Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Higieninis valymas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Smurka
nestumo metu man buvo atliktas higieninis burnos valymas. Procedura labai nemaloni, bet efektyvi thumbup.gif Man jau buvo prasidejes kazkoks uzdegimas, valant dantis kraujuodavo dantenos. Po higieninio valymo dar kuri laika burna skalaudavau Hexoral skysciu ir kraujavimas liovesi, visiskai dingo nemalonus kvapas is burnos.

Bet jauciu, kad ir vel atsiranda akmenuku ant apatiniu dantu, is vidines puses, prie pat dantenu. Ko gero ir vel teks pas higieniste apsilankyt. Kas kiek laiko burnos valymo proceduras rekomenduojama atlikti?
Odontologė
Profiasionalios hiegienos proceduros yra pati geriausia profilaktika del parodontozes. Visoms kas puse metu patariu apsilankyti pas burnos higienista!
Taigi, Smurka, pasiryzk ir pirmyn! biggrin.gif
Daisy
o kokia kaina, as kazkada valiau tai apie 100 suplojau, o kaip dabar g.gif
sauluke
kaune apie 60lt smile.gif
Odontologė
Kainos labai ivairios..
Smurka
QUOTE (DAISY @ 2004 06 17, 08:58)
o kokia kaina, as kazkada valiau tai apie 100 suplojau, o kaip dabar g.gif

Vidutiniskai tokia kaina ir yra. As sumokejau 90 litu uz visos burnos (dantu, tiksliau) valyma
ziv
As irgi noriu. O kaip ta procedura atliekama?
Smurka
paprastai ta procedura atlieka. Is pradziu su kazkokiu gramdikliu nugramdo apnasas, paskui su pasta nusveicia ir isplauna. tas gramdymas labai nemalonus, cypia aparatas dry.gif
zanet
QUOTE (Smurka @ 2004 06 17, 11:38)
paprastai ta procedura atlieka. Is pradziu su kazkokiu gramdikliu nugramdo apnasas, paskui su pasta nusveicia ir isplauna. tas gramdymas labai nemalonus, cypia aparatas dry.gif

Man ne tik kad nemaloni procedura buvo, bet dar ir kazkiek skausmnga, o dantenos ir toliau kraujuoja. Taciau, gal cia tik as tokia islepusi g.gif
Smurka
QUOTE (zanet @ 2004 06 18, 03:28)
Man ne tik kad nemaloni procedura buvo, bet dar ir kazkiek skausmnga, o dantenos ir toliau kraujuoja. Taciau, gal cia tik as tokia islepusi g.gif

Na taip, siek tiek skausminga. Ypac kai tas gramdiklis arciau dantenu apnasas gramde.

o del kraujavimo...pabandyk paskalauti burna tam skirtais skysciais. MAn iki siol kraujavimas neatsinaujino, nors higieninins valymas buvo atliktas pries 1.5 m.
sauluke
"gramdiklis"-tai lazeris,o burnos higiena rekomenduojama daryt kas pusmeti wink.gif

o del kraujavimo-reiktu i dantu valymo "technika" atkreipti demesi(cia atmetus kitas kraujavimo priezastis-kresumo rodiklius, vit trukuma...)...
jeigu
Ulė
o as va viena kart issivaliau,ir labai susilpnejo dantys,antra kart nesiryztu,o reikia g.gif
Smurka
kaip suprast susilnejo dantys?
Ulė
QUOTE (Smurka @ 2004 06 18, 11:01)
kaip suprast susilnejo dantys?

na kajp trupet pradejo blink.gif ,ir seip va priekinis itruko g.gif ,na tokie lyg suplonejo ...nu nemoku paaiskyt gal unsure.gif doh.gif
ziv
Pas mane akmenuku nera, tai ar verta pas higienista eiti? Ar valymo procedura nors kiek kenkia dantims?
sauluke
MEDUZKA-tau turbut dantukai trupa del kalcio trukumo...gi 2.gif isvalgo.
riekia 1500/parai wink.gif (as irgi negeriu doh.gif )

o dantim nekenkia-atvirksciai gerai smile.gif
Ulė
blink.gif doh.gif doh.gif doh.gif blink.gif
turbut...........o as visus gasdinu doh.gif
aciprasau wub.gif
1111
Smurka, o tau nesusidare toks ispudis, kad po valymo daug greiciau akmenys ant vidines dantu puses kauptis pradejo g.gif Nu nezinau, as irgi pries metus dariausi ta valyma, tai dabar baisu kas darosi ohmy.gif Pries tai kaskaip to nebuvo dry.gif
Smurka
Sunku pasakyti, nes nezinau, per kiek laiko anksciau buvo susikaupe. Bet buvo jau baisu. As is pradziu net nesupratau, kad ten akmenys. Viena karta, kai pradejo kazkas trupeti, vos kelniu neprivariau is siaubo,pamaniau, kad prasidejo apatiniu dantu erozija prie pat saknu ir jie tuoj nutrupes ir nulaus visa danti ohmy.gif
zanet
Mane tai tas valymas nuo blogo burnos kvapo isvadavo, nes smirdejau jau kaip Smurkos sunaus prancuze laugh.gif
As tokia neissilavinusi moteriske niekaip negalejau suprasti, ko man ta burna smirdedavo. Budavo ir skalauju, ir valau daznai, ir guma kramtau, o rezultatai doh.gif Kazkaip, matyt, pas prastus stomotologus pataikydavau, kad jie manes neapsviesdavo, apie tokia procedura. Tik Kanadoj, kai nuvykau profilaktiskai pasitikrinti dantis, nes nescia buvau, man gydytojas is kart "prirase" dantu valyma. Man truputi geda buvo, kad as "tokia didele", bet nezinojau apie tokias proceduras wub.gif
Odontologė
QUOTE (sauluke @ 2004 06 18, 07:15)
"[color=red]gramdiklis"-tai lazeris,o burnos higiena rekomenduojama daryt kas pusmeti wink.gif

Tik pataisau- ne lazeris, o skaleris, kuris dirba ultragarso principu.
Nuo to, kad nusivalote akmenukus jie greiciau tikrai nepradeda kauptis, gal tik labiau demesi i tai atkreipiate.
Dar karta noriu patikinti, kad sita procedura yra labai veiksminga profilaktika del parodontozes ir gingivito. O ir estetinis rezultatas puikus, juk nuvalomi ne tik akmenukai, bet ir tamsios apnaseles. Tai ypatingai aktualu turetu butu rukancioms arba megstancioms stipria kava. wink.gif
drieziuke
Tiesa sakant as bent jau po proceduros pasijutau tikrai geriau, o kainavo man ne tiek jau ir daug 40Lt, nors akmenu buvo ir labai daug blush-anim-cl.gif.
Smurka
QUOTE (drieziuke @ 2004 06 24, 10:55)
Tiesa sakant as bent jau po proceduros pasijutau tikrai geriau, o kainavo man ne tiek jau ir daug 40Lt, nors akmenu buvo ir labai daug blush-anim-cl.gif.

ohmy.gif O kur cia tai pigiai daro? Itariu, net iskaiciavus kelione i Kauna man pigiau atsieitu. Be to, su kaunietem galeciau susitikt rolleyes.gif Vienas suvis, du zuikiai biggrin.gif
sauluke
QUOTE (Stomatologė @ 2004 06 19, 12:33)

CIA MAN DAUGIAU GEDA doh.gif doh.gif doh.gif
Odontologė
QUOTE (sauluke @ 2004 06 25, 23:07)
QUOTE (Stomatologė @ 2004 06 19, 12:33)

CIA MAN DAUGIAU GEDA doh.gif doh.gif doh.gif

Nieko nieko wink.gif . yra pas mus tokiu keistu pavadinimu.. Pvz. vienas stomatologinis instrumentas vadinasi ekskavatorius biggrin.gif .
drieziuke
QUOTE (Smurka @ 2004 06 25, 18:13)
ohmy.gif O kur cia tai pigiai daro? Itariu, net iskaiciavus kelione i Kauna man pigiau atsieitu. Be to, su kaunietem galeciau susitikt rolleyes.gif Vienas suvis, du zuikiai biggrin.gif

Na, as tai dariausi Silainiu poliklinikoje, tik va, mane uzregistrvo mano dantis priziurinti dantiste, tai gal todel taip pigiai kainavo g.gif , nes ziuriu cia visoms akmenis valo 60-100lt. O beje smurka, kogero visos paslaugos Kaune yra pigesnes nei Vilniuje, juk Vilnius musu sostine smile.gif .
Calendula
Patrakit, kur Kaune gerai padaro dantų "valyma", nes jau kartais ir kvapelis nervuoja ir mano stomatologė atostogauja, kuri vis neprisiruošia man tai padaryt?
Smurka
QUOTE (drieziuke @ 2004 06 28, 12:55)
Na, as tai dariausi Silainiu poliklinikoje, tik va, mane uzregistrvo mano dantis priziurinti dantiste, tai gal todel taip pigiai kainavo g.gif , nes ziuriu cia visoms akmenis valo 60-100lt. O beje smurka, kogero visos paslaugos Kaune yra pigesnes nei Vilniuje, juk Vilnius musu sostine smile.gif .

supratau doh.gif Poliklinikoje ir pas mus butu panasios kainos. bet kadangi as ju nekenciu kaip karo, maro ir bado, tai vaikstau privaciai
1111
QUOTE (Smurka @ 2004 06 29, 11:56)
supratau doh.gif Poliklinikoje ir pas mus butu panasios kainos. bet kadangi as ju nekenciu kaip karo, maro ir bado, tai vaikstau privaciai

O gal kuri zino kaip Vilniuje dabar atrodo stomotologiniai kabinetai prie poliklinikos g.gif Nes kai praeita menesi buvau pas savo stomotologe provincijoje tai ojojoi koks kabinetas thumbup.gif Su visa naujausia aparatura blink.gif Ir visa tai priklauso poliklinikai thumbup.gif
Gudri lape
QUOTE (Janike @ 2004 06 28, 21:01)
nes jau kartais ir kvapelis nervuoja

Blogas kvapas is burnos gali buti ne tik burnos ertmes, ar dantu ligu problemos-gali buti ir virskinamojo trakto ligos pasekme...
kismet
Mane stomatologe ikalbejo nusivalyti dantis su "soda". Eisiu uz keliu dienu. Sake, kainuos 60 Lt. Ar tai tas pats valymas, apie kuri jus kalbate? smile.gif
INDRĖalex
Dantims labiausiai kenkia daug angliavandenių turintis maistas , prasta asmeninė burnos higiena ( netaisyklingas dantų valymas arba dažnai pasitaikantis NEDAVALYMAS ) ... Taip , jeigu emalis silpnesnis , tai po profesionalios higienos ultragarsiniu skaleriu gali atsirasti įtrūkimų , bet , kad jau taip "žiauriai" susilpnėtų ir net išplonėtų dantys - tikrai neteko girdėti... O tokį valymą rekomenduojama daryti 1-2 kartus per metus : priklausomai , kaip greitai susidaro mineralizuotas apnašas ( dantų akmenys) . O , kad dantenos nekraujuotų , pirmiausia reikia gerai ir taisyklingai išsivalyti tarpdančius siūlu arba specialiu tarpdančių šepetėliu , naudoti kurį laiką pastą , skirtą kraujuojančioms dantenoms , skalauti skysčiais pvz.: Hexoral , Dentosept, Tantumverde ir pan.( pasiklauskit vaistinėje).Šepetėlis kraujuojančioms dantenoms turi būti minkštas , tik su juo teks ilgiau valyti , kol išsivalysit GERAI. Žodžiu : VALYTI , VALYTI ir dar kartą VALYTI. Gal ne su "soda" , o su smėliasrove?...
Smurka
INDREalex, o tu irgi stomatologe?
INDRĖalex
Taip ir išsidaviau ...O ką ?
Simule
O gal galetumete kurios daretes burnos higiena parasyti, kokie stomatologijos kabinetai patiko ir kiek ten ta procedura kainavo.
As ka tik skambinau i Ivanciutes stom. kabineta, tai ten kainuoja nuo 120 iki 160 Lt., bet paprastai sake, kad buna apie 160 Lt.
Jus lyg tai minejote, kad kainuoja apie 100 Lt.
Agnele
QUOTE (INDRĖalex @ 2004 06 30, 08:41)
. Gal ne su "soda" , o su smėliasrove?...

O ką reiškia smėliasrovė???
INDRĖalex
Toks aparačiukas , iš kurio " bėga" vanduo+ smulkus smulkus smėliukas. Labai gerai nuvalo pigmentinį apnašą . Ne visi stomatologai turi . Pvz. aš - neturiu dar...
Smurka
QUOTE (Simule @ 2004 07 05, 14:24)
O gal galetumete kurios daretes burnos higiena parasyti, kokie stomatologijos kabinetai patiko ir kiek ten ta procedura kainavo.
As ka tik skambinau i Ivanciutes stom. kabineta, tai ten kainuoja nuo 120 iki 160 Lt., bet paprastai sake, kad buna apie 160 Lt.
Jus lyg tai minejote, kad kainuoja apie 100 Lt.

Nu bet ir plesike ta Ivanciute ohmy.gif

As Savanoriu 11E dariausi ar tai uz 90, ar tai uz 100 litu, nebepamenu. Rezultatu patenkinta,sia procedura man atliko jauna higieniste,kurios pacios dantys tiesiog elitiniai biggrin.gif
Simule
Aciu Smurka smile.gif .
Pasiskaiciusi Jusu visu diskusija, labai susigundziau pasidaryti ta procedura
Odontologė
QUOTE (Simule @ 2004 07 07, 12:20)
Aciu Smurka smile.gif .
Pasiskaiciusi Jusu visu diskusija, labai susigundziau pasidaryti ta procedura

Tikrai verta wink.gif .
Dobšiukas
Išduokit paslaptį, kodėl mano stomatologas man niekada nesiūlė ,,nublizgint" dantų, nors kitiem jis tai daro prieš pradėdamas taisyti g.gif
INDRĖalex, o aš į savo tarpdančius spec. šepetuko neįkišu ir siūlą ne kiekvieną, tai ką daryt sad.gif g.gif
INDRĖalex
Yra įvairių siūlų : yra tokie "tape" , o ne "floss". Labai gerai "įlenda" vaškuoti ("waxed") siūlai...
Dobšiukas
QUOTE (INDRĖalex @ 2004 07 08, 10:07)
Yra įvairių siūlų : yra tokie "tape" , o ne "floss". Labai gerai "įlenda" vaškuoti ("waxed") siūlai...

Žinau, ale man net neplaušėjantys išsidalina (laaaaabai jau siauri tarpdančiai sad.gif ) Geriausias tai siūlas, padengtas sidabro nitratu thumbup.gif Jausmas, lyg visus dantis būtum išsivalius, o ne tik tarpdančius smile.gif
sviecia
O kas tai yra dantu balinimas? Kokiu budu tai daro? Ar tikrai vertas demesio dalykas?

O higienini valyma zinau kur Kaune uz 50 Lt. As labai patenkinta ir gydytoja ir jos darbo kokybe. Geliu telefoncika duot wink.gif
Calendula
aha Sviecia, duok telefoniuka
Odontologė
QUOTE (sviecia @ 2004 07 08, 08:17)
O kas tai yra dantu balinimas? Kokiu budu tai daro? Ar tikrai vertas demesio dalykas?

Apie dantu balinima nemazai priraseme atskiroje temeleje. wink.gif
Dobšiukas
TAi atsakykit, stomatologės, prašauuuuuuuuu wub.gif
Kodėl man niex nenuvalė (nepasiūlė nuvalyti) dantų? Na ar gali būti taip, kad man šitos procedūros beveik 30-ies sulaukus dar nereikia?
INDRĖalex
Kaip galima atsakyti į tokį klausimą , nežiūrint į burną ?.................................
Odontologė
QUOTE (Dobšiukas @ 2004 07 10, 15:09)
Kodėl man niex nenuvalė (nepasiūlė nuvalyti) dantų? Na ar gali būti taip, kad man šitos procedūros beveik 30-ies sulaukus dar nereikia?

Gal tai ir nera labai butina, jei jusu higiena ypatingai gera. Taciau siaip jau yra rekomenduojama bet kam nuo 18 metu, kas puse metu padaryti profesionalia burnos higiena. Pas mane pacia, pavyzdziui tikrai nelinke kauptis akmenys ar apnasos, taciau kas puse metu vis tiek pasidarau sia procedura, kadagi labai nezymios apnaseles yra pas visus, o labiausiai ten, kur atsiveria didziosios seiliu liaukos- apatiniu priekiniu ir virsutiniu kruminiu dantu srityje.
O nuvalius dantis su specialia gumyte ir pastele, jie tikrai graziau atrodo. wub.gif
Dobšiukas
QUOTE (Stomatologė @ 2004 07 14, 11:02)
QUOTE (Dobšiukas @ 2004 07 10, 15:09)

Gal tai ir nera labai butina, jei jusu higiena ypatingai gera. Taciau siaip jau yra rekomenduojama bet kam nuo 18 metu, kas puse metu padaryti profesionalia burnos higiena. Pas mane pacia, pavyzdziui tikrai nelinke kauptis akmenys ar apnasos, taciau kas puse metu vis tiek pasidarau sia procedura, kadagi labai nezymios apnaseles yra pas visus, o labiausiai ten, kur atsiveria didziosios seiliu liaukos- apatiniu priekiniu ir virsutiniu kruminiu dantu srityje.
O nuvalius dantis su specialia gumyte ir pastele, jie tikrai graziau atrodo. wub.gif

Ačiū ačiū clap.gif wub.gif Reix aplankyt savo daktarėlį laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.