Aš atlikau genetinius tyrimus kai buvau beveik 17sav.(16s.+4-3d.): gydytoja siuntė nes man-33m. vyrui-42m.(t.y. virš 30-t... )
(genetikai pataria, kad šie tyrimai būtų atlikti esant daugmaž 16-18 sav. nėštumui .)
Kai paskambinau registruotis gen.centre, ten mane įtikinėjo, kad mano amžiuje darytis tyrimus nebūtina. Pagal jų nustatytą tvarką rizika įsigalioja, kai esant gimdymo terminui mama yra virš 35 metų, o tėvas - virš 42 metų (po patikslinimo, nes dar pradžioj manė, kad vyrams virš 45m.) .
Jeigu tyrimus nori atlikti profilaktiškai ne rizikos amžiuje, tai už juos reikia mokėti: pirmam tyrimui - 50 Lt., kitam(jei toks pasirodo esąs būtinas)- 62Lt. Kadangi mano vyras pakliuvo į tą rizikos amžių, tai mes galėjome atlikti tyrimus nemokamai.
Užregistravo mus apie 10-14 dienų į priekį(anksčiau neišeina).
Iš dokumentų nešiau gydytojos siuntimą, savo pasą, vyro pasą(dėl amžiaus įrodymo).
Varai į konsultacinę Santariškių polikliniką(kur pastatas prie pat gatvės, kurioj sustoja mikruškės), pirmam aukšte po dešinėj registratūroje(7langelis) duodi dokumentus, užsivedi knygelę ir su dok.keliauji į 6a.(608kab.berods
tai vat taip vyksta tie GENETINIAI TYRIMAI...
Mūsų tyrimai pasirodė esantys labai geri, ir linkiu to paties visoms