Svajaaa
2009 08 21, 14:25
QUOTE(Borzika @ 2009 08 21, 15:21) Čia kaip kam. Pvz. man visai neskauda ir niekada neprireikė nuskausminamųjų. Tik...mane be galo erzina/nervina tas brūžijimo garsas  jo,sutinku ir dar kai su soda gale valo Papildyta:QUOTE(Borzika @ 2009 08 21, 15:23) Tam kartui dantys tikrai pabaltėja  man tai ne tik tam kartui  o jeigu dar kas puse metu atliekama tai isvis
Borzika
2009 08 21, 14:29
QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 21, 15:25) sutinku ir dar kai su soda gale valo
Aš net nesigilinau, kada ir su kuo ten valo Bet, kai tik išgirstu tą brūžijimo garsą, mane iškart baimė ( ne skausmas) sukausto QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 21, 15:25) man tai ne tik tam kartui Kalbėjau tik apie save - užkietėjusią rūkorę
Svajaaa
2009 08 21, 14:30
QUOTE(Borzika @ 2009 08 21, 15:29) Aš net nesigilinau, kada ir su kuo ten valo Bet, kai tik išgirstu tą brūžijimo garsą, mane iškart baimė ( ne skausmas) sukausto Kalbėjau tik apie save - užkietėjusią rūkorę  jo rukymas dantim negerai
Florestina
2009 08 21, 14:49
QUOTE(aurasta2 @ 2009 08 21, 13:26) Sveikos, merginos, Gal zinot ar skauda kai valo akmenis nuo dantu?  Nu net geda klaust, bet as be proto bijau dantistu....brrrr net siurpas nupurto kai pagalvoju Man butinai reikia nueit, bet vis atidelioju, dar drauge prigasdino, sake labai skauda  Jei sveiki dantys- neskauda, sugedusių valyt nepatarčiau. Mane šiandien įkalbinėjo pirma daryti higieną, po to plombuoti, bet jau kartą taip dariau, daugiau nenoriu. Man dantenas tepa lidokoinu.
Borzika
2009 08 21, 16:57
QUOTE(Florestina @ 2009 08 21, 15:49) Man dantenas tepa lidokoinu.
O kas tas yr? QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 21, 15:30) rukymas dantim negerai  Kad ne tik dantims
Florestina
2009 08 21, 17:05
QUOTE(Borzika @ 2009 08 21, 16:57) O kas tas yr? Tai yra toks gelis, skirtas vietiniai nejautrai sukurti. Užtepus juo dantenos tampa nejautrios, tarsi nutirpsta. Beje lidokoinas įeina i nuskausminamųjų sudėti. Būtent jo dėka jaučuamas veido užtirpimas. Būna purškiamas. Naudojamas skubiai pagalbai traumų metu. Gerai, kai mano sesuo medikė- tai ir viską paaiškina.
Svajaaa
2009 08 21, 17:30
QUOTE(Florestina @ 2009 08 21, 18:05) Tai yra toks gelis, skirtas vietiniai nejautrai sukurti. Užtepus juo dantenos tampa nejautrios, tarsi nutirpsta. Beje lidokoinas įeina i nuskausminamųjų sudėti. Būtent jo dėka jaučuamas veido užtirpimas. Būna purškiamas. Naudojamas skubiai pagalbai traumų metu. Gerai, kai mano sesuo medikė- tai ir viską paaiškina.  jo,sita dalyka ir man tepe
Borzika
2009 08 21, 18:44
QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 21, 18:30) sita dalyka ir man tepe  O aš net nežinau, tepė man ar ne
Svajaaa
2009 08 21, 18:51
QUOTE(Borzika @ 2009 08 21, 19:44) O aš net nežinau, tepė man ar ne  tu matyt uzmigai isvis,nes nezinai ka ten dare,matyt neskaudejo
Florestina
2009 08 21, 19:29
QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 21, 18:51) tu matyt uzmigai isvis,nes nezinai ka ten dare,matyt neskaudejo  Man irgi tik kartą žiauriai suskaudo, kai užpurškė smėliasrove ant protinio. Jis buvo pradėjęs gesti, bet buvo viršuje, toli ir dar pasisukęs, todėl to nepastebėjau. O vėliau paaiškėjo, kad dar ir pūliuojantis, todėl dar ir teko rauti, nes buvo neįmanomas jo gydymas.
Borzika
2009 08 22, 11:15
QUOTE(Svajaaa @ 2009 08 21, 19:51) tu matyt uzmigai isvis,nes nezinai ka ten dare,matyt neskaudejo   Aš tikrai ne iš tokių, kurie galėtų odontologiniam užmigti
Svajaaa
2009 08 22, 22:42
QUOTE(Borzika @ 2009 08 22, 12:15)  Aš tikrai ne iš tokių, kurie galėtų odontologiniam užmigti 
Pasaulė
2009 08 23, 17:31
QUOTE(Borzika @ 2009 08 21, 14:06) Viskas aišku - ačiū - būtent tokio atsakymo ir laukiau  Nes maniau, kad tik mane vieną apgaudinėja  Pasirodo - burnos higienos kainos dantų skaičius beveik neįtakoja  Hm, keistai...  Man "Dantyje" tikrai paskaičiavo pagal dantų skaičių, nes vieno neturiu...
Svajaaa
2009 08 23, 18:02
QUOTE(Pasaulė @ 2009 08 23, 18:31) Hm, keistai...  Man "Dantyje" tikrai paskaičiavo pagal dantų skaičių, nes vieno neturiu... cia matyt kaip kur
Susapnuota
2009 08 26, 08:08
Sveikos Kazkokios nesamones pas mane su dantenom salia danties, kur buvo naujai protezuotas (istatytas , nzn kaip pavadint  ), bet ne implantas  Baisiai nemalonus kvapas is po dantenu. Pasidariau nuotrauka, mano kamelio stomotologe, pasake, kad kazkas su kisenem negerai - reikia skault ir tiek - gali praeit , o gali visa gyvenima kankintis Pasiskaiciau internete, ir man atrodo pas mane gingivitas greiciausiai, o gal net jau periodontitas  Bijau uzlesiti Arciausiai yra Utena, gal kas gali utenoj patarti gera higienista? aciu
Florestina
2009 09 08, 14:28
O aš buvau šiandien gydyti kiaurą dantį ir man pasakė, kad daryti higieną man dar anksti, nes nėra nei akmenukų, nei apnašų. Truputis yra tarpdančiuse- tai juos nukrapštė, o prie dantenų nėra.  Sakė, kad galima būtų pasidaryti vėliau, nes dabar nėra reikalo.  Tada darysiuos prieš protezavimą.
Svajaaa
2009 09 08, 17:12
QUOTE(Florestina @ 2009 09 08, 15:28) O aš buvau šiandien gydyti kiaurą dantį ir man pasakė, kad daryti higieną man dar anksti, nes nėra nei akmenukų, nei apnašų. Truputis yra tarpdančiuse- tai juos nukrapštė, o prie dantenų nėra.  Sakė, kad galima būtų pasidaryti vėliau, nes dabar nėra reikalo.  Tada darysiuos prieš protezavimą. man irgi jau reiktu,bet esu su breketais ir nzn kaip juos nuvalys
QUOTE(Svajaaa @ 2009 09 08, 18:12) man irgi jau reiktu,bet esu su breketais ir nzn kaip juos nuvalys  Neprgyvenk, nuvalys. Su breketais ipatongai reikia gerai priziuret ir higiena daryti kas 3 menesius
Svajaaa
2009 09 08, 19:21
QUOTE(xtina @ 2009 09 08, 20:17) Neprgyvenk, nuvalys. Su breketais ipatongai reikia gerai priziuret ir higiena daryti kas 3 menesius  na kas tris menesius man tikrai nesamone,ir gydytojas neliepia taip daznai
Florestina
2009 09 09, 14:09
QUOTE(Svajaaa @ 2009 09 08, 19:21) na kas tris menesius man tikrai nesamone,ir gydytojas neliepia taip daznai  Man gydytojas sakė, kad reikia daryti ne dažniau kaip kartą į pusmetį. Bet kiek žmonių, tiek nuomonių.
Kai yra nesiojami breketai, higiena reikia daryti kas 3 menesius, o cia jau jusu reikalas ar jus darysites ar ne. O kai kurie ortodontai buna is viso nepasako, kad reikia darytis profesionalia burnos higiena
Florestina
2009 10 20, 13:41
Aš užsirašiau pas higienistę pirmadienį. Pribrendo reikalas protezavimui- tai pradėsiu nuo higienos, nes su gijimo galvutėm higienos daryti nerekomenduojama. Šiandien skambinau ir klausiau dėl visko- tai sakė pradėti nuo higieninio valymo, o tada ateiti pas implantologą- tai pirmadienį derinsim kada ir garantavo, kad iki Kalėdų turėsiu visus dantukus.
As pasidariau higiena, tai kainos nuo 140 iki 170... cia jau prikalauso nuo dantuku"svarumo".... man sake daryti 1 karta i metus...Po valymo atrodo burna palengvejo keleis kg
Borzika
2009 11 25, 15:33
QUOTE(indvai @ 2009 11 25, 14:05) kainos nuo 140 iki 170... cia jau priklauso nuo dantuku "svarumo" Kad kaina gal labiau nuo klinikos priklauso
Florestina
2009 11 25, 15:38
QUOTE(Borzika @ 2009 11 25, 15:33) Kad kaina gal labiau nuo klinikos priklauso  Bet ir nuo švarumo, man higienistė sakė. O aš pasidariau higieną ir kas iš to, dabar vėl tą chlorhrksidiną paskyrė skalavimui, vėl plombos nusidažė. Nors gydytojas garantavo, kad švrūs dantys nenusidažo, nusidažo tik apnašos.
Borzika
2009 11 25, 15:50
QUOTE(Florestina @ 2009 11 25, 15:38) Bet ir nuo švarumo, man higienistė sakė. Mano atveju kaina net nuo dantų skaičiaus nepriklauso  Nežinau, kodėl taip yr toje klinikoje QUOTE dabar vėl tą chlorhrksidiną paskyrė skalavimui, vėl plombos nusidažė Keista  , nes mano nenusidažydavo.
Chlorheksidinas turi dazanciu medziagu ir ji vartojant dantys nusidazo. Po profesionalios higienos nerekomenduojama juo skalauti, nes visas darba ir pinigai suniui ant uodegos. Reikia vel is naujo atlikti profesionalia higiena, nes dantu sepetelis to apnaso nenuvalo
Kalpana
2009 11 25, 19:14
Rekomenduojama skalauti po profesionalios burnos higienos, jei buvo išreikštas dantenų uždegimas, gausu akmenų. Chlorheksidino gliukonatas skatina dantenų gijimą, veikia antimikrobiškai. Ne be reikalo higienistai rekomenduoja trumpiau ar ilgiau skalauti šiuo preparatu. Skalavimas iki savaitės laiko neturi ženklių pokyčių dantų spalvai. Ant dantų atsiradęs pigmentas per ilgesnį laiką nuvalomas šepetuku. Ilgiau išlieka tose vietose, kur sunkesnis priėjimas išvalymui. Apskritai, skalavimo nauda didesnė nei galima žala (pvz., dantų nusidažymas ar skonio sutrikimai (pastarieji pasitaiko retai ir po ilgesnio vartojimo)). Reikalinga skalauti pagal rekomendacijas. "Eludril" - skalavimo skystis, mažiau dažantis dantis. Taip yra dėl to, kad mažesnė chlorheksidino gliukonato koncentracija, bet poveikis toks pats, nes yra kitos veikliosios medžiagos sudėtyje.
O as tik su pasta PARADONTAX po higienos valiau....
Kalpana
2009 11 25, 22:15
Tikriausiai uždegimas nebuvo ypač stiprus, mažai ar nebuvo išvis podanteninių akmenų, todėl neskyrė skalavimo chlorheksidino gliukonato tirpalu. Ne visais atvejais jis skiriamas.
eglincia
2009 11 26, 16:54
buvau higieniniam,sake ar as gerai priziuriu dantis,ar tiesiog akmenys neauga
Florestina
2009 11 26, 17:00
QUOTE(Kalpana @ 2009 11 25, 19:14) Rekomenduojama skalauti po profesionalios burnos higienos, jei buvo išreikštas dantenų uždegimas, gausu akmenų. Chlorheksidino gliukonatas skatina dantenų gijimą, veikia antimikrobiškai. Ne be reikalo higienistai rekomenduoja trumpiau ar ilgiau skalauti šiuo preparatu. Skalavimas iki savaitės laiko neturi ženklių pokyčių dantų spalvai. Ant dantų atsiradęs pigmentas per ilgesnį laiką nuvalomas šepetuku. Ilgiau išlieka tose vietose, kur sunkesnis priėjimas išvalymui. Apskritai, skalavimo nauda didesnė nei galima žala (pvz., dantų nusidažymas ar skonio sutrikimai (pastarieji pasitaiko retai ir po ilgesnio vartojimo)). Reikalinga skalauti pagal rekomendacijas. "Eludril" - skalavimo skystis, mažiau dažantis dantis. Taip yra dėl to, kad mažesnė chlorheksidino gliukonato koncentracija, bet poveikis toks pats, nes yra kitos veikliosios medžiagos sudėtyje. Dabar naudoju Eludril. Man juo reikia skalauti mėnesį, nes dabar prisuktos gijimo galvutės ir teks skalauti iki protezavimo.
Borzika
2009 11 27, 10:15
QUOTE(Florestina @ 2009 11 26, 17:00) Man juo reikia skalauti mėnesį Kodėl taip ilgai? Aš skalaudavau ne ilgiau nei 2 sav. Kalpana, o ar galima vietoj Eludril skalauti Octenidol'iu ar Esemdent'u (jie lyg nedažo, bet gal jų poveikis ne toks kaip Eludril'io  )?
Kalpana
2009 11 27, 10:39
Chlorheksidino gliukonato tirpalai - klasika. Konferencijose girdžiu, kad dažniausiai vedantieji chirurgai, periodontologai vis dar rekomenduoja šios grupės preparatus. Oktenidino chlorido preparatai irgi veikia gerai. Dantų nedažo. Esemdento ne toks stiprus kaip pirmų dviejų. Reklamuojama, kad juo galima skalauti burną kiekvieną dieną nuolat. Bet to nerekomenduoju daryti, nes kam skalauti, jei nėra dėl ko skalauti. Kiekvienam vaistiniam preparatui gali vystytis alergija, kiekvienas gali turėti vienokį ar kitokį šalutinį poveikį. "Eludrilio" gamintojų atstovai nerekomenduoja juo skalauti ilgiau nei 3 sav. (maksimumas), o šiaip - iki 2 sav. Po to reikia daryti pertrauką mažiausiai 2 sav. ir po to vėl galima skalauti, jei to reikia. Kitas dalykas - jei skalaujama tik vieną kartą dienoje, nepakenks ir mėnesis skalavimo. Bet jei skalaujama tik vieną kartą dienoje, tai per likusį laikotarpį spėja prisidauginti mikroorganizmų.
Florestina
2009 11 27, 13:45
QUOTE(Kalpana @ 2009 11 27, 10:39) Chlorheksidino gliukonato tirpalai - klasika. Konferencijose girdžiu, kad dažniausiai vedantieji chirurgai, periodontologai vis dar rekomenduoja šios grupės preparatus. Oktenidino chlorido preparatai irgi veikia gerai. Dantų nedažo. Esemdento ne toks stiprus kaip pirmų dviejų. Reklamuojama, kad juo galima skalauti burną kiekvieną dieną nuolat. Bet to nerekomenduoju daryti, nes kam skalauti, jei nėra dėl ko skalauti. Kiekvienam vaistiniam preparatui gali vystytis alergija, kiekvienas gali turėti vienokį ar kitokį šalutinį poveikį. "Eludrilio" gamintojų atstovai nerekomenduoja juo skalauti ilgiau nei 3 sav. (maksimumas), o šiaip - iki 2 sav. Po to reikia daryti pertrauką mažiausiai 2 sav. ir po to vėl galima skalauti, jei to reikia. Kitas dalykas - jei skalaujama tik vieną kartą dienoje, nepakenks ir mėnesis skalavimo. Bet jei skalaujama tik vieną kartą dienoje, tai per likusį laikotarpį spėja prisidauginti mikroorganizmų. Aš tai tą Eludrilą dar vendeniu skiedžiu. Jo tik truputį įpilu. Man tas chlorheksidinas pradėjo burną dirginti.
Borzika
2009 11 27, 14:08
QUOTE(Florestina @ 2009 11 27, 13:45) Aš tai tą Eludrilą dar vandeniu skiedžiu. Tai ir būtina skiesti.
basom_per_lietu
2009 12 28, 19:30
Turiu klausimėlį - ką pirma atlieka - ar higieninį dantų akmenų ir apnašų valymą, ar taiso dantis? Man sugedo dantukas - pastebėjau tada, kai jau susiruošiau darytis higieną, tai vat ir iškilo klausimas.
QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 28, 20:30) Turiu klausimėlį - ką pirma atlieka - ar higieninį dantų akmenų ir apnašų valymą, ar taiso dantis? Man sugedo dantukas - pastebėjau tada, kai jau susiruošiau darytis higieną, tai vat ir iškilo klausimas. Pirma daromas valymas. Bet jei butinas greitas danties gydymas, tai manau - pirma reik danti gelbet.
Florestina
2009 12 28, 20:37
QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 28, 19:30) Turiu klausimėlį - ką pirma atlieka - ar higieninį dantų akmenų ir apnašų valymą, ar taiso dantis? Man sugedo dantukas - pastebėjau tada, kai jau susiruošiau darytis higieną, tai vat ir iškilo klausimas. Man higienistė sakė, kad galima daryti higieną ir esant sugedusiems dantims.
basom_per_lietu
2009 12 28, 21:32
Ačiū. Aš turiu dantį, kurį reikia "užlopyti", bet nėra mirtinai skubu. Matyt tada pirma valymas. Ačiū už atsakymą
Florestina
2009 12 28, 21:36
QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 28, 21:32) Ačiū. Aš turiu dantį, kurį reikia "užlopyti", bet nėra mirtinai skubu. Matyt tada pirma valymas. Ačiū už atsakymą  Prašom, pati buvau patekusį analogišką situaciją.
Borzika
2009 12 29, 10:36
QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 28, 19:30) ką pirma atlieka - ar higieninį dantų akmenų ir apnašų valymą, ar taiso dantis? Priklauso nuo situacijos, bet didelio skirtumo, mano manymu, tikrai nėra.
Labadiena norėčiau, kad parekomenduotute Kaune odontologijos kliniką ir gerą higienistę, kur kainos nėra labai užkeltos, o kokybę garantuoja. Noriu, kad pakonsultuotų bei atliktų dantų akmenų ir apnašų valymą ultragarsu.  GAlite rašyti į až.
Intrinsa
2009 12 29, 17:53
Kalpana, sakykite, jei vizualiai nematyti jokiu apnasu, dantys svarus, be akmenu, ar visvien reikia darytis higienini valyma?
Kalpana
2009 12 29, 22:17
giekab, palyginti nebrangu yra KMUK Burnos priežiūros ir vaikų odontologijos bei Dantų ir burnos ligų klinikose. Ten už paslaugas mokama pagal nustatytus "valdiškus" įkainius.
ingira, reikia, kad patikrintų. Akmenys ne visuomet yra matomi. Jie gali slėptis tarpdančiuose, po dantenomis. Gali juk būti, kad akmenų ir nėra susidarę. Tokiu atveju gali tik nupoliruoti dantis, pavyzdžiui. Arba iš viso nieko nedarys, jei nereikia.
Intrinsa
2009 12 29, 23:32
kuom apziuri tuos "nematomus" akmenis? kokiais budais poliruoja dantis?
QUOTE(Kalpana @ 2009 12 29, 23:17) giekab, palyginti nebrangu yra KMUK Burnos priežiūros ir vaikų odontologijos bei Dantų ir burnos ligų klinikose. Ten už paslaugas mokama pagal nustatytus "valdiškus" įkainius. Dėkui Kalpana
tuos ' nematomus' akmenis apziuri akimis, tik paciam juos sjunku pamatyti, nes kartais reikia pakelti dantenas, ar jei jie yra tarpdanciuose is vidaus, paciam irgi sunkoka pamatyti butu....
Kalpana
2009 12 31, 17:29
Jei akmenys giliai po dantenomis, ar tarpdančiuose, nebūtinai jie yra matomi akimis. Dažnai tokie akmenys aptinkami specialiais "zondais ieškikliais", "periodontologiniais zondais" (tokie specialūs instrumentai).
blalala
2010 01 04, 19:38
QUOTE(Limeta @ 2009 02 22, 18:00) As higienini darausi prie kabinete Sereikiskiu parko. Be jokio skausmo ir kainuoja 130lt. O gal kontaktais pasidalinti galėtumėt?
|
|