Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano sūnelio gimimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
zhiu
Dabar labai juokinga prisiminti, kaip būdama dar paauglė, ginčydamasi su mama visada jai kartodavau kad jau ko ko, bet aš vaikų niekada neturėsiu. Aišku, nei aš pati, nei kas kitas tuo netikėjo, juk net labai stengiantis man nepavyktu nuslėpti meilės sesutei ir krikšto dukrytei, o ka jau bekalbėti apie pusę rajono vaikų kuriuos prižiurėdavau dirbdama auklyte blush2.gif Ištiesų visada galvojau kad tikras gyvenimas prasidės tik pastojus ir sukūrus šeimą, žiūredavau i besilaukiančią pusseserę ir galvodavau kad už žinojimą jog po širdele nešioji naują gyvybę geriau gali būti tik begalinė meilė šeimoje ir tyliai apie tai pasvajodama laukiau kol galiausiai, vieną dieną ir aš tuo galėsiu džiaugtis wub.gif
Būdama vos aštuonilikos netikėtai nusprendžiau išvykti i UK, nors ir planavau ten praleisti vos vieną vasarą ir rudenį grįžti atgal į Lietuvą, bet likimas iš mano planų turbūt tik tyliai juokėsi. Tuomet dar nežinojau kad vos išlipusi traukinių stotyje pamatysiu savo būsimą vyra, kad dėl jo namo į Lietuvą nebegrįšiu ir kad netrukus gyvenimas visiškai pasikeis smile.gif
Aišku, nebuvo viskas visuomet taip gražu ir paprasta, bet šiaip ne taip ištvėrę visas didžiąsias santykių krizes, po bandymų skirtis ir poto vėl sekusių susitaikymų, galiausiai po dvejų metų draugystės, šaltą 2009-ųjų Spalį nusprendėme susituokti, o prieš vestuves pradėjome šauktis savo angeliuką.
Vienas po kito slinko mėnesiai, bet angeliukas kaip nenorėjo nusileisti pas mus taip nenorėjo... Niekada nebūčiau pagalvojusi kad vaikiuko planavimas gali taip prailgti... Apie sugadintų testukų skaičių net nešneku, milijonas, ne mažiau... Bet ką daryti kai taip lauki, taip nori, o kaskart pamatai tik I... Kantrybe niekada nepasižymėjau, todėl neužilgo begdavau ir pirkdavau kita testuką su viltimi jog pirmasis visgi klydo blush2.gif
Bėgant laikui mamos klausinėjimas kada jai padovanosim anūką jau buvo pradėjęs erzinti, galima pagalvoti nepasakyčiau jai jei laukciausi, o kad bandom, planuojam, o vis nepavyksta skelbtis taippat nesinori, kam to reikia... Viena po kitos pastojo dvi geriausios draugės, su viena iš jų tarėmes kartu pilvukus auginti, kartu su vėžimėliais vaikščioti, bet likimas vėl tik juokėsi iš mano planų...
Galiausiai MB ir aš nusprendėm nebegalvoti apie planavimą, mesti i šoną visus OV testukus, vaisingų dienu skaičiavimus ir nusiraminti. Nežinau ar nusiraminimas ir atsipalaidavimas padėjo, ar tiesiog Dievulis jau mūsų pasigailejo, bet po beveik pusantrų metų bandymo prisišaukti savo angeliuką kažkaip pradėjau įtartinai jaustis, darbe vis silpna, visur ima miegas, net autobuse užmigti sugebėdavau pakeliui iš darbo. Na ką, reikia pasitikrinti smile.gif Žinoma, kaip visada prisiekiu sau kad gadinu paskutinį testuką, kad jei pamatysiu vėl prakeiktą I brūkšniuką daugiau jų nebepirksiu ir tokių minčių lydima keliauju ten kur tik karaliai vaikšto. Atlieku procedūrą, palaukiu, pažiūriu į testuką, lyg ir kažką pamatau, bet linija antra vos įžiūrima, tad visiškai ramia sąžine testuką išmetu, išeidama iškeikiu save kad neturiu kantrybės ir prisiekiu kad viskas, nuo šios dienos nebepirksiu testų daugiau...
Aha, ilgam tie mano pažadai, laiku nepasirodžius mm vos ne bėgte bėgu iki parduotuves, perku dvigubą testą (nes buvo vakaras, o jei pirkčiau vieną iki ryto neišlaukčiau visvien ), tuomet tiesiai i WC, atlieku testa ir ką jus manot??? Pamataau jau žymiai ryškesnę antrą liniją testuke. Ryte, žinoma jį dar pakartoju, pamačiusi tokį pat rezultatą begalo vyliuosi jog šį kartą pavyko, bet džiaugtis dar bijau wub.gif
Darbe žinoma apie nieka kitką galvoti negaliu, nusiunčiau testuko nuotraukyte draugei, paklausiau ką ji mano, ji žinoma puole sveikinti ir liepė nebedvejoti, o lėkti užsirašyti pas gydytoją.
Kadangi tuo metu kraustėmės iš vieno miestelio į kitą, į polikliniką užsirašyti neskubėjau, vistiek nebuvo verta nes reikėtų po poros savaičių keisti daktarą, bet vos tik persikėlėme iškarto tą pačią diena bėgome registruotis į polikliniką, poto sekė susitikimas su midwife (nėštuma prižiūrinčia daktare) ir pirmasis skanas. Jo metu nustato jog laukiuosi vienuolika savaitėlių ir tris dienas, parodo mums mūsų mažyti stebuklėlį ekrane, įduoda nuotrauką ir išleidžia namo wub.gif Tą akimirka kažkaip viskas pasidarė taip tikra, realu, pradėjom suvokti jog dabar netrukus tapsime tėveliais ir pradėjome laukti jo gimimo.
Nėštumas buvo labai lengvas, pilvukas nedidelis (nors tiesą sakant vis bijojau kad vaikiukas negimtų per mažas, kažkaip nesitikejo kad vaikiukas gali tilpti iš pažiūros visai nedideliame pilvuke , aišku daktarė vis ramino, kad viskas gerai, bet ką ji žino, juk nemato kiaurai biggrin.gif ).
Trečio skano metu, per MB gimtadienį sužinome jog gims berniukas wub.gif Turbūt nė nereikia sakyti kad tokia dovana MB buvo pati geriausia, vaiksčiojo išsišiepęs dar ilgai. O ir vardą berniukui jau buvome išrinkę, ant lapuko rašėmes mergaičių ir berniukų vardus, berniuko pusėje buvo užrašytas vos vienas vardas, o mergaitės gal dešimt, tad atkrito ir vardo rinkimo problema.
Gimdymo data buvo nustatyta Balandžio 24-a, per Šv. Velykas, bet nesuėjus net 34-ioms savaitėlėms pastebėjau kad vaikiukas kažko nebejuda... Nuvažiavom pasitikrinti į ligoninę dėl viso pikto, ten mane nuramino jog vaikiukui viskas gerai, bet... Matau ka kažkas nepatinka daktarei, jos veidas sunerimęs, klausiu ar viskas gerai? Ji atsako jog vaikiuko širdelė plaka gerai, jog jam nieko blogo nėra, bet ją neramina antroji linija fiksuojanti sarėmius... Aparatas rodo jog man sarėmiai ir jie vyksta kas minute. Po kiek laiko pakartoja matavimus, sarėmiai visdar yra... Aš kažkodėl visai nesijaudinau, net kai buvo pakviesta kita daktarė kuri pradėjo aiškinti jog aš turbūt gimdau, jog būna taip jog skausmo nesijaučia, bet praleidę ligoninėje šešias valandas ir įsitikinę jog tikrai negimdau patys su MB išsiprašėm namo. Poto karto pradėjau būti atsargesnė, juk nenorėjau kad kas blogo nutiktu.
Savaitės bėgo toliau, kadangi paruošiamieji sąrėmiukai mane aplankydavo nuolatos i juos visiškai nustojau kreipti dėmesi ir laukėme kol pagaliau pasirodys mūsų sūnelis wub.gif
Balandžio dvidešimtosios naktį pabudau nuo skausmelio, kadangi ne pirmas kartas, o skausmas nestiprus bandau miegoti toliau, bet... Po kiek laiko jis pasikartoja, tačiau dėmesio nekreipiu dar kurį laiką, iki tol kol jau nebegaliu gulėti ramiai užėjus sarėmiui. Atsikeliu, nueinu į duša, netikrus sąrėmius juk turetų nuimti jis. Bet nieko tas dušas nepadeda, sąrėmiukai dažnėja, bet aš dar niekur neskubu. Galiausiai ketvirtą ryto pabunda MB, klausia ko aš po namus naktį blūdiju, aš jam atsakau jog man nieko nėra, jog tik nesimiega, liepiu eiti jam miegoti, bet jis nepatiki kažkodel smile.gif Turbūt mano sustojimai įsirėmus i sieną jo neįtikina ir jis įsijungęs kompiuterį bando išsiaiškinti kaip atrodo sąrėmiai. Pradėjo klausinėti kada pradėjo skaudėti man, kas kiek laiko tai kartojasi ir gale, kaip daktaras konstatavo jog mano kaklelis jau atsivėręs penkis cm. Galvoju eik tu, jei būtų tai sąrėmiai aš tikrai nebejuokaučiau, tikrai nesugebėčiau dar ramiai sedėti, ypač kai esu tokia nepakanti skausmui. Maniškis manęs visiškai neklauso, tik jau pradeda bartis ko aš dar nesiruošiu, kad reikia važiuoti, kad nenori jog namie pagimdyčiau biggrin.gif Na galvoju, jei jau labai nori galim nuvažiuoti pasitikrinti, bet kadangi ligoninė kitame miestuke liepiau poto nesinervuoti kai lieps namo grįžti... Susiruošiau ir apie pusę šešių ryto pajudejom link ligoninės. Ligoninėje buvome šiektiek po šešių, labai nustebome kad ji praktiškai tuščia. Kol suradom kur eiti jau ir aštuonios atėjo, o nuo tada viskas vyko žaibiškai: manęs paklausė kelintas vaikas, sakau pirmas, daktarė numojo ranka, sakė greit nepagimdysi, pasakiusi jog tuoj sugrįš išėjo ir prapuole... O man jau saldu darosi... Paprašau MB kad kąnors pakviestų, tas išbėgo, parvedė atgal daktarę suradusi, o ta aiškina kad pamaina keičiasi, kad neverta manęs tikrinti, nes poto kita daktarė visvien turės apžiurėti mane, aš nesiginčyju, tik paprašau konors nuo skausmo, sakau sąrėmiai stiprėja, ji pamačiusi mano išraišką veido įduoda dujas pakvėpuoti ir visgi nusprendžia mane pažiūrėti. Apžiūrėjusi pasižiūri į mano veida nustebusi, sako yra taip (per sekundės tarpą spėjau pagalvoti kad tik nepasakytų jog kaklelis išvis neatsivėręs, o tik pavyzdžiui suminkštėjęs ir sutrumpėjęs, iškeikiau MB mintyse kad tik be reikalo atvažiavom ir dabar reiks namo važiuoti ir dar daug daug visko kito pagalvojau ) o daktare sako mums reikia greičiau suktis, nes kaklelis jau gerus aštuonis cm atsivėręs... Galvojau negali būti, juk aš, tokia nepakanti skausmui jau žviegti turečiau, dar iš šoko paprašau epidiuro, man iš kokio penkto karto iveda kateterį į ranką, bet patikrinus kakleli antrą kartą pasako kad jis jau nebespės suveikti ir išvis kažin ar anesteziologas spės iš operacinės atbėgti nes kažkam ekstra cezaris reikalingas... Aš aišku galvoju jog jie man meluoja, nes papraščiausiai išvis nebedaug liko, nors nesiginčyju bet mintyse vis galvoju kaip man reikės stumti be epidiūro, jog bijau, bet ka padarysi, gal ir geriau taip...
Nuleidžia man vandenis, sako kai norėsi stumti pakviesk ir eina is palatos daktarė, bet nespėjus jai net iki durų nueiti pradėjau rėkti kad JAU!!! Atbėga daktarė atgal, dar pasikviečia studentę kažkokią, pristato ją man ir liepia stumti. Tik kad man nesigauna, tikrai išsigąstu, pradedu sakyti kad negaliu, poto nelabai ką pamenu, tik kad man liepia paliesti palukučius mažylio, sako jis jau tuoj gims, o man jau prie baimės ir jaudulys prisideda, jau vos nežliumbiu pagalvojusi kad tuoj tuoj turėsiu savo vaikiuka, atsisuku i MB, jis kažkur kampe prisėdo, matyt išgąsdinau ji lotuliukas.gif Bet man nesvarbu jau, kažkaip susikaupiu ir 9:46val ryto išstumiu savo vaikiuką, jis tiesiog išsliuogia visas iš karto, vos pagauti spėja wub.gif Iškart padejo vaikiuką man ant krūtinės, parodė kaip jį pažindyti ir pradėjo tvarkyti mane (kas truko dar dvi valandas, nes nelabai leidausi siuvama, o beto pakankamai stipriai pyšau...).
Poto sekė mažylio svėrimas, nors ir bijojau kaip minėjau anksčiau, kad negimtų per mažas, jis pasirodo gime visai dičkis, net nustebau kai pasakė jog jis sveria 3930g. Poto perkėlė mus i palatą, davė atskirą, o ten jau toliau pažindinomės su savo vaikiuku, turbūt niekada nepamiršiu kaip man nuėjus i duša girdėjau kaip MB nešiodamas vaikiuką vis kartojo jam tyliai myliu myliu wub.gif
Ir pabaigai, atsiprašau kad taip išsiplečiau, bet nemoku trumpai pasakoti.
Dabar, kai prisimenu savo norus, suprantu kad pagrindiniai išsipildė, turiu nuotabią šeimą, mylima vaiką ir vyrą ir pati jaučiuosi begalo mylima ir laiminga. Tikrai kadanors norėsiu vėl visa tai patirti, tą jausmą kai uždeda mažyli ant krūtinės, tą begalinį meilės ir laimės jausmą. Tik gal palauksiu pora metelių, reikia dar mažuoju atsidžiaugti.
Ir dar esu begalo laiminga kad mama sugebėjo išauklėti taip, kad suprasčiau jog didžiausia vertybė pasaulyje yra šeima, nes dabar žinau, jog kad ir kas nutiktų, bet kol visi būsime kartu, kol turėsiu savo du mylimiausius vyrus šalia aš būsiu laiminga wub.gif
dovaite
Didžiausi sveikinimai:4u:
indica
Labai labai silta ir jauki istorija wub.gif thumbup.gif
Aukit sveikuciai ir grazuciai! 4u.gif
zhiu
Aciu uz sveikinimus ir palinkejimus smile.gif
vanile69
jaudinanti istorija wub.gif
QUOTE(zhiu @ 2011 05 02, 17:44)

turbūt niekada nepamiršiu kaip man nuėjus i duša girdėjau kaip MB nešiodamas vaikiuką vis kartojo jam tyliai myliu myliu  wub.gif

*

wub.gif
Kitix
Sveikinimai sulaukus sunelio 4u.gif
Orintux
Nuosirdziausi sveikinimai!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4u.gif
zhiu
Aciu dar karteli visoms smile.gif
SECREAT
QUOTE(zhiu @ 2011 05 02, 17:44)
turbūt niekada nepamiršiu kaip man nuėjus i duša girdėjau kaip MB nešiodamas vaikiuką vis kartojo jam tyliai myliu myliu  wub.gif
*

sitas mane galutinai pribaige... wub.gif cray.gif kad pratrukau,o vyras kreivai ziuri ir nesupranta...et..ka jam suprasti..gal kai savo tures,taip nesios,tada nebeatrodysiu tokia kvaila cia verkdama... wub.gif Nuosirdus sveikinimai ir daug daug sveikaytes wub.gif
zhiu
QUOTE(SECREAT @ 2011 05 03, 12:19)
sitas mane galutinai pribaige...  wub.gif  cray.gif kad pratrukau,o vyras kreivai ziuri ir nesupranta...et..ka jam suprasti..gal kai savo tures,taip nesios,tada nebeatrodysiu tokia kvaila cia verkdama... wub.gif  Nuosirdus sveikinimai ir daug daug sveikaytes  wub.gif
*

Butent, ka jie supranta ax.gif Mano MB taippat nebuvo superdidelis jautruolis iki gimstant vaikui, bet kai gime poto pats pripazino kad nesulyginsi jausmo laikant savo ar kokio pazystamo vaika, kad savo vaikas yra savo visgi smile.gif
Aciu labai smile.gif
*Ritik*
QUOTE(SECREAT @ 2011 05 03, 15:19)
sitas mane galutinai pribaige...  wub.gif  cray.gif kad pratrukau,o vyras kreivai ziuri ir nesupranta...et..ka jam suprasti..gal kai savo tures,taip nesios,tada nebeatrodysiu tokia kvaila cia verkdama... wub.gif  Nuosirdus sveikinimai ir daug daug sveikaytes  wub.gif
*

Sitoj vietoj ir as pajutau asaras lotuliukas.gif Sveikinimai tapus mamyte 4u.gif
Riedgute
Labai šilta istorija wub.gif thumbup.gif Daug ramybės ir sveikatos Jūsų šeimai 4u.gif 4u.gif
Įsimylėjus
Sveikinu sulaukus stebuklėlio 4u.gif
zhiu
QUOTE(Riedgute @ 2011 05 04, 13:04)
Labai šilta istorija wub.gif  thumbup.gif Daug ramybės ir sveikatos Jūsų šeimai 4u.gif  4u.gif
*

QUOTE(Įsimylėjus @ 2011 05 14, 15:19)
Sveikinu sulaukus stebuklėlio 4u.gif
*

Labai aciu uz sveikinimus smile.gif
Jamyy
kaip grazu, sveikinimai 4u.gif wub.gif aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.