Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Griežimas dantimis - bruksizmas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3
svajonė1
tokiu atveju daroma bruksizmo kapa nakčiai... ją įsidedi kad griežiant dantimis nenusitrintų dantų kandamieji kraštai, nenuskiltų emalis. ji yra individuali, reik nuimti atspaudus ir pagal juos gaminama laboratorijoje.
Kuzia
QUOTE(viktory @ 2008 11 16, 11:30)
tokiu atveju daroma bruksizmo kapa nakčiai... ją įsidedi kad griežiant dantimis nenusitrintų dantų kandamieji kraštai, nenuskiltų emalis. ji yra individuali, reik nuimti atspaudus ir pagal juos gaminama laboratorijoje.
*

Vaikui huh.gif?
svajonė1
gal yra ir kažkoks gydymas susijęs su nervais, aš nežinau tos griežimo priežasties. bet šiaip daroma visiems, na kiek žinau tai tikrai neskausminga. jų net būna gražių, spalvotų.
Alantė
QUOTE(viktory @ 2008 11 16, 12:38)
gal yra ir kažkoks gydymas susijęs su nervais, aš nežinau tos griežimo priežasties. bet šiaip daroma visiems, na kiek žinau tai tikrai neskausminga. jų net būna gražių, spalvotų.
*

Aš nežinau ar tai tiesa bet liaudyje sakoma jeigu vaikas griežia dantimis tai reiškia kad tūri kirmėlių.
Kuzia
QUOTE(Alantė @ 2008 11 16, 13:18)
Aš nežinau ar tai tiesa bet liaudyje sakoma jeigu vaikas griežia dantimis tai reiškia kad tūri kirmėlių.
*

O jūs ta liaudim pasitikit bigsmile.gif ? Gal vistik tyrimus paprasčiau padaryt cool.gif
JulieTa
saip yra nemazai neigaliu vaikiuku, kurie grezia dantimis, o jiem kazkaip neskilineja dantys taip greit nuo tu grezimu, tai nezinau ar cia susije g.gif
Beiker
Ir mane is proto baigia isvaryt dukrytes dantu griezimas. Prigasdino mane su tom kirmelem. Bet ji pradejo griezt kaip tik tada, kai isdygo virsutiniai dantys. Gal rimtai atrado, nauja garsa ir dabar linksminasi g.gif Eisim pas gydytoja kita savaite, reiks pakalust kas cia su mano vaiku darosi. Ji griezia tik diena, o nakti siaip nemiega, muistosi, verkslena. Net nezinau ka galvot, gal rimtai kirmeles puola verysad.gif
svajonė1
čia priklauso nuo genų labai daug kas, nes yra žmonių kuriems dantys savaime trupa net griežti nereikia... bet manau laikui bėgant net stipriausias dantų paviršius gręžiant apsitryna.
*k.a.c.i.u.s*
mamytes,padekit!!!!!!
mano dukryte 7men ir siandien pradejo griezti dantimis!!!!
Mums dar tik dygsta virsuje dantukas,apacioje jau turime 2.Gal tai kiek nors itakoja?ar verta jau kreiptis i gyd? blush2.gif
labai neramu,nes ziuriu ar kirminuku nera,regis nera,valgo ji MP ir dar po lb nedaug ragauja kosyciu...Tiesa pastebejau,jog paskutiniu metu ir tu kosyciu lb atsisako verysad.gif gal tai rimta ligos pradzia?
Prasau patarkit,ka jus darytumet tokioj situacijoj verysad.gif
labai aciu bus jums mirksiukas.gif
Sweetstrawberry
as pati nuo vaikystes grieziu dantimis naktim... vaikysteje dare man tyrimus del kirminu bet buvau sveika... tai tesesi iki dbr... jau beveik 20 m... buna ramiu naktu...o buna tokiu kad ir pati atsibundu nuo griezimo... bet seip as to negirdziu ir negaliu pasakyti kaip daznai tai darau... bet faktas tas kad ryte atsikeliu su labai stipriai suspaustu zandikauliu doh.gif pries savaite buvau pas gydytoja kuri man parekomendavo pavartoti MAGNE 24...ryte vartojamos geltonos kapsules... o vakare melynos (jos su melisa yra)... vartoju jau daugiau nei savaite... gerai miegu... o ir atsikelus ryte mano zandikaulis nesuspaustas o atsipalaidaves kad net ir man paciai yra labai keista... jau seniai pamirsau ta jausma kai yra atsipalaidaves zandikaulis... taip kad jei kam neduoda ramybes dantu griezimas pabandykite pagerti MAGNE 24... gal ir jums pades wink.gif
Gabii__
QUOTE(Maniuska @ 2008 06 25, 02:15)
esu stomatologu asistente, pati grieziu dantimis ir pati nesioju apsaugine kapa naktimis. mirksiukas.gif
vis tik dantu griezimas yra labai "populiarus" siais neramiais laikais. Tai susiejama su stresu. Nuo bruksismo kaip ir neisgydoma, tik siuloma apsaugoti dantis nuo nugriezimo ir zandikauliu sanarius nuo susidevejimo. Intensyviai grieziant dantis galima nugriezti net ir iki dantenu. Pirmi pozymiai, tai nugriezti ilciu smaigaliukai, priekiniai dantys atrodo kaip sutrumpeje, gali buti nugriezti kruminiu dantu kaubureliai. Ivairiai. Su dantenomis tai nesusije. Kaip ir su kirminais, beje lotuliukas.gif  Apsaugine kapa yra gana patogi, kiek gali buti imanoma patogus svetimkunis. Zinoma, pirma savaite nesiojant rytais burnoje jos nerasit, dazniausiai kur lovos gale, po pagalve ar net po lova lotuliukas.gif kita savaite bus lengviau. O ziurek po menesio, be jos ir uzmigti negalesit. Sekmes nesiojant 4u.gif
*

nuo vaikystes grieziu dantimis...ir tik dabar suzinojau kaip galima apsaugoti dantis..tik tada, kai keli skilo kruminiai o rpiekiniai treuputi irgi nudilinti...
super ta kapa.pirma ryta taip..radau prie lovos... lotuliukas.gif bet antra jau normaliai viskas...o del to girezimo dantu ir kirmeliu tariamas nusisnekejimas, tai nervuoja.net nesmagu kam pasakyti..iskart - tai gal kirmeliu turi?smile.gif))
robertukas
sveikos mano berniukui9.5men ir pradejo griezti dantimis iir man del to tikrai neramu o gal kaip sako Kaciusss tai tikrai kokios lygos pradzia?
Pasišiaušęs
Maniškė griežia dantim tik tada kai miega g.gif
Borzika
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 01, 21:29)
Maniškė griežia dantim tik tada kai miega  g.gif
*

Čia klausimas ar tiesiog pasisakymas? g.gif
Paprastai dantimis griežiama tada, kai miegama rolleyes.gif
Pasišiaušęs
QUOTE(Borzika @ 2009 07 02, 13:59)
Čia klausimas ar tiesiog pasisakymas? g.gif
Paprastai dantimis griežiama tada, kai miegama  rolleyes.gif
*

Klausimas. Bet turi būt priežastis kodėl griežiama unsure.gif
Borzika
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 02, 15:41)
Klausimas. Bet turi būt priežastis kodėl griežiama  unsure.gif
*

Pagrindinė priežastis - nervai.

Suaugusiam žmogui matau tik vieną išeitį - dėt nakčiai kapą. Tuo tarpu vaikeliui - nė nežinau unsure.gif
Pasišiaušęs
QUOTE(Borzika @ 2009 07 02, 17:50)

Suaugusiam žmogui matau tik vieną išeitį - dėt nakčiai kapą. Tuo tarpu vaikeliui - nė nežinau  unsure.gif
*

blush2.gif blush2.gif o kas tas reiškia
Borzika
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 02, 23:16)
o kas tas reiškia
*

Pas odontologą pagaminama speciali miorelaksacinė (apsauginė) kapa, kuri dedama ant dantų nakčiai, kad miegant dantys nesiliestų, o žandikaulių padėtis būtų taisyklinga:
user posted image

Bruksizmas arba griežimas dantimis.
Kodėl griežiame dantimis?
Bruksizmas – kas tai?
Pasišiaušęs
aČIŪ 4u.gif
Borzika
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 03, 09:40)
Ačiū 4u.gif
*

Kad nėra už ką ax.gif
Kuzia
QUOTE(Borzika @ 2009 07 02, 15:50)

Tuo tarpu vaikeliui - nė nežinau  unsure.gif
*

Pirmoj eilej - grieztai sutvarkyt dienos rezima.
Pasišiaušęs
QUOTE(Kuzia @ 2009 07 03, 20:14)
*

Normalus tas mūsaų dienos režimas unsure.gif
Borzika
QUOTE(Kuzia @ 2009 07 03, 20:14)
*

Ką jūs turit omeny? ax.gif
Kuzia
QUOTE(Borzika @ 2009 07 24, 08:33)
Ką jūs turit omeny?  ax.gif
*

O jus nezinot kas yra dienos rezimas?
Borzika
QUOTE(Kuzia @ 2009 07 24, 11:05)
O jus nezinot kas yra dienos rezimas?
*

Be jokios abejonės, kad žinau.

Tačiau tikrai nežinau, ką turėjot omeny, t.y. kaip/kodėl, jūsų manymu, dienos režimas įtakoja bruksizmą g.gif

Mano dienos režimas yra normalus, o griežiu dantimis jau nuo ankstyvos jaunystės...
Kuzia
QUOTE(Borzika @ 2009 07 24, 09:13)
Be jokios abejonės, kad žinau.

Tačiau tikrai nežinau, ką turėjot omeny, t.y. kaip/kodėl, jūsų manymu, dienos režimas įtakoja bruksizmą  g.gif 

Mano dienos režimas yra normalus, o griežiu dantimis jau nuo ankstyvos jaunystės...
*

Dienos rezimas itakoja nervu sistema. Nukrypus nuo dienos rezimo jautresnis vaikas pervargsta, ko pasekoj, nakti ima griezt dantimis.
Borzika
QUOTE(Kuzia @ 2009 07 24, 11:21)
Dienos rezimas itakoja nervu sistema.
*

Pagrindinę bruksizmo priežastį (nervus) įvardijau ankstesnėse žinutėse.

Bet nervų sistemą įtakoja ne vien tik dienos režimas.

Kaip jau rašiau, asmeniškai man bruksizmas prasidėjo ankstyvoje jaunystėje (dienos režimui esant kone idealiam) ir tęsiasi ligi šiol verysad.gif

Kuzia
QUOTE(Borzika @ 2009 07 24, 10:05)
Bet nervų sistemą įtakoja ne vien tik dienos režimas.
*

Taip, ne vien. Taciau pradeti reiktu nuo to. Vaikui pagal skambuti valgyt, pagal skambuti miegot, pagal skambuti keltis. Jokiu dirginanciu dalyku - TV, kompiuteriu schmoll.gif . Pries miega jokiu smarkiu zaidimu, dukimu schmoll.gif . Apskritai vengti visko, kas sukelia itampa ir pervargima.

Borzika
QUOTE(Kuzia @ 2009 07 24, 12:20)
Vaikui pagal skambuti valgyt, pagal skambuti miegot, pagal skambuti keltis.
Jokiu dirginanciu dalyku - TV, kompiuteriu
*

Šiais laikais tai atrodo lyg "misija neįmanoma" rolleyes.gif

QUOTE(Kuzia @ 2009 07 24, 12:20)
Apskritai vengti visko, kas sukelia itampa ir pervargima.
*

Tai ir yra visų svarbiausia drinks_cheers.gif
Kuzia
QUOTE(Borzika @ 2009 07 24, 10:30)
Šiais laikais tai atrodo lyg "misija neįmanoma" rolleyes.gif 
*

Viskas yra imanoma. Reikia tik noro turet. Vaikas, be abejo, nesutiktu su tuo biggrin.gif
Borzika
QUOTE(Kuzia @ 2009 07 24, 13:07)
Viskas yra imanoma. Reikia tik noro turet.
*

Sutinku drinks_cheers.gif

QUOTE(Kuzia @ 2009 07 24, 13:07)
Vaikas, be abejo, nesutiktu su tuo biggrin.gif
*

Tą ir turėjau omeny... hihihi.gif
Thea!
isvaziavau i kelione ir ten po keliu dienu suzinojau kad paryciais pradedu griezti dantimis verysad.gif siaubas kazkoks cray.gif dabar grizus visada taip pat pabundu smarkiai sukastais dantukais g.gif siuo metu turiu psichologiniu problemu,bet tetis mano taip pat griezia,taciau tik kai isgeria biggrin.gif ka patartumet? ar tas magne24 tikrai padeda,ir kiek jo reikia suvartoti? blush2.gif
Kuzia
QUOTE(skarbonke @ 2009 08 24, 11:08)
isvaziavau i  kelione ir ten po keliu dienu suzinojau kad paryciais pradedu griezti dantimis verysad.gif  siaubas kazkoks cray.gif  dabar grizus visada taip pat pabundu smarkiai sukastais dantukais g.gif  siuo metu turiu psichologiniu problemu,bet tetis mano taip pat griezia,taciau tik kai isgeria biggrin.gif  ka patartumet? ar tas magne24 tikrai padeda,ir kiek jo reikia suvartoti? blush2.gif
*

Melisos, metu arbatu pamegink pagert vakarais smile.gif
robertele8

Bruksizmas, arba griežimas dantimis - tai nemalonus girgždantis, čerškiantis garsas, atsirandantis dažniausiai miego metu, dėl viršutinės ir apatinės dantų eilės trynimosi viena į kitą. Tai nesąmoningas elgesys, dažniausiai miego metu. Nemalonus garsas prikelia iš miego kitus, o pats vaikas ar suaugęs žmogus net neįtaria, ką jis daro. Dantimis griežia apie 15 proc. visų vaikų. Dažniau vaikai dantimis griežia, kai išauga pirmieji dantukai arba 5-7 gyvenimo metais, kai pradeda dygti nuolatiniai dantys. Griežimas dantimis dažniausiai išnyksta vaikui augant. Bruksizmo priežastis kol kas nežinoma. 4u.gif taiva mamytes nesijaudinkit jei galvojate kad del kirmelyciu, mano maziuke irgi griezia, ir laikomes higienos labai jau mes 4u.gif

Netikra_forumiete
Truputi apie šią ligą (ar kaip čia pavadinti), nors neabejoju jau buvo ne kartą rašyta:

Bruksizmas - tai griežimas dantimis, arba per stiprus dantų sukandimas, susijęs su stipriais žandikaulių judesiais, dažniausiai miego metu. Žmonės, griežiantys dantimis, paprastai apie tai nežino.

Kas sukelia bruksizmą?

Bruksizmas neturi specifinės priežasties, jį greičiau sukelia keleto veiksnių derinys:

• emocinė įtampa ir miego sutrikimai;
• tam tikri charakterio bruožai (agresyvumas, didelė savitvarda, pedantiškumas) bei gyvenimo būdas (nuolatinis skubėjimas ar pernelyg aktyvus rezultatų siekimas);
• netaisyklingas sąkandis.

Kai kurie autoriai teigia, kad bruksizmą taip pat gali sukelti netaisyklingos plombos, vainikėliai bei tiltai, burnos ertmės audinių pažeidimai, magnio ir vitamino B5 trūkumas. Aprašyta vaistų ir cheminių medžiagų įtaka bruksizmo atsiradimui (pvz., rūkymas, alkoholis, antidepresantai, vaistai nuo psichozės).

Kuo pasireiškia bruksizmas?

Vienas iš pirmųjų bruksizmo požymių - tai bukas galvos skausmas ir stiprus dantų sukandimas pabudus ryte. Dantims trinantis, nudyla jų gumburai. Esant dideliam kramtomųjų raumenų aktyvumui, pavieniai dantys gali įtrūkti ar net nulūžti. Ilgainiui dantyse prie dantenų susiformuoja pleištiniai defektai, kurie yra labai jautrūs braukiant nagu bei šalčiui. Netaisyklingą padėtį turintys dantys gali išsijudinti ir ilgainiui iškristi.

Be dantų pakitimų, gali būti matomos įkandimo žymės skruosto gleivinėje. Bruksizmui taip pat būdingas kramtomųjų raumenų maudimas arba skausmas skruosto ir smilkinio srityse. Kai kurie ligoniai rytais skundžiasi galvos skausmais.

Kaip gydomas bruksizmas?

Visais atvejais įtariant bruksizmą reikia kreiptis į stomatologą. Kai bruksizmo priežastis yra netaisyklingas sąkandis, atliekama sąkandžio korekcija, nušlifuojami “per aukšti dantų taškai”. Sunkesniais atvejais dantys protezuojami ir suformuojami nauji kandamieji paviršiai.

Bruksizmą gali padėti gydyti psichoterapija ir alkoholio vartojimo bei rūkymo ribojimas, antidepresantų dozės sumažinimas.

Parengė Simonas GRYBAUSKAS

"Sveikas žmogus" 2000 m. Nr. 9
Papildyta:
Norėčiau, kad pasidalintumėte savo žiniomis apie šitos nesamones gydymą 4u.gif
man rekomendavo naudoti gydomaąją kapą. gal žinote, kur geriausia ją darytis Vilniuje arba Alytuje? na, kad kaip visada - butų geras kainos ir kokybės santykis. Rekomendavo Žalgirio klinika - bet kad ten kainorastyje vos ne puse 1000 skaiciuoja su konsultacijom ir panasiai - man jau per brangu... schmoll.gif

Ačiū iš anksto už kiekvieną nuomonę ir pasisakymą ax.gif
Napoleone
sveikos smile.gif kapas nebrangiai galima pasidaryti pas studentus odontologus, kaina ± 300 lt . Taip pat teikiamos ir kitos odontologines paslaugos (gydymas, protezavimas...) mokama tik uz panaudotas medziagas. kam idomu, laukiu zinuciu. 4u.gif
paperdoll
QUOTE(Napoleone @ 2011 05 04, 15:43)
sveikos  smile.gif kapas nebrangiai galima pasidaryti pas studentus odontologus, kaina ± 300 lt . Taip pat teikiamos ir kitos odontologines paslaugos (gydymas, protezavimas...) mokama tik uz panaudotas medziagas. kam idomu, laukiu zinuciu. 4u.gif
*

+-300 lt yra nebrangiai? tai, kad ne pas studentus o gerose klinikose kainuoja kapos (bruks) 200-250 lt,
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.