Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Joninių-Rasų šventė
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Šventės
Pages: 1, 2, 3
Peledike
pasiulykit, mamkos, kur smagiai atsvest Jonines wink.gif gal zinot kur vyks renginiai?
lengvute
kasmet būna KERNAVĖJ thumbup.gif , o dar kažkas rašė, kad bus Sereikiškių parke, Vilniuj...
miegelis
Mano nuostabiausios Joninės buvo prieš septynerius metus Kernavėje. Tokios tikros lietuviškos, su apeigomis, nuo kiekvieno piliakalnio aidinčiomis dainomis, didžiule mėnulio pilnatimi ir aišku nuostabia gamta. Po tų Joninių svajojau dar ten švęsti. Nuvažiavom po trejų metų blink.gif : miestelis pilnas prekeivių, groja rusiškas popsas, slėnyje pora kolektyvų tekoncertavo. gal kas žinot, ar ir dabar ten taip?
Dar įdomu būtų jei kas apie Jonines Rumšiškėse parašytų. Ar žmonių ten būna tiek pat, kaip ir per Užgavėnes?
Cikadelė
per Jonines reiks dirbti sad.gif blink.gif unsure.gif doh.gif g.gif mad.gif
alma
QUOTE (Cikadele @ 2004 06 19, 20:13)
per Jonines reiks dirbti sad.gif blink.gif unsure.gif doh.gif g.gif mad.gif

Man irgi sad.gif
madrugada
QUOTE (miegelis @ 2004 06 18, 12:20)
Mano nuostabiausios Joninės buvo prieš septynerius metus Kernavėje. Tokios tikros lietuviškos, su apeigomis, nuo kiekvieno piliakalnio aidinčiomis dainomis, didžiule mėnulio pilnatimi ir aišku nuostabia gamta. Po tų Joninių svajojau dar ten švęsti. Nuvažiavom po trejų metų blink.gif : miestelis pilnas prekeivių, groja rusiškas popsas, slėnyje pora kolektyvų tekoncertavo. gal kas žinot, ar ir dabar ten taip?
Dar įdomu būtų jei kas apie Jonines Rumšiškėse parašytų. Ar žmonių ten būna tiek pat, kaip ir per Užgavėnes?

aš kernavėj buvau gal prieš 3-4 metus g.gif . Važiavom kelioms dienosm su palapinėmis. Šventėje nedalyvavom, nes vaizdialis nekoks blink.gif popsas, šašlai, alus, girti pakampėse, ir kažkur besitūsinantys, nelabai kam įdomūs folkloristai blink.gif blink.gif . Nežinau, kaip dabar, bet jeigu šventė masinė, bus tas pats dry.gif .

man nerealiausios Joninės buvo kaime Aukštatijoj, su folklorinėm dainom, apeigom, žmonių gal 40.. Būrėmės iš rinktų žolynų, vainikus leidom, laužai, rasa rolleyes.gif nerealu. beje, neatsimenu joninių, kad nelytų laugh.gif , bet vis tiek.. gerai..

o šiais metais turbūt būsim namie laugh.gif
nikkai
Kiek mazai siandien mamu...turbut visos Jonines svencia g.gif
lengvute
Na, kaip atšventėt?Mes tai nešventėm rolleyes.gif , į Sereikiškes norėjau, bet blogai jaučiaus.Ar buvot kas ten?
Buvo ir Pilaitėj, ir Viršuluose organizuojamos JOninės wink.gif
Mamūškė
Man Jonines labai ispudinga svente thumbup.gif dar ir del to, kad mes zenijomes birzelio 23-aja wub.gif
Susiena
Aš asmeniškai nesu mačiusi geriau organizuotų masiškų Joninių nei Jonavoje - Jonų mieste! thumbup.gif
winterlady
Mes tai ačventėme su visomis giminėmi sodyboje. Ir buvo visai linksma smile.gif
Susiena
Šiemet Jonavą žada paskelbti Jonų Respublika ir išdavinėti Jonų Respublikos pasus visiems Jonams ir Janinoms. Šventė pradės šurmuliuoti apie 18 val. Veiks mugė, amatų miestelis, dainuos Lietuvos ir svečių folkloriniai ansambliai, vyks kupoliavimas, vainikėlių pynimas ir t.t. Apie 22 val. prasidės laumių ir raganų puota su šviesos ir ugnies elementais. 24 val. paprastai būna fejerverkai, o po to - koncertas. Šiemet koncertuos 16Hr ir Biplan.
Čia tiek perskaičiau šventės reklamoje. Gal kam bus įdomu?
free
Turiu šiemet galvos skausmą kaip linksmai ir įdomiai atšvęsti Jonines.Reikalas tas, kad kartu švęsime ir sūnaus 2 metukų gimtadienį, nes jis gimęs liepos pradžioje, o be to jis Jonukas. Bus nemažai vaikučių.
Tai sakau gal kas žinote kokių įdomių žaidimukų žaidžiamų per Jonines(kad ir tėveliams būtų linksma) ???? 4u.gif
ewita
Ar šiemet bus kokie nors renginiai Vilniuje? Gal kas žino... g.gif
RoxAda
O mums dar ir 3-iasis gimtadienis per Jonines... 4u.gif drinks_cheers.gif
Ka cia sugalvoti ???????

cool.gif
*Varlė*
QUOTE(Susiena @ 2005 06 17, 16:25)
Šiemet Jonavą žada paskelbti Jonų Respublika ir išdavinėti Jonų Respublikos pasus visiems Jonams ir Janinoms. Šventė pradės šurmuliuoti apie 18 val. Veiks mugė, amatų miestelis, dainuos Lietuvos ir svečių folkloriniai ansambliai, vyks kupoliavimas, vainikėlių pynimas ir t.t. Apie 22 val. prasidės laumių ir raganų puota su šviesos ir ugnies elementais. 24 val. paprastai būna fejerverkai, o po to - koncertas. Šiemet koncertuos 16Hr ir Biplan.
Čia tiek perskaičiau šventės reklamoje. Gal kam bus įdomu?
*

Labai šaunu. Kaip tik žadam palėkti iki Jonavos. Reikia nors kartą pamatyti tikras jonines Jonavoje.
Frosted
O as tai per sias Jonines dirbsiu, ir dar vakare!!! cry.gif
kutvela
Laba diena, norejau paklaust ar siemet vyks koks koncetras Kaune Jonams? nes pernai tai vyko prie kauno pilies ir Nemuno saloj man taip atrodo o siemet ar vyks kas nors? drinks_cheers.gif
ilja
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 06 23, 12:17)
Laba diena, norejau paklaust ar siemet vyks koks koncetras Kaune Jonams? nes pernai tai vyko prie kauno pilies ir Nemuno saloj man taip atrodo o siemet ar vyks kas nors?  drinks_cheers.gif
*

Kaune nieko gero neradau, tai dabar svarstom kur čia patraukti į Rumšiškes ar į Jonavą g.gif
laguna
Kaune :
JONINIŲ ŠVENTĖ
„Ein saulelė aplink dangų"

2005 m. birželio 23 d. Santakos stadione nuo 17 iki 24 val.

17 val. - Renginio pradžia. „Vaikystės parko", tautodailės ir prekybinės mugės atidarymas, veiks atrakcionų parkas vaikams.
19 val. - I dalis „Ein saulelė". Vaidilučių simbolinio aukuro ugnies užkūrimas. „Amatų ir burtų slėnio" pristatymas. Muzikos ansamblio „Ainiai" koncertas.
20 val. - II dalis „Rasa žolę kėlė". Netradicinio folkloro grupės „Žalvarinis" koncertas.
21 val. - III dalis „Buvo naktys švento Jono". Liaudiškos muzikos ansamblio „Šilkas" koncertinė programa. Jonų Jono ir Jonės rinkimai (valso ir polkos konkursai, proto mankšta, ir kt.). Joninių laužo užkūrimas, instaliacija „Ugnies gėlės" (vainikų plukdymas upe).
22.30 val. - IV dalis „Ir pražydo papartėlis". Kupolės atvykimas, „Paparčio žiedo" ieškojimas. Stasio Povilaičio koncertas. „Paparčio žiedo" savininko apdovanojimas.
23.30 val. - „Piktosios raganos" sudeginimas (pirotechnika). Foninė muzika.
24 val. - šventės pabaiga.
Bajm
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 06 23, 16:03)
ATSIPRASAU SUMAISIUA VARDUS  blush2.gif
*

aš visai nežinau ką veikti savaitgalį

atseit tiek renginių, o ką veikti nėra cry.gif
Sypsenaa
QUOTE(Elena @ 2005 06 22, 12:02)

Joooo... pasiskaiciau as sitame internetiniame puslapyje nurodyta informacija... Saakau vyrui: "Einam prie baltojo tilto." Nueinam - tuscia jokio renginio. blink.gif Per visa miesta nusigavom iki Rotuses aikstes.... tyla.... blink.gif
Gerai, kad ta vakara mano vyras buvo geros nuotaikos, nes kitaip man butu riesta... doh.gif
Elena
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 06 28, 08:15)
Joooo... pasiskaiciau as sitame internetiniame puslapyje nurodyta informacija... Saakau vyrui: "Einam prie baltojo tilto." Nueinam - tuscia jokio renginio.  blink.gif  Per visa miesta nusigavom iki Rotuses aikstes.... tyla....  blink.gif
Gerai, kad ta vakara mano vyras buvo geros nuotaikos, nes kitaip man butu riesta...  doh.gif
*

Tai gal tu valandas nepažiūrėjai ax.gif nes ten lyg tai dieną buvo prie baltojo tilto ir Rotušej ... o vakare Vingio parke, mes buvom labai smagiai praleidom laiką rolleyes.gif
Ginija

O as Sereikiskiu pare veiksmo jokio ir neradau cry.gif taigi apsisuke i Vingio parka nurukom. Ir neprasovem. Smagu buvo, nes atsitiktinai susitikau seniai matytus zmones drinks_cheers.gif
Katusik
o aš buvau trakuose smile.gif
suderinau, taip sakant, darbą su pramogom.
kadangi ten buvo nieko gero, o parašyti iš renginio kažką reikėjo, tai su draugai pasidarėme tikrą tūsą thumbup.gif dalyvavome visose atrakcijose, visose žaidimuose ir t.t. pati asmeniškai lipau ant stulpo dešros pasiimti smile.gif
ewita
QUOTE(Elena @ 2005 06 28, 10:12)
Tai gal tu valandas nepažiūrėjai  ax.gif nes ten lyg tai dieną buvo prie baltojo tilto ir  Rotušej ... o vakare Vingio parke, mes buvom labai smagiai praleidom laiką  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif
QUOTE(ginija @ 2005 06 28, 14:13)
O as Sereikiskiu pare veiksmo jokio ir neradau  cry.gif  taigi apsisuke i Vingio parka nurukom. Ir neprasovem. Smagu buvo, nes atsitiktinai susitikau seniai matytus zmones  drinks_cheers.gif
*

drinks_cheers.gif
Aš su šeima irgi buvau Vingio parke - labai patiko, buvo smagu thumbup.gif
Elena
QUOTE(Katusik @ 2005 06 28, 15:39)
o aš buvau trakuose smile.gif
suderinau, taip sakant, darbą su pramogom.
kadangi ten buvo nieko gero, o parašyti iš renginio kažką reikėjo, tai su draugai pasidarėme tikrą tūsą thumbup.gif dalyvavome visose atrakcijose, visose žaidimuose ir t.t. pati asmeniškai lipau ant stulpo dešros pasiimti smile.gif
*

Geras thumbup.gif Mačiau... tongue.gif Mes už staliukų po skėčiu sedėjom..Mano sūnus irgi dalyvavo..ejo su batais tokiais didžiuliais....laimėjo mirksiukas.gif Mes ir visai gerai praleidom laiką..prigerėm alaus, privalgėm kibinų, oras geras ..visai smagu ..
MELDA
Gal jau šių metų Joninėms kuri esate scenarijų paruošusi, pasidalinkit mintim. ax.gif Aš, kadangi turiu savo Joną, TAI NEIŠVENGIAMAI TEKS ŠVĘSTI, žadam kaimo sodyboje, bet ten nėra beveik jokių atrakcijų, tik tiek , kad iš miesto išvažiuosim.Reikia kažko prigalvoti, nors publika l. įvari trijų kartų doh.gif , tai sunkoka.
nebijau
QUOTE(MELDA @ 2006 05 28, 13:11)
Gal jau šių metų Joninėms kuri esate scenarijų paruošusi, pasidalinkit mintim. ax.gif  Aš, kadangi turiu savo Joną, TAI NEIŠVENGIAMAI TEKS ŠVĘSTI, žadam kaimo sodyboje, bet ten nėra beveik jokių atrakcijų, tik tiek , kad iš miesto išvažiuosim.Reikia kažko prigalvoti, nors publika l. įvari trijų kartų doh.gif , tai sunkoka.
*

Pernai metais sugalvojom taip Jonines svesti: sakom, kodel dovanos buna tik per Kaledas ir kodel jas atnesa tik Kaledu senelis g.gif Juk Jonines tam ir yra, kad ieskotume paparcio ziedo lotuliukas.gif Dalyvavo trys kartos:musu vaikai, mes, mano tevai ir tevu tevai, atsiprasau keturios kartos 4u.gif Visiems nupirkom po nedidele dovanele, prisegem prie ju tokias zybsincias sirdutes, kur nakti zybsi ir is toli matosi. Kai vakare sutemus pasedejom prie lauzo-didziulio tokio, nubegom su vyru i skirtingas puses, suslepem dovanas, iziebem sirdutes ir sugrize liepem vieniems eiti i viena puse, kitiems i kita-paparcio ziedo ieskoti lotuliukas.gif Visi nustebo, sako, tokio nebuna, o mes ranka parodem i zybsincias is toli sirdutes lotuliukas.gif Zinokit, ir seni, ir jauni suoliavo po kaimo sodyba, pakrumemis ieskojo sviecianciu paparcio ziedu lotuliukas.gif O kiek dziaugsmo ir laimes, kiek emociju buvo, kai rade sau skirtas dovanas rode vieni kitiems lotuliukas.gif Beje, as gavau tikra paparcio zieda-aukso ziedeli su cirkonio akute blush2.gif Zodziu, juoko, erzelio ir uzsiemimo buvo trim valandom 4u.gif
*Varlė*
Gal žinot kur ieškoti informacijos apie Jonines Lietuvoje? Jonavoje buvom pernai, šiemet norisi kažkur. Kas gero bus Vilniuje, Kaune, Druskininkuose, Birštone?
rasute
O gal kas esat buvę per Jonines Latvijoje? Gal ten kas įdomaus vyksta, pas juos gi tokia didelė šventė?
AGFA
O ką padovanot Jonui originalaus?.... g.gif
Anka
QUOTE(pupa @ 2006 06 12, 08:44)
Gal žinot kur ieškoti informacijos apie Jonines Lietuvoje? Jonavoje buvom pernai, šiemet norisi kažkur. Kas gero bus Vilniuje, Kaune, Druskininkuose, Birštone?
*

Vilniuje labai smagiai Joninės švenčiamos Verkių parke. Susirenka daug šeimų, dalyvauja smagūs liaudiškos muzikos kolektyvai , tikra lietuviška šventė, be poso, fejerverkų, bat su tikro Joninių apeigom thumbup.gif
tutele
Visas ir visus su Joninem!!! biggrin.gif

user posted image
arabeska
biggrin.gif Atnaujinu temą-Joninės artėja....Kur švęsit, kaip švęsit?? ax.gif
Droo
net nžn g.gif visad švesdavau pas mama kaime, gal ir db ten būsim, o gal ką kitą suplanuosim, MB lyg ir apie tytuvėnus šnekėjo, aij bus matyt ax.gif
Dvyniuke
Gal turit idėjų, ką Jonui galima dovanot? ax.gif
Reikėtų ko nors nebrangaus. Galvoju apie vainiką, bet kokį nors originalų - nežinau iš ko jį būt galima nupint, kad būtų ne toks kaip visi, a?
Stebukle
QUOTE(Dvyniuke @ 2007 06 14, 09:17)
Gal turit idėjų, ką Jonui galima dovanot? ax.gif
Reikėtų ko nors nebrangaus. Galvoju apie vainiką, bet kokį nors originalų - nežinau iš ko jį būt galima nupint, kad būtų ne toks kaip visi, a?
*

Mano tetis Jonas, tai darau jam ta proga marskinelius su anuku nuotrauka ir uzrasu,
"Geriausias pasaulyje Senelis- Jonas" tongue.gif
Gija*
QUOTE(Stebukle @ 2007 06 14, 11:44)
Mano tetis Jonas, tai darau jam ta proga marskinelius su anuku nuotrauka ir uzrasu,
"Geriausias pasaulyje Senelis- Jonas"  tongue.gif
*

o kitas senelis ne Jonas neuzpyks, kad jis ne geriausias? g.gif
Stebukle
QUOTE(Gija2 @ 2007 06 18, 15:23)
o kitas senelis ne Jonas neuzpyks, kad jis ne geriausias?  g.gif
*

Nemanau, nes jie nebendrauja tongue.gif Ir marskineliu nemato lotuliukas.gif
linksma
Kernaveje drinks_cheers.gif
spyglis2
pas mus darbe 3 jonai, ir sugalvojom maikutes su užrašais padaryt, bet nesugalvoju ką tokio užrašyt, gal turit idėjų? blush2.gif
MELDA
QUOTE(linksma @ 2007 06 20, 09:13)
Kernaveje  drinks_cheers.gif
*

Kas bus?
Kykas
Sveikos merginos,
kaip ir visiem iškilo dilema- kur gi sutikti Jonines?
Vilioja Kernavė, bet niekaip nerandu kada kur ir kas vyks.
Bandžiau skambint į Kernavės turizmo informacijos biurą tel. 8 38247311 , tačiau nieks nekelia ragelio, internete irgi nieko nerandu.... Gal kuri turite informacijos kas kur ir kada vyks?
Nugi būčiau labai dėkingas smile.gif
tatli_girl
QUOTE(Kykas @ 2007 06 21, 15:04)
Sveikos merginos,
kaip ir visiem iškilo dilema- kur gi sutikti Jonines?
Vilioja Kernavė, bet niekaip nerandu kada kur ir kas vyks.
Bandžiau skambint į Kernavės turizmo informacijos biurą tel. 8 38247311 , tačiau nieks nekelia ragelio, internete irgi nieko nerandu.... Gal kuri turite informacijos kas kur ir kada vyks? 
Nugi būčiau labai dėkingas smile.gif
*

http://www.zarasai.lt/index.php?modul=52&a...=1610&men=6
cia surasyti renginiai
Rudeninuke
Prašom visas renginių sąrašas Kernavėje adresu:http://www.kernave.org/reng.htm
Cioleete
gal kas zinot kokiu graziu sveikinimu Joniniu proga? Niekur nerandu nieko grazaus...mano babyte janina...labaj skubiai reikia:( juk Jonine sjau ne uz kalnu 4u.gif
Kykas
smile.gif O Jūs skaitėt kas tuose linkuose parašyta ?
Malonu, kad stengiatės padėt, bet ... kad 23-24d. Kernavėj vyksta Joninės aš ir taip žinau. Bus dainavimo, laužų, vainikų pynimo... kaip visur ir visada, o va kokia programa pačio rengio, kas po ko vyks ir kada prasidės?..
Aniceta
Esu Janina. Bendradarbiai kviecia svesti. Labai megstu sia svente, lyja ir jegu tiesiog nera. ka daryyt? g.gif kas pasveikins? kas issklaidytu lietu? smile.gif
tatli_girl
QUOTE(Kykas @ 2007 06 22, 15:11)
smile.gif O Jūs skaitėt kas tuose linkuose parašyta ?
Malonu, kad stengiatės padėt, bet ... kad 23-24d. Kernavėj vyksta Joninės aš ir taip žinau. Bus dainavimo, laužų, vainikų pynimo... kaip visur ir visada, o va kokia programa pačio rengio, kas po ko vyks ir kada prasidės?..
*

:)siaip tai paspaudus ant nuorodu viskas parasyta.pvz
Renginys 2007-06-23 22.00
Joninės ( Zaraso ežero saloje,mažojoje estradoje )

Birželio 23d.Zaraso ežero saloje mažojoje estradoje Joninės.
Programoje:
22 val. Tradicinės Rasų apeigos prie mažosios estrados
23 val. Poetinė kompozicija „Jurga“,pagal K.Borutos sakmę „Baltaragio malūnas“, Koncertas „Joninių naktį“
24 val. Joninių ugnies žiedas Didžiojoje estradoje
0.15- 03 val. Gegužinė mažojoje estradoje.

RASOS ŠVENTĖS EIGA

18.30 – 19.30 - Šventės dalyvių registracija muziejaus kiemelyje
20.00 - Vartų ratelis
20.00 – 21.40 - Laukų lankymas, žaidimai, burtai prie Didžiosios kupolės Pilies kalne, Pajautos slėnyje
21.40 – 22.00 - Nusileidžiančios saulės pagerbimas Pilies kalno piliakalnyje
22.20 - Aukuro uždegimas, aukojimas Aukuro kalno piliakalnio papėdėje
23.00 – 01.00 - Didžiojo laužo ir stebulių uždegimas piliakalniuose
01.00 – 02.00 - Vainikų plukdymas Neries upe
02.00 – 04.30 - Dainos, šokiai, žaidimai Pilies kalne ir prie Neries
04.30 – 04.42 - Tekančios saulės pagerbimas, prausimasis rasa

Šventės organizatoriai:
Širvintų raj. savivaldybės kultūros centras.
Tel.: 8 382 51629, 8 382 51803, el. paštas: SKcentras@one.lt

Kernavės kultūrinio rezervato direkcija.
Tel.: 8 382 47385, el. paštas: reklama@kernave.org , juste@kernave.org

na gal nevisos taip aprasytos,bet yra duoti kontaktai,manau galima pasidomet jei yra noro..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.