Zdaniukas
2006 03 03, 18:34
Sveiki visi !
Škias. Baigiam tvarkytis dokumentus paskolai, ir bankas (VB) siūlo aniutetinį mokėjimo metodą. Man linijinis kaip ir butų geriau, bet tipo pajemos par mažos.
Ar labai gautum "per sikna" išmokant paskolą siuo metodu ?
Dekui už komentarus.
Tetis2005
2006 03 04, 09:34
QUOTE(Zdaniukas @ 2006 03 03, 19:34) Sveiki visi ! Škias. Baigiam tvarkytis dokumentus paskolai, ir bankas (VB) siūlo aniutetinį mokėjimo metodą. Man linijinis kaip ir butų geriau, bet tipo pajemos par mažos. Ar labai gautum "per sikna" išmokant paskolą siuo metodu ? Dekui už komentarus. Mano atveju, buto kaina 282000 lt pradinis inasas 30000 lt. Linijiniu metodu per 35 metus sumokesiu 175000 lt palukanu Anuitetiniu metodu per 35 metus sumokesiu 215000 lt palukanu. Gera masina, nauja gera masina. Beto, imsiu nord/lb paskola, nes jie leidzia grazinti anksciau, be baudu ir sutarties keitimo mokesciu. O ir marza 0.8 pasiule nesispardydami. PS.: as turiu pasidares exelini faila, kur ivedi buto kaina, pradine imoka, procentus ir suskaiciuoja kiek sumokesi palukanu. Sumazinti marza 0.1% rezultate gaunasi apie 7000 litu per visa paskolos laikotarpi. Nei mazia nei daug.
Musu irgi nemaza paskola, bet mes ja issimokesim anuiteto budu. Zinoma, tai brangiau gaunasi, bet pradziai butu reikeje kas men moket po 900-1000 lt (veliau men imokos mazeja). Ir kadangi mes pirkom buta naujos statybos name, kuriame tik daline apdaila, tad pinigeliu reikes ir remontui, ir irengimui... Is ko gyvent tada? Dabar mokam 600 lt/men, tuo paciu remontuojames ir... gyvenam
Teti2005 matai tu įvertini tik palūkanas-bet nežiūri į tokį dalyką kaip pinigų vertė.Juk pinigai šiandien yra vertesni nei rytoj,ania?tai va-šiaip nesu tokia patyrusi,kad paskaičiuočiau kas geriau,palūkanas lengva suskaičiuot,bet iš kur gali žinot kokia bus infliacija?nenumatysi visko-todėl pasakyt kas geriau-anuitetas ar linijinis nėra lengva.. P.S. Aš imsiu anuiteto tik dėlto,kad šiandien kitaip negaliu,jei po kelių metų bus kita situacija-vėl galvosiu
Tetis2005
2006 03 08, 08:58
QUOTE(anna @ 2006 03 07, 17:12) Teti2005 matai tu įvertini tik palūkanas-bet nežiūri į tokį dalyką kaip pinigų vertė.Juk pinigai šiandien yra vertesni nei rytoj,ania?tai va-šiaip nesu tokia patyrusi,kad paskaičiuočiau kas geriau,palūkanas lengva suskaičiuot,bet iš kur gali žinot kokia bus infliacija?nenumatysi visko-todėl pasakyt kas geriau-anuitetas ar linijinis nėra lengva.. P.S. Aš imsiu anuiteto tik dėlto,kad šiandien kitaip negaliu,jei po kelių metų bus kita situacija-vėl galvosiu  Infliacija lietuvoje yra mazdaug 3 procentai per metus. Bet nelabai aiskus metodas, siais metais bus ne didesne nei 2 procentai nes norime eura isivesti, todel butu neskaiciuos, o skaiciuos tuos prekiu krepselius kurie maziausia brango.  vat. Tai ta infliacija nepasijaus tai paskolai. Nes paskolos palukanos kas menesi skaiciuojamos, o infliacija viena karta metu gale.
Nu visgi nesupratai ką noriu pasakyt..aš žinau kokia yra infliacija šiuo metu,bet iš kur tu gali žinot kokia ji bus po 4-5 ir 40 metų??tiesiog kai tu skaičiuoji kad va -ojoj kiek daug palūkanų sumokėsiu jei imsiu anuiteto,pasvarstyk tiesiog apie tai kiek tie pinigai tau kainuoja šiandien ir kiek jie kainuos tau po 10 metų??jei šiandien susispaudęs mokėsi 1500, o po 5 metų tau tokia suma bus išvis juokinga,tai gal geriau tada mokėt šiandien 1000 lt??
jura-rura
2006 03 09, 14:47
QUOTE(Tetis2005 @ 2006 03 04, 10:34) Mano atveju, buto kaina 282000 lt pradinis inasas 30000 lt. Linijiniu metodu per 35 metus sumokesiu 175000 lt palukanu Anuitetiniu metodu per 35 metus sumokesiu 215000 lt palukanu. Gera masina, nauja gera masina. Beto, imsiu nord/lb paskola, nes jie leidzia grazinti anksciau, be baudu ir sutarties keitimo mokesciu. O ir marza 0.8 pasiule nesispardydami. PS.: as turiu pasidares exelini faila, kur ivedi buto kaina, pradine imoka, procentus ir suskaiciuoja kiek sumokesi palukanu. Sumazinti marza 0.1% rezultate gaunasi apie 7000 litu per visa paskolos laikotarpi. Nei mazia nei daug. teti, ar gali ta exeline lentele paskolinti ir atsiust e-meilu: jolitac@hotmail.com
KriuKriu
2006 03 11, 12:31
As irgi anuitetu grazinu, nes remontu ir baldu reik. Ir teisingai, del pinigu vertes reik pagalvot. Gal po 15 metu anukam ant bombonkiu daugiau duosi negu dabar paskolai
Tetis2005
2006 03 12, 12:18
QUOTE(jura-rura @ 2006 03 09, 15:47) teti, ar gali ta exeline lentele paskolinti ir atsiust e-meilu: jolitac@hotmail.com Ta faila turiu darbe, kai tik dasigausiu tai ir atsiusiu.
Tetis2005
2006 03 12, 13:16
QUOTE(Piene123 @ 2006 03 11, 13:31) As irgi anuitetu grazinu, nes remontu ir baldu reik. Ir teisingai, del pinigu vertes reik pagalvot. Gal po 15 metu anukam ant bombonkiu daugiau duosi negu dabar paskolai  Deja klaidinga nuomone. Tam kad nenuvertetu paskola, ir yra idiegta palukanu norma. As galiu visko neisvardinti kaip ten teoriskai yra, bet palukanu norma susideda is triju daliu - infliacijos, valstybinio banko marzos, banko marzos. Taigi ta marza 0.8 yra paskola duodancio banko marza. Tada i libora ir kitus metodus ieina valstybinio banko marza - ta marza kuria mes mokame, taciau ja sumoka musu bankas pats imdamas paskola is valstybinio banko. Ir galiausia infliacijos procentas, t.y. jeigu dides infliacija, tai pacia paskola atidavineti bus lengviau, taciua palukanu norma uzaugs maziausia tiek, kiek nuvertejo pinigai, antra vertus, uzaugs tiek kiek padidejo paklausa. Dziaugtis kad po 10 metu 1000 litu bus mazai teisinga, nes 1000 litu bus tikrai mazesne suma nei dabar, tik paskolos nemokesime 1000 litu, o mokesime 1500, del padidejusiu palukanu. Taigi linijinis metodas siuo atveju naudingesnis, nes is pat pradziu atiduodi daugiau paskolos, ir kylancios palukanos nera tokios skausmingos.
Sveiki visi  Mes siuo metu derinam klausimus susijusius su paskola,hansa banke primygtinai siulo anuiteta  as noriu issimoketi linijiniu metodu,bet vadybininke pasake,kad tik imant dar didesne suma taikomas linijinis(mes imam 400 000)  skaitau ,kad nemazai ir taip,kaip suprasti?Anuitetu permoka daug didesne gaunasi,tiesa mes imam ir remontui,tiksliau irgi primygtinai siulo imti dabar,nors galima apsispresti kai pastatys buta
rosenda
2006 03 13, 18:09
QUOTE(pumis @ 2006 03 13, 13:11) Sveiki visi  Mes siuo metu derinam klausimus susijusius su paskola,hansa banke primygtinai siulo anuiteta  as noriu issimoketi linijiniu metodu,bet vadybininke pasake,kad tik imant dar didesne suma taikomas linijinis(mes imam 400 000)  skaitau ,kad nemazai ir taip,kaip suprasti?Anuitetu permoka daug didesne gaunasi,tiesa mes imam ir remontui,tiksliau irgi primygtinai siulo imti dabar,nors galima apsispresti kai pastatys buta  Nu geras,  reikalaukit savo salygu,nes suma ne nemaza,o didele(nu bent jau man)
Babetta
2006 03 13, 18:14
o mes paskola emem Nordejoj---labai patenkinti  - patys paskaichiavo ir pasiule kad butu kuo maziau moketi. Mokam linijiniu.... na dabar gaunas ~ 1000, bet paskutines imokos jau bus ~600.... Be to jie ziuri daugiau i pajamas, o ne i busta, ir mes papuolem i ta "procenta" - kur jie jau nebereikalauja moketi paskolos draudimo mokeschio (ar pan.) - ka sutaupe min 4 tukst.  ] as manau jei salygos leidzia pirma moketi daugiau- tai ir mokekim- nes niekas nezino kas bus po poros metu- juolabiau po 25
Tetis2005
2006 03 14, 17:47
QUOTE(Babetta @ 2006 03 13, 19:14) o mes paskola emem Nordejoj---labai patenkinti  - patys paskaichiavo ir pasiule kad butu kuo maziau moketi. Mokam linijiniu.... na dabar gaunas ~ 1000, bet paskutines imokos jau bus ~600.... Be to jie ziuri daugiau i pajamas, o ne i busta, ir mes papuolem i ta "procenta" - kur jie jau nebereikalauja moketi paskolos draudimo mokeschio (ar pan.) - ka sutaupe min 4 tukst.  ] as manau jei salygos leidzia pirma moketi daugiau- tai ir mokekim- nes niekas nezino kas bus po poros metu- juolabiau po 25  Nordejoj nepatraukiam pajamom, kadangi pirma imoka negali virsyti 40% seimos pajamu.
Babetta
2006 03 14, 17:53
QUOTE(Tetis2005 @ 2006 03 14, 17:47) Nordejoj nepatraukiam pajamom, kadangi pirma imoka negali virsyti 40% seimos pajamu. nu net nezinojau....mes emem ~200 000 ir dave. nebent gal pajamos mazokos jusu..... keista- o imat dviese ar vienas zmogus?
QUOTE(Babetta @ 2006 03 14, 18:53) nu net nezinojau....mes emem ~200 000 ir dave. nebent gal pajamos mazokos jusu..... keista- o imat dviese ar vienas zmogus? Jai ne pasloptis kiek turi but pajamos, mus 4,idomu uz kiek galima, kiek gaut
Babetta
2006 03 14, 18:29
QUOTE(cudo @ 2006 03 14, 18:02) Jai ne pasloptis kiek turi but pajamos, mus 4,idomu uz kiek galima, kiek gaut na mes abu gaunam ~ 1600 - 1800 (pius minus) Nordeja paskaichiavo- kad mazo procento truksta iki tu - kuriems jie leidzia imt paskola be paskolos mokejimo mokeschio- juolab kad ir buta pirkom tvarkinga ir normalu- nereikalaujanti dideliu investiciju. tai va- ir dave mums paskola be to mokeschio
Tetis2005
2006 03 14, 22:24
QUOTE(Babetta @ 2006 03 14, 19:29) na mes abu gaunam ~ 1600 - 1800 (pius minus) Nordeja paskaichiavo- kad mazo procento truksta iki tu - kuriems jie leidzia imt paskola be paskolos mokejimo mokeschio- juolab kad ir buta pirkom tvarkinga ir normalu- nereikalaujanti dideliu investiciju. tai va- ir dave mums paskola be to mokeschio  Norejau imti 260000 lt paskola 30 metu. Linijiniu budu. Pirmais metais imokos biski virsija. Anuiteto praienam be problemu.
Babetta
2006 03 14, 22:45
QUOTE(Tetis2005 @ 2006 03 14, 22:24) Norejau imti 260000 lt paskola 30 metu. Linijiniu budu. Pirmais metais imokos biski virsija. Anuiteto praienam be problemu. nu matai--pas jus suma zymiai didesne...... nors ir metu jau duoda daugiau- mes kai emem- tai max 25 buvo
tarp anuiteto ir linijinio mokejimo budu yra toks esminis skirtumas: per visa termina ismoketu palukanu suma linijiniu budu bus mazesne uz anuiteta. todel imant linijniu sutaupisyte ant palukanu. todel jeigu pajamu neuztenka zmones ima anuitetu, nes imoka visa mazesne uz linijinio, o kredito suma gaunasi dydesne
Tetis2005
2006 03 15, 08:45
QUOTE(vikulija @ 2006 03 15, 00:56) tarp anuiteto ir linijinio mokejimo budu yra toks esminis skirtumas: per visa termina ismoketu palukanu suma linijiniu budu bus mazesne uz anuiteta. todel imant linijniu sutaupisyte ant palukanu. todel jeigu pajamu neuztenka zmones ima anuitetu, nes imoka visa mazesne uz linijinio, o kredito suma gaunasi dydesne Pamirsote prideti, kad linijiniu budu atiduodama paskolos dalis pirmaisiais metais zenkliai didesne nei anuiteto, todel kylanti palukanu norma maziau skausminga. Paskutiniaisiais metais linijiniu budu mokama suma beveik du kart mazesne nei anuiteto suma tuo paciu laikotarpiu.
Ba_Bochka
2006 03 15, 09:15
Taip išeina, kad jei infliacija būtų labai didelė, tai labiau apsimoka imti anuitetą..
Mums jau patvirtinta paraiska  Del linijinio bandysiu dar kovoti  Kaip imat litais ar eurais?Ir dar girdejau pletka,kad bankai susitare tarpusavyje marza nemaziau kaip 0,8 duoti  Taip,kad chebryte skubekite kas ruosiates imti paskolas
Tetis2005
2006 03 15, 14:37
QUOTE(Ba_Bochka @ 2006 03 15, 10:15) Taip išeina, kad jei infliacija būtų labai didelė, tai labiau apsimoka imti anuitetą..  Tai kodel? Kaip tik linijiniu budu labiau apsimoka imti. Nes linijiniu budu jau busi atidaves daug sumos, nes infliacija iskaiciuota i palukanu norma, ir skaiciuojama nuo likusios neismoketos paskolos, kuo greiciau atiduosi, tuo maziau primoketi palukanu del didejancios palukanu normos.
Ba_Bochka
2006 03 15, 15:39
Gal čia aš kažka ne taip suprantu.. Tiesiog pagalvojau, kad jei infliacija pas mus būtų labai didelė, tai ji galėtų viršyti mokamą palūkanų normą, o jei kartu su infliacija augs ir atlyginimas (kaip pagal rinkos dėsnius ir turėtų būti), tai asmuo iš to, kad didesnius mokėjimus nusikels vėlesniam laikui tik išloš. Kas anksčiau yra paskolas būstui paėmę dabar moka ~400Lt per mėnesį, įsivaizduokit kokio dydžio nuostolis buvo 400Lt šeimai prieš 7 metus ir dabar
Zdaniukas
2006 03 15, 22:28
Nu va, siandien pasirasem sutarti su VB ir jau rytoj bankas perves pradini inasa. Kaip jau anksciau rasiau, mokejimo metodas aniuteto, suma 248000, marza 0.65, laikotarpis 35m  . Skaitau, kad visai normaliai.
Tetis2005
2006 03 16, 07:23
QUOTE(Zdaniukas @ 2006 03 15, 23:28) Nu va, siandien pasirasem sutarti su VB ir jau rytoj bankas perves pradini inasa. Kaip jau anksciau rasiau, mokejimo metodas aniuteto, suma 248000, marza 0.65, laikotarpis 35m  . Skaitau, kad visai normaliai. Nu jo. Girdejau kad bankai kartelini susitarima ir neduoti maziau nei 0.8. Bet ziuriu gauna zmones ir 0.6 marzas ir nieko.
Babetta
2006 03 16, 08:16
tai kad nezinau---mes kai emem, marza ir panasi buvo man asmeniskai jau tie 25 daaaaaug...o chia net 35 metams.... Zdaniuk- o jus buta perkat????? kiek kambr?
Agninga
2006 03 16, 11:30
Mes irgi imsim paskolą 35 metams. Iš tikrųjų koks skirtumas 25 ar 35, jei turėsi iš ko atiduoti, tai galėsi sugrąžinti ir anksčiau. Na va aš paskaičiavau, kad galėtume ir per 10 metų atiduoti, bet kam čia plėšytis.
Babetta
2006 03 16, 12:49
QUOTE(Agninga @ 2006 03 16, 11:30) Mes irgi imsim paskolą 35 metams. Iš tikrųjų koks skirtumas 25 ar 35, jei turėsi iš ko atiduoti, tai galėsi sugrąžinti ir anksčiau. Na va aš paskaičiavau, kad galėtume ir per 10 metų atiduoti, bet kam čia plėšytis. o ko per 10 negali??? ten po to tooookios permokos gi gaunas..... desimtis tookstanchiu permoki nu jei mes galetumem- tai nors per 15 susimoketumem.....
QUOTE(Tetis2005 @ 2006 03 16, 09:23) Nu jo. Girdejau kad bankai kartelini susitarima ir neduoti maziau nei 0.8. Bet ziuriu gauna zmones ir 0.6 marzas ir nieko. Tai va ir musu paraiska buvo paduota su 0,65 marza o,patvirtino 0,7  ,bet cia buvo pries savaite,dabar bus dar sunkiau issidereti mazesne marza.
Agninga
2006 03 16, 14:41
QUOTE(Agninga @ 2006 03 16, 12:30) Mes irgi imsim paskolą 35 metams. Iš tikrųjų koks skirtumas 25 ar 35, jei turėsi iš ko atiduoti, tai galėsi sugrąžinti ir anksčiau. Na va aš paskaičiavau, kad galėtume ir per 10 metų atiduoti, bet kam čia plėšytis. Aš manau, kad ateityje uždirbsiu daugiau. O galų gale ir pagyventi norisi, pakeliauti.
Agninga
2006 03 16, 14:58
QUOTE(pumis @ 2006 03 16, 13:50) Tai va ir musu paraiska buvo paduota su 0,65 marza o,patvirtino 0,7  ,bet cia buvo pries savaite,dabar bus dar sunkiau issidereti mazesne marza. Mums irgi visi bankai siūlo tik 0.7 marža, tik vienas 0.6 . Tačiau, kai patvirtins, tada pažiūrėsim.
Hansa banke imu paskola, niekas per prievartą nesiūlo anuiteto, o dar net pataria imti linijinį, čia gal nuo darbuotojo priklauso, šiaip mano paskolos dydžiui, tik 100 litų įmoka skiriasi mėnesiui, o palūkų, tai tikrai mažiau priauga Papildyta:Na čia žiūriu kitų maržos žemos, mano 0,8 bus, jei viską patvirtins
Babetta
2006 03 16, 16:03
QUOTE(Agninga @ 2006 03 16, 14:41) Aš manau, kad ateityje uždirbsiu daugiau.O galų gale ir pagyventi norisi, pakeliauti. o tuom tikra????? ar tik manai??? nu sorry- bet as nezinau kas po metu bus--tad kas bus po 10/15...- garantijos net nera---
Agninga
2006 03 16, 17:03
Aš esu realistė, bet kartu ir optimistė. Jei pradėsi mąstyti: neaišku, kas bus po metų, kitų; gal gyvenimas gerės, gal blogės- nieko gero nebus. Paskola yra visais atvejais rizika, jei dvejoji- nerizikuok. Jei rizikuosi- gali išlošti arba pralošti. Juk negalvoji, kad rytoj mirsi ?
Babetta
2006 03 16, 17:11
nu gal as i gyvenima ne su tokiais roziniais optimistiniais akinias ziuriu.
rosenda
2006 03 16, 18:17
QUOTE(Agninga @ 2006 03 16, 17:03) Aš esu realistė, bet kartu ir optimistė. Jei pradėsi mąstyti: neaišku, kas bus po metų, kitų; gal gyvenimas gerės, gal blogės- nieko gero nebus. Paskola yra visais atvejais rizika, jei dvejoji- nerizikuok. Jei rizikuosi- gali išlošti arba pralošti. Juk negalvoji, kad rytoj mirsi ? Būtent
Na musu karta turetu buti atspari visom gyvenimo permainom,visus sunkumus  atgavus nepriklausomybe beveik praejom,nu dar euro ivedimas liko  Puse tautieciu bendraamziu isruko i uzsienius cia liko tik patys atspariausi  tai va nepasiduosim taip lengvai,issimokesim tas paskolas ir greiciau nei reikes  svarbiausia tiketi,kad gyvenimas gereja
Jooo,na ir mažas jūs čia paskolas imat  kur jūs ir butų tokių pigių randat?Nes man tas butas kuris maždaug atitinka mūsų reikalavimus,tai kainuoja 400t..ir ką-teks imti tokią paskolą,nieko nepadarysi jei nori gražiau gyventi.. O maržą mum VB tik geriausiu atveju siūlo 0,7  ir tai dar neaiškiai kažkaip..nesuprantu kaip jum su tokia maža suma dar duoda 0,65,juk šiaip man sakė,kad kuo didesnė sumą imi-tuo geresnės maržos gali tikėtis Na nordas po ilgų mykimų pasakė,kad gal gal gal kaip nors duotų mum ir 0,6 Bet aš čia tik teoriškai kol kas klausinėjau-nes mes buto vis dar neišsirenkam niekaip
Mes irgi imam 400 000,hansoj prasem 0,65,patvirtino 0,7 ir dar pasake,kad cia labai gerai
Agninga
2006 03 17, 15:44
QUOTE(anna @ 2006 03 17, 11:22) Jooo,na ir mažas jūs čia paskolas imat  kur jūs ir butų tokių pigių randat?Nes man tas butas kuris maždaug atitinka mūsų reikalavimus,tai kainuoja 400t..ir ką-teks imti tokią paskolą,nieko nepadarysi jei nori gražiau gyventi.. O maržą mum VB tik geriausiu atveju siūlo 0,7  ir tai dar neaiškiai kažkaip..nesuprantu kaip jum su tokia maža suma dar duoda 0,65,juk šiaip man sakė,kad kuo didesnė sumą imi-tuo geresnės maržos gali tikėtis Na nordas po ilgų mykimų pasakė,kad gal gal gal kaip nors duotų mum ir 0,6 Bet aš čia tik teoriškai kol kas klausinėjau-nes mes buto vis dar neišsirenkam niekaip  Vilniaus bankas yra šiaip jau nepigus bankas. Jie ir tam tikrą mokestį taiko, jei grąžini anksčiau, prieš metus buvo net 3 proc. Hanza ir Nord Lb tuo atžvilgiu yra lankstesni.
rosenda
2006 03 17, 17:43
QUOTE(Agninga @ 2006 03 17, 15:44) Vilniaus bankas yra šiaip jau nepigus bankas. Jie ir tam tikrą mokestį taiko, jei grąžini anksčiau, prieš metus buvo net 3 proc. Hanza ir Nord Lb tuo atžvilgiu yra lankstesni. Nevisai taip  ,jokio mokesčio nėra jei pinigus ineši palūkanų perskaičiavimo dieną.O jei kita tai atrodo,1proc. nuo įnešamos sumos.
pukuota
2006 03 21, 20:19
is tikruju tai banke reikia issakyti visus savo pageidavimus. mes jokio mokescio uz anksciau termino grazinama paskolos suma nemokam, nepriklausomai nuo to, kada grazinam, ar palukanu perskaiciavimo diena, ar kokia kita diena. tiesiog taip susitareme su banku, ir papraseme, kad tai irasytu i kredito sutarti. ir marza gavome mazesne, negu Jusu minimos. is pradziu mano vienintelis (emem bendra paskola) nuderejo bendraudamas su banko vadybininku, o tada as dar truputi  o siaip, kad kuo didesne suma imi, tuo geresne marza gauni, tas teisybe.
QUOTE(pukuota @ 2006 03 21, 22:19) is tikruju tai banke reikia issakyti visus savo pageidavimus. mes jokio mokescio uz anksciau termino grazinama paskolos suma nemokam, nepriklausomai nuo to, kada grazinam, ar palukanu perskaiciavimo diena, ar kokia kita diena. tiesiog taip susitareme su banku, ir papraseme, kad tai irasytu i kredito sutarti. ir marza gavome mazesne, negu Jusu minimos. is pradziu mano vienintelis (emem bendra paskola) nuderejo bendraudamas su banko vadybininku, o tada as dar truputi  o siaip, kad kuo didesne suma imi, tuo geresne marza gauni, tas teisybe. Kokiame banke emete paskola  Mes su hansa del dideles sumos grazinimo dar nesuderinam,jie tvirtina,kad reiks moketi procentus,o nuo kokiu 100 000 daug gaunasi :ohvelniava kazkokia
Agninga
2006 03 22, 12:02
Tikriausiai Nord Lb , nes šie tikrai netaiko ir taip jokių procentų už priešlaikinį grąžinimą.
Na pažiūrėsim, ką mums pasiūlys.
QUOTE(anna @ 2006 03 17, 11:22) O maržą mum VB tik geriausiu atveju siūlo 0,7  ir tai dar neaiškiai kažkaip..nesuprantu kaip jum su tokia maža suma dar duoda 0,65,juk šiaip man sakė,kad kuo didesnė sumą imi-tuo geresnės maržos gali tikėtis Na nordas po ilgų mykimų pasakė,kad gal gal gal kaip nors duotų mum ir 0,6 Bet aš čia tik teoriškai kol kas klausinėjau-nes mes buto vis dar neišsirenkam niekaip  Mes tik ką pasiėmėm paskolą iš Hanzos, tai dar gavome 0,6% maržą. O Nord LB dabar minimalią, kokią gali pasiūlyti, tai 0,8%, nebent dar prašysite specialių salygų, tai maža tikimybė, kad nusileis iki 0,7%. Nes nuo balandžio mėnesio minimali palūkanų normos marža (prašant specialių salygų) yra 0,7 ir nemažiau...
o aš Hansoj 0,8 gavau, bet tiesa, mano paskola nėra didelė
pukuota
2006 04 01, 13:35
musu bankas AB SEB Vilniaus bankas. klientams, kurie to praso, jie tikrai netaiko mokescio uz grazinima pries termina. na, gal nuo vadybininko priklauso, nesu tikra. bendravom su Europos filialu. iki paimdami paskola domejome Hansabanke apie prieslaikini grazinima. tai sake, kad mokestis be kalbu bus, jei paskolos sutartis sudaroma po gruozdio 14 (praejusiu metu). laiku, manau, paememe paskola, nes bankai paskutiniu metu tikrai marzas sukele.
Adrijana
2006 04 19, 21:30
[QUOTE][quote=pumis,2006 03 13, 14:11] Sveiki visi  Mes siuo metu derinam klausimus susijusius su paskola,hansa banke primygtinai siulo anuiteta  as noriu issimoketi linijiniu metodu,bet vadybininke pasake,kad tik imant dar didesne suma taikomas linijinis(mes imam 400 000)  skaitau ,kad nemazai ir taip,kaip suprasti?Anuitetu permoka daug didesne gaunasi,tiesa mes imam ir remontui,tiksliau irgi primygtinai siulo imti dabar,nors galima apsispresti kai pastatys buta  [/quote] o jus su kitais bankais nederinot nes istiesu didele paskola ir jie prie jusu taikytis turetu, vilniaus ar nord Lb normaliau sneka, zinau kad hansa neperseniausiai pradejo teikti busto paskolas tai gal del to dar taip sneka, taip kad jiem patogiau butu.
|
|