Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mielinis Velykų pyragas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
meduke
gal kas žinot mielinio pyrago receptai jie buna su aguonom arba su razinom.Jų galima ir parduotuvėje nusipirkt bet skonis visai ne toks.

QUOTE(neaiski @ 2006 03 04, 15:51)
O taip pat ir  ne mielinio su razinom ar aguonom smile.gif
  As su mieline tesla susipykusi esu-nu nesigauna man ji.
*


o tai ko dabar susipykot gi nesunku kai viska teisingai darai.tik repciukelio reik.zinau tik tiek kad daug kiausiniu reik deti.

o tai nieks ir nezinot mielinio pyrago recepto verysad.gif
neaiski
O taip pat ir ne mielinio su razinom ar aguonom smile.gif
As su mieline tesla susipykusi esu-nu nesigauna man ji.
saintlina
Žinau vieną. Čia iš kulinarinės laidos "Valgome namie". Kepiau - labai skanus buvo. Tik darbo nemažai buvo. Ir labai daug to pyrago gavosi. Ir tėvams pusę atidaviau, ir vistiek dar per akis liko.

1 kg miltų (aš ėmiau 'ekstra'), 21 g mielių, 600 g pieno, 100 g susmulkintų migdolų, 6-8 kardamono grūdeliai, 5 tryniai, 1 kiaušinis, 200 g sviesto, 200 g cukraus, 200 g razinų, 1 citrina, 2 a.š. druskos.

Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą vandenį (va kiek prisimenu, tai mielės šitam recepte sausos buvo). Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai valandai laiko.
Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą (aš buvau padėjus šiltai, kad sviestas taptų minkštas, bet neištirpęs), smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai.
Po valandos sudėti nuplautas razinas ir vėl atsargiai paminkyti.
Kepimo formą ištepti sviestu. Iš tešlos padaryti kelis apvalius blynus maždaug 2-3 cm storio. Nekočioti, o tiesiog rankom suformuoti. Tie blynai kad skirtingo dydžio būtų. Truputį pabarstyti miltais ir dėti kaip piramidę į formą - apačioj didžiausią, toliau mažesnį, viršuj mažiausią. Nors man gal tik du blynai ir gavosi biggrin.gif Tada palikti skardoj pakliti dar 30 min. Paskui aptepti išplaktu kiaušiniu, pabarstyti migdolais ir kepti 40-50 min 180 laipsnių temperatūroj. Realiai aš kepiau ilgiau. Tiesiog reik tikrint sausu mediniu pagaliuku.

Skanaus.
cameja
[quote=saintlina,2006 03 12, 14:59]
Žinau vieną. Čia iš kulinarinės laidos "Valgome namie". Kepiau - labai skanus buvo. Tik darbo nemažai buvo. Ir labai daug to pyrago gavosi. Ir tėvams pusę atidaviau, ir vistiek dar per akis liko.
jooo,darbo cia tikrai nemazai drinks_cheers.gif
saintlina
na, geriau pagalvojus,gal to darbo ne tiek daug, laiko tik daug užima. Pusė dienos praeina, kol pyragą iškepi. O man daug labai darbo gal atrodė todėl, kad reikėjo ir mažulio lakstyt, ir prie pyrago biggrin.gif
meduke
QUOTE(saintlina @ 2006 03 12, 21:25)
na, geriau pagalvojus,gal to darbo ne tiek daug, laiko tik daug užima. Pusė dienos praeina, kol pyragą iškepi. O man daug labai darbo gal atrodė todėl, kad reikėjo ir mažulio lakstyt, ir prie pyrago  biggrin.gif
*


o pyragas gerai iskilo nesusileido iskeptas, as labiausiai to ir bijau.
saintlina
QUOTE(meduke @ 2006 03 15, 07:42)
o pyragas gerai iskilo nesusileido iskeptas, as labiausiai to ir bijau.
*





Iškilo puikiausiai ir nesusileido biggrin.gif
Buvau aš jį ir pamiršus, bet va dabar galvoju, kad gal reiktų vėl išsikept... skanus buvo, tik kardamono tada neturėjau, tai ir nedėjau.
Shiduh
yra prie velykų valgių pats pirmas - velykų boba, labai skanu.
meduke
radau "velykines pynes receptuka" reikia būtinai išbandyti.

500g miltu
45g mieliu
250ml pieno
100g cukraus milteliu
1 citrina
100g razinu
1 pakutis vanilinio cukraus
druskos
2kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
100g sviesto
PAPUOSIMUI
50g migdolu drožlių

mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus ir užpilti šilto pieno.Miltus prasijoti.atskirti ju dali 1/3 , padaryti duobute ir supilti piene ištirpintas mieles.Uždengti ir 15-20min palaukti kol pakils.
į kildinama tešlasudėti su cukrumi išsuktus 2 trynius , 2 kiaušinius , vanilinį cukrų, druska,supilti likusį pieną,ištirpintą sviestą,suberti likusius miltus ir nutarkuota citrinos žievele.Gerai išminkyti ir pridengus kildinti 30 min.
Pkildinus 30 min sudėti razinas pavoliotas miltuose ir vėl išminkyti.tada tešla padalyti i tris dalis kiekviena susukti i virvele ir jas supinti.suformuota pyne dėti į skardą ir dar palikti pakilti 30 min.patepti likusiais kiaušinio tryniais viršų ,pabarstyti migdolais .kepti 30-35 min 170 laipsnių temperatūroje.
Pigalica
Gal kas zinot, kaip padaryti tikra velyku boba? Labai noreciau iskepti, bet niekur nerandu recepto. notworthy.gif notworthy.gif
meduke
QUOTE(valiute @ 2006 04 03, 15:28)
Gal kas zinot, kaip padaryti tikra velyku boba? Labai noreciau iskepti, bet niekur nerandu recepto.  notworthy.gif  notworthy.gif
*


Velykinė boba
1 kg miltų,
350 g pieno,
300 g cukraus,
200 g margarino,
50 g mielių,
12-os kiaušinių tryniai,
1 sutrinta citrinos žievelė,
1/4 šaukštelio kardamono,
druskos.

100 g miltų užplikyti stikline verdančio pieno. Gerai išmaišyti, kad atšoktų nuo indo sienelių, ir ataušinti iki 30 laipsnių. Mieles ištrinti su trupučiu cukraus, atskiesti šiltu pienu, sudėti į plikytą tešlą ir gerai suplakti. Pastatyti 1–1,5 val. šiltai, kad pašiltų.
Kiaušinio trynius ištrinti iki baltumo su likusiu cukrumi. Išlydytą margariną ataušinti ir supilti į pakilusią tešlą. Paskaninti kardamonu ir trinta citrinos žievele. Suberti likusius persijotus miltus ir gerai išminkyti, kol nelips prie rankų. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti tešlą. Ji turi užimti 1/3 formos aukščio. Pastatyti šiltai, kad pakiltų, paskui pašauti į karštą orkaitę (240–250oC). Kepti apie 1 val. Iškepus palikti formoje, kad sutvirtėtų, paskui atsargiai, paguldžius ant šono, išimti. Iš kiaušinio baltymo, stiklinės cukraus pudros ir šaukšto citrinos sulčių, viską gerai ištrynus, pasigaminti baltą glajų. Juo ištepti "bobos" šonus ir leisti sukietėti. Viršų užpilti rudu glajumi ir leisti gražiai nuvarvėti (jis gaminamas kaip baltas, tik įdedami 2 šaukštai kakavos).
Pigalica
QUOTE(meduke @ 2006 04 03, 17:43)
Velykinė boba .....

Ačiū didelis aciuks.gif 4u.gif
akvilyte
rožinis pyragas:
tešlai:
325g miltų
20g mielių
125ml šilto pieno
50g cukraus
žiupsnelis druskos
75g sviesto ar margarino
1kiaušinis
įdarui:
175g riešutų
50g išmirkytų razinų
1citrinos žievelė
1pak vanilinio cukraus
75g cukraus
1kiaušinis

padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.

ps. nuotraukoj pyragas keptas iš 2porcijų, nes daug svečių bus lotuliukas.gif ir vietoj riešutų dariausu gatava aguonų mase 4u.gif
Sonatina
Ir aš šiandien iškepiau Velykinius mielinius pyragus smile.gif

user posted image

Panettone

Raugas:
120 ml šilto pieno
15 g šviežių mielių
1 v. š. miltų
1 v. š. cukraus

Tešla:
100 g sviesto (kambario temperatūros)
2 kiaušiniai
2 tryniai
1/3 st. cukraus
3 st. miltų
1/2 a. š. druskos
1 st. razinų ir cukatų
1 trynys + 1 v. š. pieno
cukraus pudra

Ištirpinti mieles šiltame piene. Įpilti 1 v. š. cukraus ir 1 v. š. miltų, išmaišyti. Uždengti plėvele ir palaikyti šiltai 20 - 30 minučių.
Persijoti miltus su druska. Ištrinti sviestą su cukrumi, dėti kiaušinius, trynius ir raugą. Palaipsniui beriant miltus užmaišyti minkštą tešlą. Ji neturi būti kieta, bet ir nelipti prie rankų. Minkyti ant stalo bent 10 minučių.
Dėti tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždengti ir kildinti šiltai 1,5 - 2 val. (tešlos tūris padidės daugiau nei 2 kartus).
Pakilusią tešlą paminkyti, suberti razinas bei cukatas, apvoliotas nedideliame miltų kiekyje. Lengvai paminkyti.
15 cm diametro formą patepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi, paliekant 10 cm aukščio kraštą virš formos aukščio. Sudėti tešlą, pridengti ir kildinti dar mažiausiai 1 val. (tešla užpildys visą formą ir pakils virš formos kraštų).
Įkaitinti orkaitę iki 190C. Patepti pyrago viršų kiaušinio tryniu, išmaišytu su pienu. Kepti 15 minučių, po to temperatūrą sumažinti iki 165C ir dar kepti 20 - 30 min., patikrinant ar iškepė su mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą 10 min. aušinti formoje, o vėliau ant grotelių. Pabarstyti cukraus pudra.

P. S. stiklinė amerikietiška - 240 ml. Razinas išmirkiau rome... 4u.gif Kepiau specialiose popierinėse formelėse, į kurias dar dėjau iš kepimo popieriaus padarytą kraštą, iškilusį dar per visą formos aukštį, iš dvigubos normos smile.gif

user posted image
MAMICY
QUOTE(akvilyte @ 2006 04 14, 12:48)
rožinis pyragas:
...
padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.
*



nu net susnarvavau. jau eisiu daryti to pyrago... O gi žiūriu PADAROM MIELINĘ TEŠLĄ.... ji gi kažkaip ne visai paprastai darosi g.gif

ech...einu kur nors ieškoti kaip padaryti mielinę tešlą biggrin.gif
arfa
Mano pats parasčiausias mielinės tešlos receptas:
1) 40gr. mielių sutrinti su 1 š. cukraus ir šlakeliu pieno, įberti 1š. miltų ir išsukti, dar ant viršaus l.plonai miltų ir uždengiam , kol pakyla.
2) Į dubenį beriu apie 300gr. miltų, kuriuos užpilu stikline šilto pieno ir išmaišau(blynų tirštumas), dabar supilu pakilusiais mieles ir dar išsuku. Apibarstau miltais ir palieku kilimui.
3) Į pakilusią masę dedu 3kiaušinius išsuktus su 0,5st. cukraus(pagal norą saldumo), 150gr.ištirpinto margarino, aguonų, razinų, na ir apie300gr miltų.Tada minkau, tešla neturi būti kaip kirvis tongue.gif .dedu į formą, aptepu plaktu kiaušiniu, apibarstau cinamonu ir vanil. cukrumi. Kepa apie 30min. thumbup.gif Pabandykyt, nes šis receptas mano bobučių 100 kartų patikrintas thumbup.gif
Shiduh
kepiau pagal pirmą receptąsad.gif((( vidus žalias, viršus apdegė. nors šiaip tai turėjo skanus gautis ir tesla taip nuostabiai iskylo. itariu, kad per didelę ugnį nustačiau:( žioplėsad.gif((
Gandi
Sonatina, nu tokiu nuostabiu mieliniu velykiniu pyragu senai nesu maciusi. Net aiktelejau pamaciusi, saunuole thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , butinai per kitas velykas pabandysiu drinks_cheers.gif
Rimse
QUOTE(akvilyte @ 2006 04 14, 11:48)
rožinis pyragas:
tešlai:
325g miltų
20g mielių
125ml šilto pieno
50g cukraus
žiupsnelis druskos
75g sviesto ar margarino
1kiaušinis
įdarui:
175g riešutų
50g išmirkytų razinų
1citrinos žievelė
1pak vanilinio cukraus
75g cukraus
1kiaušinis

padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.

ps. nuotraukoj pyragas keptas iš 2porcijų, nes daug svečių bus lotuliukas.gif  ir vietoj riešutų dariausu gatava aguonų mase 4u.gif
*




O kur gauti tos gatavos aguonų masės?
Emm
Aguonų masės kažkada mačiau saulutėje. Ji konservų dėžutėse sufasuota.
Gufetta
QUOTE(Gandi @ 2006 05 01, 16:12)
Sonatina, nu tokiu nuostabiu mieliniu velykiniu pyragu senai nesu maciusi. Net aiktelejau pamaciusi, saunuole thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , butinai per kitas velykas pabandysiu  drinks_cheers.gif
*



šiaip tas pyragas kalėdinis, taip kad teks laukt dar metus lotuliukas.gif
meduke
niu keliam temike i virsu gi velykos arteja. thumbup.gif

sonatarin o forma cia tu pyragu kokia buvo?
Sonatina
meduke, štai čia pirkau popierines formeles būtent tokiam pyragui, tik sumoviau po kelias į vieną, kad tvirčiau laikytų formą... Ir kadangi tešla neįtikėtinai kilo, dar formas "paaukštinau" kepimo popieriumi... ax.gif
meduke
QUOTE(meduke @ 2007 03 23, 13:22)
niu keliam temike i virsu gi velykos arteja. thumbup.gif

sonatarin o forma cia tu pyragu kokia buvo?
*


nu va per velai paskaiciau.ten jau apsiprekinau , papirkau gaidzio ir kitokiu formeliu o va apie popierines net nepagalvojau doh.gif
Elemire
na mes velykom mielinio pyrago nekepdavom, bet galiu receptą įdėt:

"Mielinė Bulka"

Reikia:
Apie 1kg miltų,
250 g sviesto,
pusė stiklinės cukraus,
pusė pakelio mielių,
5 kiaušiniai,
šiek tiek pieno,
razinų.

Gamyba: Mieles išmaišyti su cukrumi, kol pasidaro skystos. Įpilti truputį pieno ir padėti kilti pusvalandžiui (truputis - apie pusė stiklinės). Ištirpinti sviestą, miltus supilti į gana didelį bliūdą, supilti sviestą, 4 kiaušinius, mieles, gerai išminkyti ir padėti šiltai kilti (jei tešla kietoka, pilti pieno). Gerai išminkyta skaitosi tada, kai ištempi tešlą, perpjauni su peiliu ir ten yra daug burbuliukų. Kai iškils (maždaug po valandos -dviejų) įminkyti razinas. Skardą ištepti aliejumi, sudėti tešlą, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti apie valandą orkaitėje.

Čia mes vadindavom šitą pyragą "Kalėdų bulka" - receptas mano močiutės, kaip sakant kaimiškas tradicinis.

Velykom mes kepdavom tokį pyragą su varške:

Velykinis pyragas su varške

Reikia:
Tešlai:
1 pakelio margarino (250g),
pusė stiklinės cukraus,
2 kiaušinių,
2 šaukštų grietinės,
šaukštelio kepimo miltelių,
3 stiklinių miltų.
Varškei:
2 kiaušinių,
4 pakelių nešlapios varškės,
razinų,
pusė stiklinės cukraus,
erškėtrožių uogienės.

Gamyba: Margariną išlydyti, į dubenį sudėti miltus, supilti margariną, įmušti 2 kiaušinius, įdėti grietinę, cukrų ir kepimo miltelius. Išminkyti. Įdėti į miltais išteptą skardą. Tada paruošti varškę: varškę sumaišyti su 2 kiaušiniais, puse stiklinės cukraus ir razinomis. Varškę uždėti ant tešlos ir šakute pavingiuoti (brėžiam kreiva linija su šakute kad gautūsi bangelės). Kepti orkaitėje kol iškeps. Atvėsusį supjaustyti rombais, ant liekvieno rombo uždedant po erškėtrožės uogą iš uogienės (simbolis nuo Jėzaus dėvėto erškėčių vainiko ir labai skanu).

Margita
QUOTE(Elemire @ 2007 03 30, 18:11)

Velykinis pyragas su varške

Reikia:
Tešlai:
1 pakelio margarino (250g),
pusė stiklinės cukraus,
2 kiaušinių,
2 šaukštų grietinės,
šaukštelio kepimo miltelių,
3 stiklinių miltų.
Varškei:
2 kiaušinių,
4 pakelių nešlapios varškės,
razinų,
pusė stiklinės cukraus,
erškėtrožių uogienės.

Gamyba: Margariną išlydyti, į dubenį sudėti miltus, supilti margariną, įmušti 2 kiaušinius, įdėti grietinę, cukrų ir kepimo miltelius. Išminkyti. Įdėti į miltais išteptą skardą. Tada paruošti varškę: varškę sumaišyti su 2 kiaušiniais, puse stiklinės cukraus ir razinomis. Varškę uždėti ant tešlos ir šakute pavingiuoti (brėžiam kreiva linija su šakute kad gautūsi bangelės). Kepti orkaitėje kol iškeps. Atvėsusį supjaustyti rombais, ant liekvieno rombo uždedant po erškėtrožės uogą iš uogienės (simbolis nuo Jėzaus dėvėto erškėčių vainiko ir labai skanu).
*



Nu atrodo labai lengvas ir skanus thumbup.gif ,reikės iškept šioms velykoms mirksiukas.gif .
Elemire
QUOTE(supermamytukas @ 2007 03 30, 17:20)
Nu atrodo labai lengvas ir skanus thumbup.gif ,reikės iškept šioms velykoms mirksiukas.gif .


Tikrai jis tikrai nėra sudėtingas, tik vat reikia kiek žiūrėti kad varškė nebūtų visai pliurza, nes tada tešla įmirksta. Mano močiutė paprastai tą tarybinę varškę kur gręšt galėdavai, prieš naudodama palaikydavo šaldytuve kelias dienas, kad išsausėtų.
rutast
QUOTE(Elemire @ 2007 03 31, 00:31)
Tikrai jis tikrai nėra sudėtingas, tik vat reikia kiek žiūrėti kad varškė nebūtų visai pliurza, nes tada tešla įmirksta. Mano močiutė paprastai tą tarybinę varškę kur gręšt galėdavai, prieš naudodama palaikydavo šaldytuve kelias dienas, kad išsausėtų.
*


Sveika, 4u.gif
susidomėjau pyrago su varške receptu.
O kiek laiko ir kokioj temperatūroj reikia kepti?
Varškė ant viršaus nepridega? g.gif
Elemire
QUOTE(rutast @ 2007 04 04, 13:40)
Sveika,  4u.gif
susidomėjau pyrago su varške receptu.
O kiek laiko ir kokioj temperatūroj reikia kepti?
Varškė ant viršaus nepridega? g.gif
*



Na kiek laiko tai priklauso nuo formos, kokio storumo tas pyragas gausis (plonesnis greičiau iškepa). Aš kepdavau apie 30-40 min, maždaug 180-200 C, rašau maždaug, nes pas mane orkaitė buvo labai sena tarybinė, tai ir ta temperatūra ten neaišku kokia iš tikrųjų būdavo. Jei orkaitė nauja patarčiau apie 180C ir naudot kokią nors keturkampę formą, kad tos tešlos na maždaug per 2-3 pirštus storumo kad būtų kai sudedi viską į formą (jau su varške ta prasme).

Kada iškepęs tai aš matuodavau paprastai - paimi pagaliuką (tie tokie ilgi sumuštiniam šakaliukai man dabar labai gerai tarnauja), įsmeigi jį į vidurį ir žiūri ar tešla veliasi ar ne. Pagaliukas turi būti švarus iškepusio pyrago, o matuot tai galima pradėt pakepus kokias 20-25 min, nes kiekviena orkaitė ir forma skirtinga. O jei kartais imtų viršus truputį svilti, tai gerai būna apdengt kad ir popieriumi - mano močiutė tam sviestinį popierį naudodavo arba paprasčiausią laikraštį net jei to popieriaus nebūdavo. Jei pyragas jau beveik iškepęs to pakanka, o jei jau labai anksti ima degti, reikia mažint temperatūrą orkaitėj, per karšta.

Dar tiesa razinas tai patartina įspausti į varškę kad nebūtų paviršiuj, nes jos gali biškį pajuoduoti.
niunka
ojojoi kepu dabar pagal pirmą receptą. Scenarijus- kaiop Šuriko nuotykiuose. Pirmiausia laksčiau tai prie vaiko, tai prie tešlos, dabar jau kepa, bet... cry.gif , matyt, forma per maža, bėga viskas per viršų, o aš gaudau ir dar bandeles iš tešlos darau. Žiūrėsim, kuo viskas baigsis. g.gif
Owly
QUOTE(niunka @ 2007 04 06, 16:09)
ojojoi kepu dabar pagal pirmą receptą. Scenarijus- kaiop Šuriko nuotykiuose. Pirmiausia laksčiau tai prie vaiko, tai prie tešlos, dabar jau kepa, bet... cry.gif , matyt, forma per maža, bėga viskas per viršų, o aš gaudau ir dar bandeles iš tešlos darau. Žiūrėsim, kuo viskas baigsis. g.gif
*


Na jau tikriausiai iškepė pas tave viskas, tai tik paklausiu kaip gavos? unsure.gif Šiaip tai geriau nelįst prie mielinės tešlos, kuri jau kepa, o tai didelė tikimybė, kad sukris viskas schmoll.gif Šiaip tai forma turėtų būti bent dvigubai didesnė negu tešlos dedi smile.gif

tytuka
QUOTE(arfa @ 2006 04 15, 14:32)
Mano pats parasčiausias mielinės tešlos receptas:
1) 40gr. mielių sutrinti su 1 š. cukraus ir šlakeliu pieno, įberti 1š. miltų ir išsukti, dar ant viršaus l.plonai miltų ir uždengiam , kol pakyla.
2) Į dubenį beriu apie 300gr. miltų, kuriuos užpilu stikline šilto pieno ir išmaišau(blynų tirštumas), dabar supilu pakilusiais mieles ir dar išsuku. Apibarstau miltais ir palieku kilimui.
3) Į pakilusią masę dedu 3kiaušinius išsuktus su 0,5st. cukraus(pagal norą saldumo), 150gr.ištirpinto margarino, aguonų, razinų, na ir apie300gr miltų.Tada minkau, tešla neturi būti kaip kirvis tongue.gif .dedu į formą, aptepu plaktu kiaušiniu, apibarstau cinamonu ir vanil. cukrumi. Kepa apie 30min.  thumbup.gif Pabandykyt, nes šis receptas mano bobučių 100 kartų patikrintas thumbup.gif
*


Iskepiau as tavo pyraga, na gavos thumbup.gif thumbup.gif Man labai patiko, ir MB labai gyre, toks geras pusryciams ir vakarienei drinks_cheers.gif Si savaitgali vel kepsiu bigsmile.gif pirmas mielinis pyragas, kuris gavosi thumbup.gif
Aciu uz receptuka biggrin.gif
GRAŽINA25
thumbup.gif
QUOTE(akvilyte @ 2006 04 14, 12:48)
rožinis pyragas:
tešlai:
325g miltų
20g mielių
125ml šilto pieno
50g cukraus
žiupsnelis druskos
75g sviesto ar margarino
1kiaušinis
įdarui:
175g riešutų
50g išmirkytų razinų
1citrinos žievelė
1pak vanilinio cukraus
75g cukraus
1kiaušinis

padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.

ps. nuotraukoj pyragas keptas iš 2porcijų, nes daug svečių bus lotuliukas.gif  ir vietoj riešutų dariausu gatava aguonų mase 4u.gif
*


MANAU KAD SIOM VELYKOMS REIKES PASIGAMINTI KA NORS PANASAUS
thumbup.gif thumbup.gif
Mintibutė
Merginos,gal turit velykines bobos nuotrauka su receptu 4u.gif
aguonele
QUOTE(arfa @ 2006 04 15, 14:32)
Mano pats parasčiausias mielinės tešlos receptas:
1) 40gr. mielių sutrinti su 1 š. cukraus ir šlakeliu pieno, įberti 1š. miltų ir išsukti, dar ant viršaus l.plonai miltų ir uždengiam , kol pakyla.
2) Į dubenį beriu apie 300gr. miltų, kuriuos užpilu stikline šilto pieno ir išmaišau(blynų tirštumas), dabar supilu pakilusiais mieles ir dar išsuku. Apibarstau miltais ir palieku kilimui.
3) Į pakilusią masę dedu 3kiaušinius išsuktus su 0,5st. cukraus(pagal norą saldumo), 150gr.ištirpinto margarino, aguonų, razinų, na ir apie300gr miltų.Tada minkau, tešla neturi būti kaip kirvis tongue.gif .dedu į formą, aptepu plaktu kiaušiniu, apibarstau cinamonu ir vanil. cukrumi. Kepa apie 30min.  thumbup.gif Pabandykyt, nes šis receptas mano bobučių 100 kartų patikrintas thumbup.gif
*




Sakykit , o pagal sita tesla , galima pyne daryti ar ne g.gif .Labai nepatyrus sioj srity esu blush2.gif
mėlynė
QUOTE
Sviestinė pynė (Brioche)
user posted image

1 pakelis sausų mielių (7 g)
40 ml šilto vandens
25 g cukraus
300 g miltų
½ a. š. druskos
3 kiaušiniai, lengvai išplakti
125 g sviesto

1 kiaušinis aptepti
1 v. š. cukraus apibarstyti

Nedideliame dubenyje sumaišyti mieles, vandenį ir 1 v. š. cukraus. Uždengti ir palaikyti šiltai 10 min. Miltus persijoti ir dideliame dubenyje sumaišyti su likusiu cukrumi ir druska. Supilti kiaušinius, mieles ir minkyti 10 min., kol tešla taps lygi ir elastinga.
Sviestą padalinti į 10 dalių. Kiekvieną gabaliuką paeiliui įminkyti į tešlą. Kiekvieną kitą sviesto gabaliuką dėti į tešlą tik tuomet, kai ankstesnis gabaliukas bus visiškai įminkytas į tešlą. Dėti tešlą į dubenį, uždengti ir laikyti šaldytuve per naktį.
Padalinti tešlą į tris lygias dalis ir iš kiekvienos suformuoti 40 cm ilgio volelį. Volelius supinti į pynę. Pynę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir pakildinti apie 1 val. Patepti kiaušiniu, pabarstyti cukrumi ir kepti iki 220º C įkaitintoje orkaitėje 10 min., tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 10 – 15 min.

P. S. tešlą be sviesto paruošiau duonkepėje, o tada po gabaliuką įminkiau sviestą. Labai skanu!

user posted image






planuoju kepti sia SONATINOS pyne velykoms!
gal kas jau bande parasykit ar tiktu prie kiausu drinks_cheers.gif
gisida
labai noreciau naminio mielini pyrago, ale kad man visai nesigauna mieline tesla blush2.gif ,galvosiu ka nors paprastesnio g.gif
DinaR
QUOTE(gisida @ 2008 03 22, 19:51)
labai noreciau naminio mielini pyrago, ale kad man visai nesigauna mieline tesla blush2.gif ,galvosiu ka nors paprastesnio g.gif
*



Labai paprasta, niekada nepavedanti receptura smile.gif . Receptas is dar tarybiniais laikais leistos knygos "Lietuviu valgiai".
PAGERINTAS PYRAGAS

1kg miltu
1,5 stikl. pieno
30-40 mieliu
10g druskos
60g cukraus (dedu 120 jei noriu ne picos, o pyrago su saldziu idaru)
100g sviesto (galima margarino)
3 tryniai

Mieles puode istrinu su cukrumi, pilu piena. Pienas turi buti kambario temperaturos, nes jei is saldytuvo ilgiau kils tesla. Ismaisau. Idedu 200g miltu, ismaisau (gali buti gumuliuku, svarbu pamaisyti ir viskas). Ant virsaus pilu 200 g miltu, kad sulaikytu siluma, gaunasi kaip apkloti kaldra smile.gif . Puoda statyti siltai. As dedui kita, didesni inda, pripilta karsto vandens (nepilti verdancio, nes iskeps mieles). Iskyla kazkur per valanda, dvi. Gali kilti ilgiau, jei laikyti kambario temp ir produktai nebuvo salti, iskils per 3 val.
Iskilusia ismaisyti, deti druska ( dedu ziupsneli), trynius, miltus ir minkyti, minkyti, minkyti. smile.gif Jei kurios sukalbamesnis vyras, galima pristatyti prie darbo, cia praverstu stiprios vyriskos rankos. smile.gif
Kai isminkote, galima pilti istirpinta margarina ar sviesta, tik nepilkite akrsto, nes iskepsite mieles pries laika biggrin.gif . Vel minkyti. Kai isminkysime, deti i inda ir vel laikyti siltai (ta pati sildymo procedura smile.gif ). Iskils geiciau, kazkur per 20min.
Tuomet imti tesla ir galima daryti ka nori -picas, pyragelius, pyragus ir kt.
Jei dedate i tesla razinu ar pan., deti reikia kai idesite riebalu ir isminkysite.
Padarius pyragus, pyragelius ir kt., truputi palaikyti skardoje ar ant stalo, kad trecia karta pakiltu smile.gif tuomet deti i orkaite ir kepti 200 laipsniu temp.
As trecia karta kildau orkaiteje, nes kol ji isyla, tai ir pyraga pasildo, kad iskiltu smile.gif
Visai parasta, nesunku, tik smulkiau aprasiau, kad butu aisku. smile.gif Ir skaniai gaunasi, nepalyginsi su pirktinemis smile.gif
Jei tesla nepakankamai saldi, po pirmo kildinimo galima dadeti cukraus smile.gif


O tikros bobos kepamos moliniame asotyje, juos po to sudauzant smile.gif As pati nebandziau, asocio gaila blush2.gif tesla mieline, turiu kelis receptus, galeciau jei kam butu idomu, parasyti smile.gif
DinaR
Oi, ne taip parasiau, reikia deti ne 3 trynius, o 3 kiausinius... blush2.gif
Domi95
Na kodel temele miega? Juk velykos jau arteja? biggrin.gif

Ar kepsit kas boba?? blush2.gif

Planuoju abndyt, na manau ,kad pavykst. biggrin.gif
Matet sonatinos nuostabiuosius panetote, tiaj galima sakyt lb panasu i boba musu lietuviskaja rolleyes.gif Todel toki grozi issikept lb verta pabandyt biggrin.gif

Kootwella
Aš ir tikros Velykų bobos recepto pasigendu. Įtariu, kad teks pasirausti po močiutės receptų sąsiuvinį.
Kootwella
Močiutės sąsiuviniuose knistis neteko - tereikėjo atsiversti vieną iš daugybės savo receptų knygų, ir rezultatas pasiektas smile.gif Manau, radau tikrąją bobą. Receptas vadinasi Rusų velykinis pyragas[B]. Kol kas įmetu foto, o kai atsiras daugiau laiko, ir receptuką įkelsiu, jei kam įdomu.
user posted image
Aruša
Rodau porą receptų iš Moters savaitgalio virtuvės receptų. Gal kam pravers 4u.gif
user posted image
user posted image
ssanta
QUOTE(Kootwella @ 2009 04 09, 11:04)
Močiutės sąsiuviniuose knistis neteko - tereikėjo atsiversti vieną iš daugybės savo receptų knygų, ir rezultatas pasiektas smile.gif Manau, radau tikrąją bobą. Receptas vadinasi Rusų velykinis pyragas[B]. Kol kas įmetu foto, o kai atsiras daugiau laiko, ir receptuką įkelsiu, jei kam įdomu.
user posted image
*


aha labai norėčiau receptuko smile.gif
rainiukas
QUOTE(Kootwella @ 2009 04 09, 10:04)
Močiutės sąsiuviniuose knistis neteko - tereikėjo atsiversti vieną iš daugybės savo receptų knygų, ir rezultatas pasiektas smile.gif Manau, radau tikrąją bobą. Receptas vadinasi Rusų velykinis pyragas[B]. Kol kas įmetu foto, o kai atsiras daugiau laiko, ir receptuką įkelsiu, jei kam įdomu.
user posted image
*



Manau receptas toks
4u.gif
succes
keliu tema i virsu, juk velykos arteja. Kazkaip labai laukiu siemet sios sventes ax.gif blush2.gif
Kibelė
norejau paklausti kiek laiko pries galima ta boba kepti,nes sestadieni pries velykas ilgai dirbu tai nesinoretu iki isnaktu kuistis prie puodu, jeigu penktadieni is vakaro iskepciau nesudzius iki sekmadienio g.gif
guvilė
QUOTE(Kibelė @ 2010 03 28, 17:18)
norejau paklausti kiek laiko pries galima ta boba kepti,nes sestadieni pries velykas ilgai dirbu tai nesinoretu iki isnaktu kuistis prie puodu, jeigu penktadieni is vakaro iskepciau nesudzius iki sekmadienio g.gif
*


Na, aišku mieliniai kepiniai skaniausi kepti tą pačią dieną. Aš siūlyčiau tešlą ruošti pagal šitą receptą, paprasčiausiai dedant į bobos formą ir nevoliojant cukruje. Į tešlą, manau, laisvai galima kokią razinką įmesti... esu bandžiusi pati tą pyragą, labai skani tešla gaunasi, daug laiko neužima, paprastai gaminasi thumbup.gif
Asese
Aš velykom kepu tokį pyragą, kurį valgom su kiaušiniais. Vaikai jį vadina "tiuninguotu" batonu lotuliukas.gif
user posted image
RECEPTAS
Tešlą galima naudoti bet kokią pagerintą mielinę 4u.gif
Šiandien kepiau dar ne Velykoms, tai į rutuliukų vidurį dėjau saldainio "Karvutė" gabaliukus. Kartais dedu rūkytų lašinukų - šeimynai labai patinka.
Jei bus neaišku žiūrint recepto filmuką - mielinės tešlos rutuliukai mirkomi į aliejų 4u.gif
kisule
Asese ar man vaidenasi ar tikrai tas pyragas viduje toks kaip neiskepes g.gif g.gif ? (cia taip atrodo filmuka ziurint)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.