tokiu atveju daroma bruksizmo kapa nakčiai... ją įsidedi kad griežiant dantimis nenusitrintų dantų kandamieji kraštai, nenuskiltų emalis. ji yra individuali, reik nuimti atspaudus ir pagal juos gaminama laboratorijoje.
gal yra ir kažkoks gydymas susijęs su nervais, aš nežinau tos griežimo priežasties. bet šiaip daroma visiems, na kiek žinau tai tikrai neskausminga. jų net būna gražių, spalvotų.
QUOTE(viktory @ 2008 11 16, 12:38) gal yra ir kažkoks gydymas susijęs su nervais, aš nežinau tos griežimo priežasties. bet šiaip daroma visiems, na kiek žinau tai tikrai neskausminga. jų net būna gražių, spalvotų. Aš nežinau ar tai tiesa bet liaudyje sakoma jeigu vaikas griežia dantimis tai reiškia kad tūri kirmėlių.
saip yra nemazai neigaliu vaikiuku, kurie grezia dantimis, o jiem kazkaip neskilineja dantys taip greit nuo tu grezimu, tai nezinau ar cia susije
Ir mane is proto baigia isvaryt dukrytes dantu griezimas. Prigasdino mane su tom kirmelem. Bet ji pradejo griezt kaip tik tada, kai isdygo virsutiniai dantys. Gal rimtai atrado, nauja garsa ir dabar linksminasi
čia priklauso nuo genų labai daug kas, nes yra žmonių kuriems dantys savaime trupa net griežti nereikia... bet manau laikui bėgant net stipriausias dantų paviršius gręžiant apsitryna.
mamytes,padekit!!!!!!
mano dukryte 7men ir siandien pradejo griezti dantimis!!!! Mums dar tik dygsta virsuje dantukas,apacioje jau turime 2.Gal tai kiek nors itakoja?ar verta jau kreiptis i gyd? labai neramu,nes ziuriu ar kirminuku nera,regis nera,valgo ji MP ir dar po lb nedaug ragauja kosyciu...Tiesa pastebejau,jog paskutiniu metu ir tu kosyciu lb atsisako Prasau patarkit,ka jus darytumet tokioj situacijoj labai aciu bus jums
as pati nuo vaikystes grieziu dantimis naktim... vaikysteje dare man tyrimus del kirminu bet buvau sveika... tai tesesi iki dbr... jau beveik 20 m... buna ramiu naktu...o buna tokiu kad ir pati atsibundu nuo griezimo... bet seip as to negirdziu ir negaliu pasakyti kaip daznai tai darau... bet faktas tas kad ryte atsikeliu su labai stipriai suspaustu zandikauliu
QUOTE(Maniuska @ 2008 06 25, 02:15) esu stomatologu asistente, pati grieziu dantimis ir pati nesioju apsaugine kapa naktimis. vis tik dantu griezimas yra labai "populiarus" siais neramiais laikais. Tai susiejama su stresu. Nuo bruksismo kaip ir neisgydoma, tik siuloma apsaugoti dantis nuo nugriezimo ir zandikauliu sanarius nuo susidevejimo. Intensyviai grieziant dantis galima nugriezti net ir iki dantenu. Pirmi pozymiai, tai nugriezti ilciu smaigaliukai, priekiniai dantys atrodo kaip sutrumpeje, gali buti nugriezti kruminiu dantu kaubureliai. Ivairiai. Su dantenomis tai nesusije. Kaip ir su kirminais, beje nuo vaikystes grieziu dantimis...ir tik dabar suzinojau kaip galima apsaugoti dantis..tik tada, kai keli skilo kruminiai o rpiekiniai treuputi irgi nudilinti... super ta kapa.pirma ryta taip..radau prie lovos...
sveikos mano berniukui9.5men ir pradejo griezti dantimis iir man del to tikrai neramu o gal kaip sako Kaciusss tai tikrai kokios lygos pradzia?
Maniškė griežia dantim tik tada kai miega
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 02, 23:16) Pas odontologą pagaminama speciali miorelaksacinė (apsauginė) kapa, kuri dedama ant dantų nakčiai, kad miegant dantys nesiliestų, o žandikaulių padėtis būtų taisyklinga: Bruksizmas arba griežimas dantimis. Kodėl griežiame dantimis? Bruksizmas kas tai?
aČIŪ
QUOTE(Borzika @ 2009 07 24, 09:13) Be jokios abejonės, kad žinau. Tačiau tikrai nežinau, ką turėjot omeny, t.y. kaip/kodėl, jūsų manymu, dienos režimas įtakoja bruksizmą Mano dienos režimas yra normalus, o griežiu dantimis jau nuo ankstyvos jaunystės... Dienos rezimas itakoja nervu sistema. Nukrypus nuo dienos rezimo jautresnis vaikas pervargsta, ko pasekoj, nakti ima griezt dantimis. QUOTE(Kuzia @ 2009 07 24, 11:21) Pagrindinę bruksizmo priežastį (nervus) įvardijau ankstesnėse žinutėse. Bet nervų sistemą įtakoja ne vien tik dienos režimas. Kaip jau rašiau, asmeniškai man bruksizmas prasidėjo ankstyvoje jaunystėje (dienos režimui esant kone idealiam) ir tęsiasi ligi šiol QUOTE(Borzika @ 2009 07 24, 10:05) Taip, ne vien. Taciau pradeti reiktu nuo to. Vaikui pagal skambuti valgyt, pagal skambuti miegot, pagal skambuti keltis. Jokiu dirginanciu dalyku - TV, kompiuteriu QUOTE(Kuzia @ 2009 07 24, 12:20) Vaikui pagal skambuti valgyt, pagal skambuti miegot, pagal skambuti keltis. Jokiu dirginanciu dalyku - TV, kompiuteriu Šiais laikais tai atrodo lyg "misija neįmanoma" QUOTE(Kuzia @ 2009 07 24, 12:20) Tai ir yra visų svarbiausia
isvaziavau i kelione ir ten po keliu dienu suzinojau kad paryciais pradedu griezti dantimis
QUOTE(skarbonke @ 2009 08 24, 11:08) isvaziavau i kelione ir ten po keliu dienu suzinojau kad paryciais pradedu griezti dantimis Melisos, metu arbatu pamegink pagert vakarais Bruksizmas, arba griežimas dantimis - tai nemalonus girgždantis, čerškiantis garsas, atsirandantis dažniausiai miego metu, dėl viršutinės ir apatinės dantų eilės trynimosi viena į kitą. Tai nesąmoningas elgesys, dažniausiai miego metu. Nemalonus garsas prikelia iš miego kitus, o pats vaikas ar suaugęs žmogus net neįtaria, ką jis daro. Dantimis griežia apie 15 proc. visų vaikų. Dažniau vaikai dantimis griežia, kai išauga pirmieji dantukai arba 5-7 gyvenimo metais, kai pradeda dygti nuolatiniai dantys. Griežimas dantimis dažniausiai išnyksta vaikui augant. Bruksizmo priežastis kol kas nežinoma.
Truputi apie šią ligą (ar kaip čia pavadinti), nors neabejoju jau buvo ne kartą rašyta:
Bruksizmas - tai griežimas dantimis, arba per stiprus dantų sukandimas, susijęs su stipriais žandikaulių judesiais, dažniausiai miego metu. Žmonės, griežiantys dantimis, paprastai apie tai nežino. Kas sukelia bruksizmą? Bruksizmas neturi specifinės priežasties, jį greičiau sukelia keleto veiksnių derinys: emocinė įtampa ir miego sutrikimai; tam tikri charakterio bruožai (agresyvumas, didelė savitvarda, pedantiškumas) bei gyvenimo būdas (nuolatinis skubėjimas ar pernelyg aktyvus rezultatų siekimas); netaisyklingas sąkandis. Kai kurie autoriai teigia, kad bruksizmą taip pat gali sukelti netaisyklingos plombos, vainikėliai bei tiltai, burnos ertmės audinių pažeidimai, magnio ir vitamino B5 trūkumas. Aprašyta vaistų ir cheminių medžiagų įtaka bruksizmo atsiradimui (pvz., rūkymas, alkoholis, antidepresantai, vaistai nuo psichozės). Kuo pasireiškia bruksizmas? Vienas iš pirmųjų bruksizmo požymių - tai bukas galvos skausmas ir stiprus dantų sukandimas pabudus ryte. Dantims trinantis, nudyla jų gumburai. Esant dideliam kramtomųjų raumenų aktyvumui, pavieniai dantys gali įtrūkti ar net nulūžti. Ilgainiui dantyse prie dantenų susiformuoja pleištiniai defektai, kurie yra labai jautrūs braukiant nagu bei šalčiui. Netaisyklingą padėtį turintys dantys gali išsijudinti ir ilgainiui iškristi. Be dantų pakitimų, gali būti matomos įkandimo žymės skruosto gleivinėje. Bruksizmui taip pat būdingas kramtomųjų raumenų maudimas arba skausmas skruosto ir smilkinio srityse. Kai kurie ligoniai rytais skundžiasi galvos skausmais. Kaip gydomas bruksizmas? Visais atvejais įtariant bruksizmą reikia kreiptis į stomatologą. Kai bruksizmo priežastis yra netaisyklingas sąkandis, atliekama sąkandžio korekcija, nušlifuojami per aukšti dantų taškai. Sunkesniais atvejais dantys protezuojami ir suformuojami nauji kandamieji paviršiai. Bruksizmą gali padėti gydyti psichoterapija ir alkoholio vartojimo bei rūkymo ribojimas, antidepresantų dozės sumažinimas. Parengė Simonas GRYBAUSKAS "Sveikas žmogus" 2000 m. Nr. 9 Papildyta: Norėčiau, kad pasidalintumėte savo žiniomis apie šitos nesamones gydymą man rekomendavo naudoti gydomaąją kapą. gal žinote, kur geriausia ją darytis Vilniuje arba Alytuje? na, kad kaip visada - butų geras kainos ir kokybės santykis. Rekomendavo Žalgirio klinika - bet kad ten kainorastyje vos ne puse 1000 skaiciuoja su konsultacijom ir panasiai - man jau per brangu... Ačiū iš anksto už kiekvieną nuomonę ir pasisakymą
sveikos
QUOTE(Napoleone @ 2011 05 04, 15:43) sveikos +-300 lt yra nebrangiai? tai, kad ne pas studentus o gerose klinikose kainuoja kapos (bruks) 200-250 lt, |