Sveikos, parupo man toks klausimelis. Temos tokios neradau, o gal tik nemokejau ieskoti? Kol nesilaukiau tai nerupejo, o dabar laukiuosi trecio. Pirmieji nestumai, mano poziuriu buvo visai normalus. Nei po ligonines gulinejau, nei siaip kokiu blogumu jauciau. Tiesiog abu nestumus gimda nebuvo normaliai uzsidariusi. Per pirmaji nestuma nuo antrojo nestumo trimestro vis laikesi atsidariusi apie 1 cm. Pries pabaiga buvo 3 cm. Antrasis nestumas visas buvo su 3 cm. O i gimdykla nuvaziavau su 6 cm nors nejauciau jokio skausmo, mano nuomone jokia gimdymo veikla nevyko. Ginekologe pas kuria lankiausi primygtinai sake, vaziuok siandien vaikui ant galvos sedi. Nuvykus i gimdykla priziurinti daktae dar taip uzmete TRECIA TAI PRIES LAIKA ATVAZIUOSIT GIMDYTI????? Tai va tas trecia atkeliaus spalio men. Ar tikrai manes laukia toks likimas. Gal dar kas buvot susidure su sia problema?
Na, siek tiek netiksliai issireiskiau. Ne gimda, o gimdos kaklelis, bet ne jau niekas neturejo tokiu problemu? Man butu labai idomu suzinoti, kaip sekese nesioti maziukus, kaip sekesi gimdyti?
labai gaila bet nesu nieko apie tai girdejusi
o ka sako gyd?
Konsultacijai pirmadieniui uzsirasiau bandysiu isiklausti. Tik maniau kad daugiau tokiu kaip as rasiu, bet matyt cia retas atvejis ?
QUOTE(Droka @ 2006 03 06, 14:38) apie uzsiuvima esu kazka girdejusi..... bet tai panelei uzsiuvo kazkur 2men nes ji kraujavo buvo gresentis bet pagulejo keles dienas ligoninej o leliukas vystesi toliau tai uzsiuvo ir isleido o pries gimdyma istrauke siulus ir pasigimde
as turiu sia problema. bet man uzsiuti jau buvo per velu, nes galejo pazeist leliuko nameli, tai man istate toki zieda, kuris padeda nebesidaryti kakleliui. bet turbut LT tokio dalyko nera. svarbiausia nesinervuoti ir kiek imanoma daugiau guleti
Kai kada gimda atsidaro labai anksti, kai kūdikis nėra dar pasiruošęs išėjimui
į pasaulį. Tokiu atveju vėlgi reikia daugiau gulėti ir gerti magnio tabletes, o blogiausiu atveju gimda yra uždaroma tam tikru žiedu(stacionariniu būdu) arba operatyviu būdu užrišama. www.mamos-svetaine.lt QUOTE(tigriuke3 @ 2006 03 06, 23:56) as turiu sia problema. bet man uzsiuti jau buvo per velu, nes galejo pazeist leliuko nameli, tai man istate toki zieda, kuris padeda nebesidaryti kakleliui. bet turbut LT tokio dalyko nera. svarbiausia nesinervuoti ir kiek imanoma daugiau guleti Aciu, butinai pavartysiu ir paskaitysiu
Ziu riu tikrai nelabai aktuali tema. Bet visgi parasysiu ka gyditoja sake. Nera jokios taisykles, todel tikrai nebutinai gimdymas ivyks anksciau laiko. Klausi ar gulejau ligoninej del gresiancio persileidimo. Sakau tai kad ne, tai ko tu cia tada suki galva man ji. Zodziu nuramino ir tiek.
na, aš nuo 22 sav. turėjaubiuletenį ir įsakymą tupėti namie ir kuo daugiau gulinėti - bet mano kaklelis buvo tik suminkštėjęs ir sutrumpėjęs
o apie 30 sav. išėjo gleivių kamštis aišku, tada patekau į ligoninę, gavau magnio lašelinę ir pagerėjo pagimdžiau tai 4 d. prieš terminą tai ir tau lunkiu, kad viskas sėkmingai išsispręstų o mano rekomendacija - tai tikrai, kuo daugiau gulinėti ir kuo mažiau vaikščioti
Kiek zinau keli cm dar nieko nereiskia, taip buna gan daznai
Na kam per anksti atsidaro, o kam jau atejus laikui neskuba atsidarineti
Man buvo uzsiuve gimdos kakleli 4 menesyje, isarde siulus 2 savaites pries gimdyma, pagimdziau 4 dienom anksciau nustatyto laiko. Nu kazkas cia rase kad tai visai neskausminga operacija
na man visa nestuma kaklelis buvo atsidares apie 3 cm, ligonineje gulejau 4 kartus su gresianciais
QUOTE(kristute.u @ 2006 03 03, 17:29) Sveikos, parupo man toks klausimelis. Temos tokios neradau, o gal tik nemokejau ieskoti? Kol nesilaukiau tai nerupejo, o dabar laukiuosi trecio. Pirmieji nestumai, mano poziuriu buvo visai normalus. Nei po ligonines gulinejau, nei siaip kokiu blogumu jauciau. Tiesiog abu nestumus gimda nebuvo normaliai uzsidariusi. Per pirmaji nestuma nuo antrojo nestumo trimestro vis laikesi atsidariusi apie 1 cm. Pries pabaiga buvo 3 cm. Antrasis nestumas visas buvo su 3 cm. O i gimdykla nuvaziavau su 6 cm nors nejauciau jokio skausmo, mano nuomone jokia gimdymo veikla nevyko. Ginekologe pas kuria lankiausi primygtinai sake, vaziuok siandien vaikui ant galvos sedi. Nuvykus i gimdykla priziurinti daktae dar taip uzmete TRECIA TAI PRIES LAIKA ATVAZIUOSIT GIMDYTI????? Tai va tas trecia atkeliaus spalio men. Ar tikrai manes laukia toks likimas. Gal dar kas buvot susidure su sia problema? Na mano sesuo irgi su atsidariusiu pravaikščiojo..ir gimdyt nuvažiavo su 7cm atsidarymu...gyd. sakė...kad jei neskauda ir niekas nevyksta tai l.gerai..lengviau gimdys...ir kuo mažiau kištis į natūralų procesą...taip ir buvo...pagimdė l. greitai
Nuo pat nestumo pradzios (6 savaites) su antru vaiku kaklelio atsidarimas buvo 1-2 cm. taciau ginekologas sake, kad tai normalu, jei tai yra ne pirmas vaikas. Gimdziau laiku, t.y. 39 sav.
Sveikos, aktuali man ši temelė..
Su pirmu 24 savaitę per apžiūrą pasakė, kad kaklelis jau 1 cm prasivėręs, teko ligoninėje ne kartą pagulėt, nes mane vargino labai dažni gimdos susitraukimai, kas manau ir įtakojo kaklelio atsivėrimą Šį kartą vėl situacija kartojasi, kankina gimdos susitraukimai, 22 sav. kai žiūrėjo, tai kaklelis dar uždaras buvo, bet labai sutumpėjęs, o daba net bijau eiti pas gydytoją, kad vėl nepasakytų, kad atsivėręs
Ir mano istorija panasi
Dabar antras Tikuos viskas baigsis sekmingai
Siandien suzinojau,kad pas mane kaklelis atsidares apie 2 cm.(nestumas 23savaites) Israse siuntima i ligonine, bet kad dabar tokia situacija kad neturiu kam palikti vaiko. Nes tik pradejau vest i darzeli ir vaikas susirgo. Tai liepe namie gulet ir magni gert, kuo daugiau ilsetis. Tai dabar taip neramu, bet paskaiciau,kad kai kurios pravaiksciojot sekmingai visa likusi nestuma, tai kiek ramiau pasidare. Tikiuosi ir as isnesiot savo kudiki.
o as ramiai su atsidariusiais 2cm tris savaites iki gimdymo atvaiksciojau
Papildyta: QUOTE(violla @ 2007 09 24, 12:53) Siandien suzinojau,kad pas mane kaklelis atsidares apie 2 cm.(nestumas 23savaites) Israse siuntima i ligonine, bet kad dabar tokia situacija kad neturiu kam palikti vaiko. Nes tik pradejau vest i darzeli ir vaikas susirgo. Tai liepe namie gulet ir magni gert, kuo daugiau ilsetis. Tai dabar taip neramu, bet paskaiciau,kad kai kurios pravaiksciojot sekmingai visa likusi nestuma, tai kiek ramiau pasidare. Tikiuosi ir as isnesiot savo kudiki. Saugok savo stebukliuka, ir kruopsciai gerk magni! tik patariu keliom savaitem iki termino pabaigos nebevartiti magnio, nes is mano draugiu patirties , po to per gimdyma laaaabai jau sunkiai kaklelis atsidarineja
ir as savaite vaiksciojau su 4cm prasidariusiu kakleliu
O kokie pojuciai, kai gimdos kaklelis atsidares? Nes pvz man tai neziurejo ne karto (isskyrus pacioj pradzioj)...
per mirmaj nesutma pas mane nuo 28 sav buvo 2 cm atsidarymas ir viskas baigesi gerai . Pagimdziau 1 diena po termino. jokiu pozymiu nesijaute
sveikos mergaites, noreciau paklaust, o sutrumpejes gimdos kaklelis- tai beatsidarancios gimdos pradzia? nieko neismanau tame dalyke, bet vakar
buvau pas gydytoja privaciai, nes vis pamaudena man pilvo apacia. Poliklinikoj net nesiteikia apziuret-sako normalu. O va med. centre pasake, kad padidejes gimdos tonusas ir sumazejes gimdos kaklelis 3,61 cm. (18 sav.) o tokiu metu turetu but apie 4,5. tai net nezinau, ko cia griebtis. Gydytoja liepe daugiau ilsetis ir gert magni. O as taip bijau, kad nebutu persileidimo. gal kas zinot, po kiek laiko vel reiketu eit pasitikrint situacija? ir ar yra kokiu persileidimo pozymiu, ar tas persileidimas staigiai ivyksta....prasau patarkit, o tai jau panikuot pradesiu... QUOTE(Sillvija @ 2007 11 10, 15:58) sveikos mergaites, noreciau paklaust, o sutrumpejes gimdos kaklelis- tai beatsidarancios gimdos pradzia? nieko neismanau tame dalyke, bet vakar buvau pas gydytoja privaciai, nes vis pamaudena man pilvo apacia. Poliklinikoj net nesiteikia apziuret-sako normalu. O va med. centre pasake, kad padidejes gimdos tonusas ir sumazejes gimdos kaklelis 3,61 cm. (18 sav.) o tokiu metu turetu but apie 4,5. tai net nezinau, ko cia griebtis. Gydytoja liepe daugiau ilsetis ir gert magni. O as taip bijau, kad nebutu persileidimo. gal kas zinot, po kiek laiko vel reiketu eit pasitikrint situacija? ir ar yra kokiu persileidimo pozymiu, ar tas persileidimas staigiai ivyksta....prasau patarkit, o tai jau panikuot pradesiu... pirmiausia nusiramink
Aciu uz paguoda. Stengsiuos saugot save, o ateinancia savaite leksiu pas savo gydytoja, kad nuodugniai apziuretu ir arba nuramintu, arba bent jau pasakytu realia situacija. O tu irgi saugok save ir sekmingo ir lengvo likusio nesiojimo
QUOTE(Sillvija @ 2007 11 10, 17:58) sveikos mergaites, noreciau paklaust, o sutrumpejes gimdos kaklelis- tai beatsidarancios gimdos pradzia? nieko neismanau tame dalyke, bet vakar buvau pas gydytoja privaciai, nes vis pamaudena man pilvo apacia. Poliklinikoj net nesiteikia apziuret-sako normalu. O va med. centre pasake, kad padidejes gimdos tonusas ir sumazejes gimdos kaklelis 3,61 cm. (18 sav.) o tokiu metu turetu but apie 4,5. tai net nezinau, ko cia griebtis. Gydytoja liepe daugiau ilsetis ir gert magni. O as taip bijau, kad nebutu persileidimo. gal kas zinot, po kiek laiko vel reiketu eit pasitikrint situacija? ir ar yra kokiu persileidimo pozymiu, ar tas persileidimas staigiai ivyksta....prasau patarkit, o tai jau panikuot pradesiu... Būk rami
aciu uz atsakyma...truputi nusiraminau. o issigandau del to, kad gydytoja med. centre prigrasino daug ilsetis, saugotis, nes mano gimdos kaklelis pagal norma jau siek tiek per mazas, o tai jau gresiancio pozymis...
QUOTE(Sillvija @ 2007 11 12, 20:37) aciu uz atsakyma...truputi nusiraminau. o issigandau del to, kad gydytoja med. centre prigrasino daug ilsetis, saugotis, nes mano gimdos kaklelis pagal norma jau siek tiek per mazas, o tai jau gresiancio pozymis... Manau, kad turi nusiraminti...o dėl visiškos ramybės gali konsultuotis su kita gyd. ir išvis gali konsultuotis kiek nori...kol būsi rami
Mamytes, noriu pklausti ar jauciate kokius tai nepatogumus del atsidariusio gimdos kaklelio? ar jautete kokius skausmus, maudima?
Man paskutines dvi sav. vis po truputi paskaudedavo pilvo apacia bei pacia tarpviete. Kadangi jau dukart gimdziau, tai skausma galiu apibudinti kaip maudima, toks jausmas, kad i vidu kas butu pleista istates ir vis plestu, panasus tempimas buna po saremiu, kaip prasideda stangos. Buvau nuejus pas savo seimos gydytoja, tai jis susirupines liepe kuo greiciau pas gine vaziuot, nes skauda jau vis stipriau (tiesa, nestumas 22-23 sav.) ir sako, kad yra didele tikimybe, kad bus prasiveres gimdos kaklelis. Ryt ketinu ten ir apsilankyt. Bet kiek supratau is jusu pokalbiu ne viena nejautete jokio diskomforto, spaudimo, maudimo, skausmo toje srityje? negi cia man vienai taip? o gal beda visai ne tame? visokios mintys i galva lenda.... tiesa literaturoje radau nemazai info, kad kai nesioji jau ne pirma kudiki, gimdos kaklelis buna nepajegus atlaikyti spaudima, buna sumazejes ir pan., todel didele tikimybe persileisti arba pagimdyti neisnesiota kudiki... QUOTE(mamaSandra @ 2007 11 13, 19:26) Mamytes, noriu pklausti ar jauciate kokius tai nepatogumus del atsidariusio gimdos kaklelio? ar jautete kokius skausmus, maudima? Man paskutines dvi sav. vis po truputi paskaudedavo pilvo apacia bei pacia tarpviete. Kadangi jau dukart gimdziau, tai skausma galiu apibudinti kaip maudima, toks jausmas, kad i vidu kas butu pleista istates ir vis plestu, panasus tempimas buna po saremiu, kaip prasideda stangos. Buvau nuejus pas savo seimos gydytoja, tai jis susirupines liepe kuo greiciau pas gine vaziuot, nes skauda jau vis stipriau (tiesa, nestumas 22-23 sav.) ir sako, kad yra didele tikimybe, kad bus prasiveres gimdos kaklelis. Ryt ketinu ten ir apsilankyt. Bet kiek supratau is jusu pokalbiu ne viena nejautete jokio diskomforto, spaudimo, maudimo, skausmo toje srityje? negi cia man vienai taip? o gal beda visai ne tame? visokios mintys i galva lenda.... tiesa literaturoje radau nemazai info, kad kai nesioji jau ne pirma kudiki, gimdos kaklelis buna nepajegus atlaikyti spaudima, buna sumazejes ir pan., todel didele tikimybe persileisti arba pagimdyti neisnesiota kudiki... As dar kai nezinojau,kad prasiveres gimdos kaklelis(20nestumo savaite), pirmiausia pradejau jaust gimdos susitraukimus, skausma nugaros apacioje ir skausma giliai tarpvieteje kai sesdavausi. Gimdos kaklelio prasiverimas gan daznas reiskinys besilaukiancioms 2-3 vaikelio. Jei skauda, reiketu kad apziuretu gydytojas, pasakytu kaip ten yra. Prasiverus kakleliui tikimybe yra pagimdyt neisnesiota vaikeli, bet dauguma isnesioja beveik visa termina, reik daugiau ilsetis ir zinoma apsilankyt pas gyditoja. Tiesa gulejau ligoninej, tada man rado infekcija ir pasake, kad del jos atsirado gimdos spazmai. Infekcija issigydziau, bet pilva vis tiek spazmuoja. Kartais buna labai neramu,kad neprasidetu gimdymas, bet stengiuos pagulet ir kiek galima islikt ramiai. Vis vien nelabai ka galiu pakeist.
Nu va, gryzau is gydytojos.
Padare vaginaline echoskopija, naujienos geros. Kaklelis ne trupucio nesutrumpejes ir neprasidares. Is kur tas sakusmas ir tempimas neaisku. Dar paziurejo, kad mano lelyte zemyn galva jau guli, tai gal del to spaudzia, o gal nuo nervu (ruosiuosi valst. egzaminui), ar dar nezinia nuo ko... Zodziu gydytojos patarimas buvo toks - butinai nesioti korseta, pasistengti maziau vaikscioti, but ramiai ir gerai maitintis taigis, dziaugiuos kad nuramino ir ramiai grauziu mokslo sakni
Man lygiai pries metus bunant penkiu menesiu gimdos pusle pradejo slinkti zemyn ir po to pradejo atsiverineti gimdos kaklelis. Buvau skubiai nuvezta i ligonine, bande daryti uszsiuvima, bet operacijos metu nubego vandenys ir persileidimas. Jokio diskomforto ir skausmo pries tai nejauciau. Del ko tai atsitiko irgi niekas negalejo pasakyti.
Dabar as jau keturis menesius nescia, pereinu i penkta menesi ir galvoje pradejo kribzdeti mintis ar vel nepasikartos si istorija.......pries savaite buvau pas daktare: sake gimda minksta, tonusas nepadidejes, kaklelis tvarkoje. Uzrase ateiti po menesio, kai darys echoskopija. Bandau nesijaudinti, save tausoti. Viena is priezasciu gali buti silpnas gimdos kaklelis. Cia kaskas rase, kad kai kada kaklelis pradeda atsiverineti, jei susitraukineja gimda. O koks tas jausmas kai jinai susitraukineja ?
P.S.: apie tai nerandu beveik jokio sinformacijos. Tik cia suzinojau apie stacionariai istatoma zieda. Bet ar procedura buvo daryta kam nors Lietuvoje ?
Apsiuvimas, tai nezinau, o jei kokia infekcija ir panasiai ? Ir dar liko nemalonus prisiminimai nuo praeitos operacijos. Ir ar tokiu atveju gali padeti papildomas Mgnio gerimas, kai ir taip yra geriami vitaminai ? Gal kas galite pagelbeti savo patirtimi ? QUOTE(onix @ 2008 10 28, 01:09) P.S.: apie tai nerandu beveik jokio sinformacijos. Tik cia suzinojau apie stacionariai istatoma zieda. Bet ar procedura buvo daryta kam nors Lietuvoje ? Apsiuvimas, tai nezinau, o jei kokia infekcija ir panasiai ? Ir dar liko nemalonus prisiminimai nuo praeitos operacijos. Ir ar tokiu atveju gali padeti papildomas Mgnio gerimas, kai ir taip yra geriami vitaminai ? Gal kas galite pagelbeti savo patirtimi ? aš tai kai gulėau su gresiančiu - tai ir kaklelis buvo prasivėręs...bet gydytojų dėka viskas pasitaisė, tačiau šiuo metu jaučiu, kad kažkas ne taip
pas mane ta pati problema nuvaziavau pas gine 30sav, ir pastebejo kad kaklelis labai sutrumpejes buvo 3,5cm o dabar 2,2cm tiek prigasdino, kad sake bet kada gali vandenys nubegt
QUOTE(dzestina @ 2008 10 28, 15:34) pas mane ta pati problema nuvaziavau pas gine 30sav, ir pastebejo kad kaklelis labai sutrumpejes buvo 3,5cm o dabar 2,2cm tiek prigasdino, kad sake bet kada gali vandenys nubegt mano mazyciui ir subrandino
na as irgi tikiuosi kad kaip nors pavyks mums isnesioti
Pas mane taspats buvo
Kad kaklelis trumpeja, tai as zinau, bet pas mane jisai visai netrumpejo.
Tiesiog paeme ir 10 dienu begyje, po paskutines apziuros, atsivere. Ir kai daktaras paziurejo per echoskopija, pamateme, kad vaikelio kojytes jau tabaluoja mano gimdos kaklelyje, o as asmeniskai to nieko nejauciu. Kai kaklelis trumpeja, jis vis tiek lieka uzdaras. Aisku gali gresti prieslaikinis.
Sveikos visos
pasirodo, ir aš ta problemėlę turiu.. tik man dar niekas neatsiverę, o gimdos kaklelis sutrumpejęs ant ribos.. kaip man gydytojas aiškino, tai gimdos kaklelis gali trumpėti dėl jo nepakankamumo (fiziologinė savybė), arba infekcijos.. kadangi infekcijos man nerado, tai nusprendė, jog yra gimdos kaklelio nepakankamumas. kiek supratau, tai reiškia, kad ir be sąrėmių jis bet kada gali atsiverti, ir as nieko nejusiu (nes iki šiol nieko ir nejutau). rekomendavo būtinai nešioti nėščiosios diržą, kad padėtų išlaikyti vaikelio svorį, gerti magnį (nuo 36 savaitės jis nebegeremas), nepervargti.. o šiaip dienos režimas gali būti toks pats, tik krosų nebėgioti.. gimdos kaklelio apsiuvismas turėtų padėti.. bet kiek girdėjau - ne visada ir padeda..
Ir as turiu sia problemele, nors mums dar tik 8 sav, bet pries 3 sav. kai gyd. apziurinejo, sake,kad kaklelis per minkstas ir siek tiek prasiveres. Bet sako taip gali buti, kai gimdymas jau nebe pirmas ar kai buvo koks plysimas...Bet tikiuosi, kad isvaiksciosiu visa nestuma taip...Zinoma, nestumas priskirtas jau prie rizikingo...
Nieko merginos pratemsim
nors pati sedziu ir galvoju kaip pratempti iki kito vizito pas daktare per paskutini sake, kad viskas tvarkoje, nesutrumpejes. bet kol nepaziures echoskopu neapsiraminsiu, o iki jo dar trys savaites O siaip gera mintis ir reikes paklausti del nesciosios dirzo. Klausimas: o tos, kurios vartoja papildomai magnio, dar salia vitaminus nesciosioms geria ? as del to klausiu, kad nebutu perdozavimo
Man irgi butinai liepe nesioti dirza,kad galvyte nesiremtu visu svoriu i kakleli
QUOTE(viktepikte @ 2008 10 30, 09:18) Sveikos visos pasirodo, ir aš ta problemėlę turiu.. tik man dar niekas neatsiverę, o gimdos kaklelis sutrumpejęs ant ribos.. kaip man gydytojas aiškino, tai gimdos kaklelis gali trumpėti dėl jo nepakankamumo (fiziologinė savybė), arba infekcijos.. kadangi infekcijos man nerado, tai nusprendė, jog yra gimdos kaklelio nepakankamumas. kiek supratau, tai reiškia, kad ir be sąrėmių jis bet kada gali atsiverti, ir as nieko nejusiu (nes iki šiol nieko ir nejutau). rekomendavo būtinai nešioti nėščiosios diržą, kad padėtų išlaikyti vaikelio svorį, gerti magnį (nuo 36 savaitės jis nebegeremas), nepervargti.. o šiaip dienos režimas gali būti toks pats, tik krosų nebėgioti.. gimdos kaklelio apsiuvismas turėtų padėti.. bet kiek girdėjau - ne visada ir padeda.. O man dar gydytoja viena patare stengtis nesedeti, kad gimda su vaikeliu ir visa kuo nespaustu i gimdos kakleli; pasivaikshcioti eiti tik savo malonumui ir ne daugiau.
Mano buvo apie 28sav atsidaręs 1,5cm ir suminkštėjęs, gydytoja dar ir išmėsinėjo ten kuloką sugrūdus, bjaurybė atgrubnagė
Po to nešiojau diržą iki galo |