Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gydytojai kurie "nugydė"
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Gydymo įstaigos ir gydytojai
Pages: 1, 2, 3
blondinatore
QUOTE(lavaza @ 2006 06 20, 07:22)
O aš noriu "parekomenduoti" Pašilaičių poliklinikos vaikų neurologę Ievą Verkienę. Nepasakysiu, kad nugydė, bet tokio šalto ir nemalonaus vizito tai jau senokai nepamenu  doh.gif . 2 mėnesių dukrytei diagnozavo galvospūdį ir man net nieko nepasakė, nekalbant apie paaiškinimus. Kai darė vaikui echoskopiją, aš pati kelis kartus klausinėjau (matant akivaizdu nenorą bendrauti) "Ar viskas gerai", šaltai atsakinėjo : "Gerai". Po savaitės, apsilankius pas šeimos gydytoją, buvau paklausta: "Ar leido neurologe skiepyti, nes yra galvospūdis". O vaiko mama apie tai pirma karta girdi  blink.gif  Kai turėjau kortelę "ant rankų", tai dar sužinojau, kad įrašyta "sutrikęs raumenų tonusas"? Nors visai man nepanašu (aišku, aš ne medikas), tai kodėl tada nieko nepaskyrė, jokių masažų ar pan.?
Dar buvau su 1,5 metų sūnelių, dėl padidinto jautrumo, irzlumo ir pan. Tai kad išvis nieko nepatarė, tik komentavo ir tas negerai, ir tas negerai. Galu gale, pakėlus galvą nuo kortelės, kur kažką rašė, kol aš pasakojau (jautėsi, nu kad visai neįdomus jai mano pasakojimai  schmoll.gif ) paklausė: "Ar norit vaistų?"  blink.gif  Norėčiau matyti motiną, kurį nori vaistų savo vaikui. Tai, kad ir einam pas gydytojus sužinoti ar jų (vaistų) reikia, o ne dėl to, kad norim  doh.gif
Dar kelias dienas su vyru negalėjome atsigauti po tokio vizito.
Tai jei norite sugadinti sau nuotaika ir pasijusti visiškai ignoruojamais, galite apsilankyti  doh.gif O gal tai mūsų labui gydytoja nieko nesako, kad tėvams nervų negadinti? Spręsti jums patiems  g.gif
*

labas, ar bandet pas kecina nueiti?
Nikkita
QUOTE(Domicele @ 2007 11 12, 15:42)
na gerai, papasakosiu ir as........
Klaipeda:
Konsultacine poliklinika
Neurologe Zaliene
beje ji dirba ir vaiku ligonineje neurologiniame skyriuje

kreipemes i ja kai dukrytei buvo 6 men. pastebejau jog jos raida veluoja, nesivysto, ir kazkokie keisti akyciu pasukimai i sona vis kartojasi (flirtuoja, kaip vyras sakydavo)
ji apziurejo mano mergyte ir diagnozavo, kad viskas gerai, jokiu bedu nera, i mano pastabas net nereagavo.
praejus porai menesiu, dukros raida nei kiek negerejo, visai negugavo, nebande sestis, pradejo ne tik akytes sukti i sona, bet ir galvyte (traukuliai) vel nuejome pas Zaliene, mane iskvailino, pasake, kad bereikalo kabinejuosi prie vaiko, jai viskas gerai, tik prirase masazus, beje kuriuos mes jau ir taip dareme.
po menesio mes ir vel prie jos duru, nes mazoji visai nebande sestis 9 men, guledavo paslika.........traukuliai dar suintensyvejo, ji konstatavo jog mergaite didele ne pagal savo amziu todel viska darys leciau...................
galu gale kreipemes i privatu neurologa Lornoje Dolebiene. Ji pamaciusi vaika, jau kita diena liepe gultis i skyriu ir vis klausinejo kur jus buvote anksciau  doh.gif
Diagnoze. Epilepsijos priepuoliai, vandene, vaiku cerebrinis paralyzius.
Ir pasake jei butumet anksciau kreipesi, rezultatas butu zymiai geresnis.
Dabar 2 metu mergaite nevaiksto, nekalba, pati neatsistoja  verysad.gif

Daug kas siule paduoti ja i teisma, nes korteleje yra visi yrasai apie vizitus pas ja, bet man gaila ir laiko ir pinigu, zinau, kad vistiek nieko nelaimesiu, todel apsidziaugiau pamaciusi toki skyreli  thumbup.gif
*

KRAUPU! Kuo viskas durytei baigėsi?
ramuiline
QUOTE(Sin City @ 2008 01 09, 20:02)
blink.gif  blink.gif Tu galvoji bent kiek ka rasai? blink.gif
Kas tau ta daktare?Asmenine tarnaite?Matai po darbo nesiteike atvaziuot doh.gif Greitoji tam yra tongue.gif
Gana to varymo nesamoningo ant daktaru mirksiukas.gif
*

Siaip, tai as issikvieciau greituske, ir man pati greitosios gydutoja, pasake, kad ji privalo atvykti pas vaika iki triju metu, ir visai ne greitosios cia darbas siuo atveju. Ji netgi paskambino Dastikienei ir paklause, kodel greitoji turi aptarnauti jos pacientus, tada ji beje biski apsimelavo, kad mama jai neva paskambinusi tik pries keleta minuciu, nors buvo skambinta pries valanda.
Todel siulyciau nevaryti, jeigu nezinai kaip is tikruju yra, ir jei nepatinka, tai kam is viso rasineji, skaityk forumus kurie tau priimtini.
Papildyta:
QUOTE(mamutiene @ 2008 01 11, 14:21)
Pas mus pajuryje yra bent jau tokia tvarka, nezinau kaip Vilniuje. Konkreciai mano vaiko gydytoja dirba arba is ryto arba po pietu. Jei dirba is ryto, tuomat ligoniukus aplanko po savo darbo valandu. Jie dirba po pietu, ligoniukai lankomi is ryto. Abiems atvejais as skambinu nuo pat ryto i poliklinika ir kvieciu gydytoja i namus. Jei nespeji ishsikviesti gydytojos pas mus nuo 20 val. yra budinciojo gydytojo tarnyba. I ja arba gali pats atvaziuoti,o kai vaikas buvo kokiu 8 men. atvaziavo ir is sitos tarnybos. Tai turbut kazkas panasaus yra ir Vilniuje.
*

Pilnai sutinku, ten kur dabar prisirasem, iki 12 gyd. vizituoja namuose, bet kabinete ir dirba ne vienas gydytojas, kaip pas Dastikiene, aisku, kad ji viena nesuspeja, bet tuomet priimk dar viena gyd, o nesidraskyk viena ir paskui sakyk, kad as neturiu laiko.
Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2007 12 27, 15:36)
labai naturalus atsakymas.
Daugumoje polikliniku yra lygiai tokia pati tvarka. Gydytojas i namus vyksta pas kudiki ( vaikas iki metu amziaus). Visi kiti arba atvyksta patys, arba kvieciasi greitaja pagalba.
Kam kelti bangas, jeigu net elementarios galiojancios tvarkos nezinai?
*

Na, mielosios, arba jums nera taip nutike, arba jus pataikete pas gerus gydytojus uzsirasyti, o apie tvarka jau parasiau, ir cia ne as sugalvojau, kad taip turi buti
Bekasė
QUOTE(ramuiline @ 2008 01 29, 12:23)
Na, mielosios, arba jums nera taip nutike, arba jus pataikete pas gerus gydytojus uzsirasyti, o apie tvarka jau parasiau, ir cia ne as sugalvojau, kad taip turi buti
*

pati keiciau poliklinika del panasiu dalyku butent i seimos gydytoju kabinete.
Pvz seskines poliklinikos tvarka pries kelis metus buvo tokia - gydytoja i namus tu gali issikviesti tik iki 12 valandos, veliau tavo problemos... taigi tavo atveju kiek supratau, tai jau buvo tavo problemos.
Tau paskirta gydytoja i diena dirba tik 4 valandas, veliau tipo lanko sergancius namuose, tik va kad tas iskvietimo laikas tikrai absurdiskas.
dabartine "tvarka" tenkina zymiai labiau - jeigu vaikas blogai jauciasi, susikambini su gydytoja ir nuvezi jai apziurai vaika. Priima be eiles, apziuri.

P.s o ka greitoji sako, maziau klausyk. Jie irgi nera patenkinti vazineti pas tokius pacientus, bet, deja, kol nera nustatytos vieningos bendros tvarkos
goduke
na paskaiciau cia visus atsiliepimus ir visiskai sutinku su ramuiline drinks_cheers.gif kaikuriems daktarams tikrai nesvarbu, jiems savrbu tik paverkti kad mazi atlyginimai. as pati dirbu toki darba, kuriame nespeju apsisukti darbo valandomis, bet niekada niekam is savo zmoniu nepasiskundziau ar atsisakiau atvykti i namus, beje su savo asmeniniu transportu tongue.gif , tai todel man ir pikta kad yra tokiu daktaru kurie dirba pagal valandas. mad.gif o siaip savo daktare G.Kaukieniene as labai patenkinta thumbup.gif , ji netik atvyks i namus jei prireiks, bet ir pati kita diena paskambina ir pasiteirauja ar viskas gerai bigsmile.gif sauni daktare turiu jos mobilu ir galiu skambinti konsultacijai net savaitgaliais thumbup.gif
Domicele
QUOTE(Nikkita @ 2008 01 28, 18:24)
KRAUPU! Kuo viskas durytei baigėsi?
*

Kol kas dar niekas nesibaige, VCP (cerebrinis paralyzius) niekur nedingo, priepuolius tramdom vaistais, ji kaip nevaiksciojo taip ir nevaiksto, kaip nekalbejo taip ir nekalba verysad.gif
Nikkita
QUOTE(Domicele @ 2008 02 03, 14:33)
Kol kas dar niekas nesibaige, VCP (cerebrinis paralyzius) niekur nedingo, priepuolius tramdom vaistais, ji kaip nevaiksciojo taip ir nevaiksto, kaip nekalbejo taip ir nekalba verysad.gif
*

Ar visų tų bėdų buvo galima išvengti? Ar tik apmažinti?
Domicele
QUOTE(Nikkita @ 2008 02 05, 15:26)
Ar visų tų bėdų buvo galima išvengti? Ar tik apmažinti?
*

nemanau, kad bedu butume isvenge, siaip ar taip pazeistos smegenys yra, bet patys daktarai sako, kad jei butume kreipesi iki metuku, vaikui nebutu sitiek atsilikusi raida doh.gif o ir ka gali dabar zinoti kaip butu buve. Tiesiog siaip labai pikta, kad tokia "gydytoja" pasitaike musu ir taip nelengvame kelyje doh.gif
Nikkita
QUOTE(Domicele @ 2008 02 06, 11:51)
nemanau, kad bedu butume isvenge, siaip ar taip pazeistos smegenys yra, bet patys daktarai sako, kad jei butume kreipesi iki metuku, vaikui  nebutu sitiek atsilikusi raida doh.gif  o ir ka gali dabar zinoti kaip butu buve. Tiesiog siaip labai pikta, kad tokia "gydytoja" pasitaike musu ir taip nelengvame kelyje doh.gif
*

tai jau tikrai... verysad.gif . Niekad nežinai, ką sutiksi kelyje. Todėl aš gerus daktarus myliu, galiu ant rankų nešioti, ir visiems garsiai skelbiu, kad yra ir TOKIŲ DAKTARŲ iš didžiosios raidės
perfekta
QUOTE(Mamusik @ 2007 08 12, 15:38)
O as noreciau papasakoti apie Vilniaus Centro  poliklinikos Lukiskiu filialo gydytojus. Kai mano suneliu buvo 1 men. mes nuejome pas neurologe Pulmoniene. Ji nustate, kad kudikis yra per daug irzlus ir jo sutrikes tonusas, israse raminanciuju miksturu ir liepe pasirodyti po 2 sav. Po antrojo apsilankimo mums pasake, kad vaikas bus atsilikes ir israse siuntima i Santariskiu poliklinika. Santariske patikrinus, pasake kad viskas kudikiui gerai, vystosi puikiai. Na del to as gydytojos nekaltinu. O kai mums buvo 8 men. sunelis pradejo blogai miegot naktimis, kas 1-2 val. kelesi, verke. Vienu zodziu mums prasidejo bemiegiu naktu maratonas. Nuejus pas pediatre Vickackaite, mums buvo pasakyta, kad tai dantukai kalti (nors dantukai pradejo dygti nuo 6 men.). Prasikankinome taip dar menesi. Vel nuejus pas musu pediatre akcentavau, kad naktys musu bemieges, paprasiau kraujo tyrimo. O man buvo pasakyta: "Mamyte, neisgalvokit vaikui ligu. Pasiziurekit i ji koks storulis, jam negali but kazkas blogai." Taip mes kankinomes iki 1m.7 men. kol neperejom i Antakalnio poliklinika, kur po kraujo tyrimo paaiskejo, kad turime uzleista mazakraujyste (hemoglobinas buvo 94, o turi but maziausiai 110). Jau eina trecias menuo kaip gydomes ir naktimis miegame ramiai.
*

Na kazkaip anksciau esu cia skaiciusi kad visi labai gyre Vičkačkaitę. O as turiu siokiu tokiu nusiskundimu del jos ax.gif visu pirma aplaidziai ziuri i vaikui skiriamus tyrimus, jei ne kardiologe, butume ir nezinoje kiek tokiu reikia doh.gif daznai veluoja bigsmile.gif uzsirasai 7 val. o patenki 8 doh.gif ir galiausiai paskutiniu metu kazkaip labai nepatenkinta buna kai namo issikvieciam, vaikia paskutiniu metu serga istisai, tai angina, tai bronchitas. Nezinau, ko ji tikisi, kad savo vaika su auksta tempa vesiu i poliklinika? g.gif Na, jau ne schmoll.gif gal jai tie vaiksciojimai po namus ir mazai apmokami, na o as moku mokescius valstybei ir turiu tokia teise smile.gif
kawasaki
Saugok Viespatie nuo tokiu pacientu kaip si "perfekta", kuri tik savo teises zino, o pareigas pamirsta, o dar pamirsta ir tai, kad ir gydytoja turi teises, kaip antai, nedirbti virsvalandziu ir laiku grizti namo. Manau, gydytoja tikisi, kad tamsta sugebi ir pati vaikui nuo temperaturos vaistu sugirdyt, o ne tempt su auksta temperatura i poliklinika. O kad veluoja priimti pagal talona tai spekit is 3 kartu del ko? ar tik ne del to, kad prisigruda "ekstriniu" be talonu? Ar del to irgi kalta gydytoja? O gal ji tiesiog is neturejimo ka veikt susikviecia pacientus siaip pas ja apsilankyti? Ir jei moki mokescius valstybei, tai valstybes atstovus ir kvieskis i namus, nes tavo gydytoja ne cento negauna uz vizitus. Palauk, praeis keletas meteliu, pati suprasi, o dabar toliau savo nosies nematai. Tiesiog nesusivaldziau, perskaiciusi si buka skunda.
perfekta
QUOTE(kawasaki @ 2008 02 26, 14:26)
Saugok Viespatie nuo tokiu pacientu kaip si "perfekta", kuri tik savo teises zino, o pareigas pamirsta, o dar pamirsta ir tai, kad ir gydytoja turi teises, kaip antai, nedirbti virsvalandziu ir laiku grizti namo. Manau, gydytoja tikisi, kad tamsta sugebi ir pati vaikui nuo temperaturos vaistu sugirdyt, o ne tempt su auksta temperatura i poliklinika. O kad veluoja priimti pagal talona tai spekit is 3 kartu del ko? ar tik ne del to, kad prisigruda "ekstriniu" be talonu? Ar del to irgi kalta gydytoja? O gal ji tiesiog is neturejimo ka veikt susikviecia pacientus siaip pas ja apsilankyti? Ir jei moki mokescius valstybei, tai valstybes atstovus ir kvieskis i namus, nes tavo gydytoja ne cento negauna uz vizitus. Palauk, praeis keletas meteliu, pati suprasi, o dabar toliau savo nosies nematai. Tiesiog nesusivaldziau, perskaiciusi si buka skunda.
*

Na, tamsta, nezinodama konkrecios situacijos, irgi prasyciau neimprovizuoti ir neisvedzioti savaip. Pirmiausia, gydytojos virsvalandziai ne mano reikalas nes kvieciuosi ja i namus darbo metu (po darbo yra budinti gydytoja kuri tam ir skirta kad dirbtu po darbo). Antra, vienas dalykas yra duoti vaikui vaistu nuo skausmo, o kitas dalykas zinoti kaip ji gydyti, nemanau kad serganti vaika tureciau tasyti po poliklinikas, nes tam ir yra iskvietimai i namus ir kol valstybe neiteisino kitaip, zadu ir ateityje naudotis sia paslauga mirksiukas.gif jei jau jus leisit, ir pagaliau trecia, uzsirase buvom kelis kartus 7 val. taciau eileje lauke ir "ekstriniai" ir "neekstriniai" kadangi gydytojai kazkas nutiko g.gif beje, ne pirma karta ax.gif Ir, dar gydytoja pavelavusi valanda, turetu taip pat tureti omeny kad zmones atvaziave i poliklinika tam tikru metu, taip pat atsipraso is darbo ir atitinkamai jei gydytoja veluoja tai tas zmogus tures dirbti po darbo mirksiukas.gif (virsvalandzius)
Pabaigai, ne mano tai problema kiek gauna gydytoja, ji turi dirbti savo darba, jei nesugeba, nenori, per mazai gauna, etc. yra pasirinkimas 4u.gif na, o jei kito darbo rinktis nenori, tai jos asmeninis dalykas. Juk as nereikalauju kazko, kuo teisetai negaliu naudotis? g.gif Jei klystu, patikslinkit. Klausimas retorinis, ar gydytoja toliau savo nosies mato? Kalbu apskritai, nes kai man registratore pasako kad uzsirasyti nereikia nes kortele bus pas gydytoja kadangi buvo kvietimas i namus, ir, as naivuole ateinu be uzsirasymo, spekit, kas bus kaltas? Zinoma bus pacientas kaltas! Siuo atveju gydytoja nematys toliau savo nosies nes jai svarbu nedirbti virsvalandziu!
SIVERIJA
Šiauliai, Vaikų klinikos, gyd. Jacinkevičienė
Prieš daugiau nei porą metų teko mums ten papulti doh.gif patekome dėl vaiko viduriavimo, iš pradžių kreipėmės į polikliniką, skubiai davė siuntimą ir leipė važiuot į ligoninę. Na, ir mus pradėjo "gydyti" "brangioji" gydytoja. Visus vaistus teko pirkti patiems, nes matai, tokių ligoninė nekompensuoja, gerai, kad už lašelines nepaprašė sumokėti doh.gif bet baisiausias buvo gydytojos visiškas abejingumas, atsainumas, grubumas ir neprofesionalumas. Turėjau tiesiog persekioti, kad pasakytų, kokie vaiko tyrimo rezultatai, apžiūra tai buvo tokia- įkiša galvą į palatą ir viskas, pasiuskite. Aišku, prie viduriavimo dar pradėjo ir vemti.
vyras nuėjo pas gydytoją pakalbėti, kas vyksta, kodėl jau gulim 5 dienas ir negerėja- tai pasakė, kad jūs retai ateinat, tai nematot. Na, maniškis supyko, sako, tai aš nuo ryto iki vakaro sėdžiu, bet jūsų ponia nematau.
Išsigandusi atvažiavo iš kito rajono anyta, nulėkė pas gydytoją ir davė nemažą sumą pinigų, kuri buvo paimta šaltu veidu. Manot, gydymas ir dėmesys pagerėjo? Tikrai ne. Situacija paskeitė tik tada, kai aš vos ne prievarta atsitempiau minėtą ponią į palatą, buvo susirinkę nemaža mūsų artimųjų ir ėmiau tada aš griežtai kalbėt, kad jei jai trūksta kompetencijos ir profesionalumo, tai prašom duot siuntimus į Kauną, mes patys nusvešim, apkaltinau abejingumu, sakaiu, kad jos skirti vaistai neveikia. Tai ji man sako, manot kad neveikia? na matai kaip, tai kaip jums atrodo, kokais vaistais reikėtų gydyti? tai jau tikrai pasiutau, na sakau, kuri čia iš mūsų gydytoja ir turi gydymą paskirti, vaistus parinkti? aš gi visą savaitę kartoju, kad situacija vaiko tik blogėja. Pasakiau, kad rašysiu skundą ligoninės direktoriui, audito komisijai ir dar televiziją iškviesiu. Bobulytei net rankos drebėt pradėjo, tuoj buvo vaikui ekstra tyrimai atlikti, nors buvo žolinės ir tipo nirko neatlieka, vaistai pakeisti ir pradėjom pamažu sveikti. Tai tokia buvo mūsųs patietis. Apskritai, šitas ligoninės skyrius tai man labai nepatiko, tik sesutės buvo malonios, gydytojai prasti, čia gal dėl to, kad vedėjas tada atostogavo? ir dar skyrius labai nešvarus, tikrai prastai valomas buvo. Turiu su kuo palyginti nes teko gulėt ir pediatriniam, chiruginiam, lor. Tikiuosi, čia dabar situacija nors kiek pagerėjo.
Nikkita
QUOTE(kawasaki @ 2008 02 26, 12:26)
*

daug tiesos šiame poste, bet kaži miela ponia, jei tamstą kažkas, kas jūsų visai nepažįsta, išvadintų buka, ar objektyviai vertintum oponentės nuomonę? Ar automatiškai nekiltų priešiškumas?

Dėl tų vizitų į namus tai jau lyg valdžiukė priiminėja įstatymą, kad daktarai nebevažiuotų, arba kad vizitai būtų mokami. Įdomu, ar tai liečia ir naujagimius, pas kuriuos daktarė turi atvažiuoti per porą dienų, kai jis grįžta iš ligoninės?
perfekta
QUOTE(Nikkita @ 2008 02 27, 18:33)
daug tiesos šiame poste, bet kaži miela ponia, jei tamstą kažkas, kas jūsų visai nepažįsta, išvadintų buka, ar objektyviai vertintum oponentės nuomonę? Ar automatiškai nekiltų priešiškumas?

Dėl tų vizitų į namus tai jau lyg valdžiukė priiminėja įstatymą, kad daktarai nebevažiuotų, arba kad vizitai būtų mokami. Įdomu, ar tai liečia ir naujagimius, pas kuriuos daktarė turi atvažiuoti per porą dienų, kai jis grįžta iš ligoninės?
*

Panasius apsivardziavimus, bukas ir t.t., vertinu itin ramiai, nes tai tiesiog bandymas zmogu isvesti is kantrybes o gal tiesiog tiesa akis bado mirksiukas.gif Savo poste nepaminejau ne vieno dalyko, kuriam kas nors galetu papriestarauti, na o jei ponia kawasaki mano kad i paciento pareigas ieina tam tikros dovaneles tai su situo grieztai nesutiksiu schmoll.gif
Papildyta:
Beje, kazkaip visada yra akcentuojama kad stai pacientas pavelavo, stai pacientas neuzsirase, bet kada gydytojas ateina i darba ne laiku tai laikoma norma, kalbu todel kad su situo reiskiniu susiduriu daznai ir pagaliau verta butu susimastyti kodel paskutiniu metu tiek daug teismu, kodel zmones tokie nepatenkinti, galbut pribrendo laikas rimtiems pokyciams 4u.gif Taip, suprantu gaunasi uzburtas ratas, valdzia moka mazai pinigu, isliejam pykti ant paprastu zmogeliu bigsmile.gif Dar noreciau uzduoti toki klausima, ar nemanote kad mokytoju profesija taip pat yra isskirtine (jei jau gydytojai apie savaja taip galvoja) taciau niekada niekur nesu susidurus su pasiputimu ju tarpe, Galbut, verta susimastyti, ane? mirksiukas.gif
perfekta
QUOTE(goduke @ 2008 02 02, 15:10)
na paskaiciau cia visus atsiliepimus ir visiskai sutinku su ramuiline drinks_cheers.gif kaikuriems daktarams tikrai nesvarbu, jiems savrbu tik paverkti kad mazi atlyginimai. as pati dirbu toki darba, kuriame nespeju apsisukti darbo valandomis, bet niekada niekam is savo zmoniu nepasiskundziau ar atsisakiau atvykti i namus, beje su savo asmeniniu transportu tongue.gif , tai todel man ir pikta kad yra tokiu daktaru kurie dirba pagal valandas.  mad.gif o siaip savo daktare G.Kaukieniene as labai patenkinta  thumbup.gif , ji netik atvyks i namus jei prireiks, bet ir pati kita diena paskambina ir pasiteirauja ar viskas gerai bigsmile.gif sauni daktare turiu jos mobilu ir galiu skambinti konsultacijai net savaitgaliais thumbup.gif
*

Na matai, esme turbut yra tame kad beveik visi gydytojai mano jog ju profesija yra isskirtine ir jiems turetu buti privilegijos nors as su tuo grieztai nesutinku schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(ramuiline @ 2007 12 20, 16:11)
Sveikos mamytes,
cia visos dalinames patirtimi apie puikius gydytojus, o as noreciau, kad atskirame skyrelyje atsirastu ir blogu, nedemesingu ar kitaip mums nepatikusiu daktaru sarasas. Juk gerai kai viskas gerai, o kai kazkas atsitinka ir tavo daktaras tau nesiruosia padeti buna labai skaudu.  verysad.gif
As esu pasipiktinus Jeruzale klinikos daktare Daiva Dastikiene. JI nesiteike atvykti, kai mano mazajai(1m) pakilo temp iki 39,6. Ji pasiule isideti paracetamolio zvakute, dar kazkokius vaistus suminejo(telefonu) ir pasiule pas ja ateiti, kai as pasakiau, ka ji sau galvoja, vaikui beveik 40 o as su juo eisiu i lauka, tai ji atreze, kad ji neturinti laiko, o po darbo(19val) ji naktimis nevaiksto. Tai mane siaubas apeme nuo tokios gydytojos, ir kas jiems is viso tokiems sutekia teise buti gydytojais.
Manau, kad musu visuomenes per mazas demesys skiriamas siam reikalui, gyd pasake ir nuleides galva dulini is kabineto, taip iseina, kad gyd visada teisus, net ir tada kai uzsirasai 12 val, o pas ji pakliuni tik po dvieju val. Reikia aktyviau reiksti savo nepasitenkinima ir nebijoti pareiksti savo nuomones jiems, nes kitaip manau, kad jie ir toliau bus apatiski musu bedoms.
Zinoma ne visi tokie daktarai, bet kolkas man dar neteko susidurti su atsidavusiu siai specialybei zmogumi, o gaila unsure.gif
*

Su paskutiniu punktu labai ir labai sutinku thumbup.gif Deja, bet kol su tuo nesusiduri atrodo lyg ir ne problema bet is tikruju ypatingai tie gyd. kurie dirba operacineje, ten ne tik kad dideliais pinigais jie minta bet ir i paparasta zmogu ziuri lyg i eilini pjaustymo objekta, pagarbos ir demesio konkreciam zmogui nera ir nebuvo!!! Kodel tad jie tikisi is musu supratimo??? Uztat ir teismai vyksta vos ne kas menesi doh.gif
kawasaki
parasiau "bukas skundas" del to, kad is tikruju ji laikau buku, o ne bandau ka isvesti is kantrybes. Jokio komentatoriaus cia buku nepavadinau. Prie ko cia "dovaneles" paminetos, tai is viso nesupratau. O kodel bukas skundas - del to, kad parasytas zmogaus, kuris mazai ka nutuokia apie dabartine situacija medicinoje, bent jau atrodo kad mazai nutuokia, beje, ir nieko keisto, nes jei as , pvz, imciausi rasyti ir nagrineti kokio buhalterio darba, irgi turbut kokia nesamone iseitu, kai as su ta profesija neturiu nieko bendro. Geriausiai supranta tas, kas dirba. ir labai keistai pasirode atsivertus siu temu rinkini prie kokiu 4 ar 5 stebeti perfektos pasisakymus ir visus nepatenkintus.
perfekta
QUOTE(kawasaki @ 2008 02 28, 16:16)
parasiau "bukas skundas" del to, kad is tikruju ji laikau buku, o ne bandau ka isvesti is kantrybes. Jokio komentatoriaus cia buku nepavadinau. Prie ko cia "dovaneles" paminetos, tai is viso nesupratau. O kodel bukas skundas - del to, kad parasytas zmogaus, kuris mazai ka nutuokia apie dabartine situacija medicinoje, bent jau atrodo kad mazai nutuokia, beje, ir nieko keisto, nes jei as , pvz, imciausi rasyti ir nagrineti kokio buhalterio darba, irgi turbut kokia nesamone iseitu, kai as su ta profesija neturiu nieko bendro. Geriausiai supranta tas, kas dirba. ir labai keistai pasirode atsivertus siu temu rinkini prie kokiu 4 ar 5 stebeti perfektos pasisakymus ir visus nepatenkintus.
*

Naturaliai iskyla klausimas, kodel net keli postai ir visi nepatenkinti? Ogi, todel kad teko nusivilti, atvirai pasakius anksciau si tema man buvo neaktuali doh.gif O del pacios medicinos, nutuokiu ar nenutuokiu...keistai pasakyta, juk as nesigilinu i sistema apskritai, o kalbu apie tai ka asmeniskai matau ir ismanau. Nagrineti medicinos sistemos ir gydytojos darbo manau neprivalau ir neturiu tokio noro, nebent kalbeciau platesne prasme. Dabar gi kalbu apie tai su kuo susiduriau: gydytoju saves isaukstinimu ir manymu kad paprastiems zmogeliams, tiek suaugusiems tiek vaikams galima joti ant galvu. O dovaneles su tuo susijusios tiesiogiai, manau nereikia cia priminti kodel, sia tema jau yra diksutuojama beveik kasdien ax.gif
Nikkita
kawsaki, bet jei pacientas nepatenkintas daktaro darbu, tai jis turi teisę tai išsakyti. Ir ar tikrai pacientui , ateinančiam su savo problema, dar reikia galvoti apie blogą sistemą? Pagaliau, visi daktarai toje pat sistemoje dirba. Bet vieni sugeba išlikti žmonėmis, o kitiems kažkas kitas kaltas, kad jie grubūs, neatsakingi, arogantiški? Juk ne paslaptis, kad tokių tikrai pasitaiko, ar ne?
Tu irgi turi teisę pykti ir išsakyti savo nuomonę apie blogą pardavėjų, mokytojų, bankininkų ir kt.darbą. Juk reikia siekti geresnės kokybės.

O dėl eilių tai šioje vietoje mes tylim. Užsirašius pas mano šeimos daktarę, visada atėjus savo laiku, reikia mažiausiai valandą laukti, nes pas ją eilės visada labai didelės. Taip yra dėl to, kad ji labai gera daktarė ir dauguma pacientų labiau sutinka laukti tą valandą, nei pereiti pas kitą ne tokią populiarią daktarę.
Riple
QUOTE(SIVERIJA @ 2008 02 26, 22:06)
Šiauliai, Vaikų klinikos, gyd. Jacinkevičienė
Tikiuosi, čia dabar situacija nors kiek pagerėjo.
*

nei kiek nepagerejo..esu pasibaisejus sia gyd. blink.gif

Linetė
Tikrai labai daug gulėjome ligininėje su dukryte, daug gydėmės, daug gydytojų buvo sutikę, bet tikrai atsidavusių savo darbui ir mylinčių vaikučius mačiau tik kelis. Labai gaila kai pagalvoji, gi žmogus turi dirbti darbą iš širdies, o jeigu jau negali būt žmogumi, suprast ligoniuko mamos rūpesčio, atsakyt į klausimus bent jau, tai manau ne vieta tokiems dirbt doh.gif Bet situacija negerėja ir negerės, teko susidurt su mediciną studijuojančiais studentais, ten mokslas ir žinios ne pirmoje vietoje jiems, daugelis turtingų tėvelių vaikučiai kur pinigai padeda mokslus prastumti, o žinios irgi prastumiamos, jokio noro mokytis ir gilintis daugelis neturi doh.gif Baisu ir tokių gydytojų tik daugėja. O kodėl nuėjus į veterinarinę gydyklą tavo augintiniu taip nuoširdžai pasirūpina, paglosto..... tik tas didelis kodėl.... gaila aišku. Nelinkiu niekam sigti ax.gif Atleiskit, kad gal ne į temą parašiau, bet norėjosi pasisakyt.... Bloga situacija su medicina pas mus, tikrai bloga.
mindudo
QUOTE(Linetė @ 2008 06 17, 10:06)
Tikrai labai daug gulėjome ligininėje su dukryte, daug gydėmės, daug gydytojų buvo sutikę, bet tikrai atsidavusių savo darbui ir mylinčių vaikučius mačiau tik kelis. Labai gaila kai pagalvoji, gi žmogus turi dirbti darbą iš širdies, o jeigu jau negali būt žmogumi, suprast ligoniuko mamos rūpesčio, atsakyt į klausimus bent jau, tai manau ne vieta tokiems dirbt  doh.gif Bet situacija negerėja ir negerės, teko susidurt su mediciną studijuojančiais studentais, ten mokslas ir žinios ne pirmoje vietoje jiems, daugelis turtingų tėvelių vaikučiai kur pinigai padeda mokslus prastumti, o žinios irgi prastumiamos, jokio noro mokytis ir gilintis daugelis neturi  doh.gif Baisu ir tokių gydytojų tik daugėja. O kodėl nuėjus į veterinarinę gydyklą tavo augintiniu taip nuoširdžai pasirūpina, paglosto..... tik tas didelis kodėl.... gaila aišku. Nelinkiu niekam sigti  ax.gif Atleiskit, kad gal ne į temą parašiau, bet norėjosi pasisakyt.... Bloga situacija su medicina pas mus, tikrai bloga.
*

Nieko, kuo toliau, tuo blogiau bus... Jau dabar gydytojų trūksta, o kai visi dar taip dergia, visai niekas nedirbs, nes mažai jau kas žiūri koks tu, diagnozė - gydytojas, korupcininkas, neišmanėlis... Kai taip apie tave mano, pradedi pateisinti pacientų lūkesčius... unsure.gif Jau dabar KMU 10 vietoje pagal Universitetų reitingus.
Siūlau paskaityti knygą "Dievo namai". Ten šiek tiek atsispindi gydytojų rezidentų gyvenimo peripetijos, o ką sakyti apie gydytojus, kurie toje sistemoje dešimtim metų dirba...
Lietuvaičiai iš Europos oi kaip mūsų gydytojus liaupsina, nors ten gydytojai žymiai labiau vertinami... Tuoj iki to ir mes dagyvensime...
Linetė
QUOTE(mindudo @ 2008 06 17, 11:35)
Nieko, kuo toliau, tuo blogiau bus... Jau dabar gydytojų trūksta, o kai visi dar taip dergia, visai niekas nedirbs, nes mažai jau kas žiūri koks tu, diagnozė - gydytojas, korupcininkas, neišmanėlis... Kai taip apie tave mano, pradedi pateisinti pacientų lūkesčius...  unsure.gif  Jau dabar KMU 10 vietoje pagal Universitetų reitingus.
Siūlau paskaityti knygą "Dievo namai". Ten šiek tiek atsispindi gydytojų rezidentų gyvenimo peripetijos, o ką sakyti apie gydytojus, kurie toje sistemoje dešimtim metų dirba...
Lietuvaičiai iš Europos oi kaip mūsų gydytojus liaupsina, nors ten gydytojai žymiai labiau vertinami... Tuoj iki to ir mes dagyvensime...
*

Nevisi dergia tuos gydytojus, tikrai yra gerai išmanančių savo darbą gydytojų, lenkiu galvą prieš tokius, bet toks jausmas, kad tų gerųjų liko nedaug. Turiu dukrytę ligoniuką, tenka daug gydytis, tai kartais tokių absurdų su gydytojais būna kad doh.gif Na dažniausiai gydytojai į pacientą žiūri kaip į daiktą konvejerio eilėje, net nesigilina į simptomus, į esančias ligas, paskyrė gydymą be jokių tyrimų, kai pasidarė komplikacijos padaro tyrimus, o negi negalima iškart ištirt, mažiau kainuotų tada ir žmogui ir valstybei už ligonio gydymą ligoninėje. Pas visus būna klaidų, čia normalu, bet kai tas pats gydytojas nugydo kas antrą vaiką tada jau nieko gero manau. O jeigu paprašai skirti tyrimus, tai išpučia akis ir sako neaiškinkit aš geriau žinau.... ką tada sakyti, aš nutylėdavau anksčiau, dabar jau nebetyliu. Dar vienas niuansas, sakydavau skirkit tyrimus, galim susimokėti tik skirkit, bet neskirdavo, kodėl taip elgiamasi nesuprantu.... gal trūksta kompetencijos, gal savas orumas neleidžia klausyti, net sunku pasakyti. Taigi tokia ta realybė kartais būna.
mindudo
QUOTE(Linetė @ 2008 06 17, 16:40)
Nevisi dergia tuos gydytojus, tikrai yra gerai išmanančių savo darbą gydytojų, lenkiu galvą prieš tokius, bet toks jausmas, kad tų gerųjų liko nedaug. Turiu dukrytę ligoniuką, tenka daug gydytis, tai kartais tokių absurdų su gydytojais būna kad  doh.gif Na dažniausiai gydytojai į pacientą žiūri kaip į daiktą konvejerio eilėje, net nesigilina į simptomus, į esančias ligas, paskyrė gydymą be jokių tyrimų, kai pasidarė komplikacijos padaro tyrimus, o negi negalima iškart ištirt, mažiau kainuotų tada ir žmogui ir valstybei už ligonio gydymą ligoninėje. Pas visus būna klaidų, čia normalu, bet kai tas pats gydytojas nugydo kas antrą vaiką tada jau nieko gero manau. O jeigu paprašai skirti tyrimus, tai išpučia akis ir sako neaiškinkit aš geriau žinau.... ką tada sakyti, aš nutylėdavau anksčiau, dabar jau nebetyliu. Dar vienas niuansas, sakydavau skirkit tyrimus, galim susimokėti tik skirkit, bet neskirdavo, kodėl taip elgiamasi nesuprantu.... gal trūksta kompetencijos, gal savas orumas neleidžia klausyti, net sunku pasakyti. Taigi tokia ta realybė kartais būna.
*

Negaliu komentuoti, nežinodamas konkrečios situacijos. Kartais tyrimai nieko (pvz. bet kokio infekcinio susirgimo pirmom dienom) neparodo, todėl būna bereikalingas pinigų, laiko ir vaiko sveikatos būklės švaistymas, kartais reikia labai specifinių tyrimų, kutiuos gali atlikti tik specifinės ar tretinio lygio įstaigos ar pan. Na, įsivaizduokit, atliekamas kraujo tyrimas - ten yra pakitimai, kurie būdingi, ir virusinio ir bakterinio susitgimo pradžiai (pvz. sumažėjęs liaukocitų kiekis), gydymą visvien reikia skirti, nes gi nelauksi, kol kraujyje atsitas būdingi konkrečiai infekcijai požymiai, tai kam tas tyrimas? Jei paskirtas gydymas neduoda efekto, tai suprantama, tuomet verta pasidaryti tyrimą, pasitikslinimui, bet kartais ir pati ligos klinika jau išryškėja ir leidžia įtarti tikslią ligos priežastį, tad tyrimas gali taip ir likti nereikalingas... Be to specifilius tyrimus - pasėlius, virusologinius tyrimus yra sudėtinga ir brangu atlikti. Todėl dažniausiai pasirenkamas gydymas pagal labiausiai tikėtiną pagal esamus simptomus ligos modelį. Pvz infekcinius susirgimus apie 80% sukelia virusai, todėl iš karto skirti antibiotikus neracionalu... Na yra ir individulių sprendimų galimybių. Pvz, turiu pacientų, kurie virusiniais susirgimais serga labai retai, arba jie labai dažnai komplikuojasi bakterijomis, tad skirdamas gydymą, į tai atsižvelgiu, taip pat svarbu kuo serga kiti to rajono žmonės, šeimos nariai ir pan... Vienu žodžiu, diagnozuojant ligą ir skiriant gydymą, reikia atsižvelgti į kuo daugiau faktorių. Kuo daugiau faktorių aprėpiama ir padaroma tikslesnė išvada, tuo geresnis būna gydytojas...
raimundux
Deja ir mums teko karti patirtis su nugydymu verysad.gif Mano vieno men. dukrytei prasidejo sloga. Kadangi buvo savaitgalis pasiskambinau gydytojai. Liepe nusipirkti juros vandenuko ir plauti. Taip ir padarem. Pirmadieni issikvietem i namus, nes negerejo, be to pradejo koseti. Apziurejo israse vaistu, treciadieni liepe tik pasiskambinti. Taip ir padariau. Sloga tebebuvo, koset kosejo, taciau neatvyko apziuret. Su gydytoja susitikom tik penktadieni. Ir apziurejus tepasake, kad reik gultis i ligonine, nes jau ji niekuom negali padet. Atrode, kad zeme is po koju isslys... Ligonines priimamajame gavau galutini smugi. Gydytoja pamacius kokiu vaistu buvo skirta net issiziojo is nuostabos: as ju nedrisciau skirti net 11 men kudikiui blink.gif Vos laikiausi.. Persviete plauciukus.. diagnoze - plauciu uzdegimas! Atrode, kad numirsiu.. Veliau informavo, kad tik pati pradzia plauciu uzdegimo, dar diena ir butu apeme visus plauciukus. Puikiu gydytoju deka pasveikom. Persirasem pas kita gydytoja, nors po poros menesiu vel suslogavom, bet daugiau taip tragiskai nesibaige musu sloga smile.gif
Agnis
Antakalnio vaiku poliklinikos gydytoja (ji del amziaus jau nebedirba). Mano vaikui diagnozavo brohchita. Gyde arbatelem, sildymais, paskui antibiotikais -kai emiau bartis. As prasiau dvi savaites padaryti rengtgena, mantu ir t.t. Ji atsisake tuos tyrimus atlikti -nera reikalo. I mano pastabas, kad vaikas naktimis dusta -ji atsake, diena nesimato, kad dustu. o dusulio priepuoliai budavo dazni ir trumpi,po 10 -15 sek, kelis kartus per val. Norejau kviesti greitaja, bet man pasake, kad gydymas skirtas, tai tiesiog ligos -obstrukcinio bronchito pozymiai.

Ir tik kai po dvieju savaiciu "gydymo" pagrasinau, kad i loginine nuvesiu pesti (ji poliklinikos kieme) dave siuntima i ligonine ir prigrasino, jei nepaguldys, tai uz nemalonumus as turesiu atsakyti.

Perejom per kiema ir mano vaikas priimamjame pradejo dusti, o kai padare rentgena -nugriuvo daktarai, subego reanimatologai, infektologai. ABIPUSIS PLAUCIUS UZDEGIMAS su pleuros reakcija, susirinkusiais skyciais, nedidele dalis plauciu visai nedirbo. Ir prie viso to -jokios temperaturos ir arkliskas kiekis leukocitu ir nusedimas. tai rode, kad vaiko imutetas nedirba. O per tas dvi uzdelstas savaites galutinai buvo uzglusintas.
O poliklinikos gydytojai tereikejo padaryti rengtgeno nuotrauka ir skrepliu paseli...

Finale -gydymas 3 men. visu grupiu antibiotikais keliose ligoninese, nes paseliai po tokio poliklinikos gydytojos gydymo nieko neberode, juos reikejo daryti pries skiriant pirmus antibiotikus. Kruvos konsiliumu ir nuolatine baime itampa. Po to sanatorijos, profilaktikos.

kai grizom namo tai ta poliklinikos doktorka kas savaite uzeidavo "pavizituoti", o kai prasidejo po pusmecio bronchitas -su pirma diena isgrudo i ligonine. O ligonineje skyriaus vedeja pamacius mus einancius koridoriumi net pabalo- pati prisipazino "kai jus pamaciau, pasidare silpna, nes dar karta toki maratona praeiti ne juokas. Ir mintyse jau eme suktis gydymo schemos". Bet aciu dievui, tai tebuvo bronchitas.
Drum
QUOTE(Domicele @ 2007 11 12, 16:42)
na gerai, papasakosiu ir as........
Klaipeda:
Konsultacine poliklinika
Neurologe Zaliene
beje ji dirba ir vaiku ligonineje neurologiniame skyriuje

*

Ji taip pat dar dirba Kretingoje „Northway“ medicinos centre.Beje per ją mes taip pat turėjome didelių problemų.
jonė3
suprantu, kad skaudu, kai tavo vaikas serga, bet plaučių uždegimu gali komplikuotis bet kuri virusinė ir bakterinė infekcija, ar taip įvyks, ar ne, niekas negali pasakyti iš anksto, todėl vadinti tai nugydymu negalima. schmoll.gif
pleistakaulis
del nugydymui, tai patarciau paziuret "Daktara Hausa" - ten ilgai gydo nuo visko, kol galiausiai randa tikraja beda biggrin.gif

o jei rimtai, tai daugeliui atrodo, kad labai lengva diagnozuot ivairius susirgimus ir ligas..anaiptol..todel neskubekim saukti, kad tas ar anas nugyde ir kad jie nieko nesupranta..
kawasaki
Man tai "topinis" mamyciu nusiskundimas daktarais yra toks - daznai randi kokiuose komentaruose ar atsiliepimuose - mol vaikas kosejo , slogavo, pirmadieni nuejom pas savo daktare, israse tik arbatu, sirupo nuo kosulio, lasu i nosi, o ketvirtadieni kur nors priemime paaiskejo, kad vaikui PLAUCIU UZDEGIMAS. Ir prasideda purvo pylimai , daktare anoki kitokia, nepastebejo plauciu uzdegimo. Niekam neprisyla, kad tas plauciu uzdegimas issivystyti galejo ir antradieni, ir treciadieni, o pirmadieni jo dar greiciausiai ir nebuvo. O ir antibiotikai profilaktikai - kad neissivystytu plauciu uzdegimas - yra neskiriami, nes tam nera prasmes. O kodel vieniem persalimai komplikuojasi plauciu uzdegimais, o kitiems ne - cia daugumoj nuo organizmo priklauso, imuniteto, ivairiu salygu - pvz., ar is tevu kas nors neruko ir vaikas nekvepuoja dumais - buna ir tokiu, kurie ruko prie vaiku, ypac mamyte ar tevelis sededami kur ant suoliuko su vezimeliu. Pati turiu drauge, kuri nuolat varo ant savo daktares. Syki susirgus vaikui jai buvo liepta neleisti vaiko i lauka, taciau ejom abi su vaikais pasivaikscioti, ji vedesi ir sergantiji, tas begiojo susiles ir tt, sekancia diena ejo koliotis i poliklinika, kodel vaiko nepagydo. Ka cia bepridursi.
rainiukas
QUOTE(jonė3 @ 2008 07 30, 12:40)
suprantu, kad skaudu, kai tavo vaikas serga, bet plaučių uždegimu gali komplikuotis bet kuri virusinė ir bakterinė infekcija, ar taip įvyks, ar ne, niekas negali pasakyti iš anksto, todėl vadinti tai nugydymu negalima. schmoll.gif
*

Cia tiesa. Susirgus sloga ne kiekvienas ir pas gydytojus lekiam, o jau pluciu tai ne vienas gydytojas esant tik slogai nesviecia. Paklausyt paklauso. Manau, kad tuo metu plauciukai buvo svarus smile.gif
*gitagita*
sveikos,mano sunus budamas 2-ju savaiciu suslogavo na ir pasiskambinau gydytojai,liepe atvesti i poliklinika,nors pas toki maziuka turejo pati ateiti(tada as to nezinojau),nuejom,apziurejo,sako nieko nera,migdykit vaikuti grynam ore,isivalys nuosyte ir bus ok viskas.po to sekancias 3 dienas vis bandziau ja prisikviesti kad ateitu paziuret,bet ji nemate reikalo,nors vaikuciui tik 2 savaites...galu gale isikviciau greitaja,nes maziukas pradejo visai neprakvepuot aplink lupytes melynavo,na ir ligoninej-plauciu uzdegimas.ilgas ir sunkus gydymas buvo,gydytoja,kuri budejo po to pasake"visa nakti meldziausi,kad greiciau baigtusi mano pamaina,nes bijojau,kad maziukas neistems iki ryto,negrazus zodziai,bet supraskit kokia rimta padetis buvo" tai va taip,ar cia vadint nugydymu ar paprasciausiu zioplumu,aplaidumu ar dar kaip kitaip,pasirinkt kiekvinam....aisku mes daugiau pas ta gydytoja negryzom ir niekam nelinkeciau su tokiais susidurt,ypac kai ju aplaidumo kaina mums yra tokia didele....
mazyte
QUOTE(raimundux @ 2008 07 08, 01:58)
Deja ir mums teko karti patirtis su nugydymu verysad.gif Mano vieno men. dukrytei prasidejo sloga. Kadangi buvo savaitgalis pasiskambinau gydytojai. Liepe nusipirkti juros vandenuko ir plauti. Taip ir padarem. Pirmadieni issikvietem i namus, nes negerejo, be to pradejo koseti. Apziurejo israse vaistu, treciadieni liepe tik pasiskambinti. Taip ir padariau. Sloga tebebuvo, koset kosejo, taciau neatvyko apziuret. Su gydytoja susitikom tik penktadieni. Ir apziurejus tepasake, kad reik gultis i ligonine, nes jau ji niekuom negali padet. Atrode, kad zeme is po koju isslys... Ligonines priimamajame gavau galutini smugi. Gydytoja pamacius kokiu vaistu buvo skirta net issiziojo is nuostabos: as ju nedrisciau skirti net 11 men kudikiui  blink.gif Vos laikiausi.. Persviete plauciukus.. diagnoze - plauciu uzdegimas! Atrode, kad numirsiu.. Veliau informavo, kad tik pati pradzia plauciu uzdegimo, dar diena ir butu apeme visus plauciukus. Puikiu gydytoju deka pasveikom. Persirasem pas kita gydytoja, nors po poros menesiu vel suslogavom, bet daugiau taip tragiskai nesibaige musu sloga smile.gif
*

viens prie vieno musu istorija, tik mes lasiukais, sirupukais gydemes apie 2 men. doh.gif kol eilini karta nepakilo temp netoli 40 ir pati nelekiau i ligonine ( o dar penktadieni isejom kaip ir sveikos ir daktares, kazkiek pakosedamos ir varvancia nosimi) deja musu plauciu uzdegimas buvo jau apemes visa desine puse su nekrotinemis dememis kaip rentgene sake, o kada jos rezorbuosis nezinia... pati daktare nustebusi, nes plauciukai atseit "svarus" buvo, bet galejo bent kraujuka mums paimt g.gif
ingere
Neteigsiu, kad tai būtent "nugydymas", bet iš dalies pasipiktinimą iki šiol jaučiu dėl neatsakingos vaiko priežiūros ir netikslių ligos tyrimų rezultatų....

Dukrytė pradėjo viduriuoti. Realu, kad taip gali būti ir dygstant dantukams. Vaikas neramus...vėl gi - tikiuosi dantys kalti...antrą dieną išmatose kraujo gleivės - sunerimstu ir skambinu gydytojai vėlų šešetadienio vakarą unsure.gif Gydytoja nedelsiant siūlo vykti į Santariškes. Kol susiruošiam (žinodama, kad savaitgalis, griebiu būtiniausius daiktus, nes tikiu, kad paguldys), dukrytė viduriuoja jau krauju doh.gif doh.gif doh.gif Baisiau negu baisu...Lekiam į Santariškes...Temperatūros vaikui nėra...

Priimamajame puiki gydytoja, apžiūri ir kaip tikėtasi, guldo...kadangi reikalingi tyrimai diagnozei...Gulamės...Čia ir prasideda vargai....Jei ne nuostabios slaugės, galima ir išprotėti nuo gydytojų įžūlumo, šaltumo, ir apskritai išgalvotų pirma laiko diagnozių...Nieko, kovoju....

Rezultatai - tik pirmadienį...Praeina pirmadienis...Praeina antradienis...Rezultatų - nėra...Kaip ir diagnozės..O vaikas girdomas - antibiotikais (nežinia kokiais, nežinia nuo ko)...Trečiadienį - diagnozė - salmanialiozė...o ketvirtadienį - važiuokit namo ir pakartotinius tyrimus padarykite po dviejų savaičių...Vaistų nesugebėjo išrašyti, mat išrašys mūsų gydytoja blink.gif blink.gif blink.gif nors turėjo....

Pakartotinius tyrimus atlikome greičiau privačioje klinikoje su šeimos gydytojos pagalba...Deja, po kelių dienų jau salmanialiozės nerasta...nors ji laikosi organizme apie mėnesiuką ar net ilgiau....gydytojai, tik gūščiojo pečiais...Vienu žodžiu,neiašku, kokia žarnyno infekcija mano mergaitei buvo...

Paskirti stiprūs antibiotikai - vaikas vien vėmė....teko nutraukti....

Na čia gal daugiau tokie nemalonūs prisiminimai..... g.gif bet iki šiol taip ir nežinau, kas vaikui buvo, nuo ko...

ausra111
As irgi negaliu nutyleti apie "stebuklinga" gydytoja. Noriu papasakoti savo istorija, kad kitoms mamoms taip nebutu, kaip buvo man.
Veiksmo vieta - Kaunas
Klinika - Medgintras
Daktare - Jarusaityte

O buvo viskas taip. Kai mano suneliui buvo dar tik 6 savaites, jis pasidare baisiai neramus, verke rodos be jokios priezasties. Kadangi musu daktare atostogavo, tai as jai pasiskambinau, galvoju gal patars ka daryti. O ji tik sako - cia diegliai, viskas praeis. As kadangi jauna ir nepatyrusi mamyte, galvoju, gal cia tikrai diegliai, nors atrodo, jau pazinojau, kada jis verkia del diegliu, o kada priezastis visai kita. Tai tiek tos naudos. Kadangi mano tevai gyvena kitame mieste ir turi pazistama vaiku daktara, as kita diena nieko nelaukusi kartu su vyru ji nuvezeme pas daktare, kuria pazista mano mama. Ji pasiziurejo, kad suneliui ausytes paraude ir gerklyte,paskyre vaistu.
Po keliu dienu po atostogu grizo musu daktare, nuveziau sunu pas ja.O ji sako: vaje, cia labai blogai reikia antibiotiku. As labai isigandau, kadangi taip jau gavosi, kad negavo jis mano pienelio, valgo misinukus, tai ir taip imunitetas silpnas, o cia dar antibiotikai...Bet ka darysi, jeigu pasake daktare, pagalvojau, kadji zino, ka sako. Pradejome gerti antibiotikus, vaikas viduriuoja, baisiai neramus, nepagerejo, as vel pas daktare.Ji dar antibiotiku paskyre.Ir kas svarbiausia nepaskyre vizito po to, kai turejome baigti gerti antibiotikus. Tipo ner ko cia ziureti, nuo antibitikutikrai paveiks. Tada jau ne juokais sunerimau. Tada prisiminiau, kad mano drauges mama vaiku gydytoja, tik gaila, kad is kito miesto. Jai pasiskambinau, ji sako:Siaubas, tokiam vaikui antibiotikai, greit nutrauk. Dar abejojau, bet kai ji papasakojo isamiai jo gydymo plana, su paaiskinimais kodel taip reikia daryti pagalvojau kad viskas logiska ir pradejau detaliai laikytis jos nurodymu. Ir zinote ka - vaikas puikiai pasveiko ir be antibiotiku.Bet atejo laikas skiepyti vaika, nuejome pas gydytoja, as dar sakau, kad gal nereikia skiepu, dar ne visai atsigaves po ligos, bet tai jai pasirode nesvarbu. Ir ka - paskiepijome, vel viduriavimas, zalios ismatos, iki dabar kamuojames. Bet po truputeli geriau.
Ir cia dar ne viskas apie sia gydytoja. I namus ji pas mus neatejo, tik gimusi vaika turejome patys jai nuvezti. Kad reikia kazkokiu masazu ar mankstu nesake, tik dabar drauges mama kai parode, pradejome daryti, is karto rezultatas pasimate, vaikas taip graziai galvyte laikyti pradejo 4u.gif Kai pasakiau pacioje pradzioje, kad vaikas neramus, israse raminanciu, gerai kad pati paskaiciau, kad tai vaistai suaugusiems. Visos jos apaziuros trunka max 5 min., nes ji pastoviai neturi laiko....
Zodziu tikrai tikrai nepatarciau rinktis sitos daktares.
Liutaure
O as su dukryte pakeiciau pirmaja pediatre, nes kai as sakydavau, kad mergaite daznai serga, kas svi savaites vos ne, ka daryti ? ji sakydavo, nesijaudink kiti dar daugiau serga blink.gif blink.gif
reto abejingumo moteris
onix
Sveikutes visos 4u.gif
Noriu pasidalyti savo pastebejimais. Kol kas musu niekas nenugyde, bet labai tikiuosi, kad ir neivare bereikalingu abejoniu. Musu suneliui 4 menesiai ir mes su vyru nutareme, kad jau laikas pabandyti pavaikscioti i baseina - gal vaikiuikui patiks. O tam reikia pediatro siuntimo. Tai va, nuejome mes pas savo daktare po 2 menesiu pertraukos, nes jinai atostogavo pries tai ir pasirodeme bendrai apziurai ir su prasymu, jei viskas bus tvarkoje, del siuntimo. Jinai mus ir nukreipia pasitikrinti pas chirurga, neurologa ir kardiologa. O pries tai dar ta diena pasidareme skiepuka.
Nu ka - vaikas dar budamas pas pediatre jautriai i ja sureagavo, tai jinai sypsodamasi pasake, kad jis jau skyria svetimus mirksiukas.gif Bet veliau, kai buvome skiepu, dareme kardiograma, tikrinomes pas chirurga - viskas buvo kuo puikiausiai. Vaikiukas buvo ramus ir visus atidziai stebejo smile.gif
Ir stai atejo eile neurologei Bubnelienei is Centro poliklinikos. Apziura bendrais bruozais praejo sklandziai, ji apziurejo vaika, pasake kai kurias savo pastabas ir tik, kai jinai ji gulde ant pilvo, vaikiui kaskas nepatiko ir jis pradejo verkti. Verke taip jautriai, kad matesi pati neurologe pasimete. Bet mes susitvarkeme ir isejome. O ji tik parekomendavo - ir toliau daryti "dviratuka", o jei bus dar tokiu reakciju, gerti metu arbatos.
Kaip ten bebutu, bet po jos pas kardiologa nejome nutariau palaukti savaitgaliu, kad vaikas apsiramintu. O del to, kad pasiemiau su savimi vaiko istorija, nutariau perskaityti, kas parasyta.....ir buvau sokiruota neurologes diagnoze - "yra judesio raidos sutrikimas" ir dar kelis grazius dalykus parase. Tai ka ruosemes eiti pas kita neurologa kitoje vietoje pasitikrinti, nors jokiu akivaizdziu nukrypimu as nematau. Namie patikrinau ar tikrai vaikas nedaro tai, ko nedare pas ja, bet vis kas pasirode gerai. O ir pas chirurga, kuris panasiai tikrino viskas buvo gerai.
KEISCIAUSIA - JEI TURI TOKIU YTARIMU - KODEL NEPASAKE MUMS IR VISKA TYLOMIS SUSIRASE. Patarimas - skaitykite ka jie raso ir koki gydyma skyria. O jei ka itariate ir, jei yra galimybe, veskite pas kita nepriklausoma specialista pasitikrinimui.
Kai pasitikrinsime - pranesiu kaip buvo toliau.
justukė
QUOTE(onix @ 2009 08 02, 15:18)
Sveikutes visos  4u.gif
Noriu pasidalyti savo pastebejimais. Kol kas musu niekas nenugyde, bet labai tikiuosi, kad ir neivare bereikalingu abejoniu. Musu suneliui 4 menesiai ir mes su vyru nutareme, kad jau laikas pabandyti pavaikscioti i baseina - gal vaikiuikui patiks. O tam reikia pediatro siuntimo. Tai va, nuejome mes pas savo daktare po 2 menesiu pertraukos, nes jinai atostogavo pries tai ir pasirodeme bendrai apziurai ir su prasymu, jei viskas bus tvarkoje, del siuntimo. Jinai mus ir nukreipia pasitikrinti pas chirurga, neurologa ir kardiologa. O pries tai dar ta diena pasidareme skiepuka.
Nu ka - vaikas dar budamas pas pediatre jautriai i ja sureagavo, tai jinai sypsodamasi pasake, kad jis jau skyria svetimus  mirksiukas.gif Bet veliau, kai buvome skiepu, dareme kardiograma, tikrinomes pas chirurga - viskas buvo kuo puikiausiai. Vaikiukas buvo ramus ir visus atidziai stebejo smile.gif
Ir stai atejo eile neurologei Bubnelienei is Centro poliklinikos. Apziura bendrais bruozais praejo sklandziai, ji apziurejo vaika, pasake kai kurias savo pastabas ir tik, kai jinai ji gulde ant pilvo, vaikiui kaskas nepatiko ir jis pradejo verkti. Verke taip jautriai, kad matesi pati neurologe pasimete. Bet mes susitvarkeme ir isejome. O ji tik parekomendavo - ir toliau daryti "dviratuka", o jei bus dar tokiu reakciju, gerti metu arbatos.
Kaip ten bebutu, bet po jos pas kardiologa nejome nutariau palaukti savaitgaliu, kad vaikas apsiramintu. O del to, kad pasiemiau su savimi vaiko istorija, nutariau perskaityti, kas parasyta.....ir buvau sokiruota neurologes diagnoze - "yra judesio raidos sutrikimas" ir dar kelis grazius dalykus parase. Tai ka ruosemes eiti pas kita neurologa kitoje vietoje pasitikrinti, nors jokiu akivaizdziu nukrypimu as nematau. Namie patikrinau ar tikrai vaikas nedaro tai, ko nedare pas ja, bet vis kas pasirode gerai. O ir pas chirurga, kuris panasiai tikrino viskas buvo gerai.
KEISCIAUSIA - JEI TURI TOKIU YTARIMU - KODEL NEPASAKE MUMS IR VISKA TYLOMIS SUSIRASE. Patarimas - skaitykite ka jie raso ir koki gydyma skyria. O jei ka itariate ir, jei yra galimybe, veskite pas kita nepriklausoma specialista pasitikrinimui.
Kai pasitikrinsime - pranesiu kaip buvo toliau.
*

Matai gydytojai priversti rašyti diagnozę, kitaip ligonių kasos neapmoka konsultacijos.
onix
Eik tu..... blink.gif nezinojau. O tai ka neuztenka daktaro - pediatro nukreipimo ? O ir diagnoze tokia, kad atsiprasau. g.gif Va jau eisime pas kita neurologa konsultuotis.
rence*
Netiesa. Gydytojas gali irasyti kad sveika, tai taip pat koduojama ir apmokama. Bet aisku uz serganti daugiau pinigeliu ateina doh.gif
onix
Nieko sau. Tokia diagnoze prikabinti vaikui, sazines reikia tureti. Snekejome su viena daktare, tai ji sake, kad cia auksciausias neprofesionalumo lygis. Bet as ytariu, kad ji tai padare ne del pinigeliu, o del to, kad is tikruju, jai taip "susisviete". O, kad vaikas del to gali tureti problemu ateityje, tai ne motais. Prireiks kokios operacijos, TFU,TFU,TFU,...tai man dar koks daktaras pasakys, "o pas jusu vaika judesio raidos sutrikimas...". Ir bendrai, tai labai rimta diagnoze ir taip paleisti tevus NEGALIMA. Reikia perspeti apie savo ytarimus, jei reikia paciai isaryti siuntima i proceduras. O tai prikabino etikete ir eikit i baseina, jei norit, jokiu kontrindikaciju tam nera. Sekmes blink.gif ..... vel daug prisnekejau blush2.gif
bakatita
na mamytes jau nebeturit ka veikt. maziau pergyvenkit del tu irasu. Uzaugs tie vaikai dideli ir stiprus. o jei turit nerimo, nuveskit pas kelis specialistus ir palyginkit. Didziausias neprofesionalumo lygis ne diagnoze, o kai vienas daktaras kita kritikuoja paciento akivaizdoje. Su tokiais atsargiai!
bankininke
as pati stengiuosi dometis medicina ,ligom,vaistais-ba kitaip gydytojai kartais gali ir i kapus nuvaryti..
DUTĖ BARBIDUTĖ
QUOTE(bankininke @ 2009 08 14, 14:24)
as pati stengiuosi dometis medicina ,ligom,vaistais-ba kitaip gydytojai kartais gali ir i kapus nuvaryti..
*

o as laisvalaikiu domiuosi kosminem technologijom,nes jei ten visi nebutu sukciai,mes jau seniausiai i Merkuriju butume nuskride fool.gif .
erikiuxxx
QUOTE(Bekasė @ 2007 12 27, 15:36)
labai naturalus atsakymas.
Daugumoje polikliniku yra lygiai tokia pati tvarka. Gydytojas i namus vyksta pas kudiki ( vaikas iki metu amziaus). Visi kiti arba atvyksta patys, arba kvieciasi greitaja pagalba.
Kam kelti bangas, jeigu net elementarios galiojancios tvarkos nezinai?
*

nereikia jau taip mamos uzsipulti smile.gif

pati buvau panasioi situacijoje smile.gif tada dar buvo pirmagimis smile.gif jam buvo lygiai 8menesiai,kai pakylo tempa beveik 40, ir taip laikesi 3dienas, numusti pavykdavo iki 37.8,ir vel kildavo,baisu net budavo ,kad perdozuosiu vaistus nuo tempos
o kai skambinau gydytojos issikviesti man graziai registraturoi pasake, kad ateitume doh.gif
nu ne vaiko nenesiau,issikveciau greitaja
o jie iskart paklause,ar buvo pediatre
pasakiau,kad ne ,liepe vaika atnesti
greitoji pasipyktino,aisku atvaziavo,bet prie manes skambino i poliklinika aiskintis,ir sake skunda rasys blink.gif

tai ir suprask cia juos
aisku viskas pasibaige lygonine doh.gif

bet dabar jau kai antras, kazkaip i viska paprasciau ziuriu
o del tu antibijotiku,tai antrasis jau butu dvejus sugeres iki 3menesiu laiko, nes kosejo,o gidytojai su tokiais maziukai bijo rizikuoti labai,ir del to skiria,
tikrai ne is pyktos valios

kai sirgom,tai graziai su savo gydytoja pasitarem,nes as labai pries antibijotikus,tai ji mum israse,kad tureciau juos jaigu staigiai pablogetu,bet aciu dievui abu kartus issisukome be ju ax.gif
onix
QUOTE(bakatita @ 2009 08 14, 10:53)
na mamytes jau nebeturit ka veikt. maziau pergyvenkit del tu irasu. Uzaugs tie vaikai dideli ir stiprus. o jei turit nerimo, nuveskit pas kelis specialistus ir palyginkit. Didziausias neprofesionalumo lygis ne diagnoze, o kai vienas daktaras kita kritikuoja paciento akivaizdoje. Su tokiais atsargiai!
*

pirmiausia nekritikavo kito akivaizdoje. O kita as pati susiduriau, kad perdidelis korektiskumas irgi nieko blogo, bet ir nieko gero: kai praradau pirmo nestumo metu vaikeli, visi daktarai tylejo ir nekritikavo mano daktaro, ligonines elgesio, kuri nepadare tyrimu, nuo kurio labai priklause ar bus sekmingas kitas nestumas....ar tai gerai ? nemanau. Kito daktaro sveika kritika, patarimo forma, padeda ateityje nepadaryti tos pacios klaidos ir suprasti kas buvo ne taip. Ir blaiviau pazvelgti i situacija.O, kad patarete nesijaudinti, tai gal tiesiog nesate susidurusi ir aisku nelinkiu, kad taip atsitiktu.
bakatita
QUOTE(onix @ 2009 08 27, 18:51)
pirmiausia nekritikavo kito akivaizdoje. O kita as pati susiduriau, kad perdidelis korektiskumas irgi nieko blogo, bet ir nieko gero: kai praradau pirmo nestumo metu vaikeli, visi daktarai tylejo ir nekritikavo mano daktaro, ligonines elgesio, kuri nepadare tyrimu, nuo kurio labai priklause ar bus sekmingas kitas nestumas....ar tai gerai ? nemanau. Kito daktaro sveika kritika, patarimo forma, padeda ateityje nepadaryti tos pacios klaidos ir suprasti kas buvo ne taip. Ir blaiviau pazvelgti i situacija.O, kad patarete nesijaudinti, tai gal tiesiog nesate susidurusi ir aisku nelinkiu, kad taip atsitiktu.
*

nebutina kita kritikuoti, kad pacienta paprotinti ir nusviesti situacija, kad jis pats padarytu isvadas. o del mano susidurimo, tai nemanau, kad jus taip kaip as susidurusi esat. as abejose barikadu pusese esu(pati esu gydytoja). o tai dar sudetingiau buti pacientu, kai kas nors nepasiseka kolegai. as ir kaip paciente ir kaip gydytoja, esu isitikinusi, kad pats turi buti ypac budrus, esant menkiausiam nepasitikejimui reikia klausti kito nuomones.
As niekam konkreciai is cia pasisakanciu netaikau, nes matau, kad dauguma tikrai viska daro del savo ir vaikeliu sveikatos. bet pati per pakankama praktikinio darbo laika esu pastebejusi, kad zmones aklai pasitiki, jiems net neidomu kai ir sakai, kad reiktu ar kitur pavaziuot, ar koki tyrima pasidaryt(t.y. mokama), gimines net nesirodo. o jei kas nutinka, tai jau toks brangus tas zmogus pasidaro!!!tiek visi rupinasi po laiko, skundus raso, gydytoja keikia, zalos kompensavimo reikalauja, o dauguma atveju to buvo galima isvengti. reikia rodyt zmogui demesi kol jam to reikia. patikekit, daug tokiu skaudziu istoriju maciau. noriu bent siek tiek apginti gydytojus. ir mes zmones ir mes sergam, ir musu vaikai serga, ir mes klausiam keliu nuomones, skambinam visiem pazistamiems, iekom rysiu, net kysius duodam. tokia realybe. linkiu visiem sveiko proto ir supratimo, kad tik pats geriausiai gali pasirupinti savimi ir savo vaiku. o klaidas daro visi, kaip bebutu gaila verysad.gif
onix
QUOTE(bakatita @ 2009 08 28, 10:47)
nebutina kita kritikuoti, kad pacienta paprotinti ir nusviesti situacija, kad jis pats padarytu isvadas. o del mano susidurimo, tai nemanau, kad jus taip kaip as susidurusi esat. as abejose barikadu pusese esu(pati esu gydytoja). o tai dar sudetingiau buti pacientu, kai kas nors nepasiseka kolegai. as ir kaip paciente ir kaip gydytoja, esu isitikinusi, kad pats turi buti ypac budrus, esant menkiausiam nepasitikejimui reikia klausti kito nuomones.
As niekam konkreciai is cia pasisakanciu netaikau, nes matau, kad dauguma tikrai viska daro del savo ir vaikeliu sveikatos. bet pati per pakankama praktikinio darbo laika esu pastebejusi, kad zmones aklai pasitiki, jiems net neidomu kai ir sakai, kad reiktu ar kitur pavaziuot, ar koki tyrima pasidaryt(t.y. mokama), gimines net nesirodo. o jei kas nutinka, tai jau toks brangus tas zmogus pasidaro!!!tiek visi rupinasi po laiko, skundus raso, gydytoja keikia, zalos kompensavimo reikalauja, o dauguma atveju to buvo galima isvengti. reikia rodyt zmogui demesi kol jam to reikia. patikekit, daug tokiu skaudziu istoriju maciau. noriu bent siek tiek apginti gydytojus. ir mes zmones ir mes sergam, ir musu vaikai serga, ir mes klausiam keliu nuomones, skambinam visiem pazistamiems, iekom rysiu, net kysius duodam. tokia realybe. linkiu visiem sveiko proto ir supratimo, kad tik pats geriausiai gali pasirupinti savimi ir savo vaiku. o klaidas daro visi, kaip bebutu gaila verysad.gif
*

Is dalies suprantu: sunku buti aklai pasitikinciam, kai apie ta sriti zinai daugiau nei eilinis zmogus. Bet nors medicinoje as tik pacientas skaitau, kad jei daktaras turi kokiu nors itarimu, bet negali ju patvirtinti per 15 min. apziura, tai nors minimum galetu paskirti kita apsilankyma po kurio nors laiko. Suprantu visi mes zmones, bet .... ji profesionalas, o as ne. Ji mano vedlys ir akys medicinoje. Tai gerai, kad pas mus viskas kol kas gerai ir cia tik as pasirodziau "panikiorka", nes "ikisau" nosi i ligos istorija.
Ir man zmogus brangus ne tik tuomet, kai suserga.... nors ir cia sutinku, kad pas mus yra tokia tradicija.Kai kada zyziu, kad reikia save priziureti, kai viskas gerai, o ne tada, kai jau pradedi akivaizdziai "luzineti". Zinoma kiek tai imanoma, nes gyvenimas parode, kad ne viskas musu rankose ir kai kada ne tik mes, bet ir daktarai bejegiai. O ir musu paciu baimes del nemalonios diagnozes neleidziai "pajudeti" daktaru link.
O sveika kritika, tai kaip sarginis suo neleidziantis nuklysti. Ir ji reikalinga. O ir daktare, net kaip paprastas zmogus savo pazystamiems turi teise pasakyti savo nuomone. Nes kaip galima "kasko isvengti kur kas anksciau", jei apie tai tylima.
Ir ginti daktaru nereikia, nes apie gera daktara niekas blogo cia nieko ir nesako.
onix
QUOTE(bakatita @ 2009 08 14, 10:53)
*

O po to rasote, kad pacientai patys kalti, kad neklauso daktaru diagnoziu g.gif ir nerimauja kada jau per velu.... doh.gif Ir tikrai targiska situacija, kad jus kaip daktare pati duodate kysius savo kolegoms daktarams, kuriuos norite apginti.
Ugnies_liepsna
QUOTE(Mopsiukas @ 2006 12 28, 11:33)
Labutis,
Negaliu tyliai paskaiciusi uzdaryti sitos temos nepapasakojusi savo istorijos. Tikiuosi, kad kitoms mamytems, o svarbiausia mazuliukams vaikuciams pagelbes.
Jokiu budu nesiregistruokite ir nesigydykite pas gyd. SKURATOVIC Karoliniskiu poliklinikoje, Vilniuje.
Musu mazyliui dabar jau beveik 8 menesiai ir mes jau gydomes pas kita gydytoja, bet nuo gimimo iki 3,5 menesiu buvome prisiregistrave Karoliniskiu poliklinikoje pas gyd. SKURATOVIC. Na, o istorija tokia - kai nuejome 1 menesio amziaus pas ta gydytoja, ji liepe uzsiregistruoti pas neurologa, kadangi vaikutis gime po Cezario pjuvio, prigasdino, kad smegenu pusrutuliai nevienodo dydzio, kad beveik visi vaikai po Cezario turi dideliu problemu. Aisku jokiu problemu mums nebuvo ir nera. Bet stresu apturejom. Kai mazyliui buvo 2 menesiukai, nuejome pasimatuoti, pasisverti, pasitikrinti. Gydytoja apziurejo ir klausia, ar turim namuose zvakuciu raminimui - mes pasimetem, klausiam, o kam jos reikalingos, ji sako, kad vaikui raminti. Bet pries tai nebuvo uzduotas klausimas, ar ramus vaikas, o vaikas tuo metu buvo ypatingai ramus - ismiegodavo visa nakti, mokedavo vienas guleti lovyteje ir zaisti, na, zodziu, absoliuciai ne probleminis vaikas. Taip apsale is jos ir isejome. Zvakuciu, aisku, taip ir neisigijome, nera poreikio.
Dar geresne istorija buvo, kai atejome pasitikrinti 3,5 menesiu - gydytoja pasimetusi tris kartus klause - nurenkit, aprenkit, paguldykit, pakelkit ir t.t., kol vaikutis visai supyko. Tada ji sako, kad jis serga sunkiai, mes aiskinam, kad jis toks kaip visada ir nieko jam nera, o ji aiskino, kad mes nieko nesuprantam, stiprus virusas ir reikia rasyti siuntima i ligonine. Dar nustate, kad aplink lupas melyna (nors is tiesu buvo pabale del to, kad supyko ir jau ruosesi verkti) ir butina padaryti sirdies kardiograma. Israse siuntima i ligonine (kaip veliau paaiskejo ne tyrimams, o guldyti) ir paleido. Grize namo nesupratom, ka daryti - vaikas linksmas kaip visada, pamatavom temperatura - nera, emem stebeti - nieko pastebimo. Pralauke pora dienu visgi nusprendem nuvaziuoti i Santariskiu ligonine, kad atgautumem sielos ramybe. Ligonineje jau norejo vesti i palata, kadangi siuntime nurodyta, kad vaikas sunkiai serga ir reikia ji guldyti i ligonine. Siaip ne taip priprasem, kad pradzioje patikrintu. Ir ka Jus manote - sveikas sveikutelis. Dar Santariskese gydytoja nustebusi sake, kad jei butu toki sveika vaika paguldziusi i bendra palata su serganciais, tai tikrai butu susirges. Grizom namo laimingi ir patenkinti, tik pyktis eme del nepagristo gasdinimo.
Tai tiesiog rekomendacija - jei norite augti diduciai ir buti geruciai be stresu, be nepagristu baimiu - neikite pas gyd. SKURATOVIC.
*

Oj kokia pazistama situacija, mums irgi kokiu tik diagnoziu nebuvo is jos, kiek i santariskes vazaivome tai gyd. juokesi sako ar ji moksl nebaigus ar ka, as is jos persirasiau, ir irgi kiekviena karta ateini sako, na vaikas verkia? as sakau kaip ir visi vaikai paverkia aisku, tai irgi tiek vaistu tiek diagnoziu tada doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif Dar buvo, kad primaitint negalima ansciau kaip 6 men, nes isejo toks naujas MINISTRO ISAKYMAS, nu sorry as vaika pagal isakymus tikrai neauginsiu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.