Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SOS padekit vaikas spjaudosi
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
gederika
Sveikos merginos, nebesusitvarkau su savo sunumi, o tokios temutes nerandu 4u.gif . Turiu 3 metuku suneli bet nebezinau kaip su juo elktis. Spjaudosi labai, jai ateina zmogus iskarto puola spjauti ant jo, pas gyditojus tas pac, visur kur tik iseinam ir ka tik sutinka spjauna blush2.gif . Zinokite man net jau geda kur nors su juo eiti. bausmiu nebesugalvoju. Siandiena kompjuteri visa nuspjaude ziuredamas filmuka, truko kantrybe, gavo i kaili. Siaip as pries musima bet kad yra ribos kantrybei. Bukit geros patarkit ka daryti, gal jusu kuris taip elgesi, ka darete, kaip elgetes? Prasidejo nuo 2 metuku, dar vis kovojam. blink.gif
Elzė
labai nesenai skaiciau straipsni apie vaiku spjaudymasi. Paieskosiu, gal rasiu.
ten rase apie dvi galimybes: psichologines ir liga.
Papildyta:
cia ir cia yra siek tiek. bet to straipsnio kur skaiciau dabar nerandu
gederika
Aciu jums labai, bet jau visa sita isbandeme smile.gif . perskaiciau visus straipsnius tokio pobudzio, taip elgemes kaip pataria sie zmones, bet poveikis trumpalaikis. padeda tikrai, bet trumpam kokiam menesiui, po menesio vel tas pac. as dar siandiena skaiciau, gali buti jis taip isreiskia emocijas, jis dar nekalba. Vedziau pas gyditojus konsultacijai, jie ramina praeis. bet kiek gi galima, jau visi metai. schmoll.gif
Hastalavista
Sunku patarti, ką Jums daryti, kai neaišku, ką realiai jau esate išbandę. Sakot, darot kaip pataria žmonės - ką darot? Ir kiek laiko sugebat taip elgtis? Iš patirties žinau, kaip lengva pradėti elgtis pagal kažkieno patarimus, bet tai trunka ne ilgiau kaip porą dienų, o kai nutinka kelios konfliktinės situacijos, kantrybė trūksta ir vėl imi elgtis kaip anksčiau... O vaikų tokie trumpalaikiai pasikeitimai neveikia.

Ką daryčiau aš? Buvo mano mažasis pradėjęs kandžiotis. Tai susitarėm su vyru, kad kaskart, kai tik įkąs/bandys kąsti, vaiką nubausim: jei įkanda žaisdamas su vaikais - pasisodindavom šalia savęs, ant sofos, ir nebeleisdavom su vaikais žaisti - ir gan ilgai, 10-15 minučių. Jei mums kąsdavo - ant sofos sėdėjo vienas. Jei kur lauke - iškart liepdavom eiti į kambarį. Sunkiausia dalis buvo nepasigailėti vaiko ir nė karto nenusileisti, ir nekaitalioti savo pozicijos - jei jau užsibrėžėt, tai ir vykdyti, nepriklausomai nuo to, kad pačiai kartais patogiau "praleisti" vaiko poelgį pro akis. Kandžiotis sūnelis nustojo gana greitai. Buvo dar po kiek laiko pora pabandymų, bet vėl sulaukė tokios pat reakcijos, tad jau gal pusė metų nieko panašaus nebedaro.

Tad Jūsų vietoj daryčiau kažką labai panašaus - jei nenori gražiai bendrauti, tada sėdėk vienas. Nenori filmuko žiūrėti tvarkingai - vos pabandžius spjauti, iškart išjungčiau kompiuterį ir pasakyčiau, kad jau šiandien filmuko nebežiūrėsim, tegu pagalvoja apie tai, kaip elgtis negalima. Filmuką galėsim pažiūrėti rytoj, jei jis nebesispjaudys.

Tiesa, manau, kad apie tai, kad bus nubaustas (už ką ir kaip) vaikui reikia iš karto pasakyti, pvz. prieš einant į svečius ar pan.). Gal dar ir nekalba Jūsų mažiukas, bet trimetukas jau puikiai viską supranta.

Kantrybės Jums... Įsivaizduoju, kaip sunku...
gederika
ACIU JUMS UZ PATARIMUS, vat butent viska isjungiu tuoj pat jeigu spjauna, rodos aiskinu ir aiskinu, nes jau pripratau per tiek laiko. Jis stipraus charakterio, daro savo ir viskas. Viliuosi kad kazkada pasibaiks tas kosmaras biggrin.gif . kaip aiskinu klausosi, ziuri i mane ir papuyrto galva kad nebespjaus, bet iki sekancio kartelio doh.gif . uzrasiau i darzeli, galvoju gal pades. dar karta jums labai didelis aciu uz palaikima 4u.gif
Shatura
Mano dukra darželyje išmoko spjaudytis iš vieno vaiko mad.gif , kuris būtent kaip jusiškis spjaudosi pastoviai nesustodamas. Džiaugiuosi tik tiek, kad maniškė tik jei labai smarkiai supyksta, tai tada rodo liežuvį ir spjauna. Aš tada tiesiog nusisuku ir išeinu į kitą kambarį nuo jos. Paskui atlekia pati atsiprašinėja biggrin.gif Na, tokiu būdu dabar labai retai kada liežuvį iškiša.
O į užpakalį už tai yra gavusi tik vieną kartą, bet tai nepadėjo. Padeda statymas į kampą. Jai nepatinka stovėti vienoje vietoje ilgai biggrin.gif
Pabūsiu įžūli. Tik nesupykit. Ar kartais mes nešnekam su jumis apie tą patį berniuką? Žiūriu, kad vardas toks pats.
gederika
Sveiki, as net nezinau g.gif maniskis i darzeli dar neina. Mes gyvename Anglijoje biggrin.gif
Shatura
QUOTE(gederika @ 2011 06 25, 14:51)
Sveiki, as net nezinau g.gif maniskis i darzeli dar neina. Mes gyvename Anglijoje biggrin.gif
*

Tada ne apie tą patį biggrin.gif PEraugs tikriausiai smile.gif
Gidli
oj pas mus ta pati beda, spjaudasi, kandziojai ir musasi, jau as nenoriu eit su jo i lauk i vaiku kompanija, nes inau kas bus...isbandem irgi jau daug ka, aukletojos ramina kad jis reiskai savo emocijas taip, kadangi dar nemoka pasakyti, nu bet manes tai neramina, svarbiausiai anksciau tai bent padiedavo tai kad arba liepdavau i kampa atsistuoti arba va kaip kazkuri minejot nuo vaiku toliau pabuti ar tai i savo kambari nusiraminti, dabar be sansu, jei nuvedu i kambari tai kabinasi i kojas su isterij, jei nuvedu i sona tai puola atgal ir nebent per prievarta galiu nulaikyti, gieda pries kitas mamas kuriu vaikams kliuna, tos kurios zino situacija tai dar nieko bet jei nepazistami tai tenka ir komentaru paklausyt, aisq jas suprantu, bet jau ka daryt neisivaizduoju, jau belieka tik dira i rankas paimt
Rupuziokas
Turiu panasia prpblema. Spajudosi blush2.gif. Anksciau ir mane apsjaudavo (ir net musdavo) kai tik kas neptikdavo. Karta ir as ji apspjoviau (gal negraziai skamba, bet emiausi tokio auklejimo, tu ma as tau, nes nebeimanoma susikalbeti graziuoju)ir paklausiau, ar patiko? Nuo tos dienos ant manes nebespjaudo, bet spjaudo kur papuola doh.gif . Ant savo rubu, ant baldu, ant girndu. Bet kaip suprantu, jis tokiu budu rodo priestaravima, kad to nedarys, man tas nepatinka, as ten neisiu, nesirengsiu, ranku neplausiu. Dabar maziau spjaudosi, gal isaugs.
Papildyta:
QUOTE(Elzė @ 2011 06 20, 20:56)
labai nesenai skaiciau straipsni apie vaiku spjaudymasi. Paieskosiu, gal rasiu.
ten rase apie dvi galimybes: psichologines ir liga.
Papildyta:
cia ir cia yra siek tiek. bet to straipsnio kur skaiciau dabar nerandu
*

Butent, viskas isbandyta. Kiek kalbeta apie grazu elgesi, vaikas tikrai gudrus ir protingas, supranta kas gerai o kas blogai! Spjaudosi jis manau ne todel, kad demsio nori o todel, kad nori nubausti mama! Nes as jam liepiu praustis, rengtis, eiti kur nors, zodziu trugdau jam zaisti, esu jam bloga verysad.gif . Del to labai gaila vaiko. Bandziau ir toki buda kuri apraso, iseinu i kita kambari, pasakau, kad su tokiu kuris musasi ri spjaudosi nedraugausiu, bet kai vaikas paziurejo man i akis, supratau, kad ji iskaudinau. Negaliu sitaip schmoll.gif .
velute
gal diržo reiktų,pasibaigtų visi spjaudymosi.jei jau viskas išbandyta,kiek gali mama kentėt tokius vaiko išsikalinėjimus doh.gif
buzialis
Sveikos mamytes. Turiu tokia pat bėda mažius spjaudosi i kandžiojasi. Turi jis sesė vyresne 1,5 metų, tai vargšiukė apkandžiota. Bandžiau gražiuoju ir blogoju, dabar atėjo eilė bausmėm. Yra dabar nubaustas savaite negaut saldainių, nes vakar įkando sesę iki kraujo, ir kai aš ji bariau spjovė man. (Sako :Tfu negera tu, nedraugausiu ).
Reika
pabandykit nedraugauti,tiksliau ignoruoti,jokiu apkabinimu ir mylavimu,zaidimu su juo. Tegu pamato,kad toks elgesys nepatinka kitiems ir zmones nenori draugauti.
Pamaiva25
Nezinau ar padesiu su sava patirtimi, bet budamas mazas vaikas is darzelio parsinesdao pilna bagaza nauju keiksmazodziu. Zinoma, tai nera spjaudymas, bet negrazus poelgis kaip ir zodis. Bandziau daug, svarbiausia kad pamirsti tai jis nesugebejo, o geda budavo didziule kai daktarei ar pardavejai lepteledavo riebu ismokta keiksmazodi. Aiskinau, kalbejau, kalbejau kol nesumasciau plauti burnytes, mat pasakiusi toki negrazu zodzi ji tampa nesvari ir jai reikia padeti t.y. ja isplauti. Pirma karta vaikas pats stiksejo linksmas, mat kokia cia bause paskalauti burna, bet plauti reikedavo muilu. Vienas plovimas ir kiti kartai jau budavo didziausia bausme, bijojo plovimo burnytes. Taip pamazu pamazu isgynem keiksmazodzius is namu. Ir dabar pasakes kartais netycia susigriebia ir atsipraso.
Manau su spaudymu galima lygiai taip pat pasielgti, poelgis negrazus, gal padetu berniukui greiciau suvokti, kad jei taip darys teks plauti burnyte g.gif
linkakalinka
sveikos bendralikimės.
mano mažiukui dar tik 1,9m ir į jokį darželį neina. O ir kandžiojasi (ale žaisdamas) iki pat kraujo ir žiauriai skaudžiai ir spjaudosi (čia tėtis kai dantis išsivalo, tai su atsikrenkštimu išspjauna visą "turinį"-taip mažasis išdykėlis ir išmoko). Dar turiu įtarimą kad sesuo išmokė į kitus spjaudyti, nes pats gal dar nesugalvotų.... g.gif
juk į darželį neiname, pas vaikus kai nueiname - tai viename kambaryje sėdime, o ir tie lankomi vaikučiai geri-labai myli mano mažiuką, gražiai žaidžia ir patys nesispjaudo...
kaip sureaguoti kai nusispjaun net nežinau... jau po truputi bandau sakyti kad negražu, bet matau kad tik paskatinu jį dar dažniau spjaudytis....
bandysiu nebereaguoti - gal padės....
sėkmės mamytės !!!!
modesto333
QUOTE(Pamaiva25 @ 2011 09 07, 21:09)
Nezinau ar padesiu su sava patirtimi, bet budamas mazas vaikas is darzelio parsinesdao pilna bagaza nauju keiksmazodziu. Zinoma, tai nera spjaudymas, bet negrazus poelgis kaip ir zodis. Bandziau daug, svarbiausia kad pamirsti tai jis nesugebejo, o geda budavo didziule kai daktarei ar pardavejai lepteledavo riebu ismokta keiksmazodi. Aiskinau, kalbejau, kalbejau kol nesumasciau plauti burnytes, mat pasakiusi toki negrazu zodzi ji tampa nesvari ir jai reikia padeti t.y. ja isplauti. Pirma karta vaikas pats stiksejo linksmas, mat kokia cia bause paskalauti burna, bet plauti reikedavo muilu. Vienas plovimas ir kiti kartai jau budavo didziausia bausme, bijojo plovimo burnytes. Taip pamazu pamazu isgynem keiksmazodzius is namu. Ir dabar pasakes kartais netycia susigriebia ir atsipraso.
Manau su spaudymu galima lygiai taip pat pasielgti, poelgis negrazus, gal padetu berniukui greiciau suvokti, kad jei taip darys teks plauti burnyte g.gif
*

Sveikos. Va, šitas patarimas man patiko. Ačiū. Tik dar norėjau parašyti, kad visos labai daug kalbat su vaikais, kai jie negerai ką padaro. Mums pradėjo sektis tik tada, kai nustojom daug aiškinę dėl blogų dalykų. Pasakei viena kartą - neišgirdo, antrą - neišgirdo. Ir tada baudi. Bet tik tais dalykais, kas vaikui patinka, pvz: šiandien kieme negausi dviratuko arba nežiūrėsi mėgstamo filmuko, ar net saldainio nepirksiu. Mums suveikė greitai. Svarbiausia tesėti savo žodį. Pasakei, taip ir padarei. Ir jei nors truputi sušlubuoji vaikas tuoj pat tuo pasinaudoja ir grįžta vėl prie savų blogų poelgių.
Nutikė
Aš prižiūriu keturmetį, tai mūsų spjaudymaisi baigėsi per mėnesį laiko. Kadangi gyvenam kartu ir daug laiko praleidžiam kartu pavyko greit jį sutvarkyti. O viską dariau labai paprastai. Jei spjauna uždarau kambary, aišku ašarų būna daug, bet žino kad jei vėl spjaus vėl sėdės kambary vienas. Palaikau kokį 10min ir išleidžiu. Matydavau kad jau ruošiasi spjaut iškart pasakydavau kas bus. Sėdėjo daug kartų kambary, bet dabar žino kas laukia jei būna negeras. Šiandien irgi pašaukė mane, sakau kas yra, o jis man užsičiaupk. Paprašiau kad pakartotų ir iš mano žvilgsnio suprato mane, atsiprašė nes žinojo kad bus kambary uždarytas. Gal ir per žiauriai, bet kovoti su tokiais dalykais reikia mirksiukas.gif
Jolė***
QUOTE(Nutikė @ 2011 09 30, 19:46)
Aš prižiūriu keturmetį, tai mūsų spjaudymaisi baigėsi per mėnesį laiko. Kadangi gyvenam kartu ir daug laiko praleidžiam kartu pavyko greit jį sutvarkyti. O viską dariau labai paprastai. Jei spjauna uždarau kambary, aišku ašarų būna daug, bet žino kad jei vėl spjaus vėl sėdės kambary vienas. Palaikau kokį 10min ir išleidžiu. Matydavau kad jau ruošiasi spjaut iškart pasakydavau kas bus. Sėdėjo daug kartų kambary, bet dabar žino kas laukia jei būna negeras. Šiandien irgi pašaukė mane, sakau kas yra, o jis man užsičiaupk. Paprašiau kad pakartotų ir iš mano žvilgsnio suprato mane, atsiprašė nes žinojo kad bus kambary uždarytas. Gal ir per žiauriai, bet kovoti su tokiais dalykais reikia  mirksiukas.gif
*

Oi reikia, jei su šitais nekovosit, paskui reikės kovoti su daug nesmagesniais dalykais
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.