ANKSTESNĖ TEMA
Šiandien grįžusi pastebėjau, kad lapeliai vysta - teks laistyti, nors auga daliniame pavėsyje
Neparodė man tavo temos per paiešką, einu parašysiu moderatorei, kad mano ištrintų. tik fotkes perkelsiu, nes prirankiojau
Papildyta: QUOTE(Partizanė @ 2011 06 06, 22:08)
Mano popietinėje saulėje taip pat vysta
O kaip jas padaro raudonos spalvos? Vos ne vyšninės
maniškės rožinės irgi augo ir nuolat leipdavo nuo popietinės saulės ,o šiemet išviso po žiemos begėdės nebeišlindo ,gal viena šakutė tik snapelį iškiš ,mąstau ,jog ko gero teks paieškoti netokių lepių
Jungiuosi i hortenziju myletoju buri, tik nesupratau visa info paskaicius, ar joms sunki zeme (cia raso , prie naminiu ) ar rugsti ( azaliju, rododendru) labiau tinka Maniskes mazytes, siemet pirmi metai, pirkau ermitaze nukainuotas suvargusias visas, persodinau i didelius vazonus, tikiuosi patiks... Prisirasymui ![]()
manyčiau labiau patinka rūgšti ,bet senovinės baltos ir paprastoje daržo žemėje puikiausiai bujoja
...Nuo rūgštesnio substrato ims kisti žiedų spalva - rausvės, gali net pamėlynuot...iš esmės galima sodint į paprastesnę žemę, bet vis paliet parūgštintu vandeniu, kol turėsit norimą spalvą...
o dėl balkonų ir terasų - tai kažin ar tai tas augalas, juk natūraliai žiedynai hortenzijų formuojasi liepos mėn kažkur ir žydi taip liepos gale -rugpjūčio pirmoje pusėje.. QUOTE(Violeta* @ 2011 06 11, 09:00) ...Nuo rūgštesnio substrato ims kisti žiedų spalva - rausvės, gali net pamėlynuot...iš esmės galima sodint į paprastesnę žemę, bet vis paliet parūgštintu vandeniu, kol turėsit norimą spalvą... o dėl balkonų ir terasų - tai kažin ar tai tas augalas, juk natūraliai žiedynai hortenzijų formuojasi liepos mėn kažkur ir žydi taip liepos gale -rugpjūčio pirmoje pusėje.. nu man vyras pernai padovanojo medelyne augintą lauke krūmą Endless Summer, dovanojo birželio gale visą apsižiedavusį nerealiai. sako, kad augo ten lauke... o štai pas mane tik dabar dar galma sakyt iš po žemės ir šiek tiek iš šakų skleidžiasi... QUOTE(plateliai @ 2011 06 14, 23:25) Laba ![]() QUOTE(Partizanė @ 2011 06 30, 13:00) Labai gražu QUOTE(plateliai @ 2011 06 14, 21:25) Laba Wow QUOTE(Partizanė @ 2011 06 30, 11:00) Gražuolė O kur per žiemą jas laikot?Pernai buvom pirkę ir per žiemą laikėm kambary.Sudžiūvo Šiemet pirkom kitą,tik nežinau ar pavyks išlaikyt per žiemą [/URL][/IMG]
Ten prieš tai dėta nuotrauka ir šios dvi yra iš kelionės.
![]() ![]() Žinokit žiedynų dydis Labai daug jų palei mečetes, pavėsiuose susodinta.
Taip atrodo dabar maniske
My Webpage Puse krumo labiau apšalo,tai puosnus nebus siais metais. Pasipudruosim ir dar veliau pasirodysim
Sveikutės hortenzijų mylėtojos ,
Na žinokite neapmelavo mane Sautroj , nors kainavo daug , bet tikrai kažkokios pas juos kitokios, gal ir tikrai iš Kanados Kaip jūs manote , jei aš ją iškasčiau ir pasodinčiau vazone terasoje , ar galėtų ji per žiemą taip gyventi, ar man ją reikėtų tampyti kur į garažą žiemai - kur šalčiau , na sakykim padaryčiau ją kambarine , vazonine , pas mane terasoje būna žiemą langas praviras , temperatūros apie 18 , bet gėlių daug ten gyvena, nepyksta jos .
Labas mergaitės. Turiu ir aš hortenciją, bet šiemet jos vos gyvos ir žiedelių nei kvapo
Tiesą pasakius nelabai turbut tinkamai ją pasodinau... Gal galite pasakyti trumpai kokia vieta ir žemė tinkama joms. Kaip suprantu perskaičiusi jūsų žinutes joms tinkamas pavėsis. Ar tiesa? Galvoju gal geriau perkelti į didelį vazoną? QUOTE(Smigė @ 2011 07 05, 19:44) Labas mergaitės. Turiu ir aš hortenciją, bet šiemet jos vos gyvos ir žiedelių nei kvapo Tiesą pasakius nelabai turbut tinkamai ją pasodinau... Gal galite pasakyti trumpai kokia vieta ir žemė tinkama joms. Kaip suprantu perskaičiusi jūsų žinutes joms tinkamas pavėsis. Ar tiesa? Galvoju gal geriau perkelti į didelį vazoną? Patinka joms pavesis,bet ir sauleje,matau,auga pas zmones
Turiu iskart klausima, kodel geltonuoja lapeliai ? Gal pertresiau? Jie tokie sviesiai svesiai zali... auga be tesioginiu saules spinduliu, na nebent anksti ryte. Matau kad ja reikia gelbeti, bet nzn kaip?Jaunute ji dar pas mane 2 metai tik...
Spėju, kad geltonuoti gali tik dėl graužiamų grambuolio lervų šaknų. Galima būtų bandyti patręšti trąšomis su minėtam kenkėjui skirtais repelentais.
![]() Nuotrauka daryta pas uošvenele.... Šita gelyte niekada nebuvo melinžiede QUOTE(amarrile @ 2011 07 11, 23:03) Nuotrauka daryta pas uošvenele.... Šita gelyte niekada nebuvo melinžiede Mėlynžiedė labai graži
Pernai sodinau vijoklinę hortenziją - daigelis buvo apie 10 cm dydžio, tačiau šiemet , jis toks pat
QUOTE(jediara @ 2011 07 20, 16:34) Pernai sodinau vijoklinę hortenziją - daigelis buvo apie 10 cm dydžio, tačiau šiemet , jis toks pat Sako,kad jos letai auga pradzioje.Manoji i viršu neskuba,pavasarį sodinta,bet leidži tankiu šeriukus kabinimuisi pamata
Mano teta sakė, kad pakasa po ja geležies ( vinių, seną kirvį) ir nuo to jos spalva mėlyna.
Šeip ji mėgsta rūgščią žemę, bet pas ją žemė - ne rūgšti, tai ji palaisto vandeniu įlašinus acto, tai tiek , kiek žinau. Pati šiemet pasodinau didelę ir gražią - gavome dovanų, matysim kaip bus kitais metais
Man tai kyla klausimas kaip žiemoja maximinės hortenzijos. Prieš metus nusipirkau nukainuota su dviem pavytusiais stiebukais, pasisodinau tais metais tiesiai į žemę. Tai išbujojo, padvigubėjo. Rudenį iškasiau ir per žiemą kibire rūsyje laikiau. Šiemet vėl lauke pasodinau, gražiai bujoja, žydi, bet kažkaip nesinori kiekvienais metais lakstyti su kibiru į rūsį, norisi žiemai palikti lauke prie kitos. Gal pas ką nors maximinės jau žiemojusios?
QUOTE(plateliai @ 2011 07 21, 12:06) Negaliu patiket QUOTE(0-0_lina @ 2011 07 20, 22:43) Man tai kyla klausimas kaip žiemoja maximinės hortenzijos. Prieš metus nusipirkau nukainuota su dviem pavytusiais stiebukais, pasisodinau tais metais tiesiai į žemę. Tai išbujojo, padvigubėjo. Rudenį iškasiau ir per žiemą kibire rūsyje laikiau. Šiemet vėl lauke pasodinau, gražiai bujoja, žydi, bet kažkaip nesinori kiekvienais metais lakstyti su kibiru į rūsį, norisi žiemai palikti lauke prie kitos. Gal pas ką nors maximinės jau žiemojusios? Kokios bebutu,nesdama vidun labiau gali tiketis žiedu. O ta kita žydi
Nusipirkau šluotelinę hortenziją Wim`s Red. Gal kas auginate tokią? Arba kitokios veislės šluotelinę - pasidalinkit patirtim
QUOTE(0-0_lina @ 2011 07 21, 21:24) Tas tai tiesa O kitą, kuri žiemojo lauke, turiu irgi tik antrus metus, žiedus krauna tik dabar Na jei viena tokios pat rūšies žiemojo lauke, tai atsakymą į savo klausimą žinai... Antra, o ar yra būtinybė, kad žydėtų gegužės mėnesį? Juk visa gamta, ir sodas, ir gėlynas tuo metu tiesiog sprogsta nuo žiedų jūros Taigi... tegul žydi kada žydisi...kada šios ypatingos gėlės-krūmo laikas... Augink pietų užpavėsintoj vietoj...nekasinėk, nejudink...kai pašals žemė apsuk storesniu popieriumi arba pakišk po kartono dėže ir apsuk agroplėvele... Ir viskas...niekas ten neapšąla, žydi normaliausiai... Sėkmės Prisegu savo sodriai avietiniai burokinę... čia jos antrieji augimo metai ir pirmieji žydėjimo... QUOTE(jediara @ 2011 07 21, 21:19) Aš auginu "Grandiflora" - labai gerai žiemojo, šiemet daug žiedų, tik po liūties labai "nefotogeniška" Dajulita, Taviškė turėtų būti labai graži Graži ir tavoji. Aš susigundžiau ja. Nuvažiavau pirkti kadagių tai dar pasiėmiau kaip priedą. Dabar nusprendžiau, kad ten kur ruošiausi sodint - ji netinka. Taip vis kol kas auga vazone. Ieško savo vietos Pagal aprašymus tai turėtų būti labai graži. dabar tai žiedeliai šiaip sau - tokie suvarginti. Jau nemažas krūmas. Va toks: ![]() Bijau, kad neiššaltų žiemą. Gana jau šiemet teko 14 spygliukų išmesti. Kiti net 10m augimo Nerandu lietuviškoje literatūroje, kaip paruošti žiemai. Ar dengei kuo nors?
Manoji laipiojanti.
QUOTE(Dajulita @ 2011 07 21, 20:09) Nusipirkau šluotelinę hortenziją Wim`s Red. Gal kas auginate tokią? Arba kitokios veislės šluotelinę - pasidalinkit patirtim as turiu sluoteline hortenzija UniQue, taip vadinasi jei gerai pamenu(is Lenkijos parsiveziau). Ji pas mane auga atviroj, sauletoj vietoj. Salcio nebijo visiskai, ziema niekuo nepridengiu,zydi kaip paselus.. Turiu dar vijokline hortenzija, pasodinta pavesi, grazi.. zalia.. bet labai letaai auga, zydi mazai? gal trasu jai kokiu? pas mane jau kokie 3-4 metai?? Noriu senobines baltos hortenzijos, kur pas bobutes auga, gal kas parduodat??
Mergaitės , nufotkinau tą savo brangią gražuolę , kaip tik žydi dabar gausiai, įkėliau į savo kompą iš telefono -- o kaip įkelti jums parodyti ?
QUOTE(nijole0619 @ 2011 07 31, 13:17) Gal galit patart ką daryt su pavasarį įšaknydintais ir dabar vazonėliuose augančiais ūgliukais? Ar sodint juos dabar į žemę ir žiemai uždengt, ar sodint į didesnius vazonus ir nešt rudenį kur nors į rūsį? Iš anksto dėkui, tikiuosi kas nors atsakys QUOTE(Dajulita @ 2011 07 21, 22:06) Graži ir tavoji. Aš susigundžiau ja. Nuvažiavau pirkti kadagių tai dar pasiėmiau kaip priedą. Dabar nusprendžiau, kad ten kur ruošiausi sodint - ji netinka. Taip vis kol kas auga vazone. Ieško savo vietos Pagal aprašymus tai turėtų būti labai graži. dabar tai žiedeliai šiaip sau - tokie suvarginti. Jau nemažas krūmas. Bijau, kad neiššaltų žiemą. Gana jau šiemet teko 14 spygliukų išmesti. Kiti net 10m augimo Nerandu lietuviškoje literatūroje, kaip paruošti žiemai. Ar dengei kuo nors? Dajulita, pas tave sluoteline hortenzija. Jos nereikia dengti, nes ji puikiausia istveria musu ziemas ir jos ziedai visiskai nesuvarge, o tokie, kokie ir turi buti. QUOTE(smth1 @ 2011 08 05, 12:45) Dajulita, pas tave sluoteline hortenzija. Jos nereikia dengti, nes ji puikiausia istveria musu ziemas ir jos ziedai visiskai nesuvarge, o tokie, kokie ir turi buti. Nuotraukos e(internete) mačiau gražiau atrodančių - ir aš tokių noriu PVz tokia Tikiuosi kad tokie dideli ir daug kažkada bus. Pasodinau, kaip tikrą karalienę: gerą žemę pakeičiau, iškasiau didelę duobę, kad neskurstų. Aš ją su meile pasodinau, tikiuosi, atsilygins tuo pačiu |