Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: IVF
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro > Archyvas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Atiloja
Žinau kaip tyliai tyliai verkia miškas...
Žinau kaip jūra išsilieja iš krantų.
Žinau, kad vieną šviesų laimės rytą
Išgirsiu tavo balsą: „ATEINU“
Pačiu tyriausiu ilgesiu mane svaiginsi,
Kol mano akys tavo rankutes išvys...
Žinau, kad nieko niekada taip nemylėsiu
Kaip savo angelėlio mažojo akis......

Apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF – in vitro fertilizacija) – tai moters kiaušialąsčių ir vyro spermos sujungimas ne moters kūne.
Indikacijos IVF taikymui:
1) pakenkti arba nepratekami moters kiaušintakiai (dėl infekcinių ligų, praeityje buvusių operacijų, pavyzdžiui, dėl negimdinio nėštumo, perforavusio apendicito ir pan.),
2) išplitusi endometriozė, kai prieš tai taikytas nevaisingumo gydymas buvo neefektyvus,
3) kitas anovuliacijos (t.y. kiaušidžių funkcijos sutrikimas) gydymas buvo neefektyvus,
4) vyro nevaisingumas - prasta spermos kokybė,
5) vyro ejakuliate nėra spermatozoidų, tačiau punktate iš sėklidžių randami gyvi ir sveiki spermatozoidai,
6) kai po 3-6 mėnesinių ciklų, atlikus IUI procedūras, moteris nepastojo,
7) neaiškios kilmės nevaisingumas.

Kaip vyksta IVF procedūra?
1.Gydymas medikamentais skatinant kiaušialąsčių brendimą kiaušidėse. Taikomos kelios gydymo schemos, kurios parenkamos priklausomai nuo moters amžiaus, nevaisingumo priežasties, organizmo reakcijos į vieną arba kitą gydymo schemą. Paprastai gydymas užtrunka nuo 2 iki 4–5 savaičių, priklausomai nuo organizmo reakcijos į jį.
Trumpa schema- nuo 1-3 cd
Ilga schema- nuo 21 cd

2.Gydymo stebėjimas – kiaušidžių atsakas į gydymą vertinamas atliekant ultragarso bei hormoninius tyrimus, nuo kurių rezultatų individualiai kiekvienai moteriai koreguojama vaistų dozė, kad galima būtų išvengti nepageidaujamo gydymo poveikio organizmui.
3.Kiaušialąsčių išėmimas iš kiaušidžių. Procedūra atliekama per makštį esant intraveninei nejautrai. Kontroliuojant ultragarsu specialia adata punktuojamos kiaušidės. Procedūra trunka 10–20 minučių.
4.Spermos gavimas. Sperma gaunama masturbacijos būdu.
5.Lytinių ląstelių apsivaisinimas. Poros lytinės ląstelės apsivaisina pačios mėgintuvėlyje, kuris patalpinamas inkubatoriuje. Apsivaisinimo rezultatai vertinami po 1 paros.
6.Embrionų dalijimasis vertinamas dar po 1 paros.
7.Embrionų perkėlimas. Gerai besidalijantys embrionai perkeliami į gimdą po 2–3 parų po kiaušialąsčių išėmimo. Perkeliami 2 arba 3 embrionai. Kiti embrionai užšaldomi.
Po embrionų perkėlimo vartojami medikamentai nėštumui gimdoje išlaikyti. Ar moteris pastojo, paaiškėja po 2 savaičių atlikus tyrimus, kurie patvirtintų nėštumą.
Intracitoplazminė spermatozoido injekcija į kiaušialąstę (ICSI) - papildoma mikromanipuliacinė procedūra, kurios metu spermatozoidas yra sušvirkščiamas į kiaušialąstę
Indikacijos:
1) prasta vyro spermos kokybė (mažesnė nei 5 mln. spermatozoidų koncentracija spermoje, progresyvinis judrumas mažesnis nei 50%,
2) prasta spermatozoidų morfologija (mikroskopu vertinama išvaizda),
3) sunkaus laipsnio imuninis nevaisingumas – prieš tai buvusių IVF metu nevyko kiaušialąsčių apsivaisinimas
Intracitoplazminė morfologiškai atrinktos spermos injekcija(IMSI)
Naujoji IMSI sistema ypatingai gali padėti sprendžiant komplikuotus vyrų nevaisingumo atvejus. Sistema turi 7200 kartų vaizdą didinantį mikroskopą, kuris leidžia pamatyti vidinę spermatozoidų struktūrą ir atrinkti geriausius. Iki šiol naudota ICSI sistema vaizdą didino 400 kartų, galėjome įžiūrėti tik labai stambius spermatozoidų pokyčius. Dabar dirbama daug tiksliau, kiaušialąsčių apvaisinimui atrenkami tik visiškai normalūs spermatozoidai ir tai neabejotinai pagerins rezultatus.IMSI galima tirti ir kiaušialąstes bei embrionus.

Pagalbinis embriono dangalo paruošimas (Assisted Hatching -AH)
Ir taikant DAB, ir natūralaus pastojimo metu, embrionai, patekę į gimdą, išsilaisvina iš dangalo ir esant palankiom sąlygom, įsitvirtina gimdos sienelėje. Jei embrioną gaubiantis išorinis dangalas yra storas, taikomas AH metodas. Šis būdas padeda embrionui įsitvirtinti gimdoje.

Indikacijos:
1) storas embriono išorinis dangalas (Zona Pellucida),
2) ankstesnių DAB ciklų metu moteris nepastojo, į gimdą perkėlus geros kokybės embrionai,
3) moters amžius ≥ 35,
4) ypatingai tinka užšaldytiems ir atšildytiems embrionams.
Kai kurių autorių duomenimis, AH labai padidina nėštumo tikimybę.

Blastocistų auginimas
Blastocista - penktos–šeštos dienos embrionas su atitinkamai išsidėsčiusiomis ląstelėmis (nuotraukoje 5-ių dienų blastocista).
Natūralaus apvaisinimo metu embrionas pasiekia gimdą ir implantuojasi būtent šioje stadijoje. Šis metodas padeda atrinkti geriausius embrionus ir padidina nėštumo tikimybę.

Indikacijos:
1) vyresnio amžiaus (≥ 35-ių) moterims
2) kai anksčiau atlikti keli nesėkmingi IVF ciklai
3) siekiant sumažinti daugiavaisio nėštumo tikimybę
4) siekiant padidinti nėštumo tikimybę.

TESA (anglu k. - testicular sperm extraction) metodika, kurios metu spermatozoidai iš sėklidės gaunami, atliekant perkutaninę (pro odą) sėklidžių punkciją. Tokiu būdu gautais spermatozoidais apvaisinamos moters kiaušialąstės, naudojant ICSI metodą.
http://www.vaisingumas.lt/index.php?cid=324
http://www.vaisingumocentras.lt/dirbtinis_apvaisinimas_IVF

Vaisingumo klinikos atliekančios IVF:
http://vaisingumas.lt/
http://www.bak.lt/
http://www.vaisingumocentras.lt/
http://www.motinairvaikas.lt/
http://www.embrions.lv./
Jolsana

Kainos:
Pati procedura kainuoja nuo 4000 iki 6000 lt + vaistai + echo

1. Vaistai kainuoja nuo 1500-4000lt
2. Konsultacijos stimuliacijos metu (nuo 4 iki 8 ), kaina vienos kons. nuo 100-140lt (nuo klinikos priklauso)
3. IVF kaina (nuo klinikos priklauso)-į ją įeiną ir punkcijos kaina ;
4. Jei su vyrų problemos tai gali reikti ISCI (kaina priklauso nuo klinikos)
5. Jei yra ką šaldyti (apie 800lt);
6.Jei augina iki blastocistų dar plius apie 800lt;
7.Progesteronas 14 dienų (apie 240lt)Jei pastoji reiks iki 12 sav. naudoti jį.(kai kam ilgiau)

Tyrimai prieš IVF(priklausomai nuo klinikos):
LH, FSH, E2, PRL, raudoniuke, citomegalovirusas , toksoplazmoze , hepatitas B ir C, ZIV ir sifilis, ureaplazmas, mikoplazmas, chlamidijas ir paselis

Gimdos gleivinės (endometriumo) storis:

5-7 c.d. ~ 5mm(3-6mm)
8-10 c.d. ~ 8mm(5-10mm)
11-14c.d. ~ 11mm(7-14mm)
15-18c.d. ~ 12mm(10-16mm)
19-23c.d. ~ 14mm(10-18mm)
24-27c.d. ~ 12mm(10-17mm)

Folikulo diametras:

5-7 c.d. ~ 2-6mm
8-10 c.d. ~ 12-15mm
11-14c.d. ~ 18-25mm(ovuliacija)

HCG po įsodinimo (2-jų dienų embrionas):

5dpį ~ 4 (min. 2)
6dpį ~ 7 (min. 3)
7dpį ~ 11 (min. 3)
8dpį ~ 18 (min. 8)
9dpį ~ 28 (min. 11)
10dpį ~ 45 (min. 17)
11dpį ~ 73 (min. 22)
12dpį ~ 105 (min. 29)
13dpį ~ 160 (min. 39)
14dpį ~ 260 (min. 68)
15dpį ~ 410 (min. 120)

Maloniu pokalbiu 4u.gif
Beta1
O, namus turim bigsmile.gif

Citukai, rasiau rasiau tau posta, bet jau nebeleido man nieko padaryti ir viskas dingo doh.gif Bet trumpai ir aiskiai apibendrinsiu savo ilga romana smile.gif Musu problema ta, kad as neturiu kiausintakiu.Ir viskas.Bet pas mane jie isimti is karto kai buvo pastebetas hydrosalpingsas ir kiti brudai.

Tai va mirksiukas.gif Norsiuka aukstyn ir i prieki.

Dekavojam naujai namu kurejai 4u.gif
RositaK
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 12:34)
O, namus turim  bigsmile.gif 
Dekavojam naujai namu kurejai  4u.gif
*

o jau pavirusuoti naujoms nestuke.gif tai kaip sunku cool.gif
prasom spaudyytis greitai cia! thumbup.gif
Žemyna_mėlynakė
Registras. 4u.gif

Beta, negrazu dziugtis, bet taip palengvejo, kai parasiai kokia bedute pas jus buvo, dar labiau tikiu savo sekme. wub.gif Ir dar karteli sveikinu. wub.gif wub.gif 4u.gif 4u.gif
Atiloja
Labai jau buvo gaila "tuso" drauges, kuri per visas temas pradejo verkti, kad temos nera, tai ir pabandziau copy/paste padaryti lotuliukas.gif
VIRUSU, VIRUSU, VIRUSU nestuke.gif
Citas
Aciu Atiloja uz naujus namuciu bo jau spirgejau kad nera kur pasisakyt tongue.gif

QUOTE(Warwara @ 2011 07 01, 11:03)
Aha, tai primieji jiegu issipylde, M neatejo nei anksciau, nei veliau. Tai si cikla teko praleisti. Dabar laukiu kito (uz poros savaiciu)  ir 2-3 CD keliausiu pas gyd. Tada dar svarsciau ar pradeti, nes savaite po isodynimo turesiu keliauti atostogu, norejau nukelti i rudeni. Bet manasciau, kad nieko ta mano kelione neigiamo nepadarys. O dar laukti tikrai neverta!
*

Tai tu mane stipriai aplenksi, musu balius tesis ilgai tongue.gif

QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 12:34)

Citukai, rasiau rasiau tau posta, bet jau nebeleido man nieko padaryti ir viskas dingo  doh.gif  Bet trumpai ir aiskiai apibendrinsiu savo ilga romana smile.gif Musu problema ta, kad as neturiu kiausintakiu.Ir viskas.Bet pas mane jie isimti is karto kai buvo pastebetas hydrosalpingsas ir kiti brudai.

Tai va  mirksiukas.gif  Norsiuka aukstyn ir i prieki.
*

Nu va dar daugiau vilties man bigsmile.gif Skirtumas kad mano uzklipsuoti o ne isimti. Nu ir matai tavo gi gimda ten pretendavo ir miss pasaulis, o mano gimda viskas tvarkoje tik va gleivines ne fontanai rolleyes.gif Nu si karta nueisiu akupunktura, tipo kaiusialasciu kokybei ir gleivinei labai padeda wub.gif
Beta1
Eikit, baisu man dar tuos virusus spaudyti biggrin.gif Bet po bucki visom norinciom oro_buckis.gif , nuo kurio turetumet apsikresti maziukais maziukais virusiuskais 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif

Bet zinokit kai pamatysiu sirdute kokia, tai va tada kai desiu virusa, visos slapios busit biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 12:41)
Beta, negrazu dziugtis, bet taip palengvejo, kai parasiai kokia bedute pas jus buvo, dar labiau tikiu savo sekme.  wub.gif Ir dar karteli sveikinu.  wub.gif  wub.gif  4u.gif  4u.gif
*

Man siandien viskas grazu biggrin.gif O ka, pas jus irgi panasios bedos ?
Papildyta:
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 12:47)
Nu ir matai tavo gi gimda ten pretendavo ir miss pasaulis, o mano gimda viskas tvarkoje tik va gleivines ne fontanai  rolleyes.gif Nu si karta nueisiu akupunktura, tipo kaiusialasciu kokybei ir gleivinei labai padeda  wub.gif
*

Nu jo, gimdute tai laureate pas mane biggrin.gif Matai, as buvau nulekus pas musuose zymia zolininke J.Balvociute po nesivystancio su reikalavimu duoti "ko nors".Tai ji man dave tu zoliu ten visokiu, bet labai akcentavo, kad butinai reikia man is kazkur gauti biciu pienelio, kad atseit tinkamiausias preparatas sitam organui.Kadangi pas mane su ja problemu ir siaip nera buve, ale vis tiek valgiau ta biciu pieneli, tai gal tas ir padejo....Neisivaizduoju.Nes kaip jau anksciau rasiau. nuo visos mano pusmeti vedamos sveikatingumo programos, embrionai tik prastesni gavosi si karta unsure.gif bet gimdutei gal ka ir pagelbejo, kad jau tokia garbinama buvo biggrin.gif
Žemyna_mėlynakė
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 08:50)
Eikit, baisu man dar tuos virusus spaudyti  biggrin.gif  Bet po bucki visom norinciom  oro_buckis.gif , nuo kurio turetumet apsikresti maziukais maziukais virusiuskais  2.gif  2.gif  2.gif  2.gif  2.gif

Bet zinokit kai pamatysiu sirdute kokia, tai va tada kai desiu virusa, visos slapios busit  biggrin.gif
Papildyta:
Man siandien viskas grazu  biggrin.gif O ka, pas jus irgi panasios bedos ?
*

Ne panasios, o tos pacios. rolleyes.gif Bet kai matai tokius pavyzdzius, kazkaip ir akyse sviesiau... wub.gif Gal uzsikresiu ir rudeni sulauksiu dvigumu rezultatu ir as. wub.gif wub.gif
T.P.Keberiokst
Nius grizau ir as visa slapia ir su rezais.Namie telefona buvau palikus,tai trenkiaus per visa miesta,kad paskambint i labe.Siandieninis hcg 93.5.I virsu,bet jau nedvigubai.Galvoju cia dabar nervuotis ar nekreipt demesio.Nervuotis lyg ir nesamone butu,geriau nekreipsiu demesio,bet pasidaryt hcg ryt dar noreciau biggrin.gif
Beta1
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 07 01, 12:57)
Nius grizau ir as visa slapia ir su rezais.Namie telefona buvau palikus,tai trenkiaus per visa miesta,kad paskambint i labe.Siandieninis hcg 93.5.I virsu,bet jau nedvigubai.Galvoju cia dabar nervuotis ar nekreipt demesio.Nervuotis lyg ir nesamone butu,geriau nekreipsiu demesio,bet pasidaryt hcg ryt dar noreciau  biggrin.gif
*

Mergaite, atsipeikek gi biggrin.gif Pripratai jau prie gero gyvenimo kai tavo HCG dvigubeja kas diena ? Taigi dabar kaip tik prasideda tas laikas, kai kas antra para dvigubes, kaip ir priklausytu mirksiukas.gif O rytoj turesi dar galimybe pasidaryti ? Tavo nerima labai gerai isivaizduoju.Bet per visa nerima pabandzius protingai logiskai sudelioti mintis, tai juk taip ir turetu buti, kad kazkuria diena HCG pradeda nebe kas diena, bet kas 2 dvigubet.
T.P.Keberiokst
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 11:02)
Mergaite, atsipeikek gi  biggrin.gif  Pripratai jau prie gero gyvenimo kai tavo HCG dvigubeja kas diena ? Taigi dabar kaip tik prasideda tas laikas, kai kas antra para dvigubes, kaip ir priklausytu  mirksiukas.gif  O rytoj turesi dar galimybe pasidaryti ? Tavo nerima labai gerai isivaizduoju.Bet per visa nerima pabandzius protingai logiskai sudelioti mintis, tai juk taip ir turetu buti, kad kazkuria diena HCG pradeda nebe kas diena, bet kas 2 dvigubet.
*

Na siaip tai jo,siandien prieaugis 50 proc,nu tiek kiek ir turetu buti.

Ryt ta klinika nebedirba,gal tada kas is kaunieciu zino kokia kita labe kuri ryte priimtu ir ats butu greitai?
Atiloja
Nius grizau ir as visa slapia ir su rezais.Namie telefona buvau palikus,tai trenkiaus per visa miesta,kad paskambint i labe.Siandieninis hcg 93.5.I virsu,bet jau nedvigubai.Galvoju cia dabar nervuotis ar nekreipt demesio.Nervuotis lyg ir nesamone butu,geriau nekreipsiu demesio,bet pasidaryt hcg ryt dar noreciau  biggrin.gif
*

nu taigi puikus prieaugis 4u.gif rinkis antra varianta - nekreipt demesio biggrin.gif
Citas
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 12:55)
Nu jo, gimdute tai laureate pas mane  biggrin.gif  Matai, as buvau nulekus pas musuose zymia zolininke J.Balvociute po nesivystancio su reikalavimu duoti "ko nors".Tai ji man dave tu zoliu ten visokiu, bet labai akcentavo, kad butinai reikia man is kazkur gauti biciu pienelio, kad atseit tinkamiausias preparatas sitam organui.Kadangi pas mane su ja problemu ir siaip nera buve, ale vis tiek valgiau ta biciu pieneli, tai gal tas ir padejo....Neisivaizduoju.Nes kaip jau anksciau rasiau. nuo visos mano pusmeti vedamos sveikatingumo programos, embrionai tik prastesni gavosi si karta  unsure.gif  bet gimdutei gal ka ir pagelbejo, kad jau tokia garbinama buvo  biggrin.gif
*

Nu ka si savaitgali reikia folio eit, tai prigriebsiu biciu pieno, nepakenks smile.gif Dalyvausiu rupjucio menesio miss konkurse, reikia investuoti i save lotuliukas.gif

QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 12:56)
Tikiu, man irgi butu.  biggrin.gif Liepos 12 as irgi atsisveikinsiu su savaisiais kiausintakiais, taigi ne panasios, o tos pacios.  rolleyes.gif Bet kai matai tokius pavyzdzius, kazkaip ir akyse sviesiau... wub.gif Gal uzsikresiu ir rudeni sulauksiu dvigumu rezultatu ir as.  wub.gif  wub.gif
*

Zemyna, o kada startuoti ketinat? Tai musu su tavim irgi labai panasi problema tada ir garantuota sekme sekanti karta smile.gif

*

Ryt bus daugiau nei dvigubai nuo vakar taip kad puiku thumbup.gif thumbup.gif

Ale panos nu netikejau kad galima is esmes del visiskai nepazistamu zmoniu sitaip jaudintis ir net verkti, nu atrandu savyje vis kazka naujo wub.gif
Beta1
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 13:09)
Nu ka si savaitgali reikia folio eit, tai prigriebsiu biciu pieno, nepakenks smile.gif Dalyvausiu rupjucio menesio miss konkurse, reikia investuoti i save  lotuliukas.gif
*

Grozis reikalauja auku biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 13:09)
Ale panos nu netikejau kad galima is esmes del visiskai nepazistamu zmoniu sitaip jaudintis ir net verkti, nu atrandu savyje vis kazka naujo  wub.gif
*

Aij, taigi susigyvenam mes cia kazkaip ax.gif Kartu dziaugiames, liudim, randam ka pasakyt viena kitai.Ir be abejo, trizniojam biggrin.gif
Žemyna_mėlynakė
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 09:09)
Nu ka si savaitgali reikia folio eit, tai prigriebsiu biciu pieno, nepakenks smile.gif Dalyvausiu rupjucio menesio miss konkurse, reikia investuoti i save  lotuliukas.gif
Zemyna, o kada startuoti ketinat? Tai musu su tavim irgi labai panasi problema tada ir garantuota sekme sekanti karta  smile.gif
*

Nepakenks, skatina audiniu regeneracija, apskritai, labai gerai visam organizmui. drinks_cheers.gif 4u.gif

Jeigu viskas gerai ir zalia sviesa gausiu is savo specu, rugseji noretume. ax.gif

Keberiokst, nereikia nervuotis, tikrai dvigubes. wub.gif 4u.gif
Warwara
T.P.Keberiokst
nu super! Skaiciai auga kaip priklauso! Nesinervink! thumbup.gif

Cituk, as tau parasiau senoje temoje smile.gif

*įpila Atilojai uz naujus namelius
RositaK
Keberiokst, puikus skaiciai-pripratai prie gero labai greit lotuliukas.gif ryt tikrai bus padvigubeje 4u.gif jau net nebesuskaiciuoju kelintas cia bus hcg tyrimas biggrin.gif
kateteri tau reikejo istatyti, kad kasdien nereiktu badytis biggrin.gif
Beta1
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 13:23)
kateteri tau reikejo istatyti, kad kasdien nereiktu badytis  biggrin.gif
*

O, sitas man patinka bigsmile.gif man jo reikes kokias pora savaiciu minimum ax.gif
T.P.Keberiokst
Ai,bendrai tai jo-vakar dar krauja daviau 12,siandien 9.30,tai net 24 valandu nepraejo.
Aplamai butu gerai turet nuosava labe ir echoskopa-ot ramiai gyvenciau biggrin.gif
Gal susimetam visam ivf skyreliui ? hihihi.gif

Nu ka vel lekiu i miesta,paskutiniai reikaliukai ir poilsis smile.gif
Citas
Warwara - o as tau atsakiau naujos temos 1-me psl smile.gif Ir beje manau kad atostogos po isodinimo dar geriau, gal tik vyno vonias tesk meteliams atideti tongue.gif

Zemyna-Melynake - tikrai perku!! tegul regeneruoja ten mane visa ir paruosia kaip reikiant lotuliukas.gif

Beta - wub.gif drinks_cheers.gif ir su geriausias draugais taip daznai nepasisnekam kaip cia beveeik kasdien, o dar ir bedeles panasios pas visas 4u.gif

Keberiokst - nu tu jau cia pavarei su tuo krauju ir dar mazai tau padidejo, uztai ir sakiau kad bus >100 nes galvojau kad bent para duosi venoms pailset lotuliukas.gif
Žemyna_mėlynakė
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 09:23)
*

thumbup.gif

QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 09:38)
Zemyna-Melynake - tikrai perku!! tegul regeneruoja ten mane visa ir paruosia kaip reikiant  lotuliukas.gif
*

Pirk butinai drinks_cheers.gif , pamatysi kaip isgrazesi ir is isores, ir is vidaus. biggrin.gif nestuke.gif thumbup.gif

Tiesa, pas tave uzklipsuota, taip? 4u.gif Man gyd sake, kad geriau salinti, nes vel atsinaujina, kada uzklipsavo tau? 4u.gif
Citas
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 13:42)
thumbup.gif
Pirk butinai  drinks_cheers.gif , pamatysi kaip isgrazesi ir is isores, ir is vidaus.  biggrin.gif  nestuke.gif  thumbup.gif

Tiesa, pas tave uzklipsuota, taip?  4u.gif Man gyd sake, kad geriau salinti, nes vel atsinaujina, kada uzklipsavo tau?  4u.gif
*

Pasakysiu kad is vidaus labiau man rupi isgrazet lotuliukas.gif

O bana, as maniau kad atsinaujina kai laporoskopijos metu juo pravalo, man taip ir buvo LT tipo isvale, bet kai dare lapo cia uk tai vel buvo prastai, tai jie uzdejo klipsus, tai klausiau gydytojos, sake kad kai klipsai yra viskas niekas ten nepraeina ir kad ie skysciai tada jau kazkaip nesikaupia tipo ir kad uk salina kiausintakius kai jie labai issiraizge ar suauge kai neimanoma klipsu uzdet. Isgasdinai mane cia biski unsure.gif
Beta1
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 13:53)
O bana, as maniau kad atsinaujina kai laporoskopijos metu juo pravalo, man taip ir buvo LT tipo isvale, bet kai dare lapo cia uk tai vel buvo prastai, tai jie uzdejo klipsus, tai klausiau gydytojos, sake kad kai klipsai yra viskas niekas ten nepraeina ir kad ie skysciai tada jau kazkaip nesikaupia tipo ir kad uk salina kiausintakius kai jie labai issiraizge ar suauge kai neimanoma klipsu uzdet. Isgasdinai mane cia biski  unsure.gif
*

O gal grizk i LT ir pasisalink juos ?

Bet as tikrai atsimenu mergaiciu cia forume su analogiskom problemom, kai uzdeti klipsai ant kiausintakiu ir tikrai jos sekmingai pastojo be jokiu problemu.Ar nebus kartais Zubriuka viena is ju ? g.gif
Kristuciuke
Eikit, baisu man dar tuos virusus spaudyti  biggrin.gif  Bet po bucki visom norinciom  oro_buckis.gif , nuo kurio turetumet apsikresti maziukais maziukais virusiuskais  2.gif  2.gif  2.gif  2.gif  2.gif
*

N as visom virusuoju truputi didesniais virusiukais, ciupkit 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif

*

O viespateliau, kas cia per nervinimaisi, kiekviena diena daro HCG ir jau nori vos kad ne trigubetu lotuliukas.gif Jokiu nervinimusi svarbu kad auga, dziaugiuos kad as tik viena karta dariau bo tai buciau trizniojus.
Maziau trizniojimo daugiau ramybes viskas bus gerai thumbup.gif nestuke.gif wub.gif
regata
Keberiokst, man HCG skaičiai pradžioje per 2 d. patrigubėjo. Galvojau, nei tai vienas vaikas, nei tai du blink.gif O paskui patrigubėjo tik per 4 d. Tai kiek dabar tų vaikų beliko, galvoju? Į kelnes stūmiau kaip reikalas doh.gif Skambinau gyd. visais varpais, o ji operacinėj buvo. Tai visom seselėm per tą laiką iškvaršinau galvas. Jos mane ramino. Prie viso to dar kiaušidę pradėjo siaubingai durti. Galvojau, šakės. Ir NT nenoriai ryškėjo. Galų gale, vakare gyd. man pati pasakmbino. Ir davė velnių už tokį tryzniojimą. Sako, taigi nėra taisyklės, kaip tiksliai turi augti skaičiai. Svarbu, kad akivaizdžiai auga smile.gif
Citas
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 14:00)
O gal grizk i LT ir pasisalink juos ?

Bet as tikrai atsimenu mergaiciu cia forume su analogiskom problemom, kai uzdeti klipsai ant kiausintakiu ir tikrai jos sekmingai pastojo be jokiu problemu.Ar nebus kartais Zubriuka viena is ju ?  g.gif
*

Beta dar viena laporoskopija, laukti amzinybe unsure.gif Ai nu dzin darau si karta su klipsais, o jei vel nieko tai iki sekancio nemokamo ivf kuris tik vasario menesi , turesiu laiko ir kaiusintakiams pasalinti blush2.gif nors mano mb optimistas sako, kai pastosi gal nuimkim tuos klipsus tai gal dar koks pagrandukas naturaliai uzkibs lotuliukas.gif nu optimistas nerealus, o as dar ne nepradejus pastot lotuliukas.gif

QUOTE(Kristuciuke @ 2011 07 01, 14:03)
N as visom virusuoju truputi didesniais virusiukais, ciupkit  2.gif  2.gif  2.gif  2.gif  2.gif  2.gif
Maziau trizniojimo daugiau ramybes viskas bus gerai thumbup.gif  nestuke.gif  wub.gif
*

Griebiu uzkandu folio vitaminas ir uzsigeriu biciu pienu lotuliukas.gif
Atiloja
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 07 01, 13:27)
Ai,bendrai tai jo-vakar dar krauja daviau 12,siandien 9.30,tai net 24 valandu nepraejo.
Aplamai butu gerai turet nuosava labe ir echoskopa-ot ramiai gyvenciau  biggrin.gif
Gal susimetam visam ivf skyreliui ? hihihi.gif

Nu ka vel lekiu i miesta,paskutiniai reikaliukai ir poilsis  smile.gif
*

geras versliukas butu biggrin.gif einu i googla, issiaiskinsiu, kokios ten aparaturos reikia lotuliukas.gif
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 13:42)
Tiesa, pas tave uzklipsuota, taip?  4u.gif Man gyd sake, kad geriau salinti, nes vel atsinaujina, kada uzklipsavo tau?  4u.gif
*

teoriskai nelabai yra ten kaip tam hidrosalpingsui atsinaujinti, jei uzklipsuota g.gif
Papildyta:
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 13:53)
O bana, as maniau kad atsinaujina kai laporoskopijos metu juo pravalo, man taip ir buvo LT tipo isvale, bet kai dare lapo cia uk tai vel buvo prastai, tai jie uzdejo klipsus, tai klausiau gydytojos, sake kad kai klipsai yra viskas niekas ten nepraeina ir kad ie skysciai tada jau kazkaip nesikaupia tipo ir kad uk salina kiausintakius kai jie labai issiraizge ar suauge kai neimanoma klipsu uzdet. Isgasdinai mane cia biski  unsure.gif
*

tai vat butent, kad hidrosalpingsas susidaro kai galinis kiausintakio galas uzakes. Tas skystis atsiranda tada, kai salinasi memes. Jei kiausintakis normalus, tai per jo gala ir isteka bei absorbuojasi i gimdos sieneles bei pilva. I jei uzakes, tam skysciui nera kur isbegti ir jis pradeda kauptis kiausintakiuose ir kaip stovinti tvenkinio vanduo, pradeda puti. Cia buitiskai taip pasakoju.
O jei uzdeti klipsai, tai nera kur tam skysciui i kiausintakius subegti.
tai kad ramiai ir laukiam tavo naujo starto 4u.gif
Citas
QUOTE(Atiloja @ 2011 07 01, 14:22)
geras versliukas butu biggrin.gif einu i googla, issiaiskinsiu, kokios ten aparaturos reikia  lotuliukas.gif

teoriskai nelabai yra ten kaip tam hidrosalpingsui atsinaujinti, jei uzklipsuota  g.gif
Papildyta:

tai vat butent, kad hidrosalpingsas susidaro kai galinis kiausintakio galas uzakes. Tas skystis atsiranda tada, kai salinasi memes. Jei kiausintakis normalus, tai per jo gala ir isteka bei absorbuojasi i gimdos sieneles bei pilva. I jei uzakes, tam skysciui nera kur isbegti ir jis pradeda kauptis kiausintakiuose ir kaip stovinti tvenkinio vanduo, pradeda puti. Cia buitiskai taip pasakoju.
O jei uzdeti klipsai, tai nera kur tam skysciui i kiausintakius subegti.
tai kad ramiai ir laukiam tavo naujo starto  4u.gif
*

Nuraminai smile.gif Dar klausimelis, as kazkaip galvojau kad uzklipsuoja ta gala kur arciau gimdos? bent jau taip is daktaro supratau uztai klausiau dakataro simta kartu kur tas skystis dedasi kai daeina iki to uzklipsuoto galo, bet atsakymas buvo kad tipo savaime kazkaip issivalo. Nu man cia tamsus miskas, bet nejaugi UK tokie durni kad darytu klipsus kai tai nieko nekeistu blush2.gif
Atiloja
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 14:36)
Nuraminai smile.gif Dar klausimelis, as kazkaip galvojau kad uzklipsuoja ta gala kur arciau gimdos? bent jau taip is daktaro supratau uztai klausiau dakataro simta kartu kur tas skystis dedasi kai daeina iki to uzklipsuoto galo, bet atsakymas buvo kad tipo savaime kazkaip issivalo. Nu man cia tamsus miskas, bet nejaugi UK tokie durni kad darytu klipsus kai tai nieko nekeistu  blush2.gif
*

tikrai uzklipsuoja ta gala, kur arciau gimdos smile.gif Buk rami, absorbuojasi i gimdos sieneles 4u.gif As po 3 LP del kiausintakiu (beje, taip ir nepasalino), jau tuoj busiu specialiste biggrin.gif
RositaK
as savo kiausintakius ties susijungimu su gimda nukirpau-poto ketvirtas IVF nebuvo teigiamas g.gif
Rute
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 13:23)
*

lotuliukas.gif thumbup.gif
Žemyna_mėlynakė
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 09:53)
Pasakysiu kad is vidaus labiau man rupi isgrazet  lotuliukas.gif

*

Isgrazesi, nesijaudink. biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif

Nesigasdink, as realiai irgi manau, kad jeigu uzklipsuota, nebeturetu ten niekas kauptis g.gif , dar pati nezinau kaip man bus, va pirmadieni suzinosiu, nes vienas sake, kad salins visai, kitas, kad klipsuoti reikia, o operacijos metu trecia padarys. doh.gif lotuliukas.gif Na o jeigu rimtai, tai koks skirtumas, svarbiausia, kad po to pataisymotaptume nestuke.gif . 4u.gif
Citas
QUOTE(Atiloja @ 2011 07 01, 14:41)
tikrai uzklipsuoja ta gala, kur arciau gimdos smile.gif Buk rami, absorbuojasi i gimdos sieneles  4u.gif As po 3 LP del kiausintakiu (beje, taip ir nepasalino), jau tuoj busiu specialiste biggrin.gif
*

Tvarka tada eisim pasroviui ir koreguosim planus pagal situacija 4u.gif

QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 14:42)
as savo kiausintakius ties susijungimu su gimda nukirpau-poto ketvirtas IVF nebuvo teigiamas  g.gif
*

Atsimenu Rosituk verysad.gif neteisybe, beje kokie jusu planai? Gal kokiu spec tyrimu darot pries sekanti bandyma?

QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 14:57)
Isgrazesi, nesijaudink.  biggrin.gif  biggrin.gif  4u.gif

Nesigasdink, as realiai irgi manau, kad jeigu uzklipsuota, nebeturetu ten niekas kauptis  g.gif , dar pati nezinau kaip man bus, va pirmadieni suzinosiu, nes vienas sake, kad salins visai, kitas, kad klipsuoti reikia, o operacijos metu trecia padarys.  doh.gif  lotuliukas.gif Na o jeigu rimtai, tai koks skirtumas, svarbiausia, kad po to pataisymotaptume  nestuke.gif4u.gif
*

Tai jau tikrai jokio skirtumo bile kad i teigiama rezultatz nukeliautume wub.gif Tau UK ar LT?
errachka
aciu uz namucius 4u.gif

merginos, girdejot ka nors apie vaista ELONVA?
Stefi
Sveikos, gal kam reikia Puregon svirksto?
Jei ka domina, galit trumpai brukstelt az arba emaila zivileleo@googlemail.com 4u.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(regata @ 2011 07 01, 12:08)
Keberiokst, man HCG skaičiai pradžioje per 2 d. patrigubėjo. Galvojau, nei tai vienas vaikas, nei tai du  blink.gif  O paskui patrigubėjo tik per 4 d. Tai kiek dabar tų vaikų beliko, galvoju? Į kelnes stūmiau kaip reikalas  doh.gif  Skambinau gyd. visais varpais, o ji operacinėj buvo. Tai visom seselėm per tą laiką iškvaršinau galvas. Jos mane ramino. Prie viso to dar kiaušidę pradėjo siaubingai durti. Galvojau, šakės. Ir NT nenoriai ryškėjo. Galų gale, vakare gyd. man pati pasakmbino. Ir davė velnių už tokį tryzniojimą. Sako, taigi nėra taisyklės, kaip tiksliai turi augti skaičiai. Svarbu, kad akivaizdžiai auga smile.gif
*

Na gerai gerai-tyliu,nesinervinu,dziaugiuosi rolleyes.gif Gal ir per daug as cia,tik kazkaip mano patirtis tokia,kad kai tik apsidziaugdavau tekdavo greitai ant zemes leistis,uztat nelabai iseina taip paimti ir atsipalaiduoti 4u.gif

I namus greit grisiu biggrin.gif
asiuklis1
Keberiokst, jei nori HCG ryt pasidaryti, tai gali pasiskambinti i Motina ir vaikas . Ju tinklalapyje raso, kad nauja SORPO laboratorija pas juos, tai gal ten padarytu, nes man atrodo, kad sestadieni iki pietu jie dirba.
T.P.Keberiokst
Skambinau,nedirba jie.
Parase Bykova.Prade pasidaryt HCG biggrin.gif ,jau net juokinga... smile.gif Progesteronas norma,organizmas atpazista nestuma teisingai,pavojaus del persileidimo kol kas nera.Jega! thumbup.gif
uz 20 min konsultacija telefonu su UK daktariuku.Zodziu,jauciuosi baisia vazna persona,konsultujuos su daktarais pora kart per diena,testuojuos ir taip ir anaip hihihi.gif
Citas
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 07 01, 16:54)
Skambinau,nedirba jie.
Parase Bykova.Prade pasidaryt HCG  biggrin.gif ,jau net juokinga... smile.gif Progesteronas norma,organizmas atpazista nestuma teisingai,pavojaus del persileidimo kol kas nera.Jega! thumbup.gif
uz 20 min konsultacija telefonu su UK daktariuku.Zodziu,jauciuosi baisia vazna persona,konsultujuos su daktarais pora kart per diena,testuojuos ir taip ir anaip hihihi.gif
*

Nu va naujienos geros viena po kitos thumbup.gif thumbup.gif O del kraujo ar dar nealpsti? jau koki litra nusileidai turbut lotuliukas.gif
bum
Sveikutės,

Keberiokšt, nu ir naujiena bigsmile.gif wub.gif
Labai labai labai linkiu kad šįkart iki galo... wub.gif Pamatysi viskas bus gerai, laukiam tavęs pas nestuke.gif friends.gif

Beta1 irgi žiūriu bigsmile.gif Super, sveikinu mergyt - gera dovanėlė vestuvių proga gavosi thumbup.gif thumbup.gif wub.gif

O visom likusiom virusiukai kad irgi kuo greičiau pavyktų 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif
RositaK
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 15:04)
Gal kokiu spec tyrimu darot pries sekanti bandyma?
*

pas Bykova gydomes ir ruosiames 4u.gif
Sella
QUOTE(Stefi @ 2011 07 01, 15:51)
Sveikos, gal kam reikia Puregon svirksto?
Jei ka domina, galit trumpai brukstelt az arba emaila zivileleo@googlemail.com  4u.gif
*

Stefi, tik dabar pastebėjau, kad susilaukei dukrytės, sveikinu! clap.gif clap.gif

T.P.Keberiokst, laikau uz tave kumscius!! group.gif
Citas
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 17:21)
pas Bykova gydomes ir ruosiames  4u.gif
*

Gal ir negerai skamba, bet labai noreciau kazka gydytis, ta prasme zinoti priezasti del ko nepasiseka, o dabar tiesiog bandau ir viskas, nes daktarai isikibe kartoja, kad jokiu problemu nemato, nu isskyrus kiausintakius, kurie tipo jau kaip ir isbraukti is trukdziu saraso unsure.gif Sekmes mergyt 4u.gif
RositaK
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 17:37)
Gal ir negerai skamba, bet labai noreciau kazka gydytis, ta prasme zinoti priezasti del ko nepasiseka, o dabar tiesiog bandau ir viskas, nes daktarai isikibe kartoja, kad jokiu problemu nemato, nu isskyrus kiausintakius, kurie tipo jau kaip ir isbraukti is trukdziu saraso  unsure.gif  Sekmes mergyt  4u.gif
*

bet juk gal taip ir yra, nes daug priezasciu tiesiog neina paaiskinti kodel ta menesi nepasiseke. mano atveju, manau, as tiesiog per anksti dariau IVF po kiausintakiu/hidrosalpingso pasalinimo-iskart kita menesi(nors man vienas medikas taip rekomendavo doh.gif ). manau, kad turejo praeiti daugiau laiko idant gleivine normaliai atsistatytu po hidrosalpingso, viskas sugytu, pagerciau wobenzymo ilgiau...
bet yra kaip yra-gyveni ir mokaisi, kad ir kaip skaudziai unsure.gif toks gyvenimo variklis, principas. tas nesekmes procentas visuomet egzistuoja, nors ir rodos viskas viskas padaryta ir nera jokiu kliuciu.
tad negalvok apie nesekme, jei kiausintakius esi susitvarkiusi ir kaip ir niekas daugiau netrukdo 4u.gif
Stefi
QUOTE(Sella @ 2011 07 01, 17:31)
Stefi, tik dabar pastebėjau, kad susilaukei dukrytės, sveikinu!  clap.gif  clap.gif

Aciu smile.gif
Tada kai vilti praradau ir kai nusprendem kad ir be vaiku mes galim ...
wita11
Sveikos merginos 4u.gif
Po pasisekusio ivf merginoms gyvenancioms UK, Londone parduodu gonal f 900 piestuka, pilnai uzpakuota, laikau saldytuve. Kreipkites per az. Sekmes visoms 4u.gif
Reginiukas.uk
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 09:34)

Citukai, rasiau rasiau tau posta, bet jau nebeleido man nieko padaryti ir viskas dingo  doh.gif  Bet trumpai ir aiskiai apibendrinsiu savo ilga romana smile.gif Musu problema ta, kad as neturiu kiausintakiu.Ir viskas.Bet pas mane jie isimti is karto kai buvo pastebetas hydrosalpingsas ir kiti brudai.

Tai va  mirksiukas.gif  Norsiuka aukstyn ir i prieki.

Dekavojam naujai namu kurejai  4u.gif
*

Betute,sveikinimai patys dideliausi Labai geri skaiciukai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Citas
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 17:53)
bet juk gal taip ir yra, nes daug priezasciu tiesiog neina paaiskinti kodel ta menesi nepasiseke. mano atveju, manau, as tiesiog per anksti dariau IVF po kiausintakiu/hidrosalpingso pasalinimo-iskart kita menesi(nors man vienas medikas taip rekomendavo  doh.gif ). manau, kad turejo praeiti daugiau laiko idant gleivine normaliai atsistatytu po hidrosalpingso, viskas sugytu, pagerciau wobenzymo ilgiau...
bet yra kaip yra-gyveni ir mokaisi, kad ir kaip skaudziai  unsure.gif toks gyvenimo variklis, principas. tas nesekmes procentas visuomet egzistuoja, nors ir rodos viskas viskas padaryta ir nera jokiu kliuciu.
tad negalvok apie nesekme, jei kiausintakius esi susitvarkiusi ir kaip ir niekas daugiau netrukdo  4u.gif
*

Nu matai ir man jau vienas nepasiseke - jau po klipsu uzdejimo, lyg kabinosi, bet 14dpi HCG tik 11 buvo blink.gif Nu ka viltys visos dabar i sekanti karta 4u.gif O tu po operacijos tikrai ziauriai per greaitai, man nepjove kiausintakiu ir tai daktarai sake kad bent 3 menesiu laukti, o tipo jei butu visai iseme tai tada dar ilgiau g.gif Taip kad rosituk - sekantis kartas jau bus 100% sekmingas thumbup.gif
Dominyyka

Bet zinokit kai pamatysiu sirdute kokia, tai va tada kai desiu virusa, visos slapios busit  biggrin.gif
Papildyta:
Man siandien viskas grazu  biggrin.gif O ka, pas jus irgi panasios bedos ?
Papildyta:
Nu jo, gimdute tai laureate pas mane  biggrin.gif  Matai, as buvau nulekus pas musuose zymia zolininke J.Balvociute po nesivystancio su reikalavimu duoti "ko nors".Tai ji man dave tu zoliu ten visokiu, bet labai akcentavo, kad butinai reikia man is kazkur gauti biciu pienelio, kad atseit tinkamiausias preparatas sitam organui.Kadangi pas mane su ja problemu ir siaip nera buve, ale vis tiek valgiau ta biciu pieneli, tai gal tas ir padejo....Neisivaizduoju.Nes kaip jau anksciau rasiau. nuo visos mano pusmeti vedamos sveikatingumo programos, embrionai tik prastesni gavosi si karta  unsure.gif  bet gimdutei gal ka ir pagelbejo, kad jau tokia garbinama buvo  biggrin.gif
*

Pas Balvociute ir as buvusi, kibirais zoles geriau. Tikrai padejo,mano ciklas grybavo, visiska baisuma buvo,atstate. As ja labai tikiu.
Mazu man ir pienelio dar reikia.
Akupunktura man dar tik menuo,kol kas nejauciu nieko ir histero atsakymu dar neturiu.
arualcom
Sveikinimai betai 4u.gif o aš vėl su klausimu, ar gali būti kad man nervai pakriko ir aš pradedu įsivaizduoti kad matau vaiduokliukus NT. Priminsiu savo situacija: 6DPI vaiduoklis 7DPI nieko 8DPI vėl vaiduoklis visi 3 NT skirtingu firmų šiandieninis labai silpnas vos iziurimas tai galvoju gal tiesiog is to didelio noro vaidenasi man g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.