Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kepam pačios skanią duonelę
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
nataliuncik
Jei norit gauti gerą duoną, reikia įdėti meilės ir kantrybės. Kepkime duoną su meile, tuomet ji bus skani it medus

user posted image
Senoji tema 21

Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai – patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas – baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis – tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios – A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.

Dažniausiai kepant duoną duonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.

7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei

Nereikia maišyt sausą raugą su naminių, nes skirtumas tarp naminio raugo ir sauso yra didžiulis, naminis raugas- tai natūraliai subrandintas, gyvas produktas, su natūralia rūgštele ir laukinėmis mielėmis, o sausas raugas tai TIK ruginiai miltai, citrinų rūgštis ir askorbo rūgštis. Su sausu raugu būtinai reikalingos mielės, su natūralių-ne.

Duonos receptai
Saldžiuos duonos ir batonų receptai
Matavimo vienetai
Raugo receptai

Kelėta patarimų:
1. Geriausia pilt nechloruota vandenį
2. Esminė klaida, kad raugas išmetamas nors realiai jis būna geras, blogas raugas tai supelijęs raugas.
3. Nuo pelėsio dedama plėvelė ant raugo ir jokių razinų!
4. Jei raugas beviltiškai nekyla yra pagalba: medus (gliukozė, fruktozė), jogurtas, rūgpienis (tik ne pramoninės mielės).
5. Iš knygos "Laiko patikrintos idėjos ir patarimai" (ačiū regnai):
Prieš dedant tešlą į orkaitę, apibarstykite ją miltais arba aptepkite glajumi.
Glajaus rūšis lems kokia bus iškeptos duonos plutelė.
Norėdami, kad plutelė būtų traški aptepkite tešlą pienu.
Jei patinka minkšta plutelė, tešlą aptepkite skysta grietinėle.
O išėmę iš orkaitės padėkite ant grotelių, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
Jei norite patikrinti ar duona iškepusi, išverskite kepaliuką iš skardos ant švarios pašluostės pabarbenkite pirštais į jo apačią. Jeigu skambesys aiškus vadinasi duona iškepusi.

Iš pradžių gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubėkit ir viskas pasiseks. Sėkmės mirksiukas.gif

Taurė
Kaip gražu čia wub.gif

Vakar kepiau duonytę su svogūnais, grūdėta varške ir krapais. Nežinau ką duoda varškė, bet konsistencija nuo jos nepakartojama. Svogūnai prideda reikiamą aromatą ir rezultate kepalo nebelieka per dieną doh.gif

Tik gaila kažką negerai sudėjau, nes viršus gavosi negražus, perdaug sukilo, prilipo prie dangčio ir tt. Bet šiaip labai labai skani duona. Dar kelis kartus iškepsiu, kad įsitiknčiau, jog klaida ne recepte, o mano buvo 4u.gif
Jaučiu varškės perdaug prikroviau, nes buvo gaila palikti indelyje likutį, taip sugadinau recepto balansą. Po to pavargau miltų dadedinėti ir dadėjau netinkamai doh.gif
Alacka
Labas rytas ,

Taurė,o kur receptukas? Cia su raugu? kepej orkaiteje ar duonkepeje? o kiek klausimu. biggrin.gif
braskel
Sveikos 4u.gif
Vis skaitau senesnes temas ir niekaip negaliu atsistebėti jūsų iškeptomis duonomis. Kol prisiruošiau pati kepti, tai vien temas beskaitant pradėdavau užuosti namie keptą duoną doh.gif Užsikrėčiau ir aš duonelės kepimu. Žinoma, dar tik pradžia, mokausi blush2.gif bet kaip smagu, kai kas karta vis geriau pavyksta thumbup.gif
Pasirodau:
Pusrytinė duonelė
Perpjauta pusrytinė duonelė

Ir norėjau paklausti, o kepant duoną su mėlėmis, jums jos šiltame kepinyje jaučiasi, užsiuodžia? unsure.gif
Taurė
QUOTE(Alacka @ 2011 06 21, 00:52)
Labas rytas ,

Taurė,o kur receptukas? Cia su raugu? kepej orkaiteje ar duonkepeje? o kiek klausimu.  biggrin.gif
*

Kolkas nedėsiu. Noriu dar kartą iškepti ir pažiūrėti, ar tikrai klaida mano, o ne recepte. Neseniai dėjau kitą receptą duonos su varške, tas gavois labai gerai.
Kepiau duonkepėje, be raugo. Varškė turi rūgštumo, raugo ten net nereikia. Varųkės dedama daug į abu receptus.

QUOTE(braskel @ 2011 06 21, 04:00)
Sveikos  4u.gif
Vis skaitau senesnes temas ir niekaip negaliu atsistebėti jūsų iškeptomis duonomis. Kol prisiruošiau pati kepti, tai vien temas beskaitant pradėdavau užuosti namie keptą duoną  doh.gif Užsikrėčiau ir aš duonelės kepimu. Žinoma, dar tik pradžia, mokausi  blush2.gif bet kaip smagu, kai kas karta vis geriau pavyksta  thumbup.gif
Pasirodau:
Pusrytinė duonelė
Perpjauta pusrytinė duonelė

Ir norėjau paklausti, o kepant duoną su mėlėmis, jums jos šiltame kepinyje jaučiasi, užsiuodžia?  unsure.gif
*

kokios gražios duonytės wub.gif
GITALE
QUOTE(braskel @ 2011 06 21, 13:00)
Sveikos  4u.gif

pavyksta  thumbup.gif
Pasirodau:
pusrytinė duonelė[/url]

o kur receptas? rolleyes.gif
Renata123
QUOTE(Taurė @ 2011 06 21, 21:07)
Kolkas nedėsiu. Noriu dar kartą iškepti ir pažiūrėti, ar tikrai klaida mano, o ne recepte. Neseniai dėjau kitą receptą duonos su varške, tas gavois labai gerai.
Kepiau duonkepėje, be raugo. Varškė turi rūgštumo, raugo ten net nereikia. Varųkės dedama daug į abu receptus.

Laukiam, laukiam naujo receptelio. Net negirdejau, kad i duona reiketu deti grudetos varskes bigsmile.gif Tai cia gaunasi balta, sumustiniu duonyte?

Del Malsenos - skambinau.
Sake, kad nuo liepos 4 d. jau galima bus pirkti. Nes dabar pas juos kazkokia restrukturizacija vyksta.
Zodziu, klausinejau kol kas tik apie ruginius miltus. Daug paaiskinimo negavau, nes ta moteriske nedaug gaudesi, tik kainas susake, bet laaabai maloniai bendravo. Salyklo jie neturi.

Kainos vieno 50-ties kg ruginiu miltu maiso, su PVM:
78,65 sijoti
72,6 pasijoti
72,6 pilno grudo

Kaip suprantu, pilno grudo, tai turbut rupus ruginiai miltai? g.gif
Zodziu, pasake, kad paskambinciau liepos 4 d. tada jau galima bus pirkti ir dirbs kita moteriske, kuri labai puikiai nusimano visoj technologijoj ir gales viska paaiskinti.
Dar klausiau ar kaina priklauso nuo perkamu maisu skaiciaus, pasake, kad ne - ta kaina galutine.

Tiesa, dar apskambinau visokiausius ukininkus Vilniaus apskrity, ka man google ismete. Tai niekas ruginiu miltu ir grudu neturi verysad.gif Tik kazkuris vienas turejo miezinius ir dar kazka unsure.gif

Tai tiek ziniu.
keistuole
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 21, 21:54)
Laukiam, laukiam naujo receptelio. Net negirdejau, kad i duona reiketu deti grudetos varskes  bigsmile.gif  Tai cia gaunasi balta, sumustiniu duonyte?

Del Malsenos - skambinau.
Sake, kad nuo liepos 4 d. jau galima bus pirkti. Nes dabar pas juos kazkokia restrukturizacija vyksta.
Zodziu, klausinejau kol kas tik apie ruginius miltus. Daug paaiskinimo negavau, nes ta moteriske nedaug gaudesi, tik kainas susake, bet laaabai maloniai bendravo. Salyklo jie neturi.

Kainos vieno 50-ties kg ruginiu miltu maiso, su PVM:
78,65 sijoti
72,6 pasijoti
72,6 pilno grudo

Kaip suprantu, pilno grudo, tai turbut rupus ruginiai miltai?  g.gif
Zodziu, pasake, kad paskambinciau liepos 4 d. tada jau galima bus pirkti ir dirbs kita moteriske, kuri labai puikiai nusimano visoj technologijoj ir gales viska paaiskinti.
Dar klausiau ar kaina priklauso nuo perkamu maisu skaiciaus, pasake, kad ne - ta kaina galutine.

Tiesa, dar apskambinau visokiausius ukininkus Vilniaus apskrity, ka man google ismete. Tai niekas ruginiu miltu ir grudu neturi verysad.gif Tik kazkuris vienas turejo miezinius ir dar kazka  unsure.gif

Tai tiek ziniu.
*

tai jau nedaug liko laukt, man sakė kad tik liepos pab pradės pardavinėt, ir tai geriausiu atveju, o šiaip gal net tik rugpjūtį.
Nusimano jos ten visos šiaip sau lotuliukas.gif
internete daugiau gali paskaityt
nataliuncik
QUOTE(keistuole @ 2011 06 21, 21:31)
tai jau nedaug liko laukt, man sakė kad tik liepos pab pradės pardavinėt, ir tai geriausiu atveju, o šiaip gal net tik rugpjūtį.
Nusimano jos ten visos šiaip sau  lotuliukas.gif
internete daugiau gali paskaityt
*

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif juk buhalterija tvarko popierius, o technologės su miltais, tai jei kokie klausimai, tai vietoj technologe kviečia biggrin.gif bet šiaip ten labai malonus žmonės dirba thumbup.gif
Renata123
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 21, 23:11)
lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif juk buhalterija tvarko popierius, o technologės su miltais, tai jei kokie klausimai, tai vietoj technologe kviečia  biggrin.gif bet šiaip ten labai malonus žmonės dirba thumbup.gif
*

mane ir nukreipe i pardavimu skyriu (taip supratau), o ta technologe atostogavo biggrin.gif Ai, ka as zinau lotuliukas.gif

O gal jus man galite paaiskinti kuom skiriasi tie miltai, sijoti, pasijoti, pilno grudo doh.gif Ir kurie labiausiai tinkami juodai duonytei kepti?
keistuole
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 22, 00:02)
mane ir nukreipe i pardavimu skyriu (taip supratau), o ta technologe atostogavo  biggrin.gif  Ai, ka as zinau  lotuliukas.gif

O gal jus man galite paaiskinti kuom skiriasi tie miltai, sijoti, pasijoti, pilno grudo  doh.gif Ir kurie labiausiai tinkami juodai duonytei kepti?
*

sijoti yra balčiausi ir smulkiausi, visu grūdo yra su sėlenom
pasijoti bus stambesnio malimo nei sijoti ir tamsesni.
Taurė
QUOTE(keistuole @ 2011 06 21, 16:17)
*

Gal žinote kaip teisingai išversti whole wheat ? Galvoju pamėginti lietuviškos duonos receptų, reikia pasirinkti teisingus miltus g.gif
Papildyta:
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 21, 13:54)
Laukiam, laukiam naujo receptelio. Net negirdejau, kad i duona reiketu deti grudetos varskes  bigsmile.gif  Tai cia gaunasi balta, sumustiniu duonyte?

*

Praitos temos gale dėjau receptuką su grūdėta varške, tik tas be svogūnų. Balta, sumuštininė duona, net skrudinti nesinori jos 4u.gif
keistuole
QUOTE(Taurė @ 2011 06 22, 03:29)
Gal žinote kaip teisingai išversti whole wheat ? Galvoju pamėginti lietuviškos duonos receptų, reikia pasirinkti teisingus miltus  g.gif

*

viso grūdo arba rupūs kvietiniai 4u.gif
Renata123
QUOTE(keistuole @ 2011 06 22, 00:17)
*

Aciu! 4u.gif
Bet gal galite smulkiau papasakoti ax.gif Kurie is tu triju isvardintu labiausiai tinkami kepti juodai duonai? Na pvz. kokie yra parduotuveje? Suprantu, kad galite pasakyti, kad ju begale, bet as perku paprasciausius, ant pakelio parasyta "ruginiai miltai". Taip pat i kepama duonyte dedu dar 50 gr rupius ruginius miltus (p/l recepta taip, o paprastu ruginiu 300 gr).

Kodel viso grudo kainuoja pigiau nei sijoti? Juk jie su selenom bigsmile.gif Ar man cia tos selenos atrodo, kaip stebuklas koks ir jokios itakos, ar naudos neturi. Ar tiesiog sijotu miltu technologija yra kazkokia sudetingesne?
Jauciu ir klausimu cia prirasiau doh.gif lotuliukas.gif Bet juoda duona visai neseniai pradejau kepti, tai dar tu visu ruginiu miltu grupes ir pogrupiai nevisai man suprantami blush2.gif

Dekoju jums, kad dalinates savo patirtimi! 4u.gif wub.gif
braskel
QUOTE(Taurė @ 2011 06 21, 20:07)
kokios gražios duonytės  wub.gif
*

ačiū

QUOTE(GITALE @ 2011 06 21, 20:29)
o kur receptas? rolleyes.gif
*

ai, receptukas tai čia jau apklabėtas, iš tos knygos - kepame duoną namuose, 15 psl. pusrytinė duona 4u.gif
xsmalsutex
atejau ir as i naujus namucius 4u.gif
braskel
Tikriausiai visos Jonines švenčia, o mes duoną kepame ax.gif
Mano kepta duona

... labai jau malonus tas duonos kepimo procesas bigsmile.gif galėtų ji greičiau valgytis biggrin.gif

Gal primintumėte kuom dar galima ištepti duonytę, kad pluta nebūtų kieta? Pienas nelabai gelbėja kažkaip g.gif

Sekantį karta bandysiu duoną su varškę, buvo kalbėta, kad skanu.
xsmalsutex
jo man ir pluta kieta tai suviniojau i dregna ranksluosti pirma karta ir kepiau su raugu ir orkaiteje/ o dar issikepiau trys kapeikas bulka Aciukas uz receptuka thumbup.gif
Papildyta:
o juoda duona kepant su raugu kokio kietumo turi buti mazdaug tesla 4u.gif
nataliuncik
QUOTE(xsmalsutex @ 2011 06 25, 13:29)

o juoda duona kepant su raugu kokio kietumo turi buti mazdaug tesla  4u.gif
*

viskas priklauso nuo recepto, būna sunkiai minkomos, o būna ir skystesnes, netgi galima ir su šaukštų maišyt(mano mėgstamiausios blush2.gif )
xsmalsutex
m tada aisku vis bandysiu aciukas / o siaip tai kokioj formoj geriausiai kepti kad nereiketu to popieriaus kepimo vis
nataliuncik
QUOTE(xsmalsutex @ 2011 06 25, 17:29)
m tada aisku  vis bandysiu aciukas / o siaip tai kokioj formoj geriausiai kepti  kad nereiketu to popieriaus kepimo vis
*

kam kokia patinka, vieniem silikoninei gerai, kitiem-telefoninei, stikliniai irgi geri...tik b8na kad reikia palaikyt uždengta, tada lengviau išimsit
xsmalsutex
o merginos jus jau vistiek daugiau laiko kepejos esate kaip manote kur geriau kepti elektrinej orkaitej ar duonkepej / as stiklineje kepiau tai biki prilipo apacia bet paskui nieko isemiau siaip ne taip rolleyes.gif
PienėsPūkas
Sveikos kepejeles 4u.gif
Turiu klausima, tik nezinau, ar cia ji galima uzduoti blush2.gif
Kepu duonele su mielemis duonkepeje (pirkta IKI su akcija). Jei kepu vien is kvietiniu miltu - viskas puiku, bet jei idedu ruginiu doh.gif . Ji kuo puikiausiai issimaiso, iskyla, bet tik pradeda kepti - per vidury idumba doh.gif . Isbandzau daugiau maziau ruginiu miltu, viena kita recepta, tirstesne skystesne tesla, daugiau maziau mieliu, sausas slapias mieles - rezultatas tas pats: idumba doh.gif Idomiausia, kad ji nesuplenka, t.y. tas sukritimas skoniui jokios itakos neturi, ji tokia pat poreta. Bet tas idubimas mane nervina - kai is tokios graziai iskilusios duoneles tampa velniai zino kuo verysad.gif
Tai turiu klausima: gal visgi duonkepes problema? Gal pradedant kepti neuztenka temperaturos? Gal dar kas susiduret su tokiu dalyku?
xsmalsutex
QUOTE(PienėsPūkas @ 2011 06 26, 12:11)
Sveikos kepejeles  4u.gif 
Turiu klausima, tik nezinau, ar cia ji galima uzduoti  blush2.gif
Kepu duonele su mielemis duonkepeje (pirkta IKI su akcija). Jei kepu vien is kvietiniu miltu - viskas puiku, bet jei idedu ruginiu  doh.gif . Ji kuo puikiausiai issimaiso, iskyla, bet tik pradeda kepti - per vidury idumba  doh.gif . Isbandzau daugiau maziau ruginiu miltu, viena kita recepta, tirstesne skystesne tesla, daugiau maziau mieliu, sausas slapias mieles - rezultatas tas pats: idumba  doh.gif Idomiausia, kad ji nesuplenka, t.y. tas sukritimas skoniui jokios itakos neturi, ji tokia pat poreta. Bet tas idubimas mane nervina - kai is tokios graziai iskilusios duoneles tampa velniai zino kuo  verysad.gif
Tai turiu klausima: gal visgi duonkepes problema? Gal pradedant kepti neuztenka temperaturos? Gal dar kas susiduret su tokiu dalyku?
*

man ir taip visad gavosi kiek buvau kepus su duonkepe is iki pardos akcijine
dagli
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 25, 18:21)
galima ir su šaukštų maišyt(mano mėgstamiausios blush2.gif  )
*

o recepteli galima butu gauti tokiu duonuciu? rolleyes.gif
PienėsPūkas
QUOTE(xsmalsutex @ 2011 06 26, 16:12)
man ir taip visad gavosi kiek buvau kepus su duonkepe is iki pardos akcijine
*

O tai cia reik suprasti, kad ji nera pritaikyta su ruginiais miltais kepti? blink.gif
Gal jus ja grazinot atgal?
nataliuncik
QUOTE(dagli @ 2011 06 26, 20:31)
o recepteli galima butu gauti tokiu duonuciu? rolleyes.gif
*

Čia kiek yra
aurum2010
Svarbu zinoti, kad duonos kepimui nepatartina naudoti aliejingas seklas, tokias kaip saulegrazu, moliugu, linu semenu, kadangi kepimo metu esant aukstai temperaturai, siose seklose esantys aliejai skyla sudarydami itin kenksmingas, kancerogenines medziagas, sukeliancias vezinius susirgimus schmoll.gif Nepersistenkime, kepdamos namine duona. Pati sveikiausia duona- miltai ir vanduo smile.gif
xsmalsutex
QUOTE(PienėsPūkas @ 2011 06 27, 17:08)
O tai cia reik suprasti, kad ji nera pritaikyta su ruginiais miltais kepti?  blink.gif
Gal jus ja grazinot atgal?
*

ne negrazinau kepiu formine su pienu daznai o juoda duona pradejau kepti su raugu bandau jau 2 kart kepiau
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 28, 22:45)

aciukas tau eisiu ir as pasiskaityti receptuku patinka virtuveje suktis 4u.gif
Renata123
Labas vakaras visoms! 4u.gif

Praeitoje temoje uzdaviau klausima, bet atsakymo iki galo negavau ax.gif
Pimoje zinuteje buvo parasyta, kad SM kepejos kooperuojasi ir perkasi dideli kieki salyklo ir kito duonai reikalingo gerio. Ar vis dar vyksta tokie pirkimai? g.gif
As pati skambinau "Malsenai", tai jie tik miltais prekiauja. Butu idomu suzinoti kokios kainos yra kitur, ir is kur, jus mergaites, perkates salykla? Nes skaiciau, kad resete, jog De Lonoje salyklas kainuoja kone trigubai brangiau.

Nuosirdziai dekoju! mirksiukas.gif 4u.gif
nataliuncik
Renata123, anksčiau kooperavomės, bet dabar kažkaip vangiai, iš vilniečiu niekas nevažiuoja kol kas į Kauno pusę, o šiaip, čia perkam salyklą ir kitus gėrius , o miltus Malsenoj arba kaunietės bazėj ir dar malūne
zirziliuke
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 29, 22:33)
Renata123, anksčiau kooperavomės, bet dabar kažkaip vangiai, iš vilniečiu niekas nevažiuoja kol kas į Kauno pusę, o šiaip, čia perkam salyklą ir kitus gėrius , o miltus Malsenoj arba kaunietės bazėj ir dar malūne
*

As irgi koperuociausi,bet gyvenu Raseiniu raj. unsure.gif
dagli
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 29, 21:33)
miltus Malsenoj arba kaunietės bazėj ir dar malūne
*

o bazeje tai konkreciai kur? gal galite kuri nors pasakyti 4u.gif
Renata123
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 29, 21:33)
*

Aciu jums! 4u.gif
As pati zadu is Malsenos ruginius miltus pirktis, bet vat del salyklo galvoju ka cia sumascius g.gif
Jei kada vaziuosiu i Kauna, tai garsiai cia sauksiu lotuliukas.gif O tas salyklas.lt i Vilniu nepristato?

Ir dar klausimelis ax.gif Nataliuncik, o kokius ruginius miltus, is Malsenos, jus perkates juodai duonai kepti; sijotus, pasijotus, ar pilno grudo?

Aciu! 4u.gif
zirziliuke
As parasiau el.laiska jiems ir paklausiau ar nebutu galimybes pristatyti i kitus miestus,jai klientas apmokes pristatyma. g.gif
keistuole
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 30, 09:38)
Aciu jums!  4u.gif
As pati zadu is Malsenos ruginius miltus pirktis, bet vat del salyklo galvoju ka cia sumascius  g.gif
Jei kada vaziuosiu i Kauna, tai garsiai cia sauksiu  lotuliukas.gif  O tas salyklas.lt i Vilniu nepristato?

Ir dar klausimelis  ax.gif Nataliuncik, o kokius ruginius miltus, is Malsenos, jus perkates juodai duonai kepti; sijotus, pasijotus, ar pilno grudo?

Aciu!  4u.gif
*

aš kai skambinau tam salyklui, tai man siūlė delonoj pirkt, nes su pristatymu jiems problematiška.

Miltus paprastai pasijotus.
starbee
Sveikos merginos 4u.gif

susiduriau su tokia problema, mano raugui jau kokie 4-5men. Laikau ji saldytuve, pries kepant duonele pamaitinu. Taciau pastebejau, kad raugo pavirsiuje susidare balta plevele, kvapas raugo labai intensyvus, stiprus. Nezinau kaip atrodo pelesis ir koks yra jo kvapas, kaip dabar zinot ar ten pavirsiuje susidares pelesis?
Renata123
QUOTE(@lot@ @ 2011 06 30, 09:56)
As parasiau el.laiska jiems ir paklausiau ar nebutu galimybes pristatyti i kitus miestus,jai klientas apmokes pristatyma. g.gif
*

QUOTE(keistuole @ 2011 06 30, 11:02)
aš kai skambinau tam salyklui, tai man siūlė delonoj pirkt, nes su pristatymu jiems problematiška.
Miltus paprastai pasijotus.
*

Salyklui i Kauna, as siandien skambinau. Labai maloniai pabendravau thumbup.gif Jie nepristato i kitus miestus, nes "Salyklas.lt" nera parduotuve, jie parduoda tik kepykloms, bet sake be problemu ir fiziniam asmeniui parduos, bet reikia tik pas juos vaziuoti.
Man taip pat pasake, kad ju salyklas parduodamas DeLonoje. Bet pas juos 1 kg kainuoja 2,90 Lt be PVM. Parduoda minimum po viena maisa, kuriame 25 kg. Maiso kaina su PVM - 75,63 Lt. Ir apskritai viso kito gerio pardavimas prasideda taip pat nuo 25 kg.
Jei kuri vaziuosit i Kauna, garsiai saukit biggrin.gif Manau norinciu bus nemazai.
pašnekutė
QUOTE(aurum2010 @ 2011 06 29, 01:15)
Svarbu zinoti, kad duonos kepimui nepatartina naudoti aliejingas seklas, tokias kaip saulegrazu, moliugu, linu semenu, kadangi kepimo metu esant aukstai temperaturai, siose seklose esantys aliejai skyla sudarydami itin kenksmingas, kancerogenines medziagas, sukeliancias vezinius susirgimus schmoll.gif Nepersistenkime, kepdamos namine duona. Pati sveikiausia duona- miltai ir vanduo smile.gif
*

blink.gif mastau.gif Įdomu, iš kur tokia informacija?
Žinau, kad esant aukštai temperatūrai aliejai skyla, kaip ir sakot, bet ar žinot, kokia temperatūra būna kepamo kepalioko viduje? Tikrai per žema, kad taip įvyktų. O kai aliejai suskils, duona bus sudegusi ir jūs jos visvien nenorėsit valgyti (va, keptuvėje kaitinant kaip tik ir pasiekiama tokia aliejaus temperatūra. Kepiniai jo prisigeria ir taip suvartojamas tas nesveikas aliejus. Beje, ir paskrudę, patys skaniausi traškūs gabaliukai irgi yra kažkiek kancerogeniški. O duonoje - vargu. Na, nebent pakraštėliuose kokia saulėgrąža apskrudusi būtų... Bet, palyginus, kiek suvartojame pirktinių produktų su E, tai ta saulėgrąža mums tiek pakenkt nesugebės nė per 100 metų)
O gal jūs turit kokios naujos informacijos? Įdėkit nuorodų, negąsdinkit žmones tuščiai. Ir dėkit rimtų tyrimų straipsnius, o ne kokių pletkinių tinklapių (tipo Delfi ir pan.)
pašnekutė
Laba diena, kreipiuosi į jus (nes neatrinkau, kuri yra šios temos moderatorė blush2.gif , ) bei visas čia rašančias ir besidominčias duonyčių kepimu ir su tuo susijusiais dalykais. Ieškodama informacijos pastebėjau, kad jos laaaabai daug ir įvairios, ir viskas viename, vienoje temoje, paskui pasikartoja su variacijomis kitose panašiose temose apie duoną. Sunku rasti konkretų dalyką. Todėl kilo mintis, ar neglima būtų subforumuose sukurti duonos kepėjėlių temą, į kurią būtų sukeltos visos čia belekaip besimėtančios temos apie duonos kepimą? Ten galima būtų temas smulkinti, pvz.: "Raugo gaminimas - sėkmės ir nesėkmės", "Juoda duona" "Kvietinė duona" "Saldūs mieliniai kepiniai" "Kur pigesni ir geresni miltai, kiti priedai duonai" na ir taip toliau, ir panašiai rolleyes.gif
Aš manau, kad ši tema jau seniai išaugo čia esančių temų rėmus. Reikia keisti ankštus vaikiškus marškinėlius į didesnius ir mažytį lopšį į erdvesnį būstą 4u.gif Ką manote? mirksiukas.gif
nataliuncik
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 30, 08:38)
del salyklo galvoju ka cia sumascius  g.gif
Jei kada vaziuosiu i Kauna, tai garsiai cia sauksiu  lotuliukas.gif 

Ir dar klausimelis  ax.gif Nataliuncik, o kokius ruginius miltus, is Malsenos, jus perkates juodai duonai kepti; sijotus, pasijotus, ar pilno grudo?
*

drinks_cheers.gif
čia jau skonio reikalas kokius miltus pirkt(ar tai pilno grudo, ar sijotus, ar pasijotus), nes skiriasi tik malimas. jei dėl sveikumo, tai ko miltai bus rupesni, to sveikiau, aš imu viduriuka-dažniausiai pasijotus miltus smile.gif
Zhanna1311
QUOTE(Renata123 @ 2011 06 30, 11:36)
Salyklui i Kauna, as siandien skambinau. Labai maloniai pabendravau  thumbup.gif  Jie nepristato i kitus miestus, nes "Salyklas.lt" nera parduotuve, jie parduoda tik kepykloms, bet sake be problemu ir fiziniam asmeniui parduos, bet reikia tik pas juos vaziuoti.
Man taip pat pasake, kad ju salyklas parduodamas DeLonoje. Bet pas juos 1 kg kainuoja 2,90 Lt be PVM. Parduoda minimum po viena maisa, kuriame 25 kg. Maiso kaina su PVM - 75,63 Lt. Ir apskritai viso kito gerio pardavimas prasideda taip pat nuo 25 kg.
Jei kuri vaziuosit i Kauna, garsiai saukit  biggrin.gif Manau norinciu bus nemazai.
*

salyklo po 200g galima is www.gileskromelis.lt uzsisakyti, jie jį iš Pranciškaus Jakubausko malūno ima, ten pas ta malunininka yra nuostabiu miltu - jis juos mala is savo draugo auginamu grudu, kuris ju nei purskia kuo, nei tresia, sau augina. Nustebau radus tokias retenybes kaip zirniu miltai, speltos selenos, traiskyti rugiai. Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti
dagli
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 13:25)
jei kam bus idomu, galesiu duoti
*

tikrai labai idomu, duokite receptuka.
maraboo
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 12:25)
salyklo po 200g galima is www.gileskromelis.lt uzsisakyti, jie jį iš Pranciškaus Jakubausko malūno ima, ten pas ta malunininka yra nuostabiu miltu - jis juos mala is savo draugo auginamu grudu, kuris ju nei purskia kuo, nei tresia, sau augina. Nustebau radus tokias retenybes kaip zirniu miltai, speltos selenos, traiskyti rugiai. Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti
*

g.gif Toookius kiekius įvairiausių kultūrų sau draugas augina.... g.gif g.gif
Nors malūne pasirinkimas iš tikro puikus thumbup.gif
receptėliu pasidalinkit prašom 4u.gif
pašnekutė
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 30, 15:57)
Aš manau, kad ši tema jau seniai išaugo čia esančių temų rėmus. Reikia keisti ankštus vaikiškus marškinėlius į didesnius ir mažytį lopšį į erdvesnį būstą  4u.gif  Ką manote?  mirksiukas.gif
*

Niekam tai neaktualu? g.gif unsure.gif
nataliuncik
QUOTE(pašnekutė @ 2011 07 01, 19:32)
Niekam tai neaktualu? g.gif  unsure.gif
*

aš manau kad čia neaktualu, nes jus gi raugą ne kiekvieną dieną darot, o tik pirma karta, o ir duona, kiekvienas gali paimt mėgstama receptą ir iš jo padaryt kvietine, rugine-kvietine, juoda...bet čia tik mano nuomonė, nežinau, gal kitiem kitaip atrodo

O saldus kepiniai jau kaip ir yra g.gif
Renata123
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 30, 16:19)
drinks_cheers.gif
čia jau skonio reikalas kokius miltus pirkt(ar tai pilno grudo, ar sijotus, ar pasijotus), nes skiriasi tik malimas. jei dėl sveikumo, tai ko miltai bus rupesni, to sveikiau, aš imu viduriuka-dažniausiai pasijotus miltus  smile.gif
*

Aciu! 4u.gif

QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 13:25)
*

Dekuj uz informacijos pasidalinima! 4u.gif
Bet paziurejau, tai kainos ten blink.gif Salyklo ir ruginiu miltu doh.gif
ylang
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 01, 12:25)
Pats malunininkas man duonos recepta dave - sake net minkiuoti sios duonos nereikia. jei kam bus idomu, galesiu duoti
*

Ar galima būtų receptuką gauti? 4u.gif
minty
QUOTE(ylang @ 2011 07 03, 18:17)
Ar galima būtų receptuką gauti?  4u.gif
*

Aš taip pat norėčiau recepto bigsmile.gif
pašnekutė
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 01, 20:44)
aš manau kad čia neaktualu, nes jus gi raugą ne kiekvieną dieną darot, o tik pirma karta, o ir duona, kiekvienas gali paimt mėgstama receptą ir iš jo padaryt kvietine, rugine-kvietine, juoda...bet čia tik mano nuomonė, nežinau, gal kitiem kitaip atrodo

O saldus kepiniai jau kaip ir yra g.gif
*

Na, aš turėjau omenyje saldžias duoneles (pyragus), na bet tebūnie jie prie saldžių. O kitiems neaktualu gal todėl, kad ilgai neužsibūna šioje temoje. Kažką sau randa ir tuomi pasitenkina, metus kepa tą patį. O kai man norisi vis kažko įvairesnio, tai užknisa skaityti iš temos į temą tuos pačius klausimus-atsakymus. Todėl ir siūlau kelti temas apie duoną į subforumus, kad atsirastų daugiau specifinių temų, kuriose lengviau orientuotis. Kad, norint kažką rasti, nereikėtų perskaityti 20 temų doh.gif blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.