Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Ideja vakarienei 4u.gif

Bulviu vafliai

user posted image
Produktai:

500 g. bulvių (virtų)
100 g. grietinės
50 g. pieno
50 g. sviesto
2 kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
druska, pipirai

Eiga: bulves nulupti, išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir karštas sugrūsti su pienu iki vientisos masės. Puode pakaitinti sviestą, grietinę, kol sviestas išsilydys. Nukelti puodą, mišinį pagardinti druska, pipirais ir supilti į bulvių koše. Viską gerai išmaišyti. Į tešlą įmušti kiaušinius, sudėti trynius ir išmaišyti.
Vaflinę patepti šlakeliu aliejaus ir įdėti 3 kupinus šaukštus tešlos, atsargiai paskleisti ir uždaryti vaflinę. Jokiu būdu nespausti, kad tešla neišbėgtų per kraštus. Kepti apie 5 min. Iškepus atsargiai išimti mentele, kad vafliai nesulūžtų.
Patiekti su grietine, bei šviežiomis daržovėmis

Skanaus

P.s. tirpstantys burnoje. Tokie lengvai, trapūs...
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 06 12, 18:59)
o bulves kad ir tarkuotos speja iskept? nes kiausinis tai greit sukepa, gal bulves reiktu siek tiek alkepint kad suminkstetu


speja apkepti kartu su kiausiniu, atskirai nebutina smile.gif bet nemanau kad bus kas blogo, jei kazkiek pakepinsit bulves, o tada uzpilsit kiausiniais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PILNATIS13 @ 2011 06 12, 10:26)
O kiek virti pievagrybius?



Pievagrybius galima valgyti žalius biggrin.gif Verdu trumpai...10-15 minučių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 13, 07:37)

Pievagrybius galima valgyti žalius  biggrin.gif Verdu trumpai...10-15 minučių  4u.gif


Man trumpai yra 5 minutės lotuliukas.gif 10-15 min jau ilgai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 10, 10:19)
[color=darkviolet]Keturių skonių pica

Vakar kepiau sia pica,visa seimyna liko suzaveta,o sunus sake;pica fantastine,mama,tu tikra picu meistre smile.gif lotuliukas.gif
Aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2011 06 13, 09:18)
Vakar kepiau sia pica,visa seimyna liko suzaveta,o sunus sake;pica fantastine,mama,tu tikra picu meistre smile.gif  lotuliukas.gif
Aciu uz receptuka 4u.gif


Kaip smagu thumbup.gif
Atsakyti
Šviežios bulvės su šoninė

Jums reiks:
nedidelių šviežių bulvių
plonai supjaustytos šalto arba karšto rūkymo šoninės
druskos,pipirų,rozmarino

Bulvės gerai išplauname ir verdame pasūdytame vandenyje.
Medinius iešmus pamerkiame.
Kai bulvės išverda imame ir kiekvieną bulvę apsukame su šoninės juostele.
Suveriame ant medinių iešmų ir dedame ant aliejumi suteptos skardos.
Ant viršaus dedame šviežio rozmarino šakeles.
Kepame orkaitėje 200 l t maždaug 15-20 min,kol šoninė apskrus.

Padažas: receptas

user posted image

user posted image

user posted image


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 13 birželio 2011 - 10:04
Elena, skanumelis, kazkada dariau, ausys linksejo. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 07, 18:04)
Išrūgų blynai bigsmile.gif

Jei darote šitą sūrį, tai nuo jo lieka išrūgos smile.gif O iš jų gaunasi puikūs blynai  thumbup.gif


mastau intesnsyviai iš kur gaur sūrmaišį????
Atsakyti
Nusipirkti gatavai pasiūtų vaikiškų palučių (marlė kelių sluoksnių susiūta) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Can @ 2011 06 12, 20:05)
ragavau pas viena pazistama , tai skonis kaip vistienos buljonas su kefyru , vos ziaukciot nepradejau , bet kiekvienam savaip skanu . man pvz skaniausi saltibarsciai tik su rugpeniu arba kefyru be jokiu grietiniu , vandens ar kokio pieno papildomai ...taip pat kiausinio niekada nededu , kazkaip nesuderinamas jis man su kt produktais....

daugumai įpylus vandens į kefyrą iš WC neišeitų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimančius @ 2011 06 13, 15:59)
mastau intesnsyviai iš kur gaur sūrmaišį????

Tai kad sūris gaunasi ir be sūrmaišio smile.gif Aš paimu sietelį didesnį, į jį kloju marlės keturgubą sluoksnį, pilu varškės masę ir laukiu, kol nubėgs išrūgos ir paliks puikus sūris thumbup.gif Niekada sūrmaišio ir neturėjau, bet norėčiau turėt ax.gif
Atsakyti