:4u: Iš pirmo žvilgsnio - galėtų atrodyti - kiek keistokai ... tačiau, man regis, viskas gaunasi - taip nekaltai ir natūraliai ... Mano Jaunėlė ... įsimylėjo - mane ... Tai pajusti ėmiau tada, kai Vaidutei ėmė neberūpėti - nei bendraamžiai draugai, nei pagaliau jos mėgstamiausi žaislai. Ji tiesiog mane pradėjo nebeišleisti iš savo akiračio, vis sekiodama iš paskos ir vis uždavinėdama man tuos nepabaigiamus klausymus. Supratau, kad taip Ji tiesiog stengiasi patraukti savo Tėtuko dėmesį. Ir kas įdomiausia, - pajutome, kad Ji netgi - mane stipriau m y l i n t i nei savo Mamytę (!). Ir maža to - ėmė netgi rodyti savo paklusnumo kuo aiškiausius požymius, kitaip tariant, jau nebeįsiveldavo, - kaip kad anksčiau- į nepabaigiamus ginčiukus, norint neva pademonstruoti savo savarankiškumą. Tai va, norėčiau pasiteirauti diskusijos dalyvių (čia kreipiuosi visgi tik į TĖČIUS), ar Jums vaikai jausdavo, sakysim, nors tam tikru laikotarpiu, - ypatingesnius jausmus ir kaip tad tai pajausdavote?..
Man toks vaizdas,kad ne vaikui,o tau kazkas galvelej netvarkoj.
QUOTE(laimucia @ 2011 06 21, 17:49) nereikia taip ziauriai Neparaset koks dukrytes amzius Ar aplinkiniai pastebei tai, ka jus pastebit? tai gi parasyta, 2003 gimimo, tai jau kaip ir per didele "kompleksams" pagal Froida. O del "ziauriai" Jus kita autoriaus tema paskaitykit QUOTE(alverdas @ 2011 06 21, 16:27) Jums tik romanus rasyti, autoriau Visos mergickos praejo meiles perioda savo teciams kaip ir bahuriukai meiles perioda mamoms:) maniskis kazkada cia pareiske-kai isaugsiu, as tave mama vesiu QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 09:44) Jums tik romanus rasyti, autoriau Visos mergickos praejo meiles perioda savo teciams kaip ir bahuriukai meiles perioda mamoms:) maniskis kazkada cia pareiske-kai isaugsiu, as tave mama vesiu O as net nesuprantu apie kokius periodus kalbat. Pirma kart girdziu tokius dalykus QUOTE(alverdas @ 2011 06 21, 15:27) manau siuo atveju reiketu psichologo konsultacijos QUOTE(Vikne @ 2011 06 22, 14:13) O as net nesuprantu apie kokius periodus kalbat. Pirma kart girdziu tokius dalykus "Kitas periodas, kuris yra apipintas įvairiais mitais, yra Edipo situacija. Klaidingai manoma, kad jei žmogus turėjo Edipo kompleksą, tai jis yra nesveikas. Tik kai kurie šio raidos periodo įveikimo būdai gali nulemti patologiją vėlesniame gyvenime. Edipo situacijoje vaikas pasirenka priešingos lyties tėvą meilės objektu ir susitapatina su savo lyties tėvu. Tai reiškia, kad mergaitė vis labiau įsimyli tėvą, o mama tampa konkurente. Mergaitei labai svarbu, kad ji turėtų galimybę saugiai svajoti, jog bus tėvo išrinktąja, ir tuo pačiu nebijoti prarasti mamos meilės. Tai vėlgi priklauso, kaip praėjo ankstesnis priešgyniavimo, arba atsiskyrimo, periodas. Jei dukra jaučiasi saugi, tada ji gali konkuruoti su mama, nebijodama jos prarasti. Ir netgi gali gana atvirai kalbėti apie savo norus bei fantazijas. Kartais pasako, kad noriu būti ištekėjusiu vaiku, kai užaugsiu, ištekėsiu tik už tėčio ir pan". Saltinis http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&strid=1372 Papildyta: Stai dar geras straispnis sia tema http://www.imunitetas.lt/mamoms/vaiko-psic...ompleksas--1896 QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 14:07) "Kitas periodas, kuris yra apipintas įvairiais mitais, yra Edipo situacija. Klaidingai manoma, kad jei žmogus turėjo Edipo kompleksą, tai jis yra nesveikas. Tik kai kurie šio raidos periodo įveikimo būdai gali nulemti patologiją vėlesniame gyvenime. Edipo situacijoje vaikas pasirenka priešingos lyties tėvą meilės objektu ir susitapatina su savo lyties tėvu. Tai reiškia, kad mergaitė vis labiau įsimyli tėvą, o mama tampa konkurente. Mergaitei labai svarbu, kad ji turėtų galimybę saugiai svajoti, jog bus tėvo išrinktąja, ir tuo pačiu nebijoti prarasti mamos meilės. Tai vėlgi priklauso, kaip praėjo ankstesnis priešgyniavimo, arba atsiskyrimo, periodas. Jei dukra jaučiasi saugi, tada ji gali konkuruoti su mama, nebijodama jos prarasti. Ir netgi gali gana atvirai kalbėti apie savo norus bei fantazijas. Kartais pasako, kad noriu būti ištekėjusiu vaiku, kai užaugsiu, ištekėsiu tik už tėčio ir pan". Saltinis http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&strid=1372 Papildyta: Stai dar geras straispnis sia tema http://www.imunitetas.lt/mamoms/vaiko-psic...ompleksas--1896 Dekui uz issamu paaiskinima Bet man tokie dalykai asocijuojasi su psichinemis problemomis, patalogijomis QUOTE(Vikne @ 2011 06 22, 15:42) Dekui uz issamu paaiskinima Bet man tokie dalykai asocijuojasi su psichinemis problemomis, patalogijomis Jokia tai ne patologija, tai normali vaiko raida. daugiau pasidomekite vaiku psichologija ir vaiko raida ir tada taip negalvosite Papildyta: QUOTE(alverdas @ 2011 06 22, 14:31) Keistas zmogus Jus, bet moterims malonu perskaityti tokiu zodzius apie save,aciu
Nepykit, bet man tai nera normali raida. O toj vaiku psichologijoj irgi visokio briedo prirasyta
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 15:26) Jokia tai ne patologija, tai normali vaiko raida. daugiau pasidomekite vaiku psichologija ir vaiko raida ir tada taip negalvosite tai kad "vaiku psichologija" sako kad Edipo Elektros kompleksas apie 3cius gyvenimo metus pasirodo, o cia apie 8 metu vaika kalba eina. Ar tai ne patologija? Aisku, jei patyket tecio interpretacija kad dukra "isimylejo". 8 metes mergaites jau i berniukus zvalgosi ir pimasias "meiles" (su kabutem ar be, kas kaip vertina) isgyvena. QUOTE(Mergiona @ 2011 06 22, 15:56) tai kad "vaiku psichologija" sako kad Edipo Elektros kompleksas apie 3cius gyvenimo metus pasirodo, o cia apie 8 metu vaika kalba eina. Ar tai ne patologija? Aisku, jei patyket tecio interpretacija kad dukra "isimylejo". 8 metes mergaites jau i berniukus zvalgosi ir pimasias "meiles" (su kabutem ar be, kas kaip vertina) isgyvena. Va cia tai galiu suprast, kad 3 metuku vaikas ten gali visko prasimanyt, bet 8 metu vaikas, jei taip elgiasi, tai man atrodo, kad tai patologija Nekrimtau psichologijos mokslu, vadovaujuosi logika QUOTE(Vikne @ 2011 06 22, 16:01) Va cia tai galiu suprast, kad 3 metuku vaikas ten gali visko prasimanyt, bet 8 metu vaikas, jei taip elgiasi, tai man atrodo, kad tai patologija Nekrimtau psichologijos mokslu, vadovaujuosi logika man tai kliuva ne vaiko elgesys, bet tevo taikoma to elgesio interpretacija QUOTE(Mergiona @ 2011 06 22, 16:05) Taip jus teisi, man vaiko elgesys ir nekliuva, o gal mergaite visai normaliai elgiasi, bet tik tetukas man kazkoks itartinas Apie tetuka ir rasiau pacioj pradzioj, kad keistas kazkoks Tik Tavo Mano bande inest paaiskinimus, taip ir pasisuko pokalbis apie vaiku psichologija
Manyčiau, kad ne vaikui kažkas netvarkoj, o tėtukui galva nuo kažko perkaito, kad nebesugeba vaiko meilės suvokti ir traktuoja nežinia ką. Eikite į kiną, išmokyk vaiką plaukti, važiuoti dviračiu, paklausk kokie draugai klasėje labiau patinka, parodyk tinkamo elgesio pagrindus ir abudu turiningai praleisite laiką. O į ką vaikas turi orientuotis tokiame amžiuje, jei ne į tėvus? Juk neis į gatvę nuotykių ieškoti. Taigi, mielas tėveli, jei perkaitote galvą užsidėkite šlapią rankšluostį ant galvos ir atsipeikėkite. Ištvirkimas 8 metų vaike matyti seksualinį objektą.
Paeme juokas perskaicius.. tikrai tevelis iesko problemu ten kur ju nera ir mato tai ko neturetu matyti. As buvau tevelio mergyte, ir ilgai, iki kokiu 10-12metu tai tikrai, o ir po to man tevas buvo didziausias autoritetas. Mama buvo tik antraeile, siaip, net nelabai ir reikalinga ar reiksminga. Vaziuodavau su teciu visur, kur tik galejau. Kai tevai issiskyre, begdavau po pamoku pas teva, o ne namo eidavau. Kai veziu susirgo, tai maniau, kad jei jis mirs, as taip pat pasitrauksiu is gyvenimo. Ir man tuo metu buvo jau apie 15metu. Ir nereikia sakyti, kad taip daro tik 3m vaikai. Uzaugau ir tapau normali moteris, sukuriau savo seima. Tik as labai abejoju, ar mano tevas bent kada pagalvojo, kad as ji esu isimylejusi ar dar kaip nors seksualiai... Brrr, dabar net nupurte nuo tokios minties, kad gal tevas galejo pagalvoti.. bent jau nepasake ir neparode to.
QUOTE(smiler @ 2011 06 22, 22:07) Paeme juokas perskaicius.. tikrai tevelis iesko problemu ten kur ju nera ir mato tai ko neturetu matyti. As buvau tevelio mergyte, ir ilgai, iki kokiu 10-12metu tai tikrai, o ir po to man tevas buvo didziausias autoritetas. Mama buvo tik antraeile, siaip, net nelabai ir reikalinga ar reiksminga. Vaziuodavau su teciu visur, kur tik galejau. Kai tevai issiskyre, begdavau po pamoku pas teva, o ne namo eidavau. Kai veziu susirgo, tai maniau, kad jei jis mirs, as taip pat pasitrauksiu is gyvenimo. Ir man tuo metu buvo jau apie 15metu. Ir nereikia sakyti, kad taip daro tik 3m vaikai. Uzaugau ir tapau normali moteris, sukuriau savo seima. Tik as labai abejoju, ar mano tevas bent kada pagalvojo, kad as ji esu isimylejusi ar dar kaip nors seksualiai... Brrr, dabar net nupurte nuo tokios minties, kad gal tevas galejo pagalvoti.. bent jau nepasake ir neparode to. Neisgalvokite nesamoniu, nes ziuriu kai kurias moteris per stipriai paveike Kedzio istorija... ir dabar kiekviename vyre netgi ir teve jos mato pedofila Temos autorius siuo atveju supermama.lt pasinaudojo kaip dienorasciu savo jausmams islieti, TEVISKIEMS jausmams o ne kaip cia jau bandoma "isvartyti" iskrepeliskai... Keisti jus padarai, moteros, nemyli tevas vaiku, neuzsiima su jais verkiate, myli, jaucia, svelnus, vel blogai, gelbekite tevas-pedofilas.... ne nu rimtai isprotejot jus ar ka? Papildyta: QUOTE(Vikne @ 2011 06 22, 16:55) Briedas visame kame matyti blogi, netgi ten kur to nera, tai jau patologija zinokite... Ir briedas ka tamsta daugumoje temu prirasote, neskanu skaityti darosi... QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 23:49) Neisgalvokite nesamoniu, nes ziuriu kai kurias moteris per stipriai paveike Kedzio istorija... ir dabar kiekviename vyre netgi ir teve jos mato pedofila Jeigu sugebate perskaityti ir suprasti tai, kas yra rašoma, bus aišku, kad ne rašančios moterys, o tėvelis gyvena nerealizuotose seksualinėse fantazijose, vietoj to, kad normaliai bendrautų su vaiku. QUOTE(aushra1 @ 2011 06 23, 00:15) Jeigu sugebate perskaityti ir suprasti tai, kas yra rašoma, bus aišku, kad ne rašančios moterys, o tėvelis gyvena nerealizuotose seksualinėse fantazijose, vietoj to, kad normaliai bendrautų su vaiku. Matyt as skaityti nemoku, arba akinukus reikia jau keisti Zmogu uzvalde normalus, teviski jausmai, jis juos kaip atviras zmogus irase cia, ir....dabar tuoj jo sia zinute apie teviskus jausmus prades tirti prokurorai keliu moteru is SM uzsakymu QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 22:49) Neisgalvokite nesamoniu, nes ziuriu kai kurias moteris per stipriai paveike Kedzio istorija... ir dabar kiekviename vyre netgi ir teve jos mato pedofila Temos autorius siuo atveju supermama.lt pasinaudojo kaip dienorasciu savo jausmams islieti, TEVISKIEMS jausmams o ne kaip cia jau bandoma "isvartyti" iskrepeliskai... Keisti jus padarai, moteros, nemyli tevas vaiku, neuzsiima su jais verkiate, myli, jaucia, svelnus, vel blogai, gelbekite tevas-pedofilas.... ne nu rimtai isprotejot jus ar ka? Papildyta: Briedas visame kame matyti blogi, netgi ten kur to nera, tai jau patologija zinokite... Ir briedas ka tamsta daugumoje temu prirasote, neskanu skaityti darosi... Na tikrai esat keistuole, jei man atrodo, kad tai nera normalu, tai ir rasau, kad nenormalu O ka as daugumoj temu prirasau, ar jus cia mane su kazkuom maisot, ar priekabiaujat, negraziai elgiates Papildyta: QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 23:27) Matyt as skaityti nemoku, arba akinukus reikia jau keisti Zmogu uzvalde normalus, teviski jausmai, jis juos kaip atviras zmogus irase cia, ir....dabar tuoj jo sia zinute apie teviskus jausmus prades tirti prokurorai keliu moteru is SM uzsakymu O as maniau, kad jus protingesne, nepykit, bet keista skaityti tokius uztarimus QUOTE(Vikne @ 2011 06 23, 00:30) Na tikrai esat keistuole, 1.[I]jei man atrodo[/I], kad tai nera normalu, tai ir rasau, kad nenormalu O ka as daugumoj temu prirasau, ar jus cia mane su kazkuom maisot, ar priekabiaujat, negraziai elgiates Papildyta: 2.O as maniau, kad jus protingesne, nepykit, bet keista skaityti tokius uztarimus 1.kai rodosi, zmones zegnojasi 2.tiesa sakant man absoliuciai dzin do liampy kas ka apie mane mano 3. Ir dar, tokia liaudiska ismintis sako, kad kiekvienas masto pagal savo sugedimo lapsni...pagalvokite apie ka as cia... QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 23:36) 1.kai rodosi, zmones zegnojasi 2.tiesa sakant man absoliuciai dzin do liampy kas ka apie mane mano 3. Ir dar, tokia liaudiska ismintis sako, kad kiekvienas masto pagal savo sugedimo lapsni...pagalvokite apie ka as cia... Na va ir pasirodet visu savo proto grazumu, ka jau ir bekalbet Tikrai maniau, kad jus tokia humaniska, bet klydau .
Tavo Mano, paskaitykit visas autoriaus temas. Jei jums dar atrodo, kad tas zmogus sveikai masto, tai tada jau ir nezinau kas yra "sveikas mastymas" pagal jus. Kiekviena tema savaime- keistoka, tokia "ant ribos", bet visas kartu paziurejus
Gal cia Blondinas ivaizdi pakeite
Gerą vakarą! Esu viso labo (kaip regite - nesuprastas) - saviveiklinis (išsilavinimas - vidurinis) - poetas ir mąstytojas. Specializuojuosi - rašydamas tekstus - lietuviškoms estradinėms dainoms, na, ir , kaip jau žinote, mėgėjęs - paišdykauti (nepasakyčiau - piktybiškai) ... Labai nemėgstu konservatyvių niurzgalių (tie tai mane - stačiai siutina), betgi esu - ištikimas tradicijoms (esmu - lietuvis - iki kaulų smegenų). Jeigu norėtumėte - dar su manimi pabendrauti - laišku, - rašykite - man ir atsiųskite laišką - adresu: gintaras8@hotmail.lt Lauksiu! Sudie! Vilnius Gintaras 2011 06 24
STEBUKLINGĄ NAKTĮ ... Stebuklingą naktį -/ Išeisim ieškoti .../ Žiedo gražią akį -/ Paparčio - ieškoti ...// Gal ją paslėpė čia .../ Tie laumių piršteliai .../ Naktį - šią - paslapčia .../ Paparčiais - kur želia?!.// Stebuklingą naktį .../ Išeisim ieškoti .../ Žiedo gražią akį -/ Paparčio - ieškoti ...// Rasiu žiedą - tikrai .../ Kur jonvabalių degs .../ Žiburėliai - gražiai .../ ... Man žiedą - rasti - teks ...// Stebuklingą naktį .../ Išeisim ieškoti .../ Žiedo gražią akį - Paparčio - ieškoti ...// Nori - tikriausiai - Tu -/ Kad žiedą - užmaučiau .../ Radęs - paparčio - Tau?!./ ... Oi, kad tik - jį - gaučiau!..// Stebuklingą naktį .../ Išeisim ieškoti .../ Žiedo gražią akį -/ Paparčio - ieškoti ...// Noriu - labiausiai - Tau -/ Paparčio tą žiedą .../ ... Šią naktį - suradęs .../ Tau - jį - dovanoti .../ ... Ašarai - rasų - tais .../ Žiedlapiais - riedant ...// Neverki ... tik ... neverki .../ Niekad ... niekad ... niekad .../ Mieloji ... neverki ...niekad .../ Niekad ... niekad ... niekad ...///// LAIMINGASIS - TAU - DOVANOJA - 2011 06 24 - JONINIŲ NAKTĮ - VILNIAUS - GIRAITĖJ - SAPNŲ - STEBUKLINGŲ -
Perskaičiau visas nario žinutes ir nepastebėjau nieko keisto. Jautrus, poetiškas žmogus - taip. Rašau ne į temą, bet man norėjosi apginti jos autorių.
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 11:44) Jums tik romanus rasyti, autoriau Visos mergickos praejo meiles perioda savo teciams kaip ir bahuriukai meiles perioda mamoms:) maniskis kazkada cia pareiske-kai isaugsiu, as tave mama vesiu Papildyta: QUOTE(Mergiona @ 2011 06 23, 17:26) Tavo Mano, paskaitykit visas autoriaus temas. Jei jums dar atrodo, kad tas zmogus sveikai masto, tai tada jau ir nezinau kas yra "sveikas mastymas" pagal jus. Kiekviena tema savaime- keistoka, tokia "ant ribos", bet visas kartu paziurejus Gal cia Blondinas ivaizdi pakeite
Normalus vaiko raidos etapas. Pasidomėkite specializuotoje literatūroje.
QUOTE(due drops @ 2011 06 21, 17:29) Elementarus neišprusimas ir tiek. Tėvas turi vaikus, bet nesidomi nei jų raida, nei kuo nors panašiu... QUOTE(Mergiona @ 2011 06 21, 22:42) Ne per didelė. Jei neišėjo ilgą laiką iš tam tikrų raidos fazių (oralinės, analinės, "pats" ir kitų) tai viskas ir vyksta pavėluotai... QUOTE(alverdas @ 2011 06 24, 01:02) Gerą vakarą! Esu viso labo (kaip regite - nesuprastas) - saviveiklinis (išsilavinimas - vidurinis) - poetas ir mąstytojas. Specializuojuosi - rašydamas tekstus - lietuviškoms estradinėms dainoms, na, ir , kaip jau žinote, mėgėjęs - paišdykauti (nepasakyčiau - piktybiškai) ... Labai nemėgstu konservatyvių niurzgalių (tie tai mane - stačiai siutina), betgi esu - ištikimas tradicijoms (esmu - lietuvis - iki kaulų smegenų). Jeigu norėtumėte - dar su manimi pabendrauti - laišku, - rašykite - man ir atsiųskite laišką - adresu: gintaras8@hotmail.lt Lauksiu! Sudie! Vilnius Gintaras 2011 06 24 Taip. Prie to paties nesuprantate nieko apie vaikų raidą. Ir įdomu, kaip galite kurti tekstus, kai esate beveik neraštingas...
(ne)eiline, na 5 metais veluojancia raida "normalia" jau niekaip nepavadinsi ir minimaliausia reikia aiskintis kodel taip vyksta. Nors, netikiu kad ten kazkas "vyksta" be tecio vaizduotes uzdegimo paumejimo
Viskas juk vyksta etapais. Vienas po kito.
Jei iš vieno ilgai negalėjo išeit, vėluoja kitas. Gal vaikas visus etapus labai lėtai praėjo...
svarbiausia kad lytiskai nesantykiautu ir viskas,nes nelegalu ir gali buti nubaustas.
QUOTE(laimucia @ 2011 06 30, 23:34) suprantu, cia jau teoriskai kalbam. QUOTE((ne)eiline @ 2011 07 01, 00:59) Kur yra taip parasyta? Nuoroda, knygos pavadinimas ar dar kas, please. Nekalbant jau apie tai, kad toli-grazu ne visi psichologai isvis visom tom "Elektrom" ir sekso pavertimu vieninteliu "raidos varykliu" tiki.
Nematau cia jokio kriminalo. Merginu jausenas itakoja zodis "isimylejo". Mergaites, na nereikia uzsiciklinti ant zodzio. Na neisimylejo, o rodo didesni prieraisuma tevui, toks variantas tiks?
Mano suo irgi pavyduliauja mano demesio katinui, tai del to jis, ar as esam iskrype? Na taip, zmones megsta savintis brangius zmones. Mano drauge pavyduliaudavo mamos demesio broliui, kad ja atitraukti nuo jo stengesi buti gera, pataikauti. Dabar normalus zmones, su broliu puikiai bendrauja, viska prisimena su humoru. Man buvo kokie trys metai, brolis tarnavo laivyne, anuomet jis su igula buvo Egipte, atsiunte nuotraukas, kur nusipaveikslavo ant ranku laikydamas negriuke. Dieve kokia as scena iskeliau, nors broli pazinojau tik is laisku, kai jis isejo i kariuomene man butvo tik metukai. QUOTE(Mergiona @ 2011 07 01, 10:44) suprantu, cia jau teoriskai kalbam. Kur yra taip parasyta? Nuoroda, knygos pavadinimas ar dar kas, please. Nekalbant jau apie tai, kad toli-grazu ne visi psichologai isvis visom tom "Elektrom" ir sekso pavertimu vieninteliu "raidos varykliu" tiki. Kas parašyta? Kad Edipo, Elektros kompleksai yra normalu? Pradžių pradžioj apie tai rašė Froidas (Freud), bet jis tai įvardino kaip Edipo kompleksa. Elektros komplekso pavadinimas atsirado vėliau. Freud rašė apie "Edipo kompleksą vyrams" ir "Edipo kompleksą moterims". Elektros komplekso apibrėžimą išskyrė Jungas (Jung). Knygų prirašyta nemažai. Ne konkrečiai apie šį raidos etapą. Knygose apie vaikų raidą dažniausiai galima rasti skyrių ir apie šiuos etapus. Taip pat ir psichologai dažnokai apie tai rašo internete. Pvz: http://gyvenimas.delfi.lt/namai_ir_seima/m...a.d?id=19206210 http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...amp;strid=36300 Iš knygų... A.Perminas, A.Goštautas, A.Endiulaitienė Asmenybė ir sveikata: teorijų savadas. Irgi knyga bet šiek tiek modernesnis požiūris: Eva Illouz Saving the Modern Soul Papildyta: Dar yra Froido "Kasdieninio gyvenimo psichopatologija" Taip pat yra kažkurioj iš šitų knygų: (tiksliai nepamenu kurioj) G. Butkienė, A. Kepalaitė "Mokymasis ir asmenybės brendimas" arba Myers "Psichologija". (Šitą dauguma esat matę. Tokia didžiulė stora žalia knyga). QUOTE(Mergiona @ 2011 07 03, 22:28) Kad 8meciui vaikui normalu, visur apie trimecius raso. Vienoje is Jusu idetu nuorodu 3-6 pamineta. Kur raso kad 8 yra normalu? O kas yra norma? Norma yra statistinis vidurkis. Tarkim, vaikas gime su dantimis, jis nepatenka i statistini normos vidurki, bet del to jis netampa nenormaliu. Mano sunus gime su vesliais ir ilgais iki petuku plaukais. Analogiskai ir si situacija, mano minetai draugei buvo 10 metu. Yra dalis zmoniu kuri nepatenka i stereotipiniu normu remus, bet del to jie netampa nenormalus. QUOTE(Moonte @ 2011 07 03, 21:53) O kas yra norma? Norma yra statistinis vidurkis. Tarkim, vaikas gime su dantimis, jis nepatenka i statistini normos vidurki, bet del to jis netampa nenormaliu. Mano sunus gime su vesliais ir ilgais iki petuku plaukais. Analogiskai ir si situacija, mano minetai draugei buvo 10 metu. Yra dalis zmoniu kuri nepatenka i stereotipiniu normu remus, bet del to jie netampa nenormalus. zmogus nepatenkantis i psichikos normos remus, deja, yra nenormalus. Jus kalbat apie fizines raidos ypatumus, cia kas kita. |