Ideja vakarienei
Bulviu vafliai
Produktai:
500 g. bulvių (virtų)
100 g. grietinės
50 g. pieno
50 g. sviesto
2 kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
druska, pipirai
Eiga: bulves nulupti, išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir karštas sugrūsti su pienu iki vientisos masės. Puode pakaitinti sviestą, grietinę, kol sviestas išsilydys. Nukelti puodą, mišinį pagardinti druska, pipirais ir supilti į bulvių koše. Viską gerai išmaišyti. Į tešlą įmušti kiaušinius, sudėti trynius ir išmaišyti.
Vaflinę patepti šlakeliu aliejaus ir įdėti 3 kupinus šaukštus tešlos, atsargiai paskleisti ir uždaryti vaflinę. Jokiu būdu nespausti, kad tešla neišbėgtų per kraštus. Kepti apie 5 min. Iškepus atsargiai išimti mentele, kad vafliai nesulūžtų.
Patiekti su grietine, bei šviežiomis daržovėmis
Skanaus
P.s. tirpstantys burnoje. Tokie lengvai, trapūs...
QUOTE(GITALE @ 2011 06 12, 18:59)
o bulves kad ir tarkuotos speja iskept? nes kiausinis tai greit sukepa, gal bulves reiktu siek tiek alkepint kad suminkstetu
speja apkepti kartu su kiausiniu, atskirai nebutina bet nemanau kad bus kas blogo, jei kazkiek pakepinsit bulves, o tada uzpilsit kiausiniais
QUOTE(PILNATIS13 @ 2011 06 12, 10:26)
O kiek virti pievagrybius?
Pievagrybius galima valgyti žalius Verdu trumpai...10-15 minučių
QUOTE(Elena @ 2011 06 13, 07:37)
Man trumpai yra 5 minutės 10-15 min jau ilgai
QUOTE(Elena @ 2011 06 10, 10:19)
[color=darkviolet]Keturių skonių pica
Vakar kepiau sia pica,visa seimyna liko suzaveta,o sunus sake;pica fantastine,mama,tu tikra picu meistre
Aciu uz receptuka
QUOTE(ingridukas @ 2011 06 13, 09:18)
Vakar kepiau sia pica,visa seimyna liko suzaveta,o sunus sake;pica fantastine,mama,tu tikra picu meistre
Aciu uz receptuka
Aciu uz receptuka
Kaip smagu
Šviežios bulvės su šoninė
Jums reiks:
nedidelių šviežių bulvių
plonai supjaustytos šalto arba karšto rūkymo šoninės
druskos,pipirų,rozmarino
Bulvės gerai išplauname ir verdame pasūdytame vandenyje.
Medinius iešmus pamerkiame.
Kai bulvės išverda imame ir kiekvieną bulvę apsukame su šoninės juostele.
Suveriame ant medinių iešmų ir dedame ant aliejumi suteptos skardos.
Ant viršaus dedame šviežio rozmarino šakeles.
Kepame orkaitėje 200 l t maždaug 15-20 min,kol šoninė apskrus.
Padažas: receptas
Jums reiks:
nedidelių šviežių bulvių
plonai supjaustytos šalto arba karšto rūkymo šoninės
druskos,pipirų,rozmarino
Bulvės gerai išplauname ir verdame pasūdytame vandenyje.
Medinius iešmus pamerkiame.
Kai bulvės išverda imame ir kiekvieną bulvę apsukame su šoninės juostele.
Suveriame ant medinių iešmų ir dedame ant aliejumi suteptos skardos.
Ant viršaus dedame šviežio rozmarino šakeles.
Kepame orkaitėje 200 l t maždaug 15-20 min,kol šoninė apskrus.
Padažas: receptas
QUOTE(daivaP @ 2011 06 07, 18:04)
mastau intesnsyviai iš kur gaur sūrmaišį????
Nusipirkti gatavai pasiūtų vaikiškų palučių (marlė kelių sluoksnių susiūta)
QUOTE(Can @ 2011 06 12, 20:05)
ragavau pas viena pazistama , tai skonis kaip vistienos buljonas su kefyru , vos ziaukciot nepradejau , bet kiekvienam savaip skanu . man pvz skaniausi saltibarsciai tik su rugpeniu arba kefyru be jokiu grietiniu , vandens ar kokio pieno papildomai ...taip pat kiausinio niekada nededu , kazkaip nesuderinamas jis man su kt produktais....
daugumai įpylus vandens į kefyrą iš WC neišeitų
QUOTE(rimančius @ 2011 06 13, 15:59)
mastau intesnsyviai iš kur gaur sūrmaišį????
Tai kad sūris gaunasi ir be sūrmaišio Aš paimu sietelį didesnį, į jį kloju marlės keturgubą sluoksnį, pilu varškės masę ir laukiu, kol nubėgs išrūgos ir paliks puikus sūris Niekada sūrmaišio ir neturėjau, bet norėčiau turėt