Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pieniška sriuba
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Žmona
Ar yra dar mėgėjų pieniškos sriubos. Makaronai, ryžiai, grikiai - mano vakarienė sriubos pavidale, nepavalgiau sriubos jauciuosi nepavalgiu biggrin.gif .

Verdu iš pradžių vandenį į kirį pagal skonį dedu cukrau ir druskos, po to ant galo ipilu piena ir paverdu iki užvirimo, skaniau nebūna essen.gif
bea
Aš pieniškos sriubos niekada neskiedžiu vandeniu. Valgau tik pieniška-grikių: pienukas, jame grikiai (iš anksto išsiverdu atskirai), truputis sviesto ir druskos. O PATI ŠLYKŠČIAUSIA SRIUBA PASAULYJE - tai daržovių pieniška... bweeeeeeee
Žmona
QUOTE (bea @ 2004 06 18, 15:40)
............ - tai daržovių pieniška... bweeeeeeee

Na daržovių tai su grietine paprastai, ypač patinka burokėlių
Akvija
QUOTE (Žmona @ 2004 06 18, 14:48)
Na daržovių tai su grietine paprastai, ypač patinka burokėlių

Daržovių pieniškai, tai kai verdama morkos, žirneliai, bulvės, kopūstas ir dar visokios daržovės(mes dar dedam manų kruopų) ir po to viskas užbalinama pienu wink.gif
vija
QUOTE (molli @ 2004 06 18, 16:26)
Daržovių pieniškai, tai kai verdama morkos, žirneliai, bulvės, kopūstas ir dar visokios daržovės(mes dar dedam manų kruopų) ir po to viskas užbalinama pienu wink.gif

Tokia sriuba as balinu lydytu sureliu.
Tučka
O man tai labai patinka pieniska darzoviu sriuba thumbup.gif thumbup.gif
exune
QUOTE (vija @ 2004 06 18, 15:29)

kaip kaip ? i darzoviu sriuba gale idedamas lydytas surelis? g.gif Vija, jeigu galima placiau please .... wink.gif smile.gif
Fasolka
QUOTE (bea @ 2004 06 18, 14:41)
O PATI ŠLYKŠČIAUSIA SRIUBA PASAULYJE - tai daržovių pieniška... bweeeeeeee

Sutinku 100%.an ir nieko ner pasaulyje sliksciau uz pieniska darzoviu sriuba, iskarto primena ligonine... br.... nors gal nevalgiau skaniai pagamintos...

O pati kaip gaminu pieniska sriuba, tai irgi niekada vandieniu neskiedziu, iskarto ant pieno. dar sviestuko idedu kartais, skaniausiai ryziu pieniska...arba dar su vermisele, Nors gaminau ir valgiau paskutini karta gal .... pries du metus biggrin.gif

P.S. oi dar prisiminiau, kokia sriuba uz darzoviu pieniska bjauresne, nzn kai vadinasi, bet verdama is dziovintu vaisiu su makaronais..., tokia visa snargliuota, kompotas su amkaronais vienu zodziu.. (bet cia ne i tema)

P.s o siap as daug sriubu balinu su lydytu sureliu tai pat, arba su tarkuotu suriu, tiesiog gale, pries isjungiant idedu surio, labai skanu, bet ir ... hm kaloringa
asfaltuota
Nu gerai, nesvarbu, kad jums dražovių pieniška feee- vistiek parašysiu...man šita sriuba pati pačiausia...
Tačiau tobulai gaunasi tik gaminamt sode...Pirmiausia- reik poros saujų voveruškų iš miško...
Gaminu anava tep: užstatau puodą su litru vandens.
išraunu, nuplaunu , nuskutu ir kubeliais supjaustau porą morkyčių. Sumetu į puodą su vandeniu...
kol verda morkytės išsikasu porą bulviu- vėl kubeliais ir į puodą...
po jų puodan keliauja voveruškos...
toliau- žalių žirnelių reik išgliaudyti porą saujų...
arbatinis šaukštelis cukraus, šiek tiek druskos...
daržovėms ir grybams išvirus (gali būt ir ne voverės, o kiti vasariniai grybai) viską užbalinu pienu... kokiu puslitriu...
pabaigoj dar žiupsnelis krapų tiesiai iš lysvės...
Ech...gaila, kad ši sriuba tokia sezoniška, nes su šaldytom daržovėm ir šampinjonais gaunas ne tokia gyva...
Fasolka
QUOTE (vobla @ 2004 06 19, 21:12)
parašysiu...man šita sriuba pati pačiausia...

Hm.. Nu tikrai labai skaniai aprasei, gal ir nelabai feeeee ta sriuba.. nu gal pas tave sode ir paragauciau jos, bet siep...nea..pati negaminsiu...o zirneliai irgi is sodo, ar galima konservuotus? cia ne man, o del; idomumo biggrin.gif
Osvile
VOBLA, tavo sriubyte mane labai sudomino rolleyes.gif Mane dabar taip traukia visokios sriubytes, kur imanoma pieno sudetis blink.gif g.gif biggrin.gif
asfaltuota
QUOTE (Fasolka @ 2004 06 19, 19:17)
QUOTE (vobla @ 2004 06 19, 21:12)
parašysiu...man šita sriuba pati pačiausia...

Hm.. Nu tikrai labai skaniai aprasei, gal ir nelabai feeeee ta sriuba.. nu gal pas tave sode ir paragauciau jos, bet siep...nea..pati negaminsiu...o zirneliai irgi is sodo, ar galima konservuotus? cia ne man, o del; idomumo biggrin.gif

Ne-konservuoti netiks-tik žali... Iš bėdos -šaldyti smile.gif
smike
As irgi pieniska darzoviu labi megstu!!! essen.gif Ir ne tik darzoviu- makaronu, grikiu, ryziu, "klecku" irgi labai skanu! thumbup.gif O mano tetis pieniska darzoviu verda taip: apverda bulves, morkas, kopustus, jei yra zirnelius (bet ne konservuotus!) ir BUTINAI deda smulkintos petrazoliu saknies! Kai viskas beveik isverda, pakabina samti skyscio, imaiso ten miltu ir supila atgal. Kai sutirsteja (na zianoma ne tiek, kad pakabint neitu! smile.gif ) supila piena ir pabarsto juodaisiais pipirais!!!! Tada gaunasi pieniska sriuba tokia pikantiska, o ne birzgalas! biggrin.gif Tik su petrazoles saknim nereikia persistengt, nes po to pikantiskumo per daug bus... biggrin.gif
Akvija
QUOTE (vija @ 2004 06 18, 15:30)

O aš kai verdu vištienos sriubą iš pokelio, Maggi ar kokią kitą, visada balinu Panemunės pievų lydytų sūreliu arba su krapais arba su grybais.LAbai skanu thumbup.gif
vija
QUOTE (exune @ 2004 06 18, 18:37)
kaip kaip ? i darzoviu sriuba gale idedamas lydytas surelis? g.gif Vija, jeigu galima placiau please .... wink.gif smile.gif

Jau kaip ir minejo cia kitos virejos, kai darzoviu sriuba isverdi, imeti lydyta sureli ir nukeli puoda nuo kaitvietes. Jis issilydo ir gaunasi a la pieniska darzoviu sriuba. O sureliai tinka visokie, cia pagal skoni.

Beje panasiai su sureliu gaminu vistienos krutinele. Apkepintai gabaliukais vistienos krutinele uzpilu baltu gietineles ir lydyto surelio padazu.
Žmona
QUOTE (Danguole55 @ 2004 06 18, 18:00)
O man tai labai patinka pieniska darzoviu sriuba thumbup.gif thumbup.gif

Man tai irgi thumbup.gif
Liu
Na va, sikart tikrai nepriestarausiu - dievinu pieniska sriuba. Ir visai nesvarbu kokia - visi pavidalai tinka, svarbu, kad pieno butu. Praktiskai visas sriubas megstu tongue.gif
Lona
Aš nekenčiu pieniškos grikių sriubos, o visos kitos su bėda, kartais užsinoriu, bet man jos labai ligoninę primena. Panevėžy ligoninėj gulint visos vakarienės yra pieniškos sriubos, niekada minčių neturėjau tokių valgyt laugh.gif
origa
man taip pat skanios pieniskos sriubytes, jega thumbup.gif
maya
pienui alergiska sad.gif sad.gif tai tik seile pavarvinti galiu sad.gif
Žmona
Savo taip mėgstamos pieniškos sriubos šiuo gyvenimo periodu nestuke.gif visai nesinori rolleyes.gif
LINCE
Nemėgstu pieno ,vieno( be batono ,uogienės) nesu gėrus nuo vaikystės( o ir tada pasakoja būdavo bėdos),bet pienišką sriubą kartais valgau.Bet jei ji būtų be vandens ,tai fui..........Kai vyras išsiverda beveik be vandens, nuo to virinto pieno skonio galiu apsivemt.Bet pienui nesu nei alergiška,skrandis jį puikiausiai virškina,tik kažkokia jis man nesąmonė. wink.gif
Onora
As nepilu niekad vandens i pieniska sriuba, o laviausiai patinka "zacirka" - su tokiais smulkiais tesliniais kukuliukais, zinoma siek tiek svietuko irgi reikia, niam.
Linava
Pati paprasciausia mano valgyta pieniska darzoviu sriuba yra "bulviu-morku" - cia taip ja mano mamaite vadina. O viskas labai paprasta - pradzioje mazame kiekyje reikia isvirti supjaustytas bulves, veliau ideti pakepintas svieste smulkiai tarkuotas morkas ir uzbaltinti pienu. Niam niam geras vaikystes skonio prisiminimas smile.gif
Burbulytis
Nerealu, kad imanoma megti pieniska sriuba! man nuo darzelio laiku ji toks baubas, kad i siena ilaipintumet mane parode, ypac pleve ta....
olé
man irgi pieniska darzoviu sriuba baubu baubas schmoll.gif
pasiulysiu kelias man patinkancias pieniskas:

1. PIENISKA AVIZINIU KRUOPU SRIUBA SU MORKYTEM
morkyte siaudeliais pjaustytas ar burokine tarka tarkuotas pakepinu svieste, kol pasidaro auksines spalvos, tada i verdanti vandeni kartu su avizinem kruopom. galima ir su aviziniais dribsniais, tik tada juos truputi veliau det, kai morkos bus beveik isvirusios. uzbaltinti pienu, kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus .

2. PIENISKA SRIUBELE SU DZIOVINTAIS VAISIAIS
dziovintas kriauses ir/ar dziovintus obuolius pavirti, kol bus beveik minksti, tada kokiu nors dribsniu kosems iberti (aviziniai, ryziu, keliu rusiu grudu tinka, man tik ruginiai nelabai patiko) ir kai bus minksti dribsniai, imesti kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus. uzbalinti pienu.

i abi sriubytes dar galima deti razinu.
turbut galima ir su makaroniukais jas virt, bet man kazkaip skaniau buna su avizinem kruopom ar dribsniais, labiau dera prie morkyciu ar vaisiu.

skanaus, tikiuosi, kad patiks! smile.gif
sandi
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 16, 22:13)
Nerealu, kad imanoma megti pieniska sriuba! man nuo darzelio laiku ji toks baubas, kad i siena ilaipintumet mane parode, ypac pleve ta....
*

Be, aš irgi dar nuo darželio laikų prisimenu tą pienišką šaltą sriubą ir dar su plevele schmoll.gif
olé
jei kam idomu, tai temoje "Zuviene" imeciau gardzios pieniskos zuvienes recepteli
smike
[quote=olé,2005 05 06, 10:37]

1. PIENISKA AVIZINIU KRUOPU SRIUBA SU MORKYTEM
morkyte siaudeliais pjaustytas ar burokine tarka tarkuotas pakepinu svieste, kol pasidaro auksines spalvos, tada i verdanti vandeni kartu su avizinem kruopom. galima ir su aviziniais dribsniais, tik tada juos truputi veliau det, kai morkos bus beveik isvirusios. uzbaltinti pienu, kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus .

Išbandžiau šiandien vakarienei, na ka galiu pasakyti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pasidariau tokįįįįį nemažą bliūdeliuką, tokios tirštos, ir visą sulapnojau, nes baisiai skanu buvo. Dievinu pieniškas sriubas, o šita tokia tikrai originali sakyčiau. ax.gif Niam niam essen.gif Ačiū už receptuka! Gal dar kokių panašių receptelių turi? ax.gif
olé
QUOTE(smike @ 2005 05 09, 20:46)

Išbandžiau šiandien vakarienei, na ka galiu pasakyti  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif pasidariau tokįįįįį nemažą bliūdeliuką, tokios tirštos, ir visą sulapnojau, nes baisiai skanu buvo. Dievinu pieniškas sriubas, o šita tokia tikrai originali sakyčiau.  ax.gif Niam niam  essen.gif Ačiū už receptuka! Gal dar kokių panašių receptelių turi?  ax.gif
*

džiaugiuosi, kad patiko! dabar neatsimenu daugiau panašių, bet galima bandyt su įvairiais dribsniais, kur būna košėms, jaučiu čia dar ryžių dribsniai labai tiktų, su jais dar nebandžiau, reiks pabandyt smile.gif
dar man skanu pieniška sriubytė su grikių kruopom
JolePole
Kai nuvažiuoju pas tetą visada gaunu zacyrkos, na kas nežinote paaiškinsiu, jos gaminimo procesą. Užminkoma tešla iš vandens ir miltų. Užsiverdi puodą vandens ir suverti susmulkintą tešlą. Paverdi, ant galo pieno įpili ir jau sriuba. Mano giminėje visi dėl jos pamišę, o mane vien nuo kvapo supykina.
eja
QUOTE(JolePole @ 2005 06 13, 17:57)
Kai nuvažiuoju pas tetą visada gaunu zacyrkos, na kas nežinote paaiškinsiu, jos gaminimo procesą. Užminkoma tešla iš vandens ir miltų.  Užsiverdi puodą vandens ir suverti susmulkintą tešlą. Paverdi, ant galo pieno įpili ir jau sriuba. Mano giminėje visi dėl jos pamišę, o mane vien nuo kvapo supykina.
*

Man labiausiai patinkanti vaikystes pieniska:
sutarkuotos bulves taip kaip cepelinams, isspaudziam skysti( na irgi kaip cepeliam), ta kieta bulviu tarkiu mase pasudom ir formuodamos po maza kukuliuka, pupos dydzio, metam i verdanti pasudyta vandeni, kai isverda, ipilam pieno, viskas, liks sriubyte thumbup.gif liaudiskai parpeliu sriuba vadinasi mirksiukas.gif
olé
štai ką šįvakar sudžiazavau:

PIENIŠKA SRIUBA SU GRIKINIAIS MAKARONAIS IR
SKRUDINTOM SAULĖGRĄŽOM

išviriau grikinius makaronus, užbaltinau pienu, kai sušilo,
supilsčiau ir dar į lėkštes įbėriau po žiupsnelį
sausai skrudintų saulėgrąžų.

essen.gif
uogelle
o gal galite parašyti paprastos pieniškos sriubos su ryžiais ir grikiais receptą, t.y. viską iš eilės, kaip kas daroma smile.gif
suprantu, kad visai paprasta, bet niekad neteko virti, tai nežinau ar atskirai virti kruopas, ar kartu ir pan. 4u.gif
bea
QUOTE(uogelle @ 2006 01 05, 08:53)
o gal galite parašyti paprastos pieniškos sriubos su ryžiais ir grikiais receptą, t.y. viską iš eilės, kaip kas daroma  smile.gif
suprantu, kad visai paprasta, bet niekad neteko virti, tai nežinau ar atskirai virti kruopas, ar kartu ir pan.  4u.gif
*

Pas mus namie verdama atskirai. Na išverdi kruopas, sumeti į pieną, pakaitini, įdedi pagal skonį druskos, mes visada truputį sviesto įmetam. Viskas smile.gif
uogelle
QUOTE(bea @ 2006 01 05, 10:32)
Pas mus namie verdama atskirai. Na išverdi kruopas, sumeti į pieną, pakaitini, įdedi pagal skonį druskos, mes visada truputį sviesto įmetam. Viskas smile.gif
*

Ačiū. Reikės vakare pabandyti, nieko čia turbūt sudėtingo blush2.gif ax.gif
Elnes
QUOTE(bea @ 2004 06 18, 14:40)
Aš pieniškos sriubos niekada neskiedžiu vandeniu. Valgau tik pieniška-grikių: pienukas, jame grikiai (iš anksto išsiverdu atskirai), truputis sviesto ir druskos. O PATI ŠLYKŠČIAUSIA SRIUBA PASAULYJE - tai daržovių pieniška... bweeeeeeee
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
As i si foruma uzklydau butent rasti sios sriubos recepta, nes ji mano vaikystes megiamiausia ir labai jos pasiilgau biggrin.gif
Laimuška
Na man irgi pieniškos sriubos patinka, bet nemėgstu vien piene virtų, visada su vandeniu skiedžiu.Be visų išvardintų dar tokią darau:
Įmetu į katilą virti vištą, pakepinu tarkuotas morkas aliejuje, supilu į katilą.Įpjaustau porą bulvių nedideliais kubeliais,šaldytų žirnelių truputuką ir įtarkuoju kopūsto.Kai jau viskas baigia išvirti, įpilu pieno, užvirinu ir užgesinu. Ai dar buljono įberiu, kad spalvikė gautusi, nes jei mažai morkų, tai tokia balzgana gaunasi. Na visai skanu.
O mano babulka tokią man sriubą vaikystėje virdavo:
Kietas mažas barankas sulaužydavo į 4 dalis ir suberdavo į litrą pieno, įberdavo aguonų,cukraus, pavirdavo gol barankos suminkštėja ir viskas, galima valgyti. 4u.gif Aš kai tokią verdu dukrytei, tai užgesinus tą pieno plutą nugriebiu ir aguonų per daug nepilu, nes jos nusistovi dugne, tai paskutiniai samčiai vien aguonos smile.gif Šitą sriubą vien piene virti reikia, su vandeniu ne taip skanu.
ArTutė
Kietas mažas barankas sulaužydavo į 4 dalis ir suberdavo į litrą pieno, įberdavo aguonų,cukraus, pavirdavo gol barankos suminkštėja ir viskas, galima valgyti.  Aš kai tokią verdu dukrytei, tai užgesinus tą pieno plutą nugriebiu ir aguonų per daug nepilu, nes jos nusistovi dugne, tai paskutiniai samčiai vien aguonos  Šitą sriubą vien piene virti reikia, su vandeniu ne taip skanu.

Sita sriuba mano dukrytei labai patinka thumbup.gif As irgi ja verdu vien piene ir neskiedziu schmoll.gif
Nightbird
Ligoninėj labai pamėgau pieniška miežinių kruopų sriubą, dabar namie kartais išverdu tai iš karto nelieka, labai skanu thumbup.gif
Cukrinė
O man pieniska patinka smile.gif su drazovem tikrai liux,su makaronais irgi,tik gal su ryziais ir grikiais ne taip,bet vistiek skanu 4u.gif
SUNO
As ir niekada neskiedziu su vandeniu pieniskos srubos, lotuliukas.gif O verdu su makaronais arba perliniu kruopu pieniska sriubyte. bigsmile.gif
O vat pieniskos darzoviu as nemegstu. schmoll.gif
Sinuhas
QUOTE(eja @ 2005 10 05, 11:59)
Man labiausiai patinkanti vaikystes pieniska:
sutarkuotos bulves taip kaip cepelinams, isspaudziam skysti( na irgi kaip cepeliam), ta kieta bulviu tarkiu mase pasudom ir formuodamos po maza kukuliuka, pupos dydzio, metam i verdanti pasudyta vandeni, kai isverda, ipilam pieno, viskas, liks sriubyte thumbup.gif  liaudiskai parpeliu sriuba vadinasi mirksiukas.gif
*

Vaikystėje senelė tokią virdavo - koks gėris thumbup.gif Ačiū už receptuką 4u.gif
regna
QUOTE(Sinuhas @ 2009 04 27, 20:35)
Vaikystėje senelė tokią virdavo - koks gėris  thumbup.gif Ačiū už receptuką  4u.gif
*

Užklydau ir aš,į šįą temukę,bet patikėkite senai pamirštą receptuką atradau.
Koks geras skonis atgijo.
Pamenu,iš vaikystės,kad pačirškindavo lašinukų su svogūnu ir supildavoį tą sriubikę.
mamakarolina
Prisiskaičiau čia ir užsimaniau pieniškos sriubytės, rytoj jau virsiu pienišką su grikiais mirksiukas.gif
sigitela
QUOTE(Nightbird @ 2007 03 29, 12:46)
Ligoninėj labai pamėgau pieniška miežinių kruopų sriubą, dabar namie kartais išverdu tai iš karto nelieka, labai skanu  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif as irgi ligonineje ja pamegau, ir daznai issiverdu namie smile.gif o seip nesu pienisku sriubu megeja rolleyes.gif
irmulia

i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.