Noriu savo dukryte vesti i darzeli, bet nelabai turiu informacijos
Labai noreciau isgirsti ka nors is jusu patirties.
Sveikos, mamytes,
Noriu savo dukryte vesti i darzeli, bet nelabai turiu informacijos Labai noreciau isgirsti ka nors is jusu patirties.
Girdėjau, kad Vėrinėlis yra geras darželis. Bet ten mažesnės vaikų grupės ir registruotis reikėjo jau nuo sausio mėnesio. Dabar vietų tikrai nebus. Mes leidžiam dukrą į Klevelį. Nesiskundžiu. Viena auklėtoja labai gera, o kita šiaip sau... Bet džiaugiuosi, kad bent viena tokia faina...
Didiji vedziau i Volungele, bet jis ne centre. tai visai nieko, patiko _ ir aukletojos geros, ir visas kolektyvas neblogas. bet tai buvo taip senai....jis dabar jau sesta klase baige, o mazajam dar ne laikas....
O ar reikia Klaipedoje is anksto i darzelius registruotis? pries kiek laiko?
O va kas liecia Ziogeli Kauno gatveje, tai kiek vedu vaika i si darzeli tiek turiu problemu. Lopshelyje buvau uztikus aukletoja girta, darzelyje kita aukletoja prispaude dukrai pirsta tarp duru ir sulauze
Gera cia tema uzvesta
del registracijo i darzeli tai dabar nezinau kaip ten yra, bet va pries tris metus reikejo registruotis. kaimyne vaikuti pasigimde pries tris metus, tai kai suneliui buvo tik 2 men, nuejo i darzeli uzregistruoti kad eitu nuo 3 metu. tai jis pakliuvo i saraseli numeriu 3. o vaikui tik 2 men
Maniškis lanko l/d "Želmenėlį". Mes irgi užsirašinėjom iš anksto - prieš pusmetį. Tai kai užsirašėm, tai, rodos, 26 buvo, nepamenu
Kiek supratau, pas yra taip - jei darželis geras ir populiarus, tai reikia vaiką užrašyti iš anksto. O jei įstaiga tik šiaip sau - prašom, nors kitą dieną gali lankyti. Taip buvo kaimynei - vieną dieną užrašė sūnų į darželį, o kitą jau vedėja skambina ir sako, kad nuo kitos savaitės jau gali pradėti lankyti. Na, bet darželis ten šiaip sau. Bent jau man.
Mes einam į "Ąžuolėlį" Jis yra Mogiliovo g.10 Kažkada girdėjau, kad tai vienas geriausių l/d ir kad ten patenkama tik per pinigus. Todėl, kai sūnui tebuvo vos 4mėn. nuėjau ir užrašiau iš anksto (nors į lopšius ten priima tik nuo 2m.) tada jau buvom berods 4-ti. Jokių pinigų nemokėjom, kad priimtų. Darželiu tikrai esame l.patenkinti. Labai gražiai įrengtas. Turi atskirą sorto salę, dailės kabinetą, kur vaikai piešia ant molbertų, lipdo iš molio (yra krosnis moliniams dirbiniams)
Vyresnėlis jau paskutinius metus ten eis, o mažąjį irgi rašysiu anksti, kad paskui nebūtų nesusipratimų...
o su Pabiruciu darzeliu- mokykla kas nors reikalu turit?
A cia kuris?
Mes einam i "Pusaite" Debreceno gatveje. Ir sunus ejo ir dukra dabar eina. Na, galiu pasakyti, kad darzelis puikus, negaliu nei vieno blogo zodzio pasakyti. Ir aukletojos, ir valdzia, ir maitinimas, ir visa veikla, ir medicinine prieziura (po ligos ne neprasomi daro masaziukus, visos grupes is eiles gauna deguonies kokteiliuku, yra visokios manksteles). Tik va, bet kas nepateks, nes tai alerginis darzelis...
Zodziu, pagiriamasis zodis darzeliui gavosi
Krika, čia visi darželiai lopšeliai Lietuvoje su adresais , telefonais ir ne tik darželiai....
http://www.mokykla.smm.lt/apb2/webdriver.e...stitucijos.html Buvom Ąžuoliuke, gražiai sutvarkytas, bet priima tik nuo 2 metų, mūsų duomenis paėmė, bet į žurnalą nežinau nežinau ar užregistravo
NUEIKIT I ,RADASTELE, TIKRAI NEBLOGAS DARZELIS. AUKLETOJOS PUIKIOS PRIEZIURA GERA.
As pati nezinau:) Savo vedu i "Ruta", Simonaitytes g-veje. Dukros aukletojomis esu labai patenkinta (jinai lopselyje), sunaus-nelabai, bet gal as klystu... Atrodo labai grieztos ir nelabai myli tuos vaikus...Bet jos laikomos geriausiomis darzelyje
As savi irgi ruosiuosi i "Ruta" vesti. Ten uzsirase esame. Jei bus per sunku su mano mazaja gimus mazyliui - tai ji keliaus i darza. Sako, kad cia geras darzelis.
as girdejau kad geri darzeliai yra giruliuose, ten lyg ir sanatoriniai, tik galima ir neserganti vaika vesti, bet pries tai sumokejus remimo mokesti.
o mes einame i artimiausia darzeli, jis vadinasi "Inkarelis" mano sunelio grupeje lopselineje yra tik 6 vaikuciai, tai juos aukletojos labai myli. girdejau kad geras darzelis yra "Klevelis" cia netoli Hyper Maximos. bet ten sunku gauti vieta
Jei norite, kad vaikas būtų mylimas ir rūpestingai prižiūrimas, tuo pačiu netradiciškai mokomas - veskite į ,,Pabiručius" (Debreceno g.) Ten darželis -mokykla, puikūs pasiekimai, vaiko elgesys su draugais ir susuaugusiais. Tėvai įjungiami į bendrą mokymo ir auklėjimo procesą. Puiku.
Kas lankote''saltineli"? Kokie butu atsiliepimai? Aciu.
na mano berniukstis yra labai "kompanejskas", jis labai megsta vaikus.
tai jam problemu su adaptacija nebuvo. pora dienu palikdavau po 2-3val. o i savaites pabaiga palikau netgi pietu miegelio. tie vaikiukai per diena tiek pavargsta, kad uzmiega be problemu. Nors maniskis ir nera miegalius, taciau darzelyjemiega po valandziuke. tik va mes su valgymu turejom problema, nes kai pradejom lankyti lopseli, valgem tik misinukus. Bet palaipsniuj priprato ir dabar jau valgo su visais vaikais kartu. PATS na aisku aukletojos priziuri ir dar pavalgidina juos. del sauskelniu problemos nera, jas keicia aukletojos, nors ir ant puoduko pratina sedeti. uz darzeli reikia moketi apie 100lt. bet jei vaikutis serga ir pristatote is gydytojo pazyma, uz praleistas dienas moketi nereikia. Kas ryta, kai nuvedu suneli i lopseli, nespeju jo net nurengti, o jis jau bega pas vaikus. grupeje vaikuciu buna ne daug, apie 6. nors sarasai didesni. Pas musu PAGRANDUKE super reketas, kas menesi renka po 10lt, uz darza mokam 120lt, ir dar 2% pervesti Tipo tie 10litu, renkami plastilinui, ir spalvoms, dar kokiems niekams Kas menesi, grupeje 19 vaiku, 190lt spalvom ir plastilinui nezinau na negana to kas trys menesiai perkam ARIEL< muilao, tualetinio popieriaus, serveteliu, Fairy Reziume vaiko darzelis iseina 150 plius sokiu ratelis 20lt. Tai kas bus kaip prades abu eiti, Bankrotas
Nagi, paskaiciuokim...
Vyresnelio darzelis dienai uz maista 4.86 (apie 110 lt men). Gal truputi maziau. 3 lt kas menesi uz higienos priemones (milteliai, Fairy). 100 lt metams "labdara" (iseina apie 9-10 lt men.) Metu pradzioj atnesem serveteliu, tual. pop, ugdymo priemones (popieriu, guasas ir t.t) 20 Lt kas menesi dramos studija (neprivaloma eiti, bet aukletojos labai pageidauja). Kaledoms rinkom po 30 lt (7 lt Seniui Salciui, 10 Lt aukletojoms, 10 Lt dovaneles vaikams, 3 Lt saldumynai vaikams ant stalo) Lyg ir viska surasiau. Iseina nemazai, bet, mamytes, juk tie 110 Lt*Aries n yra uz maista... Mazajai (lopselis). 4.25 Lt/ dienai uz maista, 50 lt labdara per metus, tualetini pop., serveteles, ugdymo priemones sunesem metu pradzioj. Kaledoms aukletojoms metem po 10 lt, seniui salciui po 6 lt, dovaneles pirksim patys. Viskas. Mazosios aukletojoms nepagaileciau ir daugiau susimesti Abiems pora kartu i men iseina dar koki vaidinima nueiti (darzelio salej) Vaidinimas kainuoja 3 lt kiekvienam vaikui. As patenkinta
nors esu klaipediete, bet dabar gyvenu ir vaikus auginu kitam mieste.Pati lankiau darzely Taikos pr. netoli Aitvaro, dabar nebezinau kaip kuris ir besivadina, nes tada dar buvo nr.21
paskaiciau kiek jus mokat uz darzely, tai o sventem renkam, aukletojom dovanom po 10 Lt, seneliuj 6 Lt, vaikam dovanas perka vedeja is biudzeto pinigu, aisku dovaneles kuklios, pernai mergytem barbes, berniukam vieniem puzles, mazesniem masinytes, taciau vaikam vistiek dziaugsmas, o ir moket nereik. taigi, esu tikrai patenkinta darzeliu, kaina maza, aplinka ir aukletojos puikios, ko daugiau reik... QUOTE(Paranormali @ 2004 12 08, 17:55) Pas musu PAGRANDUKE super reketas, kas menesi renka po 10lt, uz darza mokam 120lt, ir dar 2% pervesti Tipo tie 10litu, renkami plastilinui, ir spalvoms, dar kokiems niekams Kas menesi, grupeje 19 vaiku, 190lt spalvom ir plastilinui nezinau na negana to kas trys menesiai perkam ARIEL< muilao, tualetinio popieriaus, serveteliu, Fairy Reziume vaiko darzelis iseina 150 plius sokiu ratelis 20lt. Tai kas bus kaip prades abu eiti, Bankrotas O kokioj Jūs grupėj, nes mes irgi " Pagranduke", tai tik po 5 litus mėnesiui renka, o dabar bus privalomas mokestis 10 litų daugiau ir neduosiu nieko viršaus. Ir 2 procentų neduosiu. Ir aplamai aulėtojos truputį tingi subines pajudinti , tik aišku kai kurios.
Neblogus atsiliepimus girdėjau apie "Svirpliuką", sako ten grindys šildomos ir auklėtojos nuostabios. Tik ,rodos, reikia iš anksto užsirašyti. gal girdėjot apie šį darželį ką nors?
Mano dukra lanke Gintareli(jeigu teisingai pavadinima prisimenu) Giruliuose , ten savaitinis ,bet palikt vaika per nakti nebutina , oras grynas ,salia jura , pusynai . Darzelyje yra ortopedas (ateinantis) ,manksteles , masazai , kompiuteriai , sutvarkyta aplinka . Tik ta vedeja tai man nelabai , pinigelius megsta , o aukletojos patiko , tiesa dabar jau daug kas pasikeite , bet mano uosviene ten dirba tai siek tiek zinau ir kaip jie dabar gyvena . Jeigu kam idomu galiu pas ja daugiau paklausinet
Sveiki
mano vaikas irgi lanko gintarėlį giruliuose esame labai patenkinti, pasiimti gali vėlai vakare apie 19,30 eina kiekvieną dieną prie jūros ir į pušyną, rinkliavos nedidelės. į mėnesį po 5 lt. ir pradžioje metų reikia priemonių piešimui nupirkti. vaikas laai patenkintas ir su dideliausiu noru lanko. kiek žinau sako kad klaipėdoje šitas darželis skaitomas geriausiu
Mes lankėm Šaltinėlį
Nu ką aš žinau- kai kitų nelankėm, tai.. Sako kad jis geras-vienas iš geresnių. Bet yra tam tikrų specifikų.1. Auklėtojų yra įvairių- ten kur buvom pas pirmąsias- tai patylių- tokios tarybinės- nešaukt, nelakstyt ir griežtas muštras. Šiaip disciplinos biški mokė. 2. Yra nemiegančių grupės- tiems vaikams kurie- nu niekaip nemiega pokaičio- maniškė tokią grupę lankė 3. yra 2 auklėtojos- nu tiesiog pasaka- bet jos dabar turės tik prieš mokyklines grupes. 4.Daržely- vaikai valgo valgykloje, ir vaikšto po kambarelius- pasakų, sporto, gamtos, dailės(labai faina dirba Marytė).Bet dabar vaikus vos ne per prievartą ten varo- nes jie matot tingi 5. Vakai surenkami biški kitokie-nėra tų gatvių leksikonų, ir ne taip kaip kai kur darželiuose. 6.Daug vaikų sponsorių tėvelių- o ypač mokyklinėse klasėse- vien finansuotojai. 7. Nepatiko, kad mokykla- darželis ta prasme. kad trinsi visi kartu. nors buvo ir pliusų 8. nors lankėte šį darželį- jūs negarantuotas kad lankysite ir jo mokyklą, nu nebent- turite dag pinigų darželio labdarai.Mes pvz. išėjome iš jo į kitą mokyklą, nors priėmė ir į ją, nes po 4 klasių- nėra tęstinumo- turi vėl rinktis kur lankyti 9. Mažąjį- vis galvoju- bet tikriausiai jei turėsiu mašiną- leisiu į šį daržą, nes pas mane rajone- būsimų zekų kalvė 10. Tiesa- rinkliavos- didokos- porą metų rinkom net po 17(remontui grupės ir priemonėm), paskutinius metus po 10 ar 12- tiksliai nebepamenu
o mes lankom aitvareli. man jis visai patinka. ir aukletoja labai gera, o ir netoli namu
Mano abu vaikai "Saltinieciai" nuo darzelio pradejo, mokyklele baigineja. Vazinejam is kito miesto galo, labai nepatogu, bet tikrai verta. Mes patenkinti tiek prieziura, tiek ugdymo procesu. Pedagogai fantastiski. Gal todel kad didele dalis ju jaunos ir turi kalnus kantrybes. Labai daug renginiu.
Kas nepatinka: darzelyje ir mokykloje labai gili tradicija, kad visuose renginiuose kiek imanoma gausiau turi dalyvauti visa seima, nelabai kam rupi tavo darbai, rupesciai ir kiti uzsiemimai. Bent jau mane tai labiausiai uzbelde. Pvz "Mamyciu diena" vyksta antradieni 12 val. dienos. Prasykis is darbo, imk atostogas-tavo problemos. Ir, pabaigus Saltinelio mokyla gana sunki adaptacija bendrojo lavinimo mokykloje.
pora metų lankėm Vyturėlį (Vyturio gatvėj) tai, dar būnant darželinuku, su auklėtoja labai pasisekė, labai faina buvo, bet kai pradėjo ei tį į ten pat esančią pirmą klasę - pastoviai mūsiškis neįtiko mokytojai
Gal kas ką žinot apie privačius darželius Klaipėdoje?
o kokie darzeliai-lopseliai priima nuo 1,5m?
QUOTE(Giedruliux @ 2005 02 07, 10:57)
MERGAITES KURI KA ZINOTE APIE " VOLUNGELES" DARZELI?
Geras darželis, bent jau buvo prieš keletą metelių. Turi savo programą, pagal kurią dirba. Na, gal ne visai tai programa, bet, sakykim, prioritetinė sritis - vaidyba, jei atmintis manęs neapgauna. Materialinė bazė sutvarkyta neblogai.
o ka zinote apie darzeli esanti Misko kvartale? nepamenu jo pavadinimo, rodos Varpelis o gal klystu, nu bet via jis vienas- tarp tu raudonu namu, gal ka girdejot apie ji ?
Žinau tik, kad prieš keletą metų tas dar-elis dirbo pagal labai populiarią tuo metu "Geros pradžios" (Step by Step) programą. Taip pat pagal ją dirbo ir ten pat esanti pradinė mokykla. Dirbo ne tik teoriškai, bet ir praktiškai - t. y. turėjo labai daug tai programai skirtų priemonių. Vienu žodiu, paliko labai neblogą įspūdį.
kas galetu pasakyti kur klaipedoje priima vaikucius nuo 1,5m i lopseli?ir kad butu zvejybos uosto rajone?
QUOTE(Perliukas @ 2004 12 29, 12:07) Mano dukra lanke Gintareli(jeigu teisingai pavadinima prisimenu) Giruliuose , ten savaitinis ,bet palikt vaika per nakti nebutina , oras grynas ,salia jura , pusynai . Darzelyje yra ortopedas (ateinantis) ,manksteles , masazai , kompiuteriai , sutvarkyta aplinka . Tik ta vedeja tai man nelabai , pinigelius megsta , o aukletojos patiko , tiesa dabar jau daug kas pasikeite , bet mano uosviene ten dirba tai siek tiek zinau ir kaip jie dabar gyvena . Jeigu kam idomu galiu pas ja daugiau paklausinet Sveika, mane domina Gintarelis, nes artimiausiu metu zadame kraustytis i Girulius, tai ir vaikus noriu archiau namu vesti. Tai norechiau suzinoti, nuo keliu metu ten galima vesti vaikus, priesh kiek laiko reikia uzsiregistruoti, kur tas Gintarelis randasi, ar ant kalniuko, ar zemiau, ir aplamai ar fainas darzelis, ka jie ten papildomai veikia, kokios aukletojos, nu vienu zodziu kuo daugiau, tuo geriau. Gal ir apie kita darzeli Giruliuose ka nors zinai. Ish anksto achiu.
išsirinkom šalia esančius 3 darželius: Volungele, ruta, pumpurėlis. gal kas pasakys kokį pagiriamą žodį šiems darželiams?
ir dar klausimas: lopšeliai mokami? ir kiek? aš suprantu kad tos rinkliavos tai grupėj nustatomos? o oficiali kaina? QUOTE(krika @ 2005 03 14, 18:36) išsirinkom šalia esančius 3 darželius: Volungele, ruta, pumpurėlis. gal kas pasakys kokį pagiriamą žodį šiems darželiams? ir dar klausimas: lopšeliai mokami? ir kiek? aš suprantu kad tos rinkliavos tai grupėj nustatomos? o oficiali kaina? Mes tai gyvenam simonaitytes ir uzrasiau savo mazaja i Rutos lopseli -darzeli ,nes arti ir beto priima vaikucius nuo 1 metuku amziaus., kazkokio atskiro mokescio kad priimtu vaika nereikejo, tik pries pusmeti uzsirasem.,o kiek moketi reikes dar nezinau .,uz lopseli mokestis mazesnis QUOTE(Ramsius @ 2004 08 20, 08:50) Mes einam i "Pusaite" Debreceno gatveje. Ir sunus ejo ir dukra dabar eina. Na, galiu pasakyti, kad darzelis puikus, negaliu nei vieno blogo zodzio pasakyti. Ir aukletojos, ir valdzia, ir maitinimas, ir visa veikla, ir medicinine prieziura (po ligos ne neprasomi daro masaziukus, visos grupes is eiles gauna deguonies kokteiliuku, yra visokios manksteles). Tik va, bet kas nepateks, nes tai alerginis darzelis... Vyresnioji dukra lanke Pgranduko lopseli nuo 2metu ,bet vis nenoredavo eiti tik per asaras .,taip iki 4metu vargom- o svarbiausia slapinosi i kelnes ,o juk namie neprisisiodavo., ieskojom ligu ,kol viena protinga gydytoja patare pakeisti darzeli-matyt aukletojos buvo baubes.Pakeitem i Pusaite ir po 3dienu visos problemos issisprende.Gaila kad tolokai darzelis butinai tada vesciau tenai ir mazaja Zodziu, pagiriamasis zodis darzeliui gavosi
Krika, iš tavo išvardintųjų rinkčiausi Volungėlę, jei jau būtinai reikia. Tik nežinau, ar ten priima tokius mažiukus. Lopšelis kainuoja apie 4 Lt dienai.
Mano didysis "baigė" Volungėlę. Bent jau prieš šešis metus tai buvo vienas geriausių daželių šiuose rajonuose ir papult sunkoka į jį būdavo...
|