Verdu iš pradžių vandenį į kirį pagal skonį dedu cukrau ir druskos, po to ant galo ipilu piena ir paverdu iki užvirimo, skaniau nebūna
Ar yra dar mėgėjų pieniškos sriubos. Makaronai, ryžiai, grikiai - mano vakarienė sriubos pavidale, nepavalgiau sriubos jauciuosi nepavalgiu
Verdu iš pradžių vandenį į kirį pagal skonį dedu cukrau ir druskos, po to ant galo ipilu piena ir paverdu iki užvirimo, skaniau nebūna
Aš pieniškos sriubos niekada neskiedžiu vandeniu. Valgau tik pieniška-grikių: pienukas, jame grikiai (iš anksto išsiverdu atskirai), truputis sviesto ir druskos. O PATI ŠLYKŠČIAUSIA SRIUBA PASAULYJE - tai daržovių pieniška... bweeeeeeee
Na daržovių tai su grietine paprastai, ypač patinka burokėlių
Daržovių pieniškai, tai kai verdama morkos, žirneliai, bulvės, kopūstas ir dar visokios daržovės(mes dar dedam manų kruopų) ir po to viskas užbalinama pienu
Tokia sriuba as balinu lydytu sureliu.
O man tai labai patinka pieniska darzoviu sriuba
kaip kaip ? i darzoviu sriuba gale idedamas lydytas surelis?
Sutinku 100%.an ir nieko ner pasaulyje sliksciau uz pieniska darzoviu sriuba, iskarto primena ligonine... br.... nors gal nevalgiau skaniai pagamintos... O pati kaip gaminu pieniska sriuba, tai irgi niekada vandieniu neskiedziu, iskarto ant pieno. dar sviestuko idedu kartais, skaniausiai ryziu pieniska...arba dar su vermisele, Nors gaminau ir valgiau paskutini karta gal .... pries du metus P.S. oi dar prisiminiau, kokia sriuba uz darzoviu pieniska bjauresne, nzn kai vadinasi, bet verdama is dziovintu vaisiu su makaronais..., tokia visa snargliuota, kompotas su amkaronais vienu zodziu.. (bet cia ne i tema) P.s o siap as daug sriubu balinu su lydytu sureliu tai pat, arba su tarkuotu suriu, tiesiog gale, pries isjungiant idedu surio, labai skanu, bet ir ... hm kaloringa
Nu gerai, nesvarbu, kad jums dražovių pieniška feee- vistiek parašysiu...man šita sriuba pati pačiausia...
Tačiau tobulai gaunasi tik gaminamt sode...Pirmiausia- reik poros saujų voveruškų iš miško... Gaminu anava tep: užstatau puodą su litru vandens. išraunu, nuplaunu , nuskutu ir kubeliais supjaustau porą morkyčių. Sumetu į puodą su vandeniu... kol verda morkytės išsikasu porą bulviu- vėl kubeliais ir į puodą... po jų puodan keliauja voveruškos... toliau- žalių žirnelių reik išgliaudyti porą saujų... arbatinis šaukštelis cukraus, šiek tiek druskos... daržovėms ir grybams išvirus (gali būt ir ne voverės, o kiti vasariniai grybai) viską užbalinu pienu... kokiu puslitriu... pabaigoj dar žiupsnelis krapų tiesiai iš lysvės... Ech...gaila, kad ši sriuba tokia sezoniška, nes su šaldytom daržovėm ir šampinjonais gaunas ne tokia gyva...
Hm.. Nu tikrai labai skaniai aprasei, gal ir nelabai feeeee ta sriuba.. nu gal pas tave sode ir paragauciau jos, bet siep...nea..pati negaminsiu...o zirneliai irgi is sodo, ar galima konservuotus? cia ne man, o del; idomumo
VOBLA, tavo sriubyte mane labai sudomino
Ne-konservuoti netiks-tik žali... Iš bėdos -šaldyti
As irgi pieniska darzoviu labi megstu!!!
O aš kai verdu vištienos sriubą iš pokelio, Maggi ar kokią kitą, visada balinu Panemunės pievų lydytų sūreliu arba su krapais arba su grybais.LAbai skanu
Jau kaip ir minejo cia kitos virejos, kai darzoviu sriuba isverdi, imeti lydyta sureli ir nukeli puoda nuo kaitvietes. Jis issilydo ir gaunasi a la pieniska darzoviu sriuba. O sureliai tinka visokie, cia pagal skoni. Beje panasiai su sureliu gaminu vistienos krutinele. Apkepintai gabaliukais vistienos krutinele uzpilu baltu gietineles ir lydyto surelio padazu.
Man tai irgi
Na va, sikart tikrai nepriestarausiu - dievinu pieniska sriuba. Ir visai nesvarbu kokia - visi pavidalai tinka, svarbu, kad pieno butu. Praktiskai visas sriubas megstu
Aš nekenčiu pieniškos grikių sriubos, o visos kitos su bėda, kartais užsinoriu, bet man jos labai ligoninę primena. Panevėžy ligoninėj gulint visos vakarienės yra pieniškos sriubos, niekada minčių neturėjau tokių valgyt
man taip pat skanios pieniskos sriubytes, jega
pienui alergiska
Savo taip mėgstamos pieniškos sriubos šiuo gyvenimo periodu
Nemėgstu pieno ,vieno( be batono ,uogienės) nesu gėrus nuo vaikystės( o ir tada pasakoja būdavo bėdos),bet pienišką sriubą kartais valgau.Bet jei ji būtų be vandens ,tai fui..........Kai vyras išsiverda beveik be vandens, nuo to virinto pieno skonio galiu apsivemt.Bet pienui nesu nei alergiška,skrandis jį puikiausiai virškina,tik kažkokia jis man nesąmonė.
As nepilu niekad vandens i pieniska sriuba, o laviausiai patinka "zacirka" - su tokiais smulkiais tesliniais kukuliukais, zinoma siek tiek svietuko irgi reikia, niam.
Pati paprasciausia mano valgyta pieniska darzoviu sriuba yra "bulviu-morku" - cia taip ja mano mamaite vadina. O viskas labai paprasta - pradzioje mazame kiekyje reikia isvirti supjaustytas bulves, veliau ideti pakepintas svieste smulkiai tarkuotas morkas ir uzbaltinti pienu. Niam niam geras vaikystes skonio prisiminimas
Nerealu, kad imanoma megti pieniska sriuba! man nuo darzelio laiku ji toks baubas, kad i siena ilaipintumet mane parode, ypac pleve ta....
man irgi pieniska darzoviu sriuba baubu baubas
pasiulysiu kelias man patinkancias pieniskas: 1. PIENISKA AVIZINIU KRUOPU SRIUBA SU MORKYTEM morkyte siaudeliais pjaustytas ar burokine tarka tarkuotas pakepinu svieste, kol pasidaro auksines spalvos, tada i verdanti vandeni kartu su avizinem kruopom. galima ir su aviziniais dribsniais, tik tada juos truputi veliau det, kai morkos bus beveik isvirusios. uzbaltinti pienu, kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus . 2. PIENISKA SRIUBELE SU DZIOVINTAIS VAISIAIS dziovintas kriauses ir/ar dziovintus obuolius pavirti, kol bus beveik minksti, tada kokiu nors dribsniu kosems iberti (aviziniai, ryziu, keliu rusiu grudu tinka, man tik ruginiai nelabai patiko) ir kai bus minksti dribsniai, imesti kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus. uzbalinti pienu. i abi sriubytes dar galima deti razinu. turbut galima ir su makaroniukais jas virt, bet man kazkaip skaniau buna su avizinem kruopom ar dribsniais, labiau dera prie morkyciu ar vaisiu. skanaus, tikiuosi, kad patiks!
jei kam idomu, tai temoje "Zuviene" imeciau gardzios pieniskos zuvienes recepteli
[quote=olé,2005 05 06, 10:37]
1. PIENISKA AVIZINIU KRUOPU SRIUBA SU MORKYTEM morkyte siaudeliais pjaustytas ar burokine tarka tarkuotas pakepinu svieste, kol pasidaro auksines spalvos, tada i verdanti vandeni kartu su avizinem kruopom. galima ir su aviziniais dribsniais, tik tada juos truputi veliau det, kai morkos bus beveik isvirusios. uzbaltinti pienu, kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus . Išbandžiau šiandien vakarienei, na ka galiu pasakyti QUOTE(smike @ 2005 05 09, 20:46) Išbandžiau šiandien vakarienei, na ka galiu pasakyti džiaugiuosi, kad patiko! dabar neatsimenu daugiau panašių, bet galima bandyt su įvairiais dribsniais, kur būna košėms, jaučiu čia dar ryžių dribsniai labai tiktų, su jais dar nebandžiau, reiks pabandyt dar man skanu pieniška sriubytė su grikių kruopom
Kai nuvažiuoju pas tetą visada gaunu zacyrkos, na kas nežinote paaiškinsiu, jos gaminimo procesą. Užminkoma tešla iš vandens ir miltų. Užsiverdi puodą vandens ir suverti susmulkintą tešlą. Paverdi, ant galo pieno įpili ir jau sriuba. Mano giminėje visi dėl jos pamišę, o mane vien nuo kvapo supykina.
QUOTE(JolePole @ 2005 06 13, 17:57) Kai nuvažiuoju pas tetą visada gaunu zacyrkos, na kas nežinote paaiškinsiu, jos gaminimo procesą. Užminkoma tešla iš vandens ir miltų. Užsiverdi puodą vandens ir suverti susmulkintą tešlą. Paverdi, ant galo pieno įpili ir jau sriuba. Mano giminėje visi dėl jos pamišę, o mane vien nuo kvapo supykina. Man labiausiai patinkanti vaikystes pieniska: sutarkuotos bulves taip kaip cepelinams, isspaudziam skysti( na irgi kaip cepeliam), ta kieta bulviu tarkiu mase pasudom ir formuodamos po maza kukuliuka, pupos dydzio, metam i verdanti pasudyta vandeni, kai isverda, ipilam pieno, viskas, liks sriubyte
štai ką šįvakar sudžiazavau:
PIENIŠKA SRIUBA SU GRIKINIAIS MAKARONAIS IR SKRUDINTOM SAULĖGRĄŽOM išviriau grikinius makaronus, užbaltinau pienu, kai sušilo, supilsčiau ir dar į lėkštes įbėriau po žiupsnelį sausai skrudintų saulėgrąžų.
o gal galite parašyti paprastos pieniškos sriubos su ryžiais ir grikiais receptą, t.y. viską iš eilės, kaip kas daroma
suprantu, kad visai paprasta, bet niekad neteko virti, tai nežinau ar atskirai virti kruopas, ar kartu ir pan. QUOTE(uogelle @ 2006 01 05, 08:53) o gal galite parašyti paprastos pieniškos sriubos su ryžiais ir grikiais receptą, t.y. viską iš eilės, kaip kas daroma suprantu, kad visai paprasta, bet niekad neteko virti, tai nežinau ar atskirai virti kruopas, ar kartu ir pan. Pas mus namie verdama atskirai. Na išverdi kruopas, sumeti į pieną, pakaitini, įdedi pagal skonį druskos, mes visada truputį sviesto įmetam. Viskas QUOTE(bea @ 2004 06 18, 14:40) Aš pieniškos sriubos niekada neskiedžiu vandeniu. Valgau tik pieniška-grikių: pienukas, jame grikiai (iš anksto išsiverdu atskirai), truputis sviesto ir druskos. O PATI ŠLYKŠČIAUSIA SRIUBA PASAULYJE - tai daržovių pieniška... bweeeeeeee As i si foruma uzklydau butent rasti sios sriubos recepta, nes ji mano vaikystes megiamiausia ir labai jos pasiilgau
Na man irgi pieniškos sriubos patinka, bet nemėgstu vien piene virtų, visada su vandeniu skiedžiu.Be visų išvardintų dar tokią darau:
Įmetu į katilą virti vištą, pakepinu tarkuotas morkas aliejuje, supilu į katilą.Įpjaustau porą bulvių nedideliais kubeliais,šaldytų žirnelių truputuką ir įtarkuoju kopūsto.Kai jau viskas baigia išvirti, įpilu pieno, užvirinu ir užgesinu. Ai dar buljono įberiu, kad spalvikė gautusi, nes jei mažai morkų, tai tokia balzgana gaunasi. Na visai skanu. O mano babulka tokią man sriubą vaikystėje virdavo: Kietas mažas barankas sulaužydavo į 4 dalis ir suberdavo į litrą pieno, įberdavo aguonų,cukraus, pavirdavo gol barankos suminkštėja ir viskas, galima valgyti. QUOTE Kietas mažas barankas sulaužydavo į 4 dalis ir suberdavo į litrą pieno, įberdavo aguonų,cukraus, pavirdavo gol barankos suminkštėja ir viskas, galima valgyti. Aš kai tokią verdu dukrytei, tai užgesinus tą pieno plutą nugriebiu ir aguonų per daug nepilu, nes jos nusistovi dugne, tai paskutiniai samčiai vien aguonos Šitą sriubą vien piene virti reikia, su vandeniu ne taip skanu. Sita sriuba mano dukrytei labai patinka
Ligoninėj labai pamėgau pieniška miežinių kruopų sriubą, dabar namie kartais išverdu tai iš karto nelieka, labai skanu
O man pieniska patinka
As ir niekada neskiedziu su vandeniu pieniskos srubos,
O vat pieniskos darzoviu as nemegstu. QUOTE(eja @ 2005 10 05, 11:59) Man labiausiai patinkanti vaikystes pieniska: sutarkuotos bulves taip kaip cepelinams, isspaudziam skysti( na irgi kaip cepeliam), ta kieta bulviu tarkiu mase pasudom ir formuodamos po maza kukuliuka, pupos dydzio, metam i verdanti pasudyta vandeni, kai isverda, ipilam pieno, viskas, liks sriubyte Vaikystėje senelė tokią virdavo - koks gėris
Prisiskaičiau čia ir užsimaniau pieniškos sriubytės, rytoj jau virsiu pienišką su grikiais
|