QUOTE(julijajak @ 2011 07 14, 14:39) Aciu, ezra, uz svietima Taip, Zirniukai naujai sudaryta grupe. Na idomu ir man dabar pasidare, gal vis tik direktores pavaduotoja suklydo kazka  Nes pas mane is vis idomi istorija su tuo priemimu i darzeli  tai gal ka sumaise ji. Na reiks skambinti jau naujai direktorei ir aiskintis, bet kaip suprantu dabar ten nieks nedirba ir reiks laukti rupj.galo  ? Gali bandyt paskambint, pasakys, kada bus direktorė. Arba skambink rugpūčio vidury ir tada jau tikrai turėtų būt valdžia. Tikrai pasiklausk dėl grupės. Mano sūnus yra kaip tik 2008 metų gimimo, tai jis jau daržely. Ir visi tų metų jau daržely.
sunny_me
2011 07 16, 15:16
QUOTE(julijajak @ 2011 07 13, 23:07) Mes eisim i Zirniukus  Bet kaip man atrode kad tai jau darzelinuku grupe, ne lopselinuku  Dukrytei jau trys metai rudeni, tai ne per didele i lopseli? Na kiek prisimenu klausiau pavaduotojos ar darzelis jau skaitos, sake kad taip, o mazasis tai i lopseli, bet nezinau dar i kokia grupe  Na musu mazgiui bus 2,5 m. rugseji ir mums kaip pasake, kad tai lopselinuku grupe ir i ja renkami tik butent pagal amziu vyresnieji vaikuciai 2008 m. galo -2009 m. pradzios gimimo  tai kaip ir saket, nebent pas jus gavosi kazkokie nesusipratimai su priimimu i darziuka, tai ir prieme i naujai formuojama grupele, nes kiek zinau, tai si tikrai lopselinuku grupyte, nes jau kaip ir minejo, truksta Atzalyne lopseliniu grupyciu  mes kolkas irgi neturim jokios info apie rinkimasi i grupe, tik tiek direktore pasake, kad gali buti, jog nuo rugsejo vaikuciai negales pradeti lankyti, nes renovuojamas darzelis ir neaisku ar spes sutvarkyti... jei turesi kokiu ziniu, brukstelk
Oksana76
2011 08 07, 11:55
Labukas Kaip tas musu "Atzalynas" idomu?... Ar spes renovuoti iki rugsejo 1?..
~MILENA~
2011 08 08, 19:17
QUOTE(julijajak @ 2011 07 13, 23:07) Mes eisim i Zirniukus  Bet kaip man atrode kad tai jau darzelinuku grupe, ne lopselinuku  Dukrytei jau trys metai rudeni, tai ne per didele i lopseli? Na kiek prisimenu klausiau pavaduotojos ar darzelis jau skaitos, sake kad taip, o mazasis tai i lopseli, bet nezinau dar i kokia grupe  Mums rudeni bus 3 m, tai mus perkeli i darzelinuku grupe
Portishead
2011 08 08, 20:50
Sveikos gal kas zino ar veiks nuo rugsejo menesio Atzalynas? Pravaziuodama darzeli, matau kad iki siol vyksta remontas. Idomu ar ilgam cia
julijajak
2011 08 24, 13:40
Pasirodo dukryte tikrai uzrasyta i nauja Zirniuku lopselinuku grupe  Snekejau su direktore, tai ji pradejo aiskinti, kad lopselyje geresnes salygos: maziau vaiku, miegamieji atskirai, pirmas aukstas, bet jei mes norim tai gali perkelti i prastesnes salygas, t.y.darzelio grupe  Dabar mastau ka cia daryti  Gal ir pliusas,kad grupese maziau vaiku, bet bijau kad dukryte bus vyriausia. Ji ir taip labai auksta, tai jauciu issiskirs is mazesniuju. Be to turbut ir vaikuciu lavinimas skiriasi lopselyje nuo darzelinuku? O sunelis eis i Kiskuciu grupe  Kokie atsiliepimai apie sios grupes aukletojas? Papildyta:QUOTE(~MILENA~ @ 2011 08 08, 20:17) Mums rudeni bus 3 m, tai mus perkeli i darzelinuku grupe  O jus taip pat buvo i Zirniukus uzrase?
QUOTE(julijajak @ 2011 08 24, 15:40) Pasirodo dukryte tikrai uzrasyta i nauja Zirniuku lopselinuku grupe  Snekejau su direktore, tai ji pradejo aiskinti, kad lopselyje geresnes salygos: maziau vaiku, miegamieji atskirai, pirmas aukstas, bet jei mes norim tai gali perkelti i prastesnes salygas, t.y.darzelio grupe  Dabar mastau ka cia daryti  Gal ir pliusas,kad grupese maziau vaiku, bet bijau kad dukryte bus vyriausia. Ji ir taip labai auksta, tai jauciu issiskirs is mazesniuju. Be to turbut ir vaikuciu lavinimas skiriasi lopselyje nuo darzelinuku? O sunelis eis i Kiskuciu grupe  Kokie atsiliepimai apie sios grupes aukletojas? Papildyta:O jus taip pat buvo i Zirniukus uzrase? Kiskuciu grupes aukletojos - labai siltos ir geros
kažkada
2011 08 24, 14:14
As skambinausi, sake kad dirbs nuo rugsejo 1
QUOTE(julijajak @ 2011 08 24, 14:40) Pasirodo dukryte tikrai uzrasyta i nauja Zirniuku lopselinuku grupe  Snekejau su direktore, tai ji pradejo aiskinti, kad lopselyje geresnes salygos: maziau vaiku, miegamieji atskirai, pirmas aukstas, bet jei mes norim tai gali perkelti i prastesnes salygas, t.y.darzelio grupe  Dabar mastau ka cia daryti  Gal ir pliusas,kad grupese maziau vaiku, bet bijau kad dukryte bus vyriausia. Ji ir taip labai auksta, tai jauciu issiskirs is mazesniuju. Be to turbut ir vaikuciu lavinimas skiriasi lopselyje nuo darzelinuku? Tikrai skiriasi lavinimas  Ir siaip man rodos vaikas turi bendrauti su sau lygiais, o jus pagalvokit, juk kai kurie dvimeciai nekalba, vaiksto su tuciais ir daro i pamperius.. Beto dvimeciai dar nemoka zaisti kartu su kitais vaikais, jie zaidzia salia.. O trimeciui juk ir bendravimas jau reikalingas. Ar nebus taip, kad jusu vaikas tiesiog degraduos lopselinej grupej  Cia tik mano nuomone
julijajak
2011 08 24, 21:13
QUOTE(Viaula @ 2011 08 24, 17:28) Tikrai skiriasi lavinimas  Ir siaip man rodos vaikas turi bendrauti su sau lygiais, o jus pagalvokit, juk kai kurie dvimeciai nekalba, vaiksto su tuciais ir daro i pamperius.. Beto dvimeciai dar nemoka zaisti kartu su kitais vaikais, jie zaidzia salia.. O trimeciui juk ir bendravimas jau reikalingas. Ar nebus taip, kad jusu vaikas tiesiog degraduos lopselinej grupej  Cia tik mano nuomone  Vat ir as taip manau. Uztenka jau namie su mazu broliuku buna  Nusprendziau kad ryt snekesiu su direktore del perkelimo i darzelinuku grupe. Is vis man idomu kaip mus i tuos lopselinukus irase  Juk lopsely taip vietu truksta, geriau kita vaikiuka butu prieme. O manoji jau nuo gimimo uzrasyta tikrai i darziuka jau turejo pakliuti.
Rugsejine
2011 08 25, 08:56
Sveikos, mamytes,
Gal kas ka galite pakomentuoti apie auklėtoją Viliją?
Mes eisim i Zirniuku grupe. Kaip suprantu ji sudaryta is dvieju lopseliniu Kiskuciu ir Riesuteliu.
Aciu
kastutė
2011 08 25, 09:25
Sveikos mamos,
Ziuriu idomios ir mus lieciancios diskusijos apie nauja korpusa ir jo grupes darzelyje. Mums taip pat kilo idomiu nesklandumu norint pagaliau patekti i si darzeli, tad vakar jau galutinai susideliojau taskus su direktore. musu pasirinkimas ar eiti i sena korpusa pas auklyte Vilija, kurioje grupeje bus jau visi lanke darzeli vaikai, maziausi bus 3m, o bus gerokai ir vyresniu iki 5m, ar eiti i nauja korpusa i grupe kur bus vaikai 3m, o jauniausiais gimes 2009 04, tai yra 2,5 metuku kazkur, beje jis bus mero sunus. musu dukryte nelankiusi darzelio, jai spali bus 3m, ir man aisku svarbu kad ji su kiek mazesniais nedegraduotu, bet yra ir kitas niunsas, ar su seniai lankanciais darzeli vaikais, kuriu tarpe jau bus tam tikru atamanu ir panasiu, ar ji nebus nustumtai kampa? kur vaikui didesnis komfortas bus?juk viskas daroma vaikiuko labui, jo norui lankyti darzeliuka, nora bendrauti o ne buti pastumtam ir darzeli prisiminti kaip engimu vieta. visokiu vaiku buna tad visokiu ir sprendimu turetu buti, musu atveju dukryte yra labai nuovoki ir supratinga ir bendraujanti, kiek drovoka ir toli grazu nuo "kietekiu", tad mes tikrai renkames naujaja grupe, naujame korpuse. direktore minejo, kad ta dali darzelio irenge tiap kaip pati supranta siuolaikinio darzelio modeli, pati surinko naujas knygeles, zaislus, pati rinko baldelius ir atsivede naujas jaunas su meniniu issilavinimu auklytes.
tikiu, kad musu dukra ten jausis puikiai ir savu laiku kitamet sekmingai isilies i bendra darzelio grupe su vyresnelias.
julijajak
2011 08 27, 15:23
QUOTE(Rugsejine @ 2011 08 25, 09:56) Sveikos, mamytes, Gal kas ka galite pakomentuoti apie auklėtoją Viliją? Mes eisim i Zirniuku grupe. Kaip suprantu ji sudaryta is dvieju lopseliniu Kiskuciu ir Riesuteliu. Aciu Tai trys atskiros grupes. Zirniukai nauja suformuota grupe
Rugsejine
2011 08 28, 14:22
QUOTE(julijajak @ 2011 08 27, 16:23) Tai trys atskiros grupes. Zirniukai nauja suformuota grupe  Taip tai trys grupes, bet kiek zinau i Zirniukus eis vaikai is Riesuteliu lopselines grupes, gal ir is Kiskuciu, plius bus vaiku ir vyresniu. Nes lopselines grupes buna vienus metus, po to pereini i darzeline ir ji jau iki darzelio galo ta pati.
~MILENA~
2011 08 28, 19:50
QUOTE(julijajak @ 2011 08 24, 14:40) Pasirodo dukryte tikrai uzrasyta i nauja Zirniuku lopselinuku grupe  Snekejau su direktore, tai ji pradejo aiskinti, kad lopselyje geresnes salygos: maziau vaiku, miegamieji atskirai, pirmas aukstas, bet jei mes norim tai gali perkelti i prastesnes salygas, t.y.darzelio grupe  Dabar mastau ka cia daryti  Gal ir pliusas,kad grupese maziau vaiku, bet bijau kad dukryte bus vyriausia. Ji ir taip labai auksta, tai jauciu issiskirs is mazesniuju. Be to turbut ir vaikuciu lavinimas skiriasi lopselyje nuo darzelinuku? O sunelis eis i Kiskuciu grupe  Kokie atsiliepimai apie sios grupes aukletojas? Papildyta:O jus taip pat buvo i Zirniukus uzrase? Mes jau isejome is lopselinuku grupes  , eisim i darza Papildyta:QUOTE(Rugsejine @ 2011 08 25, 09:56) Sveikos, mamytes, Gal kas ka galite pakomentuoti apie auklėtoją Viliją? Mes eisim i Zirniuku grupe. Kaip suprantu ji sudaryta is dvieju lopseliniu Kiskuciu ir Riesuteliu. Aciu Sveiki, kirk as zinau....tai pas ja eis visa Riesuteliu grupe, a Kiskuciu eis pas kita. Papildyta:QUOTE(kastutė @ 2011 08 25, 10:25) Sveikos mamos, Ziuriu idomios ir mus lieciancios diskusijos apie nauja korpusa ir jo grupes darzelyje. Mums taip pat kilo idomiu nesklandumu norint pagaliau patekti i si darzeli, tad vakar jau galutinai susideliojau taskus su direktore. musu pasirinkimas ar eiti i sena korpusa pas auklyte Vilija, kurioje grupeje bus jau visi lanke darzeli vaikai, maziausi bus 3m, o bus gerokai ir vyresniu iki 5m, ar eiti i nauja korpusa i grupe kur bus vaikai 3m, o jauniausiais gimes 2009 04, tai yra 2,5 metuku kazkur, beje jis bus mero sunus. musu dukryte nelankiusi darzelio, jai spali bus 3m, ir man aisku svarbu kad ji su kiek mazesniais nedegraduotu, bet yra ir kitas niunsas, ar su seniai lankanciais darzeli vaikais, kuriu tarpe jau bus tam tikru atamanu ir panasiu, ar ji nebus nustumtai kampa? kur vaikui didesnis komfortas bus?juk viskas daroma vaikiuko labui, jo norui lankyti darzeliuka, nora bendrauti o ne buti pastumtam ir darzeli prisiminti kaip engimu vieta. visokiu vaiku buna tad visokiu ir sprendimu turetu buti, musu atveju dukryte yra labai nuovoki ir supratinga ir bendraujanti, kiek drovoka ir toli grazu nuo "kietekiu", tad mes tikrai renkames naujaja grupe, naujame korpuse. direktore minejo, kad ta dali darzelio irenge tiap kaip pati supranta siuolaikinio darzelio modeli, pati surinko naujas knygeles, zaislus, pati rinko baldelius ir atsivede naujas jaunas su meniniu issilavinimu auklytes. tikiu, kad musu dukra ten jausis puikiai ir savu laiku kitamet sekmingai isilies i bendra darzelio grupe su vyresnelias. pas Vilija tikrai negali buti vaiku iki 5 metu, nes tik nuo rugsejo men. ji gauna nauju vaiku is lopeselinuku. Tai vaikai bus nuo kazkur 2,8-3... metai.
kastutė
2011 08 28, 20:54
QUOTE(~MILENA~ @ 2011 08 28, 19:50) Mes jau isejome is lopselinuku grupes  , eisim i darza Papildyta:Sveiki, kirk as zinau....tai pas ja eis visa Riesuteliu grupe, a Kiskuciu eis pas kita. Papildyta:pas Vilija tikrai negali buti vaiku iki 5 metu, nes tik nuo rugsejo men. ji gauna nauju vaiku is lopeselinuku. Tai vaikai bus nuo kazkur 2,8-3... metai. gal jus ir teisi, taciau mano ziniomis bus tikrai gerokai vyresniu nei 3 metukai. sekmes visiems
Laba mamytės Mes taipogi vesim savo sūnų nuo rugsėjo į Žirniukų grupę. Man tai toks klausimas kilo - ar rugsėjo 1-ąją nešama auklėtojai gėlių?
QUOTE(julijajak @ 2011 08 24, 14:40) Pasirodo dukryte tikrai uzrasyta i nauja Zirniuku lopselinuku grupe  Snekejau su direktore, tai ji pradejo aiskinti, kad lopselyje geresnes salygos: maziau vaiku, miegamieji atskirai, pirmas aukstas, bet jei mes norim tai gali perkelti i prastesnes salygas, t.y.darzelio grupe  Dabar mastau ka cia daryti  Gal ir pliusas,kad grupese maziau vaiku, bet bijau kad dukryte bus vyriausia. Ji ir taip labai auksta, tai jauciu issiskirs is mazesniuju. Be to turbut ir vaikuciu lavinimas skiriasi lopselyje nuo darzelinuku? Paskaičius kelis postus apie tą Žirniukų grupę, iškilo klausimas, kodėl direktorė taip stengiasi ten nusiųsti vaikus, kurie jau turi eit į darželį. Kodėl taip jau liaupsina, o kitas menkina (taip neturėtų elgtis direktorė). Gal vis tik tą Žirniukų grupę formuoja dėl vieno ypatingo vaiko, tai ir sudaroma jam kuo geresnė aplinka? Na, tada mamos turėtų būt patenkintos. O lavinimas lopšelio ir darželio grupėse tikrai skiriasi. QUOTE(Viaula @ 2011 08 24, 17:28) Tikrai skiriasi lavinimas  Ir siaip man rodos vaikas turi bendrauti su sau lygiais, o jus pagalvokit, juk kai kurie dvimeciai nekalba, vaiksto su tuciais ir daro i pamperius.. Beto dvimeciai dar nemoka zaisti kartu su kitais vaikais, jie zaidzia salia.. O trimeciui juk ir bendravimas jau reikalingas. Ar nebus taip, kad jusu vaikas tiesiog degraduos lopselinej grupej  Cia tik mano nuomone  Na, degraduot tikrai nedegraduos, tą tikrai žinau iš asmeninės patirties, bet progreso visiškai jokio nebus. Antrą kartą tokios klaidos nebekartočiau. QUOTE(kastutė @ 2011 08 25, 10:25) Sveikos mamos, Ziuriu idomios ir mus lieciancios diskusijos apie nauja korpusa ir jo grupes darzelyje. Mums taip pat kilo idomiu nesklandumu norint pagaliau patekti i si darzeli, tad vakar jau galutinai susideliojau taskus su direktore. musu pasirinkimas ar eiti i sena korpusa pas auklyte Vilija, kurioje grupeje bus jau visi lanke darzeli vaikai, maziausi bus 3m, o bus gerokai ir vyresniu iki 5m, ar eiti i nauja korpusa i grupe kur bus vaikai 3m, o jauniausiais gimes 2009 04, tai yra 2,5 metuku kazkur, beje jis bus mero sunus. musu dukryte nelankiusi darzelio, jai spali bus 3m, ir man aisku svarbu kad ji su kiek mazesniais nedegraduotu, bet yra ir kitas niunsas, ar su seniai lankanciais darzeli vaikais, kuriu tarpe jau bus tam tikru atamanu ir panasiu, ar ji nebus nustumtai kampa? kur vaikui didesnis komfortas bus?juk viskas daroma vaikiuko labui, jo norui lankyti darzeliuka, nora bendrauti o ne buti pastumtam ir darzeli prisiminti kaip engimu vieta. visokiu vaiku buna tad visokiu ir sprendimu turetu buti, musu atveju dukryte yra labai nuovoki ir supratinga ir bendraujanti, kiek drovoka ir toli grazu nuo "kietekiu", tad mes tikrai renkames naujaja grupe, naujame korpuse. direktore minejo, kad ta dali darzelio irenge tiap kaip pati supranta siuolaikinio darzelio modeli, pati surinko naujas knygeles, zaislus, pati rinko baldelius ir atsivede naujas jaunas su meniniu issilavinimu auklytes. tikiu, kad musu dukra ten jausis puikiai ir savu laiku kitamet sekmingai isilies i bendra darzelio grupe su vyresnelias. Nėra nei naujų, nei senų korpusų. Visi seni. Tiesiog ta nauja Žirniukų grupė šią vasarą iš pagrindų suremontuota, nes buvo kitos paskirties patalpos kurį laiką. Tik klaidinga nuomonė, kad tie 5 m. vaikai gali būt viršesni ir kitos bėdos. jei jų vos keli, tai jiems tik blogiau, nes pagrindinis dėmesys bus skirtas mažiams. QUOTE(Rugsejine @ 2011 08 28, 15:22) Taip tai trys grupes, bet kiek zinau i Zirniukus eis vaikai is Riesuteliu lopselines grupes, gal ir is Kiskuciu, plius bus vaiku ir vyresniu. Nes lopselines grupes buna vienus metus, po to pereini i darzeline ir ji jau iki darzelio galo ta pati. Ne į Žirniukus, o į Žiogelius. Lopšelinėje grupėje kitiems tenka ir po 2 metus pabūt, o kad paskui iki pat galo ta pati grupė lieka, irgi nebūtinai. Būna, kad vaikas per tuos metus pakeičia 2-3 gupes. QUOTE(kastutė @ 2011 08 28, 21:54) gal jus ir teisi, taciau mano ziniomis bus tikrai gerokai vyresniu nei 3 metukai. sekmes visiems  Ir kas čia baisaus? mažiai tik džiaugsis. Turėjot pastebėti, kad mažieji labaiau linkę ne su bendraamžiais draugaut, o su vyresniais. QUOTE(agee @ 2011 08 29, 09:53) Laba mamytės Mes taipogi vesim savo sūnų nuo rugsėjo į Žirniukų grupę. Man tai toks klausimas kilo - ar rugsėjo 1-ąją nešama auklėtojai gėlių? O čia jau jūsų sąžinės reikalas.
Rugsejine
2011 08 29, 12:40
Taip, as sumaisiau, mes eisim i ZIOGELIUS:) O gal vistik apie Vilija kas kokiu ziniu turit?  Kita bus Dziuginta, ja mes jau zinom is lopselio. Maniskei ji patinka:) Na bent taip sake, kai lopsi lanke. Linkejimai
QUOTE(Rugsejine @ 2011 08 29, 13:40) Taip, as sumaisiau, mes eisim i ZIOGELIUS:) O gal vistik apie Vilija kas kokiu ziniu turit?  Kita bus Dziuginta, ja mes jau zinom is lopselio. Maniskei ji patinka:) Na bent taip sake, kai lopsi lanke. Linkejimai  Kiek domėjausi, nieko blogo apie Viliją neteko išgirst.
julijajak
2011 08 29, 14:21
QUOTE(ezra @ 2011 08 29, 12:40) Paskaičius kelis postus apie tą Žirniukų grupę, iškilo klausimas, kodėl direktorė taip stengiasi ten nusiųsti vaikus, kurie jau turi eit į darželį. Kodėl taip jau liaupsina, o kitas menkina (taip neturėtų elgtis direktorė). Gal vis tik tą Žirniukų grupę formuoja dėl vieno ypatingo vaiko, tai ir sudaroma jam kuo geresnė aplinka? Na, tada mamos turėtų būt patenkintos. O lavinimas lopšelio ir darželio grupėse tikrai skiriasi. Na, degraduot tikrai nedegraduos, tą tikrai žinau iš asmeninės patirties, bet progreso visiškai jokio nebus. Antrą kartą tokios klaidos nebekartočiau. Nėra nei naujų, nei senų korpusų. Visi seni. Tiesiog ta nauja Žirniukų grupė šią vasarą iš pagrindų suremontuota, nes buvo kitos paskirties patalpos kurį laiką. Tik klaidinga nuomonė, kad tie 5 m. vaikai gali būt viršesni ir kitos bėdos. jei jų vos keli, tai jiems tik blogiau, nes pagrindinis dėmesys bus skirtas mažiams. Ne į Žirniukus, o į Žiogelius. Lopšelinėje grupėje kitiems tenka ir po 2 metus pabūt, o kad paskui iki pat galo ta pati grupė lieka, irgi nebūtinai. Būna, kad vaikas per tuos metus pakeičia 2-3 gupes. Ir kas čia baisaus? mažiai tik džiaugsis. Turėjot pastebėti, kad mažieji labaiau linkę ne su bendraamžiais draugaut, o su vyresniais. O čia jau jūsų sąžinės reikalas.  Siandien buvom nuvyke su direktore akis i aki pasisneketi. Tai ji vel gyre ta zirniuku grupe, sake mes tik turim dziaugtis kad i ja patekom  Na ir palikau dukryte tuose Zirniukuose, nes direktore uztvirtino,jog lavinimas niekuo nesiskirs nuo darzeliniu grupiu  O vaikai, kiek man ji paminejo, beveik visi 2008m.pabaigos gimimo, tik keli,atrodo, 2009m. Tai gal ne taip blogai? Nors dukryte vis tik bus vyriausia grupeje Tiesa dar prasitare, jog meras taip pat pageidavo kad jo vaikas su trimeciais butu, tai direktore ir atsakiusi kad jis ir bus su trimeciais, nors ir lopselyje Na tikiuosi, kad tikrai lavinimo bus daugiau, nei kituose lopselio grupese, nes vis tik vaikai vyresni, o ir mero vaikas bus
~MILENA~
2011 08 29, 14:49
QUOTE(kastutė @ 2011 08 28, 21:54) gal jus ir teisi, taciau mano ziniomis bus tikrai gerokai vyresniu nei 3 metukai. sekmes visiems  mano vaikas isejo is lopselinuko grupes, bet tokios informacijos negirdejau. Beje...cia mano 2 vaikas eina i sia darza, bet kad butu grupe kur vaiku amziaus toks skirtingas (pvz. nuo 3 iki 5 metu viena grupe)1 karta girdziu. Papildyta:QUOTE(agee @ 2011 08 29, 09:53) Laba mamytės Mes taipogi vesim savo sūnų nuo rugsėjo į Žirniukų grupę. Man tai toks klausimas kilo - ar rugsėjo 1-ąją nešama auklėtojai gėlių? Taip ir rugsejo 1 diena ir mokytojos diena irgi taip pat Papildyta:Žirniukų grupę cia lopselinuko grupe, ne darzelis Papildyta:QUOTE(julijajak @ 2011 08 29, 15:21) Siandien buvom nuvyke su direktore akis i aki pasisneketi. Tai ji vel gyre ta zirniuku grupe, sake mes tik turim dziaugtis kad i ja patekom  Na ir palikau dukryte tuose Zirniukuose, nes direktore uztvirtino,jog lavinimas niekuo nesiskirs nuo darzeliniu grupiu  O vaikai, kiek man ji paminejo, beveik visi 2008m.pabaigos gimimo, tik keli,atrodo, 2009m. Tai gal ne taip blogai? Nors dukryte vis tik bus vyriausia grupeje Tiesa dar prasitare, jog meras taip pat pageidavo kad jo vaikas su trimeciais butu, tai direktore ir atsakiusi kad jis ir bus su trimeciais, nors ir lopselyje Na tikiuosi, kad tikrai lavinimo bus daugiau, nei kituose lopselio grupese, nes vis tik vaikai vyresni, o ir mero vaikas bus  Kiek metu Jusu dukrytei ?????Pvz. mums rudeni tik bus 3 metukai, bet mes nuo rugsejo men eisim i darza  . Ir nemanau kad jegu grupeje mero vaikas tai viskas bus ok, kiek metu ten vedu savo vaiku ir visada buvo  , visos dirba pagal sudaryta programa,kuria kiekvienais metai tobulina, visos aukletojos  , maitinimas irgi
kastutė
2011 08 29, 15:29
QUOTE(~MILENA~ @ 2011 08 29, 14:49) mano vaikas isejo is lopselinuko grupes, bet tokios informacijos negirdejau. Beje...cia mano 2 vaikas eina i sia darza, bet kad butu grupe kur vaiku amziaus toks skirtingas (pvz. nuo 3 iki 5 metu viena grupe)1 karta girdziu. Papildyta:na nzn kaip budavo anksciau, bet ir siandien kalbejau su viena mama kuri ves dukra i Ziogelius, jai virs 4m, ir ta mama sake kad bus 5 -6 vaikai kuriems jau 5metukai, bus 6-7 kuriems jau 4 su bikiu ir like 12 bus apie 3metukus. Taip ir rugsejo 1 diena ir mokytojos diena irgi taip pat Papildyta:Žirniukų grupę cia lopselinuko grupe, ne darzelis Papildyta:tai tarpine grupe, bent tip kalba direktore, kad tai tarpinis variantas ugdymo prasme, tarp lopsio ir darzo, nebus grynai lopseline ugdymo programa Kiek metu Jusu dukrytei ?????Pvz. mums rudeni tik bus 3 metukai, bet mes nuo rugsejo men eisim i darza  . Ir nemanau kad jegu grupeje mero vaikas tai viskas bus ok, kiek metu ten vedu savo vaiku ir visada buvo  , visos dirba pagal sudaryta programa,kuria kiekvienais metai tobulina, visos aukletojos  , maitinimas irgi  o kad bus mero vaikas manau tik pliusa viena dadeda, ta kad ta grupe bus atidziau stebima, ir tiek.. o minusu nematau jokiu tame, kiek zinau meras tiesiog norejo kad jo vaikas eitu su kiek vyresniais nei tik lopselinukais, tam kad pats vaikis yra nuovokesnis nei 2metukai. musu dukryte gimusi 2008 10 iras kaip supratau ji bus viena vyresniu Zirniukuose, bet ka tai keicia, juk kitas kad ir gimes koki 2009 03 gali but nuovokesnis... as tik del vieno aspekto pasirinkau mazesne pagal amziu grupe Zirniukus ne Ziogelius, todel kad vaikui nebutu diskomforto,kad jai pirmi metai darzelyje neapkarstu del vyresniu labai galimos uzgauliones. cia kiekvienas tevas ir mama turi rintis pagal savo vaika, juk jie ji geriausia pazysta ir zino koks vaiko budas ir kas jam geriausia. negali buti jokiu kategorisku peikimu nei Zirniuku nei Ziogeliu, tieisog tai dvi skirtingos tarpes ir i kuris is ju norim vesti vaika ta ir renkames.. negalma peikti issyk ir Zirniuku nes nezinom kaip ten bus, negalim aukstinti Ziogeliu vyresneliu gurpes nes irgi visai nezinia kas ten darysis kai vaiku grupeje 24 o Zirniukuose 15..... tiesiog visos pasirenkami pagal savo supratima. sekmes visiems maziukams
QUOTE(~MILENA~ @ 2011 08 29, 15:49) Na va, galu gale perskaiciau, ka norejau perskaityti  Tikiuosi ir mums viskas bus ok
~MILENA~
2011 08 29, 17:55
QUOTE(kastutė @ 2011 08 29, 16:29) o kad bus mero vaikas manau tik pliusa viena dadeda, ta kad ta grupe bus atidziau stebima, ir tiek.. o minusu nematau jokiu tame, kiek zinau meras tiesiog norejo kad jo vaikas eitu su kiek vyresniais nei tik lopselinukais, tam kad pats vaikis yra nuovokesnis nei 2metukai. musu dukryte gimusi 2008 10 iras kaip supratau ji bus viena vyresniu Zirniukuose, bet ka tai keicia, juk kitas kad ir gimes koki 2009 03 gali but nuovokesnis... as tik del vieno aspekto pasirinkau mazesne pagal amziu grupe Zirniukus ne Ziogelius, todel kad vaikui nebutu diskomforto,kad jai pirmi metai darzelyje neapkarstu del vyresniu labai galimos uzgauliones. cia kiekvienas tevas ir mama turi rintis pagal savo vaika, juk jie ji geriausia pazysta ir zino koks vaiko budas ir kas jam geriausia. negali buti jokiu kategorisku peikimu nei Zirniuku nei Ziogeliu, tieisog tai dvi skirtingos tarpes ir i kuris is ju norim vesti vaika ta ir renkames.. negalma peikti issyk ir Zirniuku nes nezinom kaip ten bus, negalim aukstinti Ziogeliu vyresneliu gurpes nes irgi visai nezinia kas ten darysis kai vaiku grupeje 24 o Zirniukuose 15..... tiesiog visos pasirenkami pagal savo supratima. sekmes visiems maziukams  Sutinku, kad cia tik teveliai gali zinoti savo vaika geriau...bet is Jusu zodziu galima taip suprasti kad ...Jusu dukryte dabar vadavaus lopselinuko grupei  nes jegu eis i darzele su savo amzaus vaikais jinai gali buti ten skriaudziama  . Is kur gali buti 24 vaiku  ten tai lovu tiek nera???????????? Mokykloje buna tik 20-max 22. Suprantu Jus, Jusu nerima del vaiko, kad eis pirma karta i lopsele, bus svetima aplinka...bet cia bus tik max 1 menesi, bus adoptacija, a veliau bus viskas super. Sekmes Jums
julijajak
2011 08 29, 18:15
QUOTE(~MILENA~ @ 2011 08 29, 15:49) Kiek metu Jusu dukrytei ?????Pvz. mums rudeni tik bus 3 metukai, bet mes nuo rugsejo men eisim i darza  . Ir nemanau kad jegu grupeje mero vaikas tai viskas bus ok, kiek metu ten vedu savo vaiku ir visada buvo  , visos dirba pagal sudaryta programa,kuria kiekvienais metai tobulina, visos aukletojos  , maitinimas irgi  Spali bus 3m.  As neteikiu dideles reiksmes tam kad grupeje bus mero vaikas. Paziuresim ateity ar tai bus pliusas ar minusas  Tiesiog direktore pati pabrezia tai Na tikiuosi bus viskas gerai ir musu vaikuciai tik tobules ir puikiai sutars  Smagu kad atsirado mamyciu vesianciu vaikucius i ta pacia grupe Bet kiek pastebejau lauke, vaiku aiksteliu tai nieko netvarke  , o viduj viskas graziai suremontuota
~MILENA~
2011 08 29, 18:34
Beje...kitas mero vaikas eis i paruosiamoji grupe, tai galim is karto tenai eiti, A laukas tai tikrai noresi kad sutvarkytum, ir kazka nauja padarytum
julijajak
2011 08 29, 18:43
QUOTE(~MILENA~ @ 2011 08 29, 19:34) Beje...kitas mero vaikas eis i paruosiamoji grupe, tai galim is karto tenai eiti, Jus kazka ne taip supratote... Cia kaip tik mamytes galvojo is tos grupes iseiti kur mero vaikas bus, bet direktore perlkalbejo  O ne atvirksciai, kad verziasi i Zirniuku grupele del mero vaiko
~MILENA~
2011 08 29, 18:57
QUOTE(julijajak @ 2011 08 29, 19:43) Jus kazka ne taip supratote... Cia kaip tik mamytes galvojo is tos grupes iseiti kur mero vaikas bus, bet direktore perlkalbejo  O ne atvirksciai, kad verziasi i Zirniuku grupele del mero vaiko   tegul buna taip
kastutė
2011 08 29, 19:00
QUOTE(julijajak @ 2011 08 29, 18:43) Jus kazka ne taip supratote... Cia kaip tik mamytes galvojo is tos grupes iseiti kur mero vaikas bus, bet direktore perlkalbejo  O ne atvirksciai, kad verziasi i Zirniuku grupele del mero vaiko  oi cia ziuriu visos suprantam skirtingai kitu postus  .. o ir negali buti kitaip, juk cia virtualus pokalbis, be emociju be baso tembro .. musu atveju, aisku nera gerai buti grupeje vyriausiai bet ar geriau buti maziausiai, kai puse grupes vaiku isvi svyresni daugiau nei metus..?  .. 0 24vaikiukai, tai mums taip aiskino direktore, kad jus ale pagalvokite, Zirniukuose tik 15 o Ziogeliuose prirasyti 24 nors lovu tik 21..zodziu bardakelis ten, bet..
kažkada
2011 08 29, 20:26
QUOTE(julijajak @ 2011 08 29, 19:15) Spali bus 3m.  As neteikiu dideles reiksmes tam kad grupeje bus mero vaikas. Paziuresim ateity ar tai bus pliusas ar minusas  Tiesiog direktore pati pabrezia tai Na tikiuosi bus viskas gerai ir musu vaikuciai tik tobules ir puikiai sutars  Smagu kad atsirado mamyciu vesianciu vaikucius i ta pacia grupe Bet kiek pastebejau lauke, vaiku aiksteliu tai nieko netvarke  , o viduj viskas graziai suremontuota  Mes ir soliuosim i lopseli... Riesuteliu grupe... del lauko... baisoka... domejausi aiksteliu zaidimu kainom.. tokios kaip prie TEO kainuoja apie 15000 Lt ir daugiau... zadu pati nupirkti grupei smelio deze su dangciu.. uzdesiu spyna ir raktus aukletojai duosiu... dabar akciju pilna.. 100 litu... bus ramu, kad ten smeliukas svarus... kaciuku ir sunukiu nepridergtas... galetu ir kiti teveliai, kam tai leidzia pinigine nupirkti smelio deziu... :4u
julijajak
2011 08 29, 22:36
QUOTE(kastutė @ 2011 08 29, 20:00) oi cia ziuriu visos suprantam skirtingai kitu postus  .. o ir negali buti kitaip, juk cia virtualus pokalbis, be emociju be baso tembro .. musu atveju, aisku nera gerai buti grupeje vyriausiai bet ar geriau buti maziausiai, kai puse grupes vaiku isvi svyresni daugiau nei metus..?  .. 0 24vaikiukai, tai mums taip aiskino direktore, kad jus ale pagalvokite, Zirniukuose tik 15 o Ziogeliuose prirasyti 24 nors lovu tik 21..zodziu bardakelis ten, bet.. Aha as ir pati savo posta paskaiciusi supratau, kad parasiau ne taip kaip is tikro norejau pasakyti Is tikruju bet kurioje grupeje kazkas bus vyriausias, o kazkas jauniausias O is tikruju mamytes jus nesite geliu aukletojom? Ar geriau ka nors praktisko pvz.kavos, saldainiu?  Patarkit
Portishead
2011 08 30, 00:50
QUOTE(julijajak @ 2011 08 29, 23:36) Aha as ir pati savo posta paskaiciusi supratau, kad parasiau ne taip kaip is tikro norejau pasakyti Is tikruju bet kurioje grupeje kazkas bus vyriausias, o kazkas jauniausias O is tikruju mamytes jus nesite geliu aukletojom? Ar geriau ka nors praktisko pvz.kavos, saldainiu?  Patarkit  As tai gelytes su saldainiukais ir kava nesiu, t.y. dukryte gelytes, as kava su saldainiais  o mes pereinam is Kiskuciu i Bitutes:)
Na aš tik gėlių nešiu. Kas jau turit patirties, sakykit, kai rugsėjo pirmąją iš ryto ateisim, bus grupėje viena auklėtoja ir auklytė, ar pirmąją dieną abi auklėtojos ateina vienu metu? Nežinau, kiek reikia gėlių pirkt
kažkada
2011 08 30, 08:19
QUOTE(agee @ 2011 08 30, 08:00) Na aš tik gėlių nešiu. Kas jau turit patirties, sakykit, kai rugsėjo pirmąją iš ryto ateisim, bus grupėje viena auklėtoja ir auklytė, ar pirmąją dieną abi auklėtojos ateina vienu metu? Nežinau, kiek reikia gėlių pirkt  vat ir man sis klausimas aktualus.. kiek gelyciu nesti
~MILENA~
2011 08 30, 15:40
Turi buti grupėje viena auklėtoja ir auklytė, a po pietu ateina kita aukletoja. Tai kai einam pvz. 1 diena - gele (pvz. po 1 rozyte) is ryto 2 vnt ir kada atesite vaika pasuimti namuo jau bus kita aukletoja tai ir jai pvz. rozyte. Tai reikes 3 pvz. rozytes. A is ryto dar jegu norite kavos, saldainiu.....reiketu tik pasakyti kad cia visiems nuo Jusu vaika
QUOTE(julijajak @ 2011 08 29, 15:21) O vaikai, kiek man ji paminejo, beveik visi 2008m.pabaigos gimimo, tik keli,atrodo, 2009m. Tai gal ne taip blogai? Nors dukryte vis tik bus vyriausia grupeje Viskas bus gerai. Nesijaudink. Vis tik teisingai sakoma, kad tėvams reikia labiau pasiruošti lopšio ar darželio etapui nei patiems vaikams. QUOTE(~MILENA~ @ 2011 08 29, 15:49) bet kad butu grupe kur vaiku amziaus toks skirtingas (pvz. nuo 3 iki 5 metu viena grupe)1 karta girdziu. maitinimas irgi  Tikrai yra buvę su tokiu amžiaus skirtumu, kai 4 m. ir 6 m. vaikai kartu buvo. Buvo. Pažiūrėsim, kaip bus, kai nauja direktorė vadovaus. Vis tik nauja "šluota". QUOTE(~MILENA~ @ 2011 08 29, 18:55) Sutinku, kad cia tik teveliai gali zinoti savo vaika geriau...bet is Jusu zodziu galima taip suprasti kad ...Jusu dukryte dabar vadavaus lopselinuko grupei  nes jegu eis i darzele su savo amzaus vaikais jinai gali buti ten skriaudziama  . Lygiai tą patį norėjau parašyt. Mano mintis išsakėt. QUOTE(~MILENA~ @ 2011 08 29, 19:34) A laukas tai tikrai noresi kad sutvarkytum, ir kazka nauja padarytum  Na, gal kai kas dėl to pasistengs?  Juk ir darželį dėl tos priežasties laiku atidarė. QUOTE(kastutė @ 2011 08 29, 20:00) 24vaikiukai, tai mums taip aiskino direktore, kad jus ale pagalvokite, Zirniukuose tik 15 o Ziogeliuose prirasyti 24 nors lovu tik 21..zodziu bardakelis ten, bet.. Taip, taip, ir kur tie vaikai miegos? Ant žemės? Kiek lovų, tiek ir vaikų. QUOTE(kažkada @ 2011 08 29, 21:26) del lauko... baisoka... domejausi aiksteliu zaidimu kainom.. tokios kaip prie TEO kainuoja apie 15000 Lt ir daugiau... zadu pati nupirkti grupei smelio deze su dangciu.. uzdesiu spyna ir raktus aukletojai duosiu... dabar akciju pilna.. 100 litu... bus ramu, kad ten smeliukas svarus... kaciuku ir sunukiu nepridergtas... galetu ir kiti teveliai, kam tai leidzia pinigine nupirkti smelio deziu... :4u Kažkada mūsų grupėje med. seselė siūlė susimetus tėveliams nupirkti tokias rakinamas smėlio dėžes. Tėveliai nusprendė, kad per brangu susimesti po keliasdešimt litų, kad nereikia. Taip ir liko. O vaikai labai mėgsta smėlyje kapstytis.
kažkada
2011 09 02, 07:41
QUOTE(ezra @ 2011 09 01, 23:13) Kažkada mūsų grupėje med. seselė siūlė susimetus tėveliams nupirkti tokias rakinamas smėlio dėžes. Tėveliai nusprendė, kad per brangu susimesti po keliasdešimt litų, kad nereikia. Taip ir liko. O vaikai labai mėgsta smėlyje kapstytis.  tai kad tekainuoja apie 200 litus tokia smelio deze... plius smelis
julijajak
2011 09 02, 13:30
O sakykit ar zaisliukus kas nesat i grupe? Ta prasme ant visam, o ne tik kad vaikas pazaistu? Nes Kiskuciuose kiek maciau tai tokie biedni tie zaisliukai, apluze  Tai sakau gal savu nunesti kur vaikams jau atsibode. Gal ir knygeliu kokiu nupirkti, dabar akcija Rimi
QUOTE(julijajak @ 2011 09 02, 14:30) O sakykit ar zaisliukus kas nesat i grupe? Ta prasme ant visam, o ne tik kad vaikas pazaistu? Nes Kiskuciuose kiek maciau tai tokie biedni tie zaisliukai, apluze  Tai sakau gal savu nunesti kur vaikams jau atsibode. Gal ir knygeliu kokiu nupirkti, dabar akcija Rimi  As manau, kad rugsejo men vistiek kazkoks teveliu susirinkimas turetu buti, ten butu galima ta klausima ir apsvarstyti
~MILENA~
2011 09 02, 20:34
QUOTE(julijajak @ 2011 09 02, 14:30) O sakykit ar zaisliukus kas nesat i grupe? Ta prasme ant visam, o ne tik kad vaikas pazaistu? Nes Kiskuciuose kiek maciau tai tokie biedni tie zaisliukai, apluze  Tai sakau gal savu nunesti kur vaikams jau atsibode. Gal ir knygeliu kokiu nupirkti, dabar akcija Rimi  Veliau rinks te 2% (atrodo  tiek) tai is tu pinigeliu ir perka zaislu..... bet jegu yra teveliu noras kodel ne As vienais metais atnesiau ir geliu,nes norejosi biski papuosti grupe, ir zaislu atidaviau is namu.Vis gulejo be reikalo
Oksana76
2011 09 02, 21:03
QUOTE(~MILENA~ @ 2011 09 02, 21:34) Veliau rinks te 2% (atrodo  tiek) tai is tu pinigeliu ir perka zaislu..... Nebukit tokie optimistai del tu 2%...  Bent jau su senaja ponia direktore buvo problemu  , teveliai kariavo kad butu skirti pinigai ne tik administracijai, bet ir vaikams
~MILENA~
2011 09 02, 21:12
QUOTE(Oksana76 @ 2011 09 02, 22:03) Nebukit tokie optimistai del tu 2%...  Bent jau su senaja ponia direktore buvo problemu  , teveliai kariavo kad butu skirti pinigai ne tik administracijai, bet ir vaikams Apie ka Jus sakot....  2 % dalina pagal grupes ir VISOS grupes gauna lt. Vedu i ta darza savo vaiku nuo 2004 metu ir nieko blogo negirdejau  , buvo ir nauju zaislu, ir knygu, ir ugd.priemoniu, ir baldu.... aukletojos rode visus cekiukus
Oksana76
2011 09 03, 07:29
QUOTE(~MILENA~ @ 2011 09 02, 22:12) Apie ka Jus sakot....  2 % dalina pagal grupes ir VISOS grupes gauna lt. Vedu i ta darza savo vaiku nuo 2004 metu ir nieko blogo negirdejau  , buvo ir nauju zaislu, ir knygu, ir ugd.priemoniu, ir baldu.... aukletojos rode visus cekiukus  Apie 2 %, kuriuos teveliai atiduoda metu pradzioje  . As kalbu NE apie aukletojas, o apie senaja direktote. Kuri skirste siemet pinigus. Siaip yra dar viena tema, jei netingit galit pasiskaityti nuo cia
~MILENA~
2011 09 03, 10:29
QUOTE(Oksana76 @ 2011 09 03, 08:29) Apie 2 %, kuriuos teveliai atiduoda metu pradzioje  . As kalbu NE apie aukletojas, o apie senaja direktote. Kuri skirste siemet pinigus. Siaip yra dar viena tema, jei netingit galit pasiskaityti nuo cia  A Jus paskaitykite toliau ka raso "Labas mamytės iš l/d "Atžalynas". Neišpūskite burbulo iš lašo vandens. Aš taip pat vedu vaikelį į šį darželį, ir taip pat dalyvavau šiame susirinkime. Rašydamos apie susirinkimą ir kur darželis ruošiasi išleisti 2% paramos parašėte labai daug netiesos. Jūs turbūt nelabai supratote, kad ten buvo kalbama netik apie šiuos metus. Kiek aš girdėjau pusę daiktų, kur jūs išvardinote buvo nupirkta iš paramos lėšų, kurios buvo surinktos pernais metais. Kodėl jūs pykstate, kad darželis nori pagerinti virtuvės įrangą. Jei įstaigai neužtenka lėšų skirtų, tai kodėl darželis negali jų nusipirkti iš mūsų pačių, savo noru, davusių 2%. Man atrodo jūsų niekas nevertė jų skirti. Aš manau, jeigu aš skyriau tuos 2%, aš skyriau savo noru. Manęs niekas labai smarkiai neįkalbinėjo. Džiaukitės kad dar darželis neprašo sumesti ir nupirkti, kaip daro kituose darželiuose. Man atrodo, kad geriau tegul nuperka reikalingą daiktą, kad ir tą puodą ar blieką, taigi mūsų vaikus ten maitina (ir sakyčiau labai gerai). Aš pvz. nenorėčiau, kad mano vaikas valgytų iš surūdyjusios bliekos iškepto maisto, kaip buvo parodyta. Skirti grupėms, gal kažkiek reikėtų, bet ne pusę sumos. Nes auklėtojos prisipirks visokių burbulų, saldainių ir žaislų, kurių grupėse yra daugybę." ir dar, dar......toliau yra. Pamaciau kad ir Jusu diskusija ten buvo  , kaip kad manau dabar neverta vel kelti i virsu ta tema, ziuresim kaip "sluos nauja sluota"
Oksana76
2011 09 03, 11:14
Taip, ziuresim
QUOTE(kažkada @ 2011 09 02, 08:41) tai kad tekainuoja apie 200 litus tokia smelio deze... plius smelis Tai kokio dydžio ta dėžė? Vaikams reikia normalios - didelės, medinės, kad ir sėdėt ant jos kraštų būtų galima. Tokių nemačiau už 200 Lt. Tokios mažos plastmasinės tinka tik savo kieme. QUOTE(~MILENA~ @ 2011 09 02, 22:12) Apie ka Jus sakot....  2 % dalina pagal grupes ir VISOS grupes gauna lt. Vedu i ta darza savo vaiku nuo 2004 metu ir nieko blogo negirdejau  , buvo ir nauju zaislu, ir knygu, ir ugd.priemoniu, ir baldu.... aukletojos rode visus cekiukus  Vaikų vest neužtenka, reikia dalyvaut ir visuotiniuose susirinkimuose.  Matyt, nieko nežinot, kas buvo praėjusiais metais. QUOTE(~MILENA~ @ 2011 09 03, 11:29) A Jus paskaitykite toliau ka raso
Nedalyvavot tada diskusije ir net neįsivaizduojat, kas rašė šį postą (kurį citavote). Na, bet valdžia pasikeitė, matysm, kaip bus toliau. O pasikeitimų jau yra. Juk ir darželio darbo laikas jau pakeistas.
kažkada
2011 09 04, 21:36
QUOTE(ezra @ 2011 09 04, 22:30) Tai kokio dydžio ta dėžė? Vaikams reikia normalios - didelės, medinės, kad ir sėdėt ant jos kraštų būtų galima. Tokių nemačiau už 200 Lt. Tokios mažos plastmasinės tinka tik savo kieme.
Dideles nera uzdaromos, nebent spec. uzsakymu kur nors sakyt... tad nupirkau dvejas po 99.99, dabar nuslifuosiu ir impregnuosiu tada i darzeli vesim... dar senelis smelio parves is karjeru... dvi smelio dezes vienos grupes vaikams bus ok  jos uzsidaro, kai atsidaro pasidaro suoliukai susest... va panasi i sia  dabar manyciau reikia agituot tevelius susimest kokiom nors supynem...
QUOTE(kažkada @ 2011 09 04, 22:36) Dideles nera uzdaromos, nebent spec. uzsakymu kur nors sakyt... tad nupirkau dvejas po 99.99, dabar nuslifuosiu ir impregnuosiu tada i darzeli vesim... dar senelis smelio parves is karjeru... dvi smelio dezes vienos grupes vaikams bus ok  jos uzsidaro, kai atsidaro pasidaro suoliukai susest... va panasi i sia  dabar manyciau reikia agituot tevelius susimest kokiom nors supynem...  Tai tada nebrangiai, nes aš apie tokias ir galvojau. Prieš 2-3 metus kitokia kaina buvo. nebent seselė tada kalbėjo apie spec. užsakymą, kad būtų didelė. O kur jūs pirkot? Smagu, jei jūsų grupėje tėveliai sutiks keistis. Tik žinokit, ne tik žaidimų aikšteles atnaujinti reikia. Pažiūrėkit, kokio senumo pataliukais vaikai užklojami. kai kurios grupės jau pirko naujus.
kažkada
2011 09 04, 21:45
QUOTE(ezra @ 2011 09 04, 22:43) Tai tada nebrangiai, nes aš apie tokias ir galvojau. Prieš 2-3 metus kitokia kaina buvo. nebent seselė tada kalbėjo apie spec. užsakymą, kad būtų didelė. O kur jūs pirkot? Smagu, jei jūsų grupėje tėveliai sutiks keistis. Tik žinokit, ne tik žaidimų aikšteles atnaujinti reikia. Pažiūrėkit, kokio senumo pataliukais vaikai užklojami. kai kurios grupės jau pirko naujus. Bauhof parduotuvej... dar tik kelios dienos lopsiuke, dar nemiegojom... kai uzsuksim i ta kampeli, ziuresim kas ten dedas
|
|