Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maitinimas vaikų darželiuose-lopšeliuose
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Melitukas
Tai va, pradejau as cia galvoti (vis problemu ieskau) gal per mazai valgiui skiriama darzelyje. Pas mus kainuoja 4.27+0.50 ugdymui (gal mazokai). g.gif Maistas tai man pasirode ne toks jau ir blatnas. Siandien pietums buvo sriuba ir koses bulviu su pora gabaliuku mesytes (tipo guliasas). Vakarienei makaronai su sviestu, gerimas ir bananas. Ar nepermazai cia tiek, vaikai juk greit isalksta, jei ir vyresniem tokios porcijos buna, tai tikrai mazoka turetu jiems but.
O kaip jusu darzeliuose maitinimas, ar panasiai, ar geriau maitina. Pradejau as cia baimintis, kad nekaip cia su tokiu maistu bus. Nors siaip man ta darzeli gyre, kad ten maistas skanus? Bet kol as buvau, per savaite, pasirinkimas kol kas nekoks.
Pasidalinkit mamos patirtim: ar pasiskaitot meniu, kuo maitina, ar pacios matet kokio dydzio porcijos, gal pas jus geriau maitina. Nepastebejau, kad jogurta koki duotu. g.gif
saule
Kas man labiausia nepatiko darzelio maiste - tai galybe prieskoniu, druska, cukrus, pomidoru padazas ir pan. Namie tikrai tiek nededam, todel man atrodo per daug maziukam viso to gero.
Na, o del porciju dydzio - musu mazius nesuvalgo visko (nors ir drutas vyrukas yra). Taciau maciau kiti vaikuciai net lekstes islaizo tongue.gif
Grize namo dar valgom rimta vakariene.
Gosh
As pastoviai perziuriu meniu dienos vaiko darze,nes tada bunu tik rami rolleyes.gif Tai va,maitina: 9.00 pusryciai(ivairios koses,prie ju dar +vaisiai,dar buna virtu kiausiniu,gerimai silti),10.30 priespieciai(sumustiniai,jogurtai,vaisiai),11.30 pietus(sriubos kasdien skirtingos,po to antras buna ir plovas,ir kotletukai,ir desreles,slaunytes,na ir kasdien skirtingi patiekalai,dar salotytes,kompotas),tada pietu miegas,po jo 15.30 priespieciai(blynai,varskeciai,makaronai su suriu,na ir kasdien skirtingai),taip kad as manau,kad maniske privalgo sociai thumbup.gif
Melitukas
Nu tikrai gerai maitina, pas mus priespieciu nera. Ir vat meniu man pasirode skurdokas. Nu bet as tik savaite pasiskaitineju meniu. Ir salotu jokiu dar nebuvo"vienas agurkas (grezinelis), pomidoro skiltele (ir cia skirtingom dienom) Bulviu kose jau kelinta karta pastebiu. Jeigu vaikas nedavalgys dienom irgi negerai, o ypac jinai pas mus ir taip kuda, isranki.
"Gosh", o kiek pas jus dienai kainuoja.
Gosh
Kainuoja tiek kiek visur atrodo,4 litai su kazkiek centu dienai,plius dar ugdymo priemonems ar kam ten rolleyes.gif
Bekasė
man tai labiausiai nepatinka, kad nera maisto diferencijavimo pagal vaiku amziu.
Na nemanau, kad 1.5m vaikui balta misraine yra tinkamas maistas vakrienei.

Sunus nesiskundzia, kad valgyti nori, matyt jam uztenka.
Panele tik parejusi is darzelio nori valgyti, bet tada jau vakarienei valgo tik kokios varskes indeli.
aifa
Aš daug darželio meniu neskaitinėju, bet mano abu vaikai grįžta žiauriai alkani. Po to dar du kartus valgo - tik grįžę ir prieš einant miegoti. Net nežinau, ar maniškiai tokie apžoros, kad jiems neužtenka kiek duoda, ar tiesiog kai neskanus maistas, jie nevalgo, kas duodama. Pradžioje auklėtojų klausinėdavau, bet po to nustojau - padarau dvi geras vakarienes, ir dar duodu pusryčius prieš darželį.
O šiaip tai aš už tokius pinigus niekaip vaiko neišmaitinu, tai ir nesistebiu, kad mano vaikai prie gero maistonamie pripratę darželyje nelabai valgo ar neprivalgo.
Rasma
Noriu pereiti čia mėšlinais batais..bet baugu rolleyes.gif
Vaikų darželiuose maitinimas tikrai prastas dėl menkų pinigų. Didžiausia bėda yra toli gražu ne prieskoniai ir dešrelės, o nepatikimi maisto produktų tiekėjai ir maistą ruošiantis personalas rolleyes.gif
origa
skiriasi vaiku maitinimas darzeliuose, as vedu savo panas i viena darzeli, o pusesere savo vaikus i kita, tai kai pakalbam ka jie valgo ir ka maniskes, tai labai skiriasi. Jiems vakarienei pagrinde buna koses, o maniskes gauna ir misraines, ir apkepu, ir ivairiausiu kukuliu, ir karstu sumustiniu, vienu zodziu labai ivairu maista.... rolleyes.gif
Rasma
QUOTE (saule @ 2004 06 17, 21:13)
Ar galima tai tvirtinti 100 proc.?

Ką reiškia tvirtinti 100 proc.? 100 proc. gyvenime turbūt niekada nebūna. Supraskit mane teisingai. Aš apibendrintai kalbu, kad didžiausia visų darželių bėda, tai menki pinigai skiriami maistui, kas sąlygoja nepatikimų tiekėjų pasirinkimą (pirmavo ir gal tebepirmauja (jei po ES dar tokios liko, nesidomiu..) vien IĮ). Ir gana atlaidžiai žiūrima į virtuvės darbuotojus. Yra geresnių, yra prastesnių vaikų darželių ir tiek. Pačios suprantate, kad niekas čia išsamios analizės nepateiks, visu pirma, tai neatitinka darbo etikos kodekso, o dar yra ir kitų suvaržymų.
Įmesiu nuorodą, kad nereiktų ilgai ir nuobodžiai cituoti..Tai tik maža dalelė, bet pakaks susidaryti įspūdžiui, jog darželiams dar yra kur tobulėti.

Aš pati esu mama. Pati turiu beveik dvimetę ir kai manęs klausia į kokį darželį eina/eis mano dukra, aš neturiu ką pasakyti. Aš jos nenoriu išvis leisti į darželį, nes namai visada liks namais ir visada bus labiau pasirūpinta gyvenimo kokybe.
Bet suprantu, kad ne visi gali sau tai leisti, galbūt ir mano žingsniuos į kokį darželį, kai aš išsirinksiu smile.gif

O dabar žadėta nuoroda:
Apie vaikų darželius

Gal aš čia griežtai pasisakiau, neįvertinkit to kaip mano pykčio. Jokiu būdu, tiesiog man šiandien prasideda labai sunki diena ir labai daug skubių darbų turiu padaryti. Kokių, greit sužinosite iš žiniasklaidos. Man rodos, jie jau ausis pastatę tik ir laukia. Bet aš kaip visada nesidemonstruosiu wink.gif
Linkiu ne tuščiai pergyventi, o tiesiog turėti drąsos domėtis savo vaikiuko maitinimu darželyje ir nenuolaidžiauti, jei kas ne taip wink.gif
Mil@na
Mielos mamytes! Visai naturalu, kad jums skauda sirdi del to, ka jusu vaikai valgo darzelyje. Taip pat naturalu, kad kartais jie pareje namo nori valgyti. Juk negali buti, kad visiems be isimties patiktu pvz. varskes apkepas. Taip nebuna. Kam patinka ,tas suvalges yra sotus, o kam ne...Savo darzelyje meniu mes rasome ne ant lapeliu, o i blonknotelius, kad tevai galetu zinoti viso menesio meniu. Paskaitai ir aisku. Be to niekas netrukdo uzeiti maitinimo metu ir paziureti, ka valgo vaikai. Maitinimo kokybe taip pat priklauso ir nuo vireju, ir nuo sesutes, ir nuo maisto tiekeju. Namai ir liks namais, o mamos maistas mamos maistu. O musu darzelyje tikrai gerai, sociai ir skaniai maitina. Kaip pavyzdi pateiksiu vakar dienos meniu:
Pusryciai: sveikuoliu kose su padazu. Meduolis su arbata.
Priespieciai: glaistytas surelis.
Pietus: darzoviu sriuba su duona. Guliasas su bulvemis ir agurku salotomis. Kompotas.
Pavakariai: bananas, jogurtas.
Vakariene: Varskes apkepas su uogiene, pienas. Obuolys.
Atleiskite, bet as nemanau, kad tai mazai...
asfaltuota
Einam dar tik tris savaitėles, bet skūstis maitinimu tikrai negaliu. Pirmą savaitę per pietus ateidavau- tai tikrai maistas geras, skanus ir pritaikytas mažiams. Pas mane mergina baisi nevalgiukė, bet darželį vis šį tą valgo... Ir grižta dar alkana. Įsivaizduojat, net ta asoba, kuri niekada neišalksta- po darželio grįžus viską nemnioja. Gal sakau iš inercijos, nes namie savaitgaliais vėl vien pienu gyva sad.gif savaitgaliais- iškrovos dienos...Todėl jai jau tokia nevalgiukė po lopšelio nori valgyti, nesistebiu, kad turintys gerą apetitą po daželio būna išalkę... Juk ten jie išsidūksta ir išsikrauna daug labiau nei namie...
Melitukas
QUOTE (rasyte31 @ 2004 06 18, 12:01)
O musu darzelyje tikrai gerai, sociai ir skaniai maitina. Kaip pavyzdi pateiksiu vakar dienos meniu:
Pusryciai: sveikuoliu kose su padazu. Meduolis su arbata.
Priespieciai: glaistytas surelis.
Pietus: darzoviu sriuba su duona. Guliasas su bulvemis ir agurku salotomis. Kompotas.
Pavakariai: bananas, jogurtas.
Vakariene: Varskes apkepas su uogiene, pienas. Obuolys.
Atleiskite, bet as nemanau, kad tai mazai...

Tai vat ir puiku, kad pas jus ir priespieciai ir pavakariai yra. O darzelyje, kuri lanko maniske to nera. Pietum buvo pieniska sriuba, desrele su kose ir agurko griezinelis. Vakarienei - varskeciai su padazu ur kompotas. Manau, kad tai mazoka kitiems gali buti.
O kiek pas jus darzelyje, skiriama dienai (jei ne paslaptis aisku) ir kokiam rajone randates, nes as planuoju eiti kalbetis su vedeja, kad vaikams skirtu nors priespiecius, noreciau tureti argumentus, kad kitur daugiau maitina ir uz panasia suma. g.gif
Makarska
Oho, kai kur net 5 kartus valgyt duoda??? Musu darze tai tik 3. Nors musu darzo lankymo stazas, tik daugiau kaip menuo, taciau uzteko susidaryti ispudi, kad maitinimas ner labai super. Pvz. buvau uztaikius, kai pietums vaikams duodamos rukytos gril desreles blink.gif , o vakarienei buvo pasiulyta varskes surelis, sumustinis ir obuolys. Nelabai panasu i kokybiska raciona.
mamulia
maniske pusrycius valgo namie,paskui pietus,pavakariai,vakariene. Kiek skaiciau meniu,maistas ivairus,daznai duoda kose,kas manau vaikui naudingiau uz sosiskas visokias. Beje maniske kosiu megeja. Va kas labai nepatinka tai tos visokios misraines su majonezu,as savo vaikui naie tokiu dalyku neduodu,jai neskanu. O galutinai susinervijau,kai dukte sake,kad dave jiems vakarienei silke. Tokia tiesiog silke. Su duona. Nezinau,neskanu jai buvo. Ir daznai jie ta silke duoda,tiesa,kartais su burokeliais sumaiso. Aukletoja sake,kai buna silke,nei vienas vaikas nevalgo. Lieka vargsai be vakarienes. Kazin ar galima issakyt savo nuomone ten virtuvej ar vedejai? Niu kad nekistu vaikams tos silkes.
Melitukas
As kalbejau su aukletoja del meniu, kad labai jau jis kartojasi. Sake, jie patys kreipesi net, kad toks maitinimas. Bet siaip meniu sudaro sesele, i ja ir reiketu kreiptis. Nu, bet, kad silke duoda, tai tikrai negerai. Nueikit pas sesele arba vedeja ir snekekites, kad vaikams toks maistas netinkamas. Kas daugiau pastoves uz musu vaiku teises, jei ne pacios mamos ar teveliai. thumbup.gif
Mil@na
Randames mes Siauliu rajone-jokia cia paslaptis. Kiek tiksliai kainuoja vaiko maitinimas parasysiu ryt, nes dirbu spec.grupeje, kurioje vaikai visiskai nemoka uz darzeli. Bet ta suma tikrai nera didesne nei kituose darzeliuose. Manau, kad tai priklauso nuo to, kokia sudaryta su tiekeju sutartis. O silkes su karstomis bulvemis ir pas mus duoda, bet ji buna numirkyta ir su morkytemis. Ne visi vaikai valgo, bet kitiems tai patinka, dar kiti morkas suvalgo. Aisku, buna ir pas mus visko, bet bendrai paemus negalima skustis.
Laisvė
Man keisčiausias pasirodė, kai beveik dvejų metukų mažę atvedžiau į lopšelį, meniu: cepelinai, bulvių plokštainis (kugelis), žemaičių blynai, pieniškos dešrelės, plovas ir t.t. O toje grupėje buvo ir vos tik metukų sulaukusių vaikučių. Man, prisiskaičiusiai visokių straipsnių apie vaikų maitinimą iš "Mamos žurnalo" ir "Tavo vaiko" ir taip maitinusiai, buvo labai keista. Dar keisčiau turėjo atrodyti tas maistas mano dukrai, pripratusiai valgyti daržoves grynas (nesumaišytas), mėsą irgi gryną (t.y. be jokio padažo); kugelio, cepelinų, plovo ir žemaičių blynų net neragavusiai, gausiai gėrusiai ne kompotą ar kisielių, o paprasčiausią vandenį... Kai lėkštelėje pamatė dešrelę, auklėtojos paklausė: "Kas tas yra?" Kai pirmąkart davė jai plovą, ši suraukė nosį, o į auklėtojos raginimą: "Valgyk, čia mėsytė" paklausė: "O kur ji yra?"
Dukrai rudenį bus penkeri. Pusryčius pavalgo namuose. Iš darželyje duodamo maisto pripažįsta tik sriubą. Tad dažiausiai taip ir prabūna su "naminiais" pusryčiais ir "valdiška" sriuba. Bet kai grįžta namo, tai prie šaldytuvo ar prie spintelės - kaip prie altoriaus. Tarsi meldžiasi, nuolat kartodama: "Esu alkana. Ką man dar duosit..."
*Varlė*
Laisve, o kaip tu įsivaizduoji, ką vaikas valgys mokykloj? Ten toks pat maistas kaip ir darželyje. Darželiuose maistą ruošia tokį, kokį valgo dauguma vaikų. Maniškis suaugusiųjų maistą pradėjo valgyti sulaukęs metukų. Todėl jam nebuvo nieko keisto ar nematyto. Jis tiek namie, tiek darželyje valgo viską: su padažais, maišytas daržoves. Taviškė pripratus valgyti taip, kaip jūs patys namuose valgot. Todėl jai sunku bus su maistu bet kur. Jei negali valgyti tokio maisto, bandyk tartis su šeiminikėle. Nemanau, kad ji nepadės.
Vasara
Hmm.. darzelyje i kuri vedu irgi nera priespieciu ir pavakariu.. Maitina 3 k. i diena. Turbut panasiai kaip ir Melituko darzelyje. Nors mes tik kelias dienas einam, tai nesinori kol kas kelti per daug bangu.
Elvita
QUOTE (Vasara @ 2004 07 13, 23:33)
Hmm.. darzelyje i kuri vedu irgi nera priespieciu ir pavakariu.. Maitina 3 k. i diena. Turbut panasiai kaip ir Melituko darzelyje. Nors mes tik kelias dienas einam, tai nesinori kol kas kelti per daug bangu.

Jie yra, tiesiog oficialiai nerasomi. Priespieciams vaikai gauna vaisiu, sulciu, o pavakariams jogurta arba bandele.
Vasara
QUOTE (Elvita @ 2004 07 14, 13:37)
Jie yra, tiesiog oficialiai nerasomi. Priespieciams vaikai gauna vaisiu, sulciu, o pavakariams jogurta arba bandele.

Aha, siandien paklausiau aukletojos, irgi ta pati sake smile.gif
1111
QUOTE (Elvita @ 2004 07 14, 13:37)

Bet siaip tai turetu pranesti ka vaikai gauna tarp pagrindiniu valgymu g.gif
Net siurpuliukai nubego, kai pagalvojau, kad nuo rudenelio ir musu darzas laukia-kaip bus su tuo valgymu doh.gif Dabar yprates pa mociute iki vakarienes apie 5 kartus valgyt blink.gif Ir pats pareikalauja jei nusistovejusiu laiku jogurto ar surelio negauna biggrin.gif
Sukus mano mazius laugh.gif mad.gif
1111
QUOTE (Makarska @ 2004 07 14, 15:19)
As manau, kad musu darze pavakariu tikrai nebuna, nes pietus vaikai valgo 12.30, po to pietu miegas 13-15 ir vakariene 15.30. Del prispieciu siandien idomumo delei paklausiu.

Vakariene 15,30 blink.gif ne nu geras dry.gif As kaskaip isivaizdavau, kad tokiu metu vaikuciai pavakarius turetu gauti, o apie 17,30 vakariene. Gal tvarka keiciasi, nes kiek pamenu, kai pasiimdavau (cia pries tris metus) dukterecia is darzelio apie 18,00 tai laukdavau kol pavakarieniaus.
Ydomu, cia visuose darzeliuose puse keturiu vakarieniauja maziukai unsure.gif
Vasara
Aha, pas mus irgi vakariene apie 16.30. O pietus 11.30. Vakariene turbut del to, kad manoma kad tevai pasiima 17-18 val. vaika ir paskui namie dar pavalgo. Bet nuo rudens bus galima vaika palikt iki 19 val. prailgintoje grupeje, tai nezinau kaip isbus nevalges iki tiek (na mums irgi kartais gali tekt pasiimt ir apie 19 val.).
*Varlė*
Maniškio lankomas dartželis dirba nuo 6 val. ryto. Tai pusryčiai pas juos būna 8. , pietūs 11.00. Miega 11.30 - 14.30. O vakarienė, nors greičiau pavakariai, 15.00. Darželis dirba iki 18.30. Tai vaiką vakare parsivedus visada maitinu. Kitur geriau, kai vėliau, bet mūsiškiam labai anksti vaikus pasiima. Jau 16.30 nuėjęs gali rasti tik kelis vaikus.
Martyna
Musu darzelyje vakariene 16 val. ir jau 17.30 atejes gali rasti vaika jau ir viena su aukeltoja, kazkaip visi anksti pasiima g.gif
Vasara
Idomu, gal tada auklytei galima palikt koki jogurto ar varskes indeli kad vakare dar duotu vaikui, kai zinai kad tikrai veliau pasiimsi?
Manguste
QUOTE (Vasara @ 2004 07 15, 13:25)
Idomu, gal tada auklytei galima palikt koki jogurto ar varskes indeli kad vakare dar duotu vaikui, kai zinai kad tikrai veliau pasiimsi?

Vasara, manau, kad auklyte sutiktu paimti.
Pas mus darzelyje trys maitinimai: pusryciai (9 val.), pietus (12 val.) ir pavakariai (16 val.). Pries metus bande daryti keturis maitinimus. Vakariene budavo 17.30 val. Bet kad ja valgydavo tik keli vaikai ir labai daug maisto reikedavo ismesti. Pavakariai yra gana normalus (koses, blynai, pieniska sriuba, troskinys, omletas, desreles ir pan., visada bandele arba sumustinis).O vakariene manau vaikai pavalgo su visa seima namuose.
Kalinka
ups,
uzvedziau tema kai tokia jau rolleyes.gif yra...
Pas mus maitina 3 kartus ir priespieciam ir atsikelus duoda vaisiu jogurto suriuka. 16 val tipo vakariene. Teke yra nekart ragaut darzelio maisto, tikrai skanu...ir daznai keiciasi meniu. Kai buvo mazesni vaikai gaudavo mazesnes porcijas dabar didesnes. Bet net tos didesnes maniskiui neuztenka sad.gif apsitarem su aukletoja, bet ji ir taip maniskiui daugiau ikrauna, atiduoda nevalgiuku dali, bet daznai buna skaniai paruosta ir visi savo dali suvalgo. Bandziau nesti sausainiu suriuku bet visos grupes neprimaitinsiu, nes nevarvins kiti vaikai seiles, o maniskis lapnos sau prie ju ar pasislepes. teko laukneseliu atsisakyti. Bandziau derint del antros porcijos t.y. primoketi, bet tipo nevalia, nes reikia kad davinys turetu savininka...nu vnz. Mano rajunui arteja badas.
Papildyta @ [mergetime]1090580469[/mergetime]
ups,
uzvedziau tema kai tokia jau rolleyes.gif yra...
Pas mus maitina 3 kartus ir priespieciam ir atsikelus duoda vaisiu jogurto suriuka. 16 val tipo vakariene. Teke yra nekart ragaut darzelio maisto, tikrai skanu...ir daznai keiciasi meniu. Kai buvo mazesni vaikai gaudavo mazesnes porcijas dabar didesnes. Bet net tos didesnes maniskiui neuztenka sad.gif apsitarem su aukletoja, bet ji ir taip maniskiui daugiau ikrauna, atiduoda nevalgiuku dali, bet daznai buna skaniai paruosta ir visi savo dali suvalgo. Bandziau nesti sausainiu suriuku bet visos grupes neprimaitinsiu, nes nevarvins kiti vaikai seiles, o maniskis lapnos sau prie ju ar pasislepes. teko laukneseliu atsisakyti. Bandziau derint del antros porcijos t.y. primoketi, bet tipo nevalia, nes reikia kad davinys turetu savininka...nu vnz. Mano rajunui arteja badas.
Inga N
Na, mergaitės, kurios labiau nusimanot, paaiškinkit jūs man, kodėl kaina visuose darželiuose yra vienoda, o maitinimo kokybė skiriasi? Sužinojau, kad valgiaraštį tvirtina darželio seselė ir kuo ten ji remiasi - neaišku. Man atrodo neteisybė, kad vienuose darželiuose vaikai gauna pvz varškės sūrelių, o pas mus ....

Taigi, būčiau dėkinga, jei mamos pasidalintų daugmaž, kuo maitinami darželiuose ir lopšeliuose jų vaikučiai. Maniškė lanko lopšelį, gal ten sumažinta norma?
Daugumoje darželių būna valgiaraštis. Pas mus buvo dingęs, bet išsireikalavau. Be to, kol dukrą pratinau prie darželio ritmo, prisižiūrėjau ką ten jie valgo.

Na, pas mus pusryčiams visada košė - čia sakyčiau sveika, nors manau, kad maniškė jos tikrai nevalgo, bet nieko nepadarysi. Prie tos košės visada būna sumuštinis, bet nežinau ar tikrai jį taip galima pavadinti. Tikslesnis apibūdinimas būtų duona su sviestu, nes sūris ar dešra ar žuvis ten būna permatomas mažytis gabaliukas net ne per visą duonos riekę. Gal sakau, jos ten tokiu būdu nusisuka sau, juk negali būti tokio plonumo?

Pietūs kaip ir normalūs: sriuba ir antras patiekalas. Sriuba beje irgi dažniausiai kruopų, tai jau per daug ten tų kruopų, nes neretai ir pavakariams būna košė. Mane tiesiog šokiravo, kad kartais antrą patiekalą sudaro omletas arba koldūnai su VARŠKE, kugelis. Mano supratimu, vaikas kasdien privalo gauti mėsos arba žuvies su daržovėmis. Tokie valgiai neturėtų būti duodami pietums, tik vakarienei.
Beje, ir šiaip daržovių būna tikrai mažai, maniškei užkietėja vis viduriai.

Na, vakarienė įvairesnė. Tai bandelė, tai kiaušinis (virtas ar keptas), tai mišrainė balta arba košė.

Pasidalinkit merginos ką valgo jūsų vaikai. Nes jei valgo geriau - eisiu aiškintis kas čia per tvarka tongue.gif
1111
Na pas mus padetis tokia-
-pusryciams arba kose, arba kiausinukas, arba omletas + duonyte su sviestuku (cia tipo sumustinis dry.gif )
-priespieciams sausainukas, saldainukas, vafliukas arba obuoliukas
-pietums sriubyte (kiekviena diena vis kita-burokeliu, kopustu, pieniska, vistienos su darzovemis), antras patiekalas-vistienos kotletukas, mesytes kotletukas, plovas, virtu bulviu cepelinai, kugelis )
-vakariene varskes apkepas, varsketukai, blyneliai, makaronai su padazu + sausainiukas, dziuveselis ar meduoliukas

Na manau visai normos ribose rolleyes.gif Bent jau dziaugiouosi, kad mano vaikinas valgo, o paskutiniu metu aukletojos gyre, kad ir ne viena porcija thumbup.gif doh.gif
Inga N
O kokia jūsų nuomonė, ar čia skaitosi normalu, kad pietums duodamas omletas ar koldūnai su varške? Na, jūsų požiūriu. Mes mano galva - vaikas privalo gauti mėsos ir daržovių arba žuvies. aišku, galima sakyti, kad gali duoti vakarienei namuose ką tik nori, bet maniškė jau vakare jau nelabai nori.
Nepagalvokit, kad aš čia kažkokių strebuklų noriu. Viskas buvo normaliai, kol sužinojau kad kituose darželiuose lyg ir geriau maitina. O, pasirodo, dar ir priešpiečiai yra, negirdėtas dalykas
1111
Nu jo g.gif omletas pietums ar koldunai su varske, tai nemanau kad labai jau tiktu dry.gif cia daugiau prie vakarienes gal ar prie pusryciu priskirciau.
Inga N o tu saunuole, kad susirupinai tuo ka vaikutis valgo darzelyje. ir nesustok pakeleje o teiraukis ir ieskok teisybes. Juk visi darzeliai vienodai gauna maistui mad.gif
na vesdama saviski i darzeli tai ir tikejausi kad maistas geraas bus, nes vedeja jau pirma pazinties diena gyresi, kad Paulauskas savo vaika cia veda wink.gif tongue.gif
Siandien perskaiciau meniu- priespieciams zefyrai ir vaisiu salotos thumbup.gif
Inga N
Oi mergaites achiu uz informacija, eisiu klausineti pas vedeja, kodel pas mus taip yra. Bukit geros, netingekit, parashykit kurios tik netingit ir maždaug žinot, ką jūsų vaikai darželyje valgo.
Mano drauge tai is viso parsiveda vaika isbadejusi is to darzo, puola jis prie maisto. Na, maniske jau priprato, pavalgo ten kazka. Bet jei galima geriau, tai kodel tyleti?
Geriausia buvo, kai viena 5dieni vakarienei buvo bandele ir vynuoges. Pas aukletoja ziuriu padetos dvi bandeles ir keke vynuogiu. Hmm, tai cia tipo vaikai nenorejo? Na, gal bandeles pati nesuvalge, bet vynuoges.... Manau, kad ten jei duoda pora kekiu ant visos grupes, tai labai gerai, tai is kur tos vynuoges "atliko"?
Tai va, dalis nuseda valgykloje, dalis pas aukletojas, o vaikuciams ne kas ir lieka.
1111
Aisku labai daug kas ir nuo paciu aukletoju proklauso unsure.gif Nezinau, bet as savo maziaus aukletojomis visiskai pasitikiu wink.gif pati kelis kartus maciau kokias porcijas kleckiukai gauna thumbup.gif Kaip jau toookiems dickiams tai manau pakankamai tongue.gif
une
na as esu labai patenkinta darzelio maistu. grizta mano dickis ir vis pasakoja ,kaip skaniai buvo tas ir tas... man labai patinka ,kad valgiarastis tikrai ivairus. be to prie vakarienes visda buna vaisius(bananas,obuolys ar kriause) ir jogurtas, geriamas jogurtas arba desertine magijos varske thumbup.gif manau tikrai ne visi vaikai net namuose gauna toki ivairu maista. wink.gif

tik paskutiniu metu pradejau galvoti apie porcijas rolleyes.gif maniskis giriasi vakarienes po 2 porcijas suvalgantis, o apie 7-8 jau ir manes praso vakarienes... siaip yra nevalgiukas. tai sakau,gal mazos ten porcijytes.... g.gif
mildelė
Nors saviškį į darželį vedu tik trečia diena, bet paskaičiau meniu - labai normalu. kasdien būtinai gauna vaisių (arba net du kartus - vakar priešpiečiams apelsinas, pavakariams - vynuogės). Dar jogurto gauna. O, tik vakar labai jau įdomus pavakarių komplektas buvo - vynuogės ir pienas (gal pienas su bandele, nežinau, nes nevalgėm). Šeimininkė sakė, kad maniškis gerai valgo, nors namie laaaabai jau nevalgus, o grįžęs irgi pavalgyt neatsisako... Tai gal jos pačios už jį "gerai pavalgo"?
ručikas
Sakykit, o pas jus darzeli meniu buna pakabintas kekvienoj grupei? Nes mes kaip lopselinukai tai pas mus iejimas pro kitas duris. Tai as taip ir nematau koks ten ju tas meniu, bet tik tiek kad vaikas parejas namo vakarienes nelabai nori valgyti, tai manau kad neblogai maitina. Nes siaip tai megejas pavalgyti.
Saga
QUOTE (mildelė @ 2004 09 22, 12:41)
Nors saviškį į darželį vedu tik trečia diena, bet paskaičiau meniu - labai normalu. kasdien būtinai gauna vaisių (arba net du kartus - vakar priešpiečiams apelsinas, pavakariams - vynuogės). Dar jogurto gauna. O, tik vakar labai jau įdomus pavakarių komplektas buvo - vynuogės ir pienas (gal pienas su bandele, nežinau, nes nevalgėm). Šeimininkė sakė, kad maniškis gerai valgo, nors namie laaaabai jau nevalgus, o grįžęs irgi pavalgyt neatsisako... Tai gal jos pačios už jį "gerai pavalgo"?

o koks tikslas meluoti joms????? jeigu nevalgo gi nereikia tos porcijos jam namo ideti..... manoji buna nevalgo darzelyje, buna dvi porcijas suvalgo, matyt kakoki nevalgiuka apvalgo....... bet aukletojos visada pasako......
Inga N
Mergaitės, ką reiškia "dvi porcijas"? Pas mus tokių bajerių apskritai nebūna. Juk vaikai būna suskaičiuojami. Jokių pakartojimų net neteko girdėti.
Na visai užsiutau. Jogurtai, Magijos varškytė, priešpiečiai, vaisiai, hmmm
O mes gyvi kruopom pagrinde.
1111
Zinai kaip gali buti-kai kuriuos maziukus pas mus grupeje iki pietu pasiima-taigi ju porcijos lieka, nes suskaiciuoti buvo ryte wink.gif Tada vakarienei, jei kas nori gauna dar viena porcija. tongue.gif
Kai buvau su maziumi pratinimo laikotarpiu, tai pati stebejau, kaip per pietus aukletojos matydamos, kad kuris nors kleckas savo porcijos nesuvalgo-pasiulo ta porcija labiau isalkusiam huh.gif . Pavyzdziui maniskis tuo laikotarpiu net nepaliesdavo porcijos-tai negi ja ismesi wink.gif
O kas liecia yvairiausius priespiecius tai manau turetum su pacia vedeja pasikalbeti. Na apsisarvouok yvairia informacija is kitu darzeliu, is svietimo skyriaus apie maisto davinius, ju kiekybe kokybe ir ivairuma wink.gif
Vasara
Kas del aukletoju, tai jos valgo kartu su vaikais, manau ir joms porcija iskaiciuota papildomai. O siaip paskutiniu metu nepasidomejau ka valgo, kazkaip uz akiu valgiariastis neuzkliuva, bet anksciau vis pasiskaitydavau - tai mesos beveik kiekviena diena gauna pietums. Pusryciams sumustinis, kose, kartais kiausiniene, kartais karsti sumustiniai.
Snega
Skaitau as su savotisku pavydu jusu zinutes.....Gyvenu Cikagoj ir cia leidziu savo mergyte i lietuviska darzeli.Jei idomu, truputi apie maista pas mus.Pusrycius vaikai privalo but pavalge namie( darzelis dirba nuo 7.30), o pietus tevai turi ideti is namu(ta prasme aukletojos tik pasildo)Pati dirbu tam darzely, tai galiu trumpai papasakot, ka vaikai valgo. Nr.1-vistienos pirsteliai, nr.2-pica., nr.3makaronai....ir t.t. Aisku, yra vaiku, kurie kasdien gauna sriubyte, meswyte ir pan.
As jokiu budu nesmerkiu nei teveliu, nei darzelio nei ko kito, paprasciausiai retsykiais norom nenorom prisimenu lietuviska darzeli, kuri lankiau pati, brolis ir dabar drauges savo vaikus veda...Suprantu, kad nervina jusu aprasyti valgiarascio skirtumai, taciau net ir valdiskas maistas daug ivairesnis , kokybiskesnis Lietuvelej..................
Nepagalvikit, kad lyginu lietuviska darzeli su savuoju, paprasciausiai pagalvojau, kad jums bus idomu... smile.gif
zarija
Sveikutes heart.gif ,

Gali pasidalinti ir savo patirtimi. Mano vyresnysis del pasikeitusios gyvenamosios vietos pakeite bene 2 darzeliu ir dabar yra 3-jam. Rupinaus, kad vaikui bus ne kas, bet nepastebejom vaiko kokios blogos reakcijos.
Del matinimo, tai kiek zinau mazyliai, bent jau dauguma grize namo labai nori valgyt rolleyes.gif Bet visuose darzeliuose vyrauja kosytes ir pietum sriuba bei antras, bei pavakariam kokie menkniekiai: gerimas ir bulkute ar obuolys... Del jogurtu, sureliu labai priklauso nuo atsakingo asmens darzelyje uz maista..Pvz viename darzelyje pati vedeja rupindavosi maisto tiekimu, tai vaikuciai kas dien kuriuo nors metu gaudavo koki vaisiu (dazniausiai banana, obuoli) arba jogurta.
taip kaip ir su ugdimu labai priklauso nuo darzelio ir nuo vedejos, bei aukletojos...zinokit visko patyrem per ta trumpa laikuti huh.gif
O dabar mum leidzia vaikui atsinesti kazka dar papildomai, aisku labaiu rekomenduoja vaisius arba gerimu...
O mano berniukas ir darzely daug valgo ir grizes namo dar praso. Gal kad berniukas? biggrin.gif Sako aukletoja, kad jei lieka nuo kokio vaiko tai jis suvalgo smile.gif
Tokia mazute musu patirtis wink.gif
heart.gif
Debesiukas
Ishsireiklavau, kad pas mus rubineje pakabintu meniu (aukletoja buvo 'supratinga', nes dukra alergishka pienui)
Taigi shiandien vaikai valgo:
Pusrychiai - manu koshe su sviestu, bulka su sviestu ir arbata
Pietus - kopustu sriuba, grikiu koshe, netikras zuikis, pekino kopustu-pomidoru salotos, obuoliu-slyvu kompotas
Pavakariai - sultys, bulkute, surelis
Saga
pas mus vaikai tokius "niekucius" kaip bulkute, jogurtas, surelis, sausi pusryciai su pienu gauna tik penktadieniais pavakariams...... kiti pavakariai, tai varsketukai, blyneliai, apkepai, kleckai, desreles ir t.t. ...... o koses tik kelis kartus per svaite pusryciams gauna, nepasakyciau kad daznai...... Ir kasdien priespieciams gauna po skanesta, tai obuolys, bananas ar sausainis...... o siaip as ir pati kartais vaikui idedu kokiu sausainiuku pakeli, kad po pusryciu vaikus pavaisintu, kartais po saldainiuka visiems...... kitos mamos irgi taip daro kai kada.....na aisku nedaznai..... tik visada vaika perspeju, arba visiems arba is viso nesinesti , kad nebutu nuskriaustu wink.gif
mamulia
As tai biski skandalijau darzely del lopselinuku maisto. Maniske 1,8m. Kai pamaciau, kad pusryciams jiems duoda kiausini su MAJONEZU tai pasiutau. Prie kitu tokio amziaus vaikams nevalgomu patiekalu man yra visokios misraines (daug raugintu, marinuotu ieina ten+majonezas), visokios silkes. Nu zodziu, dabar pas mus lopselinukams daro kitoki meniu nei visiems. Jei dideli gauna silke, mazia kose ar apkepa. Meniu ivairus, tikrai gauna ir vaisiu ir jogurto ir sureliu. Pietum jei dideli gauna vistos kepsniuka, tai maziai kotletuka. Pusryciams dazniausiai kose ir sumustinis. Maniske kosine-sriubine tai nealkanauja. Nors vakare vistiek saldytuva siaubia. Buvo karta lievas meniu tai perskaicius nulekiau i parde ir atveziau vaikams normalaus maisto. Grupej tik dvi mergytes, tai abiems uzteko biggrin.gif
Kosmeta
Dirbu darzelyje..seimininkute...Niu maistas lyg ir nieko....Ryte kaip ir visur-kose,kiausinis,makaronai,arbatyte(kakava),sumustinis.
Priespieciai-pienas,sultys,jogurtas,obuoliai,vynuoges,arbuzas....
Pietus-sriubyte,kotletas,cepelinai,koldunai,netikras zuikis,guliasas...gerimas....ir t.t.
Pavakaria-net nelabai zinau kas nes dirbu tik iki pietu...
O meniu pakabintas pas mus rubineje....
Sriubytes niekada negailim vaikam,nes jos dar ir lieka..bet jie nelabai megsta tas sriubytes....niu,o su antru patiekalu buna sunkiau,nes viskas buna paskaiciuota...kiek vaiku tiek kotletuku....
gitulia
Kai kad air man kelia siauba lopselinuku meniu, pvz. viena karta meniu aptikau vakarienei silkes misraine g.gif turint omeny,kad musu grupe yra vaikai nuo 1 m. iki 2,5 m., tai kazkaip idomiai atrode toks patiekalas, kita karta pusryciams tie patys maziukai gavo taip vadinamu hot-dogu - gumine bandele su viduje puse desreles ir griezineliu agurku, didzioji dalis vaiku liko nevalge blink.gif na man toks maistas atrdodo netinkamas ne tik lopselinukams, bet ir visiems kitiems darzelinukams g.gif nusiteikiau dar karta pamacius toki meniu patriuksmauti
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.