Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dazni gimdos apsitraukimai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Nėštumas
Monciūta
Laba diena,

23sav. ir 4d.
Pries pora savaiciu gulejau ligoninej(Raudonajam Kryziui), nes man per para gimda iki 20 kartu apsitraukinedavo. Po savaites paleido is ligonines, nes gimda apsitraukdavo iki 10 kartu per para. Dabar jau pora dienu, kai gimda vel per para apsitraukia tiek pat kartu(20) sad.gif Kadangi mano ginekologe atostogose, siandien patekau pas pavaduojancia ginekologe. Pasakiau jai, kad man daznai apsitraukia gimda, kad labai kieta pilvo apacia. O ji pasigulde mane, paspaude pilva ir tepasake: " na yra sioks toks padidintas gimdos tonusas..." Sakau, o ar tai normalu, kad tiek kartu gimda apsitraukia(juk mane pries pora savaiciu su tokiais apstraukimais i ligonine pagulde), o ji sako, normalu nieko cia tokio... blink.gif Bet juk visur raso, kad normalu iki 10 apsitraukimu per para ir tai tik paskutiniais menesiais, o man dabar tik 5 menesiai g.gif Vos ne vos issiprasiau kad paziuretu ant kedes gimdos kakleli. Anot jos gimdos kaklelis normalus ir vel 2,5cm ilgio, nors pries 2 savaites buvo minkstas ir tik 1,5cm ilgio g.gif Tai as jau net nezinau ka galvoti... sad.gif Gal as cia pati nesamoniu prisigalvoju???
As per tuos gimdos apsitraukimus jauciu kaip sukieteja viena arba kita pilvo puse, pilvo apacia, o kartais visas pilvas. Jausmas toks lyg viska tempia, atrodo lyg tustintis noriu(o gal net toks jausmas lyg tustinciausi), zodziu tempia net iseinamosios angos raumenis. Sis jausmas trunka ilgiausiai iki 2 minuciu ir paskui praeina. Bet problema ta, kad as per diena tokiu apsitraukimu iki 20 pajuntu sad.gif
tai kaip cia yra? Gal nieko tokio tie gimdos apsitraukinejimai? Gal cia mano tokia jautri gimda ir taip man bus visa likusi nestuma? Ar gali taip buti, kad tie gimdos apsitraukinejimai neturi jokios itakos gimdos kakleliui? Gal as per daug jautriai reaguoju g.gif? O gal netureciau klausyti gydytojos zodziu, jog tai nieko blogo ir vel kreiptis i stacionara???
Tai mano pirmasis nestmas ir nezinau kaip viskas turi buti...Padekite man, o tai priesingu atveju nusoksiu nuo proto doh.gif

p.s. magnio miltukus geriu 2-3 kartus per diena, bet man jie nieko nepadeda sad.gif geriu magnio preparatus visa nestuma(ispradziu geriau magne b6).
Erika Čerškuvienė

Jūs privalote gultis į ligoninę.Tokiame nėštumo laikotarpyje negali būti jokių gimdos apsitraukimų.Tai,ką aprašėte Jūs,yra gręsiančio priešlaikinio gimdymo reiškiniai.Jums turi būti lašinami į veną vaistai,atpalaiduojantys gimdą.Dar reikia išsitirti dėl infekcijų:atlikti pasėlį iš gimdos kaklelio,išsitirti dėl chlamidijų,mikoplazmų ir ureaplazmų.
O nuo proto šokt nereikia.Niekam nuo to geriau nebus.Sėkmės.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.