Menesi iki lemtingos dienos vakarais i lova guldavausi su mintimi, kad sianakt jau isvaziuosiu i gimdymo namus. Kas ryta pabusdavau savo lovoje su i visas puses besisukinejanciu pilvuku. Taip, dar ne laikas. Artejo gydytojo numatyta diena. Rugsejo 2 diena. Sesers vaikas tapo pirmoku. Labai pilvota teta sveikina savo seserena ir praleidzia konsultacija pas gydytoja. Dieve, kaip neatsakingai pasielgta! Juk uz dvieju dienu bus numatytoji diena! Is pat ryto nuskuodziu pas gydytoja. Jis stebisi, kad as dar atejau, nes savaite atgal buvo mane nusiuntes i Nestumo patologijos skyriu, kad uz keleto dienu sugrizciau "su pergale". Bet as dar atejau su pupsanciu pilvuku... Po apziuros gydytojas pasake, kad jei nepagimdysiu sia savaite - tai gimdyma skatins. Grizusi namo, kaip niekada jauciausi pavargusi ir norejau pagulineti. Valandele numigus atsibudau. Namai gardziai kvepejo mamos kepamu pyragu. Mintyse jau jauciau puikaus mielinio pyrago skoni. Is darbu grizo mano vyras ir tetis. Susedome prie stalo ir skanavome pyraga su arbata. Man tuomet toptelejo mintis: o jei as privalgysiu kaip kokia kiaule, vos ne puse pyrago, gal apsigimdysiu? Na tavakar pyrago matyti nebenorejau. Atsiguleme su vyru i lova, pakalbejome su pilvuko gyventoju ir pradejome snausti. Buvo 23.00 Pabudau uz pusvalandzio nuo maudimo pilvo apacioje. Vyrui sakau, kad prasidejo saremiai. Vyras atsake, kad taip, kaip ir kiekviena nakti, kad ilseciausi toliau. Sumasciau nueiti i tualeta "sisiuko" ir pastebejau ant serveteles kraujo gysleles. Dieve, man sokas. Grizau pas vyra verkdama, kad kazkas negerai, kraujo pastebejau. Pazadinau mama, o ji ramiu balsu mane nuvare i lova pailseti dar, nes vandenys dar nenutekejo. Bet saremiai jau buvo kas 5 minutes. Sumasciau nueiti i dusa nusiprausti po vesia vandens srove. Grizusi is duso atsiminiau, kad akusere liepe nusivalyti nagu laka ir bent perpus patrumpinti be galo nagucius. Nusivaliau nagu laka, bet nagu nekirpau. Juk puse nestumo juos auginau!!! Tada pasiruosiau daiktelius ir pradejau kvirbinti savo brangiausiaji. Atsikele issikvieteme greitaja med. pagalba, nes vyras nevairuoja, ir isvaziavome. Vandenys nenutekejo, ir tai kele nerima. Vaziuojant dar juokavome, uzejus saremiams - susikaupusi parymodavau kedeje. Vietoj gimdymo namu musu vos i ligonine nenuveze... Pasijuokeme su felcere ir vairuotoju. Vyrui islipant suluzo kede ant kurios jis sedejo. Tuomet dar labiau eme juokas. Priemimo skyriuje, apie 1.30 val. nakties, laukiant, kol sutvarkys popieriukus kitai busimai mamytei, saremiai pasidare dar daznesni ir skausmingesni. Prispyre reikalas i tualeta "sisiuko", o man akusere sako, pirma pasisverkime ir spaudima pasimatuokime. O kokia ilga buvo ta akimirka!!! Netrukus vyras buvo aprengtas kaip koks akuseris, as apvilkta labai "stilingais" naktinukais ir po klizmutes atsiradau gimdykloje. Buvo jau 2 val. nakties. Mus pasitiko labai maloni akusere, aprode gimdykla, kur tualetas ir visa kita. As be paliovos zingsniavau pirmyn - atgal saltu koridoriumi. Dar tik rugsejo 4-osios naktis, o jau taip kvepia rudeniu ir dvelkia rudenine vesa...
Akusere nuvede paklausyti sirdutes plakimo. Vyras tai isgirdes net apsiverke. Juk tai musu mazylio sirdele! Po to vel i gimdykla. Saremiai buvo vis skausmingesni. Apie 3 valanda gydytoja apziurejusi pasake, kad dar negreitai pagimdysiu. Pirmakartei kaklelis veriasi per 1 val. 1 cm. Uz pusvalandzio skausmas tapo nebenumaldomas ir paprasiau epiduro. Atejusi anesteziologe pasake, kad jau netikslinga ji atlikti, nes veikimas prasides tik uz valandos, o gimdymo skausmu jis nemalsina. Tad taike nuskausminima i raumenis. Nieko jis nepadejo. Koneveikiau vyra, sakiau, kad tai pirmas ir paskutinis musu vaikas... Prisnekejau daug nemaloniu dalyku, o mano Andriukas tik mandagiai atsakinejo: gerai, brangioji, gerbiu tavo nuomone. Saukiausi Dievo ir visu sventuju, sukavau, kiek jegu turejau. Atejusi akusere man pasake, kad saukiant vaikui gali trukti oro ir liepe stengtis kvepuoti, o ne saukti. Tai atnese man dideli gumini kamuoli, liepe ji apsizergti ir sokineti. Tuo metu prileidinejo vonia vandens, kad joje gimdyciau. Uzejus saremiui as ziojuosi rekti, o vyras vaksto aplink garsiai kvepuodamas, kad ir as taip daryciau. Taip praejo dar pusantros valandos. Daresi salta. Rankos ir kojos melynavo is salcio. Vyras rupestingai man tryne rankas ir kojas, gloste pilvuka. Atejusi gydytoja paklause, ar nubego vandenys. Jutau, kad kazkas silta, bet skyscio mazai. Masciau, kas "apsisisiojau". Gydytoja pasake, kad tai vandenys ir likusius prakirpus nuleido. Pajutau, kad atsirado nenumaldomas noras kakoti ir negaliu sulaikyti. O gydytoja sake, kad tai pajusiu tik po poros valandu. Pajautus, kad nebegaliu susilaikyti to noro kakoti liepiau vyrui kviesti gydytoja ir akusere. Jos atejusios sake, kad man tik atrodo, kad tai yra, bet paziurejusios, kad as nejuokauju, liepe pereiti ant gimdymo stalo ir kuo skubiau, nes vonia prileista tik iki puses. Po trieju stanginimusi man ant krutines uzdejo mano angeleli, mano maza dukrele. Tada vyrui susukau, kad as sakiau, nuo pat pradzios, kad gims mano Andreja, musu maza dukryte. Kol mane susiuvo - gydytoja sutvarke mano deimantuka ir padave ta mazyti rysuliuka naujai iskeptam teveliui. Verkeme abu. Juokas eme is to, kaip vyras supo musu mazaja tinginuke, kuri tik gimusi nenorejo verkti, o kniaubesi i mano krutine miegoti. Nulipus nuo gimdymo stalo dukryte pridejo man prie kruties. Ji patrauke tik kelis gurksnelius ir isisiurbusi i mano kruti skaniai miegojo. Jauciausi laiminga. Visas skausmas ir isgyvenimai buvo pamirsti. Tada vyrui pasakiau, kad noriu dar vieno kudikio. Vyras tik nusijuoke ir paklause, ar dabar is karto... Tos akimirkos, kai isvydome savo angeliuka, savo dukrele, nepamirsiu niekada!!! Tuomet supratau, ka reskia tapti motina! Beje, dukrele gime lygiai uz pusmecio, po musu vedybu. Buvo nuostabi dovana!!!