cia gal ne visai i tema, bet apie dantu balinima norejau paklausti - pliusai minusai, kaina.
cia gal ne visai i tema, bet apie dantu balinima norejau paklausti - pliusai minusai, kaina.
Apie balinima daug sneketa atskiroje temeleje ir temeleje apie mamyciu dantukus.
Vilnietėms galiu rekomenduoti pasidaryti burnos higieną Šeškinėje, priešais Agotos gryčią (kitoje gatvės pusėje yra naujas pastatas). Mokėjau 60 Lt už visą burną. Procedūra nėra labai maloni, bet pakenčiama. Būtinai eisiu po pusmečio kartoti. Reikia rūpintis dantukais.
Prašau, apšvieskite mane. Kuo skiriasi dantų akmenų valymas lazeriu ir ultragarsu. Ar valant lazeriu neskausminga ir nepažeidžiama dantų emalė.
Ligi šiol dantų akmenis valydavo kažkokiu, mano supratimu metaliniu grandikliu (užkabina ir lupa akmenis lauk).
šiandien buvau pas savo stomatologę ir labai apsidžiaugiau,nes dantys sveiki
QUOTE(mango @ 2005 06 16, 16:46) šiandien buvau pas savo stomatologę ir labai apsidžiaugiau,nes dantys sveiki As patarciau geriau keisti stomatologa, nes tai nera labai siuolaikiskas poziuris. Kuo dantys svaresni, tuo maziau genda, sveikesnes dantenos. Valymas paprastomis dantu pastomis neatstoja profesionalios burnos higienos, o tik gali padeti ilgiau islaikyti pasiekta rezultata. Ji reiktu atlikt 2x metuose. Be to daznas valymas su daug sveiciamuju daleliu turincia pasta irgi nera labai gerai, nes greiciau nusidevi danties emale. QUOTE(mango @ 2005 06 16, 14:46) šiandien buvau pas savo stomatologę ir labai apsidžiaugiau,nes dantys sveiki Iš tikrųjų keistas požiūris
Bet zinokit nemazai yra daktaru su tokia kvaila nuomone
Na Dovis tu čia prajuokinai
Jei akmenys prilaiko dantis Aš neseniai dariausi burnos higieninį valymą, tai man tik trečia gydytoja ryžosi valyti dantų apnašas, nes akmenų nebuvo. Kitos dvi sakė, kad nereikia. Tai va aš taip ir nesuprantu, ko kitos bijo ?
Pigiai cia jus tuos dantis valotes. As vaikstau pas periodontologa, tai man valo dantis ketvirciais (per viena vizita nuvalo pvz. puse virsutiniu dantu), o moku as uz viena danti 10Lt + dar nuskausminantys vaistai uz kiekviena apsilankyma. Tai ir nemenka sumele man gausis. Bet cia turbut kazkoks kitoks valymas, nes man nustate parodontoze ir pries operacija yra valomi visi dantukai.
QUOTE(rrrxxx @ 2005 06 22, 09:24) Na jo gan juokingai skamba.Bet zinok ir taip buna
Sveiki, man uzvakar atliko higienini valyma, visai likau nepatenkinta, tiesiog kosmaras, ta pacia dien tai visas dantenas skaudejo, nieko valgyt negalejau, vakar jauciu maudima dantenoj, kur stovi dantis, kurio kanalai plombuoti.Ar galejo uznest kokia uinfekcija??? Gal ji teks dabar atidaryt? Negaliu dar tiksliai suprast, kas nuo ko, bet ir ausi maudzia..Esu pikta , nemoku aprasyt...Kiek kart vale, taip nebuvo.Suplojau 130 lt. ir jokio teigiamo rezultato. Ar man turi praeit? gal taip yra kam nors buve?
Nes jau skaicuoju pinigus ant kiek papuoliau per ta higienini valyma.....
Man po higieninio valymo visus dantis pradejo skaudeti. Siandien varau pas gydytoja, nezinau, gal ras ka nors.
QUOTE(Odontologė @ 2004 07 14, 11:01) Gal tai ir nera labai butina, jei jusu higiena ypatingai gera. Taciau siaip jau yra rekomenduojama bet kam nuo 18 metu, kas puse metu padaryti profesionalia burnos higiena. Pas mane pacia, pavyzdziui tikrai nelinke kauptis akmenys ar apnasos, taciau kas puse metu vis tiek pasidarau sia procedura, kadagi labai nezymios apnaseles yra pas visus, o labiausiai ten, kur atsiveria didziosios seiliu liaukos- apatiniu priekiniu ir virsutiniu kruminiu dantu srityje. O nuvalius dantis su specialia gumyte ir pastele, jie tikrai graziau atrodo. Sakykit o mano sūnui net neturinčiam dar devynerių rekomedavo atlikt higieną ir aišku kadangi labai prisižiūrim dantukus tai atlikom. O gal dar per anksti ? Papildyta: Na man asmeniškai po higienos nieko neskaudėjo, na ir pati procedūra buvo visiškai neskausminga QUOTE(Florestina @ 2006 04 19, 07:56) Man po higieninio valymo visus dantis pradejo skaudeti. Siandien varau pas gydytoja, nezinau, gal ras ka nors. Na vat teko pacituoti net save, QUOTE(Florestina @ 2006 04 21, 11:39) Na vat teko pacituoti net save, Na laiko trukmė priklauso dar ir nuo to kiek pas jus apnašų. Jei dar niekad nedarėt profesionalios higienos tai manau dėl to ir užrašė valandai. Lankantis reguliariai kas pusmetį užtenka ir pusvalandžio. Čia tik mano nuomonė iš patirties QUOTE(Bajm @ 2006 04 21, 12:56) Is vidines puses visu apatiniu dantu kakleliai balti. Po akmenu salinimo taip nebuna, nes gydytoja viska nukrapsto. O paskui vel prisikaupia. Tik niekaip nesuprantu, kodel atsirado po menesio man paprastai po nuvalymo pradeda atsirasti po 3 menesiu. Beje, sake, kad yra kazkokie giluminiai akmenukai dantenu kisenese, gal kas nors zino, kas tai yra? QUOTE(Florestina @ 2006 04 21, 15:27) Is vidines puses visu apatiniu dantu kakleliai balti. Po akmenu salinimo taip nebuna, nes gydytoja viska nukrapsto. O paskui vel prisikaupia. Tik niekaip nesuprantu, kodel atsirado po menesio man paprastai po nuvalymo pradeda atsirasti po 3 menesiu. Beje, sake, kad yra kazkokie giluminiai akmenukai dantenu kisenese, gal kas nors zino, kas tai yra? nu reiks gerai apžiūrėti dantis aš irgi neseniai dariausi hig.valymą (prieš mėnesį) tai dabr stebėsiu savo man nelabai ilgai darė gal 20 minučių gydytoja sakė, kad buvo nedaug darbo ir paėmė mažiau pinigų (50 Lt) po valymo porą dienų dantukai šiek tiek skaudėjo QUOTE(Bajm @ 2006 04 21, 15:34) nu reiks gerai apžiūrėti dantis aš irgi neseniai dariausi hig.valymą (prieš mėnesį) tai dabr stebėsiu savo man nelabai ilgai darė gal 20 minučių gydytoja sakė, kad buvo nedaug darbo ir paėmė mažiau pinigų (50 Lt) po valymo porą dienų dantukai šiek tiek skaudėjo Man sake, kad vieno dantuko valymas kainuos 5 Lt, tai vat. Jauciu nemazai iseis.
Siandien dariausi valyma, bet nedaug pas mane tu akmenuku buvo (tfu tfu tfu), tai neskaudejo ir sumokejau 24 litus
As irgi jau pabudau, nors dar tikrai galeja pamiegoti. Taigi sildausi pusrycius:turistas ir mastau apie ta higiena. Perskaiciau klinikos interneto svetaineje, dar baisiau:bijau2: pasidare, nereikejo ten lysti is anksto.
Na stai pasidariau higiena ir as. Na dantukai tai labai pagrazejo
Be valgyti sunku, kruminiai dantys gana jautrus. Blogiausia su protiniais, jie sunkiai pasiekiami, todel labiausiai nukentejo.
o kokios priežiūros klaidos?
QUOTE(Bajm @ 2006 04 28, 15:00) Sake, kad vienoje puseje dantys valomi geriau negu kitoje, nesinaudojama tarpdanciu siulais, per nelyg retai daroma higiena, bet tokia sumele tai ant zemes nesimeto. Tam valymui panaudojau beveik visa Velyku premija. O jei rimtai tai man daug kas sako, kad nemoku valytis dantu. O kai paprasau pamokyti, sako, kad jei neismokau iki siol, tai neismoksiu niekad.
Aš irgi atlieku laiks nuo laiko profesionalią higieną, t.y. higieninį dantų valymą. Paskutinį kartą (visai nesenai) buvau "Pilėnėje". Kadangi dantys nebuvo apleisti, tai visa procedūra truko 30 min. Kiek daugiau ultragarsu pavalė apatinius dantukus iš vidaus..truputuką ties dantenomis jautru, bet labai nedaug. Jokiais ten nuskausminančiais- šaldančiais geliais, tirpalais netepliojo, bet skausminga nebuvo..gal kiek nemalonu..tas garsas cypiantis, po to ta sodos stipri srovė. Užtat dantys net blizga iš laimės
man higieninis dantu valymas siu siaubu asocijuojasi gydytoja per viena vizita nuvale tik akmenis kraujas liejosi laisvai shlykshtus jausmas kad dantenas pleshia nuo dantu kai po valymo dave veidrody ispejo kad neishsigaschiau dantenos vietom nuo dantu atshokusios bet tos pat dienos vakara jau buvo kur kas geriau o su antru vizitu shveite vale purshke tryne ko tik ji nedare uz visa malonuma sumokejau 200 lt bet niekad nebuvau dariusi burnos higienos tai pajutau malonuma ir dar reiks eit del paradantozes tirtis kinkos dreba bet reiks eit o kai kazkada buvusios savo stomotologes klausiau kodel man dantenos kraujuoja ji pasake kad vitaminu truksta ir kad sukandimas neteisingas ir ish vis normalu chia o dabar va reik protezams taupyt
Norėčiau paklausti odontologės, ar galima darytis pilną higieninį valymą, jei dantys labai jautrūs ir silpnas emalis? Ar nepablogės situacija?
QUOTE(Lape Snape @ 2006 06 19, 13:14) Norėčiau paklausti odontologės, ar galima darytis pilną higieninį valymą, jei dantys labai jautrūs ir silpnas emalis? Ar nepablogės situacija? Manes tai pries valyma higieniste klause dal dantu jautrumo. Gal tada butu taikomos ktitokios priemones - nezinau, mano dantys nera jautrus. Nors isto valymo naudos mazai man nepraejo nei 2 menesiai vel pilna akmenu. Kai nusveiciu su soda tai kazkiek sumazeja. O siaip tai tik pinigus ismeciau... 130 Lt siaubas QUOTE(Florestina @ 2006 06 19, 13:32) Manes tai pries valyma higieniste klause dal dantu jautrumo. Gal tada butu taikomos ktitokios priemones - nezinau, mano dantys nera jautrus. Nors isto valymo naudos mazai man nepraejo nei 2 menesiai vel pilna akmenu. Kai nusveiciu su soda tai kazkiek sumazeja. O siaip tai tik pinigus ismeciau... 130 Lt siaubas Kažkur girdėjau ir manau, kad mano žinios neteisingos, bet tipo dantų akmenų kaupimasis dar ir nuo chormonų priklauso
Pagaliau ir as pasidariau burnos higieną. Kadangi, pasirodo, pas mane akmenu ant dantu buvo minimaliai, stomotologas dantis nuvale tik smeliasrove (vandeniu ir soda). Tokia burnos higiena man kainavo 30 Lt.
Idomu idomu
Na ir man šiandien valė akmenis ir apnašas. Tai galiu pasakyti, kad be reikalo bijojau, nes nieko neskaudėjo nors pirmą kartą atliko man tokią procedūrą. Akmenų buvo daug, ir po dantenomis, tad nuvalė tik nuo apatinių dantų (gal per 45 min.). Eisiu pirmadienį, tai ir viršutinius nuvalys, ir visus dar nupoliruos. Kadangi dar ir dantenų uždegimas prasidėjęs, išrašė special skalavimo skysčio.
Na, tiesa, ir higienistė jauna ir labai miela pasitaikė. Pasisakiau, kad labai bijau, tai ji nuramino ir sakė, kad manęs nekankins. : Tai, žodžiu, buvo visai faina, nors ir tarpai tarp dantų padidėjo, bet kadangi valė po dantenomis, tai, sakė, kad dantenos apdengs po kurio laiko tuos dantis vėl. Rekomenduoju, labai sveika.
O gal galetumete patarti, kur Kaune tarkim kokybiskai atliktu sia procedura? Mane kotais suneramino labai tie atsirandantys tarpai tarp dantu
QUOTE(Ledinė @ 2006 08 31, 12:16) O gal galetumete patarti, kur Kaune tarkim kokybiskai atliktu sia procedura? Mane kotais suneramino labai tie atsirandantys tarpai tarp dantu aaaaaaaa tarpai sakai, tai gal paradantozė tau jau prasidėjo QUOTE(sicilija @ 2006 08 31, 20:13) aaaaaaaa tarpai sakai, tai gal paradantozė tau jau prasidėjo ne ne, ne taip mane supratai
Ne, supranti, kai iš tarpdančių iškrapšto akmenis ir apnašas, tai tarpai padidėja. Bet juos tik liežuviu jauti, šiaip vizualiai kaip ir nesimato.
QUOTE(Pasaulė @ 2006 09 01, 14:24) Ne, supranti, kai iš tarpdančių iškrapšto akmenis ir apnašas, tai tarpai padidėja. Bet juos tik liežuviu jauti, šiaip vizualiai kaip ir nesimato. visiškai ir dar labai gerai tarpdančius valyti su spec. šepetėliais, daug geriau išvalo nei siūlas ir apnašos ne taip kaupias sunkiai prieinamose vietose tik trūkumas jų tas, kad reikia turėti įvairių storių, nes tarpdančiai taip pat skirtingi QUOTE(sicilija @ 2006 09 01, 18:27) visiškai ir dar labai gerai tarpdančius valyti su spec. šepetėliais, daug geriau išvalo nei siūlas ir apnašos ne taip kaupias sunkiai prieinamose vietose tik trūkumas jų tas, kad reikia turėti įvairių storių, nes tarpdančiai taip pat skirtingi Taip, man irgi sakė įsigyti šepetėlių, tik dar neprisiruošiau. Tai darbuojuosi su siūlu. Bet ir tas kai kur neįlenda!
As galiu pasiulyti super higieniste Jonaicio klinikoje Kaune Partizanu gatveje, Gerda 8698 72174. Kaina neisgasdins, kokybe garantuoju
keliu i virsu
As ir sugalvojau, kad noriu pasibalinti dantukus,bet mano dantiste sake,kad del man nelabai patartina,nes as turiu ant priekiniu dantu demeles baltas ir mano iltiniai abu apacioj balti..o del to isryskeja ju geltonumas
Taigi, kaip del tu baltu demeliu? O tas higieninis valymas irgi balina? ar tik nubludina dantukus kaip stikla QUOTE(Ikimokyklinuke @ 2007 02 14, 16:32) As ir sugalvojau, kad noriu pasibalinti dantukus,bet mano dantiste sake,kad del man nelabai patartina,nes as turiu ant priekiniu dantu demeles baltas ir mano iltiniai abu apacioj balti..o del to isryskeja ju geltonumas Taigi, kaip del tu baltu demeliu? O tas higieninis valymas irgi balina? ar tik nubludina dantukus kaip stikla Nesakyčiau, kad higieninis balina. Jis tik švariai nuvalo. |