Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Hortenzijos II tema
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
jediara
Tęsiame pokalbius apie auginamas hortenzijas 4u.gif

user posted image

ANKSTESNĖ TEMA
jediara
Šiandien grįžusi pastebėjau, kad lapeliai vysta - teks laistyti, nors auga daliniame pavėsyje unsure.gif
Partizanė
Neparodė man tavo temos per paiešką, einu parašysiu moderatorei, kad mano ištrintų. tik fotkes perkelsiu, nes prirankiojau biggrin.gif
Papildyta:

jediara
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 06, 22:08)

thumbup.gif
Semile
QUOTE(jediara @ 2011 06 06, 20:11)
Šiandien grįžusi pastebėjau, kad lapeliai vysta - teks laistyti, nors auga daliniame pavėsyje  unsure.gif
*

o kada gauna saules g.gif ryte ar popiet g.gif
jediara
QUOTE(Semile @ 2011 06 07, 00:25)
o kada gauna saules g.gif ryte ar popiet g.gif
*

Po pietų rolleyes.gif
rasiux-
Mano popietinėje saulėje taip pat vysta verysad.gif - nors po kibirą vandens kasdien pripilu...
Partizanė
O kaip jas padaro raudonos spalvos? Vos ne vyšninės
Feniksas45
maniškės rožinės irgi augo ir nuolat leipdavo nuo popietinės saulės ,o šiemet išviso po žiemos begėdės nebeišlindo ,gal viena šakutė tik snapelį iškiš ,mąstau ,jog ko gero teks paieškoti netokių lepių ax.gif
toza

Jungiuosi i hortenziju myletoju buri, tik nesupratau visa info paskaicius, ar joms sunki zeme (cia raso , prie naminiu ) ar rugsti ( azaliju, rododendru) labiau tinka g.gif
Maniskes mazytes, siemet pirmi metai, pirkau ermitaze nukainuotas suvargusias visas, persodinau i didelius vazonus, tikiuosi patiks...
Prisirasymui blush2.gif pasirodom:
user posted image user posted image
Feniksas45
manyčiau labiau patinka rūgšti ,bet senovinės baltos ir paprastoje daržo žemėje puikiausiai bujoja
Violeta*
...Nuo rūgštesnio substrato ims kisti žiedų spalva - rausvės, gali net pamėlynuot...iš esmės galima sodint į paprastesnę žemę, bet vis paliet parūgštintu vandeniu, kol turėsit norimą spalvą...

o dėl balkonų ir terasų - tai kažin ar tai tas augalas, juk natūraliai žiedynai hortenzijų formuojasi liepos mėn kažkur ir žydi taip liepos gale -rugpjūčio pirmoje pusėje..
plateliai
Laba mirksiukas.gif .Žydi ir pas mane blush2.gif,pati pasiauginau tokią dičkę iš mažyčio plenciuko blush2.gif
user posted image
Partizanė
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 11, 09:00)
...Nuo rūgštesnio substrato ims kisti žiedų spalva - rausvės, gali net pamėlynuot...iš esmės galima sodint į paprastesnę žemę, bet vis paliet parūgštintu vandeniu, kol turėsit norimą spalvą...

o dėl balkonų ir terasų - tai kažin ar tai tas augalas, juk natūraliai žiedynai hortenzijų formuojasi liepos mėn kažkur ir žydi taip liepos gale -rugpjūčio pirmoje pusėje..
*

nu man vyras pernai padovanojo medelyne augintą lauke krūmą Endless Summer, dovanojo birželio gale visą apsižiedavusį nerealiai. sako, kad augo ten lauke... o štai pas mane tik dabar dar galma sakyt iš po žemės ir šiek tiek iš šakų skleidžiasi...
jediara
QUOTE(plateliai @ 2011 06 14, 23:25)
Laba  mirksiukas.gif .Žydi ir pas mane blush2.gif,pati pasiauginau tokią dičkę iš mažyčio plenciuko blush2.gif

bigsmile.gif Gražu wub.gif
Partizanė
user posted image

jediara
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 30, 13:00)

Labai gražu thumbup.gif wub.gif
emma
QUOTE(plateliai @ 2011 06 14, 21:25)
Laba  mirksiukas.gif .Žydi ir pas mane blush2.gif,pati pasiauginau tokią dičkę iš mažyčio plenciuko blush2.gif

Wow thumbup.gif wub.gif

QUOTE(Partizanė @ 2011 06 30, 11:00)
*

Gražuolė

O kur per žiemą jas laikot?Pernai buvom pirkę ir per žiemą laikėm kambary.Sudžiūvo verysad.gif
Šiemet pirkom kitą,tik nežinau ar pavyks išlaikyt per žiemą g.gif Žydėjo gausiai,dabar kol kas tik tiek žiedų.
user posted image[/URL][/IMG]
Partizanė
Ten prieš tai dėta nuotrauka ir šios dvi yra iš kelionės.
user posted image

user posted image

Žinokit žiedynų dydis swoon.gif
Labai daug jų palei mečetes, pavėsiuose susodinta.
amarrile
Taip atrodo dabar maniske
My Webpage
Puse krumo labiau apšalo,tai puosnus nebus siais metais. Pasipudruosim ir dar veliau pasirodysim biggrin.gif
rositta
Sveikutės hortenzijų mylėtojos ,

Na žinokite neapmelavo mane Sautroj , nors kainavo daug , bet tikrai kažkokios pas juos kitokios, gal ir tikrai iš Kanados g.gif Atsprogo mano hortenzija po žiemos ir sukrovė žiedus biggrin.gif , kaip ir sakė , kad vėliau žydės, tai manau , kad po kokios savaitės jau džiaugsiuos žiedais , nors labai daug buvo abejonių ir jau galvojau išdūrė lotuliukas.gif Nes turiu pirktą turguje , tai nušala , kasmet atsprogsta bet nežydi, matosi šiemet irgi nežydės .
Kaip jūs manote , jei aš ją iškasčiau ir pasodinčiau vazone terasoje , ar galėtų ji per žiemą taip gyventi, ar man ją reikėtų tampyti kur į garažą žiemai - kur šalčiau , na sakykim padaryčiau ją kambarine , vazonine , pas mane terasoje būna žiemą langas praviras , temperatūros apie 18 , bet gėlių daug ten gyvena, nepyksta jos . g.gif
Smigė
Labas mergaitės. Turiu ir aš hortenciją, bet šiemet jos vos gyvos ir žiedelių nei kvapo schmoll.gif
Tiesą pasakius nelabai turbut tinkamai ją pasodinau... Gal galite pasakyti trumpai kokia vieta ir žemė tinkama joms. Kaip suprantu perskaičiusi jūsų žinutes joms tinkamas pavėsis. Ar tiesa? Galvoju gal geriau perkelti į didelį vazoną? g.gif
amarrile
QUOTE(Smigė @ 2011 07 05, 19:44)
Labas mergaitės. Turiu ir aš hortenciją, bet šiemet jos vos gyvos ir žiedelių nei kvapo  schmoll.gif
Tiesą pasakius nelabai turbut tinkamai ją pasodinau... Gal galite pasakyti trumpai kokia vieta ir žemė tinkama joms. Kaip suprantu perskaičiusi jūsų žinutes joms tinkamas pavėsis. Ar tiesa? Galvoju gal geriau perkelti į didelį vazoną?  g.gif
*

Patinka joms pavesis,bet ir sauleje,matau,auga pas zmones
mastau.gif Kiek aplink žinau,,sodinam paprastai,daržo žemen. Reiktu pasidaryt išvadaskokias gal,kd taip ryskiai geriau perziemojo to pačio krumo puse nuo siltnamio puses. Užuoveja žiema g.gif daugiau sniego g.gif Jo apsčiai buvo,visas krumas pasislepes unsure.gif Nesuprasi doh.gif
user posted image
Ju.Ju

Turiu iskart klausima, kodel geltonuoja lapeliai ? Gal pertresiau? Jie tokie sviesiai svesiai zali... auga be tesioginiu saules spinduliu, na nebent anksti ryte.
Matau kad ja reikia gelbeti, bet nzn kaip?Jaunute ji dar pas mane 2 metai tik...
Gaudvilė
Spėju, kad geltonuoti gali tik dėl graužiamų grambuolio lervų šaknų. Galima būtų bandyti patręšti trąšomis su minėtam kenkėjui skirtais repelentais.
amarrile
user posted image
Nuotrauka daryta pas uošvenele.... Šita gelyte niekada nebuvo melinžiede blink.gif Močiute nieko nedare,o brangusis purške pievute nuo pieniu.Atrodo,be priežiuros ,tai ir gelytem,matomai , kliuvo g.gif .Nes melinumas eina apačioj, perimetru aplink. Bandysiu ir pas save ''dažyti ''kitamet rolleyes.gifŠita žiedelį pakeliau nuo žemes, kad matytusi kontrastas ax.gif
jediara
QUOTE(amarrile @ 2011 07 11, 23:03)

Nuotrauka daryta pas uošvenele.... Šita gelyte niekada nebuvo melinžiede blink.gif Močiute nieko nedare,o brangusis purške pievute nuo pieniu.Atrodo,be priežiuros ,tai ir gelytem,matomai , kliuvo g.gif .Nes melinumas eina apačioj,  perimetru aplink. Bandysiu ir pas save ''dažyti ''kitamet  rolleyes.gifŠita žiedelį pakeliau nuo žemes, kad matytusi kontrastas  ax.gif
*

Mėlynžiedė labai graži wub.gif
jediara
Pernai sodinau vijoklinę hortenziją - daigelis buvo apie 10 cm dydžio, tačiau šiemet , jis toks pat verysad.gif Gal galite patarti, kodėl ji visiškai neauga - žaliuoja ir tiek g.gif
amarrile
QUOTE(jediara @ 2011 07 20, 16:34)
Pernai sodinau vijoklinę hortenziją - daigelis buvo apie 10 cm dydžio, tačiau šiemet , jis toks pat verysad.gif  Gal galite patarti, kodėl ji visiškai neauga - žaliuoja ir tiek g.gif
*

Sako,kad jos letai auga pradzioje.Manoji i viršu neskuba,pavasarį sodinta,bet leidži tankiu šeriukus kabinimuisi pamata smile.gif
jediara
QUOTE(amarrile @ 2011 07 20, 18:43)
Sako,kad jos letai auga pradzioje.Manoji i viršu neskuba,pavasarį sodinta,bet leidži tankiu šeriukus kabinimuisi pamata smile.gif
*

Kur pasodinau - molinga vieta, tikriausiai reikės persodinti unsure.gif
Juračiuks
Mano teta sakė, kad pakasa po ja geležies ( vinių, seną kirvį) ir nuo to jos spalva mėlyna.
Šeip ji mėgsta rūgščią žemę, bet pas ją žemė - ne rūgšti, tai ji palaisto vandeniu įlašinus acto, tai tiek , kiek žinau. Pati šiemet pasodinau didelę ir gražią - gavome dovanų, matysim kaip bus kitais metais
0-0_lina
Man tai kyla klausimas kaip žiemoja maximinės hortenzijos. Prieš metus nusipirkau nukainuota su dviem pavytusiais stiebukais, pasisodinau tais metais tiesiai į žemę. Tai išbujojo, padvigubėjo. Rudenį iškasiau ir per žiemą kibire rūsyje laikiau. Šiemet vėl lauke pasodinau, gražiai bujoja, žydi, bet kažkaip nesinori kiekvienais metais lakstyti su kibiru į rūsį, norisi žiemai palikti lauke prie kitos. Gal pas ką nors maximinės jau žiemojusios? g.gif
plateliai
Negaliu patiket bigsmile.gif ,siemet pavasari nuskyniau sakele dauginimui.Ji netik prigijo bet dar ir zydet pradejo thumbup.gif
user posted image

jediara
QUOTE(plateliai @ 2011 07 21, 12:06)
Negaliu patiket bigsmile.gif ,siemet pavasari nuskyniau sakele dauginimui.Ji netik prigijo bet dar ir zydet pradejo thumbup.gif

thumbup.gif
amarrile
QUOTE(0-0_lina @ 2011 07 20, 22:43)
Man tai kyla klausimas kaip žiemoja maximinės hortenzijos. Prieš metus nusipirkau nukainuota su dviem pavytusiais stiebukais,  pasisodinau tais metais tiesiai į žemę. Tai išbujojo, padvigubėjo. Rudenį iškasiau ir per žiemą kibire rūsyje laikiau. Šiemet vėl lauke pasodinau, gražiai bujoja, žydi, bet kažkaip nesinori kiekvienais metais lakstyti su kibiru į rūsį, norisi žiemai palikti lauke prie kitos. Gal pas ką nors maximinės jau žiemojusios?  g.gif
*

Kokios bebutu,nesdama vidun labiau gali tiketis žiedu. O ta kita žydi rolleyes.gif
Dajulita
Nusipirkau šluotelinę hortenziją Wim`s Red. Gal kas auginate tokią? Arba kitokios veislės šluotelinę - pasidalinkit patirtim ax.gif
jediara
Aš auginu "Grandiflora" - labai gerai žiemojo, šiemet daug žiedų, tik po liūties labai "nefotogeniška" rolleyes.gif

user posted image

Dajulita, Taviškė turėtų būti labai graži ax.gif
0-0_lina
QUOTE(amarrile @ 2011 07 21, 20:47)
Kokios bebutu,nesdama vidun labiau gali tiketis žiedu. O ta kita žydi rolleyes.gif
*

Tas tai tiesa rolleyes.gif. Ta, kuri laikyta rūsyje jau gegužės mėnesį buvo žiedus sukrovus.
O kitą, kuri žiemojo lauke, turiu irgi tik antrus metus, žiedus krauna tik dabar rolleyes.gif
Fonda
QUOTE(0-0_lina @ 2011 07 21, 21:24)
Tas tai tiesa  rolleyes.gif. Ta, kuri laikyta rūsyje jau gegužės mėnesį buvo žiedus sukrovus.
  O kitą, kuri žiemojo lauke, turiu irgi tik antrus metus, žiedus krauna tik dabar  rolleyes.gif
*

Na jei viena tokios pat rūšies žiemojo lauke, tai atsakymą į savo klausimą žinai... irnesakyk.gif hihihi.gif
Antra, o ar yra būtinybė, kad žydėtų gegužės mėnesį? Juk visa gamta, ir sodas, ir gėlynas tuo metu tiesiog sprogsta nuo žiedų jūros 4u.gif karsta.gif O hortenzijos yra RIMTOS gėlės... kam jas kišti į tą pavasarinių žiedų potvynį schmoll.gif ax.gif
Taigi... tegul žydi kada žydisi...kada šios ypatingos gėlės-krūmo laikas...
Augink pietų užpavėsintoj vietoj...nekasinėk, nejudink...kai pašals žemė apsuk storesniu popieriumi arba pakišk po kartono dėže ir apsuk agroplėvele... Ir viskas...niekas ten neapšąla, žydi normaliausiai... Sėkmės 4u.gif
Prisegu savo sodriai avietiniai burokinę... čia jos antrieji augimo metai ir pirmieji žydėjimo...
Dajulita
QUOTE(jediara @ 2011 07 21, 21:19)
Aš auginu "Grandiflora" - labai gerai žiemojo, šiemet daug žiedų, tik  po liūties labai "nefotogeniška" rolleyes.gif

Dajulita, Taviškė turėtų būti labai graži ax.gif
*

Graži ir tavoji. Aš susigundžiau ja. Nuvažiavau pirkti kadagių tai dar pasiėmiau kaip priedą. Dabar nusprendžiau, kad ten kur ruošiausi sodint - ji netinka. Taip vis kol kas auga vazone. Ieško savo vietos ax.gif
Pagal aprašymus tai turėtų būti labai graži. dabar tai žiedeliai šiaip sau - tokie suvarginti. Jau nemažas krūmas.
Va toks:

user posted image

Bijau, kad neiššaltų žiemą. Gana jau šiemet teko 14 spygliukų išmesti. Kiti net 10m augimo doh.gif
Nerandu lietuviškoje literatūroje, kaip paruošti žiemai.
Ar dengei kuo nors?
plateliai
QUOTE(Fonda @ 2011 07 21, 21:58)
Prisegu savo sodriai avietiniai burokinę... čia jos antrieji augimo metai ir pirmieji žydėjimo...
*

thumbup.gif wub.gif labai grazi spalva
jediara
QUOTE(Dajulita @ 2011 07 21, 23:06)

Bijau, kad neiššaltų žiemą. Gana jau šiemet teko 14 spygliukų išmesti. Kiti net 10m augimo  doh.gif
Ar dengei kuo nors?
*

Labai graži wub.gif Maniškė pasodinta dirvoje, o žiemai užyliau kibirą durpių ir viskas, niekuo nedengiau rolleyes.gif
Dajulita
QUOTE(jediara @ 2011 07 21, 23:24)
Labai graži wub.gif  Maniškė pasodinta dirvoje, o žiemai užyliau kibirą durpių ir viskas, niekuo nedengiau rolleyes.gif
*

Ir aš taip maniau daryti. Ačiū už atsakymą. Tikiuosi kitais metais jau džiugins gražiais žiedais ax.gif
amarrile
Manoji laipiojanti. ax.gif My Webpage
happy
QUOTE(Dajulita @ 2011 07 21, 20:09)
Nusipirkau šluotelinę hortenziją Wim`s Red. Gal kas auginate tokią? Arba kitokios  veislės šluotelinę - pasidalinkit patirtim  ax.gif
*

as turiu sluoteline hortenzija UniQue, taip vadinasi jei gerai pamenu(is Lenkijos parsiveziau). Ji pas mane auga atviroj, sauletoj vietoj. Salcio nebijo visiskai, ziema niekuo nepridengiu,zydi kaip paselus.. thumbup.gif Pradzioj kai pirkau tai buvo toks nelabai grazus krumas, toks stiebas ir tada tik sakos, tai as ja taip apkarpiau nuo dusios, kai kur net iki pat pazemes,,tai prileido nauju saku ir dabar daug grazesnis krumas.

Turiu dar vijokline hortenzija, pasodinta pavesi, grazi.. zalia.. bet labai letaai auga, zydi mazai? gal trasu jai kokiu? pas mane jau kokie 3-4 metai??

Noriu senobines baltos hortenzijos, kur pas bobutes auga, gal kas parduodat??
nijole0619
QUOTE(happy @ 2011 07 31, 10:44)
Noriu senobines baltos hortenzijos, kur pas bobutes auga, gal kas parduodat??
*

Turiu Vilniuje įšaknydintus ūgliukus po 2Lt tel 8 615 79601 mirksiukas.gif
rositta
Mergaitės , nufotkinau tą savo brangią gražuolę , kaip tik žydi dabar gausiai, įkėliau į savo kompą iš telefono -- o kaip įkelti jums parodyti ? blush2.gif
rim
QUOTE(nijole0619 @ 2011 07 31, 13:17)
Turiu Vilniuje įšaknydintus ūgliukus po 2Lt tel 8 615 79601 mirksiukas.gif
*

Gal galit patart ką daryt su pavasarį įšaknydintais ir dabar vazonėliuose augančiais ūgliukais? Ar sodint juos dabar į žemę ir žiemai uždengt, ar sodint į didesnius vazonus ir nešt rudenį kur nors į rūsį? Iš anksto dėkui, tikiuosi kas nors atsakys blush2.gif
smth1
QUOTE(Dajulita @ 2011 07 21, 22:06)
Graži ir tavoji. Aš susigundžiau ja. Nuvažiavau pirkti kadagių tai dar pasiėmiau kaip priedą. Dabar nusprendžiau, kad ten kur ruošiausi sodint - ji netinka. Taip vis kol kas auga vazone. Ieško savo vietos  ax.gif
Pagal aprašymus tai turėtų būti labai graži. dabar tai žiedeliai šiaip sau - tokie suvarginti. Jau nemažas krūmas.
Bijau, kad neiššaltų žiemą. Gana jau šiemet teko 14 spygliukų išmesti. Kiti net 10m augimo  doh.gif
Ar dengei kuo nors?
*

Dajulita, pas tave sluoteline hortenzija. Jos nereikia dengti, nes ji puikiausia istveria musu ziemas ir jos ziedai visiskai nesuvarge, o tokie, kokie ir turi buti.
Dajulita
QUOTE(smth1 @ 2011 08 05, 12:45)
Dajulita, pas tave sluoteline hortenzija. Jos nereikia dengti, nes ji puikiausia istveria musu ziemas ir jos ziedai visiskai nesuvarge, o tokie, kokie ir turi buti.
*

Nuotraukos e(internete) mačiau gražiau atrodančių - ir aš tokių noriu ax.gif
PVz tokia

Tikiuosi kad tokie dideli ir daug kažkada bus. ax.gif
Pasodinau, kaip tikrą karalienę: gerą žemę pakeičiau, iškasiau didelę duobę, kad neskurstų. Aš ją su meile pasodinau, tikiuosi, atsilygins tuo pačiu rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.