Kad isvengtume ploksciapedystes: *skatinkite vaika kuo daugiau begioti basam po zole,smeli.Namie neaukite slepetem kietu padu.Geriau nupirkt kojinytes,kuriu padukas padengtas guma(kad neslidinetu)-mazulis tada jausis kaip basas ir lengva kojytem bus. *leiskit vaikui sokineti,begioti,ypac ant puspirsciu. *paauges vaikas tegul sokineja per sokdyne,gumele. *dviracio sedyne pakelkite taip,kad apatini pedala vaikas siektu pirstu galiukais. *pazaiskite tvarkydami smulkius zaislus:juos rinkite ne rankom,o kojytem. *jei reikalingi supinatoriai,juos dekite tik i uzdarus batus(nuo rudens iki pavasario).O vasara geriau vaikui begiot ir zaist basam,taip treniruoti pedutes. *peda keicia tik aktyvus judesiai:begiojimas,vaiksciojimas ant pirstu galiuku,suoliukai,spygliuoto kamuoliuko ridinejimas pedutemis.
geri patarimai[color=Pink][/color]
As dar pridurciau kad labai smagu ir sveika namuose manksta daryt, turet keleta tokiu placiu indu, voneliu, kuriuose butu ivairaus dydzio akmenukai, smelis, kiekvienam skirtingai ir kad vaikuciai vaiksciotu per juos, i didesnius akmenukus, po to i mazesnius, ir t.t. musu darzelyje taip daro per koju manksta, labai smagu, ypac kai pabaigoje i vonele su vandeniu ilipt ;D bet siaip baisu, dare darzelyje atspaudus peduciu, is visos grupes tik 2 neploksciapedziai [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm3.gif[/img]
Mamos gal dar kokiu gudrybiu sugalvojot?
O mums kaip tik sake, kai kambary vaikscioja, det batukus kietu padu. Pasimetus dabar as.
Vasara,visi vaikuciai iki 3m.yra ploksciapadziai.Skaiciau vieno gydytojo(ortopedo,medicinos mokslu daktaro)nuomone,kad:"Metu amziaus vaiku pedos yra siek tiek pavirtusios i vidu del riebaliuku peduteje ir pedos bei blauzdos raumenu silpnumo.Pamazu riebaliuku mazeja,raumenys stipreja,treciais-penktais metais pradeda formuotis pedutes skliautas ir iki mokyklos vaikas jau neturetu turet plokscios pedos." Anksciau maniau kad jei as anksti idesiu saviskei supinatoriu i batuka,tai pedute jau nebus ploksciapede,igaus grazia forma,taciau suzinojau kad profilaktiskai nera tikslo det i bata ta supinatoriu,kadangi pedute gali likti tingine ir neigauti reikiamos formos :(Jei vaikas labai daug stovi,sportuoja,isformuota avlyne ar vidpadziai didelio kruvio metu paremia koja,neleidzia jai pavargti-taigi tai patogumo reikalas. Na nebent jau ploksciapedyste yra paveldima pas jus,tai jau tada reik labai pedutes priziuret ir batukus det.
Gosh, maniskes padutes is karto buvo su islenkimais, mes kita biski problema turejom, nes labai anksti vaiksciot pradejo, saugysles dar silpnos buvo ir kojytes iskrypo ir ant pirstu galu varinejo, jau norejo gipsa det ( langetes), bet laimej pasitaike vienas fainas ortopedas, sake kad gipsa visada suspesim, pradzioj uzteks geru batu, gerus batus apibudino kaip su supinatoriais, kietu, bet lanksciu padu, su aukstu auliuku, geriau suvarstomus, arba su lipukais per viduri, kad kelti reguliot galima butu, ir aisku tinkamo dydzio, vat ir lakstem po miesta batu ieskodami, nes tada maziausias dydis buvo 18, o reikejo 16 geriausiu atveju. [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm12.gif[/img] O siaip sake kad kuo dazniau basai begiot lauke, bet ne namuose, nes slidu, nebent danga visur kilimine.
Matai,o as labai pergygyvenau del peduciu,nes buvo labai putlutes ir man atrode,kad:"Jau viskas-ploksciapedyste",tai ir nuvariau pas chirurga issigandus,tas tik pasijuoke kad labai jau rupestinga esu ir pasake,kad iki 3 metu vaikam negali but ploksciapedystes,tik veliau formuojas skliautas pedos ir gali ka pamatyt tada.O as dar buvau issigandus kadangi vyras mano tai ploksciapedis,bet ziuriu lygtai viskas gerai mum su pedutem
Na va, vieni rekomenduoja leist vaikui basam lakstyt, kiti ir namie liepia butinai batukus det ??? na, o mamoms tenka pacioms apsisprest :  Siaip kiek man teko skaityt inete ir iv. zurnaluose straipsniu sia tema, tai uzsienieciai kaip susitare tvirtina, kad geriausia basam, tada naturaliai formuojasi pedos skliautas, o va, lietuviai tvirtina priesingai. Tik kazkodel salia straipsniu arba net paciame straipsnyje visada prikista batuku reklamos. 8) Mes batukus pirkom tik tada, kai maze pradejo vaikscioti pati. Buvo vasara ir i lauka vezdavau tik su kojinytem arba isvis basa. Leisdavau ant zolytes tipenti tik su kojinem, ant saligatvio vaiksciodavom su tapkutem. Namie irgi buvo basa. Kai pradejo vaiksciot, jau buvo saltas ruduo, taigi ir namie audavau basutes. Vasara buciau ir toliau leidus basai lakstyt :
Kiskelis
2003 03 29, 06:27
aš irgi, paklausiau ortopedų rekomendacijų ir pradėjau namie auti batukus. Bet greitai nusivyliau, nes dukrelė vengė vaikščioti, o batukai, nors ir gero odos, nutrynė užkulnius. Galų gale nusprendžiau, tegul vaikšto tik su kojinytėm namie, o kai ims gerai vaikščioti pati, tada ausim ir batukus.
o seimos centro ortopedas Zitkauskas sake kad batai reikalingi tam kojos nesaltu  )) todel namuose mano mergina vaiksto tik su kojinem
As nutariau taip - kartais dedu, kartais ne. Kadangi koridoriuje ir miegamajame parketas, vaikas slidineja su kojinem, tai kai vaikstom, dedu basutes. O ant kilimo su kojinytem. Juk anksciau niekas tu batuku per daug nededavo namuose.
Dar i tema, ar geriau basomis, ar su batukais. Tai pagalvojau, idomu, kaip uzaugdavo visi vaikai per tukstancius metu, kai niekas tu supinatoriu net nesapnavo, ir isvis batai buvo didziausia prabanga... Turetumem dabar jau visi tikrai buti ploksciapedziai, na, arba tada vaikai turetu gimti apsiave batukais su supinatoriais ;D
Turiu namie tapkutes vaikui, bet nera supinatoriu, idomu labai cia blogai? Ir siaip drauge paskolino basuciu, juk jos vaikas tiek mazai vaiksciojo su jom, gal nieko tokio?
As manau, kad tokie mazuliai tikrai nespeja nunesioti batuku. Tuo labiau, jei juos nesiojo tik vienas vaikas. As isvis nelabai suprantu, ka daryti su isaugtais batukais, jei kitam mazyliui ju neausi ??? ismesti ??? :  Tai gal galetu tada venkartinius batukus gamint, o ne is naturalios odos, kurie kainuoja :o o panaudoja tik vienas vaikas geriausiu atveju pora men. Na, cia as apie pacius maziausius. Mums jau ir visam sezonui uztenka, bet ant batu net nesimato, kad nudeveti butu, na, gal nosys kiek apibalnotos ;) Tai man juos ismest ??? O kaip mes patys augom? Tais laikais batukai kaip ir drabuzeliai grazesni buvo sunkiai gaunama preke. Todel keliaudavo is ranku i rankas, kol nesuplysdavo. Tai puse LT jei ne daugiau pilnapadziai turetu but. Mano 2 seses augo su mano isaugtiniais batais. Ir nieko. Del to manau, kad visa tai yra nemazai ispusta reklamos tikslais. Juk LT rinka ir taip nedidele, o dar jeigu isaugtiniais batukais vaikus ausim :  Beje, pastebejau, kad prie panasiu straipsniu zurnaluose visuomet ideta ir nuorodu, kur tokius nuostabius batukus galima nusipirkt.
plepioji
2003 08 07, 20:12
Noriu pasidalinti šviežiais įspūdžiais apie vaikučių kojyčių "bėdas". Maniškė trimetė mina į vidų kairę kojytę, ypač gerai matosi ant visų batukų, kairysisi daug labiau numintas į vidų. Todėl vakar apsilankėme pas minėtą Žitkauską. Gydytojas pagyrė mamą dėl rūpestingumo ir paleido namo, davęs kelis patarimus, kuriuos ir taip visos žinome - kuo daugiau basomis, džiaugtis kai vaikas dūksta šokinėdamas ir laktydamas ant pirštų galų. Dar galima pakelti dviračio sėdynę, kad pedalus mintų ne kulnu, o pirštukais. Namuose, darželyje - šlepetės minkštais padais, geriausia- kojinės su guminiu ar odiniu padu. Vienžo, ne batas formuoja pėdą, o pėda batą, o pati pėda geriausiai formuojasi būdama 'laisvėje', vaikščiodama įviariais paviršiais, šokinėdama, šokdama, nes pėdos laikyseną formuoja raumenukas virš achilo sausgyslės, kuris laiko pėdutę nuo krypimų į vidų. Nedidelis krypimas (kojyčių 'iksiukas') - normalu, vaikai, jei viskas gerai, išauga jį iki 10 metų, kai kaulai, kurie auga greičiau negu raumenys, ištempia raumenukus. Na o batams, basutėms - bene vienintelis reikalavimas: lankstus padukas, kuris netrukdytų pėdutei judėti natūraliai. Išskyrus žieminius baktukus, kruių padas neišvengiamai kietesnis, nes turi būti storesnis. Daktaras patraukė mamą per dantį dėl anskčiau savarankiškai įsigytų supinatorių ir keičiamų basučių (kairę ant dešinės kojos ir atvirkščiai - mat mergina šleivojo pirštukus į vidų). Pakenkti gal ir nepakenkė, bet niekam nereikalingas diskomfortas vaikui buvo sukurtas. Nu kodėl aš anksčiau pas šitą daktarą nepasilankiau  Ir galvos skausmo būtų buvę mažiau ir piniginei smagiau, išvengus psichozės dėl pačių pačiausių pirmųjų, antrųjų, trečiųjų batukų....
Na mano sunui dar ir 2metu nebuvo, kai ortopedas pasake, kad jam ploksciapedyste :-[. Iskart idejom supinatorius, pagamino spec. basutes, darem kojyciu masaza, ivairius pratimus, lankem baseina. Dabar jam 7metai, o kojytes pasitaise tik siek tiek. Se tau ir "iki 3metu visi pilnapadziai". Nezinau, ka kaltint - ar kad labai anksti pradejo vaiksciot, ar kad pirmieji batukai buvo netinkami, ar kad po namus vaiksciojo basas. O gal ir tas teiginys, kad "iki 3metu visi pilnapadziai" prisidejo.
Nezinau ar dar yra aktualu del pilnapadystes, bet mano sunus yra pilnapadis ir dar krypsta kojytes i vidu. reikia pirkti specialia ortopedine avaline (mums jau reikia specialios (ne ta kur mazuciai supinatoriai)), daryti kas diena kojoms manksta ir zinoma neapsileisti ir viska visada vykdyti. As tiesa pasakius nevykdau
Dobšiukas
2004 03 24, 16:10
Mankštelė+ vaikščioti basam po smėlį, per nugludintus akmenėlius, yra spec. takeliai. Mankštelė kelti kamuoliuką suspaudus jį pėdutėmis, tarp pirštelių suspaudus šiukšleles, popierėlius kelti ir t.t. Ortoped. avalynė
Siaip tai sako geriausia yra basam lakstyti po zole+dviratis. Nors mes nuo pat mazens lyg ir viska tai darem, bet pilnapadziai esam konkretus. Dar tai yra ir igimta
Svajoklyte
2004 03 25, 10:49
O mes ir ortopedinę avalynę nešiojom ir masažus darėm , bet visai nesenai sužinojau , kad visa tai tikrai nepadės . Jeigu jau turi tokias kojytes , tai ir turėsi. Žinoma masažai raumenukus sustiprins, ortopedinė avalynė padės vaikučiui kojytę patogiau statyti , bet kažką pakeisti , tikrai nepakeis .
Mano zuikiui irgi pilnapadystė ir per čiurnos sąnarius į vidų pakrypę. Ortopedinę avalynę nešiojam 2,5 metų. Dėl pilnapadystės reikalai taisosi - susiformavo šioks ne toks skliautelis, bet sąnariai vis tiek silpni. Reikia masažų ir mankštų. Masažą darom, bet mankštas - ne visada... Ortopedas sako, kad kol nesutvirtės raumenys ir raiščiai, taip ir bus. Galvoju leisti į baseiną, sako visoms raumenų grupėms gerai.
Mes irgi pradejom leisti savaji i baseina, gerai ir laikysenai ir kojytems. Tikimes, kad pades. Tik reikia ryzto visa tai igyvendinti, nes jau po truputi pradedam simuliuot
| QUOTE (Silvute @ 2004 03 31, 11:41) | | apsvieskit - kaip galima nustatyti kad vaikas pilnapadis? |
Viskas labai paprasta - sudrėkink vaiko pėdutes vandeny ir pastatyk vaiką kur nors, kad matytųsi pėdsakai (pvz, ant vienspalvio kilimo, ar paklodės...). Jei nebus išlinkimo - gydytojai pripaišys pilnapadystę...
Renatulia
2004 05 04, 08:36
Lauke rekomenduojama basam vaikscioti todel, kad nelygus pavirsius, ir tai stimuliuoja pada, taciau namie negalima basam, nes grindys lygios, ir tai salygoja pilnapadystes atsiradima.
Mano mazajai diagnozavo pilnapedyste!!!aisku mes avime avaline su suspinatoriais...kazkur skaiciau ,kad bent min iki 3metuku reikalinga tokia avalyne...o dar geriau iki 5metuku... taciau dabar arteja ziema...ka avite namuose?perkate vasarinius batukus vaikscioti namuose ziema???paprastos tapkutes turbut nelabai gerai????
Patri, nelabai manau, kad vieneriu metuku mergytei gali nustatyti pilnpedyste  Iki 2 metu jie visi atrodo pilnapadziai...taip jau yra paprasciausiai.... Del supinatoriu  Na, bent pas mus Amerikoje, sako jie isvis nereikalingi, vaikutis kuo daugiau turi vaikscioti isvis basas. Ar judu su vyru kuris nors turite pilnapadyste? Kol kas nenusimink, man atrodo, ji isaugs ta "pilnapadyste", o jei ne-tai jau nera kazkas baisaus-nenusimink
| QUOTE (californiagirl @ 2004 10 23, 18:12) | tai jau nera kazkas baisaus-nenusimink |
Baisaus ar nebaisaus, bet jei pilnapadystė liks, teks atsisakyt daugelio dalykų  .
| QUOTE (Kuzia @ 2004 10 27, 15:02) | Baisaus ar nebaisaus, bet jei pilnapadystė liks, teks atsisakyt daugelio dalykų . |
Kuzia, turbut, priklauso nuo pilnapedystes "stprumo", "ryskumo"... Pazystu vaikuciu pilnapadziu, kurie zaidzia krepsini, sportuoja, laksto be jokiu nusiskundimu... Pazinojau panele pilnapade, kuri pasivaiksciojusi mieste truputi, jau skusdavosi skausmais parejusi namo... Taigi cia, kaip kam "nepasiseka" O, kad vieneriu metuku kudikiui nustate pilnapadyste dar nesu girdejusi  Tiesa, pasakius mes su Tadu buvome del jo kojyciu konsultuotis kaip jam buvo 2 met. Tai ortopedas pasake, kad dar gali ir isaugti, o tie visi supinatoriai, brangus batukai tai tik pinigu svaistymas... Nors butent tokius pirmuosius batukus mes savo vaikams pirkome- brangius, vadinamus gerus... Beje, paprastai amerikietisku firmu pirmieji batukai neturi supinatoriu, tik yra minkstuciu, lengvai besilankstanciu paduku ir tvirtu uzkulniu. Atrodo, darem viska, pirkom gerus batus, bet Tadas jau ir liks pilnapadis(cia mano diagnoze  ), ir tai tik del to kad pilnapadyste igimstama, o neissivystoma(tai mums aiskino ortopedas  ).
O 2,6 m vaikui jau ima rysketi pedutes skliautas? Nes maniskio pedos putlios, negaliu suprasti  Ir stato pedutes jis truputi i sonus, ne tiesiai. Turbut, tik ortopedas gali nustatyt diagnoze. O kokio amziaus reikia pasirodyt gydytojui, kad nepraziopsotume ko nors, ko galima butu isvengti?
Manau, kad nueiti pas ortopedą dėl šventos ramybės galima. Ir bus mamytei ramiau  O dėl pilnapadystės galiu pasakyti tiek, kad su laiku (na moksliškai neparašysiu) krypsta tos pėdos ir tiesiog su metais sunku vaikščioti, skauda sąnarius. Mano tėtis ir vyras yra labai stiprūs, daug fiziškai dirbantys žmonės ir tiesiog po to jiems skauda kojas (beje abu pilnapadžiai). Tėtis pradėjo skųstis sąnariais ir kai pradėjo vaikščioti per ortopedus jau tokių metų vyrui ne ką gali padėti (nebent operacija), arba išrašė supinatorius. O jam labai sunku dabar jau priprasti su jais vaikščioti... Tai tokie ir niekai...Manau geriau ankščiau susigriebti, negu vėliau... Aš taip pat pirkau brangius vaikui batus ir nemanau, kad tai pinigų švaistymas (jau geriau nenupirksiu jam kokios striukės brangios, bet avalynei pinigų negailėsiu). Čia kalbu būtent apie tokius vaikus kaip mes (kurie jau turi aiškią problemėlę)
kasiopeja
2004 10 28, 09:41
| QUOTE (Joanna @ 2004 10 27, 07:12) | Aš galiu iš savo patirties parašyt, nes esame pilnapadžiai (o baisiausia, kad kojytės krypsta į vidų). kažkodėl gydytoja tokius vaikus vadina be kaulų tai svarbiausia yra ortopedinė avalynė. Mums tai reikalinga buvo su paaukštintu užkulniu ir viduje supinatorius. Mes pirkom specializuotoj parduotubėj, nes tie maži supinatoriai paprastuose batukuose jau netinka mums. Ir reikalinga mankšta, vaikščioti ant pirštų galų, ant kulniukų ir t.t. |
mes irgi turim sleivapedi ir pilnapadi. Sleivapedyste taisosi, o del pilnapadystes buvom Santariskese konsultacijoj, tai gydytoja pasake, kad cia ne tikra pilnapadyste, o tiesiog skliautas per mazai isgaubtas, todel stodel stovint ir atrodo, kad vaikas pilnapadis. Bet vistiek liepe minimum iki 12 metu deti supinatorius. Tai ir megaujames dabar. Tiesa, valstybes parama mazumele piktnaudziaujam (juk reikia atsigriebti uz tuos mokescius, kuriuos sumokam), nes poliklinikoj apie Santariskiu "diagnoze" nieko nesakiau ir mums toliau israsineja po pora nemokamu batu kasmet + 1 supinatorius. Tiesa, gal kas zinot, ar supinatoriai yra individualus dalykas, ar ne? Jei ne, galiu perleisti isaugtinius (pvz. 33 dydzio)
Kasiopėja, apšviesk mane kaip darote. Bln, man tai vis nesiseka, nes visada perku supinatorius ir dar batus pirkau  . Dabar išrašė siuntimą, tai sakė lyg ir pagamins batukus, bet laukti reikės 4 mėn, tai dėl to nupirkau, vistiek juk su vienais batais neapsieisime. O kaip jums išrašo siuntimus, tiesiog nueinate į polikliniką pas ortopedą ir gaunate? ir kur gaminatės? Ar perkate? Asanavičiūtės gatvėj? Dėkui
kasiopeja
2004 10 28, 10:48
| QUOTE (Joanna @ 2004 10 28, 07:47) | Kasiopėja, apšviesk mane kaip darote. Bln, man tai vis nesiseka, nes visada perku supinatorius ir dar batus pirkau . Dabar išrašė siuntimą, tai sakė lyg ir pagamins batukus, bet laukti reikės 4 mėn, tai dėl to nupirkau, vistiek juk su vienais batais neapsieisime. O kaip jums išrašo siuntimus, tiesiog nueinate į polikliniką pas ortopedą ir gaunate? ir kur gaminatės? Ar perkate? Asanavičiūtės gatvėj? Dėkui |
Taip, tiesiog nueinam pas ortopeda. Vaikas nuo pat gilios vaikystes turi sita problema, todel batai ir supinatoriai jam uzsakinejami nuolat  be to, mes savo saskaita dar ir papildomai vienus supinatorius kasmet uzsakom, kad nereiketu nuolat is vienu batu i kitus delioti. Nes juk vien su ortopediniais batais neissiversi, perkam ir paprastus. O su uzsakymais Ortopedijos technikoj (Asanaviciutes g.) tai ciudai vyksta. Pavasari uzsakem batus. Turejo buti pagaminti rugpjucio men, bet realiai i Vilniu atveze tik spalio pradzioj. Gerai, kad uzsakem ne vasarinius, o normalius demisezoninius  O antra nemokamu batu pora galima uzsakineti tik praejus pusei metu po batu atsiemimo.
Nu Kaune siuo atveju manau situacija geresne. Mano vaikui (2 m. 4men.) ortopede israse batukus, tai ta pacia diena uzsisakeme ir po 3 savaiciu jau turim batus  Tik problema tokia, kad vaikas tu batu nelabai nori nesioti  Tai po truputi pratiname.
| QUOTE (californiagirl @ 2004 10 28, 06:57) | Kuzia, turbut, priklauso nuo pilnapedystes "stprumo", "ryskumo"... Pazystu vaikuciu pilnapadziu, kurie zaidzia krepsini, sportuoja, laksto be jokiu nusiskundimu... Pazinojau panele pilnapade, kuri pasivaiksciojusi mieste truputi, jau skusdavosi skausmais parejusi namo... Taigi cia, kaip kam "nepasiseka" O, kad vieneriu metuku kudikiui nustate pilnapadyste dar nesu girdejusi Tiesa, pasakius mes su Tadu buvome del jo kojyciu konsultuotis kaip jam buvo 2 met. Tai ortopedas pasake, kad dar gali ir isaugti, o tie visi supinatoriai, brangus batukai tai tik pinigu svaistymas... Nors butent tokius pirmuosius batukus mes savo vaikams pirkome- brangius, vadinamus gerus... Beje, paprastai amerikietisku firmu pirmieji batukai neturi supinatoriu, tik yra minkstuciu, lengvai besilankstanciu paduku ir tvirtu uzkulniu. Atrodo, darem viska, pirkom gerus batus, bet Tadas jau ir liks pilnapadis(cia mano diagnoze ), ir tai tik del to kad pilnapadyste igimstama, o neissivystoma(tai mums aiskino ortopedas ). |
Nepilnų 2-jų mano Benui nustatė pilnapadystę. Ir ne pagal putlią pėdutę. Verkiau ilgai - nes pati supratau, kad sugadinau vaikui kojas pigiais batais. Sekė ilgas gydymas, nes mano vaikas iš tiesų beveik nenorėjo vaikščiot - skaudėjo kojytes. Mano vaikas labai nori sportuot - žaist futbolą. Žaidžia, bet kojos jam labai skauda. Nors jau nebe 3, o pirmo laipsnio pilnapadystė. Apie batukus galiu pasakyt tik tiek, kad jei brangūs tai dar nereiškia, kad geri.
| QUOTE (Joanna @ 2004 10 28, 16:21) | na bet tikriausiai jei perki ortopedijos parduotuvėj, tai gal duos šiokios tokios naudos... |
Na taip  , mums naudos davė  . Per keletą metų pilnapadystės laipsnis sumažėjo  . Visus senuosius batus po ortopedo apsilankymo tiesiog teko išmest...
NU KUZIA, viskas aisku jei yra igyta pilnapedyste ir igymta, igyta - visi jusu siptomai, o igymta - visi mano, peda plokscia ir dar kokia plokscia, koju neskauda, 16 metu aktyviai atsportavusi, kulnu aukstis 5 cm. ir nieko, dabar reciau nesioju, bet kazkada 12 val. per diena atstovedavau uz prekystalio, kas del stuburo i ateiti, tai man nugara skauda po nestumo. Taip , kad pati augau ir galiu pasakyti man tai netrukde gyventi, isskyrus tai, kad negalejau pasirinkti norimos specialybes, nors ir susirinkau visus leidimus, daktaras vistiek nepraleido, nes yra statute numatyta ir vsio.
| QUOTE (Kuzia @ 2004 10 28, 15:12) | Nepilnų 2-jų mano Benui nustatė pilnapadystę. Ir ne pagal putlią pėdutę. Verkiau ilgai - nes pati supratau, kad sugadinau vaikui kojas pigiais batais. Sekė ilgas gydymas, nes mano vaikas iš tiesų beveik nenorėjo vaikščiot - skaudėjo kojytes. Mano vaikas labai nori sportuot - žaist futbolą. Žaidžia, bet kojos jam labai skauda. Nors jau nebe 3, o pirmo laipsnio pilnapadystė. Apie batukus galiu pasakyt tik tiek, kad jei brangūs tai dar nereiškia, kad geri. |
Mat, kai idomu-dvi skirtingos salys ir visiskai skirtingos daktaru nuomones  Mums tiesiai sviesiai pasake, kad pirmieji batukai neturi buti kazakokie "specialus", taip pat supinatoriai nereikalingi (kalbu apie pirmus batukus, sveikiems vaikuciams)... Dar-su pilnapadyste gimstama, o ne igyjama!!!! Kuzia, o man atrodo, tu visgi, be reikalo save kankini del savo sunelio pilnapadystes  Na, kokie jau PRASTI BATAI ten turejo buti, kad sugadintu suneliui kojytes...???? Kazkaip sunku patiketi...per vienus vaiksciojimo metus...ir tai, juk su batais nevaikstom 24 valandas per para.
| QUOTE (californiagirl @ 2004 10 29, 01:24) | | Na, kokie jau PRASTI BATAI ten turejo buti, kad sugadintu suneliui kojytes...???? Kazkaip sunku patiketi...per vienus vaiksciojimo metus...ir tai, juk su batais nevaikstom 24 valandas per para. |
Na, batukai iš tiesų prasti  ... Bet gražūs  . Dar ir tapkutes tokias gražias turėjom  ... Kartą, kai gulėjom ligoninėj (1.3m), gydytoja man sakė "mes tu tas tapkes  , neggerai vaikui tokios", ale kaip gi mesi - nu gi gražios  ... Et, jauna buvau...
Niu, va...o mes prastu batuku niekada nenesiojom... Pirmadieni einame pas savo daktaryte, eiliniam vizitui- svertis, matuotis, skiepytis...Prasysim vel siuntimo pas Ortopeda. Paskutini kart pries metus buvom, tai mums pasake, kad dar gali isaugti...bet man taip nebeatrodo  Visgi, Tadas atrodo kaip pilnapadis butu, idomu ka si kart Ortopedas pasakys  O, beje, praeita karta jis minejo, kad pas mus, JAV, pilnapedyste istaiso operacija, bet sake nedaro anksciau nei 5 metuku. Ar girdejot ka nors tokio Lietuvoje?
| QUOTE (californiagirl @ 2004 10 30, 02:08) | Niu, va...o mes prastu batuku niekada nenesiojom... Pirmadieni einame pas savo daktaryte, eiliniam vizitui- svertis, matuotis, skiepytis...Prasysim vel siuntimo pas Ortopeda. Paskutini kart pries metus buvom, tai mums pasake, kad dar gali isaugti...bet man taip nebeatrodo Visgi, Tadas atrodo kaip pilnapadis butu, idomu ka si kart Ortopedas pasakys O, beje, praeita karta jis minejo, kad pas mus, JAV, pilnapedyste istaiso operacija, bet sake nedaro anksciau nei 5 metuku. Ar girdejot ka nors tokio Lietuvoje? |
Gerai, kad rūpinies savo Taduko pėdutėm. Išaugs/neišaugs, bet žinosi, kad sekei nuo pradžių. Intensyviausiai pėdutė vystosi iki 3metukų. O galutinai - iki 7erių. Galbūt todėl tokiem mažuliam anksčiau operacijų nedaro. Lietuvoj apie tai girdėt neteko. O tokiam zuikiui kaip tavo, tai tikrai daug ir pati gali padėt. Pvz, pamasažuot pėdutes - su nykščiu braukiant per vidinį pėdutės kraštą stipriau paspaudžiant skliautą pėdutės. Pavaikščiot ant kulnų, pirštų galų ir kt.
Sveikos, mamytes, labai reikai patarimo, o teingiau daug patarimu. Sutuacija tokia : mano zuikiui 14 men. Nesiojom freiko pagalvele, tad su ortopedais reikalu turejom, bet si kart ne apie tai. Pradejom vaikscioti ir labai pavyzdingai nusuoliavom pas ortopeda, nes taip buvo prisakyta - pasitikrinti pas ortopeda, kadangi pas musu ortopede didele eile, reikia laukti apie 2 men. tai nuejom i kazkokia nauja klinika "Aeiscalapius" ar panasiai. Na pripaise pilnapadyste, X formos kojytes. LAbai nesinervinau del to, nes kiek zinau tai iki 3 metu daugeliui tas polinkis yra. Padare mums specialius vidpadzius i batukus, na bet jei yra susidurusiu su tuo, pasakykit, i kokius batus dabar ziema as juos galiu ikisti, nes pagrinde tai vaikstom namie (lauke max 30 min pati pazingsniuoja), tad nesiojam basutes, bet taigi ten jokie vidpadziai ten nesideda Na esu pasiemtus, tai kuo man dabar ta vaika auti, juk nenesios namuose demisezoniniu batu, kad normaliai tie vidpadziai isidetu, o ir tie vidpadziai tai man tokie stori ir baisus atrodo, na neisivaizduoju i ka juos imontuoti, kad butu patogu mazajai ir tie spec.vidpadziai naudos duotu. Dar kazkiek abejoju tu spec.vidpadziu butinumu, nes kazkaip labai jau juos mums ipirso ir 30 Lt nulupo. Sausio pabaigoj eisim pas kita ortopeda konsultuotis, bet iki to laiko reikia kazkuo vaika apauti. Na gal kam nors pansiai buvo ir gali kokiu patarimu is patirties mestelti, plz
Prašyk, kad pasiūtų ortopedines basutes.
| QUOTE (Kuzia @ 2004 12 08, 20:26) | | Prašyk, kad pasiūtų ortopedines basutes. |
hm... o jas bet kam siuva, ar turi buti tam tirka pilanpadystes forma, na laipsnis. Ir itariu kainuos nelabai mazai, na aisku jei jos butinos, tai velniai nemate tu pinigu...
Tokią ilgą žinutę parašiau ir nulūžo...išprotėsiu... Žodžiu, Tynka, nueik į polikliniką, ten duos siuntimą pas ortopedą (mes vienas ortopedines basutes pirkom, kitas gamina nemokamai). Vaikutis visada turi būti su tokia avalyne
kasiopeja
2004 12 09, 18:00
Paprasciausia butu nuvaziuoti Kaune i "Ortopedijos technika" ir nusipirkti basutes. Turetu ju buti dar like po vasaros. Bent jau Vilniuj tikrai maciau, kad turejo. Jokio recepto, siuntimo ar kitkio dokumento, kuriame nurodoma, kokio laipsnio pilnapadyste, nereikia Tiesa, prasyt, kad pasiutu neverta, nes tai ilgai uztrunka.
| QUOTE (kasiopeja @ 2004 12 09, 18:01) | Paprasciausia butu nuvaziuoti Kaune i "Ortopedijos technika" ir nusipirkti basutes. Turetu ju buti dar like po vasaros. Bent jau Vilniuj tikrai maciau, kad turejo. Jokio recepto, siuntimo ar kitkio dokumento, kuriame nurodoma, kokio laipsnio pilnapadyste, nereikia
Tiesa, prasyt, kad pasiutu neverta, nes tai ilgai uztrunka. |
Na nemanau, kad neverta siūtis  Manau kad plokščiapadžiui vaikui neužtenka turėti 1 basutes ir nešioti visą laiką. š tai vienas nupirkau, o kitas siūnuosi. Ant vasaros pasius, tai turėsim dvejas
Bent jau mums Ortopedijos technikoj Kaune (Vytauto 54) prižadėjo batukus pasiųti per mėnesį. Tiesa, čia reikia primokėti 30 lt., bet man tai neatrodo labai daug. Ten, kur mokėti nereikia, (mums siūlė "Pirmą žingsnį") pagamintų per pusmetį. O norisi kuo greičiau. Kadangi batukai priklauso per metus du, tai sakau, gal kitus galėsim bandyt ir nemokamai pasiųti. Šiaip tai pikta, nes nuo kūdikystės pirkdavau tik ortopedinius batus, bet kaip matot, tas nieko nepadėjo, todėl kažin ar verta graužtis ir kaltinti save, kad vaikui problemos, nes pirkot pigius batus. Juk tikrai kai pagalvoji, kai mes augom tokių ortopedinių visokių taip paprastai nusipirkti nebūdavo, o plokščiapėdystė pasitaikydavo tikrai daug rečiau nei dabar. Aš irgi visuose Lietuvos žurnaluose skaičiau, kad kai vaikas pradeda vaikščioti, iš karto reikia batų, taigi, ir dėjau iš karto, o mes daugiausiai lakstėm basi ir mūsų kojos sveikos, taip kad nežinia kuo čia tikėti.
neringyta
2005 07 29, 19:40
QUOTE(Iva @ 2003 03 24, 01:18) Gosh, maniskes padutes is karto buvo su islenkimais, mes kita biski problema turejom, nes labai anksti vaiksciot pradejo, saugysles dar silpnos buvo ir kojytes iskrypo ir ant pirstu galu varinejo, jau norejo gipsa det ( langetes), bet laimej pasitaike vienas fainas ortopedas, sake kad gipsa visada suspesim, pradzioj uzteks geru batu, gerus batus apibudino kaip su supinatoriais, kietu, bet lanksciu padu, su aukstu auliuku, geriau suvarstomus, arba su lipukais per viduri, kad kelti reguliot galima butu, ir aisku tinkamo dydzio, vat ir lakstem po miesta batu ieskodami, nes tada maziausias dydis buvo 18, o reikejo 16 geriausiu atveju.  O siaip sake kad kuo dazniau basai begiot lauke, bet ne namuose, nes slidu, nebent danga visur kilimine. ka dar reikia daryti,nes mano mergaite ir gi iki dabar vis ant galu pirstuku vaikstineje,  tai visi vis sako balerina Cia Amerikoje tai visi labai atsipalaidave,ir labai daug vaikuciu turi kojyciu problemas.O jei as i batukus idesiu tuos padukus bus gerai?nes vienus turime be to islenkimo o jie mums labai tinka
Coca - cola
2005 08 01, 15:14
o kur vilniuje galima nusipirkti tokiu ortopediniu batuku ar vitpadziu? kazkas rase kad asanaviciutes gatvej, bet kur tiksliau? siaip tai manau, kad vitpadziu spec nupirkciau savo dvimeciui, nes batuku turim prisipirke...
QUOTE(zdurela.com @ 2005 08 01, 16:14) o kur vilniuje galima nusipirkti tokiu ortopediniu batuku ar vitpadziu? kazkas rase kad asanaviciutes gatvej, bet kur tiksliau? siaip tai manau, kad vitpadziu spec nupirkciau savo dvimeciui, nes batuku turim prisipirke...  Prie Karoliniskiu poliklinikos, salia Seimos vaistines. Dirba atrodo iki 18 val
|
|