sidrulka
2011 06 18, 10:19
sveikutės, turim tokią bėdą, kad dukrytė iš niekur nieko išmoko kandžiotis bei žnaibytis  , kad net ui mums suaugusiems  didžiausia bėda, kai ji lenda man žindant prie 3 sav sesutės ir šią bando žnybti ją bari, draudi, žnybi jai atgal, o jai atrodo kad nė neskauda, - sau linksmai juokias ir vėl daro tą patį... va, kai kanda mums kur nors į ranką, tai stengiamės staigiai atsukti jos rankytę jai prie burnytės ir tuomet jai praeina noras sau kąsti.... už žnaibymus su labai skaudama širdimi suduodam per rankytę, bet paverkia ir vėl po kiek laiko tas pats gal kas turit daugiua patirties ir veikmingų priemonių šiuo klausimu? ar tai išaugama? į darželį dar nesiruošiam, bet kas čia žino kaip šis blogas įprotis ilgai užsitęs
laura_mazoji
2011 06 18, 10:22
oj, musu lygiai tas pats.. manau, kad praeis. draudziam ir mes, bet jam tai ne motais
Rewilja
2011 06 18, 13:49
Maniškė nesikandžioja,tačiau labai skaudžiai žnybia ir su rankytėmis tvoja per veidą taip,kad žiežirbos iš akių lekia,nesuprantu iš kur tas pomėgis  Anksčiau maniau,kad su žnaibymu lavina pirščiukus,bet tai vis tęsiasi o jau metukai ir trys menesiukai. Užsukau į šią temą su viltimi rasti atsakymą kaip nuo to atpratinti,tačiau kaip matau patarimų dar niekas neparašė. Kagi,lauksime Papildyta:tiesa,pamiršau parašyti kaip bandom su tuo kovoti-vietoj nemalonaus veiksmo paprašau padaryti caca ir tai padeda  ....iki sekančio karto
sidrulka
2011 06 18, 14:52
QUOTE(Rewilja @ 2011 06 18, 14:49) Maniškė nesikandžioja,tačiau labai skaudžiai žnybia ir su rankytėmis tvoja per veidą taip,kad žiežirbos iš akių lekia,nesuprantu iš kur tas pomėgis  Anksčiau maniau,kad su žnaibymu lavina pirščiukus,bet tai vis tęsiasi o jau metukai ir trys menesiukai. Užsukau į šią temą su viltimi rasti atsakymą kaip nuo to atpratinti,tačiau kaip matau patarimų dar niekas neparašė. Kagi,lauksime Papildyta:tiesa,pamiršau parašyti kaip bandom su tuo kovoti-vietoj nemalonaus veiksmo paprašau padaryti caca ir tai padeda  ....iki sekančio karto  o maniškė prieina ale paglostyti sesutę , bet tu žinok ką ji darys, ar glostys, ar skaudžiai gnybs  - greičiau antras variantas būna apie kandžiojimusis tai gavau tokį ,,žiaurų" patarimą- mušti už tai vaiką per veidą....  nu bet nežinau, kad ir kaip negerai tas vaikas daro, bet ranka manau tikrai nekiltų nei man , nei Mb mušti savo mergaitę per veiduką
Raselija
2011 06 18, 16:47
musu lygiai tokia pati problemele  ir ismoko visai neseniai, pries men gal.jei kas nepatinka, tai arba kanda, arba znybia, arba plaukus rauna (jei pakeliu).na, gali nuskabet ziaurokai, nes uz kandima duodu per burnyte (aisku neskaudziai) bet ji tada verkia del to kad kast neleidziu o ne todel kad jai daviau. kai znybia, tai irgi neskaudziai jai atgal paspaudziu i ta vieta kur ji znybe, o jei rauna tai truputeli jai papesu. nezinau ar gerai elgiuosi, gal reiktu kaipnors dar kitaip, nes jau nebezinau ka bedaryti  kad tokius nedraugiskus oziukus isvaryti skaiciau, kad kandima visai to nenoredami isprovokuoja patys tevai ir artimieji, kai tarkim svelniai pakramsnoja vaikui tai rankyte, tai kojyte.tuomet ir vaikas galvoja kad taip galima ir kad visai neskauda, o jis juk maziukas ir savo dantuku jegos dar neapskaiciuoja. as kazkaip tik buciuoju visalaik, tai nezinau is kur mes ta savybe istraukem
sidrulka
2011 06 18, 16:55
QUOTE(Raselija @ 2011 06 18, 17:47) musu lygiai tokia pati problemele  ir ismoko visai neseniai, pries men gal.jei kas nepatinka, tai arba kanda, arba znybia, arba plaukus rauna (jei pakeliu).na, gali nuskabet ziaurokai, nes uz kandima duodu per burnyte (aisku neskaudziai) bet ji tada verkia del to kad kast neleidziu o ne todel kad jai daviau. kai znybia, tai irgi neskaudziai jai atgal paspaudziu i ta vieta kur ji znybe, o jei rauna tai truputeli jai papesu. nezinau ar gerai elgiuosi, gal reiktu kaipnors dar kitaip, nes jau nebezinau ka bedaryti  kad tokius nedraugiskus oziukus isvaryti skaiciau, kad kandima visai to nenoredami isprovokuoja patys tevai ir artimieji, kai tarkim svelniai pakramsnoja vaikui tai rankyte, tai kojyte.tuomet ir vaikas galvoja kad taip galima ir kad visai neskauda, o jis juk maziukas ir savo dantuku jegos dar neapskaiciuoja. as kazkaip tik buciuoju visalaik, tai nezinau is kur mes ta savybe istraukem  na, va visgi pasirodo pagrindinė priemonė tai švelnus (jei to pakanka) sudavimas ar kandimas atgalios.... juk žodiniai aiškinimai dar jiem nė motais... na, mes irgi atrodo nei kramsnojom jai rankytes ar kojytes nei ką...  o kaip reaguojat į ožiukus, tokius kurie išlenda iš niekur nieko- vat pradeda rėkt ir viskas (dar tfu tfu tfu nekrenta ant žemės).... bandom uždaryt kitame kamabryje, kad išsirėktų, bet nlb padeda  arba nežinau kiek jai laiko tam reikėtų  - jau po kokių 5 min neiškenčiu ir liepiu Mb išleisti ožkytę...
Nerutia
2011 06 19, 17:34
O aš papasakosiu, kaip saviškės ožius tramdau. Kai buvo virš metų prasidėjo kritimai ant žemės, daužymas galvytės į įvairius daiktus tuo pačiu ir į mus (tėvelius), mušdavosi. Susitvarkyti buvo neįmanoma. Atgal įkrėsdavom spiekdavo, uždarydavom kitam kambaryje, patys neištverdavom ir dar nebaigus jei rėkti atsinešdavom pas save... Galiausiai, mano kantrybė pasibaigė, kai ji ėmė mušti už save mažesnę mergytę nusilaužiau rykštę, numoviau kelnes ir vieną vienintelį kartą daviau per užpakaliuką, taip kad pajaustų( nieko nesakydama ir neaiškindama)... ji sustingo ir stovėdama žiūrėjo, po kiek laiko pasipylė skaudžios ašaros, nusisukau ir su skausmu širdyje nuėjau. Negaliu sakyti, kad po to jau daugiau nebebuvo ožių, buvo, tik jau ne tokių, kaip tuo metu... ji daugiau nebekrito ant žemės, nedaužė galvos ir mūsų nebemušė. O šiaip išaugami tokie dalykai, arba apsišarvuoji kantrybe, arba imiesi drastiškesnių būdų.
Raselija
2011 06 19, 20:11
QUOTE(sidrulka @ 2011 06 18, 15:55) o kaip reaguojat į ožiukus, tokius kurie išlenda iš niekur nieko- vat pradeda rėkt ir viskas (dar tfu tfu tfu nekrenta ant žemės).... bandom uždaryt kitame kamabryje, kad išsirėktų, bet nlb padeda  arba nežinau kiek jai laiko tam reikėtų  - jau po kokių 5 min neiškenčiu ir liepiu Mb išleisti ožkytę... kai oziukai islenda tai spiegimas irgi baisus buna, pastebejau kad ir kelis kartus ant zemes krito, tai viena karta pakelus pliaukstelejau per ruriuka neskaudziai (tai tikriausiai per pampersa nieko ir nepajuto) bet ziurejo didelemis akytemis. uzdaryti kitam kambaryje manyciau yra pakankamai geras budas, kad mazylis vienas pats nusiramintu, bet as ji labiau taikyciau vaikiukui nuo tada kai jis supras kodel yra isnesamas pabuti vienas.nes abejoju ar metuku ar pusantru vaikas supras, kodel jis paliktas kitam kambaryje ir kad jam reikia nusiraminti.o siaip, didesni vaikiuka (kazkur nuo 3 metuku arba kai jis jau supranta bausmes tiksla) rekomenduojama palikti iki 10 min siandien vel buvo scena, kad ji man pribegus plaukus rove, tai timptelejau atgal (aisku ji verkt pradejo) ir tada as jau taip garsiai verkt pradejau (na ne is tikro  ), uz ja garsiau, tai ji taip vel ziurejo ziurejo didelem akytem net asaros neberiedejo. siaip stengiuosi kazkuo sudominti kai oziukai islenda, bet ne visalaik pavyksta
Rewilja
2011 06 20, 11:32
QUOTE(Raselija @ 2011 06 19, 22:11) siaip stengiuosi kazkuo sudominti kai oziukai islenda, bet ne visalaik pavyksta  Esu daug girdėjusi,kad į vaiko blogą poelgį reguoti nereikia,jo nesureikšminti ir nukreipti vaikiuko dėmesį kitur, bet manau,kad tai padeda tik pirmais kartais,o kai tai kartojasi ir pasidaro įpročiu, tai jau gal ir reikia "šalto dušo", bet tokio, kad tikrai ataušintų. Dažniausiai tai turbūt fizinė bausmė,tik labai sunku "perlipti per save", nes manau,kad vaikiukai, kaip ir mes-asmenybės ir mušti jų nederėtų,tik kaip rasti tą aukso viduriuką
Dziurgita:)
2011 06 20, 12:21
pas mano vaika lopselyje labai kandziojosi viena mergaite, tiesiog visus vaikus iki kraujosruvu sukandziodavo, tylejau kol maniskiui neikando, as ji pamokiau, kad jeigu vel ikas, kask jai atgal, ilgai laukti nereikejo, jau po poros dienu ji maniskiui vel ikando, tai tas jai atgal, asaru buvo pakalnes, bet mergaite po to karto pasiramino, dar ir aukletoja pabare ''matai kas buna, kai tu ikandi kitiems?'' ka norejau tuom pasakyti, kad vaiko tokio amziaus gerumu neiseis paaukleti, reikia adekvataus veiksmo ar skausmo, nesakau, kad turite pulti kandzioti vaika, bet turite jam parodyti, kas buna, kai jis ikanda ar iznyba, juk jis tai darydamas net neisivaizduoja, kad skauda kitam  Maniskiui buvo uzejes laikas, kai pribegdavo ir musdavo ar spirdavo, pliaukstelejau pora kartu per uzpakali, pamirso tai...tikrai nedauzau savo vaiko, bet kartasi pastebiu, kad tik gaudamas per nagus ar uzpakali, jis tai isisavina. Turi buti ugdoma pagarba nuo pat pradziu, kai tik vaikui isryskeja agresyvumas...Dar to betruko, kad dvimetis mane uz plauku tampytu, o as sypsociausi, kaip linksma, ne, mano vaikas nieko panasaus man nedaro...
QUOTE(sidrulka @ 2011 06 18, 11:19) ją bari, draudi, žnybi jai atgal, o jai atrodo kad nė neskauda, - sau linksmai juokias ir vėl daro tą patį... už žnaibymus su labai skaudama širdimi suduodam per rankytę, bet paverkia ir vėl po kiek laiko tas pats QUOTE(Raselija @ 2011 06 18, 17:47) uz kandima duodu per burnyte (aisku neskaudziai) bet ji tada verkia del to kad kast neleidziu o ne todel kad jai daviau. QUOTE(Nerutia @ 2011 06 19, 18:34) Atgal įkrėsdavom spiekdavo, uždarydavom kitam kambaryjenusilaužiau rykštę, numoviau kelnes ir vieną vienintelį kartą daviau per užpakaliuką, taip kad pajaustų( nieko nesakydama ir neaiškindama)... nusisukau ir su skausmu širdyje nuėjau. QUOTE(Dziugidziu @ 2011 06 20, 13:21) pastebiu, kad tik gaudamas per nagus ar uzpakali, jis tai isisavina. naturalu, kad vaikai agresyvus, kai suaugusieji su jais sitaip elgiasi.
Mano dukryte ziema kandziojosi.As supratau,kad ji taip savo meile isreiksdavo,apkabindavo smarkiai ,laikydavo,buciuodavo,o poto ikasdavo.  ir taip visus namiskius pamyledavo.Bet kazkaip su laiku pamirso,jau pora menesiuku nebe myli musu sitaip.
sidrulka
2011 06 20, 13:09
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 13:51) naturalu, kad vaikai agresyvus, kai suaugusieji su jais sitaip elgiasi. prašom patarti, kai kitaip pauaklėti tokiose sitaucijose ir tokio amžiaus vaikus?
QUOTE(sidrulka @ 2011 06 20, 14:09) prašom patarti, kai kitaip pauaklėti tokiose sitaucijose ir tokio amžiaus vaikus? labai daug patarimu "Auklejimo" skyrelyje - tikrai issamiai ir ivairiais aspektais isdiskutuotas "oziuku" klausimas, kaip pasakyti negalima, ka daryti, jei vaikas musasi ir tt. dar siulyciau paskaityti Faber&Mazlish "Kaip kalbeti, kad vaikai klausytu" ir tu paciu autoriu "laisvi vaikai, laisvi tevai".
Ramunita
2011 06 20, 13:38
o nebandėt aptaškyt vandeniu kai kanda arba isterikuoja? o šiaip isterija neprasideda iš niekur nieko. atidžiai stebint vaiką,tikrai galima pastebėt. beje,o kodėl tikit,kad mušimą tai supras,o va gražaus elgesio-ne?
Nerutia
2011 06 20, 14:02
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 15:12) labai daug patarimu "Auklejimo" skyrelyje - tikrai issamiai ir ivairiais aspektais isdiskutuotas "oziuku" klausimas, kaip pasakyti negalima, ka daryti, jei vaikas musasi ir tt. dar siulyciau paskaityti Faber&Mazlish "Kaip kalbeti, kad vaikai klausytu" ir tu paciu autoriu "laisvi vaikai, laisvi tevai". Knygos, vaikų neaugina ir neužaugina, jomis galima remtis, bet jos ožių neišvarys. Knygose neaprašyti Jūsų vaikų, ar mano, ar kitų vaikiukų elgesys ir mąstysena, o tik bendrosios psichologijos aspektai, išbandytos auklėjimo subtilybės ir jo poveikis atitinkamam vaikui/ar vaikų grupei, patirtys. Bet daryti tokią išvadą:'' naturalu, kad vaikai agresyvus, kai suaugusieji su jais sitaip elgiasi.''- gan drasu ir labai nekorektiška. QUOTE(Ramunita @ 2011 06 20, 15:38) beje,o kodėl tikit,kad mušimą tai supras,o va gražaus elgesio-ne? O kaip Jum atrodo, kas seka iki išvados: pliaukštelėti? ko gero visi kiti būdai, nušnekinimas, apkabinimai, bučiavimas, sudominimas, tėvelių ašaros, kad neina susidoroti su vaiku ir t.t.
QUOTE(Nerutia @ 2011 06 20, 15:02) Knygos, vaikų neaugina ir neužaugina, jomis galima remtis, bet jos ožių neišvarys. Knygose neaprašyti Jūsų vaikų, ar mano, ar kitų vaikiukų elgesys ir mąstysena, o tik bendrosios psichologijos aspektai, išbandytos auklėjimo subtilybės ir jo poveikis atitinkamam vaikui/ar vaikų grupei, patirtys. o vaikas yra kas? suniukas, katyte? bezdzioniukas? jei ne, tada jam tinka knygose aprasyti bendrieji psichologijos desningumai. QUOTE(Nerutia @ 2011 06 20, 15:02) Bet daryti tokią išvadą:'' naturalu, kad vaikai agresyvus, kai suaugusieji su jais sitaip elgiasi.''- gan drasu ir labai nekorektiška. as galiu pakartoti: musimas yra smurtas, fizine prievarta. o agresija pries vaika daro vaika agresyvu. QUOTE(Nerutia @ 2011 06 20, 15:02) O kaip Jum atrodo, kas seka iki išvados: pliaukštelėti? ko gero visi kiti būdai, nušnekinimas, apkabinimai, bučiavimas, sudominimas, tėvelių ašaros, kad neina susidoroti su vaiku ir t.t. taip, vaiku musimas paprastai yra tevu bejegiskumo, nesugebejimo susitvarkyti su savo emocijomis israiska. siame sakinyje ypac daug sakantis yra zodis "susidoroti".
Ramunita
2011 06 20, 14:21
QUOTE(Nerutia @ 2011 06 20, 15:02) O kaip Jum atrodo, kas seka iki išvados: pliaukštelėti? ko gero visi kiti būdai, nušnekinimas, apkabinimai, bučiavimas, sudominimas, tėvelių ašaros, kad neina susidoroti su vaiku ir t.t. o gal reiktų kalbėti apie tėvų kantrybės trūkumą? juk kai norisi,kad vaikas užsirištų batą,apsimautų kojinę,ar galų gale švelniai paglostyti katę - tai jam tas rodoma tol,kol išmoksta?taigi,pliaukštelėjus tikrai galima ir reikia tikėtis to paties atgal. mane ir brolį tėvai augin nei karto nepliaukštelėje, mama iki mano brolis (jaunesnis 3jais metais) pradėjo eiti į mokyklą, mus augino namie,niekeno nepadedama,bet ni karto nepliaukštelėjo. o ar buvom geri vaikai? nu...brolis kandžiojos neblogai,kai man kąsdavo-gaudavo galvon  kai mamai kąsdavo-negaudavo,bet kąsdavo mums abiems,man aišku dažniau.ir šiaip visokių zbitkų ir vaikiškų išdaigų ar darymo iš principo,nes negalima,buvo,bet kažkaip... matyt mama buvo labai kantri
Nerutia
2011 06 20, 14:42
Labai jau čia neišsiplečiant, nes tema be galo ir be krašto, bet aš turiu savo nuomonę auklėjimo atžvilgiu, Jūs turite savo. Aš pasakiau savo nuomonę, Jūs savo ir tiek žinių. Visada bus tėvelių, kurie auklės knygelių vedami, ir turėdami geležinę kantrybę -  , ir bus rūšis, tokių, kurie imsis drastiškesnių priemonių.Tik deja, laikas parodys, kokie žmogeliukai mūsų rankomis išauklėti išaugs ir kurie mūsų auklėjimo būdai duos vaisių. Beje ragnez, psichologinę analizę palik man analizuoti, aš jau čia su šita sritim, kaip nors
QUOTE(Nerutia @ 2011 06 20, 15:42) ta prasme, smurto.
Nerutia
2011 06 20, 14:49
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 16:45) Neužsiciklink, pati supranti, kad ne apie, tai šnekta. Smurtas yra paskutinė priemonė, kurios derėtų imtis.
QUOTE(Nerutia @ 2011 06 20, 15:49) Smurtas yra paskutinė priemonė, kurios derėtų imtis. garsiai perskaityk, ka parasei: "smurtas yra priemone, kurios deretu imtis."
Nerutia
2011 06 20, 14:56
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 16:54) garsiai perskaityk, ka parasei: "smurtas yra priemone, kurios deretu imtis." O prieš smurtas, žodžio nepacituosi? Ar perskaitai tik tiek, kiek Tavo nuomonei aktualu perskaityti?
QUOTE(Nerutia @ 2011 06 20, 15:56) O prieš smurtas, žodžio nepacituosi? Ar perskaitai tik tiek, kiek Tavo nuomonei aktualu perskaityti?  o tu garsiai perskaitei, ka parasei? smurtas yra priemone, kurios deretu imtis: ty., susimusei su vaikais, ateina mama, numauna kelnes, per nuoga uzpakali smauksteli su rykste ir nueina neatsisukdama.
Nerutia
2011 06 20, 15:12
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 17:07) o tu garsiai perskaitei, ka parasei? PASKUTINĖ smurtas yra priemone, kurios deretu imtis: ty., susimusei su vaikais, ateina mama, numauna kelnes, per nuoga uzpakali smauksteli su rykste ir nueina neatsisukdama. Nesiginčysiu su Tavim, man gaila savo laiko, žmogui, kuris girdi tik save
QUOTE(Nerutia @ 2011 06 20, 16:12) Nesiginčysiu su Tavim, man gaila savo laiko, žmogui, kuris girdi tik save  zinoma, antraip tektu prisipazinti, kad geda del savo nesivaldymo, bejegiskumo, nemokejimo susikalbeti su maza mergyte...
Nerutia
2011 06 20, 15:18
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 17:15) zinoma, antraip tektu prisipazinti, kad geda del savo nesivaldymo, bejegiskumo, nemokejimo susikalbeti su maza mergyte... Lai būna, taip kaip Tu sakai, aš pripažystu Teko..privertei
QUOTE(Nerutia @ 2011 06 20, 16:18) Lai būna, taip kaip Tu sakai, aš pripažystu Teko..privertei  be jokiu juoku - problema isliks tol, kol mintyse vaiko musimas bet kokiu pavidalu (kad ir "pliaukstelejimas ranka per pampersa") bus is principo priimtinas kaip drausminimo priemone, nors ir "paskutine". o prisipazinus sau, kad tai klaida - kyla ir galimybe mokytis, keisti poziuri. ir tai nera lengva - nes vien pasakyti sau "as vaiku nemusiu" neuztenka. musima butina pakeisti kitomis, tinkamesnemis bendravimo priemonemis - antraip kritineje situacijoje vaikas vel liks priluptas is bejegiskumo siuntancios mamos (ar tecio)...
Raselija
2011 06 20, 16:28
visi musu kartos vaikai esam gave berzines koses, bet isaugom geri zmones (aisku ne visi, bet dauguma)o dabar ragnez ar matai koks jaunimas?kokie vaikai auga?jie zino tik savo teises, o pareigu jokiu.kai pasiskaitai laikrasciuose ar internete, tai baisu kas darosi, jau mazameciai vaikai eina ir uzmusineja gyvunelius, didesni nuo tiltu meto ir panasiai.o ka jau kalbet, kai kokie 11-likiniai uzpuldineja mociutes gatveje.pavyzdziu daug, tereikia tik aplinkui pasidairyti.tai cia pagal tave iseina kad tevai gerai pasielge, kad nuo mazens nemokino gerbti kito, nes bijojo pasirodyti silpni jei suduos per uzpakali.tokios logikos as nesuprantu (manau kaip ir daugelis mamyciu).
o ar negali buti atvirksciai?kad tas pliaukstelejimas yra ne silpnumo zenklas?nes nei viena mama, nemusa vaiko uz kad ir menkiausia neklausyma.pirmiausia eina prasymas, sakymas, liepimas ir dar daugybe visokiu elgesiu, kol GALIAUSIAI (rasau didziosiomis kad nenukopintum vien pliauksteli) pliauksteli.o tai ar cia ne mamos kantrybe?jei neturetu kantrybes, tai ir pliaukskinetu visalaik.
ir isvis ar nepagalvoji, kad geriau viena karta pliaukstelti, negu kai jau vaikas bus didelis, klausytis kad jis kazka uzmuse ar apsivoge, nes jam vaikysteje niekas nepaaiskino kad taip daryti negalima. Papildyta: ir dar seip neatsimenu kaip tiksliai yra sakoma, bet mazdaug esme ta pati, kad "kas garsiausiai rekia kad ne, tas pats taip daro"
ir netikiu, kad nei karto nesi saviskiam pliaukstelejus.
o skyrelio esme yra ta, kad MAMYTES RASO APIE TAI, NES NORI ISSPRESTI PROBLEMAS, O NE PASIGIRTI, KAD SAVO VAIKUS MUSA
QUOTE(Raselija @ 2011 06 20, 17:28) o dabar ragnez ar matai koks jaunimas?kokie vaikai auga? O tempora o mores (o laikai! o paprociai!) sake Ciceronas savo laiku... ir musu laikai niekuo neissiskiria... nebent tuo, kad seniau norint pasimegauti viesa egzekucija reikedavo nunesti savo subine iki miestelio centrinej aikstej stovinciu kartuviu, dabar gi uztenka isijungti interneta... QUOTE(Raselija @ 2011 06 20, 17:28) o tai ar cia ne mamos kantrybe? ne, tai ne kantrybe - tai tevystes igudziu trukumas. QUOTE(Raselija @ 2011 06 20, 17:28) ir isvis ar nepagalvoji, kad geriau viena karta pliaukstelti, negu kai jau vaikas bus didelis, klausytis kad jis kazka uzmuse ar apsivoge, nes jam vaikysteje niekas nepaaiskino kad taip daryti negalima. nepagalvoju. smurtas pries vaika skatina atsakomaja reakcija - man nematant vaikas ras ant ko issilieti. prilupdama vaika as ji ismokau tik vieno dalyko - kad galima musti uz save silpnesnius. QUOTE(Raselija @ 2011 06 20, 17:28) ir netikiu, kad nei karto nesi saviskiam pliaukstelejus. esu pliaukstelejusi savo vyriausiajam. uzuot ieskojusi pasiteisinimu ir pateisinimu - ieskojau ir radau geresniu sprendimu, negu vaiko musimas. QUOTE(Raselija @ 2011 06 20, 17:28) o skyrelio esme yra ta, kad MAMYTES RASO APIE TAI, NES NORI ISSPRESTI PROBLEMAS, O NE PASIGIRTI, KAD SAVO VAIKUS MUSA is visu pirmuju postu tik viename aprasyta nesmurtine iseitis - kai vaikas znybia, su jo rankute daryti "ca ca". tai rodo, kad mamos labai mazai zino apie vaiku auklejima.
Raselija
2011 06 20, 17:03
teisybe gali akis draskyti, bet nereikia cia vaidinti sventuju. QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 15:43) smurtas pries vaika skatina atsakomaja reakcija - man nematant vaikas ras ant ko issilieti. prilupdama vaika as ji ismokau tik vieno dalyko - kad galima musti uz save silpnesnius. esu pliaukstelejusi savo vyriausiajam. uzuot ieskojusi pasiteisinimu ir pateisinimu - ieskojau ir radau geresniu sprendimu, negu vaiko musimas. na juk siuolaikiniu vaiku niekas nemusa tai is kur pas juos toks didelis potraukis musti uz save silpnesnius?o dazniausiai tai daro tokiu mamyciu vaikai, kurios dedasi geriau zinancios uz kitus, o tuo tarpu palikti ju vaikai daro ka nori, nes nezino kur ir kam yra ribos. na tai pasidalinkite tai savo budais.kiek skaiciau postus, tai nei viename to budo nebuvo, BUVO TIK KALTINIMAI MAMYTEMS KAD JOS NETINKAMOS MAMOS, IR SAVES KELIMAS KOKIA ESU GERA MAMA
QUOTE(Raselija @ 2011 06 20, 18:03) na juk siuolaikiniu vaiku niekas nemusa tai is kur pas juos toks didelis potraukis musti uz save silnesnius? va cia tai mane prajuokinai jei siuolaikiniu vaiku tevai nemusa, tai apie ka cia mamos raso?  Nerutia mergyte ir Dziugidziu berniukas - ne siuolaikiniai vaikai? beje, ieskodama informacijos apie fiziniu bausmiu uzdraudima Europoje radau tyrima, kurio duomenimis - Lietuvoje 70 proc. vaiku yra gave i kaili. ir kitas dalykas, 17 Europos saliu yra istatymu uzdraudusios seimoje pries vaikus naudoti fizines bausmes (Lietuvos tarp siu saliu, deja, nera). QUOTE(Raselija @ 2011 06 20, 18:03) BUVO TIK KALTINIMAI MAMYTEMS KAD JOS NETINKAMOS MAMOS.  sita tai reikia raudonom raidem iskalti ir parodyti visiems, kas tiki, kad zmones sugeba atskirti savo veiksmu vertinima nuo savo asmens vertinimo. tu man pacituok prasau, kur as ka nors rasiau apie kurios nors is cia pasisakiusiu mamu asmeni? kur pavartojau koki nors kuria nors is siu mamu (arba mane pacia) apibudinanti budvardi? paaiskinimu, kodel vaikai taip elgiasi, ir patarimu, ka daryti - daugybe. atsidaryk "Auklejimo" skyreli ir skaityk i valias.
Raselija
2011 06 20, 17:28
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 16:16) jei siuolaikiniu vaiku tevai nemusa, tai apie ka cia mamos raso?  Nerutia mergyte ir Dziugidziu berniukas - ne siuolaikiniai vaikai? omenyje turejau, kad visos tokios "geros mamos kaip Tu, savo vaiku nemusa, bet dazniausiai tokie vaikai blogiausiai ir elgiasi Papildyta:QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 16:16) va cia tai mane prajuokinai jei siuolaikiniu vaiku tevai nemusa, tai apie ka cia mamos raso?  Nerutia mergyte ir Dziugidziu berniukas - ne siuolaikiniai vaikai? beje, ieskodama informacijos apie fiziniu bausmiu uzdraudima Europoje radau tyrima, kurio duomenimis - Lietuvoje 70 proc. vaiku yra gave i kaili. ir kitas dalykas, 17 Europos saliu yra istatymu uzdraudusios seimoje pries vaikus naudoti fizines bausmes (Lietuvos tarp siu saliu, deja, nera).  sita tai reikia raudonom raidem iskalti ir parodyti visiems, kas tiki, kad zmones sugeba atskirti savo veiksmu vertinima nuo savo asmens vertinimo. tu man pacituok prasau, kur as ka nors rasiau apie kurios nors is cia pasisakiusiu mamu asmeni? kur pavartojau koki nors kuria nors is siu mamu (arba mane pacia) apibudinanti budvardi? paaiskinimu, kodel vaikai taip elgiasi, ir patarimu, ka daryti - daugybe. atsidaryk "Auklejimo" skyreli ir skaityk i valias. niekas ir nesako kad kazkuria paminejai, reikia moketi tarp eiluciu skaityti, jei esi siek tiek daugiau issilavines, o ne taip kaip Tu skaityti (svarbu kad skaityt ismokai) kas juoda ant balto parasyta.ir dar rekti visa gerkle neteisingai nukopinus.bet PIRMIAUSIA REIKIA MOKET GERBTI KITO NUOMONE, NORIT KAD BUTU ISGIRSTA TAVOJI
Raselija, as pritariu - skaityti reikia moketi.
Nerutia
2011 06 20, 17:42
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 17:23) be jokiu juoku - problema isliks tol, kol mintyse vaiko musimas bet kokiu pavidalu (kad ir "pliaukstelejimas ranka per pampersa") bus is principo priimtinas kaip drausminimo priemone, nors ir "paskutine". o prisipazinus sau, kad tai klaida - kyla ir galimybe mokytis, keisti poziuri. ir tai nera lengva - nes vien pasakyti sau "as vaiku nemusiu" neuztenka. musima butina pakeisti kitomis, tinkamesnemis bendravimo priemonemis - antraip kritineje situacijoje vaikas vel liks priluptas is bejegiskumo siuntancios mamos (ar tecio)... Brangioji, Tu mano posto nesupratai, bet ir labai gerai Gal ragnez, skaityk knygas, cituok jas savo bloguose, ieškok procentų tyrimuose, kurie yra toli nuo tikrovės ir t.t., o realų gyvenimą palik žmonėm, kurie augina širdim ir blaiviu protu, o ne kitų išbandytais metodais, aprašytais knygose. Tikiu, kad Tavo vaikai užaugs dori ir sąžiningi žmonės to ir linkiu, bet Tavo postai labai žeidžia, kitus žmones, o tai jau rodo Tavo netolerantiškumą, kurio Tu turi mokinti savo vaikus. Raselija, beprasmiška ginčytis su šiuo žmogumi, vis tiek liksi sadiste su tokia savo nuomone.
Mieloji, Nerutia, aš tave puikiai supratau. Ir zinoma, kad mano postai žeidzia - taip yra del to, kad tau pačiai geda prisipažinti, kad sukelei fizinį ir psichologinį skausmą savo dukrytei. dabar ieškai pasiteisinimų - bet jų nerasi, o kaltės ir gedos jausmas kils kaskart, kai susidursi su kalba apie smurtą pries vaikus.
Nerutia
2011 06 20, 18:03
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 19:51) Mieloji, Nerutia, aš tave puikiai supratau. Ir zinoma, kad mano postai žeidzia - taip yra del to, kad tau pačiai geda prisipažinti, kad sukelei fizinį ir psichologinį skausmą savo dukrytei. dabar ieškai pasiteisinimų - bet jų nerasi, o kaltės ir gedos jausmas kils kaskart, kai susidursi su kalba apie smurtą pries vaikus. Taip, kaltės jausmas tada buvo kraupus, buvo beprotiškai skaudu, bet toli gražu, tai nebuvo gėdos jausmas. O po to tai praėjo, tuo labiau, kai tai buvo į naudą, guzai ant kaktos užgijo, vaikas nebekrito ant žemės, nebetrankė savo galvos ir nebemušė mūsų. Na Tu pati turėtum žinoti, juk esi , tai dariusi.
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 18:16) beje, ieskodama informacijos apie fiziniu bausmiu uzdraudima Europoje radau tyrima, kurio duomenimis - Lietuvoje 70 proc. vaiku yra gave i kaili. ir kitas dalykas, 17 Europos saliu yra istatymu uzdraudusios seimoje pries vaikus naudoti fizines bausmes (Lietuvos tarp siu saliu, deja, nera). Noreciau pasisakyti. Gyvenam uzsienyje, pries vaikus pas mus draudziama kelti ranka. tai butu istatymo pazeidimas. Istorija: Ateina draugas su dukryte (2m) i maza parduotuve, dukryte stovi lauke prie duru, o tete prie kasos, bet jis ja mato. Ieina i parduotuve airiuksciai kokiu 10-12m ir praeidami tam draugui [COLOR=yellow]fucking polish[COLOR=yellow] nu dar nieko..ir iseje i lauka spyre jo dukrytei i uzpakali, is niekur, apmete guminukais, nu ka tas vaikas galejo jiems padaryti... Tete pamates aisku susinervino, priejo prie to berniuko ir sueme uz atlapu. Kazkas is aplinkiniu iskviete policija, is jo net pareiskimo neprieme kas ir kaip ivyko, buvo pasakyta kad pakelei ranka pries vaika. Atejo saukimas i teisma, galutiniam rezultate, jis jiems gavo sumoketi ir dar moraline zala padengti. Dabar neziurekim i tuos posakius kurie atrodytu rasistiniai. Klausimas tada toks kyla, kaip ir is kur vaikas suvokia ir moka musti uz save silpnesnius jei jo seimoje niekas nemusa, nes yra tokie istatymai, kaip is vis taip gali buti? kaip reaguotumet jus? nueitumet? juk tas vaikas jau nebe 2metu, o 10-12m? vestumet pas mama? Tikiuos as cia viska aiskiai isdesciau, tikiuos suprasit ka norejau pasakyt..
Ramunita
2011 06 21, 10:50
QUOTE(Raselija @ 2011 06 20, 17:28) *visi musu kartos vaikai esam gave berzines koses, bet isaugom geri zmones (aisku ne visi, bet dauguma) **kokie vaikai auga?jie zino tik savo teises, o pareigu jokiu.kai pasiskaitai laikrasciuose ar internete, tai baisu kas darosi, jau mazameciai vaikai eina ir uzmusineja gyvunelius, didesni nuo tiltu meto ir panasiai.o ka jau kalbet, kai kokie 11-likiniai uzpuldineja mociutes gatveje.pavyzdziu daug, tereikia tik aplinkui pasidairyti.tai cia pagal tave iseina kad tevai gerai pasielge, kad nuo mazens nemokino gerbti kito, nes bijojo pasirodyti silpni jei suduos per uzpakali.tokios logikos as nesuprantu (manau kaip ir daugelis mamyciu). ***o ar negali buti atvirksciai?kad tas pliaukstelejimas yra ne silpnumo zenklas?nes nei viena mama, nemusa vaiko uz kad ir menkiausia neklausyma.pirmiausia eina prasymas, sakymas, liepimas ir dar daugybe visokiu elgesiu, kol GALIAUSIAI (rasau didziosiomis kad nenukopintum vien pliauksteli) pliauksteli.o tai ar cia ne mamos kantrybe?jei neturetu kantrybes, tai ir pliaukskinetu visalaik. ****ir isvis ar nepagalvoji, kad geriau viena karta pliaukstelti, negu kai jau vaikas bus didelis, klausytis kad jis kazka uzmuse ar apsivoge, nes jam vaikysteje niekas nepaaiskino kad taip daryti negalima. * iš mano draugų ir pažįstamų yra gavusių ir negavusių. Ir vienų,ir kitų yra visokių-ir banditėlių ir labai gerų žmonių. **o tai,kad...paskaičius orumus,na,kad ir šitą temą,tai 90 proc mamų nevengia pliaukštelėti savo vaikams.taigi,iš kur tokios išvados,kad tie blogiukai-tai vaikai,tipo negavę diržo? gal gali įmest kokį straipsniuką,tyrimą šia tema?ar pati sėdai ir sugalvojau,kad taip yra? beje,dėl tipo mūsų laikų,tai... kalėjimai pilni nusikaltėlių,vyrai audžia žmonoms kailius ir t.t. visada buvo žiaurių vaikų,visada buvo patyčios mokykloj,būdavo skriaudžiamų,tik niekas apie tokius dalykus tiek nkalbėdavo ir neanalizodavo. ***o paskui prasideda pliauškėjimai ir už daugiau dalykų. ****o kodėl manai,kad pliaukštelėjus viso šito nebus? QUOTE(XVXVX @ 2011 06 20, 20:20) Noreciau pasisakyti. Gyvenam uzsienyje, pries vaikus pas mus draudziama kelti ranka. tai butu istatymo pazeidimas. Istorija: Ateina draugas su dukryte (2m) i maza parduotuve, dukryte stovi lauke prie duru, o tete prie kasos, bet jis ja mato. Ieina i parduotuve airiuksciai kokiu 10-12m ir praeidami tam draugui [COLOR=yellow]fucking polish[COLOR=yellow] nu dar nieko..ir iseje i lauka spyre jo dukrytei i uzpakali, is niekur, apmete guminukais, nu ka tas vaikas galejo jiems padaryti... Tete pamates aisku susinervino, priejo prie to berniuko ir sueme uz atlapu. Kazkas is aplinkiniu iskviete policija, is jo net pareiskimo neprieme kas ir kaip ivyko, buvo pasakyta kad pakelei ranka pries vaika. Atejo saukimas i teisma, galutiniam rezultate, jis jiems gavo sumoketi ir dar moraline zala padengti. Dabar neziurekim i tuos posakius kurie atrodytu rasistiniai. Klausimas tada toks kyla, kaip ir is kur vaikas suvokia ir moka musti uz save silpnesnius jei jo seimoje niekas nemusa, nes yra tokie istatymai, kaip is vis taip gali buti? kaip reaguotumet jus? nueitumet? juk tas vaikas jau nebe 2metu, o 10-12m? vestumet pas mama? Tikiuos as cia viska aiskiai isdesciau, tikiuos suprasit ka norejau pasakyt.. ir? manai,kad namuose muštas vaikas taip nedarytų?o kad tą vaiką už atlapų tampė,tai...tikiu,kad tam vyrui nervai neatlaikė,bet... o jei tas vaikas nesveikas psichiškai ar dar ką... o dėl vaikų mušimosi ir kitų žeminančių dalykų,tai pasižiūrėjus filmų, multikų per TV,kurie kaip ir propaguoja šitą reikalą,visai įdomu pasidaro ir praktikoj išbandyt. aš tai išvis nesuprantu,nu kur koks mokslinis tyrimas,kad mušami vaikai išauga geri žmonės? tipo mano drauai gavo į kailį,tai todėl jie išaugo dorais ir gerais žmonėmis?negi tikit,kad vertybės ir paklusnumas, pagarba įdiegiama mušant vaiką? tai...tada reik patesint ir vyrus,kurie muša savo žmonas,juk pasakė 3 kartus,kad būtų vakarienė ant stalo-nėra,vadinas gausi galvon,nes manęs negerbi,neklausai ir t.t.
XVXVX istorijoj butu galima pradeti nuo to, kad 2 metu mergaite buvo palikta viena lauke, kol tevas apsipirkinejo...
QUOTE(ragnez @ 2011 06 21, 12:02) XVXVX istorijoj butu galima pradeti nuo to, kad 2 metu mergaite buvo palikta viena lauke, kol tevas apsipirkinejo...  butent ir parasiau, kad jie buvo uzeje i maza parduotuve, net nzn su kokia parduotuve Lt palygint, gal kokia vienos-dvieju kasu parduotuve  kur buna kokiuose kiemeliuose. norit pasakyt kad savo dvimetinuka laikot per metra nuo saves, ir jis nenueina nuo jusu parduotuvej 3 metrus nuo jusu? netikiu. tetis ja mate, atstumas buvo 3-4m. Ramunita, tai jei jau jis psichiskai nesveikas, visu pirma tai jis vienas net negali vaikscioti, ir dar, vadinas jis gali eiti ir musti, trankyti visus aplinkui, nes jam tai leidziama? nors jis nebuvo psichiskai nesveikas,protingas ir gudrus berniukas. ir kaip elgesi teisme yra dar kitas dalykas. ir dar noriu pabrezti, kad teisme niekas net nekalbejo kodel visa tai ivyko, kokios aplinkybes, buvo sakoma PAKELEI RANKA PRIES VAIKA- NUSIKALTIMAS, NES TOKS ISTATYMAS. ir mustas ir nemustas vaikas taip gali pasielgti, tiesiog norejau parasyti, kad nera cia jau tokio didelio dalyko, kad jei jau bus istatymas, kad negalima musti vaiku, manot taip ir bus?nors realiai as pati manau, kad tas berniukas yra musamas seimoj ir mates labai daug.
Ramunita
2011 06 21, 12:34
QUOTE(XVXVX @ 2011 06 21, 12:45) tiesiog norejau parasyti, kad nera cia jau tokio didelio dalyko, kad jei jau bus istatymas, kad negalima musti vaiku, manot taip ir bus? tai aišku,kad nieko nebus. Čia priklauso nuo tėvų pažiūrų, nusistatymo ir pan. man tiesiog pasirodė keistas vienos moters pasisakymas,kad geriau pliaukštelėti,,negu laukti,kad nepliaukštelėjus vaikas taps vagimi. taip pat kesitai pasirodė ir tai,kad ta pati moteris mano,kad visi žiaurūs vaikai tipo neauklėti diržu...nu,jei mušimas diržu duotų tai,kad vaikai užaugs normalūs,tai... manau nebūtų nei hitlerio,nei stalino, nei kitų žiaurių diktatorių,nebūtų nei karų ir kareivių,kurie paimdavo už kojų mažą kūdikį ir trenkdavo į sieną, nebūtų nei mafijų karų,nebtų nei tulpinių,nei jokių ten ale daktarninių gaujų žudynių ir žmonių kankinimų...nes manau visi šitie žmonės daugiau ar mažiau yra gavę diržo,nes tada,kai jie augo,diržs buvo skelbiamas auklėjimo priemone-gera,teisinga ir nepkartojama. o kalbant apie šios temos autorės mergaitę,tai...labai linkiu mamai atrasti kantrybės gražumu susitarti su savo vyresnėle. Tai tikrai įmanoma,tik reikia laiko. Juk maža sesutė tik vieną mėnesiuką namuose,vyresnėlei reikia laiko susiprasti. Tėvams reiks tiesiog pasaugot mažiukę,nes 1,5 metų vaikas visgi dar yra MAŽAS ir tikrai negali per mėnesį tapti protingas,supratingas ir t.t. Nemanau,kad mušimas padėtų išspręsti situaciją. Man patiko straipsnis (atrodo Austėjos),kaip vaikas sutrypė daug straigių...žiauru? bet... tas vaikas nesuprato,kad trypia sraiges,jam buvo tiesiog nuostabus garsas. Taigi,gnybianti ir kandanti 1,5 metų mažylė tikrai to nedaro,kad padarytų skaudžiai,kad užgautų. Ji tiesiog mato,kad žmonės į tai reaguoja,bet nesupranta,kad ta reakcija buna iš skausmo. Todėl reikėtų ne mušti ar barti,o parodyti,kaip reikia liesti sesę,mamą ir t.t. Gal rodyti reikės ir 101 + n kartų,bet pavyks
QUOTE(XVXVX @ 2011 06 21, 12:45) na, jusu tikejimo as pakeisti tikrai negaliu. QUOTE(XVXVX @ 2011 06 21, 12:45) ir mustas ir nemustas vaikas taip gali pasielgti, tiesiog norejau parasyti, kad nera cia jau tokio didelio dalyko, kad jei jau bus istatymas, kad negalima musti vaiku, manot taip ir bus?nors realiai as pati manau, kad tas berniukas yra musamas seimoj ir mates labai daug. teisingai. draudimo nepakanka, nors ir tai jau labai daug - nes tai zenklas, kad toks elgesys nepriimtinas. juk rasiau - kol musimas atrodys priimtina, normali vaiku drausminimo priemone, tol suauge ir mus vaikus. be to, neuztenka tik uzdrausti ir numatyti vaikus - reikia ir suteikti tevams ziniu, kaip veiksmingai bendrauti su vaikais. nes neturedami kuo pakeisti iprastos drausminimo priemones, suaugusieji toliau elgsis taip, kaip moka. as metus gyvenau suomijoje, kurioje fizines bausmes seimoje naudoti draudziama nuo 1983 m. tikrai niekur nemaciau nei agresyviai besielgianciu vaiku, nei agresyviai vaiku atzvilgiu besielgianciu suaugusiuju. netgi neteko, pastebeti, kad kas nors su vaiku kalbetu pakeltu tonu. pries kelerius metus, kol gyvenau vilniaus senamiestyje, teko matyti ispudinga vaizdeli. didziaja gatve ejo vyras su keturiais vaikais, tie vaikai pradejo gatveje dukti, lakstyti. tai tas vyriskis juos susikviete, susodino cia pat ant saligatvio, pats atsisedo ir kazka jiems paaiskino (nesupratau, kokia kalba). paskui seimynele atsistojo ir nuejo toliau, bet jau ramiai, be isdykavimu.
Ramunita
2011 06 21, 12:42
QUOTE(ragnez @ 2011 06 21, 13:35) pries kelerius metus, kol gyvenau vilniaus senamiestyje, teko matyti ispudinga vaizdeli. didziaja gatve ejo vyras su keturiais vaikais, tie vaikai pradejo gatveje dukti, lakstyti. tai tas vyriskis juos susikviete, susodino cia pat ant saligatvio, pats atsisedo ir kazka jiems paaiskino (nesupratau, kokia kalba). paskui seimynele atsistojo ir nuejo toliau, bet jau ramiai, be isdykavimu. labai geras pavyzdys,bet... tuoj pradideda aiškinimai,kad yra nesukalbamų vaikų,kuriuos tik diržas paveikia... čia kaip su auto kėdutėm-užsienyje,tai visi vaikai,nuo kelių valandų naujagimio iki padūkusio 12mečio gražiai sėdi kėdutėse,nu kažkaip sėdi,o va lietuviukai nesėdi,nors pasikark
Raselija
2011 06 21, 13:40
na o kur as parasiau kad visi vaikai tokie uzauga?parasiau DAUGUMA, o tai NEREISKIA, KAD VISI.aisku kas ka nori tas ta supranta skaitydamas, bet cia ne mano bedos. ir manau kad yra labai didelis skirtumas tarp musimo ir tik pliaukstelejimo.pati nuo mamos esu gavusi tik viena karta, kai dar budama kazkur triju metuku parduotuvej klykdama pakritau ant zemes, todel kad kazko nenupirko.ir uzteko to vienintelio karto, todel kad SUPRATAU, KAD TAIP ELGTIS NEGALIMA. gyvenu kaip ir XVXVX vienoje is tu saliu, kur vaikus fizinem bausmem bausti yra draudziama, tai net baisu i gatve isieti, o tuo labiau vaika nuo saves toliau paleisti, nes nezinau kas kokiam didesniam saus i galva ir ka jis gali padaryt.nes jie nezino ka reiskia pagarba kitam, nes nuo pat mazens daro ka nori ir kada nori, ir aisku lieka uz tai nenubausti. Papildyta:QUOTE(Ramunita @ 2011 06 21, 11:42) labai geras pavyzdys,bet... tuoj pradideda aiškinimai,kad yra nesukalbamų vaikų,kuriuos tik diržas paveikia... čia kaip su auto kėdutėm-užsienyje,tai visi vaikai,nuo kelių valandų naujagimio iki padūkusio 12mečio gražiai sėdi kėdutėse,nu kažkaip sėdi,o va lietuviukai nesėdi,nors pasikark  jei vaikas nuo pat gimimo sedi toje keduteje, tai nemanau kad kils problemu jam joje sedeti ir toliau, o jei jau labai neramus, tai galima ir koki zaisla uzkabinti pries ji, ar kitaip sudominti. dar gali buti todel, kad uzsienyje jau tai seniausiai yra vaiko saugumo priemone, o Lietuvoje atsirado tik neseniai, tai aisku, kur tau tas vaikas sedes, visalaik priprates sedeti pas kazka ant keliu, ar dar geriau duotis po visa masinos salona.
Raselija
2011 06 21, 14:02
QUOTE(ragnez @ 2011 06 20, 15:43) esu pliaukstelejusi savo vyriausiajam. no apie vaiku auklejima. o kodel musete savo vyresneli?negi neradote savo tokiu veiksmingu budu kaip su juo susitvarkyti be musimo?
Ramunita
2011 06 21, 16:14
QUOTE(Raselija @ 2011 06 21, 14:40) na o kur as parasiau kad visi vaikai tokie uzauga?parasiau DAUGUMA, o tai NEREISKIA, KAD VISI.aisku kas ka nori tas ta supranta skaitydamas, bet cia ne mano bedos. ir manau kad yra labai didelis skirtumas tarp musimo ir tik pliaukstelejimo.pati nuo mamos esu gavusi tik viena karta, kai dar budama kazkur triju metuku parduotuvej klykdama pakritau ant zemes, todel kad kazko nenupirko.ir uzteko to vienintelio karto, todel kad SUPRATAU, KAD TAIP ELGTIS NEGALIMA. va dėl to ir pateisini pliaukškėjimus,nes pati esi gavus. IR NEREIKIA RAŠINĖT ČIA DIDŽIOSIOMIS RAIDĖMIS,VISI PUIKAI MATO. Dėl daugumos-tai prašom pateikti pavyzdį,kur yra parašytas toks dalykas. Apie vaikų auklėjimą nemušant ir kaip kenkia mušimas knygų, straipsnių yra.
Raselija
2011 06 21, 16:25
QUOTE(Ramunita @ 2011 06 21, 15:14) va dėl to ir pateisini pliaukškėjimus,nes pati esi gavus. IR NEREIKIA RAŠINĖT ČIA DIDŽIOSIOMIS RAIDĖMIS,VISI PUIKAI MATO. Dėl daugumos-tai prašom pateikti pavyzdį,kur yra parašytas toks dalykas. Apie vaikų auklėjimą nemušant ir kaip kenkia mušimas knygų, straipsnių yra. na tikriausiai mato ne visi, nes dazniausiai cituoja ne kaip zmogus parase, o kaip pats cituotojas nori pasakyti, tai dazniausiai kelis zodzius ir numeta. o del to pliaukskejimo, tame esme ir yra, kad esu gavus tik viena karta, ir is to pasimokiau. o visos mamos kurios, cia raso, tai tikrai nemusa savo vaiku taip daznai, kaip kai kurios mamos cia bando iteigti. o pavyzdi jau pateikiau ne vien tik as (o pasirodo reikia rasyti didziosiomis raidemis), koks vaiku elgesys tose salyse kur grieztesnis auklejimas yra draudziamas. o musimo nepateisinu, o ieskau budu kaip be jo apsieiti ir su vaiku graziai susitarti.beje, to paties nori visos mamytes.tam ir yra skirta si tema, kad to isvengti.
jau nukrypom nuo temos pritariu tai nuomonei kad vaikui aptinka reakcija, kaip reaguojama i kandima, znybima. taip pat, kaip buvo diskutuojama, kodel vaikas pila ant zemes alieju, nes patinka paimti skudureli ir isvalyti. manau budai yra tokie, arba stengtis nereaguoti, nekreipti demesio, tiketis, kad vaikui nusibos ir nustos. Kita aiskinti, mokinti, rodyti. Trecia, kaip dauguma minejo pliaukstelejimas, tik esme tame, kad vienam uztenka to vieno karto per pampersa, o kita gali musti i diena po 3kart ir jam visiskai dzin ir tai tik priveda prie blogo. Kuri buda pasirinks teveliai, cia jau tik jiems spresti!
Ramunita
2011 06 21, 16:55
QUOTE(Raselija @ 2011 06 21, 17:25) o pavyzdi jau pateikiau ne vien tik as (o pasirodo reikia rasyti didziosiomis raidemis), koks vaiku elgesys tose salyse kur grieztesnis auklejimas yra draudziamas. pasižvalgyk po Lietuvos ir posovietinės Europos kalėjimus, kur sėdi 30mečiai,na ta mūsų karta,kuri auklėjima diržu-normalūs žmonės? aš tau begalę pvz galiu prirašyt kaip baisu yra ar buvo tarkim Lietuvoj,kokie žiauriūs buvo/yra vaikai tose šalyse,kur vaiką baust fizine bausme nėra draudžiamas. Nereikia užsikabinti ant kelių pavyzdžių. Beje,šiaip dauguma emigrantų net iki apalpimo aiškina apie toleranciją ir laimingus bei besišypsančius žmones visur kitur,tik ne Lietuvoj. Pasakoja,kad grįžę Lietuvoj jaučiasi nesaugūs ir t.t. Tai... vadinasi tai melas,išsigalvojimai ir pan? Nėra nei tos tolerancijos,nei laimingų žmonių? Tik iliuzija? Papildyta:QUOTE(XVXVX @ 2011 06 21, 17:50) jau nukrypom nuo temos pritariu tai nuomonei kad vaikui aptinka reakcija, kaip reaguojama i kandima, znybima. taip pat, kaip buvo diskutuojama, kodel vaikas pila ant zemes alieju, nes patinka paimti skudureli ir isvalyti. manau budai yra tokie, arba stengtis nereaguoti, nekreipti demesio, tiketis, kad vaikui nusibos ir nustos. Kita aiskinti, mokinti, rodyti. Trecia, kaip dauguma minejo pliaukstelejimas, tik esme tame, kad vienam uztenka to vieno karto per pampersa, o kita gali musti i diena po 3kart ir jam visiskai dzin ir tai tik priveda prie blogo. Kuri buda pasirinks teveliai, cia jau tik jiems spresti! va apie tai ir eina kalba,kad nevisada užtenka to vieno pliauštelėjimo-o ką daryt jei neužtenka-pliauškėt toliau? sako,neina susikalbėti,neklauso, nekreipia dėmesio,tai uždrožiau truputuką... o gal visai nebedaug trūko,kad tas vaikas paklustų nepliaukštėjant... Beje,man įdomu kaip žiūri tėvai,kurie pliauškėjimų neskaito blogu dalyku, jei jų vaikui pliaukštelėtų svetimas žmogus,pvz auklėtoja darželį-na... už tai,kad neklausė?
|
|