Įkraunama...
Įkraunama...

Mielinis Velykų pyragas

labai noreciau naminio mielini pyrago, ale kad man visai nesigauna mieline tesla blush2.gif ,galvosiu ka nors paprastesnio g.gif
Atsakyti
QUOTE(gisida @ 2008 03 22, 19:51)
labai noreciau naminio mielini pyrago, ale kad man visai nesigauna mieline tesla blush2.gif ,galvosiu ka nors paprastesnio g.gif


Labai paprasta, niekada nepavedanti receptura smile.gif . Receptas is dar tarybiniais laikais leistos knygos "Lietuviu valgiai".
PAGERINTAS PYRAGAS

1kg miltu
1,5 stikl. pieno
30-40 mieliu
10g druskos
60g cukraus (dedu 120 jei noriu ne picos, o pyrago su saldziu idaru)
100g sviesto (galima margarino)
3 tryniai

Mieles puode istrinu su cukrumi, pilu piena. Pienas turi buti kambario temperaturos, nes jei is saldytuvo ilgiau kils tesla. Ismaisau. Idedu 200g miltu, ismaisau (gali buti gumuliuku, svarbu pamaisyti ir viskas). Ant virsaus pilu 200 g miltu, kad sulaikytu siluma, gaunasi kaip apkloti kaldra smile.gif . Puoda statyti siltai. As dedui kita, didesni inda, pripilta karsto vandens (nepilti verdancio, nes iskeps mieles). Iskyla kazkur per valanda, dvi. Gali kilti ilgiau, jei laikyti kambario temp ir produktai nebuvo salti, iskils per 3 val.
Iskilusia ismaisyti, deti druska ( dedu ziupsneli), trynius, miltus ir minkyti, minkyti, minkyti. smile.gif Jei kurios sukalbamesnis vyras, galima pristatyti prie darbo, cia praverstu stiprios vyriskos rankos. smile.gif
Kai isminkote, galima pilti istirpinta margarina ar sviesta, tik nepilkite akrsto, nes iskepsite mieles pries laika biggrin.gif . Vel minkyti. Kai isminkysime, deti i inda ir vel laikyti siltai (ta pati sildymo procedura smile.gif ). Iskils geiciau, kazkur per 20min.
Tuomet imti tesla ir galima daryti ka nori -picas, pyragelius, pyragus ir kt.
Jei dedate i tesla razinu ar pan., deti reikia kai idesite riebalu ir isminkysite.
Padarius pyragus, pyragelius ir kt., truputi palaikyti skardoje ar ant stalo, kad trecia karta pakiltu smile.gif tuomet deti i orkaite ir kepti 200 laipsniu temp.
As trecia karta kildau orkaiteje, nes kol ji isyla, tai ir pyraga pasildo, kad iskiltu smile.gif
Visai parasta, nesunku, tik smulkiau aprasiau, kad butu aisku. smile.gif Ir skaniai gaunasi, nepalyginsi su pirktinemis smile.gif
Jei tesla nepakankamai saldi, po pirmo kildinimo galima dadeti cukraus smile.gif


O tikros bobos kepamos moliniame asotyje, juos po to sudauzant smile.gif As pati nebandziau, asocio gaila blush2.gif tesla mieline, turiu kelis receptus, galeciau jei kam butu idomu, parasyti smile.gif
Atsakyti
Oi, ne taip parasiau, reikia deti ne 3 trynius, o 3 kiausinius... blush2.gif
Atsakyti
Na kodel temele miega? Juk velykos jau arteja? biggrin.gif

Ar kepsit kas boba?? blush2.gif

Planuoju abndyt, na manau ,kad pavykst. biggrin.gif
Matet sonatinos nuostabiuosius panetote, tiaj galima sakyt lb panasu i boba musu lietuviskaja rolleyes.gif Todel toki grozi issikept lb verta pabandyt biggrin.gif

Atsakyti
Aš ir tikros Velykų bobos recepto pasigendu. Įtariu, kad teks pasirausti po močiutės receptų sąsiuvinį.
Atsakyti
Močiutės sąsiuviniuose knistis neteko - tereikėjo atsiversti vieną iš daugybės savo receptų knygų, ir rezultatas pasiektas smile.gif Manau, radau tikrąją bobą. Receptas vadinasi Rusų velykinis pyragas[B]. Kol kas įmetu foto, o kai atsiras daugiau laiko, ir receptuką įkelsiu, jei kam įdomu.
user posted image
Atsakyti
Rodau porą receptų iš Moters savaitgalio virtuvės receptų. Gal kam pravers 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kootwella @ 2009 04 09, 11:04)
Močiutės sąsiuviniuose knistis neteko - tereikėjo atsiversti vieną iš daugybės savo receptų knygų, ir rezultatas pasiektas smile.gif Manau, radau tikrąją bobą. Receptas vadinasi Rusų velykinis pyragas[B]. Kol kas įmetu foto, o kai atsiras daugiau laiko, ir receptuką įkelsiu, jei kam įdomu.
user posted image

aha labai norėčiau receptuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kootwella @ 2009 04 09, 10:04)
Močiutės sąsiuviniuose knistis neteko - tereikėjo atsiversti vieną iš daugybės savo receptų knygų, ir rezultatas pasiektas smile.gif Manau, radau tikrąją bobą. Receptas vadinasi Rusų velykinis pyragas[B]. Kol kas įmetu foto, o kai atsiras daugiau laiko, ir receptuką įkelsiu, jei kam įdomu.
user posted image


Manau receptas toks
4u.gif
Atsakyti
keliu tema i virsu, juk velykos arteja. Kazkaip labai laukiu siemet sios sventes ax.gif blush2.gif
Atsakyti
norejau paklausti kiek laiko pries galima ta boba kepti,nes sestadieni pries velykas ilgai dirbu tai nesinoretu iki isnaktu kuistis prie puodu, jeigu penktadieni is vakaro iskepciau nesudzius iki sekmadienio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibelė @ 2010 03 28, 17:18)
norejau paklausti kiek laiko pries galima ta boba kepti,nes sestadieni pries velykas ilgai dirbu tai nesinoretu iki isnaktu kuistis prie puodu, jeigu penktadieni is vakaro iskepciau nesudzius iki sekmadienio g.gif

Na, aišku mieliniai kepiniai skaniausi kepti tą pačią dieną. Aš siūlyčiau tešlą ruošti pagal šitą receptą, paprasčiausiai dedant į bobos formą ir nevoliojant cukruje. Į tešlą, manau, laisvai galima kokią razinką įmesti... esu bandžiusi pati tą pyragą, labai skani tešla gaunasi, daug laiko neužima, paprastai gaminasi thumbup.gif
Atsakyti