Atiloja
2011 07 01, 11:25
Žinau kaip tyliai tyliai verkia miškas... Žinau kaip jūra išsilieja iš krantų. Žinau, kad vieną šviesų laimės rytą Išgirsiu tavo balsą: ATEINU Pačiu tyriausiu ilgesiu mane svaiginsi, Kol mano akys tavo rankutes išvys... Žinau, kad nieko niekada taip nemylėsiu Kaip savo angelėlio mažojo akis......Apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF in vitro fertilizacija) tai moters kiaušialąsčių ir vyro spermos sujungimas ne moters kūne. Indikacijos IVF taikymui: 1) pakenkti arba nepratekami moters kiaušintakiai (dėl infekcinių ligų, praeityje buvusių operacijų, pavyzdžiui, dėl negimdinio nėštumo, perforavusio apendicito ir pan.), 2) išplitusi endometriozė, kai prieš tai taikytas nevaisingumo gydymas buvo neefektyvus, 3) kitas anovuliacijos (t.y. kiaušidžių funkcijos sutrikimas) gydymas buvo neefektyvus, 4) vyro nevaisingumas - prasta spermos kokybė, 5) vyro ejakuliate nėra spermatozoidų, tačiau punktate iš sėklidžių randami gyvi ir sveiki spermatozoidai, 6) kai po 3-6 mėnesinių ciklų, atlikus IUI procedūras, moteris nepastojo, 7) neaiškios kilmės nevaisingumas. Kaip vyksta IVF procedūra? 1.Gydymas medikamentais skatinant kiaušialąsčių brendimą kiaušidėse. Taikomos kelios gydymo schemos, kurios parenkamos priklausomai nuo moters amžiaus, nevaisingumo priežasties, organizmo reakcijos į vieną arba kitą gydymo schemą. Paprastai gydymas užtrunka nuo 2 iki 45 savaičių, priklausomai nuo organizmo reakcijos į jį. Trumpa schema- nuo 1-3 cd Ilga schema- nuo 21 cd 2.Gydymo stebėjimas kiaušidžių atsakas į gydymą vertinamas atliekant ultragarso bei hormoninius tyrimus, nuo kurių rezultatų individualiai kiekvienai moteriai koreguojama vaistų dozė, kad galima būtų išvengti nepageidaujamo gydymo poveikio organizmui. 3.Kiaušialąsčių išėmimas iš kiaušidžių. Procedūra atliekama per makštį esant intraveninei nejautrai. Kontroliuojant ultragarsu specialia adata punktuojamos kiaušidės. Procedūra trunka 1020 minučių. 4.Spermos gavimas. Sperma gaunama masturbacijos būdu. 5.Lytinių ląstelių apsivaisinimas. Poros lytinės ląstelės apsivaisina pačios mėgintuvėlyje, kuris patalpinamas inkubatoriuje. Apsivaisinimo rezultatai vertinami po 1 paros. 6.Embrionų dalijimasis vertinamas dar po 1 paros. 7.Embrionų perkėlimas. Gerai besidalijantys embrionai perkeliami į gimdą po 23 parų po kiaušialąsčių išėmimo. Perkeliami 2 arba 3 embrionai. Kiti embrionai užšaldomi. Po embrionų perkėlimo vartojami medikamentai nėštumui gimdoje išlaikyti. Ar moteris pastojo, paaiškėja po 2 savaičių atlikus tyrimus, kurie patvirtintų nėštumą. Intracitoplazminė spermatozoido injekcija į kiaušialąstę (ICSI) - papildoma mikromanipuliacinė procedūra, kurios metu spermatozoidas yra sušvirkščiamas į kiaušialąstę Indikacijos: 1) prasta vyro spermos kokybė (mažesnė nei 5 mln. spermatozoidų koncentracija spermoje, progresyvinis judrumas mažesnis nei 50%, 2) prasta spermatozoidų morfologija (mikroskopu vertinama išvaizda), 3) sunkaus laipsnio imuninis nevaisingumas prieš tai buvusių IVF metu nevyko kiaušialąsčių apsivaisinimas Intracitoplazminė morfologiškai atrinktos spermos injekcija(IMSI) Naujoji IMSI sistema ypatingai gali padėti sprendžiant komplikuotus vyrų nevaisingumo atvejus. Sistema turi 7200 kartų vaizdą didinantį mikroskopą, kuris leidžia pamatyti vidinę spermatozoidų struktūrą ir atrinkti geriausius. Iki šiol naudota ICSI sistema vaizdą didino 400 kartų, galėjome įžiūrėti tik labai stambius spermatozoidų pokyčius. Dabar dirbama daug tiksliau, kiaušialąsčių apvaisinimui atrenkami tik visiškai normalūs spermatozoidai ir tai neabejotinai pagerins rezultatus.IMSI galima tirti ir kiaušialąstes bei embrionus. Pagalbinis embriono dangalo paruošimas (Assisted Hatching -AH) Ir taikant DAB, ir natūralaus pastojimo metu, embrionai, patekę į gimdą, išsilaisvina iš dangalo ir esant palankiom sąlygom, įsitvirtina gimdos sienelėje. Jei embrioną gaubiantis išorinis dangalas yra storas, taikomas AH metodas. Šis būdas padeda embrionui įsitvirtinti gimdoje. Indikacijos: 1) storas embriono išorinis dangalas (Zona Pellucida), 2) ankstesnių DAB ciklų metu moteris nepastojo, į gimdą perkėlus geros kokybės embrionai, 3) moters amžius ≥ 35, 4) ypatingai tinka užšaldytiems ir atšildytiems embrionams. Kai kurių autorių duomenimis, AH labai padidina nėštumo tikimybę. Blastocistų auginimas Blastocista - penktosšeštos dienos embrionas su atitinkamai išsidėsčiusiomis ląstelėmis (nuotraukoje 5-ių dienų blastocista). Natūralaus apvaisinimo metu embrionas pasiekia gimdą ir implantuojasi būtent šioje stadijoje. Šis metodas padeda atrinkti geriausius embrionus ir padidina nėštumo tikimybę. Indikacijos: 1) vyresnio amžiaus (≥ 35-ių) moterims 2) kai anksčiau atlikti keli nesėkmingi IVF ciklai 3) siekiant sumažinti daugiavaisio nėštumo tikimybę 4) siekiant padidinti nėštumo tikimybę. TESA (anglu k. - testicular sperm extraction) metodika, kurios metu spermatozoidai iš sėklidės gaunami, atliekant perkutaninę (pro odą) sėklidžių punkciją. Tokiu būdu gautais spermatozoidais apvaisinamos moters kiaušialąstės, naudojant ICSI metodą. http://www.vaisingumas.lt/index.php?cid=324http://www.vaisingumocentras.lt/dirbtinis_apvaisinimas_IVFVaisingumo klinikos atliekančios IVF: http://vaisingumas.lt/http://www.bak.lt/http://www.vaisingumocentras.lt/http://www.motinairvaikas.lt/http://www.embrions.lv./Jolsana Kainos: Pati procedura kainuoja nuo 4000 iki 6000 lt + vaistai + echo 1. Vaistai kainuoja nuo 1500-4000lt 2. Konsultacijos stimuliacijos metu (nuo 4 iki 8 ), kaina vienos kons. nuo 100-140lt (nuo klinikos priklauso) 3. IVF kaina (nuo klinikos priklauso)-į ją įeiną ir punkcijos kaina ; 4. Jei su vyrų problemos tai gali reikti ISCI (kaina priklauso nuo klinikos) 5. Jei yra ką šaldyti (apie 800lt); 6.Jei augina iki blastocistų dar plius apie 800lt; 7.Progesteronas 14 dienų (apie 240lt)Jei pastoji reiks iki 12 sav. naudoti jį.(kai kam ilgiau) Tyrimai prieš IVF(priklausomai nuo klinikos): LH, FSH, E2, PRL, raudoniuke, citomegalovirusas , toksoplazmoze , hepatitas B ir C, ZIV ir sifilis, ureaplazmas, mikoplazmas, chlamidijas ir paselis Gimdos gleivinės (endometriumo) storis: 5-7 c.d. ~ 5mm(3-6mm) 8-10 c.d. ~ 8mm(5-10mm) 11-14c.d. ~ 11mm(7-14mm) 15-18c.d. ~ 12mm(10-16mm) 19-23c.d. ~ 14mm(10-18mm) 24-27c.d. ~ 12mm(10-17mm) Folikulo diametras: 5-7 c.d. ~ 2-6mm 8-10 c.d. ~ 12-15mm 11-14c.d. ~ 18-25mm(ovuliacija) HCG po įsodinimo (2-jų dienų embrionas): 5dpį ~ 4 (min. 2) 6dpį ~ 7 (min. 3) 7dpį ~ 11 (min. 3) 8dpį ~ 18 (min. 8) 9dpį ~ 28 (min. 11) 10dpį ~ 45 (min. 17) 11dpį ~ 73 (min. 22) 12dpį ~ 105 (min. 29) 13dpį ~ 160 (min. 39) 14dpį ~ 260 (min. 68) 15dpį ~ 410 (min. 120) Maloniu pokalbiu
O, namus turim Citukai, rasiau rasiau tau posta, bet jau nebeleido man nieko padaryti ir viskas dingo  Bet trumpai ir aiskiai apibendrinsiu savo ilga romana  Musu problema ta, kad as neturiu kiausintakiu.Ir viskas.Bet pas mane jie isimti is karto kai buvo pastebetas hydrosalpingsas ir kiti brudai. Tai va  Norsiuka aukstyn ir i prieki. Dekavojam naujai namu kurejai
RositaK
2011 07 01, 11:40
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 12:34) O, namus turim Dekavojam naujai namu kurejai  o jau pavirusuoti naujoms  tai kaip sunku prasom spaudyytis greitai cia!
Žemyna_mėlynakė
2011 07 01, 11:41
Atiloja
2011 07 01, 11:42
Labai jau buvo gaila "tuso" drauges, kuri per visas temas pradejo verkti, kad temos nera, tai ir pabandziau copy/paste padaryti VIRUSU, VIRUSU, VIRUSU
Aciu Atiloja uz naujus namuciu bo jau spirgejau kad nera kur pasisakyt QUOTE(Warwara @ 2011 07 01, 11:03) Aha, tai primieji jiegu issipylde, M neatejo nei anksciau, nei veliau. Tai si cikla teko praleisti. Dabar laukiu kito (uz poros savaiciu) ir 2-3 CD keliausiu pas gyd. Tada dar svarsciau ar pradeti, nes savaite po isodynimo turesiu keliauti atostogu, norejau nukelti i rudeni. Bet manasciau, kad nieko ta mano kelione neigiamo nepadarys. O dar laukti tikrai neverta! Tai tu mane stipriai aplenksi, musu balius tesis ilgai QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 12:34) O, namus turim Citukai, rasiau rasiau tau posta, bet jau nebeleido man nieko padaryti ir viskas dingo  Bet trumpai ir aiskiai apibendrinsiu savo ilga romana  Musu problema ta, kad as neturiu kiausintakiu.Ir viskas.Bet pas mane jie isimti is karto kai buvo pastebetas hydrosalpingsas ir kiti brudai. Tai va  Norsiuka aukstyn ir i prieki. Nu va dar daugiau vilties man  Skirtumas kad mano uzklipsuoti o ne isimti. Nu ir matai tavo gi gimda ten pretendavo ir miss pasaulis, o mano gimda viskas tvarkoje tik va gleivines ne fontanai  Nu si karta nueisiu akupunktura, tipo kaiusialasciu kokybei ir gleivinei labai padeda
Eikit, baisu man dar tuos virusus spaudyti  Bet po bucki visom norinciom  , nuo kurio turetumet apsikresti maziukais maziukais virusiuskais Bet zinokit kai pamatysiu sirdute kokia, tai va tada kai desiu virusa, visos slapios busit Papildyta:QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 12:41) Man siandien viskas grazu  O ka, pas jus irgi panasios bedos ? Papildyta:QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 12:47) Nu ir matai tavo gi gimda ten pretendavo ir miss pasaulis, o mano gimda viskas tvarkoje tik va gleivines ne fontanai  Nu si karta nueisiu akupunktura, tipo kaiusialasciu kokybei ir gleivinei labai padeda  Nu jo, gimdute tai laureate pas mane  Matai, as buvau nulekus pas musuose zymia zolininke J.Balvociute po nesivystancio su reikalavimu duoti "ko nors".Tai ji man dave tu zoliu ten visokiu, bet labai akcentavo, kad butinai reikia man is kazkur gauti biciu pienelio, kad atseit tinkamiausias preparatas sitam organui.Kadangi pas mane su ja problemu ir siaip nera buve, ale vis tiek valgiau ta biciu pieneli, tai gal tas ir padejo....Neisivaizduoju.Nes kaip jau anksciau rasiau. nuo visos mano pusmeti vedamos sveikatingumo programos, embrionai tik prastesni gavosi si karta  bet gimdutei gal ka ir pagelbejo, kad jau tokia garbinama buvo
Žemyna_mėlynakė
2011 07 01, 11:56
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 08:50) Ne panasios, o tos pacios.  Bet kai matai tokius pavyzdzius, kazkaip ir akyse sviesiau...  Gal uzsikresiu ir rudeni sulauksiu dvigumu rezultatu ir as.
T.P.Keberiokst
2011 07 01, 11:57
Nius grizau ir as visa slapia ir su rezais.Namie telefona buvau palikus,tai trenkiaus per visa miesta,kad paskambint i labe.Siandieninis hcg 93.5.I virsu,bet jau nedvigubai.Galvoju cia dabar nervuotis ar nekreipt demesio.Nervuotis lyg ir nesamone butu,geriau nekreipsiu demesio,bet pasidaryt hcg ryt dar noreciau
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 07 01, 12:57) Nius grizau ir as visa slapia ir su rezais.Namie telefona buvau palikus,tai trenkiaus per visa miesta,kad paskambint i labe.Siandieninis hcg 93.5.I virsu,bet jau nedvigubai.Galvoju cia dabar nervuotis ar nekreipt demesio.Nervuotis lyg ir nesamone butu,geriau nekreipsiu demesio,bet pasidaryt hcg ryt dar noreciau  Mergaite, atsipeikek gi  Pripratai jau prie gero gyvenimo kai tavo HCG dvigubeja kas diena ? Taigi dabar kaip tik prasideda tas laikas, kai kas antra para dvigubes, kaip ir priklausytu  O rytoj turesi dar galimybe pasidaryti ? Tavo nerima labai gerai isivaizduoju.Bet per visa nerima pabandzius protingai logiskai sudelioti mintis, tai juk taip ir turetu buti, kad kazkuria diena HCG pradeda nebe kas diena, bet kas 2 dvigubet.
T.P.Keberiokst
2011 07 01, 12:05
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 11:02) Mergaite, atsipeikek gi  Pripratai jau prie gero gyvenimo kai tavo HCG dvigubeja kas diena ? Taigi dabar kaip tik prasideda tas laikas, kai kas antra para dvigubes, kaip ir priklausytu  O rytoj turesi dar galimybe pasidaryti ? Tavo nerima labai gerai isivaizduoju.Bet per visa nerima pabandzius protingai logiskai sudelioti mintis, tai juk taip ir turetu buti, kad kazkuria diena HCG pradeda nebe kas diena, bet kas 2 dvigubet. Na siaip tai jo,siandien prieaugis 50 proc,nu tiek kiek ir turetu buti. Ryt ta klinika nebedirba,gal tada kas is kaunieciu zino kokia kita labe kuri ryte priimtu ir ats butu greitai?
Atiloja
2011 07 01, 12:08
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 07 01, 12:57) Nius grizau ir as visa slapia ir su rezais.Namie telefona buvau palikus,tai trenkiaus per visa miesta,kad paskambint i labe.Siandieninis hcg 93.5.I virsu,bet jau nedvigubai.Galvoju cia dabar nervuotis ar nekreipt demesio.Nervuotis lyg ir nesamone butu,geriau nekreipsiu demesio,bet pasidaryt hcg ryt dar noreciau  nu taigi puikus prieaugis  rinkis antra varianta - nekreipt demesio
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 12:55) Nu jo, gimdute tai laureate pas mane  Matai, as buvau nulekus pas musuose zymia zolininke J.Balvociute po nesivystancio su reikalavimu duoti "ko nors".Tai ji man dave tu zoliu ten visokiu, bet labai akcentavo, kad butinai reikia man is kazkur gauti biciu pienelio, kad atseit tinkamiausias preparatas sitam organui.Kadangi pas mane su ja problemu ir siaip nera buve, ale vis tiek valgiau ta biciu pieneli, tai gal tas ir padejo....Neisivaizduoju.Nes kaip jau anksciau rasiau. nuo visos mano pusmeti vedamos sveikatingumo programos, embrionai tik prastesni gavosi si karta  bet gimdutei gal ka ir pagelbejo, kad jau tokia garbinama buvo  Nu ka si savaitgali reikia folio eit, tai prigriebsiu biciu pieno, nepakenks  Dalyvausiu rupjucio menesio miss konkurse, reikia investuoti i save QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 12:56) Tikiu, man irgi butu. Liepos 12 as irgi atsisveikinsiu su savaisiais kiausintakiais, taigi ne panasios, o tos pacios.  Bet kai matai tokius pavyzdzius, kazkaip ir akyse sviesiau...  Gal uzsikresiu ir rudeni sulauksiu dvigumu rezultatu ir as.  Zemyna, o kada startuoti ketinat? Tai musu su tavim irgi labai panasi problema tada ir garantuota sekme sekanti karta QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 07 01, 12:57) Nius grizau ir as visa slapia ir su rezais.Namie telefona buvau palikus,tai trenkiaus per visa miesta,kad paskambint i labe.Siandieninis hcg 93.5.I virsu,bet jau nedvigubai.Galvoju cia dabar nervuotis ar nekreipt demesio.Nervuotis lyg ir nesamone butu,geriau nekreipsiu demesio,bet pasidaryt hcg ryt dar noreciau  Ryt bus daugiau nei dvigubai nuo vakar taip kad puiku Ale panos nu netikejau kad galima is esmes del visiskai nepazistamu zmoniu sitaip jaudintis ir net verkti, nu atrandu savyje vis kazka naujo
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 13:09) Nu ka si savaitgali reikia folio eit, tai prigriebsiu biciu pieno, nepakenks  Dalyvausiu rupjucio menesio miss konkurse, reikia investuoti i save Grozis reikalauja auku Papildyta:QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 13:09) Ale panos nu netikejau kad galima is esmes del visiskai nepazistamu zmoniu sitaip jaudintis ir net verkti, nu atrandu savyje vis kazka naujo  Aij, taigi susigyvenam mes cia kazkaip  Kartu dziaugiames, liudim, randam ka pasakyt viena kitai.Ir be abejo, trizniojam
Žemyna_mėlynakė
2011 07 01, 12:20
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 09:09) Nu ka si savaitgali reikia folio eit, tai prigriebsiu biciu pieno, nepakenks  Dalyvausiu rupjucio menesio miss konkurse, reikia investuoti i save Zemyna, o kada startuoti ketinat? Tai musu su tavim irgi labai panasi problema tada ir garantuota sekme sekanti karta Nepakenks, skatina audiniu regeneracija, apskritai, labai gerai visam organizmui. Jeigu viskas gerai ir zalia sviesa gausiu is savo specu, rugseji noretume. Keberiokst, nereikia nervuotis, tikrai dvigubes.
Warwara
2011 07 01, 12:22
T.P.Keberiokst nu super! Skaiciai auga kaip priklauso! Nesinervink! Cituk, as tau parasiau senoje temoje  *įpila Atilojai uz naujus namelius
RositaK
2011 07 01, 12:23
Keberiokst, puikus skaiciai-pripratai prie gero labai greit  ryt tikrai bus padvigubeje  jau net nebesuskaiciuoju kelintas cia bus hcg tyrimas  kateteri tau reikejo istatyti, kad kasdien nereiktu badytis
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 13:23) kateteri tau reikejo istatyti, kad kasdien nereiktu badytis  O, sitas man patinka  man jo reikes kokias pora savaiciu minimum
T.P.Keberiokst
2011 07 01, 12:27
Ai,bendrai tai jo-vakar dar krauja daviau 12,siandien 9.30,tai net 24 valandu nepraejo. Aplamai butu gerai turet nuosava labe ir echoskopa-ot ramiai gyvenciau Gal susimetam visam ivf skyreliui ?  Nu ka vel lekiu i miesta,paskutiniai reikaliukai ir poilsis
Warwara - o as tau atsakiau naujos temos 1-me psl  Ir beje manau kad atostogos po isodinimo dar geriau, gal tik vyno vonias tesk meteliams atideti Zemyna-Melynake - tikrai perku!! tegul regeneruoja ten mane visa ir paruosia kaip reikiant Beta -  ir su geriausias draugais taip daznai nepasisnekam kaip cia beveeik kasdien, o dar ir bedeles panasios pas visas  Keberiokst - nu tu jau cia pavarei su tuo krauju ir dar mazai tau padidejo, uztai ir sakiau kad bus >100 nes galvojau kad bent para duosi venoms pailset
Žemyna_mėlynakė
2011 07 01, 12:42
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 09:23) kateteri tau reikejo istatyti, kad kasdien nereiktu badytis  QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 09:38) Zemyna-Melynake - tikrai perku!! tegul regeneruoja ten mane visa ir paruosia kaip reikiant Pirk butinai  , pamatysi kaip isgrazesi ir is isores, ir is vidaus. Tiesa, pas tave uzklipsuota, taip?  Man gyd sake, kad geriau salinti, nes vel atsinaujina, kada uzklipsavo tau?
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 13:42) Pasakysiu kad is vidaus labiau man rupi isgrazet O bana, as maniau kad atsinaujina kai laporoskopijos metu juo pravalo, man taip ir buvo LT tipo isvale, bet kai dare lapo cia uk tai vel buvo prastai, tai jie uzdejo klipsus, tai klausiau gydytojos, sake kad kai klipsai yra viskas niekas ten nepraeina ir kad ie skysciai tada jau kazkaip nesikaupia tipo ir kad uk salina kiausintakius kai jie labai issiraizge ar suauge kai neimanoma klipsu uzdet. Isgasdinai mane cia biski
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 13:53) O bana, as maniau kad atsinaujina kai laporoskopijos metu juo pravalo, man taip ir buvo LT tipo isvale, bet kai dare lapo cia uk tai vel buvo prastai, tai jie uzdejo klipsus, tai klausiau gydytojos, sake kad kai klipsai yra viskas niekas ten nepraeina ir kad ie skysciai tada jau kazkaip nesikaupia tipo ir kad uk salina kiausintakius kai jie labai issiraizge ar suauge kai neimanoma klipsu uzdet. Isgasdinai mane cia biski  O gal grizk i LT ir pasisalink juos ? Bet as tikrai atsimenu mergaiciu cia forume su analogiskom problemom, kai uzdeti klipsai ant kiausintakiu ir tikrai jos sekmingai pastojo be jokiu problemu.Ar nebus kartais Zubriuka viena is ju ?
Kristuciuke
2011 07 01, 13:03
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 12:55) N as visom virusuoju truputi didesniais virusiukais, ciupkit QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 07 01, 12:57) Nius grizau ir as visa slapia ir su rezais.Namie telefona buvau palikus,tai trenkiaus per visa miesta,kad paskambint i labe.Siandieninis hcg 93.5.I virsu,bet jau nedvigubai.Galvoju cia dabar nervuotis ar nekreipt demesio.Nervuotis lyg ir nesamone butu,geriau nekreipsiu demesio,bet pasidaryt hcg ryt dar noreciau  O viespateliau, kas cia per nervinimaisi, kiekviena diena daro HCG ir jau nori vos kad ne trigubetu  Jokiu nervinimusi svarbu kad auga, dziaugiuos kad as tik viena karta dariau bo tai buciau trizniojus. Maziau trizniojimo daugiau ramybes viskas bus gerai
Keberiokst, man HCG skaičiai pradžioje per 2 d. patrigubėjo. Galvojau, nei tai vienas vaikas, nei tai du  O paskui patrigubėjo tik per 4 d. Tai kiek dabar tų vaikų beliko, galvoju? Į kelnes stūmiau kaip reikalas  Skambinau gyd. visais varpais, o ji operacinėj buvo. Tai visom seselėm per tą laiką iškvaršinau galvas. Jos mane ramino. Prie viso to dar kiaušidę pradėjo siaubingai durti. Galvojau, šakės. Ir NT nenoriai ryškėjo. Galų gale, vakare gyd. man pati pasakmbino. Ir davė velnių už tokį tryzniojimą. Sako, taigi nėra taisyklės, kaip tiksliai turi augti skaičiai. Svarbu, kad akivaizdžiai auga
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 14:00) O gal grizk i LT ir pasisalink juos ? Bet as tikrai atsimenu mergaiciu cia forume su analogiskom problemom, kai uzdeti klipsai ant kiausintakiu ir tikrai jos sekmingai pastojo be jokiu problemu.Ar nebus kartais Zubriuka viena is ju ?  Beta dar viena laporoskopija, laukti amzinybe  Ai nu dzin darau si karta su klipsais, o jei vel nieko tai iki sekancio nemokamo ivf kuris tik vasario menesi , turesiu laiko ir kaiusintakiams pasalinti  nors mano mb optimistas sako, kai pastosi gal nuimkim tuos klipsus tai gal dar koks pagrandukas naturaliai uzkibs  nu optimistas nerealus, o as dar ne nepradejus pastot QUOTE(Kristuciuke @ 2011 07 01, 14:03) Griebiu uzkandu folio vitaminas ir uzsigeriu biciu pienu
Atiloja
2011 07 01, 13:22
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 07 01, 13:27) Ai,bendrai tai jo-vakar dar krauja daviau 12,siandien 9.30,tai net 24 valandu nepraejo. Aplamai butu gerai turet nuosava labe ir echoskopa-ot ramiai gyvenciau Gal susimetam visam ivf skyreliui ?  Nu ka vel lekiu i miesta,paskutiniai reikaliukai ir poilsis  geras versliukas butu  einu i googla, issiaiskinsiu, kokios ten aparaturos reikia QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 13:42) Tiesa, pas tave uzklipsuota, taip?  Man gyd sake, kad geriau salinti, nes vel atsinaujina, kada uzklipsavo tau?  teoriskai nelabai yra ten kaip tam hidrosalpingsui atsinaujinti, jei uzklipsuota Papildyta:QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 13:53) O bana, as maniau kad atsinaujina kai laporoskopijos metu juo pravalo, man taip ir buvo LT tipo isvale, bet kai dare lapo cia uk tai vel buvo prastai, tai jie uzdejo klipsus, tai klausiau gydytojos, sake kad kai klipsai yra viskas niekas ten nepraeina ir kad ie skysciai tada jau kazkaip nesikaupia tipo ir kad uk salina kiausintakius kai jie labai issiraizge ar suauge kai neimanoma klipsu uzdet. Isgasdinai mane cia biski  tai vat butent, kad hidrosalpingsas susidaro kai galinis kiausintakio galas uzakes. Tas skystis atsiranda tada, kai salinasi memes. Jei kiausintakis normalus, tai per jo gala ir isteka bei absorbuojasi i gimdos sieneles bei pilva. I jei uzakes, tam skysciui nera kur isbegti ir jis pradeda kauptis kiausintakiuose ir kaip stovinti tvenkinio vanduo, pradeda puti. Cia buitiskai taip pasakoju. O jei uzdeti klipsai, tai nera kur tam skysciui i kiausintakius subegti. tai kad ramiai ir laukiam tavo naujo starto
QUOTE(Atiloja @ 2011 07 01, 14:22) geras versliukas butu  einu i googla, issiaiskinsiu, kokios ten aparaturos reikia teoriskai nelabai yra ten kaip tam hidrosalpingsui atsinaujinti, jei uzklipsuota Papildyta:tai vat butent, kad hidrosalpingsas susidaro kai galinis kiausintakio galas uzakes. Tas skystis atsiranda tada, kai salinasi memes. Jei kiausintakis normalus, tai per jo gala ir isteka bei absorbuojasi i gimdos sieneles bei pilva. I jei uzakes, tam skysciui nera kur isbegti ir jis pradeda kauptis kiausintakiuose ir kaip stovinti tvenkinio vanduo, pradeda puti. Cia buitiskai taip pasakoju. O jei uzdeti klipsai, tai nera kur tam skysciui i kiausintakius subegti. tai kad ramiai ir laukiam tavo naujo starto  Nuraminai  Dar klausimelis, as kazkaip galvojau kad uzklipsuoja ta gala kur arciau gimdos? bent jau taip is daktaro supratau uztai klausiau dakataro simta kartu kur tas skystis dedasi kai daeina iki to uzklipsuoto galo, bet atsakymas buvo kad tipo savaime kazkaip issivalo. Nu man cia tamsus miskas, bet nejaugi UK tokie durni kad darytu klipsus kai tai nieko nekeistu
Atiloja
2011 07 01, 13:41
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 14:36) Nuraminai  Dar klausimelis, as kazkaip galvojau kad uzklipsuoja ta gala kur arciau gimdos? bent jau taip is daktaro supratau uztai klausiau dakataro simta kartu kur tas skystis dedasi kai daeina iki to uzklipsuoto galo, bet atsakymas buvo kad tipo savaime kazkaip issivalo. Nu man cia tamsus miskas, bet nejaugi UK tokie durni kad darytu klipsus kai tai nieko nekeistu  tikrai uzklipsuoja ta gala, kur arciau gimdos  Buk rami, absorbuojasi i gimdos sieneles  As po 3 LP del kiausintakiu (beje, taip ir nepasalino), jau tuoj busiu specialiste
RositaK
2011 07 01, 13:42
as savo kiausintakius ties susijungimu su gimda nukirpau-poto ketvirtas IVF nebuvo teigiamas
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 13:23) kateteri tau reikejo istatyti, kad kasdien nereiktu badytis 
Žemyna_mėlynakė
2011 07 01, 13:57
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 09:53) Pasakysiu kad is vidaus labiau man rupi isgrazet O bana, as maniau kad atsinaujina kai laporoskopijos metu juo pravalo, man taip ir buvo LT tipo isvale, bet kai dare lapo cia uk tai vel buvo prastai, tai jie uzdejo klipsus, tai klausiau gydytojos, sake kad kai klipsai yra viskas niekas ten nepraeina ir kad ie skysciai tada jau kazkaip nesikaupia tipo ir kad uk salina kiausintakius kai jie labai issiraizge ar suauge kai neimanoma klipsu uzdet. Isgasdinai mane cia biski  Isgrazesi, nesijaudink. Nesigasdink, as realiai irgi manau, kad jeigu uzklipsuota, nebeturetu ten niekas kauptis  , dar pati nezinau kaip man bus, va pirmadieni suzinosiu, nes vienas sake, kad salins visai, kitas, kad klipsuoti reikia, o operacijos metu trecia padarys.  Na o jeigu rimtai, tai koks skirtumas, svarbiausia, kad po to pataisymotaptume  .
QUOTE(Atiloja @ 2011 07 01, 14:41) tikrai uzklipsuoja ta gala, kur arciau gimdos  Buk rami, absorbuojasi i gimdos sieneles  As po 3 LP del kiausintakiu (beje, taip ir nepasalino), jau tuoj busiu specialiste  Tvarka tada eisim pasroviui ir koreguosim planus pagal situacija QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 14:42) as savo kiausintakius ties susijungimu su gimda nukirpau-poto ketvirtas IVF nebuvo teigiamas  Atsimenu Rosituk  neteisybe, beje kokie jusu planai? Gal kokiu spec tyrimu darot pries sekanti bandyma? QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 01, 14:57) Isgrazesi, nesijaudink. Nesigasdink, as realiai irgi manau, kad jeigu uzklipsuota, nebeturetu ten niekas kauptis  , dar pati nezinau kaip man bus, va pirmadieni suzinosiu, nes vienas sake, kad salins visai, kitas, kad klipsuoti reikia, o operacijos metu trecia padarys.  Na o jeigu rimtai, tai koks skirtumas, svarbiausia, kad po to pataisymotaptume  .  Tai jau tikrai jokio skirtumo bile kad i teigiama rezultatz nukeliautume  Tau UK ar LT?
errachka
2011 07 01, 14:31
aciu uz namucius merginos, girdejot ka nors apie vaista ELONVA?
Sveikos, gal kam reikia Puregon svirksto? Jei ka domina, galit trumpai brukstelt az arba emaila zivileleo@googlemail.com
T.P.Keberiokst
2011 07 01, 15:23
QUOTE(regata @ 2011 07 01, 12:08) Keberiokst, man HCG skaičiai pradžioje per 2 d. patrigubėjo. Galvojau, nei tai vienas vaikas, nei tai du  O paskui patrigubėjo tik per 4 d. Tai kiek dabar tų vaikų beliko, galvoju? Į kelnes stūmiau kaip reikalas  Skambinau gyd. visais varpais, o ji operacinėj buvo. Tai visom seselėm per tą laiką iškvaršinau galvas. Jos mane ramino. Prie viso to dar kiaušidę pradėjo siaubingai durti. Galvojau, šakės. Ir NT nenoriai ryškėjo. Galų gale, vakare gyd. man pati pasakmbino. Ir davė velnių už tokį tryzniojimą. Sako, taigi nėra taisyklės, kaip tiksliai turi augti skaičiai. Svarbu, kad akivaizdžiai auga  Na gerai gerai-tyliu,nesinervinu,dziaugiuosi  Gal ir per daug as cia,tik kazkaip mano patirtis tokia,kad kai tik apsidziaugdavau tekdavo greitai ant zemes leistis,uztat nelabai iseina taip paimti ir atsipalaiduoti I namus greit grisiu
asiuklis1
2011 07 01, 15:34
Keberiokst, jei nori HCG ryt pasidaryti, tai gali pasiskambinti i Motina ir vaikas . Ju tinklalapyje raso, kad nauja SORPO laboratorija pas juos, tai gal ten padarytu, nes man atrodo, kad sestadieni iki pietu jie dirba.
T.P.Keberiokst
2011 07 01, 15:54
Skambinau,nedirba jie. Parase Bykova.Prade pasidaryt HCG  ,jau net juokinga...  Progesteronas norma,organizmas atpazista nestuma teisingai,pavojaus del persileidimo kol kas nera.Jega! uz 20 min konsultacija telefonu su UK daktariuku.Zodziu,jauciuosi baisia vazna persona,konsultujuos su daktarais pora kart per diena,testuojuos ir taip ir anaip
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 07 01, 16:54) Skambinau,nedirba jie. Parase Bykova.Prade pasidaryt HCG  ,jau net juokinga...  Progesteronas norma,organizmas atpazista nestuma teisingai,pavojaus del persileidimo kol kas nera.Jega! uz 20 min konsultacija telefonu su UK daktariuku.Zodziu,jauciuosi baisia vazna persona,konsultujuos su daktarais pora kart per diena,testuojuos ir taip ir anaip  Nu va naujienos geros viena po kitos  O del kraujo ar dar nealpsti? jau koki litra nusileidai turbut
RositaK
2011 07 01, 16:21
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 15:04) Gal kokiu spec tyrimu darot pries sekanti bandyma? pas Bykova gydomes ir ruosiames
QUOTE(Stefi @ 2011 07 01, 15:51) Sveikos, gal kam reikia Puregon svirksto? Jei ka domina, galit trumpai brukstelt az arba emaila zivileleo@googlemail.com  Stefi, tik dabar pastebėjau, kad susilaukei dukrytės, sveikinu! T.P.Keberiokst, laikau uz tave kumscius!!
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 17:21) pas Bykova gydomes ir ruosiames  Gal ir negerai skamba, bet labai noreciau kazka gydytis, ta prasme zinoti priezasti del ko nepasiseka, o dabar tiesiog bandau ir viskas, nes daktarai isikibe kartoja, kad jokiu problemu nemato, nu isskyrus kiausintakius, kurie tipo jau kaip ir isbraukti is trukdziu saraso  Sekmes mergyt
RositaK
2011 07 01, 16:53
QUOTE(Citas @ 2011 07 01, 17:37) Gal ir negerai skamba, bet labai noreciau kazka gydytis, ta prasme zinoti priezasti del ko nepasiseka, o dabar tiesiog bandau ir viskas, nes daktarai isikibe kartoja, kad jokiu problemu nemato, nu isskyrus kiausintakius, kurie tipo jau kaip ir isbraukti is trukdziu saraso  Sekmes mergyt  bet juk gal taip ir yra, nes daug priezasciu tiesiog neina paaiskinti kodel ta menesi nepasiseke. mano atveju, manau, as tiesiog per anksti dariau IVF po kiausintakiu/hidrosalpingso pasalinimo-iskart kita menesi(nors man vienas medikas taip rekomendavo  ). manau, kad turejo praeiti daugiau laiko idant gleivine normaliai atsistatytu po hidrosalpingso, viskas sugytu, pagerciau wobenzymo ilgiau... bet yra kaip yra-gyveni ir mokaisi, kad ir kaip skaudziai  toks gyvenimo variklis, principas. tas nesekmes procentas visuomet egzistuoja, nors ir rodos viskas viskas padaryta ir nera jokiu kliuciu. tad negalvok apie nesekme, jei kiausintakius esi susitvarkiusi ir kaip ir niekas daugiau netrukdo
QUOTE(Sella @ 2011 07 01, 17:31) Stefi, tik dabar pastebėjau, kad susilaukei dukrytės, sveikinu! Aciu Tada kai vilti praradau ir kai nusprendem kad ir be vaiku mes galim ...
Sveikos merginos Po pasisekusio ivf merginoms gyvenancioms UK, Londone parduodu gonal f 900 piestuka, pilnai uzpakuota, laikau saldytuve. Kreipkites per az. Sekmes visoms
Reginiukas.uk
2011 07 01, 17:50
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 09:34) O, namus turim Citukai, rasiau rasiau tau posta, bet jau nebeleido man nieko padaryti ir viskas dingo  Bet trumpai ir aiskiai apibendrinsiu savo ilga romana  Musu problema ta, kad as neturiu kiausintakiu.Ir viskas.Bet pas mane jie isimti is karto kai buvo pastebetas hydrosalpingsas ir kiti brudai. Tai va  Norsiuka aukstyn ir i prieki. Dekavojam naujai namu kurejai  Betute,sveikinimai patys dideliausi Labai geri skaiciukai
QUOTE(RositaK @ 2011 07 01, 17:53) bet juk gal taip ir yra, nes daug priezasciu tiesiog neina paaiskinti kodel ta menesi nepasiseke. mano atveju, manau, as tiesiog per anksti dariau IVF po kiausintakiu/hidrosalpingso pasalinimo-iskart kita menesi(nors man vienas medikas taip rekomendavo  ). manau, kad turejo praeiti daugiau laiko idant gleivine normaliai atsistatytu po hidrosalpingso, viskas sugytu, pagerciau wobenzymo ilgiau... bet yra kaip yra-gyveni ir mokaisi, kad ir kaip skaudziai  toks gyvenimo variklis, principas. tas nesekmes procentas visuomet egzistuoja, nors ir rodos viskas viskas padaryta ir nera jokiu kliuciu. tad negalvok apie nesekme, jei kiausintakius esi susitvarkiusi ir kaip ir niekas daugiau netrukdo  Nu matai ir man jau vienas nepasiseke - jau po klipsu uzdejimo, lyg kabinosi, bet 14dpi HCG tik 11 buvo  Nu ka viltys visos dabar i sekanti karta  O tu po operacijos tikrai ziauriai per greaitai, man nepjove kiausintakiu ir tai daktarai sake kad bent 3 menesiu laukti, o tipo jei butu visai iseme tai tada dar ilgiau  Taip kad rosituk - sekantis kartas jau bus 100% sekmingas
Dominyyka
2011 07 01, 18:07
QUOTE(Beta1 @ 2011 07 01, 12:55) Eikit, baisu man dar tuos virusus spaudyti  Bet po bucki visom norinciom  , nuo kurio turetumet apsikresti maziukais maziukais virusiuskais Bet zinokit kai pamatysiu sirdute kokia, tai va tada kai desiu virusa, visos slapios busit Papildyta:Man siandien viskas grazu  O ka, pas jus irgi panasios bedos ? Papildyta:Nu jo, gimdute tai laureate pas mane  Matai, as buvau nulekus pas musuose zymia zolininke J.Balvociute po nesivystancio su reikalavimu duoti "ko nors".Tai ji man dave tu zoliu ten visokiu, bet labai akcentavo, kad butinai reikia man is kazkur gauti biciu pienelio, kad atseit tinkamiausias preparatas sitam organui.Kadangi pas mane su ja problemu ir siaip nera buve, ale vis tiek valgiau ta biciu pieneli, tai gal tas ir padejo....Neisivaizduoju.Nes kaip jau anksciau rasiau. nuo visos mano pusmeti vedamos sveikatingumo programos, embrionai tik prastesni gavosi si karta  bet gimdutei gal ka ir pagelbejo, kad jau tokia garbinama buvo  Pas Balvociute ir as buvusi, kibirais zoles geriau. Tikrai padejo,mano ciklas grybavo, visiska baisuma buvo,atstate. As ja labai tikiu. Mazu man ir pienelio dar reikia. Akupunktura man dar tik menuo,kol kas nejauciu nieko ir histero atsakymu dar neturiu.
arualcom
2011 07 01, 18:07
Sveikinimai betai  o aš vėl su klausimu, ar gali būti kad man nervai pakriko ir aš pradedu įsivaizduoti kad matau vaiduokliukus NT. Priminsiu savo situacija: 6DPI vaiduoklis 7DPI nieko 8DPI vėl vaiduoklis visi 3 NT skirtingu firmų šiandieninis labai silpnas vos iziurimas tai galvoju gal tiesiog is to didelio noro vaidenasi man
|
|