Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(daivaP @ 2011 05 23, 19:20)
Jei darytum su naminiu kiaušiniu, tai geltoni, gražučiai būtų wub.gif

Dariau su naminiu,bet gavosi sviesus kaip ir jusiskiai.

Nieko naujo,bet galvoju gal priminsiu(o gal kas ir nebandes) nuostabius Sonatinos beliasus.Kepu labai daznai,minkstuciai,kiek salstelejusia tesla.

user posted image

10 beliasu reikes:

apie 200 g persijotu miltu
puse st.pieno(truputeli pasildyt)
puse kiausinio
puse pakelio sausu mieliu
1 v.s.cukraus
puse saukstelio druskos
3 v.s.aliejaus

200 g farso
puse kiausinio
svoguno
druskos
pipiru

Siltame piene ismaisom mieles ir cukru,paliekam uzdengta 15 min.Lengvai isplakam kiausini su druska,pilam piena su mielem,persijotus miltus ir alieju.Viska labai gerai ismaisom,tesla bus labai lipni.Uzdengiam ir paliekam siltai kol pakils.Apminkom siek tiek,plesiam po nedideli gabaliuka teslos(mazdaug mazo kiausinio dydzio),iskociojam juos,dedam mazdau puse v.s. farso(sumaisyto su pjaustytu svogunu,kiausiniu,druska ir pipirais),virsuj surenkam teslapalikdami skylute.Siek tiek suplojam,kad greiciau iskeptu
user posted image

Ikaitinti alieju,deti beliasus skylute i apacia,kepti neuzdengtus ant silpnos ugnies kol graziai paruduos,tuomet apverst,uzdengt ir kept kol paruduos kita puse.


Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 23, 21:26)
Dariau su naminiu,bet gavosi sviesus kaip ir jusiskiai.

Nieko naujo,bet galvoju gal priminsiu(o gal kas ir nebandes) nuostabius Sonatinos beliasus.Kepu labai daznai,minkstuciai,kiek salstelejusia tesla.

Mat kaip g.gif Galvojau bus ryškiai geltoni bigsmile.gif


Pasakiškai puikūs thumbup.gif Kaip seniai tokį gėrį bevalgiau ax.gif MB mėgėjas tokių kepinių, gal reikia rašyti į eilę bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 23, 20:26)

Ikaitinti alieju,deti beliasus skylute i apacia,kepti neuzdengtus ant silpnos ugnies kol graziai paruduos,tuomet apverst,uzdengt ir kept kol paruduos kita puse.

Sveiki,
Ar keptuvėje reikia kepti? Gal orkaitėje galima g.gif
Atsakyti
Manau kad inde kur daug daud aliejaus bigsmile.gif ,kaip bulves fri
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2011 05 24, 12:21)
Sveiki,
Ar keptuvėje reikia kepti? Gal orkaitėje galima  g.gif



QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 05 24, 12:59)
Manau kad inde kur daug daud aliejaus bigsmile.gif ,kaip bulves fri

orkaitej nebandziau,keptuvej nuolat kepu.Pilu aliejaus tiek ,kad apsemtu ciut virs puses beliasu,pakanka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 24, 12:56)
orkaitej nebandziau,keptuvej nuolat kepu.Pilu aliejaus tiek ,kad apsemtu ciut virs puses beliasu,pakanka  4u.gif

Ačiū 4u.gif
Neseniai atradau šią temą su nuotraukomis, ir esu dariusi kokius 4 patiekalus - visi patiko thumbup.gif
Šitie Sonatinos beliašai labai skaniai atrodo, bandysiu išketi, pažiūrėsiu, kaip išeis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2011 05 24, 11:21)
Sveiki,
Ar keptuvėje reikia kepti? Gal orkaitėje galima  g.gif

beliasu esme ir yra ta, kad reikia virti aliejuje (kad bent iki puses apsemtu). Kepant orkaiteje bus skanu, bet tai jau tikrai bus ne beliasai, o bandeles su mesa mirksiukas.gif
Atsakyti
O kam tą skylutę palikti? Mėsa per ją "neišbėgs" ?
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 05 24, 19:18)
O kam tą skylutę palikti? Mėsa per ją "neišbėgs" ?

Ne,tikrai neisbegs.Kaip tik,dedant skylute i apacia,farsas iskart apskrunda ir neduoda isbegt skysciam,beliasai nesigauna sausi kepant tokiu budu.Nebuna jokio aliejaus taskymosi,graziai ramiai verda jie sau aliejuje .
Atsakyti
Noriu padekoti Ulei uz armonika - na, superinis patieklas: skanus, greitai paruosiamas, pasakiskas
Atsakyti
Seniai seniai ir as kepus beliasius Sonatinos esu... jie puikus thumbup.gif reiks vel issikepti smile.gif
user posted image
Atsakyti
Evelincik, kepant beliasus puse pakelio kokio kiekio mieliu naudoti, 7 g. ar 11g.? 4u.gif
Atsakyti