasiais bakterijas per didziausias asaras tenka sumaitinti, o paskui visvien viska isstumia lauk is burnytes. Ar tik neteks tais miltukais papuka issimozot  schmoll.gif
*

Musu gydytojai tai sako, kad svarbiausiai yra daznai maitinti (kas 2 - 3 valandas), kad vaikiukas turetu pakankamai skysciu, ir dar reikia ziureti, kad sisiotu bent po viena karta kas keturias - penkias valandas, kad burnyte butu slapia ir kai verkia kad butu asaros, tada reiskia, kad vaikas turi pakankamai skysciu. Tada ir vandens duoti nereikia.
Gosiuke
QUOTE(Inguteusa @ 2006 03 14, 19:20)
Musu gydytojai tai sako, kad svarbiausiai yra daznai maitinti (kas 2 - 3 valandas), kad vaikiukas turetu pakankamai skysciu, ir dar reikia ziureti, kad sisiotu bent po viena karta kas keturias - penkias valandas, kad burnyte butu slapia ir kai verkia kad butu asaros, tada reiskia, kad vaikas turi pakankamai skysciu. Tada ir vandens duoti nereikia.
*

Tai maitinu tikrai daznai. Verkia ohoho su kokiom asarelem. Ir sisioja, ir kakoja daznai, tik tas kvapelis rugstokas, kazkoks specifinis kaip niekad. Tikiuos, kad viskas bus gerai. Juk dar toks mazulelis unsure.gif Gaila vaikiuko butu, jei kokia zaraza priliptu. Tada tai jau prasidetu: vaistai, asaros, gydytojai...
RutyteD
Norėčiau pasidalinti savo ir mažiaus karčia patirtimi, kad mamytės būtų atidesnės ir visiškai nepasikliautų medikų aiškinimais, kad tai nieko tokio.
Mano mažius pradėjo viduriuoti nuo 2 savaičių. Atlikus paprastą koprologinį, o po dviejų savaičių ir išmatų pasėlio tyrimą gavome atsakymą, kad viskas yra gerai. Pofilaktiškai gėrėm tik Linex, būklė negerėjo.
Vaikas toliau viduriavo, išmatos pasidarė žalios, vėliau irgi kaip jūs rašot buvo su putomis. Atsirašo aitrus, rugštelės kvapas. Buvo labai, labai neramu, bet gydytoja kiekvienąkart tikino, kad tai yra normalu, vaikas gi maitinamas MP.
Taip viduriavom 5 mėnesius.
Vaikas pasidarė neramus, ypač vakarais pradėdavo be priežasties klykti. Taip atsidūrėme neurologiniam skyriuje, kur viena gydytoja nuoširdžiai patarė "ieškoti" viduriavimo priežasčių.
Sekantį rytą kažkaip intuityviai nusprendžiau, kad reikia atlikti pasėlio tyrimą privačioje labaratorijoje. Kai paskambinau į labaratoriją dėl rezultatų, laborantė paprašė atvažiuot. O ten ir sužinojom, kad pas vargšą mažių žarnyne ir auksinis stafilakokas ir grybai ir t.t. Gydytoja mikrobiologė jau patarė ieškot kitos gydytojos ir kuo skubiau gydyti.
To pasekoje turim sunkų virškinamojo trakto sutrikimą, kurį iki šiol gydomės.
Save labai kaltinau, kad nepadariau to anksčiau, taigi būkit budrios mamytės.
O dėl gerųjų bakterijų, tai mums labai padėjo Bifolac. jis pakankamai brangus (apie 30 Lt.), bet net nėra ką lygint su kokoi Linex.
veikejas
Sveiki,

Vienu žodžiu:
- Vaikas neeeerealiai neeeeeramus. Raitosi, lošiasi, stanginasi, perdžia ir t.t. Pilvas išsipūtęs išsipūūtęs. Na jau buvau užvedęs temą (vaikas neramus ir ardosi) ta tema. Padarėm Š tyrimą - padaugėję leukocitų. Na tada įtarė stafilokoką. Paėmė Š vėl penkių dienų auginimui.

- Vaikas super isterikuoja, tad mes nutarėme nelaukti ir pradėjome girdyti BIFOLAC'u. Jei gydytoja išrašys to paties - nebenaudosim biggrin.gif

Dabar šika itin gausiai ir žaliai. Daug grūdų baltų šūde (kaip varškė atskiesta). Ir aišku gleivių pilna. Sauskelnis būna sunkus.

Vaikui 1mėnuo.

Toks jausmas, kad nuo bisokių gerų bakterijų jam tik pablogėjo.

----
Kokios būna pasėkmės kai vieną mėn. vaikas toks isterikas ir kančios gavęs? Paprastai vaikai šypsosi 1 mėn. jau.. o mūsiškis - stanginasi ir rėkia. Na tikėkimės, kad dar 3 dienos BIFOLAC ciklo reikalus pagerins.
RutyteD
QUOTE(veikejas @ 2006 03 19, 22:40)
Sveiki,

Vienu žodžiu:
- Vaikas neeeerealiai neeeeeramus. Raitosi, lošiasi, stanginasi, perdžia ir t.t. Pilvas išsipūtęs išsipūūtęs. Na jau buvau užvedęs temą (vaikas neramus ir ardosi) ta tema. Padarėm Š tyrimą - padaugėję leukocitų. Na tada įtarė stafilokoką. Paėmė Š vėl penkių dienų auginimui.

- Vaikas super isterikuoja, tad mes nutarėme nelaukti ir pradėjome girdyti BIFOLAC'u. Jei gydytoja išrašys to paties - nebenaudosim biggrin.gif

Dabar šika itin gausiai ir žaliai. Daug grūdų baltų šūde (kaip varškė atskiesta). Ir aišku gleivių pilna. Sauskelnis būna sunkus.

Vaikui 1mėnuo.

----
Kokios būna pasėkmės kai vieną mėn. vaikas toks isterikas ir kančios gavęs? Paprastai vaikai šypsosi 1 mėn. jau.. o mūsiškis - stanginasi ir rėkia. Na tikėkimės, kad dar 3 dienos BIFOLAC ciklo reikalus pagerins.
*

Reiškiu užuojautą, o tai žinau kaip jaučiatės. Širdis plyšta, o padaryt nieko negali. O glostant pilvuką ar neaprimsta?
veikejas
Būtent, kad širdis plyšta.. vaikas kankinasi. Net su ašarytėm verkia (t.y. spiegia).

Glostymas, guldymasis pilvu ant savęs, dėjimas pilvu ant peties ir pan. technikos - beveik nepadeda.

Padeda plaukų fenas (pūtimas į pilvą.. aprengtą aišku). Bet šiai ne kiek pūtimas, o kiek garsas. Nes gali ir nepūsti - ramus būna. Va dabar kaip tik fenas padėtas ant žemės ir įjungtas biggrin.gif kad vaikas lovytėje užmigtų. Ir miega.

Įdomu, kaip būna, jei 1 mėn. vaiką taip iškankina.. ar atsiliepia jo nervinei sistemai ateity ir pan.

QUOTE(RutyteD @ 2006 03 19, 22:33)
Reiškiu užuojautą, o tai žinau kaip jaučiatės. Širdis plyšta, o padaryt nieko negali. O glostant pilvuką ar neaprimsta?
*

RutyteD
QUOTE(veikejas @ 2006 03 20, 00:07)
Būtent, kad širdis plyšta.. vaikas kankinasi. Net su ašarytėm verkia (t.y. spiegia).

Glostymas, guldymasis pilvu ant savęs, dėjimas pilvu ant peties ir pan. technikos - beveik nepadeda.

Padeda plaukų fenas (pūtimas į pilvą.. aprengtą aišku). Bet šiai ne kiek pūtimas, o kiek garsas. Nes gali ir nepūsti - ramus būna. Va dabar kaip tik fenas padėtas ant žemės ir įjungtas biggrin.gif kad vaikas lovytėje užmigtų. Ir miega.

Įdomu, kaip būna, jei 1 mėn. vaiką taip iškankina.. ar atsiliepia jo nervinei sistemai ateity ir pan.
*

Kiek galiu papasakot iš mūsų patirties (mažius nuo 2 savaičių iki 5 mėn. viduriavo, klykė ir raitėsi), tai dabar kai mums jau 10 mėn., kažko neįprasto tikrai nepastebiu. Vaikas ramiai sau žaidžia, juokiasi, išmiega visą naktį. Supyksta ir tai parodo kai kažko negauna, bet tai yra normalu.
Nežinau kaip jums, bet mums tie isterijos ir klykimo priepoliai dažniausiai būdavo vakarais. Naktimis verkdavo ir raitydavosi, bet taip smarkiai neisterikuodavo. Kaip bebutų keista, diena viskas būdavo gerai.
veikejas
Labas,

Ačiū už atsakymus. Tikėkimės geriausio. Vakar atšventėm vieno mėn. sukaktį smile.gif Gėrėm vyną, valgėm tortą, fejerverkas buvo.. tik kad jubiliatas - pradėjo rėkti dar fejerverkui nespėjus užgesti.. nuotraukos atitinkamos gavosi biggrin.gif.

Vienu žodžiu džiugu tai, kad ir per tas kančias galima su juo visai pasilinksminti. Tėvyste veža!! biggrin.gif

QUOTE(RutyteD @ 2006 03 19, 23:16)
Kiek galiu papasakot iš mūsų patirties (mažius nuo 2 savaičių iki 5 mėn. viduriavo, klykė ir raitėsi), tai dabar kai mums jau 10 mėn., kažko neįprasto tikrai nepastebiu. Vaikas ramiai sau žaidžia, juokiasi, išmiega visą naktį. Supyksta ir tai parodo kai kažko negauna, bet tai yra normalu.
Nežinau kaip jums, bet mums tie isterijos ir klykimo priepoliai dažniausiai būdavo vakarais. Naktimis verkdavo ir raitydavosi, bet taip smarkiai neisterikuodavo. Kaip bebutų keista, diena viskas būdavo gerai.
*

-niekas-
Kažkaip pražiūrėjau, ar pati maitini?jei taip tai žiūrėk ką valgai.Tokiems mažiulėliams visiems pučia pilvukus tik ne taip baisiai.Prieš maitinimą duok simplex 15 lašų.Ir viskas susitvarkys.O jei nemaitini galima duoti pankolio arbatėlės.SĖKMĖS
RutyteD
QUOTE(veikejas @ 2006 03 19, 22:40)
Sveiki,

Vienu žodžiu:

Vaikui 1mėnuo.

----
*

Sveiki,
Gal jau turit tyrimų rezultatus, o tai labai jau mums įdomi jūsų situacija. Kaip laikotės?
kiri111
Yra toks senu bobuciu patarimas: jei vaikui skauda, pucia pilvuka reikia ant pilvo uzdeti avies vilnu. Pabandykit o gal pades, juk senais laikais vaistu nebuvo, o vaikam pilvus tai pute.Sekmes biggrin.gif
menade
QUOTE(skaja @ 2006 03 12, 14:42)
na mes tai pat kartais zaliai pakakojam bet man labiau neranu del to kad pas musu maziuka temperatura jau 2 men. 37.5 gal kam nors panasiai yra buve ?
*

Maniškiui irgi taip buvo,bet kai atliko visus tyrimus ir nerado prie ko prikibti nusiraminau...o be to dabar jau nebeturim tokios temperatūros

Na mano mazgis irgi kakoja žaliai ir taip gan kietokai...ir taip kartą per parą g.gif jau įtarimas kyla,kad ir vėl mišinukas netinka doh.gif
Rituxx
mums 2mėn. taip pat buvo žalios išmatos ir gleivių gumulėliai tai gydytoja liepė duot truputį Kreono grūdelių į mišinį, tai viskas susitvarkė thumbup.gif
rozarija
QUOTE(Inguteusa @ 2006 02 27, 20:36)
[COLOR=blue][SIZE=1]
Sveikos visos mamytes, norejau paklausti ar kam nebuvo taip kaip mums. Mano 7 savaiciu dukryte jau beveik antra savaite kakoja zaliai, kartais net viduriuoja. Gydytojas sako, kad tai yra virusas, bet jokiu tyrimu nedaro. Jau nezinau ka ir bedaryti, bijau kad nebutu dehidracijos. Idomu gal kam irgi taip buvo? Isanksto dekoju toms kurios pasidalins savo patirtimi!
*

Tai priklauso ka valgo,mums tai buvo kai gereme geležį arba kai mišynius su geležim. smile.gif
*Madmozela*
mano maze beveik jau nuo 1men pradejo zaliai tustintis,gerem bifolaka 2men...mums jau ketvirtas menuo o vistiek kakinam zalsvai,daktare dabar sako,kad tai nuo misinuko...
pasidalinkit mamos patirtim kuriu leliai zaliai tustinasi ar tustinosi 4u.gif
Melisiukas
Manau tai nuo mišinuko. Maniškė šiek tiek žaliai tuštinosi, kad hipoalerginį mišinuką valgėm.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.