Aptikau va ir straipsnelį apie traumas, verta pasiskaityt :
http://www.neurosurgery.lt/galva/vaik.htm
Ar jums kol kas pavyko išvengti didesnių traumų?Mes jau triskart dėl to turėjom išgąsčio ir bėdų, viena- pirštą susipjaustė (siuvo 4 siūles
Aptikau va ir straipsnelį apie traumas, verta pasiskaityt : http://www.neurosurgery.lt/galva/vaik.htm
tiesa, dar baisių situacijų pasitaikė pamatyt per šias dienas, viena-nuo kurios sunku ir apsidraust >:(-tai atidengtas gilus šulinys...miške :o (vos neįlėkė dukra, bet aš spėjau pamatyt), dar vieną baisybę mačiau pro langą-vaikai karstėsi ant garažų ir vienas 5m. vaikas paslydo ir skrido mano akyse iš kokių 10metrų, gerai, kad užsikabino už tvoros vielos, tai krito lėčiau, tik išsigando nerealiai, striukę susiplėšė, apsibrozdino :o, ot tie vaikai, sakyk jiems, kiek nori, kai tėvai nemato-viską nori išbandyt :(, o dar šiom dienom, kai toks rūkas, mokiniai lekia per gatves, kur nėra perėjų, kaip akis išdegę >:(, kaip saviškius nusaugot?
Na, mano didysis buvo ranka nuluzes, krito nuo paprasciausios kedes. Kazkaip jam ten nevykusiasi isejo kristi. As tuomet kitam kambary buvau.
Mazoji tai ojojoi
Jo, sakyk nesakes, kad popa bus.... ;D Maniski ati dabar sunku sulaikyti-eina lipa ropsciasi ir t.t. Bet svarbiausia, kad nepasimoko is savo "klaidu". Viena karta nuktipo nuo sofos-pats saukia popa, graudziai verkia [smiley=20.gif], bet vos praeina 5 minutes jis ir vel ropsciasi ir juokiasi jei jam sakai bus popa ??? Nuo kedes staciai galva zemyn nubildejo-vel tas pats po 5 minuciu
dar prisiminiau atvejį, kai vaikai buvo maži-vyresnėlė įstūmė vežimą su sese į kambarį, vežimo ratas užkliuvo už minkšto kampo, nuvirto ant šono, mažylė tik išsigando, bet man pačiai tai buvo šokas :o
Dar prisiminiau nuotyki. Cia jau juokai pro asaras :PAbu vaikai buvo ikise galvas i ....tureklus. Didysis i laiptu tureklus ikiso galva, kai tik mes su tevu nusileidom laiptais, tylejo didvyriskai, kol mano tevai nepasidomejo, ko jis taip ilgai mums 'ate' daro. O dukra tai balkono turekluose uzstrigo...Ikiso galva ir pasuko sonu, o istraukt nebeiseina...
As tai paniskai bijau rozeciu - uzstaetm visokiom spintutem dauguma, bet keletas vistiek liko. O visos jos pas mus - labai "liuks" aukstyje - 15 cm nuo grindu. Tai kol buvo metinuke - vis sukdavo ratus aplink. Zinau, kad yra apsauginiai dangteliai - bet negi, kaskart isjungus tv ar dar kazka, pulsi traukt visus jungiklius ir uzdarinet dangciais visas rozetes. Dabar, kai sukakojo dveji, nuslugo tas demesys rozetems, bet karts nuo karto pastebiu, kad koks jungiklis istrauktas.
Mano dukra 1.5 metuku persisvere is lovytes, iskrito ir issimuse du apatinius priekinius dantis. Baisu net prisiminti ta vaizda, kai ateina mazoji, visa kruvina, siurpas net dabar ima. Reikejo operuoti, siuvo, zodziu baisu.
Siaip sako, kad tikslinga vaikus, kurie patiria daznai ivairias traumas, apdrausti.
Va va, mano mama ta padare (apdraude) kai mazius puses metu buvo-per daug judrus jai pasirode. ;D Maniskis irgi labai buvo rozetemis susidomejes, kol ju neuzkaisiojome. Tai jis dabar taiko proga kai as plaukus dziovinu-vos istraukiu laida is rozetes ir iki vonios nueinu-mano didvyris bando ikisti laida atgal ir pasidziovinti savo garbanas
Jei rozetes su izeminimu, tai tie dangteliai isistato i jas ir nereikia ju pastoviai isimineti. Tiesiog tos skylutes rozetes uzsidengia kai kistuka istrauki, o kai nori vel ikisti reikia truputeli pasukti kistuka. Na tiesiog reikia pamatyt - neiseina paaiskint.
turbut zinau apie ka kalbi... nes kisu kisu apsauga i viena rozete nu niekaip neikisu, nors pries tai pora kart sunkiai labai buvau igrudus... bet nesu tikra ar ta rozete su izeminimu, va yra kitos pas mumi rozetes su izeminimu, bet i jas telpa tie kistukai-apsaugos...
O man tai idomu, kaip jus vaikuciu pirstelius saugot ? Paprasciausi virtuviniai stalciai ir durys man siauba varo... Na, stalciuku problema mes jau issprendem - ikisom batu sauksta per visa ilgi, gerai, kad musu stalciuku rankeneles isgaubtos, nebe atsidaro dabar, o ir pirstu neprisivers. Nes, zinau buna tokie spec. kabliukai, bet tai kokia nauda is ju ? Vien tai, kad vaikas stalcio negali atidaryt, bet pirstus tai vistiek visus ten sukisa. Bet, o ka daryt su spintuciu durelem - neisivaizduoju.
Beje ir virtuves virykle - mano kosmarisku sapnu aktivi dalyve :-/
Jau pradedu manyt, kad saugių namų išvis nėra. Yra tik labai labai ramūs vaikai ;D
Ar įsivaizduojat, kur vakar radau trumpam palikusi svetainėje vieną savo beveik 11 mėnesių sūnų? Ogi sėdintį ant staliuko! Rozečių pas mus daug, ir beveik visos jos - prie pat grindų :-/ Visos žemai užkamšytos, nes mes jų nenaudojame. Stalčiukus ir spintas atsidaryti moka, bet pirštukus jau pats saugo ir nekiša - keletą kartų buvau leidus nestipriai prisiverti (pati ranka prilaikiau, kad pirštukų per stipriai nenusispaustų). Todėl dabar jokių problemų dėl to nėra. Tiesa, dabar sūnus atrado naują užsiėmimą - bandyti įlipti į maniežą iš lauko. Bijau, kad vieną dieną taip ir įgrius į jį galva žemyn... >:( O vežime, kai nori, sugeba net pririštas diržais atsistoti..Tai prie miegančio ir lakstau kas kelias mintes - o gal jau pabudo, gal jau lipa iš vežimo...
Irena, siulyciau apsilankyti specializuotose beibiu parduotuvese, ir beveik duodu 100% , rasi viska kas apsaugotu Tavo angela nuo daugelio nelaimiu buityje....bent jau Vokietijoje, Olandijoje yra visokie kabliukai, ir kiti zaisliukai WC dangciui pritvirtinti, saldytuvo juosteles.....ir pan. Tikiuosi,kad Svedijoj irgi yra tokiu dalykeliu.....galu gale paklauskit lialkos gydytojo, na bent jau pas mus gydytojas nuosekliai paaiskino, kur namuose tyko nelaimes, ir kur apsaugos priemoniu galima pirkti.Sekmes auginant sveika ir laiminga zmogeliuka
[color=Blue][/color]Laba diena
:'( Vargsiuke. Mes, kai mazei buvo apie 10 men., isemem pora lovytes grotu pagaliuku, kad ji galetu laipiot. Taip norejom apsidraust, kad nelips per virsu, be to ir vaikui smagiau paciam ilipt- islipt. Musu lovytej specialiai padaryti 3 skersinukai isimami. Rozetes mes irgi uzkamsem ;) Dar maze prigasdinta, zino mintinai visus pamokymus, dar ir mums isaiskina. Taciau jei tik pamatys, kad ka nors is rozetes istraukiau, butinai ikis sakute atgal, kai tik nusisuksiu >:( Kol kas gerai, kad i rozete kisa tik iv. prietaisu sakutes, o ne viska, kas ten lenda. Bet turbut ateityje prisigalvos dar ne to ;)
Aš kai buvau maža seseriai mėnesio pilną burną vynuogių (tų, kur prie namų auga ) prikišau.... Balkone sėdėjom, o jos net iki 4 aukšto užaugusios buvo
O mano giminaitis vienas broliui irgi mažiukui šokolada ant veido uždėjo.... |Tai kai tėvai pamatė, tas jau aptirpęs buvo - karšta. Tas ir sako -"gi prašė!" Išvada - pavojingiausi yra giminės
Kas mums baisiausia yra nutikę, tai 10 mėn. roplinėjo po kambarį, atsistojo prie kėdės ir kibos už atlošo. Nespėjau pribėgt. Nukrito atbula su visa kėde ir galvyte susitrenkė. Pagulėjom truputi ligoninėj. O ten visi prikaišioja, kad vaiko nesaugai.. Idomu, ar yra čia mama, kurios vaikas nei kartelio užsigavęs nebuvo?
Maniškė maždaug 1,5 metų atsidarė neužrakintas duris (tėtis turėjau tuoj pareiti) ir nuriedėjo cementiniais laiptinės laiptais žemyn. Atsipirkome išgąsčiu.
Vakar ir mes apturejom pirma didesne nelaime.Mano pipiras dar tik pradejo vaikscioti,nubudes ryte replioja sau kaip girtuokliukas,ir staiga girdziu bum ir verkimas.Pakeliau as ji,ir nieko iskart neiziurejau,tik po keliu akimirku matau kraujas upeliais bega.Labai issigandau.gerai kad tuo metu vyras buvo namuose.O pasirodo buna ir taip:mazius krisdamas numuse stalciaus rankenele,ir i islindusi varzta(aisku labai astru),persireze galvyte.Ligonineje susiuvo,lauksim kol sugis.Tik viena ramina,randas liks plauku srityje.
Mano darbštuolė mėgsta iškraustyti visas spintas ir stalčius. Vakar darbuojasi vaikas po komodos apatinį stalčių, aš šalia ant lovos skalbinius lankstau. Tik staiga, kaip sulėtintam kine - riksmas, ir matau kad dukra krenta aukštelnika, trenkiasi pakaušiu į medinį lovos kraštą o ant jos lekia visa komoda su pilnais keturiais stalčiais ir ant jos buvusiais daiktais (sauskelnių poku, smulkmenų skrynelė ir t.t.)
Aš prieš paleisdama rėplioti kinderį visada atsiklaupdavau keturiom ant grindų ir apžiūrėdavau kas gali patraukti leliaus akį ir ar tai nebus jam pavojinga. Bet vieną kartą atbėgau nuo vaiko klyksmo... Pasirodo ji atkapstė už spintos esančio prailgintuvo laidus, kurie buvo įjungti į 220 ir įsidėjo į burną. Gerai, kad neužmušė, matyt tik pakratė...
Mano mažė tai man tokį šoką buvo įvariusi, 7 mėn. atsistojo vežime ir iškrito žemyn galva ant cemento. Važiavom į ligoninę darė galvos nuotrauką, bet nieko. Dar dabar matau tą vaizdą ir vis kaltinu save.
Musu kleckai irgi ne karta yra sukele priesinfarktine busena... Vyresnelis sulaukes metuku bego, kliuvo ir dejo su galvyte i pacia astriausia stalo dali..
Uztat su mazele jau protingesni buvom.. Ji budama 7men isvirto is kresliuko ant stalo, o nuo stalo ant zemes.. Pirmojo gimtadienio proga maze velgi apturejo trauma.. Jos gimtadieni ir krikstynas sventeme viename restoranely, o ten grindyse imontuotas apsvietimas. Tik paleidau ja ant zemes, ta tiesiu taikymu prileke prie vienos tokios lepmos ir ciupo ciupinet.... Ir taip nusvilo pirstukus, kad net puslytes iskilo! Aciu Dvievui greit susiveikem visokiu priemoniu, bet vaikas vistiek atkentejo... Vienu zodziu, kol uzaugs, tai prazilsim iki paskutinio plauko..
Mano mazute labai daznai krisdavo is lovos kai dar visai mazute buvo
Dar prisiminiau. Pasidariau kava, nusinesiau ant stalo ir ejau i virtuve (neprisimenu ko), tik isgirdau klyksma, ir parbega mano dukryte su tuo kavos puoduku. Aisku, puse kavos islaiste
Mes irgi kritom ir is lovos 4 kartus, ir ant lygiu grindu paslyde, ir kieme nuo laipteliu nusiridenom..
Kad ir kaip saugome savo lelius, jie vistiek istaiko proga mus baisiai pagasdinti...
buvo ir mums skaudziu traumu,dvieju metuku proga zuikis lipdamas ant pufo kad galetu atsisest prie stalo,paslydo ir kirto dantukais i stalvirsi
Turėjom ir mes pamoką,gerai kad laimingai viskas baigės.Atsidarė mažius viršutinį komodos stalčių ir pasikabino ant jo,nu aišku komoda neatlaikė svorio ir virto ant jo o kartu ir televizorius kuris ant komodos stovėjo.Tai visa laimė kad ir komoda atsirėmė į apatinį išsitraukusį stalčių,o telikas ir viršutinis stalčius pralėkė pro vaiką net nekliudęs.Buvo vaikui nuo išgasčio ašarų,o aš iš to šoko net neprakalbėjau,o buvau tam pačiam kambaryje tik spintoj kuičiaus.
Rozetes tai mes irgi visas užkišę nes vis užeina noras pakrapštyt,dabar dar žiūriu įsigudrino ant kriauklės vonioj pasikabint ir bandyt užlipt,tai neleidžiu,dar ir tą nuvers.
mano drauges sunelis atidare spintos duris su veidrodziu, o jos tuo metu su visais vyriais isleke.. (plokstes netvirtos) gerai kad ne ant galvos... patikrinkit ar duru vyriai tvirtai laikosi.. nepatingekit orginalius medvarscius stipresniais pakeist.
Gera cia temele, ateiciai pravers tikrai
omums isvis baisus dalykas buvo-2SAVAICIU nuo kanapos nuriedejo.gerai kad neaukstai kudikis klykia o as su juo..pirma mintis buvo greitaja kviest,bet ziuriu kad aprimo,bet vistiek para laiko stebejau..o 1.3men kavos puodeli uzsiverte,kuiciaus spintoj-girdziu klyksmas is virtuves.atlekus matau puodelis ant zemes ir bala.griebiau luki ir i vonia po saltu vandeniu su visais rubais pakisau-is to strioko neziurejau kur nupliko.bet po akimirkos juoktis pradejo ,nes jis pas mus didelis vandens megejas.pamaciau,kad rankyte raudona,tai slapiu ransluosciu apvyniojau.laime kad rinkaus tavo vaikas iskarpas,tai zinojau ka daryt.db. turiu akis netik pakausy, bet ir s....
Kai brolis buvo mazas tai mama uskisdavo visas rozetes kistukais, tai jei kada pamirsdavo brolis pats uzkaisiodavo. O kai as buvau maza tai prisimenu virbalus i rozete sukisau ir baisiausiai persigandau, bet matyt nieko rimto nenutiko.
O mano mazyliukas 14 men tai dar labai rimto nieko nenutiko tfu tfu tfu, kelis kartus uz lovos uzkrito uzstrigo vos iskrapsciau rimtai nesusimuse, dabar juokas ima o tada persigandau. Valgydamas vis pradeda juoktis tai buvo uzspringes, tai dabar kai pradeda juoktis piktai rikteliu tai nurimsta, o ka daryt? vel uzsprings. Viena karta valgydinau maziuka kambary ant kedes pasidejus maista ir pasidariau kavos pavalgem isgeriau kava o mazius driebe uz kedes ir bande atsistoti tirscius uzsiverte ant saves kede spejau pagriebt, biski issigandes suverke ir nieko.
Visur!
Mums buvo du įvykiai.. pirasis, tai nusipirkom naujus virtuvinius baldus ir pasikabinom, spintelė buvo su stiklu ir tik iš šonų vertikaliai juostos ėjo medžio.. praėjo kelios savaitės, kažko ieškojau ant taburetės, vaikas prie kojų dūko (tik neseniai buvo pradėjus vaikščiot) ir tik stiklas budinkšt, prie pat vaiko nukrito, gerai kad kažką išgirdu du žingsnius į šoną paėjo.. labai išsigandau ir aš ir vaikas..
kitas įvykis taip laimingai nesibbaigė.. praeitą savaitę važiavom pas sene į kaimą ir aš įsidėjau skustuką į tašę.. į tašę, tai yra, kad jis buvo savo įtvirtinime ir dar į maišelį įdėtis.. tai va, miegam su vyru ir tik girdim vaikas verkia, galvojom valgyt nori, dar pasiginčijom kuris eis, ir vyras tik apsivertė ir pradėjo rėkt, vaikas kraujuoja.. pradžioj nematėm iš kur tas kraujas, bet visa kruvina, drabužėliai, kojytės viskas, tik po to pamačiau skustuką, pasirodo pirštuką prasipjovė, o kadangi pirmas toks sužeidimas su krauju tai ji nesupranta ir kad spaudžia tą pirštuką, jis dar labiau kraujuoja ir jai skauda... istorija pasibaigė įdomiai, kai tiesiogine ta žodžio prasme nualpau
kai tik paaugom ir vaikiški kritimai retesni pasidarė, prisidėjo ir naujų rūpesčių, kaip pavyzdžiui, saugiai elgtis gatvėje. niekada su vaiku neinu per raudoną šviesą - nors ir vakare, kai gatvėje tuščia - man rodos, jau dabar yra rezultatas, nes pakomentuoja kokiai "tetai" garsiai, kad negalima eiti, nes dar ne žalia
Pas mus didziausias pavojus yra tas, kad pusantru metu budamas vaikis ismoko atsidaryti kambario langa (plastikinis). Ir ne siaip atversti o normaliai atidaryti. Uzlipa ant rasomojo stalo ir atidaro. Kompiuterio kede prie stalo visada nuversta, kad neuzliptu, tai jis ismoko atsitraukes stalcius per juos uzlipti. Jau du kartus pagavau stovint prie atverto lango. Tai dabar uzsakiau uzraktus i langus. Visi kritimai ar guzai, smulkmena pries "tokius gabumus"
kolkas palikti dvynukus vienoj lovoj,jie tada tampo vienas kita, jau taip mazyle brolio veiduka truputi apdraske...
|