Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: dėl GENETINIŲ TYRIMŲ(profilaktiškai)
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Nėštumas
silagele
dabar man 18sav. +3-5d. smile.gif
Aš atlikau genetinius tyrimus kai buvau beveik 17sav.(16s.+4-3d.): gydytoja siuntė nes man-33m. vyrui-42m.(t.y. virš 30-t... )unsure.gif
(genetikai pataria, kad šie tyrimai būtų atlikti esant daugmaž 16-18 sav. nėštumui .)
Kai paskambinau registruotis gen.centre, ten mane įtikinėjo, kad mano amžiuje darytis tyrimus nebūtina. Pagal jų nustatytą tvarką rizika įsigalioja, kai esant gimdymo terminui mama yra virš 35 metų, o tėvas - virš 42 metų (po patikslinimo, nes dar pradžioj manė, kad vyrams virš 45m.) .
Jeigu tyrimus nori atlikti profilaktiškai ne rizikos amžiuje, tai už juos reikia mokėti: pirmam tyrimui - 50 Lt., kitam(jei toks pasirodo esąs būtinas)- 62Lt. Kadangi mano vyras pakliuvo į tą rizikos amžių, tai mes galėjome atlikti tyrimus nemokamai.
Užregistravo mus apie 10-14 dienų į priekį(anksčiau neišeina).
Iš dokumentų nešiau gydytojos siuntimą, savo pasą, vyro pasą(dėl amžiaus įrodymo).
Varai į konsultacinę Santariškių polikliniką(kur pastatas prie pat gatvės, kurioj sustoja mikruškės), pirmam aukšte po dešinėj registratūroje(7langelis) duodi dokumentus, užsivedi knygelę ir su dok.keliauji į 6a.(608kab.berods g.gif ) pas gydytoją genetiką/-ę. Ji/-s viską išklausinėja: apie tavo ir jo giminę, apie ginekologinę istoriją, paklausia koks tuo tavo metu svoris ir pan. ir t.t.., paaiškina kokia tvarka bus atliekami tyrimai: t.y. pirmiausia tą pačią dieną iškart po tos konsultacijos paima iš venos kraują(5min.reikalas) ir per 3 dienas duoda jo tyrimo atsakymą. Jei viskas gerai, tolesnių tyrimų nereikia daryti, o tik sekti vaisiaus vystymąsi per echoskopiją. Jei vis tik atsiranda kažkokių neigiamų kraujo tyrimo rezultatų, tai reiktų atlikti kitą analizę, imant vaisiaus mėginį per pilvą ar tiesiog gimdą huh.gif unsure.gif ...
tai vat taip vyksta tie GENETINIAI TYRIMAI... smile.gif
Mūsų tyrimai pasirodė esantys labai geri, ir linkiu to paties visoms nestuke.gif ir 2.gif tėtukams iš visos heart.gif .
Erika Čerškuvienė

Sveikinu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.