Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Protiniai dantys
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Magnifique
QUOTE(annomis @ 2010 09 17, 00:21)
Labas visoms.

Ir aš noriu papasakot apie protinių dantų šalinimą. Gal kuriai bus įdomu. smile.gif
Ryžausi raut todėl, kad jie dygo, o niekaip išdygt negalėjo (kaip matyt ir daugumai, augo kreivai), o augdami skausmą sukeldavo. Plius apie breketus pasvajoju - tai ortodontė sakė, kad jei norėsiu juos dėtis, protinius teks šalint, nes vietos nėra.
Operacija man nieko nekainavo. Nes savo poliklinikoj paprašiau siuntimo chirurgo konsultacijai žalgirio poliklinikoje, o tas man parašė siuntimą gultis į ligoninę, nes bijojau raut tuos neišdygusisu dantis su vietiniu nuskausminimu ir per kelis kartus.

Žalgirio klinikoj mane operavo jaunas gydytojas - rezidentas (Povilas Drobnys).
(Operacija buvo su pilna narkoze)
Pradžioj gal kažkiek neramu buvo, kad toks jaunas, bet po to savo nuomonę pakeičiau. Viską atliko profesionaliai: viską paaiškino, ko nereikia nekalbėjo- trumpai, konkrečiai, korektiškai.  thumbup.gif
Žinoma, po operacijos buvo patinęs veidas (išoperavo 3 dantis, 2 iš jų - neišdygę, 1 vos vos prasikalęs), mėlynės, deformuoti lūpų kampai (nes mano dantys buvo labai toli, burna ganėtinai maža - tai sunku prieit). Bet iš esmės - viskas gerai. Palatoj buvom dviese. Kaip kažkuri rašė, seselės fainos (gal tik viena tokia nekokia buvo), maistas normalus. smile.gif Ligoninėj prabuvau savaitę.
Iš tiesų, maniau, kad bus baisiau - skaudės labai, o nieko panašaus. Tik po operacijos šiek tiek maudė, bet suleido vaistų ir praėjo. Kitą dieną išvis man nuskausminamųjų nereikėjo. O po to - kaip kada. Nors nepasakyčiau,kad kažkoks baisus skausmas buvo, o toks labiau tempimas, maudimas.

Labai džiaugiuosi, kad susitvarkiau, ir, kad visus iš karto. Nes du kartus eit per tą patį - kad ir tais antibiotikais save pumpuot, manau, nėra labai gerai.
*

Aš apie šį rezidentą gerokai prastesnės nuomonės esu.Pavasarį jis skalpelio rankoj nulaikyt nesugebėjo,pats vienas sprendimų taip pat nesugeba priimt,diagnozuot irgi nepavyksta jam pačiam.Pavasarį jis man pjovė dantenas be nuskausminimo (tiesa pasakius jis pats taip ir neprapjovė,tik chirurgė mano paėmus jam už rankos prapjovė,nes jo rankos taip drebėjo,kad aš bijojau,kad jis man kurio kito galo neprapjautų).Prieš keletą sav.jis mane priėmė priimamajam ir nesugebėjo diagnozuoti uždegimo,nors nuotrauką padarė,bet pasakė savo firminę frazę: -Nuuu,nuuuu aš nežinaaau kas čia!Reiktų pasikonsultuoti su Aušra doh.gif doh.gif
annomis
QUOTE(Magnifique @ 2010 09 17, 10:52)
Aš apie šį rezidentą gerokai prastesnės nuomonės esu.Pavasarį jis skalpelio rankoj nulaikyt nesugebėjo,pats vienas sprendimų taip pat nesugeba priimt,diagnozuot irgi nepavyksta jam pačiam.Pavasarį jis man pjovė dantenas  be nuskausminimo (tiesa pasakius jis pats taip ir neprapjovė,tik chirurgė mano paėmus jam už rankos prapjovė,nes jo rankos taip drebėjo,kad aš bijojau,kad jis man kurio kito galo neprapjautų).Prieš keletą sav.jis mane priėmė priimamajam ir nesugebėjo diagnozuoti uždegimo,nors nuotrauką padarė,bet pasakė savo firminę frazę: -Nuuu,nuuuu aš nežinaaau kas čia!Reiktų pasikonsultuoti su Aušra  doh.gif  doh.gif
*

Na, nežinau. Man tai viskas super buvo. O va, apie vieną ten dirbantį jau patyrusį gydytoją (pavardės neminėsiu) girdėjau ne kokių atsiliepimų. Mano draugas buvo priimamąjame su skausmu - tai viena ranka žiūrėjo, kita - mobiliu kalbėjo, suleido vaistų nuo skausmo - pataikė į liežuvį... doh.gif Padarė nuotrauką, į kurią vos greitomis žvilgtelėjęs, pasakė, kad priežastis - protiniai dantys ir pasiūlė pas jį privačiai operuotis - alia pigiau padarytų. (Po to paaiškėjo, kad ne jokie ten ne protiniai buvo, o nervo uždegimas). Jei taip dirba patyrę gydytojai - tai ko norėt iš dar tik pradedančio? Tas bent jau sąžiningai ir pareigingai savo darbą atlieka. O rankos matyt bet kuriam iš mūsų drebėtų, jei gyvą žmogų pjaut reikėtų. smile.gif Juk įgūdžių viskam reikia.
O dėl diagnozės - net rimti ir patyrę gydytojai konsultuojasi su kolegomis, jei nėra įsitikinę dėl diagnozės, ir tame matau tik pliusus.
Magnifique
QUOTE(annomis @ 2010 09 17, 19:18)
Na, nežinau. Man tai viskas super buvo. O va, apie vieną ten dirbantį jau patyrusį gydytoją (pavardės neminėsiu) girdėjau ne kokių atsiliepimų. Mano draugas buvo priimamąjame su skausmu - tai viena ranka žiūrėjo, kita - mobiliu kalbėjo, suleido vaistų nuo skausmo - pataikė į liežuvį...  doh.gif  Padarė nuotrauką, į kurią vos greitomis žvilgtelėjęs, pasakė, kad priežastis - protiniai dantys ir pasiūlė pas jį privačiai operuotis - alia pigiau padarytų. (Po to paaiškėjo, kad ne jokie ten ne protiniai buvo, o nervo uždegimas).  Jei taip dirba patyrę gydytojai - tai ko norėt iš dar tik pradedančio? Tas bent jau sąžiningai ir pareigingai savo darbą atlieka. O rankos matyt bet kuriam iš mūsų drebėtų, jei gyvą žmogų pjaut reikėtų. smile.gif Juk įgūdžių viskam reikia.
O dėl diagnozės - net rimti ir patyrę gydytojai konsultuojasi su kolegomis, jei nėra įsitikinę dėl diagnozės, ir tame matau tik pliusus.
*

Jei reikia dėl menkiausios diagnozės konsultuotis-jam dar būtinai reikia priežiūros,nes paprasčiausią uždegimą jau kaip ir turėtų atpažinti,o jis vienas dirbt negali.Tai drebėt jos gali tik tam,kas nesiruošia mediku tapt.Negalima lygint paprasto žmogaus su mediku.Jam NEGALI drebėt rankos,nes rankų drebėjimai gali gyvybes ar sveikatą žmogaus kainuot.
^Austėja^
QUOTE(Gerutėlė @ 2010 09 13, 10:57)
Na ka, parasysiu ir as savo istorija, nes gal kam pravers ax.gif
Turiu pusiau isdygusi protini dantuka apacioje. Si kart irgi pajauciau augimo skausmus - surakino ir istino taip zandas, kad gyvent sunku buvo su tokiu skausmu biggrin.gif    Kadangi ne pirmas protinis dygsta (turiu visus kitus 3 graziai isdygusius) , tai zinojau kad reikia gert Nimesil, padejo, atleido zanda, bet pasirodo ten pulingas procesas ir komplikavosi man i stipria pulinga angina  verysad.gif .  Na ka, leido vaistus, po to geriau antibiotikus, bet temperatura vis sokinejo, tad supratau, kad ta gulinti protini teks raut unsure.gif  Prisiskaiciau internete visokiu baisybiu, nusprendziau, kad eisiu i KMUK, bet siuntima gali israsyti tik poliklinikoje kur prisirases, tad pirmiausia nupedinau i savo p-klinika. Paziurejus gydytoja patvirtino, kad pulingas tas gulintis dantis - tik raut ir liepe eit pas vietini chirurga dabar pat, kad paziuretu. Siaubas kaip bijojau, o kai nuejau net verkt beveik pradejau blush2.gif .  Chirurge suleido vaistus nuskausminancius - man vaidenosi kad neaptirpo  doh.gif  Chirurge paziurejo, kad dantis baisus, su instrumentu nustume mesas i sonus, kad netrukdytu, su kitu isjudino is vietos ir isrove. Raunant nuluzo viena saknis, bet ir ta iskrapste. Ir idomiausia tai, kad girgzdesius girdejau, bet jokio skausmo tikrai nebuvo nuskausminamu vaistuku deka ax.gif
Puse valandos po to pamaude, va dabar sedziu ir rasau, atitirpe man vaistukai ir skausmas nyksta smile.gif

Nesakau, mano ne  sudetingiausias variantas, bet jei kas paskaitysite kieno panasus - drasiai pirmyn  4u.gif
*

man kai 16-os pienini danti chirurge trauke tai ir gabalais istrauke, sakni ivare i sinusita, gulde i klinikas ir pjove iseminejo. po kiek laiko sinusite atsirado puliniai, eme is snoses dvokas eit, visi net mane kad as dantu nevalau o is tikro tai man pulinaii sinusite buvo. tai cia kiek liudna ir siek tiek linksma istorija. doh.gif
Magnifique
JėzusMarija.Tuoj pakratysiu kojas.Šiandien buvau pas tokią profesorę Žalgiry.Paklausė ji kada operuota aš-pasakiau,kad prieš sav.Tai sako O!Galim siūlus ištraukt,o aš galvojau,kad anksti dar.Ir ką jūs manot-ištraukė siūlus ir išsivėpė viskas doh.gif doh.gif Nuėjau pas kažkokią chirurgę burnos,tai sakė stėbėt ir ateit jei kas doh.gif doh.gif Neįsivaizduojat kaip tai atrodo!Skylė dantenose ir dar toliau skylė juodoji kaule doh.gif doh.gif Norėjau,kad tuoj pat užsiūtų,bet sakė palaukt-gal užsitrauks.Spėju,kad penktadienį eisiu kokį ir rašysiu,kad užsiūtų,nes praėjusį kartą skylė kaule užsitraukė po 2mėn.Juolab,kad dabar visos mėsytės į skirtingas puses išsivartė,tai bijau,kad nesuaugs jos doh.gif doh.gif
Florestina
QUOTE(Magnifique @ 2010 09 21, 12:49)
JėzusMarija.Tuoj pakratysiu kojas.Šiandien buvau pas tokią profesorę Žalgiry.Paklausė ji kada operuota aš-pasakiau,kad prieš sav.Tai sako O!Galim siūlus ištraukt,o aš galvojau,kad anksti dar.Ir ką jūs manot-ištraukė siūlus ir išsivėpė viskas  doh.gif  doh.gif  Nuėjau pas kažkokią chirurgę burnos,tai sakė stėbėt ir ateit jei kas doh.gif  doh.gif  Neįsivaizduojat kaip tai atrodo!Skylė dantenose ir dar toliau skylė juodoji kaule  doh.gif  doh.gif  Norėjau,kad tuoj pat užsiūtų,bet sakė palaukt-gal užsitrauks.Spėju,kad penktadienį eisiu kokį ir rašysiu,kad užsiūtų,nes praėjusį kartą skylė kaule užsitraukė po 2mėn.Juolab,kad dabar visos mėsytės į skirtingas puses išsivartė,tai bijau,kad nesuaugs jos  doh.gif  doh.gif
*

Man niekad nesiuvo po dantų rovimo ir jokių problemų nebuvo.
Magnifique
QUOTE(Florestina @ 2010 09 21, 13:29)
Man niekad nesiuvo po dantų rovimo ir jokių problemų nebuvo.
*

Matai,man ne rauna,man pjauna.Nei pirmas protinis,nei šitas,nei likę du nėra išdygę,todėl,kad juos šalina-pirmiausiai išpjausto visas dantenas.Ir esmė,kad jos giliai pjautos ir dabar išsiskyrė,todėl abejoju,kad suaugt galės normaliai.
g_u_c_c_i
Sveikos visos,
as siandien nusiskausminus parejau. Zodziu situacija mano gan idomi, nes skirtingi gydytojai kalbejo skirtingai. Kai buvau nuejusi pas moteri gydytoja privaciai, ji man pasake, kad teks danti protini pjauti, nes dalis jo islinde, dalis augo po 7 dantim, sake, kad po operacijos kelias dienas busiu nedraugiska ir kad reikes antibiotiku pagerti. Pas ja buvau konsultacijai, ryztis kuri laika operuotis nesiryzau. Prispyre reikalas ir nuejau i savo seimos poliklinika, pas viena burnos chhirurga, jis apziurejes pasake, kada ateiti ir kad jauti nepjaus ir antibiotiku nereikes. Siandien man atliko operacija, nzn ar nepjove, kad greze, tai suprantu, kad pjove kazka..skalde, nieko man nepasakoji, maciau, kad siuvo, po visko pasake, kad viskas, galiu eiti. Tk isejus ir jau atsipeikejus po streso supratau, kad nepaklauysiau del siulu. Jei jis nieko nesake, tai man ateiti nereikia del ju?? Ir siaip cia internete skaitau apie vsokius skyscius skalavimu, kuriu man jis net neminejo ir esu pasimetusi, kodel daktaras amne neinformavo. Man tipo nieko daryti nereikia? patarkit, ar pirkti skysciu kokiu ar ne..kaip priziurejot savo burna po operacjos? Valgyt negaliu..prasiziot irgi...skauda.. unsure.gif verysad.gif
Magnifique
QUOTE(g_u_c_c_i @ 2010 09 22, 15:40)
Sveikos visos,
as siandien nusiskausminus parejau. Zodziu situacija mano gan idomi, nes skirtingi gydytojai kalbejo skirtingai. Kai buvau nuejusi pas moteri gydytoja privaciai, ji man pasake, kad teks danti protini pjauti, nes dalis jo islinde, dalis augo po 7 dantim, sake, kad po operacijos kelias dienas busiu nedraugiska ir kad reikes antibiotiku pagerti. Pas ja buvau konsultacijai, ryztis kuri laika operuotis nesiryzau. Prispyre reikalas ir nuejau i savo seimos poliklinika, pas viena burnos chhirurga, jis apziurejes pasake, kada ateiti ir kad jauti nepjaus ir antibiotiku nereikes. Siandien man atliko operacija, nzn ar nepjove, kad greze, tai suprantu, kad pjove kazka..skalde, nieko man nepasakoji, maciau, kad siuvo, po visko pasake, kad viskas, galiu eiti. Tk isejus ir jau atsipeikejus po streso supratau, kad nepaklauysiau del siulu. Jei jis nieko nesake, tai man ateiti nereikia del ju?? Ir siaip cia internete skaitau apie vsokius skyscius skalavimu, kuriu man jis net neminejo ir esu pasimetusi, kodel daktaras amne neinformavo. Man tipo nieko daryti nereikia? patarkit, ar pirkti skysciu kokiu ar ne..kaip priziurejot savo burna po operacjos? Valgyt negaliu..prasiziot irgi...skauda.. unsure.gif  verysad.gif
*

Pirmą parą skalaut negalima,kad neišskalautum krešuliuko.Antrą parą pradėk švelniai skalaut po kiekvieno valgio būtinai.Geriausiai skalavimui tinka Eludril skystis.Tik jį reikia labiau skiest,nei rašo ant buteliuko.Gerk vaistų nuo skausmo,tokių kurie geriausiai padeda tau: ibuprofenas,paracetamolis,ketanovas,nimesilis ir gerk kiek reikės.Kaip man sakė dantistė-niekada nelaukt kol įsiskaudėspajunti,kad pradeda vėl maust ir išgeri.Realiai ibuprofeno galima iki 2000g išgert per dieną.Aš geriu pradžioj apie 3-4 tablete parqacetamolio po 500mg ir apie 2-3 maišelius Nimesilio.Siūlės...patariu neit jų traukt-bus laikas-pačios pradės krist.Nes gal skaitei mano situaciją-per anksti išėmė siūlus-viskas išsivėpė.Šiap reiktų pasirodyt kokiam dantistui.Bet tai keista,kad antibiotikų neskyrė-jie būtini.O Žalgiryje dar uždegimui mažint dexamethasoną leidžia.Ir šiaip,sek temperatūrą,kad nekiltų aukščiau 38.Jei dar kas-klausk 4u.gif
g_u_c_c_i
Kaizn o antibiotikai visi vienodi ar nelabai? Neseniai geriau del kitu dalyku antibiotikus, tai turiu galvoju, gal riektu sugerti, bet jie netikti gali, taip?
Florestina
QUOTE(g_u_c_c_i @ 2010 09 22, 21:05)
Kaizn o antibiotikai visi vienodi ar nelabai? Neseniai geriau del kitu dalyku antibiotikus, tai turiu galvoju, gal riektu sugerti, bet jie netikti gali, taip?
*

Šiaip nėra vienodi. 4u.gif
Magnifique
QUOTE(g_u_c_c_i @ 2010 09 22, 21:05)
*

Gali bandyt nueit į vaistinę kokią mažesnę ir paverkt kokia tau didelė problema ir paprašyt 6tablečių Unasyn antibiotiko.Jie naudojami būtent kitiem dalykam,nei peršalimas.Užtenka sugert tas 6tabletes Po 1 tab. 2 kart per dieną.Ir viskas turėtų būt ok.Šį antibiotiką visad rašo man,tai dar nei karto nepavedė ir jokio uždegimo ar infekcijos nebuvo.
ojee
sveikos merginos:)Noriu pasidalint savo patirtimi del protiniu dantuku rovimo.Praejusia savaite man vienu kartu istrauke visus 4 protinius dantis,visa tai truko apie 40 min ir viskas praejo puikiai smile.gif aisku gal del to,kad visos saknys buvo tiesios o gal del to,kad odontologas puikiai atliko savo darba ax.gif diena prie rovima man paskyre pradet gert amoxicilina (antibiotikus)(juos geriau 5 dienas) bei Nimesili veliau,po dantuku traukimo.Visa laika po to,jauciausi puikiai,maximum ka jauciau tai tik maudima zandikaulyje,bet vos isgerus nimesilio,nemalonus pojutis kaipmat pranykdavo.Siandien 6 diena kai esu be dantuku ir jauciuosi puikiai,viskas ko bijojau - nepasiteisino smile.gif
Sia procedura atliko odontologas Petraukas "Denticia" klinikoje Vilniuje,sumokejau 470 lt uz viska.
dabar belieka palaukt kada istirps siulai apatiniame zandikaulyje wink.gif
g_u_c_c_i
As labai nepatenkinta savo gydytoju, kuris manes neinformavo kaip toliau viskas turi buti. Paprasiau siandien drauges, kad nueitu pas ji ir paklaustu, kadangi dirba toje pacioje poliklinikoje, ar man netrauks siulus, ar jie tripstantys ir ar reikia skalauti, Tai atmestinai pasake, kad reikia skalauti ir kad po 7 dienu ateiciau siulus issiiimti, tai man idomu, jeinetureciau pazinciu ir nebuciau uzklausus, kiek laiko as buciau vaiksciojus su tais siulas tikedamasi, kad jie istirps??? Labai gailiuosi, kad ejau i poiklinika, ne privaciai... Dbr niekas neaisku...kaip taip atmestinai dirbti, neisivazduoju..
Magnifique
QUOTE(g_u_c_c_i @ 2010 09 23, 22:44)
As labai nepatenkinta savo gydytoju, kuris manes neinformavo kaip toliau viskas turi buti. Paprasiau siandien drauges, kad nueitu pas ji ir paklaustu, kadangi dirba toje pacioje poliklinikoje, ar man netrauks siulus, ar jie tripstantys ir ar reikia skalauti, Tai atmestinai pasake, kad reikia skalauti ir kad  po 7 dienu ateiciau siulus issiiimti, tai man idomu, jeinetureciau pazinciu ir nebuciau uzklausus, kiek laiko as buciau vaiksciojus su tais siulas tikedamasi, kad jie istirps??? Labai gailiuosi, kad ejau i poiklinika,  ne privaciai... Dbr niekas neaisku...kaip taip atmestinai dirbti, neisivazduoju..
*

Man tai ištraukė po 6d. siūlus ir pasigailėjau.Per anksti.Vakar buvau priimamajam.Sakė uždegimas į kaulo skylę įsimetė,tai vaistų pridėjo ir iš naujo susiuvo.Sakė netraukt siūlų,ateis laikas-patys iškris.Tik dabar reiks apie savaitę vaikščiot,kad vaistus dėtų.
ojee
man vakar istrauke siulus (6 d. po rovimo),sake viskas puikiai gyja ir nera prasmes laukti 3 menesiu kol jie istirps smile.gif
Magnifique
QUOTE(ojee @ 2010 09 24, 13:29)
man vakar istrauke siulus (6 d. po rovimo),sake viskas puikiai gyja ir nera prasmes laukti 3 menesiu kol jie istirps smile.gif
*

Jie per 2 sav.patys iškrenta nesvarbu ar tirpstantys ar ne.
ojee
QUOTE(Magnifique @ 2010 09 24, 16:25)
Jie per 2 sav.patys iškrenta nesvarbu ar tirpstantys ar ne.
*

pas mane buvo tirpstantys :)as nuejau profilaktiskai pasitikrinti po 6 dienu ir man odontologas pasake,kad siulai kurie turi istirpt per 2 savaites,dazniausiai tirpsta apie 3 menesius smile.gif
g_u_c_c_i
Mergaites, o skauda kaip traukia siulus?? As visa strese, nes neisivaizudoju kaip man gali liestis prie tos vietos. Na skausmo man jau nebebuna, nors kiekviena diena geriu vaistus, nes tik kai uzeina, iskart geriu tablete, vis tiek jauciasi tas jausmas toks..ir dbr vel ten lys..man baisu vien pagalvojus, o eiti turiu jau po dvieju dienu..kazkokia nesamone..gal palaukt kol iskris patys?O jei neiskris?
Eurogirl
Sveikos,

Greitai šitas "malonumas" ir manęs laukia. Norėjau paklaust, gal kuriai traukė dantukus A. Šaikuvienė iš Žalgirio klinikos? Ar gera gydytoja? Ir pan smile.gif
Florestina
QUOTE(Eurogirl @ 2010 10 13, 15:26)
Sveikos,

Greitai šitas "malonumas" ir manęs laukia. Norėjau paklaust, gal kuriai traukė dantukus  A. Šaikuvienė iš Žalgirio klinikos? Ar gera gydytoja? Ir pan smile.gif
*

Man rodos, buvo tokių ir visi ją gyrė.
Magnifique
QUOTE(Eurogirl @ 2010 10 13, 15:26)
Sveikos,

Greitai šitas "malonumas" ir manęs laukia. Norėjau paklaust, gal kuriai traukė dantukus  A. Šaikuvienė iš Žalgirio klinikos? Ar gera gydytoja? Ir pan smile.gif
*

Ji-NUOSTABI! Tiesiog nereali!
Puikiai atlieka savo darbą (komplikacijų man yra kilę dėl mano organizmo ypatybių),pas ją gauni visapusiškai puikią priežiūrą.
Esu belenkaip jai ir jos sesutei Rasytei dėkinga!
Jau 2 dantis Aušra man išoperavo,kitus du per žiemą sakė sutvarkysim smile.gif wub.gif thumbup.gif
Twinklyte
vakar istrauke protini danti, visa nakti kraujas bego ir siandien viskas ten uztine skauda, su kuo skalavot tos kurioms jau teko sita patirti? verysad.gif
Magnifique
QUOTE(Twinklyte @ 2010 10 14, 08:44)
vakar istrauke protini danti, visa nakti kraujas bego ir siandien viskas ten uztine skauda, su kuo skalavot tos kurioms jau teko sita patirti? verysad.gif
*

Eludril pats geriausias po operacijų.Tik nepamirškit atskiest jo.10ml.Eludrilio ir iki indelio viršaus vandens.O pradžiai galit ir dar silpnesniu tirpalu-5ml.Eludrilio ir iki viršaus vandens.
Twinklyte
jei man uzvakar istrauke ta protini dantuka,o vakar pradejau gerti antibiotikus ir skalauti su spec.skysciu, ar normalu, kad tik sinadien veido ta puse atrodo dar daugiau patinusi nei vakar, nors vakar nezmoniskai skaudejo, bet nebuvo tokio stipraus uztinimo kai siandien unsure.gif
TeQuiLa
QUOTE(Twinklyte @ 2010 10 15, 16:31)
jei man uzvakar istrauke ta protini dantuka,o vakar pradejau gerti antibiotikus ir skalauti su spec.skysciu, ar normalu, kad tik sinadien veido ta puse atrodo dar daugiau patinusi nei vakar, nors vakar nezmoniskai skaudejo, bet nebuvo tokio stipraus uztinimo kai siandien unsure.gif
*

taip gali, pats baisiausias tinimas ir netgi melyniu atsiradimas pasak mano daktariuko lyg trecia para buna mirksiukas.gif taip, kad pagal tavo aprasyma viskas normalu.
Papildyta:
QUOTE(Twinklyte @ 2010 10 14, 07:44)
*

man operavo protinuka privacioje klinikoje, kai paklausiau gydytojo kokiu skysciu skalauti, sake neislaidauti, o nusipirkti paprasciausiu ramuneliu vaistineje ir jos net sveikiau nei tie be proto brangus tirpalai.
Cerera
Sveiki, atrodo ir man atėjo laikas papasakot savo ilgą ir gana liūdną istoriją...
Trumpai kalbant, traukiant protinį dantį buvo pažeistas trišakis (apatinės šakos) nervas, jį skauda iki šiol, tačiau po operacijos, atliktos Franfurte, skausmas pamažu rimsta. Jau 2 mėn. nevartoju nuskausminamų ir iš skausmo sienom laipioju tik po eilinės sąkandžio korekcijos, nes tos procedūros vėl išjudina rimstantį nervą. Nepaminėjau, kad danties šalinmo metu buvo taipogi išnarintas žandikaulis, pažeista sąnario kapsulė, ko pasekoje susiformavo netaisyklingas sąkandis, o ištisai kramtant viena puse, stipriai nudilo dantys.
O dabar smulkiau, nors neįsivaizduoju, kaip visą savo neviltį ir ilgus sąžiningo ir kompetentingo specialisto ieškojimus sutalpinti komentare...Taigi prieš 2 metus Žalgirio kl. ištraukė protinį dantį - skaudantį, ne iki galo išdygusiį, bet jau pradėjusį gesti, jis buvo pasviręs į kitą dantį, o šaknis buvo "apsikabinus" trišakį nervą. Odontologė nusiuntė į Žalgirį, nes prigąsdino, kad operacija bus sudėtinga, truks keletą val. ir savaitę reikės gulėt. Odontologų visai nebijojau (anksčiau), užteko 1 artimo žmogaus rekomendacijos ir drąsiai nulėkiau pas chirurgą kuris ištraukė dantį per 20-30 min., tiesiog stomatologo kėdeje. Sesutė laikė galvą,o chirurgas iš visų jegų tąsė dantį, bandydamas jį ištraukt. Iešodamas šaknies kažką timptelėjo - nepaisant visų nuskauminamų, pašokau kėdėje. Oi velniaus, pasakė, atrodo tau nervą nuroviau. Tada dar nesupratau, ką tai reiškia...Žaizda gijo sunkiai, buvau sutinus keletą sav., skaudėjo žiauriai, mėlynės ant veido, kaklo ir net krūtinės srityje laikėsi virš mėn. Po mėn. prasidėjo stiprūs žandikaulio skausmai (odontologai patarė gert Ibufena, po to Nimesilį), pusę metų nejaučiau pusės apatinės lūpos ir dalies smakro. Pažadėjo, kad dar po pusmečio tikrai viskas atsistatys, todėl nepanikavau, gėriau B grupės vitaminus, praėjau spec. procedūrų kursą. Kai skausmas tapo nebepakeliamas, pradėjo žiauriai tarškėt žandikaulis, su kiekvienu prasižiojimu, kramtymu ir netgi kalbant tarsi išnirdavo žandikaulis ir daugiau nei pusę dantis pakrypo sąkandis, nuėjau pas kitą gan žinomą Žalgirio žand. chirurgą, kuris į mano klausimus apie galimas operacijas, netgi gydymą užsienyje, atrėžė, jog niekur pasaulyje tokios problemos neišgydomos. Kad visokios žandikaulio korekcijos, sukandiminės plokštelės ir kapos yra visiškai neefektyvu. Ir danties traukimas atseit čia nekaltas (iki tol niekuomet nejaučiau jokių žandikaulio skausmų, netgi traškesių, o sąkandžiu buvau patenkinta), na davė suprast, kad čia kaip ir natūralus žand. sąnarios susidėvėjimas ir dantų nudilimas, mat jau ir amžius toks (tuomet man buvo 30...). Išrašė Movalio ir paleido namo. Taip praradau dar gerą pusmetį, gėriau nuskausminamus ir nustojau ieškot pagalbos. Deja kasdien skaudėjo vis labiau, vienas žandas pasidarė pastebimai didesnis už kitą, nuskausminamus vartojau jau saujomis, verkdavau iš skausmo, visur ieškojau pagalbos, t.p. internete ieškojau panašių atvejų, klausinėjau pažįstamų. Taip atsidūriau pas jau trečią chirurgę Žalgiryje (kai nueidavau į privačią kliniką, visi pamatę pasekmes išsigąsdavo ir vėl siųsdavo atgal i specializuotą Žalgirio kl.). Pora mėn. ji manęs labai gailėjo, pripažino kolegos klaidą (žinoma ne raštu), darė man skausmo blokadas, nusiuntė pas ortodontę, kuri iškart pamatė, kad sąnarys išvažiavęs iš vietos. Dar apie 1 mėn gėriau Žalg. neurologės išrašytą finlepsiną - suprastėjo atmintis, sunku buvo vairuoti, dirbti, ištisai migdė, o svarbiausiai, nemažėjo skausmas. Vėliau dar išrašė antidepresantų, nes atseit prie trišakio nervo skausmų juos labai rekomenduojama vartot kartu su finlepsinu... Nepasikentus nuėjau į kitą įstaigą pas neurologę, ji pasiūlė finlepsiną pakeist silpnesniu vaistu, o antidepresantų atsisakyt (kad Žalgirio kl. gydymas mano atveju nebuvo tinkamas, vėliau patvirtino ir Kauno, ir Vokietijos medikai). Gydančioji chirurgė mane apšaukė, pareiškė, kad jeigu jau gydausi pati, tai ko aš iš jos noriu ir išstūmė iš kabineto. Tuo metu intensyviai ieškojau pagalbos užsienyje, tai dar 3-4 sav. laksčiau paskui tą chirurgę, kad surašytų man bent kažkokią diagnozę, kurią galėčiau išsiverst ir isšiuntinėnt užsieno klinikoms. Galų gale surašė: "pacientė galvoja, kad jai pažeistas nervas ir išnarintas žandikaulis, tačiau aš manau, kad tai psichologinės problemos". Kai jau buvau berods visiškai sužlugdyta, nusišypsojo laimė surast porą labai šviesaus proto medilų KUK: pas vieną prof. apie 1,5 mėn. važinėjau 2k/sav. Išgėrus krūvas vaistų, padarius gerokai efektyvesnių skausmo blokadų situacija pagerėjo, tačiau deja tik laikinai. Tuomet kauniečiai suprato, kad prie visų bėdų dar gali būt užakęs nervo kanalas, kas spaudė ir taip jau stipriai pažeistą nervą, nes skausmas buvo net iki pykinimo. Taip ir buvo: tai patvirtino nuotraukos, o vokiečiai netgi rado traukto danties kaulų nuolaužų. Buvau jau pasiryžusi operacijai Kaune, tačiau netikėtai teko nukelt operaciją, o per tą laiką savo dabartinės sąnario gydytojos dėka susisiekiau su prof. Vokietijoje, kuris gavęs mano nevilties kupiną laišką sutiko priimti jau po savaitės...Taigi ačiū jam už sėkmingą (tikiuosi:) kanalo platinimo ir nervo atstatymo operacija, tačiau dar laukai labai didelis darbas atstatant žandikaulio padėtį, o tie visi darbai iš naujo sudirgina nervą, kad jūs žinotumėt, kas tai per skaumas...Dabar galvoju, kad neišrauto protinio danties skausmas kartu su visais tinimais buvo visiškas niekis: juk išgeri antibiotikų ir praeina...smile.gif Na bet gal kaip nors išsikapstysiu...Kada nors:)
O kodėl parašiau? Kad atidžiai labai rinktumėtės chirurgus ir prisimintmėte, jog valstybinėse poliklinikose įvykusi klaida bus tik jūsų pačių problema...Ir dar norėjau pasidalinti šia pamokančia istorija, nes iki šiol jaučiu dėkingumą savo virtualiajam draugui, kuriam esu dėkinga už neapsakomą moralinę pagalbą. Viena prieš pusę metų rasta Čikagoje gyvenančio lietuvio istorija (jam Čikagoje buvo padaryta operacija, nors LT gydytojai jau buvo patarę kreiptis net į psichiatrus - kam čia sau ligą išsigalvojo...?) su laiminga pabaiga įkvėpė nenuleist rankų, ieškot pagalbos toliau ir neimt giliai į širdį kai kurių medikų įžeidinėjimų. O jų prisiklausiau tikrai nemažai. Matyt taip pas mus bandoma paslėpti didžiulė nekomeptenija, jau nekalbant apie visišką nežmogiškumą.
Tiesa, labai džiaugiuos, kad operavausi Frankfurte, kadangi Kaune nėra apartūros, galinčios operaciją atlikt išorėje, taigi prie visų savo bėdų dar turėčiau randą per pusę žando. Nors KUK dirbantys medikai tikrai verti didžiausios pagarbos.
Nr1
QUOTE(Cerera @ 2010 10 30, 14:43)
Sveiki, atrodo ir man atėjo laikas papasakot savo ilgą ir gana liūdną istoriją...

*

neduok Dieve tokiu kanciu ir kryziaus keliu kiekvienam blink.gif labai linkiu, kad Jums tas vargas pagaliau baigtusi 4u.gif
paskaiciau sia istorija ir pasakiau - aciu Dievui, kad pas mane lyg viskas ok. Istraukti 2 protiniai, vienas apacioj, kitas virsuj. abu neisdyge, apatinis sugedes dar buvo, o virsutinis, kaip stomatologe sake, kad tikras nesusipratimas, labai retai taip buna. kazkoks kaip kates nagas, ant tiek neisdyges, nesusiformaves, pati maciau biggrin.gif aisku didzioji egzekucija, tai apatinis dantis. bet man viskas ok buvo, ir trauke liuks, net nesupratau, is pasaknu atkele, o tada kaip kelma ir isverte smile.gif viskas labai gerai gijo. truputi pamaude ir tiek, nu ir aisku kelias dienas ziotis tai jau nebandyt geriau. ir skalaut niekuom neskalavau. Gydytoja sake, kad 3 paras tai grieztai ne, kad kresulys neissiskalautu, tada gis sunkiau. o ir nesake, kad skalaut reikia. Gijo ir uzgijo. man pasiseke biggrin.gif
jarulia
oj, tikrai baisu sad.gif , o mano taip ir neislenda iki galo, vis praeina kazkiek laiko, paskauda ir vel ramu, tai tepu su vaikisku tepaliuku nuo skausmo ir sau ir vaikui. biggrin.gif
Klajokle
QUOTE(drugelis. @ 2010 08 17, 08:28)
Sveikos, man vakar išrovė visus keturis protinius dantis - vienu metu... Gerai, kad nebuvau skaičiusi šios temos, būčiau tam nepasiryžus  verysad.gif
Naktį siaubingai skaudėjo, išrašytieji nuskausminamieji nepadėjo. Dabar jau kiek geriau ( išgėrus nimesil) Bet vienoj pusėj vis dar kraujuoja iš kažkurio danties - nežinau, iš kurio, nes iš skausmo neprasižioju. Važiuosiu į kliniką pasirodyti. Apie valgymą net kalbos nėr... Žinokit, baisu, o dar baisiau, kad kokia infekciją neįsimestų.
Man apačioj abi skyles užsiuvo, viršuj paliko.
*

kaip gali istraukt visus kartu blink.gif mano odontologe sako,kad ne 2 kartu traukt negalima. unsure.gif
man tik 1 istrauke va ketvirtadieni ir tai vargo jau yra.....geriu ibuprofena,dolmen nuo skasmo...bet jie veikia tik 3-4 val ir vel skausmas baisus.dar is tos skyles bega kazkoks geltonas smirdantis skystis blink.gif Ar cia normalu???Ar tik nepuliuoja blink.gif nieko man ji nesake daugiau,kaip priziuret.tik griestai uzdraude skalaut(nepasake kiek laiko,o gal nebeprisimenu is tos baimes) ir ta diena dantu neplaut...pirmadieni ateit liepe,bet db pergyvent tiek laiko reiks unsure.gif
tera7
sveiki, man is operavo visus 4 retinuotus protinius dantis jie buvo gulintys po zandikauliu labai dideli ir suauge su zandikauliu .teko is visu pusiu isdauzyt zandikaulio. du apatinej gulejo nervu kanale. su viena puse buvo problemu bet aceit viskas pavyko.praejo 8 men. o as kaip nejauciu liezuvio puses ir dantenu taip ir liko.jau po operacijos jie visi mane ciupinejo veida ar jauti,sakiau jauciu tik liezuvio ne.pastoviai isikandu,nes nespeju patraukt kramtydama ,yra labai nepatogu.sake praeis po keliu dienu,poto po men. israse leidziamu vaistu susileidau vel sake praeis po puses metu. nzn. sakiau palauksiu metus tada vel eisiu i klinikas
tera7
viskas bus gerai padarys operacija,del vieno net netaikys bendros narkozes. tai tikrai nepaveldima. tiesiog jiems nera vietos burnoj ir jie uzauga po zandikauliu, man nepersenai visi keturi buvo,tik jie da suaugo su zandikauliu,susiformavo cistos,nes as juos ilgai ten auginau 10metu nuo isdygimo kol neprasidejo rimti uzdegimai. nutirpo zandikaulis. tada tik kreipiausi
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2004 06 16, 19:02)
Kaip neseniai kazkur skaiciau- viena beda nebeda, nes daug bedu tai jau beda sad.gif
Siandien kaip tik suzinojau, kad man protinis dantis isdygo tiesiog zandikaulyje, kaule rolleyes.gif reikalinga operacija ir sake nelabai paprasta....keisciausia, kad man pakolkas tas dantis (tfu tfu tfu) nei skauda nei reaguojai salta bei karsta, bet daryti operacija reikes, nes ji yra palindes po kitu dantim
Del tam tikru priezasciu nusikeliau ja i vasaros pabaiga...
Gal daugiau kas turejote problemu su protiniais dantimius, kiek esu girdejusi nemazai kas ju jais vargsta
Klausiau gydytojos ar tai gali buti paveldima, nes mano abiem tevam daryta tokia panasi operacija, bet ne tokios sudetingos, jiems tik atdidare zandikauli kad tas dantukas islystu, o sako kad maniskis nebeislys isvis, reikia pasalinti blink.gif
*

viskas bus gerai
agnuzeb
QUOTE(Klajokle @ 2010 11 06, 20:57)
kaip gali istraukt visus kartu  blink.gif mano odontologe sako,kad ne 2 kartu traukt negalima. unsure.gif
man tik 1 istrauke va ketvirtadieni ir tai vargo jau yra.....geriu ibuprofena,dolmen nuo skasmo...bet jie veikia tik 3-4 val ir vel skausmas baisus.dar is tos skyles  bega kazkoks geltonas smirdantis skystis  blink.gif Ar cia normalu???Ar tik nepuliuoja  blink.gif nieko man ji nesake daugiau,kaip priziuret.tik griestai uzdraude skalaut(nepasake kiek laiko,o gal nebeprisimenu is tos baimes) ir ta diena dantu neplaut...pirmadieni ateit liepe,bet db pergyvent tiek laiko reiks  unsure.gif
*

Kaip tai uzdraude skalauti unsure.gif Kaip tik reikia skalauti ir rekomenduojama. As visa ta laika Eludriliu skalavau.
pupy
Sveikos
Skaitau ir baisu darosi.As tik siandien suzinojau,kad ir manes laukia protinio danties operacija,jetau kaip bijau verysad.gif Pasirodo kampas danties isdyges,o kt dalis remiasi i salia auganti danti.Sakykit kokia nejautra duoda?Ar tik vietiskai nuskausmina?Ligonineje reikia guleti?
juratema
Sveikos mergytes, jungiuosi ir as i jusu bury smile.gif Pora savaiciu kaip sutino aplink apatini protini danti, nulekiau pas odontologe-ir ka, liepe darytis nuotrauka ir traukt po to...nors anksciau kiek pas ja lankiausi niekad net kalbos tokios nebuvo..O dantukas mano tai negrazus-toks pusiau islindes, pusiau nugriuves. Kaip supratau kol patine-nei nuotraukos nedarys, nei traukt negalima bus....Tai va ir kankinsiuosi. Planuoju vaziuot tai procedurai i KMUK, gal kas zino, ar dideles eiles ten, ir koki gera specialista galetumet parekomenduot? Aciu
Magnifique
QUOTE(pupy @ 2010 11 17, 20:44)
Sveikos
Skaitau ir baisu darosi.As tik siandien suzinojau,kad ir manes laukia protinio danties operacija,jetau kaip bijau verysad.gif Pasirodo kampas danties isdyges,o kt dalis remiasi i salia auganti danti.Sakykit kokia nejautra duoda?Ar tik vietiskai nuskausmina?Ligonineje reikia guleti?
*

Vietinis nuskausminimas.Gulėt nereikia.Išpjauna/išrauna,pašaldo,pažiūri dar,subeda į sėdimąją dexo ir namo varai.Po to eini tikrintis pradžiai kas dien,po to kas porą dienų.
pupy
QUOTE(Magnifique @ 2010 11 18, 23:46)
Vietinis nuskausminimas.Gulėt nereikia.Išpjauna/išrauna,pašaldo,pažiūri dar,subeda į sėdimąją dexo ir namo varai.Po to eini tikrintis pradžiai kas dien,po to kas porą dienų.
*

O tai jei as is kito miesto,nejau reikes kasdien vazinet? g.gif
Magnifique
QUOTE(pupy @ 2010 11 18, 22:54)
O tai jei as is kito miesto,nejau reikes kasdien vazinet? g.gif
*

Pas savo mieste esantį odontologą/burnos chirurgą reiks lankytis,kad jis stebėtų ar gerai gyja žaizda ir traukiasi kaule esanti skylė.
pupy
O kiek klausinejausi pazystamu,tai daugumai tego guleti verysad.gif Aciu uz atsakymus.Tiesa,o is kur tu zinai?Gal tau teko su tuo susidurti? mirksiukas.gif
Magnifique
QUOTE(pupy @ 2010 11 19, 08:35)
O kiek klausinejausi pazystamu,tai daugumai tego guleti verysad.gif Aciu uz atsakymus.Tiesa,o is kur tu zinai?Gal tau teko su tuo susidurti? mirksiukas.gif
*

Man jau išoperuoti 2 dantys protiniai ir liko dar 2,kurių iki pavasario atsikratyt planuoju.Su daug žmonių susipažinau per tą laiką ir visų protiniai šainti ambulatoriškai.Man,nors ir abu kartus buvo pusė burnos išpjaustyta,žandikaulis išgręžtas,bet vis tiek nieks neguldo.Kaip sakiau-bent jau Žalgiry,tai pirmom dienom:ateini,patikrina,subeda dexo ir namo!Vėliau dar praplauna skylę.Kiek laiko vaikščiot pas juos,kai normaliai gyja-pasakyt negaliu,nes abu katus buvo komplikacijų (pirmą kartą dėl mano organizmo savitumo,antrą-neužsilaikė krešulys,todėl pateko infekcija,gavosi alveolitas ir viena profesorė man per anksti siūles nukirpo,tai viskas išsivėpė,todėl teko iš naujo siūti,nors jau buvo savaitė po operacijos doh.gif )
pupy
QUOTE(Magnifique @ 2010 11 19, 14:02)
Man jau išoperuoti 2 dantys protiniai ir liko dar 2,kurių iki pavasario atsikratyt planuoju.Su daug žmonių susipažinau per tą laiką ir visų protiniai šainti ambulatoriškai.Man,nors ir abu kartus buvo pusė burnos išpjaustyta,žandikaulis išgręžtas,bet vis tiek nieks neguldo.Kaip sakiau-bent jau Žalgiry,tai pirmom dienom:ateini,patikrina,subeda dexo ir namo!Vėliau dar praplauna skylę.Kiek laiko vaikščiot pas juos,kai normaliai gyja-pasakyt negaliu,nes abu katus buvo komplikacijų (pirmą kartą dėl mano organizmo savitumo,antrą-neužsilaikė krešulys,todėl pateko infekcija,gavosi alveolitas ir viena profesorė man per anksti siūles nukirpo,tai viskas išsivėpė,todėl teko iš naujo siūti,nors jau buvo savaitė po operacijos  doh.gif )
*

aciu tau,dbr ramiau bus,nes taip i ligonine nesinori schmoll.gif
vargse,ir tu iskentejai verysad.gif
juratema
Mergytes nesulaukiu atsakymo...Negi niekas KMUK dantuku nesitraukia?
pampotaukšlėlis
QUOTE(juratema @ 2010 11 20, 11:24)
Mergytes nesulaukiu atsakymo...Negi niekas KMUK dantuku nesitraukia?
*

Aš traukiausi KMUK protinį dantį praėjusį trečiadienį. Traukiausi pas rezindentą, kuris savo darbą atliko puikiai smile.gif bet šiaip tai kiek teko skaitinėti tai labai giriamas R. Kubilius, antradienį viena forumietė pas jį kaip tik trauksis du protinius dantukus, o kad ilgai būtų reikėję laukt tai nepasakyčiau...konsultacijoj buvo ketvirtadienį...
pupy
O kas Vilniaus zalgirio klinikoj yra is geresniu?
agnuzeb
QUOTE(pupy @ 2010 11 21, 21:54)
O kas Vilniaus zalgirio klinikoj yra is geresniu?
*

Vilniuje rekomenduociau chirurge privacioje klinikoje Kalvariju gatveje smile.gif Pas ja salinausi 2 protinius dantis ir dar 2 likusius like pasalinti. Priekaistu del jos darbo tikrai neturejau, tai jei domina, rasykit mirksiukas.gif
juratema
QUOTE(ramintuska @ 2010 11 21, 21:38)
Aš traukiausi KMUK protinį dantį praėjusį trečiadienį. Traukiausi pas rezindentą, kuris savo darbą atliko puikiai smile.gif bet šiaip tai kiek teko skaitinėti tai labai giriamas R. Kubilius, antradienį viena forumietė pas jį kaip tik trauksis du protinius dantukus, o kad ilgai būtų reikėję laukt tai nepasakyčiau...konsultacijoj buvo ketvirtadienį...
*

Aciu uz atsakyma, tik va suabejojau ar spes man uzgyt, jei gruodzio pradzioj issitrauksiu? Gal geriau palikt po svenciu..
pampotaukšlėlis
QUOTE(juratema @ 2010 11 22, 10:19)
Aciu uz atsakyma, tik va suabejojau ar spes man uzgyt, jei gruodzio pradzioj issitrauksiu? Gal geriau palikt po svenciu..
*

na manau, kad tikrai užgis, nes man dar nėra jei savaitės po operacijos tai jau atleido visą patinimą ir tik retkarčiais jaučiu jog suskausta norit plačiau išsižioti, sunkiausios turbūt tik pirmosios trys paros (žinoma jei nėra komplikacijų)
Bet žinoma galutinį sprendimą turite priimti pati 4u.gif
Borzika
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.