Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nei vardas, nei pavardė
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
lengvute
Man dažnai pasitaiko dviprasmiškų vardų-pavardžių, nesuprasi, kas kur blink.gif , tai taip išeina, kad per ilgi, per mandri-ne į temą g.gif , ką galvoja tėvai duodami "sviestą sviestuotą" rolleyes.gif ?
ader
Buvo pas mane toks grupiokas : Vytautas Augustinas : kur cia vardas kur pavarde? Visi galvodavom kad cia du vardai o pavardes jis nesako ir is musu ryciojasi. biggrin.gif Man atrodo, vardas turi tureti ateiti, t.y. kol mazas vaikas gali buti algiukas, mantukas, o uzauges, Algirdas, Mantvydas ir t.t. Be to aisku jei ilga pavarde vardas geriau trumpas. drauges berniukas Aurelijus Namenstanavicius, jau ilgesnio derinio nebuna, butu geriau koks tomas ir viskas aisku.
ENIGMA
JEI NEAISKU NEJAUGI SUNKU PASITEIRAUTI DAR KARTA.... g.gif
aktore
vakar teko zvalgytis po mokiniu sarasus mokykloje(sesuo laiko egzaminus ir ejom ziureti rezultatu).

ir pamaciau toki varda pavarde:

karolis ausra

ir nesupratom vaikinas tai ar mergina g.gif
Novia
turiu kelias kursiokes... kai pirmakart isgridau kai skaite vardus pavardes tikrai nesupratau kur vardas, o kur pavarde unsure.gif
manau tevai kazkaip turetu jau parinkti, kad to nebutu g.gif
stela
mano vyro grupiokas buvo LAISVUNAS GAIDELIS laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
paiduke
QUOTE (Sejle @ 2004 06 16, 19:10)
turiu kelias kursiokes... kai pirmakart isgridau kai skaite vardus pavardes tikrai nesupratau kur vardas, o kur pavarde unsure.gif

Tai kaip parinkti,jei pavarde,tokia kaip vardas?Ka tada daryti,vietoj vardo duoti pavarde laugh.gif
jaunute
QUOTE (Sejle @ 2004 06 16, 19:10)

Beje jei pavarde kaip vardas tai koki varda beduotum atrodys taip pat. Draugo pavarde yra vincas. vardas domas nu i pasakyk tu kur vardas kur pavarde nezinant...domas vincas
Gata
As irgi neperseniausiai radau toki idomu ,neaisku derini Tautvydas Deimantas.
$
QUOTE (aktore @ 2004 06 16, 20:05)

ir pamaciau toki varda pavarde:

karolis ausra

ir nesupratom vaikinas tai ar mergina g.gif

aisku,kad vaikinukas,juk vardas rasosi pirmas paskui pavarde wink.gif
Fasolka
As irgi pazistu du vyrukus 1. Tomas Marius (ji taip ir vadina visi, nes nesusigaudo kur vardas kur pavarde), ir dar kita rusiska jau Sergej Valerij (kadangi pazistu, tai zinau kad Sergei vardas). Bet musu lietuviski vyriski vardai kitakalbiam tikrai daznai maisosi, nes jie negali atskirti kur vardas kur pavarde, pvz. jau buvo Rimantas Tautvydas, ne lietuviui atskirti neimanoma.
nouvelle
As tai esu girdejus is giminaiciu Stasys Dalius. Turbut geriausia butu pavadinti Stasys Stasys arba Dalius Dalius smile.gif
O kaip jums tokie "suderinti" variantai Tauras Stumbrys, Skaidrius Kristalinis, Bite Vabalaite? biggrin.gif
*Varlė*
Su manism anglų paskaitas lankė Edgaras Germanas. Tai dėstytoja visus kviečia vardais, jį kviečia Germanu. TAi jis vieną kartą paprieštaravo: Kodėll visi vardais, o aš pavade. Ir žinok žmogau kur vardas baigiasi, o kur pradideda pavardė.
Fea
laugh.gif laugh.gif laugh.gif oi kokia smagi temele laugh.gif thumbup.gif thumbup.gif Turejau uzsiimt uz burnos, kad nesupruksciau garsiai laugh.gif
Pipone
As nesuprantu ko cia piktinates g.gif Nu argi zmogus kaltas, jei jo pavarde yra tokia pati kaip vardas? Koki varda beduotum, vis tiek liks neaisku.... Cia nesuprantu jusu diskusijos unsure.gif

Visai kas kita, kad tevai is kailio besinerdami (arba paprasciausiai is durnumo) uzdeda vaikui varda neva derindami prie pavardes..... Nu kaip ta dktore radijuje Vida Vidaite..... Arba dar geriau Ruta Tarutyte..... Nu tai ja visi ir saukdavo "Oi ta Ruta Ta-rutyte"..... laugh.gif

O geriausia buvo kai mano brolis, jau budamas antrakursis grizo rugsejo pirmaja ir sako..... nu dviems fuxams tai nepavydziu..... padarysim mes juos laugh.gif
Pirmasis- Mindaugas Minde
Antrasis- Zydrunas Gaidys

clap_1.gif Komentaru apie tevu mastysena neturiu rolleyes.gif
idida
O pas mane klaseje buvo Nerijus Lukas ir Jurga Jurgaityte thumbup.gif
Fea
Tai va butent, kad kai pavarde skamba kaip vardas tai ka jau cia bepadarysi ir beprigalvosi....Negi zmogus kaltas kad jo proteviai tokia pavarde gavo smile.gif

O vat jau kai tipo varda derina prie pavardes tai jau nei juokinga, nei pikta. Gaila vaiku ir tiek.
širšė
o kaip jum Rašidas Deimantas ? tiesa sakant, as dar neikirtau, kuris vardas, kuris pavarde...
Fea
QUOTE (nikitta @ 2004 06 22, 14:02)
o kaip jum Rašidas Deimantas ? tiesa sakant, as dar neikirtau, kuris vardas, kuris pavarde...

Na jei pirma eina Rashidas - tada cia vardas smile.gif Paprasta gi, kaip jau kazkas rase - pirma vardas, paskui pavarde. Pagal tavo parasyma iseina, kad vardas - Rasidas.
šilka
Pas mus darbe kompiuteristas Rimas Dainius, o vienam seminare įteikinėjant pažymėjimus girdėjau Meilutė Gerutė(šia tai manau jau tėvai durnai padarė, gi vardą galėjo, visai kitokį uždėti)
Aga
QUOTE (Pipone @ 2004 06 22, 13:23)

Antrasis- Zydrunas Gaidys

clap_1.gif  Komentaru apie tevu mastysena neturiu rolleyes.gif

As girdejau apie Zydruna Pedala wink.gif , pusbrolio klasiokas toks buvo
Vennera
Kai mokiaus vidurinej buvo visas pulkas pauksciu burys: Kregzde, vanagas. Dar buvo prieskonis cesnakas. O siaip i pavarde nieko apie zmogu nepasako...
Aliena
Visai kas kita, kad tevai is kailio besinerdami (arba paprasciausiai is durnumo) uzdeda vaikui varda neva derindami prie pavardes..... Nu kaip ta dktore radijuje Vida Vidaite..... Arba dar geriau Ruta Tarutyte..... Nu tai ja visi ir saukdavo "Oi ta Ruta Ta-rutyte".....

O tos Vidos Vidaites sunus buvo mano klasiokas ir jo vardas Andrius Vidas. Kai kuriems mokytojams tai keldavo problemu.
nuobodi
QUOTE(Aga @ 2004 06 23, 20:20)
Pas mane klaseje buvo pavarde Eimantas ir  vardų  pilna Eimantas g.gif

laugh.gif nu čia tai geras thumbup.gif tėvai visai nesivargino
o man visada patiko Vida Vidaite rolleyes.gif ir Ruta Tarutyte limpa
winner
pazinojau ir as toki muzikos mokytoja Kaune Gedimina Gedimina rolleyes.gif biggrin.gif
VyŠnĖ
Pas mus pazystamas buvo Tadas Beda laugh.gif laugh.gif
aukse
laugh.gif Pamatytumėt, kokių kuriozų prisižiūri, kai dirbi mokykloje rolleyes.gif Vieno mokinio pavardė - Regina wink.gif
nuobodi
nu geras blink.gif reiks mamai pasakyt biggrin.gif
Pangasija
man kruciausia girdeta pavarde tai NALIVAIKA biggrin.gif turint tokia pavarde manau ir pravardes nereik huh.gif
Dvyma
QUOTE (nouvelle @ 2004 06 22, 11:45)
As tai esu girdejus is giminaiciu Stasys Dalius.

Kurioj giminej tu toki girdejai?
As toki irgi tarp giminiu turiu tongue.gif
nouvelle
QUOTE (Dvyma @ 2004 06 25, 13:33)
Kurioj giminej tu toki girdejai?
As toki irgi tarp giminiu turiu tongue.gif

Nee, jis ne giminaitis, tik aptartas buvo. Chebryte, beje tokia pacia tema gvildeno. Pazistamas kokis tai smile.gif . Reiks prie progos paklaust.
nouvelle
QUOTE (Dios @ 2004 06 24, 21:00)
man kruciausia girdeta pavarde tai NALIVAIKA biggrin.gif turint tokia pavarde manau ir pravardes nereik huh.gif

As turiu gimine Nalivaika. Super pavarde thumbup.gif . Mielai "nesiociau" laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Zhuzi
QUOTE (Fasolka @ 2004 06 22, 02:45)
As irgi pazistu du vyrukus 1. Tomas Marius (ji taip ir vadina visi, nes nesusigaudo kur vardas kur pavarde), ir dar kita rusiska jau Sergej Valerij (kadangi pazistu, tai zinau kad Sergei vardas). Bet musu lietuviski vyriski vardai kitakalbiam tikrai daznai maisosi, nes jie negali atskirti kur vardas kur pavarde, pvz. jau buvo Rimantas Tautvydas, ne lietuviui atskirti neimanoma.

Pazistu zmogu "Valerij Sergej", bet vardas Valerij biggrin.gif
spaNguolė
Dirba pas mus Marius Leonas , o dabar dar viena prieme Laura Laurinskaite, nu man tai durniau nebuna rolleyes.gif , pazystu dar toki- Arturas Dainius, dar turim darbe-i Artura Paulauska, bet ne, ne laikina prezidenta smile.gif o klasiokas vienas buvo Tomas Kisielius, na kaip jam su tokia pavarde gyventi unsure.gif
Jomke
Na o as kaip istekejau pasiemiau vyro pavarde,bet mano pavardes galune ne -iene tai gavosi kaip vardas rolleyes.gif ir ji man patinka wink.gif O dukrytes irgi tokia pat pavarde kaip mano thumbup.gif Nei kiek nesigailiu savo pasirinkimu wink.gif
Cikadelė
as tai visiskai nematau jokios problemos, argi vaikas kaltas kad jo pavarde skamba kaip vardas...taip jau yra, o varda tevai turi vaikui duoti, kur jau bedingsi...turejau ir as tokius du klasiokus ir man tas ju vardas+pavarde derinys labai patiko, man jie kazkokie isskirtiniai atrode wink.gif
jau nesmagiau buna kai pavardes buna labai jau keistokos, pvz turejau darzelyje pazystama kurio pavarde buvo Sudeika (pirma raide su varnele), vienos musu m-kols direktorius yra S. Reikalas (S taip pat su varnele), o dar savivaldybej kazkada dirbo zmogus pavarde Girtas, tai paskambina ir klausi
-Ar ponas Girtas yra?
ne, dar blaivas laugh.gif laugh.gif laugh.gif
o tai, kad mokytojai ar destytojai ar kur kitur nesusipranta vardas tai ar pavade, tai turetu paklausti, isiaiskinti ir tik tada sakyti.Mano pavarde tokia isrgi specifine ir ja visada netaisyklingai istardavo ir mane tai nervindavo mad.gif nejaugi sunklu taisyklingai pasakyti, tai kainuoja nedaug pastangu wink.gif
avei
QUOTE (jolanta @ 2004 06 29, 13:36)
pazystu dar toki- Arturas Dainius,

Toki ir as pazistu wink.gif
šilka
Draugės kieme gyveno du broliai, jų pavardė buvo Šlapimas(tai vieną mes sisiuku vadindavom)smile.gif, kiek žinau, kaip apsivedė abu pasiėmė žmonų pavardes tongue.gif
margaruska
QUOTE (jolanta @ 2004 06 29, 15:36)
Dirba pas mus Marius Leonas ,

Ar to Mariaus Leono kartais nevadina Prodigy? As toki pazinojau kazkada biggrin.gif
Noa
QUOTE (Cikadele @ 2004 06 29, 14:36)
vienos musu m-klos direktorius yra S. Reikalas (S taip pat su varnele)

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Isivaizduoju kaip buty skamba biggrin.gif
-Jau! Atvaziavo!
- Kas atvaziavo?
- Tss, nzn kas, bet maciau, parasyta - Sh reikalas...smile.gif

Toks vardas+pavarde dar labai mokesciu inspektoriui tiktu smile.gif Arbe keliu policininkui biggrin.gif
vitule
Na pas mus mokykloj irgi buvo Nerijus Rimas
paiduke
QUOTE (nouvelle @ 2004 06 29, 07:35)
As turiu gimine Nalivaika. Super pavarde thumbup.gif . Mielai "nesiociau" laugh.gif laugh.gif laugh.gif

As pazistu Nalivaikiene ,jos vardas Daiva,o jos vyras Nalivaika aisku:hm, gal ta pacia pazistam,nes su tokia pavarde, netiek ir daug
nouvelle
QUOTE (paiduke @ 2004 06 30, 16:02)
As pazistu Nalivaikiene ,jos vardas Daiva,o jos vyras Nalivaika aisku:hm, gal ta pacia pazistam,nes su tokia pavarde, netiek ir daug

Nea mano Nalivaikiene ne Daiva. smile.gif Jie jau pagyvene zmones. O jos vyro gimines tai isvis nezinau. Bet labai gali buti ir giminaiciai, nes juk tikrai reta pavarde.
Bet laaabai prikolna laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Zhuzi
QUOTE (nouvelle @ 2004 07 01, 07:19)
Nea mano Nalivaikiene ne Daiva. smile.gif Jie jau pagyvene zmones. O jos vyro gimines tai isvis nezinau. Bet labai gali buti ir giminaiciai, nes juk tikrai reta pavarde.
Bet laaabai prikolna laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif

Pazistu Laura Nalivaikiene, jauna moteriske.Taigi gaunasi ne tokia ir reta pavarde laugh.gif
rusne
Na žinau tokį bičuką, kurio pavardė GAIDELIS blink.gif. Nenorėčau tokios pavardės... Nors su vardu tikrai nesupainiosi wink.gif. Nemažiau įdomi pavardė - KRUŠIENĖ...

O Š.Reikalas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Jauciu, kad padedu krypti nuo pagrindinės temos g.gif, nors...
*Varlė*
Mano labai geras draugas pavarde Gaidelis. Pripratau ir dabar neįsivaizdupju jo su kitokia pavarde. Dar pažįstu Kryžių, Pėstininką. Irgi normaliai skamba. Pvz. mano vyro pavardė irgi keista. Jis norėjo pasikeisti, bet labai daug popierizmo.
Kiparise
O as pazinojau gyvenime du tokius vyrukus: Laurynas Vytautas ir Audrius Laurynas..Bet jie jokiu budu ne broliai.. laugh.gif
femina
na as manau visu pirma yra pagarbos rekalas pasiimti vyro pavarde ...nezianu, gal as kokia tai senamadiska, bet cia mano nuomone. mano vyro ir mano dabar taip pat nera jau labai grazios pavardes bet as del to e kiek neimu i galva...kazkaip nu koks skirtumas...svarbu zmogus geras... rolleyes.gif
Venecija
Mano vyro labai grazi pavarde. thumbup.gif Taciau dabar pastebejau, kad labai madingas vardas mergaitei patapo. T.y. labai daug tevu mergaites pavadina tokiu vardu, kaip mano vyro pavarde. tongue.gif
Saga
gustas? wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.