Įkraunama...
Įkraunama...

supimo liga

Tikekimes, kad vasara pagaliau prasides.. Pagrazejus orams visi norime leistis i keliones, vaziuoti prie juros, i gamta, aplankyti giminiu, draugu ir pan. Kaip sprendziate keliones netoleravimo problema, kai vaziuojant automobiliu vaikus pykina?

Pasidalinkite patirtimi ar girdote vaistus nuo vemimo? ciulpiate saldainukus? o gal turite kitokiu puikiu priemoniu tam isvengti?

Parasykite savo praktinius stebejimus kokiose masinose pykina labiau, kokiose galbut maziau?
Atsakyti
Būna tokių vaikų, kurie netoleruoja supimo, todėl negali keliauti automobiliu, lėktuvu,negali suptis karuselėse. Tai dėl nesubrendusio vestibulinio aparato (tai pusiausvyros organas, kuris randasi vidinėje ausyje). Nuo pykinimo padeda įvairios priemonės-kam gulima padėtis, kam sėdima, kai kas čiulpia šaldančias, mėtines pastiles, yra daug išbandytų, tačiau ne visada padedančių priemonių. Bet yra ir medikamentų, kurie palengvina keliones ir negadina atostogų nuotaikos. Nuo 2 metų galima naudoti Dramamine sirupą maždaug 30 min prieš kelionę. Dozavimą paskaitykite vaisto anotacijoje. Vaistinėse yra ir kitokių vaistų, tik reikėtų naudoti vaikams skirtus medikamentus. heart.gif
Atsakyti