Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vardų komentavimas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2
panteriux no1
QUOTE(Eistee76 @ 2008 01 01, 17:49)
As manau, kad tai lietuviskas, kaimietiskas, stuobrio bruozas kabinti vardams pravardes, pasaipias asocijacijas. Sioj saly, kur gyvenu, níekam net i galva neateina saipytis is pavardziu (kaip budavo pas mus m-kloj), nors jos cia beveik visos turi kazkokia reiksme, bet matomai kultura kitokia... Pastebejau dar viena dalyka: lietuviski forumai irgi daug piktesni negu uzsienyje. Kad ir siame supermamu forume, tiek daug piktu zinuciu... As dalyvauju uzsienietiskame forume, tai man neteko net kazko panasaus matyti... Tai va, tokie pastebejimai...
*

Pilnai sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(minik @ 2008 02 12, 11:56)
drinks_cheers.gif Labai teisingi pastebejimai. As daznai pusiau juokais megstu sakyti, jog norint pazinti kitos tautos mentaliteta, pakanka ilisti i tos salies bet kuri foruma  lotuliukas.gif .
O griztant prie temos apie vardus, suprantu, kad cia yra daug nelogisku temu su klausimais, kokia jusu nuomone apie viena ar kita varda. Be abejo, tuomet ta nuomone, kokia ji bebutu, visi norintys ir issako. Taciau nebutina skelti taip, kad skaitant ausys linktu  tongue.gif , jei kazkuris vardas negrazus, manau, pilnai pakanka taip ir pasakyti, be papildomu "vaizdingu" palyginimu.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

SM forumuose net neklausiu zmoniu nuomones del busimo leliuko vardo...netikiu, kad sulaukciau konstruktyvios kritikos ax.gif Uzklausiau uzsienio forume. Skaitem su vyru atsiliepimus, ir likom suzaveti, kaip mandagiai zmones gali isreiksti savo nuomone. Nedaug kam patiko musu isrinktas vardas, bet po ju komentaru tikrai zinau, kad laikysimes savo pasirinkimo ax.gif

sena niekšė
nu čia kartais tokių perlinių vardų pasitaiko, kad mandagiai komentuot sunku lotuliukas.gif
vaitoška
kartais keistai atrodo - išrenka vaikų vardą kaip vardą, melejoną kartų girdėtą, ir užveda temą - kaip jums toks ir toks vardas. juk man ne visi vardai vienodai gražūs. ir asociacijų įvairiausių tie vardai sukelia. ir pasipila komentarai - kas ką pamena, kokį šunį šaukiant buvo girdėjęs, kokį vaikystėje su snargliu iki apatinės lūpos to vardo savininką buvo matęs... o jei tėvai giliaminčiai ir savajam pasaulio stebuklui patys sukūrė vardą - nevardą kaip kokios parduotuvės pavadinimą... o jei girdėjo kokiam seriale ir dar šiek tiek patobulino...
ir prasideda tuomet.
žinau, kad mano vaikų vardai gražūs, žinau, kad net prezidentės nuomonė jų keisti neprivers. ir to užtenka.
inverse
manau renkant varda daugiausia tartis reiktu tik su teveliu, visa kita - niekieno reikalas...
Chouchou
QUOTE(vaitoška @ 2010 12 19, 08:02)
kartais keistai atrodo - išrenka vaikų vardą kaip vardą, melejoną kartų girdėtą, ir užveda temą - kaip jums toks ir toks vardas. juk man ne visi vardai vienodai gražūs. ir asociacijų įvairiausių tie vardai sukelia. ir pasipila komentarai - kas ką pamena, kokį šunį šaukiant buvo girdėjęs, kokį vaikystėje su snargliu iki apatinės lūpos to vardo savininką buvo matęs... o jei tėvai giliaminčiai ir savajam pasaulio stebuklui patys sukūrė vardą - nevardą kaip kokios parduotuvės pavadinimą... o jei girdėjo kokiam seriale ir dar šiek tiek patobulino...
ir prasideda tuomet.
žinau, kad mano vaikų vardai gražūs, žinau, kad net prezidentės nuomonė jų keisti neprivers. ir to užtenka.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
nutė
Kartais mamytė paklausia nuomonės apie savo išsirinktą vardą (kartais ir nelabai sąmoningą - sudurtą iš tėvų vardų ir pan.), bet jei kuri forumo dalyvė jį pakritikuoja, tuojau pat įsižeidžia ir užsipuola. Toliau viskas vyksta gniūžtės principu, kol moderatorė įsiterpia mirksiukas.gif
l'eau
dažniau sukuriama tema pavadinime neįrašius "galima tik girti", o po to piktinamasi kad ne visiems patinka.
Žemyna_mėlynakė
QUOTE(muminukas @ 2006 10 05, 07:10)
pvz., aš pripažįstu, kad kritikuodama dažnai ir pasūdau. tačiau man tikrai pikta, kai kokia gal net vakarinės nebaigusi mergelė paklausia: "Kaip jums vardas Segara, Verda ar pan.?". ir įsivaizduoja save labai protingą - mat jos vaikas išskirtinis bus. ne vardas žmogų, o žmogus vardą puošia. galų gale, yra vardų istorija, yra tautos tradicijos  ir pan. reiktų kažkiek atsižvelgti, gerbti savo kalbą, savo papročius.
*

drinks_cheers.gif 4u.gif
svaikute
QUOTE(inverse @ 2011 03 22, 18:01)
manau renkant varda daugiausia tartis reiktu tik su teveliu, visa kita - niekieno reikalas...
*

100 proc pritariu, kitu beda jei jiem netinka smile.gif 4u.gif
Noa
Aš tai manau - negražu tyčiotis,kai žmogus yra bejėgis kažką pakeisti. tarkim, moteriškė nuėjo į kirpyklą ir ją baisiai nukirpo/nudažė. Ateina, vos neverkia, vajetus. Tai tada sakai - nu tu palauk, gal visai ir nieko, žele patepsi, kitas bus vaizdas, lūpdažį pasikeisi, matysi, tiks ta spalva... Nors galvoji irgi, kad baisu. Bet tai kam dar erzint.

Bet jei jinai klaustų prieš apsikirpdama, kaip man ta šukuosena - o aš galvočiau, kad baisi - tai ir sakyčiau, nu baik, kaip iš vaikų namų, nesikirpk taip, kaip tu atrodysi. Nes mano nuomone, jinai bus negraži taip apsikirpus, taigi noriu atkalbėt biggrin.gif

Taip ir su vaikų vardais.

Jei kur nors gyvenime sutinki žmogų keistu vardu, tai nepuoli į akis tyčiotis, net jei juokinga. NU ką jis dabar padarys, kad jau jo toks vardas, tėvai priedurniai?

Bet jei klausia, ar vadinti - tai ir pasakai tada aiškiai ir su palyginimais, kad nuomonė būtų tvirčiau pagrįsta biggrin.gif

O jei klausia, ką apie tą vardą galvoji, kai tas vaikas jau pavadintas - tai rodo, kad nori nuomonės biggrin.gif Tai ir sakai tą nuomonę, kokią turi, o tai ko čia dabar vyniot į vatą? biggrin.gif Gi kas bijo neigiamos nuomonės, tas neklausia.

Asmeniškai aš savo vaikus vadinau tokiais vardais, kokiais buvau užtikrinta, kad labai gražūs. Todėl prieš rinkdama neklausiau - ką man patars manęs nepažįstantys žmonės, nei jie to mano vaiko matę, nei ką. O išrinkus irgi neklausiau - o kam? Jei, tarkim, kažkam nepatiks, tai ką tada darysiu - vaikui vardą keisiu? Gi nekeisiu, tai kokia tada temos prasmė smile.gif
Giuste
QUOTE(Noa @ 2011 11 08, 10:36)

*

Pritariu, kam tad kurt tokias temas, jei praso nuomoniu, tai ir issakom mirksiukas.gif
marina86
Visu pirma tai nematau prasmes klausti forumieciu ar patinka vardas ar ne. Koks skirtumas? Jei pasirinktas vardas patinka mamai, teciui, seimos nariams (jei rupi ju nuomone) - tai negi pavadinsi kitaip nes kazkokiai forumietei nepatiko?
Jei mama abejoja del vardo ir klausia nuomones - turi nusiteikti kad nuomoniu bus visokiu.
O ne visai kulturingas komentavimas manau todel, kad arba komentatores nemoka kulturingai reiksti nuomones arba vardas is tikruju nepanasus i varda, panasus i suns varda arba labiau "uznesa" i pravarde smile.gif
Perlamutrine
QUOTE(sena niekšė @ 2008 06 24, 21:55)
nu čia kartais tokių perlinių vardų pasitaiko, kad mandagiai komentuot sunku  lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif

Seip realiam gyvenime kadangi manes neklause nuomones apie vardus ,tai as jiems ju ir nesakau . biggrin.gif Bet forume kai klausia tai ir atsakau nuomuone ,be jokiu pasityciojimu ka galvoju ta sakau 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.