labai noreciau naminio mielini pyrago, ale kad man visai nesigauna mieline tesla ,galvosiu ka nors paprastesnio
QUOTE(gisida @ 2008 03 22, 19:51)
labai noreciau naminio mielini pyrago, ale kad man visai nesigauna mieline tesla ,galvosiu ka nors paprastesnio
Labai paprasta, niekada nepavedanti receptura . Receptas is dar tarybiniais laikais leistos knygos "Lietuviu valgiai".
PAGERINTAS PYRAGAS
1kg miltu
1,5 stikl. pieno
30-40 mieliu
10g druskos
60g cukraus (dedu 120 jei noriu ne picos, o pyrago su saldziu idaru)
100g sviesto (galima margarino)
3 tryniai
Mieles puode istrinu su cukrumi, pilu piena. Pienas turi buti kambario temperaturos, nes jei is saldytuvo ilgiau kils tesla. Ismaisau. Idedu 200g miltu, ismaisau (gali buti gumuliuku, svarbu pamaisyti ir viskas). Ant virsaus pilu 200 g miltu, kad sulaikytu siluma, gaunasi kaip apkloti kaldra . Puoda statyti siltai. As dedui kita, didesni inda, pripilta karsto vandens (nepilti verdancio, nes iskeps mieles). Iskyla kazkur per valanda, dvi. Gali kilti ilgiau, jei laikyti kambario temp ir produktai nebuvo salti, iskils per 3 val.
Iskilusia ismaisyti, deti druska ( dedu ziupsneli), trynius, miltus ir minkyti, minkyti, minkyti. Jei kurios sukalbamesnis vyras, galima pristatyti prie darbo, cia praverstu stiprios vyriskos rankos.
Kai isminkote, galima pilti istirpinta margarina ar sviesta, tik nepilkite akrsto, nes iskepsite mieles pries laika . Vel minkyti. Kai isminkysime, deti i inda ir vel laikyti siltai (ta pati sildymo procedura ). Iskils geiciau, kazkur per 20min.
Tuomet imti tesla ir galima daryti ka nori -picas, pyragelius, pyragus ir kt.
Jei dedate i tesla razinu ar pan., deti reikia kai idesite riebalu ir isminkysite.
Padarius pyragus, pyragelius ir kt., truputi palaikyti skardoje ar ant stalo, kad trecia karta pakiltu tuomet deti i orkaite ir kepti 200 laipsniu temp.
As trecia karta kildau orkaiteje, nes kol ji isyla, tai ir pyraga pasildo, kad iskiltu
Visai parasta, nesunku, tik smulkiau aprasiau, kad butu aisku. Ir skaniai gaunasi, nepalyginsi su pirktinemis
Jei tesla nepakankamai saldi, po pirmo kildinimo galima dadeti cukraus
O tikros bobos kepamos moliniame asotyje, juos po to sudauzant As pati nebandziau, asocio gaila tesla mieline, turiu kelis receptus, galeciau jei kam butu idomu, parasyti
Oi, ne taip parasiau, reikia deti ne 3 trynius, o 3 kiausinius...
Na kodel temele miega? Juk velykos jau arteja?
Ar kepsit kas boba??
Planuoju abndyt, na manau ,kad pavykst.
Matet sonatinos nuostabiuosius panetote, tiaj galima sakyt lb panasu i boba musu lietuviskaja Todel toki grozi issikept lb verta pabandyt
Ar kepsit kas boba??
Planuoju abndyt, na manau ,kad pavykst.
Matet sonatinos nuostabiuosius panetote, tiaj galima sakyt lb panasu i boba musu lietuviskaja Todel toki grozi issikept lb verta pabandyt
Aš ir tikros Velykų bobos recepto pasigendu. Įtariu, kad teks pasirausti po močiutės receptų sąsiuvinį.
Močiutės sąsiuviniuose knistis neteko - tereikėjo atsiversti vieną iš daugybės savo receptų knygų, ir rezultatas pasiektas Manau, radau tikrąją bobą. Receptas vadinasi Rusų velykinis pyragas[B]. Kol kas įmetu foto, o kai atsiras daugiau laiko, ir receptuką įkelsiu, jei kam įdomu.
Rodau porą receptų iš Moters savaitgalio virtuvės receptų. Gal kam pravers
QUOTE(Kootwella @ 2009 04 09, 11:04)
Močiutės sąsiuviniuose knistis neteko - tereikėjo atsiversti vieną iš daugybės savo receptų knygų, ir rezultatas pasiektas Manau, radau tikrąją bobą. Receptas vadinasi Rusų velykinis pyragas[B]. Kol kas įmetu foto, o kai atsiras daugiau laiko, ir receptuką įkelsiu, jei kam įdomu.
aha labai norėčiau receptuko
QUOTE(Kootwella @ 2009 04 09, 10:04)
Močiutės sąsiuviniuose knistis neteko - tereikėjo atsiversti vieną iš daugybės savo receptų knygų, ir rezultatas pasiektas Manau, radau tikrąją bobą. Receptas vadinasi Rusų velykinis pyragas[B]. Kol kas įmetu foto, o kai atsiras daugiau laiko, ir receptuką įkelsiu, jei kam įdomu.
Manau receptas toks
keliu tema i virsu, juk velykos arteja. Kazkaip labai laukiu siemet sios sventes
norejau paklausti kiek laiko pries galima ta boba kepti,nes sestadieni pries velykas ilgai dirbu tai nesinoretu iki isnaktu kuistis prie puodu, jeigu penktadieni is vakaro iskepciau nesudzius iki sekmadienio
QUOTE(Kibelė @ 2010 03 28, 17:18)
norejau paklausti kiek laiko pries galima ta boba kepti,nes sestadieni pries velykas ilgai dirbu tai nesinoretu iki isnaktu kuistis prie puodu, jeigu penktadieni is vakaro iskepciau nesudzius iki sekmadienio
Na, aišku mieliniai kepiniai skaniausi kepti tą pačią dieną. Aš siūlyčiau tešlą ruošti pagal šitą receptą, paprasčiausiai dedant į bobos formą ir nevoliojant cukruje. Į tešlą, manau, laisvai galima kokią razinką įmesti... esu bandžiusi pati tą pyragą, labai skani tešla gaunasi, daug laiko neužima, paprastai gaminasi