Vakar musu 7 savaiciu maziukas nemenkai suslogavo. Valem Humer purkstuku, po to pompyte ir tepam Nisita. Patarkit ar gerai gydom toki maziuka. Nes daktaru nepamatysim iki pirmadienio. Mazylis neramus buvo visa nakti, nors diena jau lyg aprimes.
Sveikute.Mano mazyle pirma karta suslogavo ir neturedama pilnai 2men.Kai nuejome pas daktare,tai sake plauti nosyte su humeriu,lasinti vibrocili.Butinai trauk visus snargliukus is nosytes.Namuose neturetu buti labai sausas oras.
Papildyta: geriausia tokiam maziukui juros vandeni lasinti o ne purksti,nes stipri srove.Mes tai purksdavome i stikliuka o is jo su ta pompyte i nosyte.Mums daktare ir vaistineje sake jei vaikas nuryja to juros vandens tai nieko baisaus.Jis nepavojingas
tas ir yra, kad pas mus uk nera tokiu vaistuku, ka atsiunte is LT tai nisita ir humeri. Vakar aplaksciau net Rhinomer negavau, tik tas pompas kur nieko netraukia
Labas,
labai gerai žinau, ką reiškia slogytė tokiam mažam vaikiukui- pati didžiausia liga, nei valgyt normaliai gali, nei miegot, baisu Maniškis irgi slogavo kai buvo visai kūdikiukas. Tai purškėm humerį (bet gal lašiukai tikrai geriau, o ir gerokai pigiau), bet būtinai daryt reikia pagal instrukciją, neguldyti zujkio ant nugaros, nes paskui tie "liūliai" kaupiasi. o tos pompos- traukyklės visai man nepadėdavo. Tai po purškimo palaikydavau stačią, išbėgdavo kažkiek. Sėkmės jums Papildyta: Tiesa, naudoti reikia atrodo 3kartus per dieną (instrukcijoj irgi parašyta). Tai jei švari nosytė, o naudoji pagal instrukciją, gali profilaktiškai vis tiek įpurkšt, gal kiek trumpiau ar mažiau (aš taip darydavau), o kai žymiai pagerėjo, tai purškiau tik kai reikėjo
As manau tai nera reikalo jo purksti jei nosyte atrodo svari.Nors esu skaiciusi,kad juo galima ir profilaktiskai nosyte plauti.As tai neskubu jo iskart purksti jai mazajai nosyte neuzkista.Maniske dabar jau didesne,tai as pirmiausia snargliuka istrasukiu kiek eina ir vaistu po lasiuka ilasinu.
vandenuką labai gerai puršti ir profilaktiškai ,tikrai nieko baisaus.Aš visad rytais įpurškiu tai lengviau išvalyti nosytę, snargliukai nebūna toki sausi.Jei pati maitini pats geriauses vaistas mamytės pienelis.O jei mažylis labai neramus yra homeopatines žvakutės, raminančios.VIBURCOL.Nosies lašai labai geri vibrocil ir resoxym mums nuo jų slogytė praėjo per tris dienas. sėkmės
Nosies-ausu gyd. mums liepe Humer ne paguldytam purksti, o sedimoj padety.Dar geri yra Euphorbium compositum lasiukai,Jie homeopatiniai, bt ilgai negalima ju naudoti, nes kaipngyd. aiskino, kad paskui nebutu alergiskas.
QUOTE(ewerra @ 2006 03 03, 15:12) Vakar musu 7 savaiciu maziukas nemenkai suslogavo. Valem Humer purkstuku, po to pompyte ir tepam Nisita. Patarkit ar gerai gydom toki maziuka. Nes daktaru nepamatysim iki pirmadienio. Mazylis neramus buvo visa nakti, nors diena jau lyg aprimes. Mums gydytoja buvo patarusi humerio isipilti i koki induka ir su pipete ilasinti. Vaikuti pasiguldyk ant soniuko. Nes vaikui labai nemalonu kai i purski nosyten. Pamegink sau, manau ir tau nepatiks. Snargliukams valyti labai gerai respiratorius. Jis labai gerai istraukia is nosytes. Siaip snargliukus dar dziovina mamos pienas. Ilasink kartais kelis lasiukus savo pienuko silto. Tikrai pades. Jis labai gerai dziovina gleivine. Kai jau snargliukai tekejo laisvai tai lasinome homeopatinius lasiukus "vibrocil" Po viena lasiuka tris kartus dienoje. QUOTE(ewerra @ 2006 03 03, 15:12) Vakar musu 7 savaiciu maziukas nemenkai suslogavo. Valem Humer purkstuku, po to pompyte ir tepam Nisita. Patarkit ar gerai gydom toki maziuka. Nes daktaru nepamatysim iki pirmadienio. Mazylis neramus buvo visa nakti, nors diena jau lyg aprimes. Sveika mano mazoji pirma karta susirgo kai jai buvo 5savaites tai atvykes gyditojas pirmiausiai liepe lasimti savo pieno jei turi tikrai padeda o jei ne tai humrs purskala patarcoau i indeli prisipurksti ir su pipete ilasinti ir vakuti kniupscia ant keliu pasiguldyti kad liuliukai kartu su humeriu lengvai isteketu ir dar patarciau isigyti Rhinomer aspiratoriu istraukti liuliukus ir ilasinti vibracilio vibrcili reike lasinti tik kol bega liuliukas kai nebebega uztenka tik humerio ir isvalyti nakciai mes naudojame drekintuva. Sekmes QUOTE(ewerra @ 2006 03 03, 14:12) Vakar musu 7 savaiciu maziukas nemenkai suslogavo. Valem Humer purkstuku, po to pompyte ir tepam Nisita. Patarkit ar gerai gydom toki maziuka. Nes daktaru nepamatysim iki pirmadienio. Mazylis neramus buvo visa nakti, nors diena jau lyg aprimes. Maniškiui tik 2 savaitės, o jau irgi sloguojam, gydytoja patarė 3 kartus per dieną purkšti humer (daugiau negerai, nes išsausins gleivinę), tada su rhinomer aspiratorium išvalom (su pompyte niekaip neišmokom, tai nusipirkom aspiratosių, labai super dalykas
aciu mamytes, vis dar neissigydom, viena diena gerai, kita vel nosyte uzgula. bet pravalius vel vikas gerai, matyt slogyte nera labai stipri. O paskambines daktaras pasake, praeis pati
Nu zinok musu daktare ir sako sloga vaikui nera tokia baisi liga.Mes neseniai du menesius praslogavom istisai.Issiprasem siuntimo pas lorista o ji sako neieskokit ligu ,vaikui sloga nera baisus dalykas.net jokiu vaistu tada neprirase
Savaites maziukui teka is nosies.. matyt slogyte prasideda..
Tokiam mažyliui geriausia mamytės pienelio įlašinti.Ištraukti snargliukus pompute , dar galima purkšti jūros vandens Labai gerai atkemša, bet jei slogytė didelė pasirodyk daktarei , kad neprasidėtų ausų uždegimas
ir snargliukus trauk tik rhinomer aspiratorium.superinis.bandziau su vaikiska pompyte, tai nieko neistraukia.o rhinomer labai gerai istraukia, ir antgaliai vienkartiniai, higieniskumas garantuotas.cia ne reklama.tikrai geras.pirkti yra vaistinese.
aš ir patarčiau mamytės pienuko įlašint, jei slogelė nedidelė, o jei didesnė tai vaistinėse yra įvairių lašiukų naujagimiams, bet tada geriausia pasikonsultuot su savo gydytoja.
Del mamos pienuka as biski abjoju, taip jis turi antibakteriniu savybiu, bet sudziuves vaiko nosytei susidaro lobele ir buna dar blogiau. Sio metu protingos knygos nepataria lasinti mamos piena. Reikia nosyte plauti juros vandieniu. o sekreta issiurbri rhinomer aspiratoriumi. Mes turejom tokia beda. Pas maziuke sloga nuo pa gimymo buvo, dar ir dabad yra. Daktare paaiskino, kad tai fiziologine sloga ji praeina kaskur 3 gyv. menesi.
Reikia drekinti kambario ora. Nes labai sausas oras ypac sildimo sezonu iszdziovina vaikiuko labai glezna gleivyne( juk ir mums nosis isdziuna). Be to reikia drekinti drekintuvu, nes palos kabinamos ant radiatariaus nepadeda.
aciu, mamytes..
Mano mažiukui trečią parą sloga užėjo. Tai irgi labai pergyvenau, nes vaikis kvėpuot per nosytę negalėjo, o per burnytę tokie spirgai dar nemokai. Tai nervavosi visą naktį spirgelis ir verkė, o aš su juo kartu O kai išėjom į lauką - visas sloga išgaravo. O siurbliuką, tai paratčiau ne rhinomer, o bebe confort. Jis netaip išreklamuotas ir užtat pigesnis. Be to, jo antgalis nevienkartinis. Išplauni, išvirini ir vėl naudoji. Nereikia papildomai nieko pirkinėti. Ir forma jo man labiau patinka.
Apie tai, jog negalima lasint pienuko, as irgi girdejau. O slogele tokiu metu dazniausiai yra del sildomo oro, reik drekint. Tiesa pasakius, mes namie atrodo ir vedinam daznai, ir drekinam ta ora. Bet mazulei vis tiek valau ir valau nosyte. KOnsultavausi su gydytoja, tai sake, kad kai baigsis sildymo sezonas, praeis. Tai ir laukiu...
Mamytės, gal pas ką nors buvo panaši problema. Patarkit ką nors. Išprotėt galima.
Tai tęsiasi jau porą mėnesių. Dieną viskas tavrkoj. Naktį vaikas vos prakvėpuoja. Darėm alergologiniam tyrimus. Nerado nei vieno alergeno. Rodžiau privačiai LOR'ui - viskas tvarkoj, jokių ten adenoidų išvešėjusių ar pan. nėra. Neįsivaiduoju ką daryt, gal dar privačiai eit pas kokį alergologą. Gal kas turit kokio gero alergologo kontaktus. Vaikas kankinasi, normaliai neišsimiega ir mane kankina. Būčiau labai dėkinga už patarimus ir informaciją
Mano sunui tas pats buvo. Prasidejo, kai pajungė šildymą. Mes nupirkom oro drėkintuvą ir iškart jam palengvejo. Taip pat kiekvieną vakarą nosį praplaunam su juros vandeniu.
QUOTE(julasa @ 2007 02 28, 16:12) Mano sunui tas pats buvo. Prasidejo, kai pajungė šildymą. Mes nupirkom oro drėkintuvą ir iškart jam palengvejo. Taip pat kiekvieną vakarą nosį praplaunam su juros vandeniu. Reiks ir mums būtinai pirkt oro drėkintuvą. Nors visada nakčiai statau indą su vandeniu ant radijatoriaus. Bet matyt tai nelabai veiksminga. Dar pakeičiau patalynę iš pūkinės į sintetinę. Vienu žodžiu, ko tik nedarau - ir vis tiek tas pats...
dukrytei, menesis ir dvi savaites, su nosyte tas pats. pagelbejo oro drekintuvas ir su vatos gabaleliu ilasint vandens, viena skylute ilasini,kita uzkimsus laikai ir atvirksciai. tai del syldimo. mums tas lasinimas labai padeda, nosyte sudreksta ir gerai. tai pamokino mane po gimdymo, ligoninei.
QUOTE(kristegri @ 2007 02 28, 23:12) dukrytei, menesis ir dvi savaites, su nosyte tas pats. pagelbejo oro drekintuvas ir su vatos gabaleliu ilasint vandens, viena skylute ilasini,kita uzkimsus laikai ir atvirksciai. tai del syldimo. mums tas lasinimas labai padeda, nosyte sudreksta ir gerai. tai pamokino mane po gimdymo, ligoninei. As siandien lasinau nakti i nosyte vaikisko Olynt (berods taip vadinasi). Jis toks aliejiniu pagrindu - bet nieko nepadejo QUOTE(Otra @ 2007 03 01, 11:01) As siandien lasinau nakti i nosyte vaikisko Olynt (berods taip vadinasi). Jis toks aliejiniu pagrindu - bet nieko nepadejo o skaitau ir negaliu patikėti, mums buvo lygiai taip pat, kankinomės du mėn.. O padėjo tai: į virintą vandenėlį ištirpinu druskos, tada paėmusi vatos pagaliuką ištrinu nosytės vidų, tada palaukiu penkias min. ir nosytės vidų ištepu vaikišku aliejuku. Nu per tris dienas padėjo.
Mes irgi vargstam su žiemos sezono nosies džiūvimu
1. Ant radiatoriaus stiklainis su vandeniu, kuriame eukaliptų aliejaus įlašinta; 2. Į nosį - purškiamas aliejukas Gelositin (toks apelsininis, ir vaikui labai patinka). Čia mum LOR'as patarė.Prieš tai išsiplaut nosį jūros vandeniu. Kai viskas kartu - padeda, nosis neužsikemša. O prieš tai irgi: ir adenoidų ieškojom (padidėjimo nerado), ir naktim vartydavosi nepatenkinta, kad kvėpuot lengvai neišeina. QUOTE(mergelytė @ 2007 03 01, 09:05) o skaitau ir negaliu patikėti, mums buvo lygiai taip pat, kankinomės du mėn.. O padėjo tai: į virintą vandenėlį ištirpinu druskos, tada paėmusi vatos pagaliuką ištrinu nosytės vidų, tada palaukiu penkias min. ir nosytės vidų ištepu vaikišku aliejuku. Nu per tris dienas padėjo. Bet ar druska nedziovina nosytes?
Nosytę praplaukit su Humer ar Sterimaru, bet ne su Olynth'u - Olynth'as vaistas nuo slogos. Jūros vanduo tikrai labai padeda
QUOTE(Otra @ 2007 03 01, 14:27) Bet ar druska nedziovina nosytes? o jus pabandykit taip, ipurskit vandens tada kelias minutes palaukit, tada susukit vatos tamponeli ir pravalykit nosyte (mes ikisam ir prasukam), tada vis nesvarumai issivalo ir nosytes gleivyne sudreksta. Taip apseinam be snargliatraukiu QUOTE(GEG @ 2007 03 01, 16:04) o jus pabandykit taip, ipurskit vandens tada kelias minutes palaukit, tada susukit vatos tamponeli ir pravalykit nosyte (mes ikisam ir prasukam), tada vis nesvarumai issivalo ir nosytes gleivyne sudreksta. Taip apseinam be snargliatraukiu Kad ir juros vandenuka ipurskineju per didziausia prievarta. Laikau apkabinus per abi rankas, jis raitosi, rekia...vienu zodziu joks veiksmas su nosim neturi but daromas. Na bet dabar praplaudinesiu kiekviena vakara ir per asaras. Vilmoshka zinau, kad vaistas
Mano mažylei 3mėn. irgi parsidėjo sloga, tikriausiai brolis iš darželio parnešė
Kol kas Humeriu gelbėjamės. Labai bijojau pirmą kart purkšt, bet ji nesupyko, neišsigando, tai po truputėlį prasiplaunam. Lyg ir tvarkosi ta sloga. Norėjau paklaust, kaip su pasivaikščiojimais po lauką. Ar laukti, kol
[quote=Raganiute,2006 03 03, 16:26]
Tai purškėm humerį (bet gal lašiukai tikrai geriau, o ir gerokai pigiau) Purksti tai tikrai nereiketu, pati pabandziau tai sokas buvo, kazkaip gana stipria srove tie lasiukai i nosyte nukeliauja, o juk pas lelius tos nosytes tokios jautrios. Geriau jau su pipete to vandenuko ilasint. Beje, lasiukai tikrai nesigauna pigiau, nes atidarius viena kapsulyte, ja reikia per para sunaudoti, o jos tikrai per tiek nesunaudosi. Be to, pradaryta dar reikia laikyti saldytuve, salto vandenuko i sloguojancia nosyte irgi nelasinsi. Mes tai pirkom purskikli, ir is jo truputi ipurskiam i mazuliuka induka ir su pipete lasinam. Tikrai taupiau ir ilgam uztenka to vieno flakonelio. Suneli ta sloga kamavo gal menesi. Nepadejo mums Vibrocil, tai gydytoja kazkokiais kitais vaistukais, paprastesniais, gaminamais pakeite - zymiai efektyvesnis poveikis. Dar labai gerai mazyliui pakviepuoti garu. Sita dalyka isbandem, kai su vaistukais nepavyko isgydyti, garinom gal savaite. Apklok lovele, kai maziulis miegos, ir virsu ir sonus kokiu storesniu audeklu ir istatyk ten puoda su ka tik uzvirintu vandeniu (zinoma kur nors kampe, kad neisverstu ant saves lelius). Pries tai i vandeni idek sauksta sodos, dar gali paprasto aliejaus truputi ipilti, kad garas svelnesnis butu. Palik apie 10 min. Reikia sia procedura kelis kartus per diena daryt. Mano meskis tai diena loveleje nemiegodavo, tai nakti su puodais bludydavau QUOTE(lodore @ 2007 03 21, 10:23) Norėjau paklaust, kaip su pasivaikščiojimais po lauką. Ar laukti, kol Aš slogą pilnai išgydžiau tik pradėjus į lauką nešt, grynas oras palengvina kvėpavimą, lengviau nosiukas išsivalo. Jei ne pati pati pradžia slogos (nes dar gali ir kiti ligos požymiai pasirodyt), o jau link pabaigos, tai tikrai trumpam į lauką eikit.
mano sunelis pirma karta suslogavo budamas 2.5 men. Purskem Humer,lasinome Vibrocili, bet jis sukele alergija(nosyte dar labai isbrinko viduje),tada lasinom lasiukus su adrenalinu(nuo ju pagerejo bukle), bet vistiek ta sloga uzsitiese dar du menesius ir galiausiai issigydem tik antibiotikais
jei geri orai ir nera temperaturos pas vaikeli ir jis siaip jauciasi neblogai tai pasivaiksciojimas gryname lauke tik padeda sveikti
Kai maniškiam sloga prasideda, tai aš juos šesnakais apdėlioju, tai nors naktį išmiega, ir nosytė ne taip kemšasi. Dieną, aišku, valau kaip ir visos - jūros vandeniu, didesniajam (3 metai) tai ir vaistų įlašinu, bet kai mažulis suslogavo (2 mėn.) baisu taip iškart su vaistais prasidėt, tai kai tik miega, česnako "karoliais" vežimėlio būdą papuošiu ir miega ramiai. Tiesa, smarvė tai nekokia visam bute būna, bet nors vaikui lengviau. Siūlau pabandyt ant savęs, kai sloguosit, tikrai padeda. Nulupt česnako skiltelę ir ją supjaustyt, kad kvapą skleistų
Mums istisai sloga buvo iki tryju men. Tai tik padejo akims lasiukai, net nebezinau kaip jie vadinasi.
QUOTE(Otra @ 2007 03 01, 17:09) Kad ir juros vandenuka ipurskineju per didziausia prievarta. Laikau apkabinus per abi rankas, jis raitosi, rekia...vienu zodziu joks veiksmas su nosim neturi but daromas. Na bet dabar praplaudinesiu kiekviena vakara ir per asaras. Vilmoshka zinau, kad vaistas Otra,kaip jusu vaiko kvepavimas ,ar susitvarke?
Labukas
Mums sloga labai stipri buvo, kai buvom 5 sav, net i ligonines priimamaji vaziavom, nes pradejo kilt temperatura. liepe lasinti juros vandeni, tada traukti tuo specialiu aparciuku, kad istrauktu is gilumos ir tada lasinom vibrocil... gaila, kad dakater liepe gert antiubiotikus, tai suigadinom zarnyna ir tada gydem zarnyna...
kaip slogyte tik prasideda, nereikia pult kokiu nos vaistu naudot. labai gerai mamos pienukas padeda. ilasini po kelis lasiukus, palauki kelias minutes ir istrauki visus baubukus. tikrai labai gerai issivalo. ir siaip kaip kambary oras sausas labai gerai mamos pienuku padrekint nosyte, ypac pries miega
Apie mamos piena daug kas raso, kad reikia lasinti jei serga slogyte, o pasiskaitykit ka cia raso, kad nepatartina lasinti mamos pieno, nes jis uzdziuva nosyteje
http://www.mamoszurnalas.manosvetaine.lt/i...37&Itemid=0
Sveikutės,
mane kankina ta pati problemybė. Naktį, ypač paryčiais atrodo, kad vaikas neprakvėpuoja, užsikimšus nosytė. Užvakar buvom privačiai pas LOR gydytoją (jis dirba ir Santariškėse vaikų ligoninėj ir yra LOR skyriaus vedėjas). Jeigu anatomiškai viskas gerai, tada belieka laukti, nes kaip jis sakė šita problemytė išaugama. Tiesiog vaikučių mažos nosyčių landos, valosi gleivinė ir dėl to jie taip neprakvėpuoja. Ką daryti? Jo patarimai: 1.drėkinti kambarį (ypač šildymo sezono metu) 2. nosytę ryte ir vakare valyti su aliejuku (ant degtuko susukti vatos, sutepti aliejuku ir įkišus ne daugiau nei 1 cm pavalyti) 3. 2-3 kartus per dieną purkšti (geriau purkšti, ne lašinti!) jūros vandenį (Physiomer (yra skirtas kūdikiams) arba Hummer) ir po to su respiratorium ištraukti. 4. eiti dažniau pasivaikščioti į lauką ir "pravėdinti" nosiuką nuo kambario oro (kuris dažnai būna sausas ir pan.). Sėkmes ir geros sveikatytės!!!
Sveikutės,
Gal kas buvo susidūrę su panašia problema. Dukrytei 1mėn ir 2sav, grįžom prieš dvi dienas iš ligoninės persirgusios broncholitu ir ausų uždegimu, Bet visteik ta nosytė nėra švari,-tai kvėpuoja ramiai, tai kriuksi, kartais vos prakvėpuoja(ypač paryčiais), siurbiant nelabai kas valosi, toks jausmas kad labai tirštos gleivės kažkur giliau. Neįsivaizduoju kaip suskystinti, kad būtų įmanoma normaliai atsiurbti. Bijau kad vėl neužkimštų bronchų ir nesutriktų kvėpavimas. Kai įlašinų lašiukų vibrocil, atrodo ir geriau, bet tik kelioms valandoms...
Mano mergaitei siandien 2 savaites. Kieme bunant, turbut, pagavo vejo - atairado slogyte. Kaip gydyt tokio amziaus leliukui?
QUOTE(Truta @ 2007 05 03, 20:33) Mano mergaitei siandien 2 savaites. Kieme bunant, turbut, pagavo vejo - atairado slogyte. Kaip gydyt tokio amziaus leliukui? yra tokie homeopatiniai lasai Aflubin maniskei tikrai padejo, bet rekomenduoju kreiptis i savo pediatra neuzteskite tos slogos jei negalite patekti pas gyd paskambinkite jai QUOTE(Truta @ 2007 05 03, 21:33) Mano mergaitei siandien 2 savaites. Kieme bunant, turbut, pagavo vejo - atairado slogyte. Kaip gydyt tokio amziaus leliukui? Pats geriausias gydymas (ir profilaktika nuo slogos) be vaistu yra juros vanduo. Aisku jei sloga nera labai didele. Jis parduodamas vaistinese tokiose mikstose ampulytese - labai patogu kudikiui i nosyte ilasinti. Ilasini lasiuka i nosyte, praplauni taip gleivine ir istrauki viska su respiratoriumi (labai geras daiktas, buna ivairiausiu firmu, as naudoju Rinomer). Netgi jei sloga jau tikrai rimta ir reikia tikru vaistu, juros vanduo irgi labai padeda... O mamos pienuko i nosyte as tikrai nepatarciau - taip darydavo musu mamos, bet tada ir normaliu pireziuros priemoniu nebuvo... pienukas tik uzklijuoja nosyte
kol kas purskiu HUMER ir issiurbiu su Rinomer - tada kokias 3 val kvepuoja normaliai - gal dar vaistuku nevartot, netgi homeopatiniu? Nors zinau, kad uztesta sloga irgi labai negerai...
Mes is ligonines parsivezem slogyte, vaistuku nelasinom, tai ji paskui mums perejo i ausyciu uzdegima... Jeigu pediatras apziurejo ir paskyre vaistukus, o galvojate, vartoti ar ne, tai siulau vartoti.
atejusiai seselei sakiau, kad yra slogyte, tai ji man juros druska patare, apie vaistus nekalbejo. Nors man labai nepatinka, nei gydytoja, nei sesele. Vis galvoju perregistruot pas kita daktare. Gal kas gyvena/gydosi Pilaitej - gal galit patart del gydytojo?
|