Šįryt perbraukusi ranka per galvytę pastebėjau, kad įdubęs maumenėlis. Ką tai galėtų reikšti? Patarkit!!! Sūneliui 4 mėn.
Pats nenusimanau. Bet va garsiai perskaičiau ir šalia viena mergiotė atsakė, kad:
- Jei išsipūtęs: skysčių per daug (ne nuo maitinimo), gali spausti smegenis, gali būti smegenų vandenės požymis. Ir blogiausia gali išsivystyti į daunumą. - Jei įdubęs: vaikas dehidratuotas ir trūksta skysčių. Tik nežinau kaip tuos skysčius "įpūsti". QUOTE(giedre* @ 2006 03 05, 10:56) Šįryt perbraukusi ranka per galvytę pastebėjau, kad įdubęs maumenėlis. Ką tai galėtų reikšti? Patarkit!!! Sūneliui 4 mėn. Mano sūnui taip pat maumenėlis įdubęs. Pastebėjau, gal kai mėnesio buvo. Klausiau gydytojos, kas tai galėtu būti. Sakė, kad viskas čia normaliai, taip ir turi būt. Tikpaklausė, ar pakankamai skysčių geria. Na, manau pakankamai, pati maitinu, vaikas žvalus, linksmas. O maumenėlis ir po šiai dienai įdubes. Mažiukui jau 8 mėn. greit bus. QUOTE(giedre* @ 2006 03 05, 10:56) Šįryt perbraukusi ranka per galvytę pastebėjau, kad įdubęs maumenėlis. Ką tai galėtų reikšti? Patarkit!!! Sūneliui 4 mėn. gal aš ir pati jau susipainiosiu,bet man atrodo jus apie momenėli kalbat/rašot maumenėlis/,bet kiek atsimenu pas mano sūneli jis idubes buvo iki 1metų,teisingai buvo vienos mamos parašyta,kad reiktų skysčių daugiau duoti,bet baimintis labiau reiktų jei jis iškiltu.
atsiprasau uz klaidas
ir labai dekui visiems uz atsakymus...
maniskiui dienos begyje kinta idubimas, jei buna idubes, duodu atsigerti ir po kiek laiko tampa normalus.
maniskei irgi iki 4 men buvo idubes, bet po to susitvarke
QUOTE(Jura 22 @ 2006 03 05, 16:59) Esu skaičius, kad jei momenėlis įdubęs, reikia duoti kuo daugiau gerti vaikučiui Bet visais iškilusiais klausimais geriausiai pasitart su mediku O pasakykit kaip duoti vaikui daugiau gerti, jei jam tik du menesiai ir ji maitinu tik savo pienu-juk neikisi, kai nenori QUOTE(gremlinas @ 2006 03 12, 18:48) O pasakykit kaip duoti vaikui daugiau gerti, jei jam tik du menesiai ir ji maitinu tik savo pienu-juk neikisi, kai nenori o kam kišti kai nenori QUOTE(VILGRA @ 2006 03 12, 19:55) o kam kišti kai nenori Ne, neduodu nieko papildomai, nes kiek zinau uztenka mamos pieno, bet tikrai reiks gydytojos paklaust. QUOTE(gremlinas @ 2006 03 13, 12:28) Ne, neduodu nieko papildomai, nes kiek zinau uztenka mamos pieno, bet tikrai reiks gydytojos paklaust. aš irgi neduodavau,nors ir daktarai sakydavo ir senolės,kad vaikui reikia papildomai duot.Bet kiek skaičiau tai pirmas pieno bėgimas yra gėrimas,nes jis skystas,o po to jau maistelis
Reikia nueiti pas daktare ir prašvies vaikui maumenėli nes pas mus tas pats būvo bet nieko nerado išrašė vitamino D tai po truputi traukesi nes pas dukryte jau kietas o pas sūneli dar yra bet jau mažiau
kaip tik pries menesiuka klausiau gydytojos, ka tai reiskia, nes ir manajam kartais buna idubes, bet sake, kad normalu, svarbu jog neiskiles. Tai ir nebepergyvenu..
dazniausiai kudikiui momenelis idumba del skysciu trukumo, jei maitini krutimi, pabandyk pati daugiau skysciu gerti, karstos dienos visgi dabar
o kai idubes ir pulsuoja?
mums gydytoja taip pat sake, kad skysciu trukumas, ypac dabar kai karsta, gali pasireiksti vaikucio momenelio idubimu...
O yra kam butu idubes momenelis vyresniam vaikui? Maniskiui seseri, bet pastebejau kad labai idubes yra...
Mums ir labai nedaug įdubęs, geriam MP tai kitą savaitę eisim pas gyd pasiteirausiu ką pasakys.
|