Ugniaplaukė
2006 03 02, 12:31
sveikutes, turiu jauna katyte, ji dar tik 8 menesiu ir vakar ji pradejo keistai elgtis, kniauksi visa laika, tupi prie duru, bando issprukti lauk. gulineja ir vartosi ant nugaros, arba gulasi ant pilvuko, o uzpakalinem kojom kelia kuneli i virsu, vienu zodziu, elgiasi, kaip lig siol nesielge. pasikosultavus telefonu su veterinaru, jis konstatavo : MORCIUS, man asmeniskai atrodo tai per anksti, mat skaiciau, kad morcius buna mazdaug sulaukus metu. o jai tik 8 menesiai dar... tableciu duoti bijausi, katinelius veisti planavom vasara, ty kaip tik, kai jai bus metai, mes turęesim daugiua laiko. ar tai praeis, gal yra kokiu kt priemoniu? girdejau, kad Rusijoje girdo kazkokiom zoleliu specialiom arbatom. Gal sakau, pabandyt kokias metas  ?
O kam tu nori jai kažką duot? Juk praeis viskas kaip atėjo  Ar labai serenadas kelia? Tada pažaisk su ja, pabūk daugiau, paglostyk O metų katytei (žiūrint kokia veislė) per anksti vaikučius gimdyt taip pat, kaip ir 8 mėn. Sėkmės jums abiems
Mano katytei irgi 8 mėn. morčius buvo (visai neseniai), tai tik tris dienas taip iškeltu užpakaliu pravaikščiojo  Per daug nekoncertavo, tik labai glostyti prašydavosi, ir tuomet murkdavo net springdama  Pirmas morčius, sako, lengvai praeina. Mes nieko nedavėm, kažkaip pabijojom tokiai dar mažai. Manau, kad ir tavo katei turėtų greitai viskas aprimti. Bent mano katytei geriausi vaistai buvo glostymas, taip ir užmigdavo...
Iš savo patirties papasakosiu. Katei davinėjome specialias tabletes, kad nemorčiuotų - veterinaras rekomendavo, tik pavadinimo niekaip neatsimenu. O vėliau nutarėme suvesti katytę su katinu, viskas sėkmingai ir įvyko. Tik bėda - vienas kačiukas vadoje buvo neišsivystęs, veterinaras spėja, kad tai būtent tų tablečių pasekmė. Daugiau vaistukų negirdome, pakvailioja katė, pasiraičioja, padainuoja  ir praeina viskas. Nenoriu jos sveikatai kenkti.
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2006 03 02, 12:31) sveikutes, turiu jauna katyte, ji dar tik 8 menesiu ir vakar ji pradejo keistai elgtis, kniauksi visa laika, tupi prie duru, bando issprukti lauk. gulineja ir vartosi ant nugaros, arba gulasi ant pilvuko, o uzpakalinem kojom kelia kuneli i virsu, vienu zodziu, elgiasi, kaip lig siol nesielge. pasikosultavus telefonu su veterinaru, jis konstatavo : MORCIUS, man asmeniskai atrodo tai per anksti, mat skaiciau, kad morcius buna mazdaug sulaukus metu. o jai tik 8 menesiai dar... tableciu duoti bijausi, katinelius veisti planavom vasara, ty kaip tik, kai jai bus metai, mes turęesim daugiua laiko. ar tai praeis, gal yra kokiu kt priemoniu? girdejau, kad Rusijoje girdo kazkokiom zoleliu specialiom arbatom. Gal sakau, pabandyt kokias metas  ? maniskei ka tik baiges ir jai 9men
laurynaa
2006 03 03, 10:41
oooho ho ho tai mano katytei irgi morcius  as ir galvoju ko ji savo sikniuka taip iskelia kai glostau  va kame suo pakastas nu tik kiek laiko tas morcius tesis??pas mane jau antra savaite (o gal ir kokia trecia  ) ji dainuoja ir bando i lauka pabegti o geriausia vaistas tai tikrai glostymas ir zaidimas su ja
Tai visos katės kelia užpakalį į viršų, kai glostai  Ir katinai taip pat  O morčius negali trukt tris savaites (normalus). O jei trunka, tai jau reikia kažką daryti. Pvz.: kreiptis į vetus.
laurynaa
2006 03 03, 11:26
QUOTE(gravel @ 2006 03 03, 11:19) Tai visos katės kelia užpakalį į viršų, kai glostai  Ir katinai taip pat  O morčius negali trukt tris savaites (normalus). O jei trunka, tai jau reikia kažką daryti. Pvz.: kreiptis į vetus. o kiek laiko jis trunka? biski nugasdinai tu mane  dabar nebezinau nei ka galvoti!! nu ji nerealiai miakia, is proto isvaryti gali!! gal tikrai reikia pas gyd vesti?! nu tikrai durnas klausimas, bet is ko jis nustatys morcius jai ar ne?
SoftKiss
2006 03 03, 11:33
Ketė per morčių vaikšto prisispausdusi prie grindų, primena anties pozą, uodega užlenkta į šoną panaši į kablį pasidaro ir visiškai atidengia skylutę  .  Voliojasi ant grindų, Labiau meili pasidaro, nei visada, gaulstosi (Ypač prie vyriškos giminės), gali dažniau vaikščioti į tuoletą. Šiame straipsnelyje labai gerai įliustruota: http://fauna.savel.org/topics.cgi?op=view_...at=kates;id=133
Perskaičius straipsnį, susidariau nuomonę, kad galima, kartu laikant katiną ir katę, spėti juos perskirti prasidėjus morčiui, kad neprisidarytų neplanuotų vaikų. Ir nereikia pastoviai katino laikyti atskirai.  Aišku, kniaukimo ir žymėjimosi neišvengti.
Vigilyte
2006 03 03, 12:03
Aš girdėjau, kad tos tabletės nuo morčiaus yra labai blogai, gali net vėžį sukelti katei  , kad atseit tų vaistų galima duoti nebent pora kartų per visą katės gyvenimą  . Aš irgi nelabai supratau kam iš viso kažką daryti, kai morčius, taip jau yra jis ateina ir praeina. Mano katei dabar yra 8 metai, tai ji kelis kartus buvo atsivedusi kačiukų  , o prieš maždaug 4 metus, mes ją sterilizavom ir jokių problemų  , jokių morčių  , ir katytė nesikankina, nevaikšto užpakalio atstačiusi  ir į kiemą nebaisu išleisti, žodžiu mums katytės sterilizacija buvo labai tinkamas sprendimas
Ugniaplaukė
2006 03 03, 14:19
neatrodo, kad ji ten labai kankintusi, gulineja, murkia, megsta, kai glostai...  tik kad ryte kokia 5 valanda truputi pakniaukia, bet nusiramina. is proto tikrai dar neveda  be to, maniskes ir kniaukimas svelnus, toks mielas ausiai, ne toks kaip kitu kaciu esu girdejusi... ir pati visa svelnute
laurynaa
2006 03 03, 21:13
biski ne i tema, bet dabar tai suprantu kad mano katytei dar tikrai ne morcius, bet va - kodel ji taip kniaukia, kai gristu po darbo nu nenusakomas jos "bambejimas" pora val ar ji cia savo charakteri rodo (rusu ji melynoji) ar jau rimtai pas veta reiktu apsilankyti
Bamba, nes myli tave ir pasiilgo  Pas mane du tokie "bambekliai"  Kartais galvoju, kad myliu juos dar labiau už tą "šnekėjimą". Tokios jau kai kurių veislių subtilybės
laurynaa
2006 03 05, 17:43
QUOTE(gravel @ 2006 03 03, 21:24) Bamba, nes myli tave ir pasiilgo  Pas mane du tokie "bambekliai"  Kartais galvoju, kad myliu juos dar labiau už tą "šnekėjimą". Tokios jau kai kurių veislių subtilybės   nu gal ir meile demonstruoja, bet balselio tona tai galetu nuleisti
Kuo aukštesnis tonas, tuo stipresnė meilė  Patikėk
Mano katei irgi 8 mėn. Jau taip keistai kniaukti pradėjo, visada būdavo tokia tyli. O čia atėjus paskaičiau, nusiraminau. Morčius vadinasi. Man tik įdomu kaip ilgai jis trunka. Jau kelios dienos, bet galiu pasidžiaugt, kad kniaukimas ilgai netrunka. Gal kad pirmas kartas?
SoftKiss
2006 03 08, 11:48
QUOTE(Svetė @ 2006 03 08, 11:43) Mano katei irgi 8 mėn. Jau taip keistai kniaukti pradėjo, visada būdavo tokia tyli. O čia atėjus paskaičiau, nusiraminau. Morčius vadinasi. Man tik įdomu kaip ilgai jis trunka. Jau kelios dienos, bet galiu pasidžiaugt, kad kniaukimas ilgai netrunka. Gal kad pirmas kartas? Pas mus tai viena katė morčiuoja 7 dienas, kita apie 9. Kiekvienai katei indvidualiai.
maniske pamorciawo 5 dienas, sawaite buwo ramu db wel pradejo
QUOTE(natie @ 2006 03 08, 17:21) maniske pamorciawo 5 dienas, sawaite buwo ramu db wel pradejo   Tikiuosi maniškei taip neužplauks, nes dabra kaip tik ketvirta diena kaip morčiauja Gal ji kokio katino kvapą jaučia?
QUOTE(Latte @ 2006 03 08, 17:33) jai dzin ar katinas, swarbu wyriska gimine, nes pradejo morciau pamacius seska patina
SoftKiss
2006 03 09, 09:23
Tai jau tikrai, pas mus šuniui pasirašo
Niu ir ištvirkelės pas jumi
QUOTE(laurynaa @ 2006 03 05, 15:43)  nu gal ir meile demonstruoja, bet balselio tona tai galetu nuleisti  Aš tai buvau susiruošusi vakar saviškį kastruoti, po to, kai naktį nedavė miegoti, bet vakar pasidarė jo gaila  ir nenuvežiau, o ir vakar vakare jau buvo ramu Maniškis tai keistai žymi... jau mačiau... jis tikrai žymi savo tualete į kraiką !
jurgiuxxx
2006 03 09, 10:53
Labutis,paaiskinkit man kiek gali testis morcius?Musu katei jau metai bet kai prasidejo morcius jau beveik 3 men tesiasi 4-5 dienas eina kniaukdama,trinas,uzpakali pakelus praeina tos kelios dienos kniaukimo,praeina savaite ir vel tas pats,ir taip jau 15d.,bus trys men.,kai taip tesiasi,o kaciuku tai nenorim,nes ju ir taip nemazai kieme laksto(gyvenam nuosavam name).
Na ir pasileidelės tos jūsų panos  Maniškei jau morčius praeina šiandien naktį tik pusvalanduką paryčiai padainavo ir viskas - vėl prie normalau gyvenimo  Tikiuosi greitai tai nepasikartos Papildyta:QUOTE(jurgiuxxx @ 2006 03 09, 10:53) Labutis,paaiskinkit man kiek gali testis morcius?Musu katei jau metai bet kai prasidejo morcius jau beveik 3 men tesiasi 4-5 dienas eina kniaukdama,trinas,uzpakali pakelus praeina tos kelios dienos kniaukimo,praeina savaite ir vel tas pats,ir taip jau 15d.,bus trys men.,kai taip tesiasi,o kaciuku tai nenorim,nes ju ir taip nemazai kieme laksto(gyvenam nuosavam name). Labas, manau jei nenori kačiukų, o tuo labaiu gyveni nuosavame name (manau išleidi ją pasilakstyti) tai geriausia išeitis sterilizuoti  Tada visi morčiai baigsis  O dėl tokio dažno morčiavimosi tai nežinau nieko...
manjana
2006 03 09, 11:21
QUOTE(palme @ 2006 03 09, 11:43) Maniškis tai keistai žymi... jau mačiau... jis tikrai žymi savo tualete į kraiką !  va kur protingas katinas  Galėtų visi taip :lotuliukas QUOTE(jurgiuxxx @ 2006 03 09, 11:53) Labutis,paaiskinkit man kiek gali testis morcius?Musu katei jau metai bet kai prasidejo morcius jau beveik 3 men tesiasi 4-5 dienas eina kniaukdama,trinas,uzpakali pakelus praeina tos kelios dienos kniaukimo,praeina savaite ir vel tas pats,ir taip jau 15d.,bus trys men.,kai taip tesiasi,o kaciuku tai nenorim,nes ju ir taip nemazai kieme laksto(gyvenam nuosavam name). Kai tik sterilizuosit, iškart ir baigsis
QUOTE(jurgiuxxx @ 2006 03 09, 10:53) Labutis,paaiskinkit man kiek gali testis morcius?Musu katei jau metai bet kai prasidejo morcius jau beveik 3 men tesiasi 4-5 dienas eina kniaukdama,trinas,uzpakali pakelus praeina tos kelios dienos kniaukimo,praeina savaite ir vel tas pats,ir taip jau 15d.,bus trys men.,kai taip tesiasi,o kaciuku tai nenorim,nes ju ir taip nemazai kieme laksto(gyvenam nuosavam name). wa ir maniskei tas pat  bet kadangi mes noresim katuku ir ne wiena kart tai ir klausom jos istwirkawimo dainu
jurgiuxxx
2006 03 09, 12:02
QUOTE(jurgiuxxx @ 2006 03 09, 12:02) na gali waistus leist, ar tabletes duot, bet mes tai nenorim to daryt kol kas kad kaciukai wisi sweiki butu, siaip turetu jai baigtis, ir normaliai keliskart i metus buna, bet musu kai pamate patina nors ir seska nustot negali
manjana
2006 03 09, 12:18
QUOTE(jurgiuxxx @ 2006 03 09, 13:02) Taip, tik tokia išeitis. Būna kačių, kurios morčiuoja tik kartą ar du per metus, pakniauksi savaitę ir vėl tyla ramybė, o būna tokių, kuriom morčius - beveik nepertraukiamas  Panašu, kad šita katytė būtent tokia... Ir nieko jai nepadarysi, reiks kastruoti ir tiek. Ramu bus ir jai tada, ir šeimininkam Be to, jeigu ištisinis morčius, tai gali ir ligų kokių būti (kaip rašė neseniai, kiaušidžių cistų ir pan.), tai ir dėl sveikatos reiktų kastruoti. Papildyta:QUOTE(natie @ 2006 03 09, 13:09) na gali waistus leist, ar tabletes duot, bet mes tai nenorim to daryt kol kas kad kaciukai wisi sweiki butu,
Tie vaistai - tai hormonai, kurie ne tik kačiukam kenkia, bet ir pačiai katei vėžį sukelia.
rupestelis
2006 03 09, 12:22
QUOTE(jurgiuxxx @ 2006 03 09, 12:02) Sveika, mūsų veterinarė sakė, kad jaunoms katytėms morčius gali kartotis kas savaitę  , kol nesusinormalizuos ciklas-tada kas 3-4 mėnesius. O jei "pabrauks kas"-atsives kačiukų ir vėl po kelių mėnesių tas pats. Bet sako, kad pasenusios jos visai nebaisiai kankinasi-truputi pakniauksi ir viskas. Katės savaime čia ne prie ko-taip surėdyta gamta  Jei neplanuoji turėti kačiukų-geriausia sterilizuoti- tai visai nebaisu...
lukasta
2006 03 23, 23:56
kokio amžiaus katytę geriausia sterilizuoti? mūsiškei metai. draugė savo sterilizavo 9 mėn ir jau metai ta ne tokia meili o prie pilvo prisiliesti neleidžia. galvoja, kad tai per ankstyvos sterilizacijos pasekmė.[COLOR=blue]
manjana
2006 03 24, 09:16
QUOTE(lukasta @ 2006 03 24, 00:56) kokio amžiaus katytę geriausia sterilizuoti? mūsiškei metai. draugė savo sterilizavo 9 mėn ir jau metai ta ne tokia meili o prie pilvo prisiliesti neleidžia. galvoja, kad tai per ankstyvos sterilizacijos pasekmė.[COLOR=blue] Kai pilnai subręsta. Kiekvienai katei tai individualu. Bet kai matysit, kad nebeauga, nebestambėja, prasidės morčiai - tada ir kastruokit O draugės katė vargu ar nuo kastracijos pasikeitė. Greičiau dėl netinkamo šeimininkės elgesio  Pilvas yra jautriausia, pažeidžiamiausia kačių vieta. Jos išverčia pilvą ir leidžia jį glostyti tik tada, kai jaučiasi visiškai saugios ir pilnai pasitiki žmogumi.
Aš taip pat einu iš proto kartu su kate  miegoti neįmanoma  2, 4, 6, nakties ir ryto traukia savo simfonijas  ir taip jau 2 mėn. savaitė tęsiasis po to praeina ir vėl iš naujo  tai prieš kelias dienas nuvedėm pas veterinarą, suleido hormonų, tai lyg ir jau nieko darosi, tik vieną kartą naktį bedainuoja  ojjj kokia kankynė, įtariu, kad geriau šuns reikėjo...
QUOTE(jola24 @ 2006 03 27, 17:30) Aš taip pat einu iš proto kartu su kate  miegoti neįmanoma  2, 4, 6, nakties ir ryto traukia savo simfonijas  ir taip jau 2 mėn. savaitė tęsiasis po to praeina ir vėl iš naujo  tai prieš kelias dienas nuvedėm pas veterinarą, suleido hormonų, tai lyg ir jau nieko darosi, tik vieną kartą naktį bedainuoja  ojjj kokia kankynė, įtariu, kad geriau šuns reikėjo...  Iš esmės ją sterilizuoti reikia ir viskas praeis  Jei aišku neplanuoji veisti kačiukų  Ir nereikės chormonų leisti kurie katei nėra sveika
Pusele_
2006 03 28, 20:50
mūsų patirtis, pirmą kart sumorčiavo irgi apie 8-9 mėn, tai veterinaras patarė nieko neduoti ir pakentėti, po to suleidome ampulę nuo morčiaus ir sėkmingai pratempė kokius 8mėn. po to nespėjom suleist tai turėjom su sav pertrauka du morčiukus. dakratėlis taip pat patarė jei norėsim sterilizuoti tai bent vieną vadą padaryti, kad ten moteriški reikalai susitvarkytų, o taip pat prieš suvedant jei buvo naudoti "kontraceptikai" praleisti keletą morčių, kad neišsigimtų kačiukai. o morčių kiekis priklauso nuo katės temperamento, kurį dažnai nuliame rūšis. kas keisčiausia Vilniuje už ampule mokėjom iki 15 lt (na nepamenu), bet neviršijom, o kai persikraustėm į Kl tai čia užsišaukė 40, tai dabar tenka pakentėti, bet įtariu teks vešt is prie progos į Vln  paskiepyt Papildyta:tiesa turium rusiukų mėlynąją
prieblanda
2006 05 14, 17:31
Maniškė kol kas, atrodo, savo meilės koncertais lenkia viskas jūsų kates Dabar jai beveik 2,5 metų, pernai vasarą atsivedė kačiukų. Kai išdalinom kačiukus ir baigėsi jai pienas, parujojo šiek tiek ir baigėsi. Tačiau šiemet nuo valentino dienos iki pat dabar ruja tęsiasi - pertraukos buvo gal 3 ar 4 kartus 3-4 dienas  Imam jaustis kaip nuolat gyvendami gimdykloje - šauksmai nerealūs. Norim sterilizuoti, bet veterinaras sakė, kad reikia sulaukti rujos pabaigos. Bet kada ta pabaiga ateis???  O gal galima sterilizuoti per tą kelių dienų pertraukėlę? Gerai, kad gyvenam nuosavam name, tai nakčiai uždarom rūsin (ten jos teritorija), tada bent jau išsimiegam
manjana
2006 05 14, 20:27
QUOTE(prieblanda @ 2006 05 14, 18:31) Maniškė kol kas, atrodo, savo meilės koncertais lenkia viskas jūsų kates Dabar jai beveik 2,5 metų, pernai vasarą atsivedė kačiukų. Kai išdalinom kačiukus ir baigėsi jai pienas, parujojo šiek tiek ir baigėsi. Tačiau šiemet nuo valentino dienos iki pat dabar ruja tęsiasi - pertraukos buvo gal 3 ar 4 kartus 3-4 dienas  Imam jaustis kaip nuolat gyvendami gimdykloje - šauksmai nerealūs. Norim sterilizuoti, bet veterinaras sakė, kad reikia sulaukti rujos pabaigos. Bet kada ta pabaiga ateis???  O gal galima sterilizuoti per tą kelių dienų pertraukėlę? Gerai, kad gyvenam nuosavam name, tai nakčiai uždarom rūsin (ten jos teritorija), tada bent jau išsimiegam  Aš nelaukčiau rjos pabaigos, nes galit ir nesulaukti  Dalima kastruoti ir per rują - žaizdos šiek tiek sunkiau gyja, daugiau kraujuoja, bet tai nėra didelė tragedija. Gali būti, kad katės kiaušidėse pilna cistų, todėl ruja tokia nenormali.
prieblanda
2006 05 14, 21:36
QUOTE(manjana @ 2006 05 14, 21:27) Aš nelaukčiau rjos pabaigos, nes galit ir nesulaukti  Dalima kastruoti ir per rują - žaizdos šiek tiek sunkiau gyja, daugiau kraujuoja, bet tai nėra didelė tragedija. Gali būti, kad katės kiaušidėse pilna cistų, todėl ruja tokia nenormali. Ačiū už atsakymą  Rytoj pasiskambinsiu į veterinarijos gydyklą ir išsiaiškinsiu mūsų atvejo sprendimo variantus
mano katei irgi morcius, pradedu po truputi isprotet, praeina, bet vos tik koks vyriskos lyties atstovas uzeina ir vel is naujo. kaimyne siule savo grazuoli katina, betgi iskatruotas, tai nesuveike:)
PIKTUKE
2006 06 02, 22:45
Mūsų parazitė pradėjo morčiuotis 6,5 mėn.  Kai pasakiau veterinarui, nepatikėjo  Morčius būdavo kas du mėnesius, bet lengvai praeidavo. Sesuo net džiaugdavosi, nes tik tuomet leidžiasi glostoma. Dabar jai 3 metai. Bet paskutiniu metu morčius būna kas dvi savaitės ir trunka savaitę  Vežiau pas katiną, bet ji net nežiūri į jį. Partempiau iš kaimynų kitą, bet ir tas netiko  Pas veterinarą neturiu šiuo metu galimybės nuvežti. Jau nesusivaldau  Gerai, kad dukrytė dar per maža, nes kalbėtų tik keiksmažodžiais  Išdurnėsiu Gal galit pasakyti kiek kainuoja sterilizavimas?
prieblanda
2006 06 03, 19:34
Mes savo katytę šį 2dienį sterilizavom. Morčius tęsėsi nuo vasario pradžios iš esmės be pastebimesnių pertraukų  Tai patikėkit, įsiėdusi ji mum buvo gerokai. Be to, pastebėjom, kad per morčių ji vis kokiam kampe pasisioja Veterinarijos gydykloj morčių apraminti liepė su tabletėm - iš viso reikėjo 4, kainavo jos 4Lt, o po dviejų savaičių nuvežėm operuot, nes kai morčiuoja jie neoperuoja. Sumokėjom 120, nors telefonu sakė, kad bus 100  Bet nieko, katytė puikiai jaučiasi, žaizda gražiai gyja Parsivežta dar buvo šiek tiek apsvaigusi nuo narkozės, tai kojos dar neklausė ir vėmė. Uždėjo jai tik žiurstuką, to antkaklio atsisakėm, nes žinant mūsų katės charakterį tai nebūtų buvę labai protinga  Kai įėjom į gydyklą, gydytoja iškart paklausė: jūsų katė nemėgsta svetimų žmonių ar visada tokia?  Na taip, mūsiškė nelabai valdoma ir nepriversi jos daryti to, ko ji nenori, tai jiems teko gerokai su ja pavargti, kol suleido narkozę  O namie grįžę apsižiūrėjom, kad ir visus nagus nukarpė nemokamai Su žiurstuku mūsų katė vaikšto visai normaliai, aišku, jis jai nepatinka labai. Kai kambary vaikšto, tai vis taip įtūpusi, lyg jai nepatogu ar skaudėtų ką, tai aš vis sakau, kad reikia nuimti ir leisti jai be žiursto palakstyti (aišku, paskui jį uždėti tai ogho darbelis!), bet mama šiandien ją matė išsmukusią laukan ir lakstančią kaip įprasta. Ot kur sukčiuvienė! Tai va, nebijokit tų kačių sterilizuot, žarnos joms nesiverčia kaip mus gąsdino, po operacijos jaučiasi puikiai ir greitai sveiksta
QUOTE(prieblanda @ 2006 06 03, 20:34) Mes savo katytę šį 2dienį sterilizavom. Morčius tęsėsi nuo vasario pradžios iš esmės be pastebimesnių pertraukų  Tai patikėkit, įsiėdusi ji mum buvo gerokai. Be to, pastebėjom, kad per morčių ji vis kokiam kampe pasisioja Veterinarijos gydykloj morčių apraminti liepė su tabletėm - iš viso reikėjo 4, kainavo jos 4Lt, o po dviejų savaičių nuvežėm operuot, nes kai morčiuoja jie neoperuoja. Sumokėjom 120, nors telefonu sakė, kad bus 100  Bet nieko, katytė puikiai jaučiasi, žaizda gražiai gyja Parsivežta dar buvo šiek tiek apsvaigusi nuo narkozės, tai kojos dar neklausė ir vėmė. Uždėjo jai tik žiurstuką, to antkaklio atsisakėm, nes žinant mūsų katės charakterį tai nebūtų buvę labai protinga  Kai įėjom į gydyklą, gydytoja iškart paklausė: jūsų katė nemėgsta svetimų žmonių ar visada tokia?  Na taip, mūsiškė nelabai valdoma ir nepriversi jos daryti to, ko ji nenori, tai jiems teko gerokai su ja pavargti, kol suleido narkozę  O namie grįžę apsižiūrėjom, kad ir visus nagus nukarpė nemokamai Su žiurstuku mūsų katė vaikšto visai normaliai, aišku, jis jai nepatinka labai. Kai kambary vaikšto, tai vis taip įtūpusi, lyg jai nepatogu ar skaudėtų ką, tai aš vis sakau, kad reikia nuimti ir leisti jai be žiursto palakstyti (aišku, paskui jį uždėti tai ogho darbelis!), bet mama šiandien ją matė išsmukusią laukan ir lakstančią kaip įprasta. Ot kur sukčiuvienė! Tai va, nebijokit tų kačių sterilizuot, žarnos joms nesiverčia kaip mus gąsdino, po operacijos jaučiasi puikiai ir greitai sveiksta  Mmm.....da-sss,pas mus Turkijoje uz kates sterilizavima beveik 100 doleriu ima  Tiesa,i ta kaina ieina dar ir po operacijos 3 dienas is eiles vizitas pas veterinara-suleidzia ampule vaistuku-antibiotiku ir nuskausminamuju,patepa siule.Desimta diena po operacijos istraukia siules.Turiu 2 kates.Pirmaja sterilizavom praeitais metais vasari,kita-pirmadieni.Abi po 10 d.namie vaiksciojo su tais plastmasiniais gaubtukais.Pirmoji sunkiau prie gaubtuko priprato ,antroji-lengviau.Bet vis tik gyvuleliui is paskos vaikstau,bijau,kad nusiplesusi gaubta,siules neissidraskytu.Taip ir sedziu namuose jau sesta diena  Treciadieni istrauks siulus,palengves ir katei ir man
prieblanda
2006 06 04, 13:07
QUOTE(Simara @ 2006 06 03, 22:41) Mmm.....da-sss,pas mus Turkijoje uz kates sterilizavima beveik 100 doleriu ima  Tiesa,i ta kaina ieina dar ir po operacijos 3 dienas is eiles vizitas pas veterinara-suleidzia ampule vaistuku-antibiotiku ir nuskausminamuju,patepa siule.Desimta diena po operacijos istraukia siules.Turiu 2 kates.Pirmaja sterilizavom praeitais metais vasari,kita-pirmadieni.Abi po 10 d.namie vaiksciojo su tais plastmasiniais gaubtukais.Pirmoji sunkiau prie gaubtuko priprato ,antroji-lengviau.Bet vis tik gyvuleliui is paskos vaikstau,bijau,kad nusiplesusi gaubta,siules neissidraskytu.Taip ir sedziu namuose jau sesta diena  Treciadieni istrauks siulus,palengves ir katei ir man  Mūsiškei užsiuvo paslėpta siūle, tai jokių siūlų nereikės traukti. Nežinau, ką ten toj siūlėj tepti, nes labai gražiai gyja - greitai susidarė šašiukas, tai ką ten jį tept. Be to, buvo užklijuotas pleistras ant viršaus. O jūsų katytė neaprengta tokiu žiurstuku, kuris uždengia visą pilvą? Pasiskaičius panašu, kad turkai moka paslaugą pateikti ir dar už ją pinigus paimti  Nieko tai katei neskauda - mūsiškė kur kas labiau pyksta už tą žiurstą, tai prie mūsų vaidina ligonę, bet pakanka ją palikti vieną ir išlenda tikrasis veidelis
QUOTE(prieblanda @ 2006 06 04, 14:07) O jūsų katytė neaprengta tokiu žiurstuku, kuris uždengia visą pilvą? Pasiskaičius panašu, kad turkai moka paslaugą pateikti ir dar už ją pinigus paimti  Nieko tai katei neskauda - mūsiškė kur kas labiau pyksta už tą žiurstą, tai prie mūsų vaidina ligonę, bet pakanka ją palikti vieną ir išlenda tikrasis veidelis  Musu siule virsuje-styro keli siulai.Pleistru irgi neuzklijuota.O vietoje ziurstelio,ant kaklo plastmasinis gaubtas uzristas.Ir ji nepasiekia tos siules.Tai pat ir su vyriasniaja kate buvo.Ziurstelis,zinoma praktiskiau ir gyvuliui patogiau,na,bet ka darysi.
mergyna su sijonu
2006 07 06, 13:30
vajeij..su morciu tai ir pas mus namie problemos,dekui dievui-vasara,jo nerasta..nu bet ziema ir pavasary,siaubas buna,per visa nama skamba,o vaistai jos neveikia vienokie,kitokie lasiukai,o tableciu jai negalima,del skrandzio ligu buvusiu..tai beprotnamis,bet tenka susitaikyt..
Mazoji_
2006 10 21, 20:04
Maniškei katei jau antras morčiukas šį rudenį įpusėjo, jau baiginėjasi.. Būna dienų, kad jau nebeįmanoma tvertis namie
O aš turiu Rusų mėlynąjį katiną. Jam dabar kažkur pusę metukų, nekastruotas. Nežinau, kas kačiukui darosi, bet namuose jau antra diena kaip neįmanoma tverti  Jis skiepytas ir visa kita, taigi abejoju, kad susirgo, o ir neužvalgė, rodos, nieko tokio. Kniaukia kaip kūdikis, mažai ėda, pastoviai tupi dėžutėje su kraiku, slenka pažemiais kaip suparalyžiuotas, lipa užuolaidomis... Kai glostai, lyg nurimsta, bet staiga kažko išsigąsta, pašoka ir neria šalin kaip pasiutęs. Kas jam galėtų būti, nes labai nerimauju? Jis mums kaip vaikas, taigi be proto pergyvenu  Sakau, gal morčius prasidėjo? Bet ar neankstoka? Šiaip katinas, mano akimis žiūrint, subrendęs ir nėra mažas  Patarkit, jei esat susidūruios su panašia problema  Žinau, kad katės panašiai elgiasi per morčių, bet čia juk katinas
Valeri, pamiršai pasakyti, kad katiną prieš dvi dienas gydei vaistais nuo blusų. Tai ne morčius, tai apsinuodijimas atsakiau Kačių ligų temoje.
|
|