Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vynai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Gėrimai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
nerile

Pirmiausia atsiprasau, jei tokia tema jau buvo. Tuomet prasau nuorodos ir galite istrinti.
O jei tikrai nauja, tad labai noreciau jusu patarimo, kokius vynus esate isbandziusios ir rekomenduotumete kitiems.
Tai megstamas mano gerimas, bet perku tik tuos, kuriuos jau ragavau ar kas pataria. Pati issirinkti nemoku rolleyes.gif
Laukiu wink.gif
P.S. Butelaicio uz keliasdesimt Lt nepirksiu, tai siulykit iki 25Lt laugh.gif
Eglynė
Na, man ši tema ir labai patinka.. aš išvis labai norėčiau daugiau žinoti apie vynus.. gal koks puslapikas internete yra kur plačiau aprašyti vynai... g.gif g.gif
Šiaip nerile, man labai skanus "šardone" (taip tariasi, kaip rašosi nežinau)... baltas sausas, apie 20lt. kainuoja ir dar labai skanus rožinis vynas kažkoks.. bet pavadinimo nepamenu.. unsure.gif tik butelį pamačius žinau, kad tas.. kažkoks "hyoto..." g.gif blink.gif blink.gif apie 15lt. kainuoja
Murena
Man skaniausias yra Puccela (raudonas) ir Vina Antinoli 1998metu irgi raudonas. Labai skanus vynai.

Cia turi buti informacijos
http://www.vynas.lt/
Cigale
Man idealiausias - baltas pusiau saldus (arba sausas), vyrui - raudonas sausas. Dazniausiai perku prancuziska.
Skaniausias - "Calvet", dauguma "Sauvignon blanc" rusiu, jei tik nepadauginta prieskoniu ir nepalieka kartu po gurksnelio. Tie roziniai "rose" irgi nieko. Apskritai megstu vyna, retai koks nepatinka. Prancuzijoj geriau spirituota - thumbup.gif .
Papildyta @ [mergetime]1087542148[/mergetime]
NEBE nesciuke mane aplenke su nuoroda wink.gif . Uzsienio kalba gali daug info rast - paprasciausia paziuret kokios vyno firmos puslapyje.
As pries pora metu kliedejau, kad varysiu i Prancuzija studijuot vyndarystes. Beje, tokios studijos leidzia gaut net profesoriaus laipsni smartass.gif clap_1.gif
Makarska
As paskutiniu metu daznai perku sausa raudona ispaniska vyna Casa Alonso (tempranilo). Pygus vyniukas, bet man paskutiniu metu l. patinka. Kaina 12-13 Lt.
Is baltu vynu labiausiai patinka vengriski.
Murena
Mamkos, reikia vynu digustacija suorganizuoti tongue.gif thumbup.gif kiekvienas atnestu buteli savo megstamiausio vyno rolleyes.gif
Cigale
NEBE nesciuke, ar neuzsitestu ta degustacija, jei kiekvienai mamkai po buteli? laugh.gif rolleyes.gif
Aurėja
Anksčiau ir aš labai mėgdavau nebrangius įvairių šalių šardone vynus ir t.t. Kol neparagavau draugės iš Čilės parvežto balto sauso vyno Castillo del Diablo. Po to radau jį Maximoj už 34 lt. Gaila, kad kaina tokia, bet tikrai vertas. Skonis man nepriminė nei vieno iki tol ragauto vyno skonio, labai savitas ir ypatingas, nenupasakosi. Dabar esu Čilės vynų gerbėja thumbup.gif
Murena
QUOTE (agneklimjan @ 2004 06 18, 12:28)
NEBE nesciuke, ar neuzsitestu ta degustacija, jei kiekvienai mamkai po buteli? laugh.gif rolleyes.gif

laugh.gif thumbup.gif visko gali but laugh.gif laugh.gif laugh.gif
nerile
Tame ir reikalas, kad paskaityti gali, bet geriausiai, kai kas parekomenduoja jau ragaves, taip sakant.
As is Vengrijos buvau parsivezusi Tokaju, bet tokio butent butelio nerandu cia kazkaip. Buvo skanus.
Man patinka tokie klampus tirstoki sodraus skonio. O roziniai nelabai. Ir sausu nemegstu- nieko nepadarysi, prastas mano skonis.
Makarska
Is tu tirstu, tai tikriausiai parsivezei Tokay Azu arba Tokay Szamorodny (nezinau kaip tiksliai rasosi)?
ballando
Paskaičiau, Nerille, kad sausų nemėgsti, tai gal neverta man savo rekomendacijos pateikti. Na, bet pasidalinsiu patirtim. Nesu didelė žinovė, bet nuosaikiai praktikuojanti vartotoja.
Pastaruoju metu apturėjom su vyru nemažai progų ir balių todėl džiaugiamės, "atradę" l.gerą kainos ir kokybės santykiu pasižymintį sausą raudoną vyną ( neblogas ir toks pats baltas )"CANDIDATO" Perkant Maximoje daugiau nei 3 butelius, 1 but kaina nesiekia 11 litų. Pats tas, kai reikia pagirdyti didelę kompaniją, kurioje yra vyno mėgėjų. Ir kitų atsiliepimai apie šį vyną geri, ypač, kai sužino, kokia jo kaina.
Murena
QUOTE (Balanda @ 2004 06 18, 13:59)
Paskaičiau, Nerille, kad sausų nemėgsti, tai gal neverta man savo rekomendacijos pateikti. Na, bet pasidalinsiu patirtim. Nesu didelė žinovė, bet nuosaikiai praktikuojanti vartotoja.
Pastaruoju metu apturėjom su vyru nemažai progų ir balių todėl džiaugiamės, "atradę" l.gerą kainos ir kokybės santykiu pasižymintį sausą raudoną vyną ( neblogas ir toks pats baltas )"CANDIDATO" Perkant Maximoje daugiau nei 3 butelius, 1 but kaina nesiekia 11 litų. Pats tas, kai reikia pagirdyti didelę kompaniją, kurioje yra vyno mėgėjų. Ir kitų atsiliepimai apie šį vyną geri, ypač, kai sužino, kokia jo kaina.

O cia prancuziskas ar koks?
ballando
Čia ispaniškas. Tamsios rubino spalvos, sodraus, stipraus, bet ne gaižaus skonio. iš Tempranillo rūšie vynuogių. Jei neklystu, 1999 gamybos.

Papildyta @ [mergetime]1087562060[/mergetime]
Pasiūlyčiau, NEBE NESCIUKE, ir aš padegustuoti, ale, kad aš ne Vilniuje.
Murena
QUOTE (Balanda @ 2004 06 18, 14:32)
Čia ispaniškas. Tamsios rubino spalvos, sodraus, stipraus, bet ne gaižaus skonio. iš Tempranillo rūšie vynuogių. Jei neklystu, 1999 gamybos.

Papildyta @ [mergetime]1087562060[[b]*NEBE nesciuke rgetime] [/b]
Pasiūlyčiau, NEBE NESCIUKE, ir aš padegustuoti, ale, kad aš ne Vilniuje.

reikes butinai paragauti rolleyes.gif
zinot, viena karta nupirkome brangu ispaniska vyna (pavadinimo nepomniu doh.gif ) nuo vienos taures kita diena toki "pachmela" turejau blink.gif toks jausmas buvo kad litra degtines isgeriau is vakaro. Labai sunkus tas vynas buvo huh.gif tad nesinori eksperementuoti, bet vat kaip mamkos pasiulo tai kitas reiklas tongue.gif
Balanda o as tau pasiulyciau paragauti Vina Antinoli 98', nu labai skanus rolleyes.gif
2000m toki pat ragavome tai mums nelabai atiko dry.gif
ballando
Ačiū, NEBE NESCIUKE, pabandysiu tavo pasiūlyto.
Dėl metų - tai 1998, ar 2000 m - žinoma, skirtumas yra. Antrasis mažiau išlaikytas, todėl gal tai ir nulėmė, kad ne toks skanus buvo. Nors dažnai vyno skonį įtakoja tais metais buvęs oras -drėgmė ir pan.
O dėl to, kad pachmielos prireikė - tai gal labai daug mostelėjai? Jei 0,75 l - ant galvos - tai nieko nuostabaus.
CANDIDATO tikrai nėra superinis vynas. Man asmeniškai labiau prie dūšios Torres'ai ( jų rūšių, porūšių l.daug , yra, pagal kainą nuo apie 30 ir kyyyyyylančia linija). Bet pagal tokią kainą CANDIDATO- geras. Ypač pjankėm.
Murena
QUOTE (Balanda @ 2004 06 18, 14:56)
Ačiū, NEBE NESCIUKE, pabandysiu tavo pasiūlyto.
Dėl metų - tai 1998, ar 2000 m - žinoma, skirtumas yra. Antrasis mažiau išlaikytas, todėl gal tai ir nulėmė, kad ne toks skanus buvo. Nors dažnai vyno skonį įtakoja tais metais buvęs oras -drėgmė ir pan.
O dėl to, kad pachmielos prireikė - tai gal labai daug mostelėjai? Jei 0,75 l - ant galvos - tai nieko nuostabaus.
CANDIDATO tikrai nėra superinis vynas. Man asmeniškai labiau prie dūšios Torres'ai ( jų rūšių, porūšių l.daug , yra, pagal kainą nuo apie 30 ir kyyyyyylančia linija). Bet pagal tokią kainą CANDIDATO- geras. Ypač pjankėm.

Torres labai sunkus vynai huh.gif man jie per sunkus.
man taip nuo vienos taures buvo blink.gif rasiau praeitoj zinutej wink.gif

Lauksiu komentaro po degustacijos wink.gif as per savaitgali butinai paragausiu CANDIDATO, rytoj kaip tik i tusa varau wink.gif
nere
QUOTE (Balanda @ 2004 06 18, 13:59)

Pritariu.Candidato vyno kokybė visiškai atitinka jo kainą. juo taip pat svečius girdom, kai susirenka tokie, kurie neypatingai vynuose nusimano.Bet šiaip tikrai neblogas. smile.gif
Murena
Deja, man sis vynas visai nepatiko unsure.gif Vyras juokaudamas prase perduoti: "pasakyk taip: gerai kad vyras alkoholikas, bo tektu visa buteli vyno ispilti i kriaukle" Cia jis juokavo apie alkoholizma tongue.gif . Bet istikruju vynas mums nepatinko. Vina Antinoli daug svelnesnis, skanesnis ir t.t.
ballando
SVEIKA, NEBE NESCIUKE,

Na va, abidna del CANDIDATO. Sakiau, kad stipraus skonio. Bet už tai, kad 11Lt išmetėt kaip į balą, gal vyras neskalpuos?
Kaip ir viskas - kiekvieno skoniai skiriasi. Man labiau patinka aršesni, kaip ir minėjau, iš Torresų kompanijos, juolab prie aštresnių mėsyčių ar sūrių.
Aš, deja Antinoli dar nespėjau paskanauti. O jis ispanų ar italų?
madrid
as megstu tik prancuzishkus. bet deja, dristu pareikshti, jog lietuvoj kainos yra seubingos!!! pvz. malesan raudonas bordo vynas ten kainuo vos 4eurus, o pas mus nuo 32 iki 36 prasho. apie kitus net nekalbu....
todel ash visada vezu kontrabanda, kokius 8-9 butelaicius labai gardaus ir gero vyno...
va mamai vestuvems prancuzishko tikro shampano uzfundijus buvau thumbup.gif
o jei jau reikia pirkti, tai geriau paaukoju ~40lt ir perku viena, bet gera butelaiti wink.gif
ballando
Sutinku, MADRID,
pas mus kainos nerealios.
Be to prancūzai ir patys savo vyną ir šampaną iškėlę į padanges, suformuota nuomonė, kad tai - geriausi vynai pasaulyje. O mes tikim ir mokam didesnę kainą dalinai ir dėl to, kad tai- prancūziškas vynas. Kitaip tariant, mokam papildomai už "brendą". Man atrodo, kad nusipirkus, pvz. už 30Lt prancūzišką vyną ir panašios rūšies ispanišką, čilietišką ar australietišką, prancūziškas būtų ne toks geras.
bea
iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/archive/index.php?id=4420322

Vyno patiekimo temperatūros

www.foodreference.com, www.DELFI.lt
2004 gegužės mėn. 27 d. 11:17

Neseniai atlikti tyrimai rodo, kad daugelis žmonių geria vyną, kuris yra arba per šaltas, arba per šiltas. Vyno kultūra reikalauja, kad buteliai būtų atidaromi pagal taisykles, jei reikia, gėrimas turi būti perpiltas į grafiną ir patiektas tam tikros temperatūros.
Tai nereiškia, kad siūlome pašokti nuo stalo, lėkti į parduotuvę ir ieškoti vyno termometro. Daugelio mūsų gomuriai yra pakankamai jautrūs, kad nustatytų visus temperatūros nukrypimus nuo normos.

Nuo patiekiamo vyno temperatūros priklauso šio gėrimo skonis ir aromatas. Skirtingų rūšių vynai turi būti patiekiami skirtingų temperatūrų. Kuo aukštesnė temperatūra, tuo lengviau į paviršių iškyla lakūs skonio komponentai. Jei norite pajusti kuo intensyvesnį aromatą, jauną raudonąjį vyną patiekite 16-18 C. Kai vynas įšyla iki 20 C, ima garuoti alkoholis, kuris nustelbia vyno aromatą.

Vidutinė kambario temperatūra Europoje yra 16-18 C. Jei etiketė ant europietiško vyno butelio rekomenduoja jį patiekti kambario temperatūros, skaičius jau žinote. Šiaurės amerikiečių namuose kambario temperatūra žiemą dažniausiai viršija 20 C, o vasarą, jei veikia kondicionierius, yra žemesnė nei 18 C.

Kuo žemesnė vyno temperatūra, tuo mažiau lakių skonio komponentų iškyla į paviršių, todėl sausą ar saldų vyną reikėtų patiekti šaltą. Bet jokiu būdu ne ledo šaltumo!

Jei turite gero sauso baltojo vyno butelį, rekomenduojame patiekti jį 10-12 C. Jei saldaus, jis gali būti 7-8 C. Kuo saldesnis vynas, tuo šaltesnis jis turi būti geriamas. Ledo šaltumo vyną siūlykite tik tada, jei jis prastos kokybės... Tuomet niekas neužuos ir iš skonio nesupras, kokį birzgalą geria!

Būtent taip elgtis įsigudrina gaiviųjų gėrimų kompanijos, priviliojusios nieko neįtariančius pirkėjus! Pusė stiklinės užimdavo grūstas ledas… Kai kuriuose restoranuose, užsisakę taurę vyno, gausite jį labai šaltą. Na, bet dabar žinote, kodėl! Sausi putojantys vynai turėtų būti patiekiami 6-8 C, o saldūs – 5-6 C.

Pavyzdžiui, Beaujolais nouveau turi būti patiekiamas vėsokos temperatūros – 13-14 C. Kiti „nouveau stiliaus“ raudonieji vynai taip pat turėtų būti geriami vėsios temperatūros.

Taurėje vynas šyla. Patiekite jį šiek tiek šaltesnį nei rekomenduojamos temperatūros. Vyną lengviau sušildyti, nei atšaldyti.

Na, o jei vynas per šaltas ar per šiltas, nesiimkite drastiškų priemonių – nemirkykite butelio karštame vandenyje ir negrūskite į šaldiklį. Geriausias būdas atšaldyti – palaikyti jį kibirėlyje tarp ledukų ir vandens, pasūdytų pora šaukštų druskos. Įdėkite butelį į kibirėlį ir keletą kartų pakeiskite jo padėtį. Priklausomai nuo butelio talpos ir sienelių storio, po 15-20 minučių temperatūra nukris iki 8-10 C.

Jei raudonojo vyno butelį laikote rūsyje (10-11 C), pastatykite jį ant pietų stalo likus 30 minučių iki atidarymo. Jei vynas vis dar per šaltas, jis sušils įpiltas. Arba tiesiog truputėlį palaikykite butelį tarp delnų.

Išlaikytus portveinus gerkite 18 C, o sausus vermutus – 6-8 C.
matroskinas
vat jau straipsnis tai net labai prastas. turiu pastebeti, kad nekalbama nieko apie rozinius vynus. o ir apskritai temperaturos nurodytos ne visiskai teisingai.

dar vienas dalykas. naujas bozhole (beaujolais, ar kaip jis ten rasosi) turi buti pateiktas ne atvesintas, o saltas - 5 - 8 laipsniu temperaturos! niekur nera pamineta, kad tas vynas paprastai turi buti isgertas iki pusmecio, veliau jis buna paprastas stalo vynas - ir ne pacios auksciausios kokybes.

taigi primygtinai siulau nesivadovauti siuo straipsniu. deja.
Murena
QUOTE (Balanda @ 2004 06 19, 15:53)
SVEIKA, NEBE NESCIUKE,

Na va, abidna del CANDIDATO. Sakiau, kad stipraus skonio. Bet už tai, kad 11Lt išmetėt kaip į balą, gal vyras neskalpuos?
Kaip ir viskas - kiekvieno skoniai skiriasi. Man labiau patinka aršesni, kaip ir minėjau, iš Torresų kompanijos, juolab prie aštresnių mėsyčių ar sūrių.
Aš, deja Antinoli dar nespėjau paskanauti. O jis ispanų ar italų?

Ispanu...Bet dabar nemanau kad tau patiks, jis per svelnus tau bus.
Anksciau kada dirbau restorane barmene apie vynus labai daug zinojau, degustavau labai daug rusiu, bet tai kad pavadinimu visai nepomniu dabar doh.gif
ballando
NEBE NESCIUKEI-
visvien paragausiu, jei rekomenduoji.
Murena
QUOTE (Balanda @ 2004 06 21, 07:26)
NEBE NESCIUKEI-
visvien paragausiu, jei rekomenduoji.

wink.gif Lauksiu ivertinimo biggrin.gif
nerile
Na, o ka kitos geriate, ar nemegejos vyno?
nere
rolleyes.gif Skanus vynas Palacio del Conde 1998 metų. Mėgstam jį pagurkšnot.Ar bandėt ?
maya
Siaip labai mazai kada geriu alkoholinius gerimus. Ir nuo raudono vyno man buna baisiausios migrenos. tai kartais pagurksnoju riesling. siaip is raudonu tai gruziniski vynai labai geri. ypatingai Kindzmarauli (nu bet jau taip man galva paskui skauda) sad.gif blink.gif doh.gif
Murena
Papasakosiu bajeri tongue.gif
Kai buvau dar jauna ir nieko nenusimaniau apie vynus man skaniausias buvo "Monostyrskaja izba" tongue.gif doh.gif Atsimenu susitikome su maniskiu, tas paklause kokio vyno noreciau, sakau: pacio geriausio "monostyrskaja izba"! tas kol nuejo iki paduotuves uzmirso pavadinima ir prie alkoholio skyriaus iesko aikimis "geriausio" priejo pardaveja ir paklause ko iesko, tas jai : geriausio vyno, bet neatsimena pavadinimo. Pardaveja pradejo nuo auksciausios lentnos, tuo momentu maniskis prisimine pavadinima ir pasake, o pardaveja pasiziurejusi i ji su tyokiu zvilgsniu tipo "joooo, nusimano vyrukas apie vynus blink.gif tongue.gif " istrauke ta vyna is zemiausios lentynos tongue.gif laugh.gif laugh.gif kuris kainavo ten keleta lt. iki siol man primena ta situacija ir zvengiam abudu laugh.gif laugh.gif laugh.gif bet del idomumo sutarem oaragauti kada to mano "pacio geriausio vyno"
nere
QUOTE (maya @ 2004 06 21, 22:48)
siaip is raudonu tai gruziniski vynai labai geri. ypatingai Kindzmarauli (nu bet jau taip man galva paskui skauda) sad.gif blink.gif doh.gif

Nu jo, Kinzmarauli, tai panasiai tas pats kaip Monastirskaja izba, arba Monarceskoje zamok dar yra panašūs. laugh.gif Baisūs jie, na nebent visiškai tas pats ką į skrandį pilt. biggrin.gif
Limcamca
Norint lengvai atsigaivinti pats geriausias vokiskas ICE Wine. Butinai gerti saldyta. Man skaniausias baltas, bet raudonas irgi liuks thumbup.gif
alex
CHABLIS wub.gif thumbup.gif
Monica
Na, as vynuose ne velnio nenusimanau. Tai perkam iv. Cabernet Savinjon (aisku, ne taip rasosi rolleyes.gif ).

O is papigiaisku visai skanus Meshkos kraujas.
Bet cia matyt tik tokioms neismanelems kaip as tongue.gif
bea
Paskutinikart drauge su vyru atveze butelaiti prancuzisko vyno Beauvillon. Labai patiko. Sake kaina 12-15 Lt. 11% proc alkoholio, pusiau saldus. Nors shiaip as megstu nesaldzius, bet shio saldumas visai nedidelis, tikrai labai labai skanus vynelis. Rekomenduoju tongue.gif
ragana
QUOTE (nere @ 2004 06 22, 15:41)
Nu jo, Kinzmarauli, tai panasiai tas pats kaip Monastirskaja izba, arba Monarceskoje zamok dar yra panašūs. laugh.gif Baisūs jie, na nebent visiškai tas pats ką į skrandį pilt. biggrin.gif

Kinzmarauli yra bulgariskas, kainuoja apie 9 lt, tai toks, kaip tu apibudinai.
Bet yra ir tikro gruzinisko Kinzmarauli. Kaina apie 16 Lt. Tikrai geras rolleyes.gif
Rekomenduoju pabandyti wink.gif
Cigale
Mano mamos aistra - prancuziskas "Cheval Blanc" - lyg apie 13-14Lt. Kai pas ja nuvaziuojam, beveik visada geriam sita. Man irgi patinka smile.gif .

Man vyrelis su gimtadieniu padovanojo kaip prieda balta pusiau saldu "J.P.Chenet", bet dar neisgertas stovi. Kai isbandysiu, parekomenduosiu arba ne wink.gif
Cigale
Niu va, paragavau to vyno smile.gif . pas mane darem mamku meetuka, viena mamka irgi toki pati buteli atsinese. Nuomone vieninga (9 mamos ragavo!) - skanus ir geras!!! Tikrai rekomenduojam!
Murena
O man kazkodel Chenet nepatinka g.gif nei baltas nei raudonas.
Dingo mano megstamiausias vynas sad.gif negalim rasti kur pirkt g.gif
Vega
Paprasta diena megstu pasilepinti santuraus skonio "Torres Viqa Esmeralda, Penedes". Taciau ypatingomis progomis ir vynas turi buti ypatingas- dievinu
" Bodegas Vega Sicilia Unico Assemblage -Double magnum 1985" Bet kadangi jis pakankamai brangus( apie 2000 euru) - ji skanauju gana retai. Taciau jei finansai leidzhia - patarciau paragauti.
Witchg
Labai daug informacijos apie vynus ir ju kainas...tikrai neblogas puslapiukas biggrin.gif

www.vynai.com
Cigale
QUOTE (Vega @ 2004 07 17, 22:05)
Paprasta  diena  megstu pasilepinti  santuraus  skonio  "Torres Viqa Esmeralda, Penedes".  Taciau  ypatingomis  progomis  ir  vynas  turi  buti ypatingas-  dievinu
" Bodegas Vega Sicilia Unico Assemblage -Double magnum 1985"  Bet  kadangi jis  pakankamai  brangus(  apie 2000  euru) -  ji skanauju  gana  retai.  Taciau jei  finansai  leidzhia  -  patarciau paragauti.

" Bodegas Vega Sicilia Unico Assemblage -Double magnum 1985" Matosi laugh.gif
Jorja
Paragavus australietisko vyno thumbup.gif tikrai nekeisciau jo i prancuziska(nekalbu apie l. brangius vynus). Dar patinka clifornietiski vynai thumbup.gif.
Prancuzisku vynu megejos prasom neisizeisti wink.gif .
Vega
QUOTE (agneklimjan @ 2004 07 18, 12:30)
QUOTE (Vega @ 2004 07 17, 22:05)
Paprasta  diena  megstu pasilepinti  santuraus  skonio   "Torres Viqa Esmeralda, Penedes".  Taciau   ypatingomis  progomis  ir  vynas  turi  buti ypatingas-  dievinu
" Bodegas Vega Sicilia Unico Assemblage -Double magnum 1985"  Bet  kadangi jis  pakankamai  brangus(  apie 2000  euru) -  ji skanauju  gana  retai.  Taciau jei   finansai  leidzhia  -  patarciau paragauti.

" Bodegas Vega Sicilia Unico Assemblage -Double magnum 1985" Matosi laugh.gif

Sutapimas. smile.gif
nerile
O kaip jus manot, kokie tie vynai, kur IKI su kortele buna nuolaidos? Ar perkate tik megstamus ir neeksperimentuojate?
ramaske
Labai patinka balti ir roziniai vynai,kokie jums skaniausi,gal ka galit parekomenduot.
Vestina
Megstancioms pusiau saldzius vynus siulau paragauti Rosso del Venezia, kadangi megstu raudona vyna, tai ir rekomenduoju raudona biggrin.gif
remka
.............man skaniausias vynas koki geriau,tai Kroatijoj pirktas buvo,dar nesu skanesnio ragavus,nu jis tok ,toks super thumbup.gif .......ir dabar parduotuvese ieskau tokio,bet pas mus -gaila sad.gif nera,pavadinimo nezinau,tik zinau kaip atrodo butelys........ir is vis kiek man teko ragaut vynu,tai kroatiskas pats skaniausias buvo thumbup.gif ....na dar labai patinka prancuziskas vynas-pavadinimo irgi nezinau,tik butelys toks i apacia eina storas,o kakliukas palenktas.........O va nusipirkau dabar St.Stephan's Crown"TOKAJI-Szamorodni",buvo Maximoj nuolaida,mazas puses litro buteliukas,paragausim ir ivertinsim! thumbup.gif
Brazile
Is nebrangiu vynu iki 30 lt. visai patiko cilietiski Santa Helena, balti, tokie kas megsta labiau sausesnius nei saldzius.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.