Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kai Dukra įsimyli ... savo Tėtį, taip taip ...
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
Pages: 1, 2
alverdas
:4u: Iš pirmo žvilgsnio - galėtų atrodyti - kiek keistokai ... tačiau, man regis, viskas gaunasi - taip nekaltai ir natūraliai ... Mano Jaunėlė ... įsimylėjo - mane ... Tai pajusti ėmiau tada, kai Vaidutei ėmė neberūpėti - nei bendraamžiai draugai, nei pagaliau jos mėgstamiausi žaislai. Ji tiesiog mane pradėjo nebeišleisti iš savo akiračio, vis sekiodama iš paskos ir vis uždavinėdama man tuos nepabaigiamus klausymus. Supratau, kad taip Ji tiesiog stengiasi patraukti savo Tėtuko dėmesį. Ir kas įdomiausia, - pajutome, kad Ji netgi - mane stipriau m y l i n t i nei savo Mamytę (!). Ir maža to - ėmė netgi rodyti savo paklusnumo kuo aiškiausius požymius, kitaip tariant, jau nebeįsiveldavo, - kaip kad anksčiau- į nepabaigiamus ginčiukus, norint neva pademonstruoti savo savarankiškumą. Tai va, norėčiau pasiteirauti diskusijos dalyvių (čia kreipiuosi visgi tik į TĖČIUS), ar Jums vaikai jausdavo, sakysim, nors tam tikru laikotarpiu, - ypatingesnius jausmus ir kaip tad tai pajausdavote?..
due drops
Man toks vaizdas,kad ne vaikui,o tau kazkas galvelej netvarkoj.
laimucia
QUOTE(due drops @ 2011 06 21, 17:29)
*

nereikia taip ziauriai g.gif

Neparaset koks dukrytes amzius ax.gif jei maza, itariu elektros sindroma rolleyes.gif as pati vaikysteje teti sekiojau ir pavydejau mamai jo demesio biggrin.gif
Ar aplinkiniai pastebei tai, ka jus pastebit? 4u.gif
Vikne
QUOTE(due drops @ 2011 06 21, 16:29)
*

Ir man taip atrodo. Vaikai daznai prisirisa labiau tai prie vieno tai prie kito is tevu, bet pagalvoti, kad dukra isimylejo, kazkoks iskrypeliskas poziuris rolleyes.gif Kazkas toj seimoj negerai rolleyes.gif
Mergiona
QUOTE(laimucia @ 2011 06 21, 17:49)
nereikia taip ziauriai  g.gif

Neparaset koks dukrytes amzius  ax.gif  jei maza, itariu elektros sindroma  rolleyes.gif as pati vaikysteje teti sekiojau ir pavydejau mamai jo demesio  biggrin.gif
Ar aplinkiniai pastebei tai, ka jus pastebit?  4u.gif
*

tai gi parasyta, 2003 gimimo, tai jau kaip ir per didele "kompleksams" pagal Froida.

O del "ziauriai" Jus kita autoriaus tema paskaitykit unsure.gif
Vikne
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 21, 21:42)
tai gi parasyta, 2003 gimimo, tai jau kaip ir per didele "kompleksams" pagal Froida.

O del "ziauriai" Jus kita autoriaus tema paskaitykit  unsure.gif
*

drinks_cheers.gif
Tavo_Mano
QUOTE(alverdas @ 2011 06 21, 16:27)
4u.gif Iš pirmo žvilgsnio - galėtų atrodyti - kiek keistokai ... tačiau, man regis, viskas gaunasi - taip nekaltai ir natūraliai ... Mano Jaunėlė ... įsimylėjo - mane ... Tai pajusti ėmiau tada, kai Vaidutei ėmė neberūpėti - nei bendraamžiai draugai, nei pagaliau jos mėgstamiausi žaislai. Ji tiesiog mane pradėjo nebeišleisti iš savo akiračio, vis sekiodama iš paskos ir vis uždavinėdama man tuos nepabaigiamus klausymus. Supratau, kad taip Ji tiesiog stengiasi patraukti savo Tėtuko dėmesį. Ir kas įdomiausia, - pajutome, kad Ji netgi - mane stipriau  m y l i n t i  nei savo Mamytę (!). Ir maža to - ėmė netgi rodyti savo paklusnumo kuo aiškiausius požymius, kitaip tariant, jau nebeįsiveldavo, - kaip kad anksčiau- į nepabaigiamus ginčiukus, norint neva pademonstruoti savo savarankiškumą. Tai va, norėčiau pasiteirauti diskusijos dalyvių (čia kreipiuosi visgi tik į TĖČIUS), ar Jums vaikai jausdavo, sakysim, nors tam tikru laikotarpiu, - ypatingesnius jausmus ir kaip tad tai pajausdavote?..
*

Jums tik romanus rasyti, autoriau ax.gif Tik is to nepatirimo truputi apsimelavote blush2.gif
Visos mergickos praejo meiles perioda savo teciams kaip ir bahuriukai meiles perioda mamoms:) maniskis kazkada cia pareiske-kai isaugsiu, as tave mama vesiu lotuliukas.gif Viskas cia normalu ir gerai, pati save prisimenu, kad su tevu vaziuodavau i garaza masinos taisyti, nors nebuvo man ten baisiai idomu bet gi su TECIU lotuliukas.gif
Vikne
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 09:44)
Jums tik romanus rasyti, autoriau ax.gif  Tik is to nepatirimo truputi apsimelavote blush2.gif
Visos mergickos praejo meiles perioda savo teciams kaip ir bahuriukai meiles perioda mamoms:) maniskis kazkada cia pareiske-kai isaugsiu, as tave mama vesiu lotuliukas.gif  Viskas cia normalu ir gerai, pati save prisimenu, kad su tevu vaziuodavau i garaza masinos taisyti, nors nebuvo man ten baisiai idomu bet gi su TECIU lotuliukas.gif
*

O as net nesuprantu apie kokius periodus kalbat. Pirma kart girdziu tokius dalykus rolleyes.gif Mano dukra irgi prisirisusi prie tevo, bet normaliai kaip vaikas, net nepagalvojau, kad gali but ir kitaip. rolleyes.gif
vilma37
QUOTE(alverdas @ 2011 06 21, 15:27)
4u.gif Iš pirmo žvilgsnio - galėtų atrodyti - kiek keistokai ... tačiau, man regis, viskas gaunasi - taip nekaltai ir natūraliai ... Mano Jaunėlė ... įsimylėjo - mane ... Tai pajusti ėmiau tada, kai Vaidutei ėmė neberūpėti - nei bendraamžiai draugai, nei pagaliau jos mėgstamiausi žaislai. Ji tiesiog mane pradėjo nebeišleisti iš savo akiračio, vis sekiodama iš paskos ir vis uždavinėdama man tuos nepabaigiamus klausymus. Supratau, kad taip Ji tiesiog stengiasi patraukti savo Tėtuko dėmesį. Ir kas įdomiausia, - pajutome, kad Ji netgi - mane stipriau  m y l i n t i  nei savo Mamytę (!). Ir maža to - ėmė netgi rodyti savo paklusnumo kuo aiškiausius požymius, kitaip tariant, jau nebeįsiveldavo, - kaip kad anksčiau- į nepabaigiamus ginčiukus, norint neva pademonstruoti savo savarankiškumą. Tai va, norėčiau pasiteirauti diskusijos dalyvių (čia kreipiuosi visgi tik į TĖČIUS), ar Jums vaikai jausdavo, sakysim, nors tam tikru laikotarpiu, - ypatingesnius jausmus ir kaip tad tai pajausdavote?..
*

manau siuo atveju reiketu psichologo konsultacijos g.gif
alverdas
biggrin.gif biggrin.gif Tavo Mano, noriu Jums kuo nuoširdžiausiai padėkoti - ir kaip Moteriai, ir kaip Žmogui: Jūs esate tikrai nuoširdi ir aš to niekada neužmiršiu! Dar kartelį dėkoju Jums, nes, patikėkite - bet koks vyras (o jau nekalbant apie mane) - prmiausia tikisi iš Moters švelnumo ir geros širdes!Ačiū!!!
Tavo_Mano
QUOTE(Vikne @ 2011 06 22, 14:13)
O as net nesuprantu apie kokius periodus kalbat. Pirma kart girdziu tokius dalykus rolleyes.gif  Mano dukra irgi prisirisusi prie tevo, bet normaliai kaip vaikas, net nepagalvojau, kad gali but ir kitaip. rolleyes.gif
*

"Kitas periodas, kuris yra apipintas įvairiais mitais, yra Edipo situacija. Klaidingai manoma, kad jei žmogus “turėjo Edipo kompleksą”, tai jis yra nesveikas. Tik kai kurie šio raidos periodo įveikimo būdai gali nulemti patologiją vėlesniame gyvenime. Edipo situacijoje vaikas pasirenka priešingos lyties tėvą meilės objektu ir susitapatina su savo lyties tėvu. Tai reiškia, kad mergaitė vis labiau įsimyli tėvą, o mama tampa “konkurente”. Mergaitei labai svarbu, kad ji turėtų galimybę saugiai svajoti, jog bus tėvo išrinktąja, ir tuo pačiu nebijoti prarasti mamos meilės. Tai vėlgi priklauso, kaip praėjo ankstesnis “priešgyniavimo”, arba atsiskyrimo, periodas. Jei dukra jaučiasi saugi, tada ji gali konkuruoti su mama, nebijodama jos prarasti. Ir netgi gali gana atvirai kalbėti apie savo norus bei fantazijas. Kartais pasako, kad “noriu būti ištekėjusiu vaiku”, “kai užaugsiu, ištekėsiu tik už tėčio” ir pan".

Saltinis http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&strid=1372
Papildyta:
Stai dar geras straispnis sia tema
http://www.imunitetas.lt/mamoms/vaiko-psic...ompleksas--1896
Vikne
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 14:07)
"Kitas periodas, kuris yra apipintas įvairiais mitais, yra Edipo situacija. Klaidingai manoma, kad jei žmogus “turėjo Edipo kompleksą”, tai jis yra nesveikas. Tik kai kurie šio raidos periodo įveikimo būdai gali nulemti patologiją vėlesniame gyvenime. Edipo situacijoje vaikas pasirenka priešingos lyties tėvą meilės objektu ir susitapatina su savo lyties tėvu. Tai reiškia, kad mergaitė vis labiau įsimyli tėvą, o mama tampa “konkurente”. Mergaitei labai svarbu, kad ji turėtų galimybę saugiai svajoti, jog bus tėvo išrinktąja, ir tuo pačiu nebijoti prarasti mamos meilės. Tai vėlgi priklauso, kaip praėjo ankstesnis “priešgyniavimo”, arba atsiskyrimo, periodas. Jei dukra jaučiasi saugi, tada ji gali konkuruoti su mama, nebijodama jos prarasti. Ir netgi gali gana atvirai kalbėti apie savo norus bei fantazijas. Kartais pasako, kad “noriu būti ištekėjusiu vaiku”, “kai užaugsiu, ištekėsiu tik už tėčio” ir pan".

Saltinis http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&strid=1372
Papildyta:
Stai dar geras straispnis sia tema
http://www.imunitetas.lt/mamoms/vaiko-psic...ompleksas--1896
*

Dekui uz issamu paaiskinima smile.gif
Bet man tokie dalykai asocijuojasi su psichinemis problemomis, patalogijomis rolleyes.gif
Tavo_Mano
QUOTE(Vikne @ 2011 06 22, 15:42)
Dekui uz issamu paaiskinima smile.gif
Bet man tokie dalykai asocijuojasi su psichinemis problemomis, patalogijomis rolleyes.gif
*

Jokia tai ne patologija, tai normali vaiko raida. daugiau pasidomekite vaiku psichologija ir vaiko raida ir tada taip negalvosite ax.gif
Papildyta:
QUOTE(alverdas @ 2011 06 22, 14:31)
biggrin.gif  biggrin.gif Tavo Mano, noriu Jums kuo nuoširdžiausiai padėkoti

Keistas zmogus Jus, bet moterims malonu perskaityti tokiu zodzius apie save,aciu lotuliukas.gif
Vikne
Nepykit, bet man tai nera normali raida. O toj vaiku psichologijoj irgi visokio briedo prirasyta rolleyes.gif
Mergiona
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 15:26)
Jokia tai ne patologija, tai normali vaiko raida. daugiau pasidomekite vaiku psichologija ir vaiko raida ir tada taip negalvosite ax.gif
*

tai kad "vaiku psichologija" sako kad Edipo Elektros kompleksas apie 3cius gyvenimo metus pasirodo, o cia apie 8 metu vaika kalba eina. Ar tai ne patologija? Aisku, jei patyket tecio interpretacija kad dukra "isimylejo". 8 metes mergaites jau i berniukus zvalgosi ir pimasias "meiles" (su kabutem ar be, kas kaip vertina) isgyvena.
Vikne
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 22, 15:56)
tai kad "vaiku psichologija" sako kad Edipo Elektros kompleksas apie 3cius gyvenimo metus pasirodo, o cia apie 8 metu vaika kalba eina. Ar tai ne patologija? Aisku, jei patyket tecio interpretacija kad dukra "isimylejo". 8 metes mergaites jau i berniukus zvalgosi ir pimasias "meiles" (su kabutem ar be, kas kaip vertina) isgyvena.
*

Va cia tai galiu suprast, kad 3 metuku vaikas ten gali visko prasimanyt, bet 8 metu vaikas, jei taip elgiasi, tai man atrodo, kad tai patologija rolleyes.gif
Nekrimtau psichologijos mokslu, vadovaujuosi logika rolleyes.gif
Mergiona
QUOTE(Vikne @ 2011 06 22, 16:01)
Va cia tai galiu suprast, kad 3 metuku vaikas ten gali visko prasimanyt, bet 8 metu vaikas, jei taip elgiasi, tai man atrodo, kad tai patologija rolleyes.gif
Nekrimtau psichologijos mokslu, vadovaujuosi logika rolleyes.gif
*

man tai kliuva ne vaiko elgesys, bet tevo taikoma to elgesio interpretacija unsure.gif
Vikne
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 22, 16:05)
man tai kliuva ne vaiko elgesys, bet tevo taikoma to elgesio interpretacija  unsure.gif
*

Taip jus teisi, man vaiko elgesys ir nekliuva, o gal mergaite visai normaliai elgiasi, bet tik tetukas man kazkoks itartinas rolleyes.gif
Apie tetuka ir rasiau pacioj pradzioj, kad keistas kazkoks rolleyes.gif
Tik Tavo Mano bande inest paaiskinimus, taip ir pasisuko pokalbis apie vaiku psichologija rolleyes.gif
aushra1
Manyčiau, kad ne vaikui kažkas netvarkoj, o tėtukui galva nuo kažko perkaito, kad nebesugeba vaiko meilės suvokti ir traktuoja nežinia ką. Eikite į kiną, išmokyk vaiką plaukti, važiuoti dviračiu, paklausk kokie draugai klasėje labiau patinka, parodyk tinkamo elgesio pagrindus ir abudu turiningai praleisite laiką. O į ką vaikas turi orientuotis tokiame amžiuje, jei ne į tėvus? Juk neis į gatvę nuotykių ieškoti. Taigi, mielas tėveli, jei perkaitote galvą užsidėkite šlapią rankšluostį ant galvos ir atsipeikėkite. Ištvirkimas 8 metų vaike matyti seksualinį objektą.
alverdas
bigsmile.gif ... Oi oi oi ... Ir kaip ten Jūs drįsote išsigalvot ... žinote, na, kaip sau norite, man net liežuvis negali cituoti Tamstos kliedesėlių ... Matote, jeigu jau kiek atviriau, tai ne koks tai mano super noras sureikšminti visa tai, o vis tik - noras pasidalinti išgyvenimo nuotaika (be kažkokių tai toli siekiančių visai mintelių ar ką ). Aš nežinau, ir kam reikėtų ... taip viską ... iki "juodai", tikrai to jaus nebsuprantu ... na, dovanokite ...
smiler
Paeme juokas perskaicius.. tikrai tevelis iesko problemu ten kur ju nera ir mato tai ko neturetu matyti. As buvau tevelio mergyte, ir ilgai, iki kokiu 10-12metu tai tikrai, o ir po to man tevas buvo didziausias autoritetas. Mama buvo tik antraeile, siaip, net nelabai ir reikalinga ar reiksminga. Vaziuodavau su teciu visur, kur tik galejau. Kai tevai issiskyre, begdavau po pamoku pas teva, o ne namo eidavau. Kai veziu susirgo, tai maniau, kad jei jis mirs, as taip pat pasitrauksiu is gyvenimo. Ir man tuo metu buvo jau apie 15metu. Ir nereikia sakyti, kad taip daro tik 3m vaikai. Uzaugau ir tapau normali moteris, sukuriau savo seima. Tik as labai abejoju, ar mano tevas bent kada pagalvojo, kad as ji esu isimylejusi ar dar kaip nors seksualiai... Brrr, dabar net nupurte nuo tokios minties, kad gal tevas galejo pagalvoti.. bent jau nepasake ir neparode to.
Mergiona
QUOTE(smiler @ 2011 06 22, 21:07)
Ir nereikia sakyti, kad taip daro tik 3m vaikai.
*

ka daro tik 3meciai? Pasako "mama, vesiu tave kai uzaugsiu"? "teti, tekesiu tik uz taves"? Taip, tik 3meciai. Tikiuosi Jums 15kos tokiu minciu nebuvo? O teva kaip teva mylet normalu bet kokiam amziuje.
Tavo_Mano
QUOTE(smiler @ 2011 06 22, 22:07)
Paeme juokas perskaicius.. tikrai tevelis iesko problemu ten kur ju nera ir mato tai ko neturetu matyti. As buvau tevelio mergyte, ir ilgai, iki kokiu 10-12metu tai tikrai, o ir po to man tevas buvo didziausias autoritetas. Mama buvo tik antraeile, siaip, net nelabai ir reikalinga ar reiksminga. Vaziuodavau su teciu visur, kur tik galejau. Kai tevai issiskyre, begdavau po pamoku pas teva, o ne namo eidavau. Kai veziu susirgo, tai maniau, kad jei jis mirs, as taip pat pasitrauksiu is gyvenimo. Ir man tuo metu buvo jau apie 15metu. Ir nereikia sakyti, kad taip daro tik 3m vaikai. Uzaugau ir tapau normali moteris, sukuriau savo seima. Tik as labai abejoju, ar mano tevas bent kada pagalvojo, kad as ji esu isimylejusi ar dar kaip nors seksualiai... Brrr, dabar net nupurte nuo tokios minties, kad gal tevas galejo pagalvoti.. bent jau nepasake ir neparode to.
*

Neisgalvokite nesamoniu, nes ziuriu kai kurias moteris per stipriai paveike Kedzio istorija... ir dabar kiekviename vyre netgi ir teve jos mato pedofila doh.gif , butu juokinga jei nebutu graudu. unsure.gif

Temos autorius siuo atveju supermama.lt pasinaudojo kaip dienorasciu savo jausmams islieti, TEVISKIEMS jausmams o ne kaip cia jau bandoma "isvartyti" iskrepeliskai...

Keisti jus padarai, moteros, nemyli tevas vaiku, neuzsiima su jais verkiate, myli, jaucia, svelnus, vel blogai, gelbekite tevas-pedofilas.... ne nu rimtai isprotejot jus ar ka? blink.gif

Papildyta:
QUOTE(Vikne @ 2011 06 22, 16:55)
Nepykit, bet man tai nera normali raida. O toj vaiku psichologijoj irgi visokio briedo prirasyta rolleyes.gif
*

Briedas visame kame matyti blogi, netgi ten kur to nera, tai jau patologija zinokite...

Ir briedas ka tamsta daugumoje temu prirasote, neskanu skaityti darosi...
aushra1
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 23:49)
Neisgalvokite nesamoniu, nes ziuriu kai kurias moteris per stipriai paveike Kedzio istorija... ir dabar kiekviename vyre netgi ir teve jos mato pedofila doh.gif , butu juokinga jei nebutu graudu. unsure.gif
*

Jeigu sugebate perskaityti ir suprasti tai, kas yra rašoma, bus aišku, kad ne rašančios moterys, o tėvelis gyvena nerealizuotose seksualinėse fantazijose, vietoj to, kad normaliai bendrautų su vaiku.
Tavo_Mano
QUOTE(aushra1 @ 2011 06 23, 00:15)
Jeigu sugebate perskaityti ir suprasti tai, kas yra rašoma, bus aišku, kad ne rašančios moterys, o tėvelis gyvena nerealizuotose seksualinėse fantazijose, vietoj to, kad normaliai bendrautų su vaiku.
*

Matyt as skaityti nemoku, arba akinukus reikia jau keisti lotuliukas.gif nes niekur, nu niekur neiskaiciau apie jokias seksualines fantazijas blink.gif

Zmogu uzvalde normalus, teviski jausmai, jis juos kaip atviras zmogus irase cia, ir....dabar tuoj jo sia zinute apie teviskus jausmus prades tirti prokurorai keliu moteru is SM uzsakymu lotuliukas.gif
Vikne
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 22:49)

Temos autorius siuo atveju supermama.lt pasinaudojo kaip dienorasciu savo jausmams islieti, TEVISKIEMS jausmams o ne kaip cia jau bandoma "isvartyti" iskrepeliskai...

Keisti jus padarai, moteros, nemyli tevas vaiku, neuzsiima su jais verkiate, myli, jaucia, svelnus, vel blogai, gelbekite tevas-pedofilas.... ne nu rimtai isprotejot jus ar ka? blink.gif
Papildyta:
Briedas visame kame matyti blogi, netgi ten kur to nera, tai jau patologija zinokite...

Ir briedas ka tamsta daugumoje temu prirasote, neskanu skaityti darosi...
*

Na tikrai esat keistuole, jei man atrodo, kad tai nera normalu, tai ir rasau, kad nenormalu rolleyes.gif
O ka as daugumoj temu prirasau, ar jus cia mane su kazkuom maisot, ar priekabiaujat, negraziai elgiates schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 23:27)
Matyt as skaityti nemoku, arba akinukus reikia jau keisti lotuliukas.gif  nes niekur, nu niekur neiskaiciau apie jokias seksualines fantazijas blink.gif

Zmogu uzvalde normalus, teviski jausmai, jis juos kaip atviras zmogus irase cia, ir....dabar tuoj jo sia zinute apie teviskus jausmus prades tirti prokurorai keliu moteru is SM uzsakymu  lotuliukas.gif
*

O as maniau, kad jus protingesne, nepykit, bet keista skaityti tokius uztarimus rolleyes.gif
Tavo_Mano
QUOTE(Vikne @ 2011 06 23, 00:30)
Na tikrai esat keistuole, 1.[I]jei man atrodo[/I], kad tai nera normalu, tai ir rasau, kad nenormalu rolleyes.gif
O ka as daugumoj temu prirasau, ar jus cia mane su kazkuom maisot, ar priekabiaujat, negraziai elgiates schmoll.gif

Papildyta:

2.O as maniau, kad jus protingesne, nepykit, bet keista skaityti tokius uztarimus rolleyes.gif
*

1.kai rodosi, zmones zegnojasi lotuliukas.gif

2.tiesa sakant man absoliuciai dzin do liampy kas ka apie mane mano

3. Ir dar, tokia liaudiska ismintis sako, kad kiekvienas masto pagal savo sugedimo lapsni...pagalvokite apie ka as cia...

Vikne
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 23:36)
1.kai rodosi, zmones zegnojasi lotuliukas.gif

2.tiesa sakant man absoliuciai dzin do liampy kas ka apie mane mano

3. Ir dar, tokia liaudiska ismintis sako, kad kiekvienas masto pagal savo sugedimo lapsni...pagalvokite apie ka as cia...
*

Na va ir pasirodet visu savo proto grazumu, ka jau ir bekalbet rolleyes.gif
Tikrai maniau, kad jus tokia humaniska, bet klydau unsure.gif
.
Tavo_Mano
QUOTE(Vikne @ 2011 06 23, 00:42)
Na va ir pasirodet visu savo proto grazumu, ka jau ir bekalbet rolleyes.gif
Tikrai maniau, kad jus tokia humaniska, bet klydau unsure.gif
.
*

klysti zmogiska ax.gif
Vikne
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 23:49)
klysti zmogiska ax.gif
*

drinks_cheers.gif
Mergiona
Tavo Mano, paskaitykit visas autoriaus temas. Jei jums dar atrodo, kad tas zmogus sveikai masto, tai tada jau ir nezinau kas yra "sveikas mastymas" pagal jus. Kiekviena tema savaime- keistoka, tokia "ant ribos", bet visas kartu paziurejus doh.gif

Gal cia Blondinas ivaizdi pakeite g.gif
alverdas
Gerą vakarą! Esu viso labo (kaip regite - nesuprastas) - saviveiklinis (išsilavinimas - vidurinis) - poetas ir mąstytojas. Specializuojuosi - rašydamas tekstus - lietuviškoms estradinėms dainoms, na, ir , kaip jau žinote, mėgėjęs - paišdykauti (nepasakyčiau - piktybiškai) ... Labai nemėgstu konservatyvių niurzgalių (tie tai mane - stačiai siutina), betgi esu - ištikimas tradicijoms (esmu - lietuvis - iki kaulų smegenų). Jeigu norėtumėte - dar su manimi pabendrauti - laišku, - rašykite - man ir atsiųskite laišką - adresu: gintaras8@hotmail.lt Lauksiu! Sudie! Vilnius Gintaras 2011 06 24
alverdas
STEBUKLINGĄ NAKTĮ ... Stebuklingą naktį -/ Išeisim ieškoti .../ Žiedo gražią akį -/ Paparčio - ieškoti ...// Gal ją paslėpė čia .../ Tie laumių piršteliai .../ Naktį - šią - paslapčia .../ Paparčiais - kur želia?!.// Stebuklingą naktį .../ Išeisim ieškoti .../ Žiedo gražią akį -/ Paparčio - ieškoti ...// Rasiu žiedą - tikrai .../ Kur jonvabalių degs .../ Žiburėliai - gražiai .../ ... Man žiedą - rasti - teks ...// Stebuklingą naktį .../ Išeisim ieškoti .../ Žiedo gražią akį - Paparčio - ieškoti ...// Nori - tikriausiai - Tu -/ Kad žiedą - užmaučiau .../ Radęs - paparčio - Tau?!./ ... Oi, kad tik - jį - gaučiau!..// Stebuklingą naktį .../ Išeisim ieškoti .../ Žiedo gražią akį -/ Paparčio - ieškoti ...// Noriu - labiausiai - Tau -/ Paparčio tą žiedą .../ ... Šią naktį - suradęs .../ Tau - jį - dovanoti .../ ... Ašarai - rasų - tais .../ Žiedlapiais - riedant ...// Neverki ... tik ... neverki .../ Niekad ... niekad ... niekad .../ Mieloji ... neverki ...niekad .../ Niekad ... niekad ... niekad ...///// LAIMINGASIS - TAU - DOVANOJA - 2011 06 24 - JONINIŲ NAKTĮ - VILNIAUS - GIRAITĖJ - SAPNŲ - STEBUKLINGŲ -
Alta
Perskaičiau visas nario žinutes ir nepastebėjau nieko keisto. Jautrus, poetiškas žmogus - taip. Rašau ne į temą, bet man norėjosi apginti jos autorių.
jurgitulisb
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 06 22, 11:44)
Jums tik romanus rasyti, autoriau ax.gif  Tik is to nepatirimo truputi apsimelavote blush2.gif
Visos mergickos praejo meiles perioda savo teciams kaip ir bahuriukai meiles perioda mamoms:) maniskis kazkada cia pareiske-kai isaugsiu, as tave mama vesiu lotuliukas.gif  Viskas cia normalu ir gerai, pati save prisimenu, kad su tevu vaziuodavau i garaza masinos taisyti, nors nebuvo man ten baisiai idomu bet gi su TECIU lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 23, 17:26)
Tavo Mano, paskaitykit visas autoriaus temas. Jei jums dar atrodo, kad tas zmogus sveikai masto, tai tada jau ir nezinau kas yra "sveikas mastymas" pagal jus. Kiekviena tema savaime- keistoka, tokia "ant ribos", bet visas kartu paziurejus  doh.gif

Gal cia Blondinas ivaizdi pakeite  g.gif
*

lotuliukas.gif
babajoska
Normalus vaiko raidos etapas. Pasidomėkite specializuotoje literatūroje.
Mergiona
QUOTE(babajoska @ 2011 06 28, 23:23)
Normalus vaiko raidos etapas. Pasidomėkite specializuotoje literatūroje.
*

doh.gif
(ne)eiline
QUOTE(due drops @ 2011 06 21, 17:29)
*

Elementarus neišprusimas ir tiek. Tėvas turi vaikus, bet nesidomi nei jų raida, nei kuo nors panašiu...

QUOTE(Mergiona @ 2011 06 21, 22:42)

*

Ne per didelė. Jei neišėjo ilgą laiką iš tam tikrų raidos fazių (oralinės, analinės, "pats" ir kitų) tai viskas ir vyksta pavėluotai...

QUOTE(alverdas @ 2011 06 24, 01:02)
Gerą vakarą!   Esu viso labo (kaip regite - nesuprastas) - saviveiklinis (išsilavinimas - vidurinis) - poetas ir mąstytojas. Specializuojuosi - rašydamas tekstus - lietuviškoms estradinėms dainoms, na, ir , kaip jau žinote, mėgėjęs - paišdykauti (nepasakyčiau - piktybiškai) ... Labai nemėgstu konservatyvių niurzgalių (tie tai mane - stačiai siutina), betgi esu - ištikimas tradicijoms (esmu - lietuvis - iki kaulų smegenų).   Jeigu norėtumėte - dar su manimi pabendrauti - laišku, - rašykite - man ir atsiųskite laišką - adresu:   gintaras8@hotmail.lt   Lauksiu!  Sudie!   Vilnius   Gintaras   2011 06 24
*

Taip. Prie to paties nesuprantate nieko apie vaikų raidą. Ir įdomu, kaip galite kurti tekstus, kai esate beveik neraštingas...
Mergiona
(ne)eiline, na 5 metais veluojancia raida "normalia" jau niekaip nepavadinsi ir minimaliausia reikia aiskintis kodel taip vyksta. Nors, netikiu kad ten kazkas "vyksta" be tecio vaizduotes uzdegimo paumejimo doh.gif
(ne)eiline
Viskas juk vyksta etapais. Vienas po kito.
Jei iš vieno ilgai negalėjo išeit, vėluoja kitas.
Gal vaikas visus etapus labai lėtai praėjo...
Mergiona
QUOTE((ne)eiline @ 2011 06 30, 01:02)
Viskas juk vyksta etapais. Vienas po kito.
Jei iš vieno ilgai negalėjo išeit, vėluoja kitas.
Gal vaikas visus etapus labai lėtai praėjo...
*

na ir? tai padaro tokia raida (kai 8 mete isimyli teva) normalia?
laimucia
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 01, 00:31)
*

niekas nieko neisimylejo biggrin.gif doh.gif
(ne)eiline
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 01, 00:31)
*

Jei tai - pavėlavęs elektros kompleksas, tada taip smile.gif
Dumblas
svarbiausia kad lytiskai nesantykiautu ir viskas,nes nelegalu ir gali buti nubaustas.
Mergiona
QUOTE(laimucia @ 2011 06 30, 23:34)
niekas nieko neisimylejo  biggrin.gif  doh.gif
*

suprantu, cia jau teoriskai kalbam.

QUOTE((ne)eiline @ 2011 07 01, 00:59)
Jei tai - pavėlavęs elektros kompleksas, tada taip smile.gif
*

Kur yra taip parasyta? Nuoroda, knygos pavadinimas ar dar kas, please. Nekalbant jau apie tai, kad toli-grazu ne visi psichologai isvis visom tom "Elektrom" ir sekso pavertimu vieninteliu "raidos varykliu" tiki.
Moonte
Nematau cia jokio kriminalo. Merginu jausenas itakoja zodis "isimylejo". Mergaites, na nereikia uzsiciklinti ant zodzio. Na neisimylejo, o rodo didesni prieraisuma tevui, toks variantas tiks? mirksiukas.gif
Mano suo irgi pavyduliauja mano demesio katinui, tai del to jis, ar as esam iskrype? Na taip, zmones megsta savintis brangius zmones. Mano drauge pavyduliaudavo mamos demesio broliui, kad ja atitraukti nuo jo stengesi buti gera, pataikauti. Dabar normalus zmones, su broliu puikiai bendrauja, viska prisimena su humoru.

Man buvo kokie trys metai, brolis tarnavo laivyne, anuomet jis su igula buvo Egipte, atsiunte nuotraukas, kur nusipaveikslavo ant ranku laikydamas negriuke. Dieve kokia as scena iskeliau, nors broli pazinojau tik is laisku, kai jis isejo i kariuomene man butvo tik metukai.
(ne)eiline
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 01, 10:44)
suprantu, cia jau teoriskai kalbam.
Kur yra taip parasyta? Nuoroda, knygos pavadinimas ar dar kas, please. Nekalbant jau apie tai, kad toli-grazu ne visi psichologai isvis visom tom "Elektrom" ir sekso pavertimu vieninteliu "raidos varykliu" tiki.
*

Kas parašyta?
Kad Edipo, Elektros kompleksai yra normalu?

Pradžių pradžioj apie tai rašė Froidas (Freud), bet jis tai įvardino kaip Edipo kompleksa. Elektros komplekso pavadinimas atsirado vėliau. Freud rašė apie "Edipo kompleksą vyrams" ir "Edipo kompleksą moterims".

Elektros komplekso apibrėžimą išskyrė Jungas (Jung).

Knygų prirašyta nemažai. Ne konkrečiai apie šį raidos etapą. Knygose apie vaikų raidą dažniausiai galima rasti skyrių ir apie šiuos etapus.

Taip pat ir psichologai dažnokai apie tai rašo internete.
Pvz:

http://gyvenimas.delfi.lt/namai_ir_seima/m...a.d?id=19206210

http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...amp;strid=36300

Iš knygų...

A.Perminas, A.Goštautas, A.Endiulaitienė “Asmenybė ir sveikata: teorijų savadas”.

Irgi knyga bet šiek tiek modernesnis požiūris:

Eva Illouz „Saving the Modern Soul“

Papildyta:
Dar yra Froido "Kasdieninio gyvenimo psichopatologija"

Taip pat yra kažkurioj iš šitų knygų: (tiksliai nepamenu kurioj)
G. Butkienė, A. Kepalaitė "Mokymasis ir asmenybės brendimas"
arba
Myers "Psichologija". (Šitą dauguma esat matę. Tokia didžiulė stora žalia knyga).

Mergiona
QUOTE((ne)eiline @ 2011 07 02, 00:47)
Kas parašyta?
Kad Edipo, Elektros kompleksai yra normalu?
*

Kad 8meciui vaikui normalu, visur apie trimecius raso. Vienoje is Jusu idetu nuorodu 3-6 pamineta. Kur raso kad 8 yra normalu?
Moonte
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 03, 22:28)
Kad 8meciui vaikui normalu, visur apie trimecius raso. Vienoje is Jusu idetu nuorodu 3-6 pamineta. Kur raso kad 8 yra normalu?
*

O kas yra norma? Norma yra statistinis vidurkis. Tarkim, vaikas gime su dantimis, jis nepatenka i statistini normos vidurki, bet del to jis netampa nenormaliu. Mano sunus gime su vesliais ir ilgais iki petuku plaukais. Analogiskai ir si situacija, mano minetai draugei buvo 10 metu. Yra dalis zmoniu kuri nepatenka i stereotipiniu normu remus, bet del to jie netampa nenormalus.
Mergiona
QUOTE(Moonte @ 2011 07 03, 21:53)
O kas yra norma? Norma yra statistinis vidurkis. Tarkim, vaikas gime su dantimis, jis nepatenka i statistini normos vidurki, bet del to jis netampa nenormaliu. Mano sunus gime su vesliais ir ilgais iki petuku plaukais. Analogiskai ir si situacija, mano minetai draugei buvo 10 metu. Yra dalis zmoniu kuri nepatenka i stereotipiniu normu remus, bet del to jie netampa nenormalus.
*

zmogus nepatenkantis i psichikos normos remus, deja, yra nenormalus. Jus kalbat apie fizines raidos ypatumus, cia kas kita.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.