Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vardų komentavimas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2
Pangasija
tik nesakykit kad aš neturiu ką veikt...
bet va pastebėjau tokį reiškinį -- kodėl taip populiaru vardams lipdyti visokias kvailokas asociacijas, iškart sakyti "mano kaimynas turi šunį tokiu vardu", ir šiaip išsidirbinėti?
gi damos esam, ne darželinukai blink.gif
Laisvė
Bet vidinė kultūra labai skirtinga, deja... Išsilavinimas, amžius, patirtis - taip pat...
Noa
O kita vertus, jei nenori tokių girdėt - tai nebūtina kurt temą "Ar jums labai gražus mano vaiko vardas, ar tik vidutiniškai" smile.gif Aš nei kiek neabejoju, kad jei atidaryčiau temą su savo vaikų ar kad ir pačios savo vardais, visokių komentarų sulaukčiau, nors vardai elementariausi - o velniam man reikia? smile.gif Aš pati žinau, kokie mano vaikų vardai turi būt, ir nebūtina man tam bendruomenės nuomonė smile.gif

Kiek žmonių, tiek nuomonių, visiems vis tiek neįtiksi. Vienam gražu Petras, kitam - Kandeliarija, nu ir peizevos vieni kitus susirinkę smile.gif O ką, geriau smailikus dėliot? g.gif
Sorceress
QUOTE(Noa @ 2006 03 01, 22:01)
O kita vertus, jei nenori tokių girdėt - tai nebūtina kurt temą "Ar jums labai gražus mano vaiko vardas, ar tik vidutiniškai" smile.gif Aš nei kiek neabejoju, kad jei atidaryčiau temą su savo vaikų ar kad ir pačios savo vardais, visokių komentarų sulaukčiau, nors vardai elementariausi - o velniam man reikia?  smile.gif Aš pati žinau, kokie mano vaikų vardai turi būt, ir nebūtina man tam bendruomenės nuomonė smile.gif

Kiek žmonių, tiek nuomonių, visiems vis tiek neįtiksi. Vienam gražu Petras, kitam - Kandeliarija, nu ir peizevos vieni kitus susirinkę smile.gif O ką, geriau smailikus dėliot? g.gif
*

Nu jau kai Noa suskelia, tai geriau ir su ziburiu nerasi biggrin.gif Visiskai pritariu, kokiam velniui cia klausinet ar grazus ar ne?
mikepodukofke
As paklausiu del vaiko vardo, bet tik is smalsumo kaip lietuviu visuomene reaguotu... jei ruosciausi varda rinkti jau greitai, tai mane liudintu ivairus pastebejimai - nekurciau tokios temos tada...

ir be to is tikro, tai jei asocijuojasi vardas su sunim, tai ir paraso zmogus, gi nuomones klausi... ar cia, jei su tavo nesutinka tai ne nuomone jau smile.gif?
Birbiziukas
na juk lietuvių toks bruožas įkast, pasišaipyt ir t.t tongue.gif
na o dėl to, kodėl žmogus klausia "ar patinka jum tas vardas", paprasčiausiai aš manau, kad tas žmogus nori tuo vardu pasidžiaugt su kitais rolleyes.gif ir tai mamai, dukros ar sūnaus vardas yras pts pačiausias ax.gif , bet kai atein air pasako , jog "mano sena kalė" tokiu vardu tai atsiprašau doh.gif , bet iš kitos pusės to ir reikia tikėtis jug čia nuomonių išreiškimas ir niekas neprivalo sakyti, kad jam tas ar anas vardas yra gražus jei jis jam nėra gražus mirksiukas.gif na , o jei tokiu vardu yra pavadintas kieno tai katinas ar šuo tai tas žmogus tą ir pasako, vienas norėdamas pašiept, o kitas nieko pikto nenorėdamas tongue.gif
Pangasija
ax.gif nu bet kazkaip LABAI JAU primityvu visalaik sakyt "suniuko vardas", o topine tema buvo kur prie vardu buvo klijuojami keiksmazodziai. blink.gif
nuomone nuomonei nelygu -- jeigu sakoma "man nepatinka, nes neskamba, nes nelietuviskas, nes...", bet kai zmogus tiesiog negirdejo tokio vardo ir sako nesamone vien tam kad sudirbt.
Birbiziukas
QUOTE(Dios @ 2006 03 02, 17:48)
o topine tema buvo kur prie vardu buvo klijuojami keiksmazodziai. blink.gif

nuomone nuomonei nelygu -- jeigu sakoma "man nepatinka, nes neskamba, nes nelietuviskas, nes...", bet kai zmogus tiesiog negirdejo tokio vardo ir sako nesamone vien tam kad sudirbt.
*

blink.gif o tokios temos tai neteko matyt

nu tai sakau. lietuvio maniera biggrin.gif
Kristtute
QUOTE(Noa @ 2006 03 01, 20:01)
O kita vertus, jei nenori tokių girdėt - tai nebūtina kurt temą "Ar jums labai gražus mano vaiko vardas, ar tik vidutiniškai" smile.gif Aš nei kiek neabejoju, kad jei atidaryčiau temą su savo vaikų ar kad ir pačios savo vardais, visokių komentarų sulaukčiau, nors vardai elementariausi - o velniam man reikia?  smile.gif Aš pati žinau, kokie mano vaikų vardai turi būt, ir nebūtina man tam bendruomenės nuomonė smile.gif

*

O aš pritariu Noa 100 proc. drinks_cheers.gif
Jei nenori išgirst nemalonių komentarų - neklausk. Juk nebūtinai visiems tas vardas turi būt gražus.
Leilla
QUOTE(Sorceress @ 2006 03 02, 00:29)
Nu jau kai Noa suskelia, tai geriau ir su ziburiu nerasi biggrin.gif Visiskai pritariu, kokiam velniui cia klausinet ar grazus ar ne?
*

teisingai kam cia klausinet, vistiek kiek zmoniu tiek nuomoniu
Ramunita
ax.gif nu bet kazkaip LABAI JAU primityvu visalaik sakyt "suniuko vardas", o topine tema buvo kur prie vardu buvo klijuojami keiksmazodziai.  blink.gif
*

siaip ka nori ta ir sako. Lietuva laisva salis ir jei man nepatinka koks vardas-tai ta ir sakau,ypac jei klausiama. jei kamnors mano vardas atrodo kvailas- ka gi...tai to zmogaus asmenine nuomone,o man mano vardas grazus!
kur tu radai toki sakini,kad vat zmogus negirdejo tam tikro vardo ir sako nesamone,kad ta varda sudirbt? nu nurodyk man toki citata. man labai idomu butu paskaityt wink.gif
o jei kam nepatinka neigiami atsiliepimai-tai kam skaityti? man tai labai juokinga,kai zmones skaito temas,kurios juos vienaip ar kitaip zeidzia,o paskui skundziasi. mazdaug paklausia ka manot apie varda xxx, gauna visokiu atsakymu,zinoma,bet vat jei jau yra neigiamu-tai tragedija.
beje,norodyk man nuoroda i tema(butent tema,o ne posta), kur butu vardai + keiksmazodziai.
ir dar-kodel primityvu,kad zmogaus vardas asocjuojasi su suns vardu? jei taip yra-tai kas tada?
Noa
O dėl "šuniuko vardo". Gal žmogus visai ne peizevojasi? Gal tikrai tauta įpratus tokiais vardais šunis vadint? Ir gerai, sakyčiau, kad pasako, tėveliai gali pagalvot ir neduot vaikui, nu smile.gif Jei tavo draugė vaiką sugalvotų pavadint Reksu, ką sakytum? Ajai, koks gražus vardelis? O gal jų kaime Reksų šunų bėra, visi Tūzikai? O tavo kaime - kas antras? Žmogus tau ačiū pasakys, kad per durnumą vaiko neapipozorino...

Aš nepamenu, ar rašiau, ar nerašiau, bet pažįstu mažiausiai 3 šunis Grantus. Nu pažįstu... Tai ką aš žinau, kas čia durnas, ar aš, ar šunininkai, gal ir abeji, va ir kaimynas tokį mažiuką buldogiuką tik parsinešęs, girdėjau, Grantu šaukia... Tai ko žmogaus nepainformuot...

O šiaip - dar suprantu, kai mama svarsto, ar duot tokį vardą, ar neduot, nu toks mini visuomenės nuomonės tyrimas gaunasi. Gal tikrai, paklausys tautos ir nepavadins, tarkim, Reksu smile.gif Bet kam klaust - ar jums patinka mano vaiko vardas? Gi jei tautai nepatinka, tai pakeist vis tiek vėlu smile.gif O komentarai tai vis tiek analogiški...

Aš pati kažkodėl norėjau savo vyresnėlį pavadint Liudviku, nežinau, kas man buvo užplaukę smile.gif Tai atkalbėjo aa mama, naujagimio močiutė. Ji pasakė, kad jų klasėj buvo Liudvikas, tai vaikai jį erzindavo "Liūdas bliūdas karvės šūdas" biggrin.gif Nu ir taip pagalvojau, ir anaip, ir nutariau, kad net man, kaip motinai, neblogai skamba, eilės gerai surimuotos, tai gal tiek jau to laugh.gif Ir pavadinau kitaip. Ir niekas jo niekaip nevadina smile.gif
O pagal šitą teoriją, kad negražu neigiamai komentuot vardus, turėjau nualpt įsižeidus ir su ašarom akyse vis tiek duot tą vardą? smile.gif
mikepodukofke
ax.gif nu bet kazkaip LABAI JAU primityvu visalaik sakyt "suniuko vardas", o topine tema buvo kur prie vardu buvo klijuojami keiksmazodziai.  blink.gif
*

kodel? girdejo... suniukas gi tokiu vardu 4u.gif
milabra
Pačios išsidirbinėjat su vardais, kuriat, galvojat, paskui dar nuomonės klausinėjat blink.gif Pilnas forumas tokių nukvakusių konservatorių, kaip aš, kurios niekad netoleruos naujadarų vardų, kurie nieko nereiškia. Tiesiog balsių priebalsių kratinys, kuris tėvams gražiai suskambėjo. doh.gif
Tas pats su šuniškais vardais. Irgi - forumo dalyvės nekaltos, jei kažkas sugalvojo vaiką pavadinti jų augintinių vardais. Pvz mano močiutė kiek turėjo katinų, visi buvo Germantai. Spėkit, nėra vaikų tokiais vardais? Tas pats minėtas Reksas. Užaugom su multiku apie Rekso nuotykius, taip pat dabar rodo šuns Rekso žygdarbius. Ir vistiek vaikus tokiu vardu vadina.
Paantrinu daugumai čia pasisakiusių - nenori, kad iš vardo šaipytųsi, tai ir neklausinėk šimto skirtingų galvų nuomonių. Pasakyk podružkei, kuri tau visada pritaria. mirksiukas.gif
Erina
QUOTE(milabra @ 2006 03 04, 11:09)
Pvz mano močiutė kiek turėjo katinų, visi buvo Germantai. Spėkit, nėra vaikų tokiais vardais?

Aišku, kad yra vaikų tokias vardais, nes Germantas yra labai normalus ir beje lietuviškas vardas
Birbiziukas
QUOTE(milabra @ 2006 03 04, 10:09)
Pačios išsidirbinėjat su vardais, kuriat, galvojat, paskui dar nuomonės klausinėjat  blink.gif Pilnas forumas tokių nukvakusių konservatorių, kaip aš, kurios niekad netoleruos naujadarų vardų, kurie nieko nereiškia. Tiesiog balsių priebalsių kratinys, kuris tėvams gražiai suskambėjo.  doh.gif
Tas pats su šuniškais vardais. Irgi - forumo dalyvės nekaltos, jei kažkas sugalvojo vaiką pavadinti jų augintinių vardais. Pvz mano močiutė kiek turėjo katinų, visi buvo Germantai. Spėkit, nėra vaikų tokiais vardais? Tas pats minėtas Reksas. Užaugom su multiku apie Rekso nuotykius, taip pat dabar rodo šuns Rekso žygdarbius. Ir vistiek vaikus tokiu vardu vadina.
Paantrinu daugumai čia pasisakiusių - nenori, kad iš vardo šaipytųsi, tai ir neklausinėk šimto skirtingų galvų nuomonių. Pasakyk podružkei, kuri tau visada pritaria.  mirksiukas.gif
*

nu aš dar nemačius ir laaabai abejoju ar yra vaikas Rekso vardu bigsmile.gif g.gif
Noa
QUOTE(J&A @ 2006 03 04, 14:33)
nu aš dar nemačius ir laaabai abejoju ar yra vaikas Rekso vardu  bigsmile.gif  g.gif
*

Pas mus kaime buvo smile.gif Dabar jam turėtų būt apie 30 metų smile.gif Dar buvo Grafas biggrin.gif Tiesa, jie čigonai smile.gif
mikepodukofke
QUOTE(Noa @ 2006 03 04, 14:55)
Pas mus kaime buvo smile.gif  Dabar jam turėtų būt apie 30 metų smile.gif Dar buvo Grafas biggrin.gif  Tiesa, jie čigonai smile.gif
*

gal tas pats Grafas kur pries pora metu per telika rode g.gif g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Laisvė
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 03 04, 22:34)
gal tas pats Grafas kur pries pora metu per telika rode  g.gif  g.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Po mano kaimą dvejų metukų sulaukęs Grafas, bet ne grafas bėgioja lotuliukas.gif
O šiaip, manau, jog protingi tėvai skambiu šuns vardu tikrai vaiko nevadins. O išsiauklėję pašnekovai tėvams į akis vardo nekomentuos. O jei virtualioje erdvėje pasipila įvairūs komentarai to vardo tema, vadinasi, to ir buvo laukta, nes kam tada užvesti temą...
Vilsen
QUOTE(Noa @ 2006 03 03, 14:00)
Aš nepamenu, ar rašiau, ar nerašiau, bet pažįstu mažiausiai 3 šunis Grantus. Nu pažįstu... Tai ką aš žinau, kas čia durnas, ar aš, ar šunininkai, gal ir abeji, va ir kaimynas tokį mažiuką buldogiuką tik parsinešęs, girdėjau, Grantu šaukia... Tai ko žmogaus nepainformuot...
*

Aš tema užvedžiau,dėl Granto vardo,be to tai mano sūnaus vardas,ir tema buvo idėta i 'vaikų vardai',aš visai nebijau kritikos,net pati ten esu parašiusi,kad Pakso vilkšunis tokiu vardu pavadintas,o kas man doh.gif tegul vadina kaip nori,bet... aš klausiau ka jūs galvojate apie šį vardą,o daug kas pradėjo man rašyti..aš šuni turiu tokiu vardu pavadintą...o mano kaimynų šuns toks vardas ir pan doh.gif man visai neidomu kas pavadino savo gyvūnus tokiu vardu,o jei ir būtų tai rašyčiau šia tema,ten kur apie gyvūnus diskutuoja biggrin.gif
Aš visada sakau du žmonės-dvi nuomonės
Birbiziukas
QUOTE(Noa @ 2006 03 04, 14:55)
Pas mus kaime buvo smile.gif  Dabar jam turėtų būt apie 30 metų smile.gif Dar buvo Grafas biggrin.gif  Tiesa, jie čigonai smile.gif
*

unsure.gif
Noa
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 06, 12:54)
[color=blue]bet... aš klausiau ka jūs galvojate apie šį vardą,o daug kas pradėjo man rašyti..aš šuni turiu tokiu vardu pavadintą...o mano kaimynų šuns toks vardas ir pan doh.gif
*

Nu bet tai supranti, čia ir yra nuomonė apie vardą smile.gif Nes daugiau nelabai ką prikiši, skamba normaliai, tik va kad daug kas taip šunis vadina, o nekurie užsieniečiai tokias pavardes turi. Nu tai ir reziume - kodėl nepatinka? Tai vat todėl tik ir nepatinka. Pvz. koks Mantas irgi panašiai skamba, bet šunų mantais kažkaip nevadina smile.gif Ir nors šuo - žmogaus draugas, daugeliui žmonių negerai atrodo tokį pat vardą duot vaikui. Čia ne tik apie Grantą, pažiūrėk mergaičių kokius vardus aptarinėja smile.gif Nors šiaip jau galutinis rezultatas - tėvelių. va, kiti dar Sultanachmedais pavadina, kaip ir žmogaus vardas, ale vis tiek laugh.gif

Aišku, kai iškyla dilema, ar čia vaikas šuns vardu, ar šuo žmogaus, tai tada nežinau, kaip teisybę rast smile.gif Gal reik orientuotis į tai, kieno tarpe tas vardas dažnesnis. Pvz. pavadintų kas šunį kokiu Arūnu ar Darium, ar Vytautu, nugis tikrai šeimininką kas nors gydytis pasiūstų smile.gif

Šiaip mamų, kurių vaikų vardais pavadinti šunys, satisfakcija galėtų būt tokia - atidaryt šunininkų skyrely temą - "Šuo žmogaus vardu - šeimininkas durnas ar neėdęs?" biggrin.gif
Elina
QUOTE(Noa @ 2006 03 06, 13:13)
Pvz. pavadintų kas šunį kokiu Arūnu ar Darium, ar Vytautu, nugis tikrai šeimininką kas nors gydytis pasiūstų smile.gif
*

Mano vardas to tipo kaip ir bet koks Arūnas ar Daiva, Vaida ar Jurga rolleyes.gif , bet ne kartą girdėjau šunytę kviečiant mano vardu mad.gif triniti.gif O mano kaimynų šuo- Versacce smile.gif. Yra pas mus kaime ir Grantas rolleyes.gif
Noa
QUOTE(Elina @ 2006 03 06, 14:37)
O mano kaimynų šuo- Versacce smile.gif
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nu neblogai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Gerai, kad vaikų taip niekas nevadina biggrin.gif

Ne, šunininkų irgi prietrankų būna, kas be ko... biggrin.gif
Vilsen
šiai dienai tų vardų yra begalė ir jų naujų ir keistų skambės vis daugiau,bet prie jų visi po truputi pripranta.Žmogaus vardais vadino gyvūnus šiandien,vadins jais ir po 10metų,tai normalu,bet aš tikrai savo gyvūno nevadinčiau tokiais vardais kaip žmonių..bet tai mano nuomonė,nes kiek išeini į kiema tai nesuprasi pagal vardą ką šaukia ar gyvūna ar žmogų g.gif doh.gif
vvandene
na jei ,kuria temą, klausia nuomonės, tai ir parašo, kas ką galvoja g.gif
Vilsen
QUOTE(vvandene @ 2006 03 06, 16:55)
na jei ,kuria temą, klausia nuomonės, tai ir parašo, kas ką galvoja  g.gif
*

kai turi savo nuomone tai paprastai parašo,kad jam šis vardas nepatinka,ar atvirkčiai.O ne pradeda vardinti kiek savam kieme laksto keturkojų tokiu vardu,manau tai du skirtingi dalykai. biggrin.gif
Birbiziukas
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 06, 14:38)
kiek išeini į kiema tai nesuprasi pagal vardą ką šaukia ar gyvūna ar žmogų g.gif  doh.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif juokas menkas, bet vistiek juokinga blush2.gif
Vilsen
QUOTE(J&A @ 2006 03 08, 17:47)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif juokas menkas, bet vistiek juokinga  blush2.gif
*

J&A,bet pripažinkim,kad tai tiesa ir taip dažnai būna doh.gif lotuliukas.gif
Birbiziukas
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 08, 17:57)
J&A,bet pripažinkim,kad tai tiesa ir taip dažnai būna doh.gif  lotuliukas.gif
*

matai reikalas tas , kad aš laaabai retai girdžiu kai šunį šaukia mirksiukas.gif esu tikrai girdėjus kai viena boba savo šuniui (bokseris lygtai buvo doh.gif ) sakė: Grantuk, nelipk į balą, kojas sušlapsi lotuliukas.gif kaip tu manai, kaip aš pasijaučiau doh.gif rolleyes.gif....vienas Grantukas už pavadėlio pririštas eina, o kitas iš paskos vežime guli unsure.gif doh.gif
Vilsen
QUOTE(J&A @ 2006 03 08, 20:56)
sakė: Grantuk, nelipk į balą, kojas sušlapsi  lotuliukas.gif kaip tu manai, kaip aš pasijaučiau  doh.gif  rolleyes.gif....vienas Grantukas už pavadėlio pririštas eina, o kitas iš paskos vežime guli  unsure.gif  doh.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif matai J&A retai,bet taip būna.Mato tėvu kieme tokių vardų gali prisiklausyt doh.gif pvz;TOMAI PAS MANE/dar galvojau,oho mamytės griežtumas,o spėk kas atlekia rolleyes.gif ogi ilgaplaukis taksiukas lotuliukas.gif doh.gif arba VAIDA/katė/ doh.gif ir galvok ką nori biggrin.gif
Pangasija
nu mano suo Ramzis, ir kazkada keli turkai akis isverte: "Kaipgi? Juk Ramzee yra turkiskas vyro vardas." tai kol as jiems isaiskinau, kad Ramzis -- tai ne Ramzee.
nors tiesa sakant nenustebciau, jei isgirsciau kada vaika pavadinta Ramziu -- buvo istorine asmenybe visgi, ir vardas kaip vardas. biggrin.gif
kita vertus, daugelyje uzsienio saliu duoti gyvunui zmogaus varda -- visai normalu, ir niekas to nepriima kaip izeidimo. (paprasciausias pavyzdys -- Tom&Jerry)
Vilsen
QUOTE(Dios @ 2006 03 09, 09:34)
kita vertus, daugelyje uzsienio saliu duoti gyvunui zmogaus varda -- visai normalu, ir niekas to nepriima kaip izeidimo. (paprasciausias pavyzdys -- Tom&Jerry)
*

aš tai visai neisižeidžiu jei kas gyvūnus vadina žmogaus vardais,tai yra kiekvieno žmogaus reikalas.Žmogaus vardais gyvūnus vadinti manau labiau paplite miestuose,o kaimuose ar miesteliuose vadina gyvunus jiems skirtais vardais/turiu omeni visokie PUKIAI,FREDAI,MIKES ir pan/Musu tėvai turėjo šuni-MIKE,sesuo žiurke-Zuza,aš vaikystėj žiurkėna-Mirga blush2.gif
Soterija
Kiek žmonių - tiek nuomonių, taigi jei jau skelbi temą - būk pasiruošęs viskam smile.gif
O be to kartais tikrai naudingų patarimų būna wink.gif
ramux
QUOTE(Velniukstis @ 2006 09 30, 12:52)
Kiek žmonių - tiek nuomonių, taigi jei jau skelbi temą  - būk pasiruošęs viskam smile.gif
O be to kartais tikrai naudingų patarimų būna wink.gif
*

Sutinku su Velniukscio numone. drinks_cheers.gif
Niutsi
QUOTE(Dios @ 2006 03 01, 20:18)
bet va pastebėjau tokį reiškinį -- kodėl taip populiaru vardams lipdyti visokias kvailokas asociacijas, iškart sakyti "mano kaimynas turi šunį tokiu vardu", ir šiaip išsidirbinėti?
gi damos esam, ne darželinukai  blink.gif
*

Man irgi keista, kodėl žmonės taip daro... Gal nemoka kitaip išreikšt, kad vardas nepatinka, neatitinka jų skonio. Gal net nepagavoja, kad gali ką įžeisti? verysad.gif
P.s. Be to, žinau apie šeimą, kuri negali turėt vaikų (o ir įsivaikint negali), tai šuo jiems kaip vaikas, kaip žmogus. Taigi, nemanau, kad jei šuo turi žmogišką vardą tai yra blogai (bent jau aš nieko blogo nematau...) Per ANIMAL PLANET dažnai giržiu tokius šunų ar kačių vardus: Viljamas, Tomas, Džekas, Džonis, Keiti, Roksana, o juk tai Amerikoj paplitę vardai ir veiksmas taip pat vyksta Amerikoj, ir nieks nesuka galvos dėl to...
Isila
jei žmogus klausia mano nuomonės, tai ir ją sakau. jeigu tas vardas man su kažkuo asocijuojasi, irgi taip sakau. Tiesiai šviesiai rėžiu nuomonę apie tą vardą. Pilna žmonių, pilna nuomonių. Ir tikrai nematau nieko blogo tame, jei žmogus pasako, akd va, jų kieme šuo tokiu vardu bėgioja. Vat ir priežastis, kodėl tam žmogui tas ar anas vardas atrodo nepriimtinas ar pan.
Surfinija
QUOTE(Dios @ 2006 03 01, 20:18)
*

Na na na, nereikia piktintis ir pūstis. Jei autorius klausia, tai forumo dalyviai ir atsako.
Štai, jei klausimas būtų, pavyzdžiui, "gražūs atsiliepimai apie šį vardą ..., rašykit tik tos, kam patinka", tai ko gero kritikos ir nebūtų (naudos taip pat). Bet jei tema "ką manot apie vardą...", "kaip jums patinka vardas...", "padėkit išrinkti vardą..." - tai ir PADEDAM, RENKAM, KONSULTUOJAM g.gif . Protingas žmogus visuomet išklausys visas nuomones ir pasirinks smile.gif . Juk norėjo sužinoti kiek "už" ir "prieš". Kartais vardo reikšmę ar paplitusias asociacijas su juo sužinojęs žmogus ir persigalvoja.
Beje, vieningos nuomonės ir būti negali. Tik atkreipkit dėmesį, kad vienus vardus aštriai kritikuoja absoliuti dauguma pasisakiusiųjų doh.gif , o apie kitus vos vienas kitas tarsteli, kad nepatinka. Ir tai - forumo dalyvių pagalba tėvams (kurios jie ir prašė), nes vaikui su duotu vardu reikės gyventi ir aplinkinių nuomonė, su kuriais vaikas susitiks, bus procentaliai tokia pati... mirksiukas.gif Kas pasakys garsiai, o kas už nugaros kikens. 4u.gif
muminukas
pvz., aš pripažįstu, kad kritikuodama dažnai ir pasūdau. tačiau man tikrai pikta, kai kokia gal net vakarinės nebaigusi mergelė paklausia: "Kaip jums vardas Segara, Verda ar pan.?". ir įsivaizduoja save labai protingą - mat jos vaikas išskirtinis bus. ne vardas žmogų, o žmogus vardą puošia. galų gale, yra vardų istorija, yra tautos tradicijos ir pan. reiktų kažkiek atsižvelgti, gerbti savo kalbą, savo papročius.
Raspberry
QUOTE(Dios @ 2006 03 01, 19:18)
*

kai mamos sugalvoja varda Leopoldas, ir paskui cia forume klausia: - kaip jums sitas vardas? Tai, mes bandom mamas "atvesti i doros kelia" sakydami, kad tokiu vardu yra pavadintas kaimynu katinas, su ta mintim, kad gal "susiprotes". Kita vertus, jei teveliai yra 100 proc. apsisprende, kad duos butent si varda, jie nebegs i foruma klausineti: ar grazus?... jiems nebus svarbi musu nuomone... O kadangi klausia, tai ir rasom, ka galvojam... nieko blogo as cia tame nematau... tongue.gif
Elemire
Na man rodos jog ir neigiamos nuomonės yra labai naudingos - juk gyvenime tai žmonėm būtent gerai ir blogai asocijuosis, na ir jeigu tarkim koks nors vardas tikrai dažnai naudojamas tiem patiem šunim pavadinti, gyvenime nuo to irgi nepabėgsi - gal geriau jau žinoti tokius dalykus prieš renkantis vardą.

Tas pats ir su nuomone tarptautiniai vardai vs lietuviški vardai: abi nuomonės populiarios ir abi pakankamai gerai atstovaujamos forume, o jau ką pasirinkti tai čia kiekvienos mamytės ir tėvelio apsisprendimas.
Unregistered
Nagi, pasisakysiu ir aš rolleyes.gif . Niekad nepirščiau savo nuomonės ir įsitikinimų kitam žmogui schmoll.gif . Klausia, ar gražus/negražus vardas - pasakau, klausia, kodėl - irgi galiu pasakyti, bet "vesti į doros kelią" ar įtikinėti, jog būtina laikytis tradicijų - irgi nedrįsčiau schmoll.gif . Kodėl? Ogi todėl, kad nebūčiau tokia tikra, jog pati einu doros ir LIETUVYBĖS keliu mirksiukas.gif . Kaip galima "sprausti" kitą žmogų į savo standartus ir norėti, kad jis taip, kaip tu mąstytų? mastau.gif . Ir dar: asmeniškai aš, tai NIEKADA neskelbčiau forume apklausos apie savo esamų ir busimų vaikų vardus, bet gal kažkas turi poreikį ar norą tai daryti mirksiukas.gif, taigi - labai prašom thumbup.gif . Buvau užvedus temą ir aš, bet vien tik iš smalsumo ir noro pamatyti, kokios bus nuomonės apie du mano girdėtus ir man įdomius vardus rolleyes.gif .
Elemire
QUOTE(gitap @ 2007 04 03, 19:39)
Ir dar: asmeniškai aš, tai NIEKADA neskelbčiau forume apklausos apie savo esamų ir busimų vaikų vardus, bet gal kažkas turi poreikį ar norą tai daryti mirksiukas.gif, taigi - labai prašom thumbup.gif  .

Na apie būsimus tai gal ir naudinga sužinoti, pavyzdžiui kiek toks vardas populiarus yra, nes kažkaip nesinorėtų jog daug vaikų tais pačiais vardais vienoj klasėj būtų. g.gif Bet labai sutinku, su jūsų nuomone apie esamus vaikų vardus - juk po tos apklausos tai vardo nekeisi, jei ir paaiškėja jog atsiliepimai negatyvūs. cool.gif
FataMorgana
Tyčiojimasi iš vardų rodo nebrandumą ir gal dar tą iš vaikystės likusi mėgstama "Justė - kopūstė" ar kažką panašaus. Iš visko visada galima pasišaipyti turint aštru liežuvį ar nepagarbos jausmą, bet tai rodo tik žmogaus vidini tuštumą, tai tyčiojamasi iš tokio asmeninio dalyko kaip kito žmogaus vardas.
O dėl gyvūnų vardų - tai jie gi pagal žmonės duodami o ne atvirkščiai blink.gif
*GAILĖ*
QUOTE(FataMorgana @ 2007 04 27, 10:29)
Tyčiojimasi iš vardų rodo nebrandumą ir gal dar tą iš vaikystės likusi mėgstama "Justė - kopūstė" ar kažką panašaus. Iš visko visada galima pasišaipyti turint aštru liežuvį ar nepagarbos jausmą, bet tai rodo tik žmogaus vidini tuštumą, tai tyčiojamasi iš tokio asmeninio dalyko kaip kito žmogaus vardas.
O dėl gyvūnų vardų - tai jie gi pagal žmonės duodami o ne atvirkščiai  blink.gif
*

blink.gif blink.gif lotuliukas.gif nu tik nereikia jau čia taip persūdyti. prie ko čia vidinis tuštumas doh.gif . tai rodo, kad tiesiog žmogus atvirai sako ką galvoja, n dar gal diplomatijos stoką, bet jau apie vidinį tuštumą tai jau čia perdėjai irnesakyk.gif
Ožiaragė
QUOTE(ingalp @ 2007 04 27, 10:53)
tiesiog žmogus atvirai sako ką galvoja,
*

Galvok viską, ką sakai, bet nesakyk visko, ką galvoji mirksiukas.gif
*GAILĖ*
QUOTE(Ožiaragė @ 2007 04 27, 11:47)
Galvok viską, ką sakai, bet nesakyk visko, ką galvoji  mirksiukas.gif
*

ir nesakau mirksiukas.gif . nes jei pasakyčiau viską ką galvoju , tai swoon.gif
Cikadelė
QUOTE(FataMorgana @ 2007 04 27, 10:29)
Tyčiojimasi iš vardų rodo nebrandumą
prašom apibrėžti konkrečiai, kas yra tyčiojimasis? nes jau buvo skyrelyje diskutuojama, kas yra įžeidimai ir kas ne...tai vieneims žmonėms pasakymai, kad pažįstu šunį, tokiu pat vardu kaip ir vaiko vardas- yra įžeidimas, kitiems neįžeidimas...
QUOTE(ingalp @ 2007 04 27, 10:53)
blink.gif  blink.gif  lotuliukas.gif  nu tik nereikia jau čia taip persūdyti. prie ko čia vidinis tuštumas  doh.gif . tai rodo, kad tiesiog žmogus atvirai sako ką galvoja, n dar gal diplomatijos stoką, bet jau apie vidinį tuštumą tai jau čia perdėjai  irnesakyk.gif
nesutinku, dar ir kiek būna tos vidinės tuštumos, tik aišku negalima spręsti apie tas tuštumas iš vienos ar kelių žinučių ir dar parašytų forume...dažnao forume žmonės susitapatina su kitu aš- jie yra kažkas kitas, o ne jie (čia protingi psichologai taip teigia biggrin.gif lotuliukas.gif biggrin.gif
Eistee76
As manau, kad tai lietuviskas, kaimietiskas, stuobrio bruozas kabinti vardams pravardes, pasaipias asocijacijas. Sioj saly, kur gyvenu, níekam net i galva neateina saipytis is pavardziu (kaip budavo pas mus m-kloj), nors jos cia beveik visos turi kazkokia reiksme, bet matomai kultura kitokia... Pastebejau dar viena dalyka: lietuviski forumai irgi daug piktesni negu uzsienyje. Kad ir siame supermamu forume, tiek daug piktu zinuciu... As dalyvauju uzsienietiskame forume, tai man neteko net kazko panasaus matyti... Tai va, tokie pastebejimai...
minik
QUOTE(Eistee76 @ 2008 01 01, 18:49)
Pastebejau dar viena dalyka: lietuviski forumai irgi daug piktesni negu uzsienyje. Kad ir siame supermamu forume, tiek daug piktu zinuciu... As dalyvauju uzsienietiskame forume, tai man neteko net kazko panasaus matyti... Tai va, tokie pastebejimai...
*

drinks_cheers.gif Labai teisingi pastebejimai. As daznai pusiau juokais megstu sakyti, jog norint pazinti kitos tautos mentaliteta, pakanka ilisti i tos salies bet kuri foruma lotuliukas.gif .
O griztant prie temos apie vardus, suprantu, kad cia yra daug nelogisku temu su klausimais, kokia jusu nuomone apie viena ar kita varda. Be abejo, tuomet ta nuomone, kokia ji bebutu, visi norintys ir issako. Taciau nebutina skelti taip, kad skaitant ausys linktu tongue.gif , jei kazkuris vardas negrazus, manau, pilnai pakanka taip ir pasakyti, be papildomu "vaizdingu" palyginimu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.