pasiulykit, mamkos, kur smagiai atsvest Jonines
kasmet būna KERNAVĖJ
Mano nuostabiausios Joninės buvo prieš septynerius metus Kernavėje. Tokios tikros lietuviškos, su apeigomis, nuo kiekvieno piliakalnio aidinčiomis dainomis, didžiule mėnulio pilnatimi ir aišku nuostabia gamta. Po tų Joninių svajojau dar ten švęsti. Nuvažiavom po trejų metų
Dar įdomu būtų jei kas apie Jonines Rumšiškėse parašytų. Ar žmonių ten būna tiek pat, kaip ir per Užgavėnes?
per Jonines reiks dirbti
Man irgi
aš kernavėj buvau gal prieš 3-4 metus man nerealiausios Joninės buvo kaime Aukštatijoj, su folklorinėm dainom, apeigom, žmonių gal 40.. Būrėmės iš rinktų žolynų, vainikus leidom, laužai, rasa o šiais metais turbūt būsim namie
Kiek mazai siandien mamu...turbut visos Jonines svencia
Na, kaip atšventėt?Mes tai nešventėm
Buvo ir Pilaitėj, ir Viršuluose organizuojamos JOninės
Man Jonines labai ispudinga svente
Aš asmeniškai nesu mačiusi geriau organizuotų masiškų Joninių nei Jonavoje - Jonų mieste!
Mes tai ačventėme su visomis giminėmi sodyboje. Ir buvo visai linksma
Šiemet Jonavą žada paskelbti Jonų Respublika ir išdavinėti Jonų Respublikos pasus visiems Jonams ir Janinoms. Šventė pradės šurmuliuoti apie 18 val. Veiks mugė, amatų miestelis, dainuos Lietuvos ir svečių folkloriniai ansambliai, vyks kupoliavimas, vainikėlių pynimas ir t.t. Apie 22 val. prasidės laumių ir raganų puota su šviesos ir ugnies elementais. 24 val. paprastai būna fejerverkai, o po to - koncertas. Šiemet koncertuos 16Hr ir Biplan.
Čia tiek perskaičiau šventės reklamoje. Gal kam bus įdomu?
Turiu šiemet galvos skausmą kaip linksmai ir įdomiai atšvęsti Jonines.Reikalas tas, kad kartu švęsime ir sūnaus 2 metukų gimtadienį, nes jis gimęs liepos pradžioje, o be to jis Jonukas. Bus nemažai vaikučių.
Tai sakau gal kas žinote kokių įdomių žaidimukų žaidžiamų per Jonines(kad ir tėveliams būtų linksma) ????
Ar šiemet bus kokie nors renginiai Vilniuje? Gal kas žino...
O mums dar ir 3-iasis gimtadienis per Jonines...
Ka cia sugalvoti ??????? QUOTE(Susiena @ 2005 06 17, 16:25) Šiemet Jonavą žada paskelbti Jonų Respublika ir išdavinėti Jonų Respublikos pasus visiems Jonams ir Janinoms. Šventė pradės šurmuliuoti apie 18 val. Veiks mugė, amatų miestelis, dainuos Lietuvos ir svečių folkloriniai ansambliai, vyks kupoliavimas, vainikėlių pynimas ir t.t. Apie 22 val. prasidės laumių ir raganų puota su šviesos ir ugnies elementais. 24 val. paprastai būna fejerverkai, o po to - koncertas. Šiemet koncertuos 16Hr ir Biplan. Čia tiek perskaičiau šventės reklamoje. Gal kam bus įdomu? Labai šaunu. Kaip tik žadam palėkti iki Jonavos. Reikia nors kartą pamatyti tikras jonines Jonavoje.
O as tai per sias Jonines dirbsiu, ir dar vakare!!!
Laba diena, norejau paklaust ar siemet vyks koks koncetras Kaune Jonams? nes pernai tai vyko prie kauno pilies ir Nemuno saloj man taip atrodo o siemet ar vyks kas nors?
Kaune :
JONINIŲ ŠVENTĖ Ein saulelė aplink dangų" 2005 m. birželio 23 d. Santakos stadione nuo 17 iki 24 val. 17 val. - Renginio pradžia. Vaikystės parko", tautodailės ir prekybinės mugės atidarymas, veiks atrakcionų parkas vaikams. 19 val. - I dalis Ein saulelė". Vaidilučių simbolinio aukuro ugnies užkūrimas. Amatų ir burtų slėnio" pristatymas. Muzikos ansamblio Ainiai" koncertas. 20 val. - II dalis Rasa žolę kėlė". Netradicinio folkloro grupės Žalvarinis" koncertas. 21 val. - III dalis Buvo naktys švento Jono". Liaudiškos muzikos ansamblio Šilkas" koncertinė programa. Jonų Jono ir Jonės rinkimai (valso ir polkos konkursai, proto mankšta, ir kt.). Joninių laužo užkūrimas, instaliacija Ugnies gėlės" (vainikų plukdymas upe). 22.30 val. - IV dalis Ir pražydo papartėlis". Kupolės atvykimas, Paparčio žiedo" ieškojimas. Stasio Povilaičio koncertas. Paparčio žiedo" savininko apdovanojimas. 23.30 val. - Piktosios raganos" sudeginimas (pirotechnika). Foninė muzika. 24 val. - šventės pabaiga. QUOTE(Elena @ 2005 06 22, 12:02) Joooo... pasiskaiciau as sitame internetiniame puslapyje nurodyta informacija... Saakau vyrui: "Einam prie baltojo tilto." Nueinam - tuscia jokio renginio. Gerai, kad ta vakara mano vyras buvo geros nuotaikos, nes kitaip man butu riesta... QUOTE(Sypsenaa @ 2005 06 28, 08:15) Joooo... pasiskaiciau as sitame internetiniame puslapyje nurodyta informacija... Saakau vyrui: "Einam prie baltojo tilto." Nueinam - tuscia jokio renginio. Gerai, kad ta vakara mano vyras buvo geros nuotaikos, nes kitaip man butu riesta... Tai gal tu valandas nepažiūrėjai O as Sereikiskiu pare veiksmo jokio ir neradau
o aš buvau trakuose
suderinau, taip sakant, darbą su pramogom. kadangi ten buvo nieko gero, o parašyti iš renginio kažką reikėjo, tai su draugai pasidarėme tikrą tūsą QUOTE(Elena @ 2005 06 28, 10:12) Tai gal tu valandas nepažiūrėjai QUOTE(ginija @ 2005 06 28, 14:13) O as Sereikiskiu pare veiksmo jokio ir neradau Aš su šeima irgi buvau Vingio parke - labai patiko, buvo smagu QUOTE(Katusik @ 2005 06 28, 15:39) o aš buvau trakuose suderinau, taip sakant, darbą su pramogom. kadangi ten buvo nieko gero, o parašyti iš renginio kažką reikėjo, tai su draugai pasidarėme tikrą tūsą Geras
Gal jau šių metų Joninėms kuri esate scenarijų paruošusi, pasidalinkit mintim.
QUOTE(MELDA @ 2006 05 28, 13:11) Gal jau šių metų Joninėms kuri esate scenarijų paruošusi, pasidalinkit mintim. Pernai metais sugalvojom taip Jonines svesti: sakom, kodel dovanos buna tik per Kaledas ir kodel jas atnesa tik Kaledu senelis
Gal žinot kur ieškoti informacijos apie Jonines Lietuvoje? Jonavoje buvom pernai, šiemet norisi kažkur. Kas gero bus Vilniuje, Kaune, Druskininkuose, Birštone?
O gal kas esat buvę per Jonines Latvijoje? Gal ten kas įdomaus vyksta, pas juos gi tokia didelė šventė?
O ką padovanot Jonui originalaus?....
QUOTE(pupa @ 2006 06 12, 08:44) Gal žinot kur ieškoti informacijos apie Jonines Lietuvoje? Jonavoje buvom pernai, šiemet norisi kažkur. Kas gero bus Vilniuje, Kaune, Druskininkuose, Birštone? Vilniuje labai smagiai Joninės švenčiamos Verkių parke. Susirenka daug šeimų, dalyvauja smagūs liaudiškos muzikos kolektyvai , tikra lietuviška šventė, be poso, fejerverkų, bat su tikro Joninių apeigom
Visas ir visus su Joninem!!!
net nžn
Gal turit idėjų, ką Jonui galima dovanot?
Reikėtų ko nors nebrangaus. Galvoju apie vainiką, bet kokį nors originalų - nežinau iš ko jį būt galima nupint, kad būtų ne toks kaip visi, a? QUOTE(Dvyniuke @ 2007 06 14, 09:17) Gal turit idėjų, ką Jonui galima dovanot? Reikėtų ko nors nebrangaus. Galvoju apie vainiką, bet kokį nors originalų - nežinau iš ko jį būt galima nupint, kad būtų ne toks kaip visi, a? Mano tetis Jonas, tai darau jam ta proga marskinelius su anuku nuotrauka ir uzrasu, "Geriausias pasaulyje Senelis- Jonas"
Kernaveje
pas mus darbe 3 jonai, ir sugalvojom maikutes su užrašais padaryt, bet nesugalvoju ką tokio užrašyt, gal turit idėjų?
Sveikos merginos,
kaip ir visiem iškilo dilema- kur gi sutikti Jonines? Vilioja Kernavė, bet niekaip nerandu kada kur ir kas vyks. Bandžiau skambint į Kernavės turizmo informacijos biurą tel. 8 38247311 , tačiau nieks nekelia ragelio, internete irgi nieko nerandu.... Gal kuri turite informacijos kas kur ir kada vyks? Nugi būčiau labai dėkingas QUOTE(Kykas @ 2007 06 21, 15:04) Sveikos merginos, kaip ir visiem iškilo dilema- kur gi sutikti Jonines? Vilioja Kernavė, bet niekaip nerandu kada kur ir kas vyks. Bandžiau skambint į Kernavės turizmo informacijos biurą tel. 8 38247311 , tačiau nieks nekelia ragelio, internete irgi nieko nerandu.... Gal kuri turite informacijos kas kur ir kada vyks? Nugi būčiau labai dėkingas http://www.zarasai.lt/index.php?modul=52&a...=1610&men=6 cia surasyti renginiai
Prašom visas renginių sąrašas Kernavėje adresu:http://www.kernave.org/reng.htm
gal kas zinot kokiu graziu sveikinimu Joniniu proga? Niekur nerandu nieko grazaus...mano babyte janina...labaj skubiai reikia:( juk Jonine sjau ne uz kalnu
Malonu, kad stengiatės padėt, bet ... kad 23-24d. Kernavėj vyksta Joninės aš ir taip žinau. Bus dainavimo, laužų, vainikų pynimo... kaip visur ir visada, o va kokia programa pačio rengio, kas po ko vyks ir kada prasidės?..
Esu Janina. Bendradarbiai kviecia svesti. Labai megstu sia svente, lyja ir jegu tiesiog nera. ka daryyt?
QUOTE(Kykas @ 2007 06 22, 15:11) Malonu, kad stengiatės padėt, bet ... kad 23-24d. Kernavėj vyksta Joninės aš ir taip žinau. Bus dainavimo, laužų, vainikų pynimo... kaip visur ir visada, o va kokia programa pačio rengio, kas po ko vyks ir kada prasidės?.. :)siaip tai paspaudus ant nuorodu viskas parasyta.pvz Renginys 2007-06-23 22.00 Joninės ( Zaraso ežero saloje,mažojoje estradoje ) Birželio 23d.Zaraso ežero saloje mažojoje estradoje Joninės. Programoje: 22 val. Tradicinės Rasų apeigos prie mažosios estrados 23 val. Poetinė kompozicija Jurga,pagal K.Borutos sakmę Baltaragio malūnas, Koncertas Joninių naktį 24 val. Joninių ugnies žiedas Didžiojoje estradoje 0.15- 03 val. Gegužinė mažojoje estradoje. RASOS ŠVENTĖS EIGA 18.30 19.30 - Šventės dalyvių registracija muziejaus kiemelyje 20.00 - Vartų ratelis 20.00 21.40 - Laukų lankymas, žaidimai, burtai prie Didžiosios kupolės Pilies kalne, Pajautos slėnyje 21.40 22.00 - Nusileidžiančios saulės pagerbimas Pilies kalno piliakalnyje 22.20 - Aukuro uždegimas, aukojimas Aukuro kalno piliakalnio papėdėje 23.00 01.00 - Didžiojo laužo ir stebulių uždegimas piliakalniuose 01.00 02.00 - Vainikų plukdymas Neries upe 02.00 04.30 - Dainos, šokiai, žaidimai Pilies kalne ir prie Neries 04.30 04.42 - Tekančios saulės pagerbimas, prausimasis rasa Šventės organizatoriai: Širvintų raj. savivaldybės kultūros centras. Tel.: 8 382 51629, 8 382 51803, el. paštas: SKcentras@one.lt Kernavės kultūrinio rezervato direkcija. Tel.: 8 382 47385, el. paštas: reklama@kernave.org , juste@kernave.org na gal nevisos taip aprasytos,bet yra duoti kontaktai,manau galima pasidomet jei yra noro.. |