Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar normalūs vardai: Sandra, Gitana?..
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
Pages: 1, 2
alverdas
biggrin.gif biggrin.gif
Anewa
O kas cia gali buti nenormalaus??? blink.gif
alverdas
QUOTE(Anewa @ 2011 06 19, 10:04)
O kas cia gali buti nenormalaus???  blink.gif
*

Papildyta:
blush2.gif blush2.gif
Kiek man yra žinoma, vardas Gitana reiškia čigonė ... Sakykite, ar tikrai - tai gali atrodyti kaip normalu???
QUOTE(alverdas @ 2011 06 19, 10:17)

*

Mergiona
O Egle? (na, medis toks), Vejas? (oro srautas), ir dar kiti lietuviski pagoniski vardai? Net anekdotas yra: "nazvali rebionka Dub i nadejutsia čto xorošo učitsia budet" (pavadino vaika Azuolas ("dub" rusiskai reiskia "tupas") ir tikisi kad gerai mokykloj mokysis) Tai ka, visi nenormalus?

Beto, prie ko cia "tecio puslapis"? yra subforumas "vaiku vardai".
Patraukli ir Savarankiska
Ne , normalūs - Agripina , Barbora , Juozapota , Katrė biggrin.gif
alverdas
g.gif g.gif Tai visai kas kita, Jūs kalbate apie lietuviškus vardus ... Žinia, galėtume ir su tuo sutikti, kad Jūsų pateiktieji vardai, švelniai tarian irgi ne visai norma, tikrai su tuo sutikčiau.
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 19, 10:34)
O Egle? (na, medis toks), Vejas? (oro srautas), ir dar kiti lietuviski pagoniski vardai? Net anekdotas yra: "nazvali rebionka Dub i nadejutsia čto xorošo učitsia budet" (pavadino vaika Azuolas ("dub" rusiskai reiskia "tupas") ir tikisi kad gerai mokykloj mokysis) Tai ka, visi nenormalus?

Beto, prie ko cia "tecio puslapis"? yra subforumas "vaiku vardai".
*

Mergiona
E... o kas ta "norma"? Pazistu Snieguole, kuri gime rugpjucio gale. Kodel Snieguole? Per Kaledas buvo pradeta, va. Norma? Ar nenorma? g.gif
eSminis
QUOTE(senmerge @ 2011 06 19, 10:43)
Ne , normalūs - Agripina , Barbora , Juozapota , Katrė  biggrin.gif
*

Man Katrė gražus vardas. Agripina skamba kaip vaistų pavadinimas.
Mergiona
Kas is vis gali "norma" nustatyt? Liepa gerai, tai o Sausė, Kovė, Balandė tada kuo blogos? g.gif

"Barbora" reiske "barbare", kuo blogiau nei "cigone"? Airis dabar daznas vardas, tai Prancuzas, Rusas ar Turkas kuo blogi vardukai? g.gif
alverdas
ax.gif ax.gif Iš tikro tarytumei mes neturėtume tiek gražių lietuviškų vardų.O gal čia koksai tai kai kurių mūsų tėvelių "pamandravojimas", - ar ką?..[quote=Mergiona,2011 06 19, 10:50]
E... o kas ta "norma"? Pazistu Sneguole, kuri gime rugpjucio gale. Kodel Sneguole? Per Kaledas buvo pradeta, va. Norma? Ar nenorma? g.gif
*

eSminis
Kaip sakant skonis draugų neturi, bet kai kurie vardai gali būt tragiški pačiam vaikui. Tarkim vietoj to, kad dukrą pavadint Eglė, pavadina Leokadija ar Antropogėja.
Tai kas krūta dabar, nebūtina bus krūta vėliau. Retai dabar tenka girdėt mažus vaikus tokiais vardais kaip Albinas ar Bronius.
Mergiona
O koks vardas Jums "gražus, lietuviskas (??? cia privaloma?) ir nemandras"?

Ir kas su Sandra negerai? g.gif
eSminis
Kre, yra, net TOP20 išrinkta gražiausių mergaitiškų vardų. thumbup.gif
Mergiona
QUOTE(eSminis @ 2011 06 19, 10:07)
Kre, yra, net TOP20 išrinkta gražiausių mergaitiškų vardų.  thumbup.gif
*

Maniskes abi top 20 lotuliukas.gif
alverdas
QUOTE(eSminis @ 2011 06 19, 11:02)
Kaip sakant skonis draugų neturi, bet kai kurie vardai gali būt tragiški pačiam vaikui. Tarkim vietoj to, kad dukrą pavadint Eglė, pavadina Leokadija ar Antropogėja. blink.gif Visgi sutikime, kadgi ir vardas Eglė - galėtų veikiau tikti to paties medžio pavadinimui; na, jau ne - savo trečiosios dukros - tikrai -mudu su žmona nepavadintume - Egle!..
Tai kas krūta dabar, nebūtina bus krūta vėliau. Retai dabar tenka girdėt mažus vaikus tokiais vardais kaip Albinas ar Bronius.
*

eSminis
O varge, pavadinus dukrą Solveijga iškart nuteisi į namų šeimininkės vaidmenį.
Mergiona
QUOTE(eSminis @ 2011 06 19, 10:17)
O varge, pavadinus dukrą Solveijga iškart nuteisi į namų šeimininkės vaidmenį.
*

kodel? blink.gif
eSminis
QUOTE(alverdas @ 2011 06 19, 11:14)
Visgi sutikime, kadgi ir vardas Eglė - galėtų veikiau tikti to paties medžio pavadinimui; na, jau ne - savo trečiosios dukros - tikrai -mudu su žmona nepavadintume - Egle!..
*

Savo dukrą jūs pavadinsit taip kaip norėsit, bet mano nuosavas skonis sako, kad Eglė yra neutraliau nei Antropogėja. Nes Eglė yra Eglė, o kai išgirsti ką nors panašaus į Antropogėja, ar Ilijandija, būna blink.gif

QUOTE(Mergiona @ 2011 06 19, 11:19)
kodel?  blink.gif
*

Todėl
Mergiona
Alverdas, patikekit, "sudirbt" bet koki varda turint Google be problemu. doh.gif Ir ka Jus to irodyt norit?
QUOTE(eSminis @ 2011 06 19, 11:55)
Man Katrė gražus vardas. Agripina skamba kaip vaistų pavadinimas.
*

Moteriai su vardu Katrė būtų lengva apsigyventi užsienyje , jos vardas būtų lengvai tariamas - Katrė - Ketrin .
Mergiona
QUOTE(senmerge @ 2011 06 19, 10:46)
Moteriai su vardu Katrė būtų lengva apsigyventi užsienyje , jos vardas būtų lengvai tariamas - Katrė - Ketrin .
*

tai gal tada Ketrin ir vadint? Arba (kas man daug labiau priimtina) auklet vaika taip kad didziuotusi ir savo vardu ir savo tautybe, o ne "oi, kad tik kas nesuzinotu kad as is LT" g.gif
alverdas
bigsmile.gif bigsmile.gif ... Ar būtinai reikia ką nors "įrodinėti"?.. Aš ne apie tai ... tiesiog, žinote, taip imi ir psiįlgsti ... sveikos lietuviškos logikos... Na, pagalvokite, regis, jau taip paprasta, sakykime, o kuo negražiausi lietuviški vardai, kaip pavyzdžiui: Aistė, Algintė, Arvilė, Auksuolė, Dainė, Danguolė, Jūratė, Kantvilė, Laima, Milda, Milvydė, Neringa, Norgailė, Radvilė, Raminta, Rasuolė, Rimgailė, Skirmantė, Vaidilė; Aistis, Algimantas, Aurimas, Daumantas, Eigintas, Gaudrimas, Gaudvydas, Girmantas, Liutauras, Vaidevutis, Vaigauidas, Vaišvydas, Vytenis, Žygimantas ir kiti.
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 19, 11:29)
Alverdas, patikekit, "sudirbt" bet koki varda turint Google be problemu.  doh.gif Ir ka Jus to irodyt norit?
*

Mergiona
QUOTE(alverdas @ 2011 06 19, 11:16)
bigsmile.gif  bigsmile.gif ... Ar būtinai reikia ką nors "įrodinėti"?.. Aš ne apie tai ... tiesiog, žinote, taip imi ir psiįlgsti ... sveikos lietuviškos logikos... Na, pagalvokite, regis, jau taip paprasta, sakykime, o kuo negražiausi lietuviški vardai, kaip pavyzdžiui: Aistė, Algintė, Arvilė, Auksuolė, Dainė, Danguolė, Jūratė, Kantvilė, Laima, Milda, Milvydė, Neringa, Norgailė, Radvilė, Raminta, Rasuolė, Rimgailė, Skirmantė, Vaidilė; Aistis, Algimantas, Aurimas, Daumantas, Eigintas, Gaudrimas, Gaudvydas, Girmantas, Liutauras, Vaidevutis, Vaigauidas, Vaišvydas, Vytenis, Žygimantas ir kiti.
*

blink.gif O kuo jie grazesni uz Gitana ar Sandra? blink.gif
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 19, 12:53)
tai gal tada Ketrin ir vadint? Arba (kas man daug labiau priimtina) auklet vaika taip kad didziuotusi ir savo vardu ir savo tautybe, o ne "oi, kad tik kas nesuzinotu kad as is LT"  g.gif
*

Slėpti nebūtina , užsieniečiams būtų lengviau bendrauti .
Mergiona
QUOTE(senmerge @ 2011 06 19, 12:59)
Slėpti nebūtina , užsieniečiams būtų lengviau bendrauti .
*

g.gif Labai daznas bet be galo keistas poziuris. Ka reiskia "lengviau bendraut"? Visi iki vieno uzsieneciau turi tarimo problemu ir garsu derinys "Katre" jiems neiveikiamas? Jei i Jusu darboviete John Smith atvaziuoja Jus i ji kreipetes "Jonas Kalvis"? na, kad lengviau bendraut? g.gif
Onomotopėja
A čia ką, užsieniečiai ribinio intelekto visi, kad bendraut su negirdėto vardo savininku negeba? rolleyes.gif
Aš su kokiu Bordagsčianinu visai bendraučiau paprastai, jei tik ans fainas būt bigsmile.gif
O kam tą Katrę į Ketrin keist reik? Aš daugybę kartų Vokietijoj buvus, bet mano vardo Edita dar nė vienas vokietys nėr bandęs į jų Edith keisti schmoll.gif Tegu tik pabando :Paprastai anie stengiasi, kad man, svečiui, bendraut būtų lengviau, o ne jiems smile.gif
Keista , o tai kodėl mane darbe ir atostogaujant visi rusai vadina ne Aukse , o Oksana ?
Mergiona
QUOTE(senmerge @ 2011 06 19, 17:24)
Keista , o tai kodėl mane darbe ir atostogaujant visi rusai vadina ne Aukse , o Oksana ?
*

tikrai keista. O kodel ne Tania, Mania ar Galina? As ruse, man i galva neateitu Aukse vadint Oksana ar dar kaip. Ir nei vienam rusui kuri pazistu. g.gif Tikiu kad kazkas, kazkur, kazkada jus taip pavadino, bet kad "visi rusai" o ypac "darbe" (suprask LT) g.gif O daugiau lietuviu pas jus nera? Rutas vadina Rita? Jurates Juliom? Jonus Vaniom? doh.gif netikiu schmoll.gif schmoll.gif

Jurate uzsieneciams sunkiai perskaitomas vardas. Ir Džurate ir Hurate bando vadint, bet pataisyti kazkodel visi supranta bigsmile.gif
eSminis
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 19, 21:23)
tikrai keista. O kodel ne Tania, Mania ar Galina? As ruse, man i galva neateitu Aukse vadint Oksana ar dar kaip. Ir nei vienam rusui kuri pazistu.  g.gif Tikiu kad kazkas, kazkur, kazkada jus taip pavadino, bet kad "visi rusai" o ypac "darbe" (suprask LT)  g.gif O daugiau lietuviu pas jus nera? Rutas vadina Rita? Jurates Juliom? Jonus Vaniom?  doh.gif netikiu  schmoll.gif  schmoll.gif

Jurate uzsieneciams sunkiai perskaitomas vardas. Ir Džurate ir Hurate bando vadint, bet pataisyti kazkodel visi supranta  bigsmile.gif
*

Visi užsieniečiai mane G vadina, bo nesugeba išlement gražaus lietuviško vardo. Gerai, kai esi Jonas ar Domas ar dar koks, kuris turi bent kažkokią alternatyvą užsienetišką, ir nereik atsiliept kai viena raide šaukia, o bandant pilną vardą ištart noris sukudurą gerklėn sukišt.
Onomotopėja
Ogi todel, kad savo laiku nepataiset ir ryztingai nepakartojot, kaip turi buti smile.gif

A jus pabandykit ju vardus lietuviskai isverst.. rolleyes.gif ...koki Dzona Joneliu vadinkit ir vadinkit.....pazesit reakcija... rolleyes.gif
Mergiona
QUOTE(eSminis @ 2011 06 19, 21:08)
Visi užsieniečiai mane G vadina, bo nesugeba išlement gražaus lietuviško vardo.
*

painka man zodis "visi". Va taip visi nesusitare: turkai, arabai, anglai, rusai, visi iki vieno nesusitare pradeda zmogu vadint G blink.gif Samokslas pasauliniu mastu, sakyciau g.gif
Whatever?
QUOTE(senmerge @ 2011 06 19, 11:46)
*

"Apsigyvenimo" užsienyje lengvumas niekaip nepriklauso nuo vardo lotuliukas.gif

QUOTE(alverdas @ 2011 06 19, 12:16)
bigsmile.gif  bigsmile.gif ... Ar būtinai reikia ką nors "įrodinėti"?.. Aš ne apie tai ... tiesiog, žinote, taip imi ir psiįlgsti ... sveikos lietuviškos logikos... Na, pagalvokite, regis, jau taip paprasta, sakykime, o kuo negražiausi lietuviški vardai, kaip pavyzdžiui: Aistė, Algintė, Arvilė, Auksuolė, Dainė, Danguolė, Jūratė, Kantvilė, Laima, Milda, Milvydė, Neringa, Norgailė, Radvilė, Raminta, Rasuolė, Rimgailė, Skirmantė, Vaidilė; Aistis, Algimantas, Aurimas, Daumantas, Eigintas, Gaudrimas, Gaudvydas, Girmantas, Liutauras, Vaidevutis, Vaigauidas, Vaišvydas, Vytenis, Žygimantas ir kiti.
*

Ir raštingumo smile.gif
Skonio reikalas, Žmogau, tie vardai... Dausprungas, beje, gražus lietuviškas vardas... wub.gif Norėtumėte tokio?

Kaip kažkada pasakė Ž.Ž.Russo :
"Vaikų vardai atspindi tėvų protą"... Tikra tiesa..

Atkreipkite dėmesį, kas Lietuvoj gatvėje šaukia vaiką kokiu Džastinu /Džastina, Kevinu arba Melisita, Milisandra... Dažniausiai tai inteligencija nespindintys žmonės...

QUOTE(senmerge @ 2011 06 19, 18:24)
*

O jūs jų ir paklauskite mirksiukas.gif
hi :)
Kai žmogus neturi problemų, jis jas susikuria. Vardai kaip vardai, o klausimas "ar normalūs?" doh.gif Tai kad pats tas klausimas švelniai sakant toks šiaip sau...

Mano vardas trumpas ir aiškus, bet užsieniečiai irgi ne visada teisingai ištaria. Tai kas. Aš irgi užsieniečių vardų visų teisingai nemoku pasakyt, baisus dalykas.... labai svarbu, kad užsieniečiai teisingai tartų. lotuliukas.gif
QUOTE(Whatever? @ 2011 06 20, 00:38)
"Apsigyvenimo" užsienyje lengvumas niekaip nepriklauso nuo vardo  lotuliukas.gif
Ir raštingumo smile.gif
Skonio reikalas, Žmogau, tie vardai... Dausprungas, beje,  gražus lietuviškas vardas... wub.gif Norėtumėte tokio?

Kaip kažkada pasakė Ž.Ž.Russo :
"Vaikų vardai atspindi tėvų protą"... Tikra tiesa..

Atkreipkite dėmesį, kas Lietuvoj gatvėje šaukia vaiką kokiu Džastinu /Džastina, Kevinu arba Melisita, Milisandra... Dažniausiai tai inteligencija nespindintys žmonės...
O jūs jų ir paklauskite  mirksiukas.gif
*

Bandysim smile.gif
due drops
Man asmeniskai Kunigunda blogiau uz Sandra su Gitana schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(senmerge @ 2011 06 19, 18:24)
*

Mane dazniausiai Roza pervadina cool.gif
Mergiona
Kas yra blogai su vardu Sandra? g.gif
due drops
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 20, 14:24)
Kas yra blogai su vardu Sandra?  g.gif
*

Nebent temos autorius zino cool.gif
Vifsla
Viskas gerai su ta Sandra.su Gitana taip pat.
Vinis tame,kd ne vardas zmogu, o zmogus varda puosia.
pazistu siaip sau mergiote Sandra-ir man tas vardas negrazus.pazistu puikia moteri Gitana-ir man jos vardas grazus.
alverdas
mirksiukas.gif mirksiukas.gif

mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif ... Niekaip neįsivaizduoju: kaip tai gali būti "viskas gerai"?.. O Jūs, meldžiamieji, geriau pagalvokite ... taip - visiškai teisingai - būtent, - sakykime, o juk išties - tai svarbiausia - ne kaip koksai jau ten užsienietis ištars Tamstos vardą ar ne visai jam ten kas gausis, ogi svarbiausia tai - kaip jausis Jūsų Dukra: ar Ji g ė d y s i s savojo vardo, ar atvirkščiai, - jausis nuoširdžiai d ė k i n g a , gavusi - tikrą ( n e s u m e l u o t ą ) gražų lietuvišką vardą, kuris iš tikro p a p u o š t ų Jūsų Dukrą - laiminga veido š y p s e n a . . . ( Beje, labai atsiprašau už įsivėlusias korektūros klaidas ).
QUOTE(Vifsla @ 2011 06 20, 16:05)
Viskas gerai su ta Sandra.su Gitana taip pat.
Vinis tame,kd ne vardas zmogu, o zmogus varda puosia.
pazistu siaip sau mergiote Sandra-ir man tas vardas negrazus.pazistu puikia moteri Gitana-ir man jos vardas grazus.
*

Mergiona
QUOTE(alverdas @ 2011 06 20, 23:32)
ogi svarbiausia tai - kaip jausis Jūsų Dukra: ar Ji g ė d y s i s   savojo vardo, ar atvirkščiai, - jausis nuoširdžiai  d ė k i n g a  , gavusi - tikrą ( n e s u m e l u o t ą ) gražų lietuvišką vardą, kuris iš tikro  p a p u o š t ų  Jūsų Dukrą - laiminga veido  š y p s e n a  . . . ( Beje, labai atsiprašau už įsivėlusias korektūros klaidas ).
*

Tai kodel Jus viena dukra trumpiniu pavadinot?

http://day.lt/vardai/Vaida

tai ir vaidintumet "nusumeluotu lietuvisku vardu": Vaidgina, Vaidmantė, Vaidotė
bigsmile.gif

O kita kodel turi pasipuost "laiminga sypsena" pavadinta audeja? Cia jos svajoniu ir karjeros ambiciju virsune turetu but? http://day.lt/vardai/Aust%EBja
alverdas
:ax: :ax: Nepasakyčiau, kad tai jau toks akivaizdus trumpinys. Mums paprasčiausiai atrodė, kad taip ir skambiau, ir gražiau: Vaida, o, be to, truputėliuką - pavardė - jau ilgoka, tai, va, norėjome - kaip skambiau, gražiau ... O dėl Austėjos vardo - tai pabūsiu dar labiau - kategoriškesnis, ar kaip čia pasakius, - na, pagalau nebūkime tokie, atleiskite man, analfabetai: Austėja - iš tiesų - labai žavingas mergaitiškas vardas ir tikrai aš jau čia nežvelgčiau kokių tai "grandiozinių" asociacijų ... tikrai, patikėkite manimi!
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 21, 00:38)
Tai kodel Jus viena dukra trumpiniu pavadinot?

http://day.lt/vardai/Vaida

tai ir vaidintumet "nusumeluotu lietuvisku vardu": Vaidgina, Vaidmantė, Vaidotė
  :bigsmile:

O kita kodel turi pasipuost "laiminga sypsena" pavadinta audeja? Cia jos svajoniu ir karjeros ambiciju virsune turetu but? http://day.lt/vardai/Aust%EBja
*

due drops
Kazkoks sektantizmas.Autoriau,kai suvoksite,kad ne viskas,kas grazu jums turi buti grazu ir kitiems-lengviau gyvensis.
P.S.Man Vaida asocijuojasi su vaidinga moterim,todel savo vaiko taip nevadinciau.
Vikne
QUOTE(due drops @ 2011 06 20, 14:08)
Nebent temos autorius zino cool.gif
*

Keistuolis kazkoks rolleyes.gif
(ne)eiline
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 20, 14:24)
Kas yra blogai su vardu Sandra?  g.gif
*

Nesuprantu ir aš. O Autorius į šį klausimą taip ir neatsakė...

QUOTE(alverdas @ 2011 06 21, 03:11)
ax.gif  ax.gif  Nepasakyčiau, kad tai jau toks akivaizdus trumpinys. Mums paprasčiausiai atrodė, kad taip ir skambiau, ir gražiau: Vaida, o, be to, truputėliuką - pavardė - jau ilgoka, tai, va, norėjome - kaip skambiau, gražiau ... O dėl Austėjos vardo - tai pabūsiu dar labiau - kategoriškesnis, ar kaip čia pasakius, - na, pagalau nebūkime tokie, atleiskite man, analfabetai: Austėja - iš tiesų - labai žavingas mergaitiškas vardas ir tikrai aš jau čia nežvelgčiau kokių tai "grandiozinių" asociacijų ... tikrai, patikėkite manimi!
*

Trumpinys tikrai akivaizdus.

Austėja tikrai gražus vardas, bet jei jau gilinatės į vardo Gitana reikšmę, nors jis taip pat puikiai ir žavingai skamba, tai kodėl gi nesigilinate į vardo Austėja reikšmę?

Ir turbūt būsiu dešimtoji, kuri paklausiu: kuo netinkamas vardas Sandra?
alverdas
bigsmile.gif Mieloji, na, išties atsakykite į mano primygtinį klausymą: ir jau kuo gi Tamstytei taip neįtiko toksai nuostabiai gražus - pats l i e t u v i š k i a u s i a s , regis, vardas: A U S T Ė J A ?!! Tikrai, patikėkite, ir sunku darosi man Jus suprasti. "Austijėlė- a u d i j ė l ė " - argi - tai negražu ir ... neromantiška, ką - jau?.. O iš tikro, jei tiktais atsirastų jau tokia galimybė, ak, kaip būtų išties miela savo Dukras pamokyti a u d i j ė l ė s meistriškumo! O dėl Sandros vardo, na, žinote, jau - kaip visa tai -" n e s k a n u" , kad aš net neturiu a nė mažiausio - kokio tai troškimo - narpliotis, - ką - ten, girdi, reiškia ir jau - ko dar - nereiškia ?.. Na, baikim vieną kartą pagaliau ... Ką - ar" MES - LIETUVIAI - AR NE - LIETUVIAI???" - čia, žinote, panašiai visai - kaip toj dainoj - kad melancholiškoj - skamba ... Galima pamįslyti, kadgi jau pritrūkome pačių gražiausių ir lietuviškiausių vardų tinkamų ... kad štai net "tenka" - laužyti galvą, - ką - tai reiškia - štai toks vardas - kaip -antai - Sandra?.. Na, tikrai pabaikim - vieną kartą ir būkime gi pagaliau - nors kiek tai labiau - s u s i p r a t ę - L I E T U V I A I ! ! ! ! ! ! ! smile.gif 4u.gif smile.gif
raudoni bateliai
Šiaip jau day.lt vardo Austėja reikšmė ne visai teisingai parašyta, nes esminė jo kilmė yra nuo lietuvių mitologijos bičių deivės. Austėja buvo ne tik bičių deivė, bet ir šeimos gausintoja, ištekančių ir nėščių moterų globėja.

senmergei norėčiau taip pat, kaip Mergiona patarti ryžtingiau savo vardą apginti, tada ir nebus variacijų, tokių kaip Oksana ir pan. Mano brolį (kurio vardas Džiugas) ne taip mažai rusų tautybės žmonių bandė vadinti Radiku (nuo žodžio "radovatsa" - džiaugtis), bet nepasidavė ir niekas taip nebevadina. Mano vardą vieni užsieniečiai ištaria labai gražiai, kiti iškraipo, ramiai pataisau ir viskas. Aš kartais irgi išgirstu sudėtingų vardų, ypač sunkūs, pvz., vietnamietiški, bet nešauna į galvą jų kaip nors sulietuvinti ir pan. Kartoji, užsirašai ir tari tol, kol išmoksti.
Žiūriu, kiek daug dabar tėvelių rūpinasi duodami vaikui vardą, kad jis būtų patogus užsienyje, bendraujant su užsieniečiais ir pan. O kodėl gi mes laužome liežuvius dėl kitų? Gal ir jie galėtų pasistengti? Galų gale, kai vaikas užaugs, gal jis negyvens Lietuvoje, bet gal negyvens ir kokioje Anglijoje, gal jis į Korėją ar Uzbekiją išvažiuos, tai kaip tada su tuo vardu bus? Pasikeis, priklausomai nuo to, kurioje šalyje gyvens? smile.gif

Dėl Sandros vardo, tai jo reikšmė graži, bet man irgi nelabai šis vardas, gal todėl, kad taip "užsienietiškai" skamba (kaip koks Maiklas ar Kevinas). Įprastesnis būtų ne trumpinys, o pilnas Aleksandros vardas, bet Lietuvoje visi jau pripratę prie Sandrų smile.gif

Keistų ar negražių reikšmių turi ne taip jau mažai gana įprastų vardų, bet ką jau padarysi... Klaudija, Cecilija, Abdonas, Adriana. Čia nuo tėvų priklauso, kiek dėmesio jie skiria būtent vardo reikšmei, o kiek jo gražiam, patinkančiam skambesiui. Be to, kartais vardo reikšmė yra visai graži, gera, bet būtent kokioje nors kalboje tas vardas skamba keistai ar negražiai. Pvz., vokiečiams dažnas ir įprastas vardas Silke, pas mus skamba ne kaip biggrin.gif
BonPari*
QUOTE(alverdas @ 2011 06 21, 00:32)
mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif ... Niekaip neįsivaizduoju: kaip tai gali būti "viskas gerai"?.. O Jūs, meldžiamieji, geriau pagalvokite ... taip - visiškai teisingai - būtent, - sakykime, o juk išties - tai svarbiausia - ne kaip koksai jau ten užsienietis ištars Tamstos vardą ar ne visai jam ten kas gausis, ogi svarbiausia tai - kaip jausis Jūsų Dukra: ar Ji g ė d y s i s  savojo vardo, ar atvirkščiai, - jausis nuoširdžiai  d ė k i n g a  , gavusi - tikrą ( n e s u m e l u o t ą ) gražų lietuvišką vardą, kuris iš tikro  p a p u o š t ų  Jūsų Dukrą - laiminga veido  š y p s e n a  . . . ( Beje, labai atsiprašau už įsivėlusias korektūros klaidas ).
*

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Va tai tau, nebūčiau pagalvojus, kad mano vardas kažkam galį vėžį varyt. biggrin.gif Esu pavadinta Sandra, tai kaip suprantu, dabar turėčiau raust iš gėdos kad turiu tokį vardą? g.gif Žinot, nė velnio. Ačiū Dievui mano tėveliai turėjo proto nevadinti manęs jokiom Auksuolėm ar Rasuolėm. doh.gif Dėl savo vardo nekompleksuoju nes nematau tam reikalo, juk ne vardas žmogų, o žmogus vardą puošia.
sena pažįstama
Sandra, Sandrius, Sandrijus – italų trumpinys iš Aleksandra graikų alekso „saugoti, ginti“ + aner (andros) „žmogus“ – „žmonių užtarėjas“.

Labai grazus vardas, grazi reiksme drinks_cheers.gif
TuJa30
normalus vardai.
(ne)eiline
O štai Vaida:

Vaida – trumpinys iš Vaidgina, Vaidmantė, Vaidotė

Vaidgina, Vaidginas (12.08) – lietuvių: vaid- (vaidytis „rodytis“, vaidentis) + gin- (ginti „užstoti, saugoti“)

Vaidmantas (05.16), Vaidmantė (09.12) – lietuvių: vaid- (vaidytis „rodytis“, vaidentis) + mant- (mantus „sumanus“)

Vaidota, Vaidotas (03.16), Vaidotė (04.15) – vaid- (vaidytis „rodytis“, vaidentis) + -ot- – „tas kuris rodosi, vaidenasi“.

Jei Jums labai netinka Sandra, tai kuo patiko Vaida?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.