Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilniaus r. Skaidiškių darželis-lopšelis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
taniai
Sveiki. Nors mums tik 4 men. mes jau dairomes lopseliu:) Gyvenam Skaisiskese, cia yra ir darzelis-lopselis. Vaikucius priema nuo1.5 metu ir daugiau nieko apie ji nezinau. Gal galit parasyt savo nuomone apie si darzeli? Aciu
Rubia
Vat ir mes domimės tuo darželiu, nes pavasario pabaigoje-vasaros pradžioje ketiname į jį leisti savo mažių (jam 2,5 metų). Užrašėme jį prieš 1,5 metų nuo š.m. rygsėjo 1 d., bet bandysime tartis, kad priimtų keliais mėnesiais anksčiau. Būtų labai įdomu išgirsti kitų mamyčių atsiliepimus. Ačiū 4u.gif
taniai
as vakar parasiau prasyma. Kaip supratau vaikiukus priima nuo rugsejo 1 dienos. O mums sueina 1.5 metai balandi.Tai vedeja sake, kad reikes perspet ir viskas bus gerai.
Labai laukiu mamyciu nuomones apie darzeli. As nelankiau darzelio tai nelabai isivaizdoju to darzelynio gyvenimo.kokios aukletojos ar gerai rupinasi leliukais.Juk toki maza zmoguti ne i patikimas rankas nesinori atiduot
rpusevic
Sveikutės esu iš Skaidiškių, tiesa ir pati esu auklėtoja tik ne Skaidiškių darželyje dirbu o Rudaminoje. Maniškis lankė lopšelį Skaidiškėse kelis mėnesius po to pasiėmiau pas save į Rudaminą, bet tik dėl to kad būtų šalia, tai yra kad būtų patogiau. Ką galiu pasakyti apie lopšelį, auklėtojos ten fainos upač "Liuda", maniškis dar ir dabar ja atsimena. O dėl kitų grupių auklėtoju tai nežinau, na visko ten pasitaiko. Tik galiu duoti viena patarimą, kaip auklėtoja, niekada smarkiai nepriekaištaukit kad tas ar anas negerai, nes tokie tėvai tampa nemėgstami, o vėliau ir vaikučiai kenčia. Na čia aš kalbu tikrai ne apie save, bet ne pirmą dieną dirbu darželyje ir matau kaip yra elgiamasi su vaikais. mirksiukas.gif
linksmesne*
QUOTE(rpusevic @ 2006 03 04, 20:56)
Sveikutės esu iš Skaidiškių, tiesa ir pati esu auklėtoja tik ne Skaidiškių darželyje dirbu o Rudaminoje. Maniškis lankė lopšelį Skaidiškėse kelis mėnesius po to pasiėmiau pas save į Rudaminą, bet tik dėl to kad būtų šalia, tai yra kad būtų patogiau. Ką galiu pasakyti apie lopšelį, auklėtojos ten fainos upač "Liuda", maniškis dar ir dabar ja atsimena. O dėl kitų grupių  auklėtoju tai nežinau, na visko ten pasitaiko. Tik galiu duoti viena patarimą, kaip auklėtoja, niekada smarkiai nepriekaištaukit kad tas ar anas negerai, nes tokie tėvai tampa nemėgstami, o vėliau ir vaikučiai kenčia. Na čia aš kalbu tikrai ne apie save, bet ne pirmą dieną dirbu darželyje ir matau kaip yra elgiamasi su vaikais. mirksiukas.gif
*

O butu galima daugiau suzinot apie Rudaminos darzeli. Nuo keliu metuku priima?Ar dideles eiles? Pries kiek laiko reikia uzsirasyt. Kada formuojamos naujos grupes. Ar galima patekt bet kada metu viduri?
Kiap atmosfera paciame darzelyje?
rpusevic
thumbup.gif
QUOTE(linksmesne* @ 2006 03 08, 16:23)
O butu galima daugiau suzinot apie Rudaminos darzeli. Nuo keliu metuku priima?Ar  dideles eiles? Pries kiek laiko reikia uzsirasyt. Kada formuojamos naujos grupes. Ar galima patekt bet kada metu viduri?
Kiap atmosfera paciame darzelyje?
*

Na ką galiu pasakyti apie šį darželį, dirbu jau antri metai ir spėjau kai ką pamatyti. Šiaip pedagogai tikrai geri, na įsivaizduokit darželis naujas , jam gruodį sukako 5 metai, viskas nauja, vaikučius priima nuo 3 metų, bet šiaip tai jeigu labai gražiai prieisite prie valdžios tai gal ir ankščiau priims. Dėl užsirašymo, tiksliai negaliu pasakyt, bet šiaip tai girdėjau, kad eilės tikrai didelės. Atmosfera darželyje manau, kad gera labai dažnai vyksta visokie renginiai, šventės ir t.t., o patekt į jį manau galima bet kada jeigu esate užsirašiusi eilėje. thumbup.gif
Rubia
Atsakau taniai, kaip tik praėjusią savaitę vyras buvo nuvykęs pakalbėti dėl ankstesnio nei rugsėjo 1 d. termino, tai vedėja sakė, kad neturėtų būti problemų. Mums liepta pasirodyti iki birželio 1 d. (nes vėliau vedėja išeina atostogų, o kaip žinia pedagogai atostogauja ilgiau nei 28 k.d.), vasarą grupės yra apjungiamos ir mūsiškis patektų į darželinę grupę (nuo 3 m.), nors jam tik 2,5 m. Na, aš pati lankiusi darželį, man ten patikdavo, todėl manau ir mažajam praėjus adpatacijos laikotarpį turėtų patikti, nes jau pats laikas "socializuotis".
Ačiū rpusevic už patarimus. 4u.gif Kažkaip net nekyla noras moralizuoti auklėtojų, nes jos, manau, išmano ką dirba. 4u.gif
quke
Labutis, mums tik 5 mėn., bet įdomu būtų sužinoti apie darželį Skaidiškėse, nes ketinam atsigyventi netoliese. apie darželį žinau tik tiek, kad jis yra prie gatvės, ant kampo. įdomu nuo kelių metų ten priima, kada užsirašyti?
iCute
Nesupikit nieks bet mano nuomonė apie šį daržą nekokia schmoll.gif Vesiu savo vaiką tik jei nebus kitos išeitės. Iki trijų metu dar busiu namie, bet mes jau turim darželio patirties, lankėm Naujininkose, eisim ten ir toliau, jei neišvažiosim iš LT. O jūms sėkmės . mirksiukas.gif
dauga
QUOTE(Nataliukė @ 2006 05 29, 15:37)
Nesupikit nieks bet mano nuomonė apie šį daržą nekokia  schmoll.gif  Vesiu savo vaiką tik jei nebus kitos išeitės. Iki trijų metu dar busiu namie, bet mes jau turim darželio patirties, lankėm Naujininkose, eisim ten ir toliau, jei neišvažiosim iš LT. O jūms sėkmės .  mirksiukas.gif
*

Papasakok, o kas netaip tam daržely. Man tai jis irgi nelabai patiko, kiemas apleistas, net varteliai neužsidaro, o kas dar? Kokį lankot Naujininkuose? 4u.gif
iCute
Naujininkose lankėm "Lašelį". Irgi nesuper variantas, bet bet. Dar užrašėm į "Sveikuolį" Šeškinei, bet toloka, jei išvažiosime iš Skaidiškių tada gal eis tenai.
O Sk. daržą eina mano draugių vaikai, tai daugumos atsilepimai "-" schmoll.gif . Auklėtojos nekompetetingos, auklitės ne visos su išsilavinimu, aplinkui daržą bardakas, vakarais kai einu su vaiku pasivaikščiot ten yra alc.gif. Nėr jokių namukų vaikams žaisti. Grupės didžiausios. schmoll.gif
dauga
QUOTE(Nataliukė @ 2006 05 29, 17:49)
Naujininkose lankėm "Lašelį". Irgi nesuper variantas, bet bet. Dar užrašėm į "Sveikuolį" Šeškinei, bet toloka, jei išvažiosime iš Skaidiškių tada gal eis tenai.
O Sk. daržą eina mano draugių vaikai, tai daugumos atsilepimai "-"  schmoll.gif . Auklėtojos nekompetetingos, auklitės ne visos su išsilavinimu, aplinkui daržą bardakas, vakarais kai einu su vaiku pasivaikščiot ten yra  alc.gif. Nėr jokių namukų vaikams žaisti. Grupės didžiausios.  schmoll.gif
*

Nu jo nekas. Mes dabar dar gyvenam Justiniškėse, tai paklausius tavo atsiliepimų (ir kitoj temoj) net noras kraustytis praeina doh.gif Nei mokyklos normalios, nei daržo. Nu ką turbūt teks vežiot į miestą g.gif
rpusevic
QUOTE(Nataliukė @ 2006 05 29, 17:49)
O Sk. daržą eina mano draugių vaikai, tai daugumos atsilepimai "-"  schmoll.gif . Auklėtojos nekompetetingos, auklitės ne visos su išsilavinimu, aplinkui daržą bardakas, vakarais kai einu su vaiku pasivaikščiot ten yra  alc.gif. Nėr jokių namukų vaikams žaisti. Grupės didžiausios.  schmoll.gif
*

Na Skaidiškių darželis yra tikrai labai senas, dabar tikrai nevesčiau ten savo vaiko. Dėl auklėtojų kiek žinau jų ten niekas nekrutina sėdi sau užpakalius padėjusios pagrindines metų šventes atbūna ir joms ramu, nei kokių papildomų renginių nei dėl kasdieninės vaikų veiklos nesirūpina, ko gi nedirbti ten už tai ir sėdi tiek metų argi blogai? g.gif
Daug iš ko girdžiu kad nepatenkintos Skaidiškių darželio ,auklėtojomis tai vaikas apsirenges išvirkščiais rūbais tai pėdkelnės ne taip, žinoma argi vaikas gali pats teisingai apsirengti, juk reika jam padėti. Taip kalbu ne tik kaip mama, bet ir kaip auklėtoja, juk mes gauname atlyginimą ne už "atsedėtą" dieną bet už darbą. Ot kad jas visas iš to daržo nugrūsti į Rudaminos daržą, tai suprastų kas yra tikras auklėtojos darbas. Pati dirbu ten ir žinau kaip viskas turi būti. Patikėkite tikrai sunku ir ypač baisus vedėjos elgesys su darbuotojais, Nepabijosiu to žodžio "MONSTRĖ". lotuliukas.gif
dauga
QUOTE(rpusevic @ 2006 05 29, 18:35)
Na Skaidiškių darželis yra tikrai labai senas, dabar tikrai nevesčiau ten savo vaiko. Dėl auklėtojų kiek žinau jų ten niekas nekrutina sėdi sau užpakalius padėjusios pagrindines metų šventes atbūna ir joms ramu, nei kokių papildomų renginių nei dėl kasdieninės vaikų veiklos nesirūpina, ko gi nedirbti ten už tai ir sėdi tiek metų argi blogai? g.gif
Daug iš ko girdžiu kad nepatenkintos Skaidiškių darželio ,auklėtojomis tai vaikas apsirenges išvirkščiais rūbais tai pėdkelnės ne taip, žinoma argi vaikas gali pats teisingai apsirengti, juk reika jam padėti. Taip kalbu ne tik kaip mama, bet ir kaip auklėtoja, juk mes gauname atlyginimą ne už "atsedėtą" dieną bet už darbą.  Ot kad jas visas iš to daržo nugrūsti į Rudaminos daržą, tai suprastų kas yra tikras auklėtojos darbas. Pati dirbu ten ir žinau kaip viskas turi būti. Patikėkite tikrai sunku ir ypač baisus vedėjos elgesys su darbuotojais, Nepabijosiu to žodžio "MONSTRĖ". lotuliukas.gif
*

Sveika prapuolėle 4u.gif O ta Rudaminos vedėja tik su darbuotojom taip elgiasi ar ir su tėvais/vaikais?
rpusevic
QUOTE(dauga @ 2006 05 29, 18:41)
Sveika prapuolėle 4u.gif O ta Rudaminos vedėja tik su darbuotojom taip elgiasi ar ir su tėvais/vaikais?
*

Na jinai žino su kokiais tėvais jai naudinga bendrauti, taip lyg ir nepuola į akis, bet jeigu jau iš jų yra nauda tai gatava į "užpakalį" sulįsti. Na šiaip tai niekam nepatarčiau ten eiti dirbti. Dėl vaikų vedimo į darželį tai ten tikrai jūsų vaikui bus gerai thumbup.gif
iCute
Šendien einu į polikliniką, girdžiu vienos auklėtojos staugimą "VAIKAI SURENKAM ŽAISLIUKUS", tokiu suirzusiu tonu. Nesuprantu aš tokiu dalikų, jai tau nemielas tas darbas tai nedirbk jo. Ne kažikiek moką, galima rast alternatyvą. Vaikai girdintis tokį staugimą irgi ima taip pat bendrauti. Tikiosi mūms neteks su to susidurti. Kitą vertus Vilniuje sunku susirasti darželį, kad auklėtojos tikrai būtų atsidavusios ir profesionaliai dirbtų savo darbą. verysad.gif
Gal pasirodisiu pesimistė, bet pas mūs dar vyrauja "sovietmečio dvelksmas" ir nežine kada mes to atsikratisim.
Rubia
Sveikutės, pasidalinsiu info apie šį darželį: maniškis pradėjo lankyti prieš gerus pusę metų ir kažko labai blogo pasakyti tikrai negaliu. Beje, tvorą pakeitė bei pakeitė ir langus. Daug kas priklauso ir nuo auklėtojų, mūsų grupės mums labai patinka. Tikrai nepasakyčiau, kad grupės perpildytos, nors sąrašuose apie 25 vaikus, bet realiai lanko apie 15, kartais gal būna ir daugiau.
Vienas minusiukas, nors darželis lietuviškas, bet bendravimas grupėje vyksta dviem kalbomis, nors kita vertus tai tik į naudą vaikui, moka jau daug rusiškų žodžių, kas gyvenant šitame krašte yra labai svarbu.
O dėl lavinimo, yra ir be darželio begalės mokyklėlių mieste, reikia tik nepatingėti į jas nuvežti. Susisiekimas su miestu juk tikrai labai geras ar su auto ar be jo. 4u.gif
anaid79
Rubia, man įdomu sužinoti, kiek laiko dėl langų keitimo nedirbo darželis, nes pas mus dėl šios priežasties jau beveik mėnuo darželis uždarytas g.gif
sladenkajaa
Labutis, gal žinot kur geriau Nemeži ar Skaidiškėse ?
Ką patarsyt? g.gif
rpusevic
biggrin.gif Sveikutes, na va ir as pagaliau galiu parasyti, nuo to laiko kai isvykau i Airija neturejau is kur parasyti, dabar jau galiu. O jus saunuoles kad bendraujate smagu, kad neveltui sukuriau sia tema, nors ir ne Skaidiskese esu jau puse metu, bet bendrausiu su jumis. Labai idomu kas ten vyksta, rasykite visas Skaidiskiu naujienas. rolleyes.gif
taniai
Mes darzelio dar nelankom. Bet galiu pasakyti, kad Nemezyje kiek as zinau labai dideles eiles. Skaidiskese reikia laukt trumpiau. Be to dabar Skaidiskiu darzelyje pakeite langus ir duris. Ir tvora nauja pastate smile.gif
O apie aukletojas tai nieko negaliu parasyti
sladenkajaa
Labutis. Mes šiandien parašiem prašymą i Skaidiškių darželi.
Bet i lietuvių grupe nuo 1,5 iki 3 metuku sako nėra šansu patekti verysad.gif .
I lenku grupe galima, bet joje vaikai įvairaus amžiaus: nuo mažiuku
iki 6 metuku g.gif . Ką jus apie tai manot ?

taniai
Mes tai rasem parasyma, kai vakui buvo gal kokie 3 men. Tai sake, kad reikia laukti metus. Tai tikimes kai ateis laikas leisti i darzeli vieta bus.
Kiek zinau apie amziu vaikuciu tai daugumoj ,taip sakant "kaimo" darzeliu grupes bumo misrios nuo 3 iki 7 meuku ir nieko cia nepadarysi.
natalijj
Labas,
mes prašyma parasem ,kad priimtu nuo rugsejo men.,
kada ,čia nuejau paprašit ,gal priims pavasari ,
bet vedeja pasake be šansu,labai daug vaiku ,tai va lauksim savo eiles.
4u.gif
oliushka
Mes ir iš Skaidiškių, bet čia darželio nelankom. Nors ir buvau užrašius savo dukrytę, bet vėliau radau visai netyčia vietą Vilniuj, tad kasdien tenka vežti. Bet esu patenkinta, nes vaikas kasdien mielai ten eina. Lanko ten ir šokių būrelį. Ir šiaip daug su vaikais ten dirbama.
ira
O kur i Vilniu vazinejat i koki darzeli, nes as irgi gyvenu Skaidiskese, bet kazkaip nelabai norisi ten vest vaika. Irgi girdejau kad nelebai ten vaikus priziuri, kaip lauke buvo apsirenges su kelnem, taip paskui ir eina miegot.
Intimacy
QUOTE(ira @ 2008 02 21, 17:00)
O kur i Vilniu vazinejat i koki darzeli, nes as irgi gyvenu Skaidiskese, bet kazkaip nelabai norisi ten vest vaika. Irgi girdejau kad nelebai ten vaikus priziuri, kaip lauke buvo apsirenges su kelnem, taip paskui ir eina miegot.
*

Aisku, darzeliuose kartais pasitaiko visaip, bet kad "kaip lauke buvo apsirenges su kelnem, taip paskui ir eina miegot"- tai schmoll.gif nu gi ne tie laikau jau smile.gif aukletojos visada (pati maciau) praso vaiku apsiprauti pries einant miegoti.
Manau, pries leidziant vaika i darzeli, reiketu pasiklausineti apie aukletojas, susipazinti su jomis. Yra aukletoju, kurios dirba Skaidiskiu l/d vien del to, kad joms ten patogu, jokiu sentimentu vaikams nejausdamos, bet yra ir labai atsidavusiu, mylinciu vaikus.
Zinau nemazai apie si darzeli. Pati vaikysteje ji lankiau (aisku, tada viskas jame buvo kitaip...), ir mano artimas zmogus ten dirba, todel labai geriau zinau jo "virtuve". Tiesa sakant, pati savo vaiko nenoreciau leisti i si darzeli g.gif nors gal dar mane kas perkalbes ir parodys geru dalyku, bet man siame darzelyje truksta vaiku UGDYMO. Priziurejimas ok, bet del ugdymo, tai negaliu pasakyti, ar man tai tiktu g.gif Nors aisku, Skaidiskese siuo metu labai daug jaunu poru ir daug kudikiu, grupes dideles, tai kur ten skirsi laiko kiekvienam vaikui doh.gif

Bet... Siame darzelyje siuo metu vyksta dideles reformos- net laikrasciuose rase, kaip lenkai perima ir darzeli, ir pradine mokykla i savo rankas. Nenoreciau, kad mano vaikeli aukletu pedagodes su lenkisku akcentu ir nemokancios taisyklingos kalbos. Taisyklinga lietuviska kalba labai svarbi vaiko tolimesniame gyvenime.
Ne, vis delto tikrai neleisiu savo kudikio i si darzeli, jei tikrai ivyks, kaip kalbama- visi pedagogai, iskaitant ir direktore, bus lenkai schmoll.gif
libaja
QUOTE(Intimacy @ 2008 06 23, 14:26)
Aisku, darzeliuose kartais pasitaiko visaip, bet kad "kaip lauke buvo apsirenges su kelnem, taip paskui ir eina miegot"- tai  schmoll.gif nu gi ne tie laikau jau smile.gif aukletojos visada (pati maciau) praso vaiku apsiprauti pries einant miegoti.
Manau, pries leidziant vaika i darzeli, reiketu pasiklausineti apie aukletojas, susipazinti su jomis. Yra aukletoju, kurios dirba Skaidiskiu l/d vien del to, kad joms ten patogu, jokiu sentimentu vaikams nejausdamos, bet yra ir labai atsidavusiu, mylinciu vaikus.
Zinau nemazai apie si darzeli. Pati vaikysteje ji lankiau (aisku, tada viskas jame buvo kitaip...), ir mano artimas zmogus ten dirba, todel labai geriau zinau jo "virtuve". Tiesa sakant, pati savo vaiko nenoreciau leisti i si darzeli  g.gif nors gal dar mane kas perkalbes ir parodys geru dalyku, bet man siame darzelyje truksta vaiku UGDYMO. Priziurejimas ok, bet del ugdymo, tai negaliu pasakyti, ar man tai tiktu  g.gif Nors aisku, Skaidiskese siuo metu labai daug jaunu poru ir daug kudikiu, grupes dideles, tai kur ten skirsi laiko kiekvienam vaikui  doh.gif 

Bet... Siame darzelyje siuo metu vyksta dideles reformos- net laikrasciuose rase, kaip lenkai perima ir darzeli, ir pradine mokykla i savo rankas. Nenoreciau, kad mano vaikeli aukletu pedagodes su lenkisku akcentu ir nemokancios taisyklingos kalbos. Taisyklinga lietuviska kalba labai svarbi vaiko tolimesniame gyvenime.
Ne, vis delto tikrai neleisiu savo kudikio i si darzeli, jei tikrai ivyks, kaip kalbama- visi pedagogai, iskaitant ir direktore, bus lenkai  schmoll.gif
*

Visiškai tiesą parašei. Nuo rugsėjo iš tikro čia bus mokykla-darželis. Dirbs
auklėtojos ir mokytojos tos pačios kaip ir dirbo.
Vyresnioji lankė šitą darželį nuo 1,7metų iki mokyklos. Jokių bėdų, skundų tikrai neturėjome. Užteko ir ugdymo, ir pramogų. Kas nežino ko norėt ir kaip lepint savo vaiką - lai ieškosi miestuose ar dar kur nori., O čia- patogu, nes arti, grupės normalios, po 18-20 vaikų, remontas elementariai padarytas, na bent prieš porą metų mačiau grupes, o paskui dar remontavo. Aikšteles naujas pastatė, tvorą aukštą aptvėrė. Žodžiu, viskas čia gerai, neskleiskit erezijų.
ira
Sveiki, gal kas dabar nuo rugsejo vede savo vaika i si darzeli? Ar kazkas pasikeite ar padarytas remontas. Girdejau kad i lietuviskas grupes nepriima vaikus, sako kad nera vietu, kad vestum i lenkiskas.Gal kas susidure su tokia problema?
taniai
sveikos mamytes,
Kaskada sukuriau sita tema noredama suzinoti apie Skaidiskiu darzeli daugiau. Bet nelabai ka ir parasete. Kaip ir visur vienos aukletojos geros kitos blogos.
O as noriu papasakot apie musu problemas darzelyje.
Mes lankeme darzeli jau 3 metus. Pradejome lankyti kai vaikui buvo 1.10 men. Tai patekom i lopseli. Kita rudeni taip ir likome lopseli nes panakikino del reformu viena grupe. Tai vaikuciai budami 3 metuku turejo buti su maziukais.
Bet cia tai dar nepagrindine problema, juk buna darzeliu kur vaikai buna nuo 3 iki 7 metu. Aisku ugdymas nukencia.
Musu pagrindine problema tai viena is aukletuju, kuri blogai elgesi su vaikuciais ir taiko sovetinius bausmes metodus (atskiria nuo zaislu, stato i kampa ir panasiai). Pagal pacios aukletojos mano vaikas dar kampe nestovejo. Bet prisiziurejus kaip aukletoja elgesi su kitais vaikuciai ne uz ka nenori eiti i darzeli kai dirba si "AUKLETOJA". Bandziau su ja kalbetis ir uztarti visos grupes vaikucius, bet ji nesileidzia i kalbas ir viskuo kaltina vaikuciu tevelius. Jos zodziais : "cia juk Skaidiškiu kontengentas". Tai jau bandau imtis kitokiu veiksmu .
O kita musu grupes aukletoja Labai gera, apie ja jau buvo rasyta sitoje temoja, Vaikai ja myli, ji moku sudominti ir uzsiimti su vaikais. Vaikas noriai eina i darzeli.

Natelė
QUOTE(taniai @ 2009 10 24, 22:47)
sveikos mamytes,
Kaskada sukuriau sita tema noredama suzinoti apie Skaidiskiu darzeli daugiau. Bet nelabai ka ir parasete. Kaip ir visur vienos aukletojos geros kitos blogos.
O as noriu papasakot apie musu problemas darzelyje.
Mes lankeme darzeli jau 3 metus. Pradejome lankyti kai vaikui buvo 1.10 men. Tai patekom i lopseli. Kita rudeni taip ir likome lopseli nes panakikino del reformu viena grupe. Tai vaikuciai budami 3 metuku turejo buti su maziukais.
Bet cia tai dar nepagrindine problema, juk buna darzeliu kur vaikai buna nuo 3 iki 7 metu. Aisku ugdymas nukencia.
Musu pagrindine problema tai viena is aukletuju, kuri blogai elgesi su vaikuciais ir taiko sovetinius bausmes metodus (atskiria nuo zaislu, stato i kampa ir panasiai). Pagal pacios aukletojos mano vaikas dar kampe nestovejo. Bet prisiziurejus kaip aukletoja elgesi su kitais vaikuciai ne uz ka nenori eiti i darzeli kai dirba si "AUKLETOJA". Bandziau su ja kalbetis ir uztarti visos grupes vaikucius, bet ji nesileidzia i kalbas ir viskuo kaltina vaikuciu tevelius. Jos zodziais : "cia juk Skaidiškiu kontengentas". Tai jau bandau imtis kitokiu veiksmu .
O kita musu grupes aukletoja Labai gera, apie ja jau buvo rasyta sitoje temoja, Vaikai ja myli, ji moku sudominti ir uzsiimti su vaikais. Vaikas noriai eina i darzeli.
*

O gal galite pasakyti sios aukletojos varda? unsure.gif
Nereali
Sveiki,
Taip atsitiko, vyro darbas persikele i Salininkus, o gyvename Skaidiskese. Tai vezioti vaika i Vilniu i darzeli tampa nebeimanoma (kada reikia atsikelt, kad nuvezt vaika ir spet laiku i darba, taip pat kada reikia baigt darba, kad spet pasiimt vaika is darzo doh.gif ).
Vienu zodziu nusprendeme, kad geriausia butu perkelti vaika i Skaidiskiu darzeli. Jam dabar 4,5 metu, vestume i darzeli nuo rudens (vadinasi bus 5 metai ir pora menesiu).
Ar kas nors zinote kaip ten situacija su tokio amziaus vaikais?
Ar yra kokiu nors bureliu darzelyje?
Ar yra logopede?
Ar yra paruosiamoji grupe pries mokykla?

ZInoma kalba eina apie LIETUVISKA grupe, nenoriu, kad vaikas pradedu "psheprashem" vartot ax.gif
ninoo
pabandziau pries tris-keturis metus vaika leisti i si darzeli doh.gif tai tik pora savaiciu ejom bendrai per puse metu, nes iskart susirgdavo, galvojau kad gal vaiko sveikata silpna ar dar kas, kol viena karta atvedus vaika i grupe pagalvojau kad iskart nubegsiu sumokesiu (pas kasininke bent tada reikejo), o apie savo sumanoma nepranesiau aukletojoms. Gryzau po gero pusvalanduko, kadangi teko laukti dar ir kasininkes (gerai kad turejau laisva valandele ta diena, o tai dazniausiai palieki vaika ir islieki ramia duse). Po kasos atejau i grupe ar cekio atiduoti ar ko, bet ziuriu nera vaiko grupeje (gan anksti buvo tai vaiku nedaug buvo) o aukletojos arbata gere ir plepa... Paklausiau kur vaikas, aj, sako, miega.... Kaip miega? Jeigu pries pusvalandi buvo zvali ir linksma? Nueinu i miegamaji, o ji su rubais lovyteje paguldyta "smigalina" nosim ir su temperatura jau. Grebiau vaika ir daugiau mes ten negryzom, nebandziau net aiskintis- vargu ar padetu, bet vaikas dar puse metu ,kai i miesta vaziavom pro darzeli, pravaziuojant verkdavo.
unicca
maniskia abu lanko skaidiskiu lopseli darzeli, vienam 4 metukai, kitam 1,10 tai tikrai nieko blogo negaliu pasakyt apie si darzeli smile.gif
enjoy
Sveikos, kaimynkos!
Mane labiau domina atsiliepimai apie Skaidiskiu pradine mokykla, gal yra lankanciu lietuviu klase dabartiniu ketvirtoku? Kaip jusu mokytoja, sklinda kalbos, kad labai reikli? Ar uztenka vaikam veiklos mokykloj, be privalomu pamoku? Didelis dekui, kas atsilieps!

pieva6
Sveikute 4u.gif
Mano du vaikučiai lankė šią mokyklą.Gera mokykla.O dabartine ketvirtokų mokytoja mokė mano vaikučius. Esam patenkinti.Mokytoja labai gerai išmokino.Dabar mano "mažieji "jau gimnazistai.O ir pati mokykla jauki ir yra tos veiklos po pamokų smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.