bet va pastebėjau tokį reiškinį -- kodėl taip populiaru vardams lipdyti visokias kvailokas asociacijas, iškart sakyti "mano kaimynas turi šunį tokiu vardu", ir šiaip išsidirbinėti?
gi damos esam, ne darželinukai
tik nesakykit kad aš neturiu ką veikt...
bet va pastebėjau tokį reiškinį -- kodėl taip populiaru vardams lipdyti visokias kvailokas asociacijas, iškart sakyti "mano kaimynas turi šunį tokiu vardu", ir šiaip išsidirbinėti? gi damos esam, ne darželinukai
Bet vidinė kultūra labai skirtinga, deja... Išsilavinimas, amžius, patirtis - taip pat...
O kita vertus, jei nenori tokių girdėt - tai nebūtina kurt temą "Ar jums labai gražus mano vaiko vardas, ar tik vidutiniškai"
Kiek žmonių, tiek nuomonių, visiems vis tiek neįtiksi. Vienam gražu Petras, kitam - Kandeliarija, nu ir peizevos vieni kitus susirinkę QUOTE(Noa @ 2006 03 01, 22:01) O kita vertus, jei nenori tokių girdėt - tai nebūtina kurt temą "Ar jums labai gražus mano vaiko vardas, ar tik vidutiniškai" Kiek žmonių, tiek nuomonių, visiems vis tiek neįtiksi. Vienam gražu Petras, kitam - Kandeliarija, nu ir peizevos vieni kitus susirinkę Nu jau kai Noa suskelia, tai geriau ir su ziburiu nerasi
As paklausiu del vaiko vardo, bet tik is smalsumo kaip lietuviu visuomene reaguotu... jei ruosciausi varda rinkti jau greitai, tai mane liudintu ivairus pastebejimai - nekurciau tokios temos tada...
ir be to is tikro, tai jei asocijuojasi vardas su sunim, tai ir paraso zmogus, gi nuomones klausi... ar cia, jei su tavo nesutinka tai ne nuomone jau
na juk lietuvių toks bruožas įkast, pasišaipyt ir t.t
na o dėl to, kodėl žmogus klausia "ar patinka jum tas vardas", paprasčiausiai aš manau, kad tas žmogus nori tuo vardu pasidžiaugt su kitais nuomone nuomonei nelygu -- jeigu sakoma "man nepatinka, nes neskamba, nes nelietuviskas, nes...", bet kai zmogus tiesiog negirdejo tokio vardo ir sako nesamone vien tam kad sudirbt. QUOTE(Dios @ 2006 03 02, 17:48) o topine tema buvo kur prie vardu buvo klijuojami keiksmazodziai. nuomone nuomonei nelygu -- jeigu sakoma "man nepatinka, nes neskamba, nes nelietuviskas, nes...", bet kai zmogus tiesiog negirdejo tokio vardo ir sako nesamone vien tam kad sudirbt. nu tai sakau. lietuvio maniera QUOTE(Noa @ 2006 03 01, 20:01) O kita vertus, jei nenori tokių girdėt - tai nebūtina kurt temą "Ar jums labai gražus mano vaiko vardas, ar tik vidutiniškai" Kiek žmonių, tiek nuomonių, visiems vis tiek neįtiksi. Vienam gražu Petras, kitam - Kandeliarija, nu ir peizevos vieni kitus susirinkę O aš pritariu Noa 100 proc. Jei nenori išgirst nemalonių komentarų - neklausk. Juk nebūtinai visiems tas vardas turi būt gražus. QUOTE(Dios @ 2006 03 02, 17:48) nuomone nuomonei nelygu -- jeigu sakoma "man nepatinka, nes neskamba, nes nelietuviskas, nes...", bet kai zmogus tiesiog negirdejo tokio vardo ir sako nesamone vien tam kad sudirbt. siaip ka nori ta ir sako. Lietuva laisva salis ir jei man nepatinka koks vardas-tai ta ir sakau,ypac jei klausiama. jei kamnors mano vardas atrodo kvailas- ka gi...tai to zmogaus asmenine nuomone,o man mano vardas grazus! kur tu radai toki sakini,kad vat zmogus negirdejo tam tikro vardo ir sako nesamone,kad ta varda sudirbt? nu nurodyk man toki citata. man labai idomu butu paskaityt o jei kam nepatinka neigiami atsiliepimai-tai kam skaityti? man tai labai juokinga,kai zmones skaito temas,kurios juos vienaip ar kitaip zeidzia,o paskui skundziasi. mazdaug paklausia ka manot apie varda xxx, gauna visokiu atsakymu,zinoma,bet vat jei jau yra neigiamu-tai tragedija. beje,norodyk man nuoroda i tema(butent tema,o ne posta), kur butu vardai + keiksmazodziai. ir dar-kodel primityvu,kad zmogaus vardas asocjuojasi su suns vardu? jei taip yra-tai kas tada?
O dėl "šuniuko vardo". Gal žmogus visai ne peizevojasi? Gal tikrai tauta įpratus tokiais vardais šunis vadint? Ir gerai, sakyčiau, kad pasako, tėveliai gali pagalvot ir neduot vaikui, nu
Aš nepamenu, ar rašiau, ar nerašiau, bet pažįstu mažiausiai 3 šunis Grantus. Nu pažįstu... Tai ką aš žinau, kas čia durnas, ar aš, ar šunininkai, gal ir abeji, va ir kaimynas tokį mažiuką buldogiuką tik parsinešęs, girdėjau, Grantu šaukia... Tai ko žmogaus nepainformuot... O šiaip - dar suprantu, kai mama svarsto, ar duot tokį vardą, ar neduot, nu toks mini visuomenės nuomonės tyrimas gaunasi. Gal tikrai, paklausys tautos ir nepavadins, tarkim, Reksu Aš pati kažkodėl norėjau savo vyresnėlį pavadint Liudviku, nežinau, kas man buvo užplaukę O pagal šitą teoriją, kad negražu neigiamai komentuot vardus, turėjau nualpt įsižeidus ir su ašarom akyse vis tiek duot tą vardą? QUOTE(Dios @ 2006 03 02, 17:48) nuomone nuomonei nelygu -- jeigu sakoma "man nepatinka, nes neskamba, nes nelietuviskas, nes...", bet kai zmogus tiesiog negirdejo tokio vardo ir sako nesamone vien tam kad sudirbt. kodel? girdejo... suniukas gi tokiu vardu
Pačios išsidirbinėjat su vardais, kuriat, galvojat, paskui dar nuomonės klausinėjat
Tas pats su šuniškais vardais. Irgi - forumo dalyvės nekaltos, jei kažkas sugalvojo vaiką pavadinti jų augintinių vardais. Pvz mano močiutė kiek turėjo katinų, visi buvo Germantai. Spėkit, nėra vaikų tokiais vardais? Tas pats minėtas Reksas. Užaugom su multiku apie Rekso nuotykius, taip pat dabar rodo šuns Rekso žygdarbius. Ir vistiek vaikus tokiu vardu vadina. Paantrinu daugumai čia pasisakiusių - nenori, kad iš vardo šaipytųsi, tai ir neklausinėk šimto skirtingų galvų nuomonių. Pasakyk podružkei, kuri tau visada pritaria. QUOTE(milabra @ 2006 03 04, 11:09) Pvz mano močiutė kiek turėjo katinų, visi buvo Germantai. Spėkit, nėra vaikų tokiais vardais? Aišku, kad yra vaikų tokias vardais, nes Germantas yra labai normalus ir beje lietuviškas vardas QUOTE(milabra @ 2006 03 04, 10:09) Pačios išsidirbinėjat su vardais, kuriat, galvojat, paskui dar nuomonės klausinėjat Tas pats su šuniškais vardais. Irgi - forumo dalyvės nekaltos, jei kažkas sugalvojo vaiką pavadinti jų augintinių vardais. Pvz mano močiutė kiek turėjo katinų, visi buvo Germantai. Spėkit, nėra vaikų tokiais vardais? Tas pats minėtas Reksas. Užaugom su multiku apie Rekso nuotykius, taip pat dabar rodo šuns Rekso žygdarbius. Ir vistiek vaikus tokiu vardu vadina. Paantrinu daugumai čia pasisakiusių - nenori, kad iš vardo šaipytųsi, tai ir neklausinėk šimto skirtingų galvų nuomonių. Pasakyk podružkei, kuri tau visada pritaria. nu aš dar nemačius ir laaabai abejoju ar yra vaikas Rekso vardu QUOTE(mikepodukofke @ 2006 03 04, 22:34) Po mano kaimą dvejų metukų sulaukęs Grafas, bet ne grafas bėgioja O šiaip, manau, jog protingi tėvai skambiu šuns vardu tikrai vaiko nevadins. O išsiauklėję pašnekovai tėvams į akis vardo nekomentuos. O jei virtualioje erdvėje pasipila įvairūs komentarai to vardo tema, vadinasi, to ir buvo laukta, nes kam tada užvesti temą... QUOTE(Noa @ 2006 03 03, 14:00) Aš nepamenu, ar rašiau, ar nerašiau, bet pažįstu mažiausiai 3 šunis Grantus. Nu pažįstu... Tai ką aš žinau, kas čia durnas, ar aš, ar šunininkai, gal ir abeji, va ir kaimynas tokį mažiuką buldogiuką tik parsinešęs, girdėjau, Grantu šaukia... Tai ko žmogaus nepainformuot... Aš tema užvedžiau,dėl Granto vardo,be to tai mano sūnaus vardas,ir tema buvo idėta i 'vaikų vardai',aš visai nebijau kritikos,net pati ten esu parašiusi,kad Pakso vilkšunis tokiu vardu pavadintas,o kas man Aš visada sakau du žmonės-dvi nuomonės QUOTE(VILGRA @ 2006 03 06, 12:54) [color=blue]bet... aš klausiau ka jūs galvojate apie šį vardą,o daug kas pradėjo man rašyti..aš šuni turiu tokiu vardu pavadintą...o mano kaimynų šuns toks vardas ir pan Nu bet tai supranti, čia ir yra nuomonė apie vardą Aišku, kai iškyla dilema, ar čia vaikas šuns vardu, ar šuo žmogaus, tai tada nežinau, kaip teisybę rast Šiaip mamų, kurių vaikų vardais pavadinti šunys, satisfakcija galėtų būt tokia - atidaryt šunininkų skyrely temą - "Šuo žmogaus vardu - šeimininkas durnas ar neėdęs?" QUOTE(Noa @ 2006 03 06, 13:13) Pvz. pavadintų kas šunį kokiu Arūnu ar Darium, ar Vytautu, nugis tikrai šeimininką kas nors gydytis pasiūstų Mano vardas to tipo kaip ir bet koks Arūnas ar Daiva, Vaida ar Jurga
šiai dienai tų vardų yra begalė ir jų naujų ir keistų skambės vis daugiau,bet prie jų visi po truputi pripranta.Žmogaus vardais vadino gyvūnus šiandien,vadins jais ir po 10metų,tai normalu,bet aš tikrai savo gyvūno nevadinčiau tokiais vardais kaip žmonių..bet tai mano nuomonė,nes kiek išeini į kiema tai nesuprasi pagal vardą ką šaukia ar gyvūna ar žmogų
na jei ,kuria temą, klausia nuomonės, tai ir parašo, kas ką galvoja
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 08, 17:57) matai reikalas tas , kad aš laaabai retai girdžiu kai šunį šaukia QUOTE(J&A @ 2006 03 08, 20:56) sakė: Grantuk, nelipk į balą, kojas sušlapsi
nu mano suo Ramzis, ir kazkada keli turkai akis isverte: "Kaipgi? Juk Ramzee yra turkiskas vyro vardas." tai kol as jiems isaiskinau, kad Ramzis -- tai ne Ramzee.
nors tiesa sakant nenustebciau, jei isgirsciau kada vaika pavadinta Ramziu -- buvo istorine asmenybe visgi, ir vardas kaip vardas. kita vertus, daugelyje uzsienio saliu duoti gyvunui zmogaus varda -- visai normalu, ir niekas to nepriima kaip izeidimo. (paprasciausias pavyzdys -- Tom&Jerry) QUOTE(Dios @ 2006 03 09, 09:34) kita vertus, daugelyje uzsienio saliu duoti gyvunui zmogaus varda -- visai normalu, ir niekas to nepriima kaip izeidimo. (paprasciausias pavyzdys -- Tom&Jerry) aš tai visai neisižeidžiu jei kas gyvūnus vadina žmogaus vardais,tai yra kiekvieno žmogaus reikalas.Žmogaus vardais gyvūnus vadinti manau labiau paplite miestuose,o kaimuose ar miesteliuose vadina gyvunus jiems skirtais vardais/turiu omeni visokie PUKIAI,FREDAI,MIKES ir pan/Musu tėvai turėjo šuni-MIKE,sesuo žiurke-Zuza,aš vaikystėj žiurkėna-Mirga
Kiek žmonių - tiek nuomonių, taigi jei jau skelbi temą - būk pasiruošęs viskam
O be to kartais tikrai naudingų patarimų būna QUOTE(Dios @ 2006 03 01, 20:18) tik nesakykit kad aš neturiu ką veikt... bet va pastebėjau tokį reiškinį -- kodėl taip populiaru vardams lipdyti visokias kvailokas asociacijas, iškart sakyti "mano kaimynas turi šunį tokiu vardu", ir šiaip išsidirbinėti? gi damos esam, ne darželinukai Man irgi keista, kodėl žmonės taip daro... Gal nemoka kitaip išreikšt, kad vardas nepatinka, neatitinka jų skonio. Gal net nepagavoja, kad gali ką įžeisti? P.s. Be to, žinau apie šeimą, kuri negali turėt vaikų (o ir įsivaikint negali), tai šuo jiems kaip vaikas, kaip žmogus. Taigi, nemanau, kad jei šuo turi žmogišką vardą tai yra blogai (bent jau aš nieko blogo nematau...) Per ANIMAL PLANET dažnai giržiu tokius šunų ar kačių vardus: Viljamas, Tomas, Džekas, Džonis, Keiti, Roksana, o juk tai Amerikoj paplitę vardai ir veiksmas taip pat vyksta Amerikoj, ir nieks nesuka galvos dėl to...
jei žmogus klausia mano nuomonės, tai ir ją sakau. jeigu tas vardas man su kažkuo asocijuojasi, irgi taip sakau. Tiesiai šviesiai rėžiu nuomonę apie tą vardą. Pilna žmonių, pilna nuomonių. Ir tikrai nematau nieko blogo tame, jei žmogus pasako, akd va, jų kieme šuo tokiu vardu bėgioja. Vat ir priežastis, kodėl tam žmogui tas ar anas vardas atrodo nepriimtinas ar pan.
QUOTE(Dios @ 2006 03 01, 20:18) tik nesakykit kad aš neturiu ką veikt... bet va pastebėjau tokį reiškinį -- kodėl taip populiaru vardams lipdyti visokias kvailokas asociacijas, iškart sakyti "mano kaimynas turi šunį tokiu vardu", ir šiaip išsidirbinėti? gi damos esam, ne darželinukai Na na na, nereikia piktintis ir pūstis. Jei autorius klausia, tai forumo dalyviai ir atsako. Štai, jei klausimas būtų, pavyzdžiui, "gražūs atsiliepimai apie šį vardą ..., rašykit tik tos, kam patinka", tai ko gero kritikos ir nebūtų (naudos taip pat). Bet jei tema "ką manot apie vardą...", "kaip jums patinka vardas...", "padėkit išrinkti vardą..." - tai ir PADEDAM, RENKAM, KONSULTUOJAM Beje, vieningos nuomonės ir būti negali. Tik atkreipkit dėmesį, kad vienus vardus aštriai kritikuoja absoliuti dauguma pasisakiusiųjų
pvz., aš pripažįstu, kad kritikuodama dažnai ir pasūdau. tačiau man tikrai pikta, kai kokia gal net vakarinės nebaigusi mergelė paklausia: "Kaip jums vardas Segara, Verda ar pan.?". ir įsivaizduoja save labai protingą - mat jos vaikas išskirtinis bus. ne vardas žmogų, o žmogus vardą puošia. galų gale, yra vardų istorija, yra tautos tradicijos ir pan. reiktų kažkiek atsižvelgti, gerbti savo kalbą, savo papročius.
QUOTE(Dios @ 2006 03 01, 19:18) tik nesakykit kad aš neturiu ką veikt... bet va pastebėjau tokį reiškinį -- kodėl taip populiaru vardams lipdyti visokias kvailokas asociacijas, iškart sakyti "mano kaimynas turi šunį tokiu vardu", ir šiaip išsidirbinėti? gi damos esam, ne darželinukai kai mamos sugalvoja varda Leopoldas, ir paskui cia forume klausia: - kaip jums sitas vardas? Tai, mes bandom mamas "atvesti i doros kelia" sakydami, kad tokiu vardu yra pavadintas kaimynu katinas, su ta mintim, kad gal "susiprotes". Kita vertus, jei teveliai yra 100 proc. apsisprende, kad duos butent si varda, jie nebegs i foruma klausineti: ar grazus?... jiems nebus svarbi musu nuomone... O kadangi klausia, tai ir rasom, ka galvojam... nieko blogo as cia tame nematau...
Na man rodos jog ir neigiamos nuomonės yra labai naudingos - juk gyvenime tai žmonėm būtent gerai ir blogai asocijuosis, na ir jeigu tarkim koks nors vardas tikrai dažnai naudojamas tiem patiem šunim pavadinti, gyvenime nuo to irgi nepabėgsi - gal geriau jau žinoti tokius dalykus prieš renkantis vardą.
Tas pats ir su nuomone tarptautiniai vardai vs lietuviški vardai: abi nuomonės populiarios ir abi pakankamai gerai atstovaujamos forume, o jau ką pasirinkti tai čia kiekvienos mamytės ir tėvelio apsisprendimas.
Nagi, pasisakysiu ir aš
QUOTE(gitap @ 2007 04 03, 19:39) Ir dar: asmeniškai aš, tai NIEKADA neskelbčiau forume apklausos apie savo esamų ir busimų vaikų vardus, bet gal kažkas turi poreikį ar norą tai daryti Na apie būsimus tai gal ir naudinga sužinoti, pavyzdžiui kiek toks vardas populiarus yra, nes kažkaip nesinorėtų jog daug vaikų tais pačiais vardais vienoj klasėj būtų.
Tyčiojimasi iš vardų rodo nebrandumą ir gal dar tą iš vaikystės likusi mėgstama "Justė - kopūstė" ar kažką panašaus. Iš visko visada galima pasišaipyti turint aštru liežuvį ar nepagarbos jausmą, bet tai rodo tik žmogaus vidini tuštumą, tai tyčiojamasi iš tokio asmeninio dalyko kaip kito žmogaus vardas.
O dėl gyvūnų vardų - tai jie gi pagal žmonės duodami o ne atvirkščiai QUOTE(FataMorgana @ 2007 04 27, 10:29) Tyčiojimasi iš vardų rodo nebrandumą ir gal dar tą iš vaikystės likusi mėgstama "Justė - kopūstė" ar kažką panašaus. Iš visko visada galima pasišaipyti turint aštru liežuvį ar nepagarbos jausmą, bet tai rodo tik žmogaus vidini tuštumą, tai tyčiojamasi iš tokio asmeninio dalyko kaip kito žmogaus vardas. O dėl gyvūnų vardų - tai jie gi pagal žmonės duodami o ne atvirkščiai QUOTE(FataMorgana @ 2007 04 27, 10:29) Tyčiojimasi iš vardų rodo nebrandumą prašom apibrėžti konkrečiai, kas yra tyčiojimasis? nes jau buvo skyrelyje diskutuojama, kas yra įžeidimai ir kas ne...tai vieneims žmonėms pasakymai, kad pažįstu šunį, tokiu pat vardu kaip ir vaiko vardas- yra įžeidimas, kitiems neįžeidimas...QUOTE(ingalp @ 2007 04 27, 10:53)
As manau, kad tai lietuviskas, kaimietiskas, stuobrio bruozas kabinti vardams pravardes, pasaipias asocijacijas. Sioj saly, kur gyvenu, níekam net i galva neateina saipytis is pavardziu (kaip budavo pas mus m-kloj), nors jos cia beveik visos turi kazkokia reiksme, bet matomai kultura kitokia... Pastebejau dar viena dalyka: lietuviski forumai irgi daug piktesni negu uzsienyje. Kad ir siame supermamu forume, tiek daug piktu zinuciu... As dalyvauju uzsienietiskame forume, tai man neteko net kazko panasaus matyti... Tai va, tokie pastebejimai...
QUOTE(Eistee76 @ 2008 01 01, 18:49) Pastebejau dar viena dalyka: lietuviski forumai irgi daug piktesni negu uzsienyje. Kad ir siame supermamu forume, tiek daug piktu zinuciu... As dalyvauju uzsienietiskame forume, tai man neteko net kazko panasaus matyti... Tai va, tokie pastebejimai... O griztant prie temos apie vardus, suprantu, kad cia yra daug nelogisku temu su klausimais, kokia jusu nuomone apie viena ar kita varda. Be abejo, tuomet ta nuomone, kokia ji bebutu, visi norintys ir issako. Taciau nebutina skelti taip, kad skaitant ausys linktu |