Aciu
Caty
Mielos besilaukiancios ir jau turincios vaikelius, kadangi mano pirmajam suneliui 8 metai,o antrasis ateis y pasauly sausio menesy, man labai parupo ar yra tokiu seimu,kurios dziaugiasi taip kaip ir as,kad gales visaa turima patirty su nauju dziaugsmu ir be nuovargio skirti kitam vaikeliui ir nepergyvena kad skirtumas tarp abieju bus 8 ar daugiau metu
Aciu Caty
Labai gerai, kai skirtumas nemazas. Galeciau isvardint labai daug + , pvz, kokia valandziuke vyresnelis paziuri maze, jei yra butinas reikalas. Arba iseina ant smelio i kiema abu pasikapstyt, o tuo tarpu as mikliai sutvarkau namus ar ruosiu skanesnius pietus. O del zaidimu namie irgi
As irgi dziaugiuos dideliu skirtumu.Bent jau man,tai tikrai yra labai gerai.Nezinau,gal vaikams ir butu smagiau,jei skirtumas butu mazesnis,bet pati jauciu,kad mazaja auginu dabar visai kitaip.O ir sunus labai myli sese,pasaugo,pazaidzia.O ir mes patys jau gyvenima susitvarke,galim dziaugtis mazaja,nebereikia sukt galva,kaip pagerint gyvenimo salygas,vargt trinantis su dviem vaikais vienam kambary.As tai visom keturiom uz.
Butent
Taip, bet manau visos ir visi pritars, kad vyresnieji i tai ziuri neigiamai, turiu galvoje musu tevu karta ir pan. Mano darboviete yra didele, tai suzinojusios moterys, kad laukiuosi beveik visos sake "nu cia tu jau per velai", "seniai reikejo", "vienas isaugintas ir dabar vargsi su kitu". Ir tik gen direktoriaus zmona sake malacius, iseis sunus y pasauly, na y mokslus isvaziuos y kita miesta o tu turesi dar viena ir dziaugsiesi, kad yra akys ir sirdele kuri laukia taves..O tarp jos sunaus ir dukros 10 metu skirtumas
prasau, visas straipsnis apie tai
As pati turejau 2 brolius - vienas vyresnis 4, kitas 6metais. Tai vaikystej daugiau draugavau su vyresniu. Mes su juo ir i kina nueidavom, ir siaip budavo smagu tarp jo draugu - saldainiu duodavo. O kito brolio draugai patys saldainius suslamsdavo
O tu sakyk,kodel vargsiu,tai kaip tik dziaugsies.As pavyzdziui dabar kaifuoju,augindama dukra.Ir su nerimu laukiu tos dienos,kai i darba reiks pareit,labai jau greit prabego tie metai,ir del to liudna,kad per greit uzaugo,nes dar vieno kudikelio kazkaip nebeplanuojam. O del pasakymo,kad per velai,tai visiskas absurdas.Paziurekit,juk dabar labai daznai pirma vaika gimdo nebe jaunikles kaip anksciau,o moterys jau kazko pasieke,apie 25-30. Ir del vaiku isleidimo i mokslus.Juk daug sunkiau isleist abu kartu i kokius universitetus.O dabar isleisi viena,o kitas susiruos mokytis tik po kurio laiko.Nematau dideles problemos
Toks jausmas, kad ceburaska galvoja lygiai taip pat kaip as
Amziaus skirtumas tarp vaiku yra tiesiog neishsemiama tema. Visur galima rasti uz ir pries
Mazas amziaus skirtumas yra labai gerai vaikams - turi vienmeti tokiu paciu interesu drauga, o ir tevams vaikai uzauginti vienu ypu. Didelis amziaus skirtumas labai gerai tevu santykiams (skaiciau kazkur apie tai), tevai turi puiku pagalbininka ir uzvadeli (vyresnysis vaikas). Kaip isheina jusu sheimoje, taip ir gerai
Tarp mano dziaugsmu irgi nemazas skirtumas 7 metai. Truputi bijojau, kad bus nekaip, bet kolkas
Sunkiausia yra tevams... kai mazoji reikalauja daug demesio, o cia... ir didzioji pasidaro tokia mazyte, kad net graudu... o priglausti kartais taip ir neturi kada... O kai priglaudi ir paziuri is arciau... pamatai ir nustembi koks didelis tas tavo dydysis vaikas
Tarp mano vaikų 7 metai ir aš laabai džiaugiuosi. Dukra labai myli sūnų ir man labai daug padeda.
KAIP PIRSTU I AKI... KIEK ZMONIU TIEK NUOMONIU, O AR BUS TARP VAIKU TARPUSAVIO SUPRATIMAS PRIKLAUSYS NUO AUKLEJIMO...
Pirmoji mintis, kai dukra (14,5 m) atėjo su berniuku namo ir supažindino mus su juo - Dieve, kaip gerai, kad yra mažasis (3,5 m.) ...
Bet kokiu atveju - ar tai būtų mažas ar didelis skirtumas - svarbiausia, kad MES JUOS TURIME
tarp mano mergaiciu nedidelis skirtumas (beveik 2 metai), ir mes su vyru labai dziaugiames, joms abiem patinka tie patys zaidimai, kai lauke lyja jos yra dviese ir gali zaist
Tarp mano tetes ir jo brolio 18 metu skirtumas. Taip ,taip ir tevai tie patys , tais laikais skyrybos nelabai buvo toleruojamos. Isaugo jie labai skirtingi , bet ir labai mylintys vienas kita . rupinosi juo labai mano tetis kai jaunas buvo ir metu skirtumas juos tik dar labiau sutvirtino, nes galejo ir priesingai tapti, juk interesai ne tie patys. Ir po siandiena jie labai artimi , nes ju supratimas vienas kito praauga visus lukescius jie abu yra vienas kito parama : ir tetis jaunas isliko ir jo brolis mano tetes patarimus labai gerai pritaike : jie lyg papildymas vienas kito.
Tarp manes ir seses 13 metu skirtumas, ir mes tu paciu tevu
Mano sesuo 10 metų jaunesnė. Blogiausia buvo, kai reikėdavo ją saugoti ir sėdėti kartu smėliadėžėje, bet gerai buvo mamai - ji turėjo rimtą pagalbininkę.... Kai sesuo buvo 1 mėnesio, mama susirgo ir mėnesį gulėjo KMUK'e, o "mama dirbom" mes su tėte, tagi ir maudėm, ir vystėm , ir skalbėm ir maitinom ir t.t. Visa tai davė pliusų - kai gimė mano dukrytė, daug ką prisiminiau ir žinojau . Metų skirtumą jaučiau tol, kol sesuo nepradėjo draugauti savo būsimu vyru . Dabr ji augina 2 metukų mergytę ir mes labai šauniai bendraujam - pasitariam, viena kitai padedam, keičiamės tiek rūbais, tiek kosmetika, tiek žiniom apie gėles - žodžiu geros draugės . Švogeriukai irgi gerai sutaria, taigi, šašlykus dažniausiai kepam kartu... Tie 10 metų atsiliepia tik tada, kai matau,kad ji kažką daro vaikiškai, ir bandau patarti, kad nedarytų klaidos. Bet jau išmokau patylėti ( nors ji niekad neįsižeidžia ir dažnai pati klausia , kaip elgtis...)
As seimoje buvau jauniausia,pagrandukas
daug diskutuota: http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...?showtopic=5040
askirsis nuo pirmųjų 6-7m., bus matyt, parašysiu, ar lengviau
mano sesuo už mane viresnė 11metų, ir mes esame geriausios draugės
galvoju jei būtų brolis (o ne sesuo) tai vargu ar taip sutartume. sesė turi 2 dukras tarp jų skirtumas 3 metai,kol mažos buvo tai žaidė o dabar nelabai sutaria ir sesiai vargo su dviem buvo,ir palikt kam nors sunkiau dvi budavo. ir ji man visada sako nedaryk taip kaip aš. aš pati norėčiau tarp vaikų 7-8 metų skirtumo
Mes irgi sakem neskubesim su antru
Pasikartosiu ir cia...
As uz kuo mazesni metu skirtuma, kadangi veliau vyresnelis bus daugiau-AUKLE, nei brolis ar sesuo! Ypac,jei vyresne bus sesuo...(cia as is patirties...)
Tarp musu su sese skirtumas 10m.Kai augom aisku buvo visko,kaip ir tarp vaiku.Bet cia,man atrodo,taip buna ir tarp pametinuku ir tarp didesnio metu skirtumo vaiku.O dabar abi turim po du vaikus,esam mamos ir to skirtumo nebeliko.As esu labai laiminga,kad turiu sese ir tas skirtumas visai nesvarbu.Ir geriau lai jis buna labai didelis ,nei netureti seseru ar broliu.
Na, pas mus kompromisas. Dabar yra porele su mazu metu skirtumu ir dabar planuojama porele su mazu metu skirtumu, o tarp poreliu didelis tarpas.
didelis skirtumas - geriau, daugiau tolerancijos
visiskai pritariu ir pas mane taip tai dukra man dar padeda maziu priziuret, nors ir tarp ju buna visko....
Pas mus beveik 10 m. skirtumas ir mes patenkinti, o ir vaikai sutaria
Pas mus irgi bus 10,5 metų skirtumas, tikiuosi viskas bus gerai
o jus nebijot kad vaikai laikui begant (brestant) ims atitolti vieni nuo kitu? na jei vyresniam 16 o mazyliui 7, nebutinaj vyresnis nores bendrauti ir zaisti su mazesniu taip kaip anksciau , kuomet brendimo laikotarpiu atsiras draugai, vaikinai-paneles ir pan.
Sveikutes,pas mus tarp vaiku skirtumas sesi metai,nors visi bernai bet man gerai.Jie saunuoliai-gerai sutartia ir man padeda
QUOTE(renacike @ 2008 04 07, 08:40) Sveikutes,pas mus tarp vaiku skirtumas sesi metai,nors visi bernai bet man gerai.Jie saunuoliai-gerai sutartia ir man padeda o as uz skirtuma 3,4metu.nes va kai as augau su sese,tai bendra kalba suradom tik kai man suejo 16.skirtumas pasmus 10metu,o taip isvien riedavomes
As uz mazesni skirtuma, gal kad pati su sesem pametinukes buvom
QUOTE(wuhu @ 2008 04 04, 19:00) o jus nebijot kad vaikai laikui begant (brestant) ims atitolti vieni nuo kitu? na jei vyresniam 16 o mazyliui 7, nebutinaj vyresnis nores bendrauti ir zaisti su mazesniu taip kaip anksciau , kuomet brendimo laikotarpiu atsiras draugai, vaikinai-paneles ir pan. Mano šeimoje buvo keturi vaikai, aš jauniausia, o skirtumai tokie: su vyriausia sese -16 metų, su broliu - 14 metų, su kita sese - 7 metai. Labiausiai reidavausi su ta sese su kuria 7 metų skirtumas
o as niekaip neapsisprendziu del antro,nes jau vaikas didelis,ir kai man noris baigti mokslus,susirast gera darba ,tada tik noreciau antro,bet tam praeit tures ne maziau kaip 5metai,gerai jei viskas taip klostysis,bet noris ir jau savo buta turet,o ne apskiraut vaikais,bet kol tai ivyks preais dar daug metu ir veliau jauciu dar maziau noresis vaiko,nes jau ir paciai bus nemazai metu,tai kai pagalvoju,kad laiko tinkamo turbut niekad neatsiras,tik reik turet didelio noro
yra pliusu ir minusu taip pat
Tarp mano vaiku 8 metai skirtumas Pliusai, kad man buvo lengviau su maziuku, nes Lukui jau buvo 8 su puse, jis kartais net man padedavo Bet toliau tai tik minusus matau..jie nezaidzia kartu...jiem neidomu kartu...Lukas pastoviai rekia, kad mazasis ima jo daiktus, zaislus, viska gadina jam.. Bet isejo kaip isejo
Tarp mano vaiku 10metu skirtumas.Pritariu May10.Vyresnis padeda kartais,jeigu paprasau.Kaip bus toliau, paziuresim,nes mazajam dar tik puse metu .Kaip bus , taip bus.Svarbiausia , kad vaikas seimoje ne vienas, o turi broli!
pas mane tar vaiku 19m skirtumas ir tai labai faina ,broliuka labai myli ,oir mazajam reikia dickio
|