Bet jauciu, kad ir vel atsiranda akmenuku ant apatiniu dantu, is vidines puses, prie pat dantenu. Ko gero ir vel teks pas higieniste apsilankyt. Kas kiek laiko burnos valymo proceduras rekomenduojama atlikti?
nestumo metu man buvo atliktas higieninis burnos valymas. Procedura labai nemaloni, bet efektyvi
Bet jauciu, kad ir vel atsiranda akmenuku ant apatiniu dantu, is vidines puses, prie pat dantenu. Ko gero ir vel teks pas higieniste apsilankyt. Kas kiek laiko burnos valymo proceduras rekomenduojama atlikti?
Profiasionalios hiegienos proceduros yra pati geriausia profilaktika del parodontozes. Visoms kas puse metu patariu apsilankyti pas burnos higienista!
Taigi, Smurka, pasiryzk ir pirmyn!
o kokia kaina, as kazkada valiau tai apie 100 suplojau, o kaip dabar
kaune apie 60lt
Kainos labai ivairios..
Vidutiniskai tokia kaina ir yra. As sumokejau 90 litu uz visos burnos (dantu, tiksliau) valyma
As irgi noriu. O kaip ta procedura atliekama?
paprastai ta procedura atlieka. Is pradziu su kazkokiu gramdikliu nugramdo apnasas, paskui su pasta nusveicia ir isplauna. tas gramdymas labai nemalonus, cypia aparatas
Man ne tik kad nemaloni procedura buvo, bet dar ir kazkiek skausmnga, o dantenos ir toliau kraujuoja. Taciau, gal cia tik as tokia islepusi
Na taip, siek tiek skausminga. Ypac kai tas gramdiklis arciau dantenu apnasas gramde. o del kraujavimo...pabandyk paskalauti burna tam skirtais skysciais. MAn iki siol kraujavimas neatsinaujino, nors higieninins valymas buvo atliktas pries 1.5 m.
"gramdiklis"-tai lazeris,o burnos higiena rekomenduojama daryt kas pusmeti
o del kraujavimo-reiktu i dantu valymo "technika" atkreipti demesi(cia atmetus kitas kraujavimo priezastis-kresumo rodiklius, vit trukuma...)... jeigu
o as va viena kart issivaliau,ir labai susilpnejo dantys,antra kart nesiryztu,o reikia
kaip suprast susilnejo dantys?
na kajp trupet pradejo
Pas mane akmenuku nera, tai ar verta pas higienista eiti? Ar valymo procedura nors kiek kenkia dantims?
MEDUZKA-tau turbut dantukai trupa del kalcio trukumo...gi
riekia 1500/parai o dantim nekenkia-atvirksciai gerai turbut...........o as visus gasdinu aciprasau
Smurka, o tau nesusidare toks ispudis, kad po valymo daug greiciau akmenys ant vidines dantu puses kauptis pradejo
Sunku pasakyti, nes nezinau, per kiek laiko anksciau buvo susikaupe. Bet buvo jau baisu. As is pradziu net nesupratau, kad ten akmenys. Viena karta, kai pradejo kazkas trupeti, vos kelniu neprivariau is siaubo,pamaniau, kad prasidejo apatiniu dantu erozija prie pat saknu ir jie tuoj nutrupes ir nulaus visa danti
Mane tai tas valymas nuo blogo burnos kvapo isvadavo, nes smirdejau jau kaip Smurkos sunaus prancuze
As tokia neissilavinusi moteriske niekaip negalejau suprasti, ko man ta burna smirdedavo. Budavo ir skalauju, ir valau daznai, ir guma kramtau, o rezultatai
Tik pataisau- ne lazeris, o skaleris, kuris dirba ultragarso principu. Nuo to, kad nusivalote akmenukus jie greiciau tikrai nepradeda kauptis, gal tik labiau demesi i tai atkreipiate. Dar karta noriu patikinti, kad sita procedura yra labai veiksminga profilaktika del parodontozes ir gingivito. O ir estetinis rezultatas puikus, juk nuvalomi ne tik akmenukai, bet ir tamsios apnaseles. Tai ypatingai aktualu turetu butu rukancioms arba megstancioms stipria kava.
Tiesa sakant as bent jau po proceduros pasijutau tikrai geriau, o kainavo man ne tiek jau ir daug 40Lt, nors akmenu buvo ir labai daug
CIA MAN DAUGIAU GEDA
Nieko nieko
Na, as tai dariausi Silainiu poliklinikoje, tik va, mane uzregistrvo mano dantis priziurinti dantiste, tai gal todel taip pigiai kainavo
Patrakit, kur Kaune gerai padaro dantų "valyma", nes jau kartais ir kvapelis nervuoja ir mano stomatologė atostogauja, kuri vis neprisiruošia man tai padaryt?
supratau
O gal kuri zino kaip Vilniuje dabar atrodo stomotologiniai kabinetai prie poliklinikos
Blogas kvapas is burnos gali buti ne tik burnos ertmes, ar dantu ligu problemos-gali buti ir virskinamojo trakto ligos pasekme...
Mane stomatologe ikalbejo nusivalyti dantis su "soda". Eisiu uz keliu dienu. Sake, kainuos 60 Lt. Ar tai tas pats valymas, apie kuri jus kalbate?
Dantims labiausiai kenkia daug angliavandenių turintis maistas , prasta asmeninė burnos higiena ( netaisyklingas dantų valymas arba dažnai pasitaikantis NEDAVALYMAS ) ... Taip , jeigu emalis silpnesnis , tai po profesionalios higienos ultragarsiniu skaleriu gali atsirasti įtrūkimų , bet , kad jau taip "žiauriai" susilpnėtų ir net išplonėtų dantys - tikrai neteko girdėti... O tokį valymą rekomenduojama daryti 1-2 kartus per metus : priklausomai , kaip greitai susidaro mineralizuotas apnašas ( dantų akmenys) . O , kad dantenos nekraujuotų , pirmiausia reikia gerai ir taisyklingai išsivalyti tarpdančius siūlu arba specialiu tarpdančių šepetėliu , naudoti kurį laiką pastą , skirtą kraujuojančioms dantenoms , skalauti skysčiais pvz.: Hexoral , Dentosept, Tantumverde ir pan.( pasiklauskit vaistinėje).Šepetėlis kraujuojančioms dantenoms turi būti minkštas , tik su juo teks ilgiau valyti , kol išsivalysit GERAI. Žodžiu : VALYTI , VALYTI ir dar kartą VALYTI. Gal ne su "soda" , o su smėliasrove?...
INDREalex, o tu irgi stomatologe?
Taip ir išsidaviau ...O ką ?
O gal galetumete kurios daretes burnos higiena parasyti, kokie stomatologijos kabinetai patiko ir kiek ten ta procedura kainavo.
As ka tik skambinau i Ivanciutes stom. kabineta, tai ten kainuoja nuo 120 iki 160 Lt., bet paprastai sake, kad buna apie 160 Lt. Jus lyg tai minejote, kad kainuoja apie 100 Lt.
O ką reiškia smėliasrovė???
Toks aparačiukas , iš kurio " bėga" vanduo+ smulkus smulkus smėliukas. Labai gerai nuvalo pigmentinį apnašą . Ne visi stomatologai turi . Pvz. aš - neturiu dar...
Nu bet ir plesike ta Ivanciute As Savanoriu 11E dariausi ar tai uz 90, ar tai uz 100 litu, nebepamenu. Rezultatu patenkinta,sia procedura man atliko jauna higieniste,kurios pacios dantys tiesiog elitiniai
Aciu Smurka
Pasiskaiciusi Jusu visu diskusija, labai susigundziau pasidaryti ta procedura
Tikrai verta
Išduokit paslaptį, kodėl mano stomatologas man niekada nesiūlė ,,nublizgint" dantų, nors kitiem jis tai daro prieš pradėdamas taisyti
INDRĖalex, o aš į savo tarpdančius spec. šepetuko neįkišu ir siūlą ne kiekvieną, tai ką daryt
Yra įvairių siūlų : yra tokie "tape" , o ne "floss". Labai gerai "įlenda" vaškuoti ("waxed") siūlai...
Žinau, ale man net neplaušėjantys išsidalina (laaaaabai jau siauri tarpdančiai
O kas tai yra dantu balinimas? Kokiu budu tai daro? Ar tikrai vertas demesio dalykas?
O higienini valyma zinau kur Kaune uz 50 Lt. As labai patenkinta ir gydytoja ir jos darbo kokybe. Geliu telefoncika duot
aha Sviecia, duok telefoniuka
Apie dantu balinima nemazai priraseme atskiroje temeleje.
TAi atsakykit, stomatologės, prašauuuuuuuuu
Kodėl man niex nenuvalė (nepasiūlė nuvalyti) dantų? Na ar gali būti taip, kad man šitos procedūros beveik 30-ies sulaukus dar nereikia?
Kaip galima atsakyti į tokį klausimą , nežiūrint į burną ?.................................
Gal tai ir nera labai butina, jei jusu higiena ypatingai gera. Taciau siaip jau yra rekomenduojama bet kam nuo 18 metu, kas puse metu padaryti profesionalia burnos higiena. Pas mane pacia, pavyzdziui tikrai nelinke kauptis akmenys ar apnasos, taciau kas puse metu vis tiek pasidarau sia procedura, kadagi labai nezymios apnaseles yra pas visus, o labiausiai ten, kur atsiveria didziosios seiliu liaukos- apatiniu priekiniu ir virsutiniu kruminiu dantu srityje. O nuvalius dantis su specialia gumyte ir pastele, jie tikrai graziau atrodo.
Ačiū ačiū |